מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דרכי הטיפול בפוביה חברתיתאורית08/07/2019
לבת שלי בת ה- 6.5 יש קושי בלהתחבר עם ילדים אחרים. מאוד ביישנית ושקטה ולרוב נותרת בצד.
מה הן דרכי הטיפול בפוביה חברתית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה: דרכי הטיפול בפוביה חברתית
ד``ר דורון תודר17/07/2019שלום רב
בהנחה שזו הבעיה ולא מדובר בסימפטום של בעיה אחרת,
בגיל זה הייתי מסתפק בטיפול פסיכולוגי.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות לגבי טיפול בחרדה ודיכאוןיובל04/07/2019
שלום דר תודר
האם טיפול באמצעות גרייה מגנטית או חשמל לדכאון וחרדה נעשה על ידי רופא או בפיקוח של רופא?
בנוסף האם צריך לפרט מעבר ל״חרדה״ ו״דיכאון״?
למשל לפרט איך באים לידי ביטוי הסימפטומים?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה: שאלות לגבי טיפול בחרדה ודיכאון
ד``ר דורון תודר07/07/2019שלום רב
הטיפול מחוייב להיות בפיקוח רפואי.
לאחר הבדיקה מתכננים את פרוטוקול הטיפול שלוקח בחשבון את בעיותיו של האדם. זו חלק מהמומחיות של הרופא המטפל- לתכנן את הטיפול באופן שיביא לתוצאות האופטימליות.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובה, לא הבנתי אם מי שמבצע את הטיפול בפועל
יובל08/07/2019הוא רק רופא?
או שגם רופא בשילוב צוות למשל?
או שבכלל הרופא רק מפקח מלמעלה ולא נמצא בפועל במהלך הטיפול עצמו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קושי רב עם התחלותאפרת02/07/2019
היי ד"ר תודר,
קשה לי עם התחלות. לא באמת יודעת מה מותר לומר. איך לומר. כל הערפל ואי הודאות לא גורם לי לריגוש כמו אצל רוב האנשים, אלא להפך. זה עושה לי סטרס בגוף ותסכול.
לא בא לי משחקים.
לא בא לי פחדים של אנשים שהולכים צעד קדימה ואז 70 אחורה.
גם אני מפחדת על עצמי. עברתי מספיק שבירות לב ופגיעות.
ובכל זאת, כשפוגשת מישהי שמעניינת אותי, אני לא משחקת.
לא מבלבלת. לא אומרת משהו ולמעשה מתכוונת למשהו אחר.
זה מערער אותי ומעבר לכך מעלה בי תחושת מיאוס.
כבר ממש לא בא להכניס ללב שלי אף אחת.
מה עושים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה: קושי רב עם התחלות
לצערי לא הצלחתי להבין את מקור הבעיה. מציע לפנות לייעוץ פסיכאטרי או פסכיולוגי מסודר בכדי לקבל אבחנה נכונה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדות עקב אבחון פסיכיאטרילילי25/06/2019
היי ד"ר תודר,
בתי בת ה- 20 צריכה לעבור עוד שבועיים אבחון פסיכיאטרי לבדיקת ספקטרום אוטיסטי. היא ממש פוחדת מהאבחון ובימים האחרונים היו לה התקפי חרדה בגלל זה.
איך ניתן להפחית או להעלים לה את הפחד והחרדה מהאבחון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה: חרדות עקב אבחון פסיכיאטרי
מדובר בתגובה טבעית לסיטואציה של מבחן. במקרה שלה כפי הנראה יש רמות חרדה גבוהות המרגיל. אין פיתרון קסם. ניתן להראות לה סרטים על איך מתבצע אבחון שכזה, ניתן להסביר לה ? כדאי לשאול אותה מה מפחיד אותה בסיטואציה ווד.
אם החרדה בעוצמה גבוה ניתן להשתמש בתרופות מרגיעות שונות.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גרייה מגנטית לא פולשניתאלכס19/06/2019
היי ד"ר תודר,
איך מתבצע הטיפול בגרייה מגנטית לא פולשנית
ובמה היא מטפלת? מה אחוז היעילות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה: גרייה מגנטית לא פולשנית
ד``ר דורון תודר23/06/2019שלום רב
הגריה המגנטית קיימת כטיפול בבני אדם משנות השמונים.
מדובר בטיפול במהלכו המטופל יושב כאשר ממקדים אלקטרומגנט לאיזורי המוח הרלוונטים לבעייתו. ניתן באמעצות שיטה זו להפעיל איזורי מוח שלא פועלים או לדכא איזורים שפועלים יותר מדי.
ניתן לטפל במגוון גדול של בעיות כגון דיכאון, OCD, פרקינסון, דמנציה אוטיזם, כאבים ועוד. לכל בעיה יש לכוון את המכשיר לאיזור מוחי אחר. אחוזי היעילות תלויים בגורמים רבים כגון אם משתמשים בגריה מגנטית עמוקה או לאו, בטיב הבעיה, במספר הטיפולים ובעוד פקטורים.
בהצלחה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כלים לחשיבה חיובית- בירורנתי16/06/2019
היי ד"ר תודר,
מה הכלים הקיימים בהם ניתן להשתמש על מנת להפוך חשיבה שלילית לחשיבה חיובית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה: כלים לחשיבה חיובית- בירור
ד``ר דורון תודר23/06/2019שלום רב
השאלה הזו היא לב שיטת הטיפול הקרויה טיפול קוגנטיבי.
מדובר בזרם בטיפול הפסיכולוגי שבוחן ומלמד איך לשנות דפוסי חשיבה אוטמטיים שרובם שליליים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הקשר בין חרדה לדיכאוןענבל10/06/2019
היי ד"ר תודר,
שאלה לי אלייך:
האם חרדה ודיכאון תמיד מגיעים יחד? אחד תמיד יהווה טריגר לשני?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה: הקשר בין חרדה לדיכאון
ד``ר דורון תודר16/06/2019שלום רב
ברפואה אין תמיד...
באופן עקרוני הרבה פעמיים דיכאון מגיע עם חרדה ברמה כזו או אחרת.
חרדה אף היא יכולה להיביא לסימפטומים דיכואניים אך מרבית הסובלים מחרדה לא סובלים מהפרעת דיכאון מלאה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפחתת חרדות וצמח הפסיפלורהאוהד05/06/2019
היי ד"ר תודר,
האם נכון הדבר שצמח הפסיפלורה יכול לעזור ולהפחית משמעותית חרדות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה: הפחתת חרדות וצמח הפסיפלורה
ד``ר דורון תודר09/06/2019שלום רב
אכן יש עדויות להשפעתו החיובית על הורדת החרדה.
איני בטוח שהייתי משתמש במילה "משמעותית"...
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדות וירידה חדה בחשק המינייאיר02/06/2019
היי ד"ר תודר,
בשבועיים האחרונים אני סובל מחרדות ומירידה חדה בחשק המיני.
איזה טיפול יעיל להפחתת החרדות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה: חרדות וירידה חדה בחשק המיני
ד``ר דורון תודר04/06/2019שלום רב
חרדה שהחלה לפני שבועיים מצריכה בירור. הטיפול בהתאם לסיבות. הרשימה האפשרית ארוכה כאורך הגלות...
ממליץ התייעצות עם רופא
בריאות שלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדת נטישה חמורה- בירוראיתן29/05/2019
היי ד"ר תודר,
אני סובל מחרדות נטישה.
כשאני עם בת זוגי אני מתעורר כמה פעמים באמצע הלילה
רק כדי לבדוק שהיא עדיין לידי ולא ברחה לי באמצע הלילה.
למה זה קורה לי? איך ניתן לטפל בכך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה: חרדת נטישה חמורה- בירור
ד``ר דורון תודר01/06/2019לום רב
שאלה לא פשוטה. והתשובה מורכבת. יש מחקרים בודדים שבחנו סוגיה דומה. בד"כ הטיפול המומלץ לבעיה מעין זו הוא טיפול פסיכולוגי. עם זאת, יש הגיון גם בטיפול באמצעות נויורפידבק.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדה קשה מטיסות- בירורצח26/05/2019
היי ד"ר תודר,
יש לי חרדה קשה מטיסות.
ניסיתי כל מיני תרופות הרגעה אך דבר לא עזר.
אני לא טס כבר כמה שנים טובות מהחרדה.
מה ניתן לעשות? איך ניתן להתגבר על זה או לכל הפחות להפחית את זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה: חרדה קשה מטיסות- בירור
ד``ר דורון תודר27/05/2019שלום רב
הטיפול הנכון ביותר לטעמי במקרה כזה הוא טיפול קוגנטיבי התנהגותי, ולא טיפול תרופתי.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בנדודי והפרעות שינהגפן22/05/2019
היי ד"ר תודר,
אני לא מצליח להירדם כל כך בשבועיים האחרונים. יש לי נדודי שינה. וכל חיי אני סובל מהפרעות שינה.
ניסיתי תרופות רבות, כולל כדורי שינה, וכלום לא ממש מסייע לטווח הארוך.
אני כבר ממש מיואש ובעיקר מותש.
איך אפשר לפתור את זה כבר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה: טיפול בנדודי והפרעות שינה
ד``ר דורון תודר27/05/2019שלום רב
לקשיי שינה סיבות רבות. חשוב להבין את הגורמים.
אחת משיטות הטיפול המוצלחות היא נויורפידבק.
שטיפול זה מאמנים את איזורי המוח הקשורים בשינה לעבוד בצורה נכונה ואז יש שיפור ברור בשינה.
מחקרים רבים הוכיחות את יעילות השיטה בטיפול בבעיה זו
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוףףף ניפול בפנים או זה רק סימפטום של חרדהאלכסנדרה20/05/2019
בת 24 אחרי לידה שניה לפני חודש וחצי התחילו לי התקפי חרדה גם היו לפני הבדיקות דם תקינות בריאה אף אוזן גרון תקין גם צילום סיטי מערות הפנים רופא עניים גם תקין מי מה זה יכול לנבוע רשמו לי טיפות הרגעה אבל אני מפחדת לקחת אותם וגם אני מניקה טיפות רוויטרול או משהו כזה
התחילו לי תחושת נימול בפנים פעם צד שמאל פעם צד ימין לפעמים בשני הצדדים בו זמנית רופאת משפחה אומרת יעבור אבל זה מלחיץ אותי נורא עם זה מסוכן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה: דחוףףף ניפול בפנים או זה רק סימפטום של חרדה
ד``ר דורון תודר22/05/2019שלום רב
התיאור אכן יכול להתאים להתקפי חרדה.
אני מבין את החשש מטיפול תרופתי אך חשוב גם שבתקופה הזו של חיי התינוק (מזל טוב !) את תרגישי טוב.
אנא ששיקלי להתייעץ עם רופא בנוגע לאפשוריות הטיפוליות.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחד משתק מנחשים- התייעצותגד19/05/2019
היי ד"ר תודר,
יש לי פחד משתק מנחשים.
אני גר במושב, כך שיש די הרבה נחשים בסביבת מגוריי.
מה אני יכול לעשות כדי להתגבר על פחד זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה: פחד משתק מנחשים- התייעצות
ד``ר דורון תודר20/05/2019שלום רב
הטיפול המומלץ במקרה זה הוא טיפול קוגנטיבי התנהגותי.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחד קשה, חרדה ובריחה ממחויבותרן14/05/2019
ד"ר תודר שלום,
ההורים שלי התגרשו בגיל צעיר.
אני כבר בן 34 ועדיין רווק ומאוד מפחד ממחויבות.
ממש נתקף חרדות ובורח כל פעם שזה הופך לרציני.
יכול להיות שיש קשר לגירושי הוריי בגיל צעיר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה: פחד קשה, חרדה ובריחה ממחויבות
ד``ר דורון תודר15/05/2019שלום רב
יכול להיות, כמו שיכולות להיות גם יבות אחרות.
נשמע שיש מקום להתייעץ עם איש מקצוע בכדי לבחון את הסוגיה ולהציע לה פיתרון.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)