מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חוסר אנרגיה בגלל התרופותאולג01/01/2019
התחלתי לקחת רסיטל 20 לטיפול בחרדות, אני מרגיש את ההשפעה של התרופה בחלק מהזמן אבל יש שעות ביום שאני ממש חרד וחסר אנרגיה... למה זה לא משפיע כל הזמן ומה אפשר לעשות עם זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה: חוסר אנרגיה בגלל התרופות
ד``ר דורון תודר05/01/2019שלום רב
מקרים מעין אלה מעידים שהטיפול התרופתי אינו נותן השפעה מספקת. יש לשקול העלאת מינון או החלפתו
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפולים לא עוזרים לי לחרדהתמר30/12/2018
אני חרדתית מאז שאני זוכרת את עצמי, כבר שנים שאני הולכת לטיפולים מסוגים שונים - פסיכותרפיה, היפנוזה, NLP, שום דבר לא עוזר לי ואני ממש אבל ממש לא רוצה תרופות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה: טיפולים לא עוזרים לי לחרדה
יש ברשותי כמה טכנולוגיות לא תרופתיות שיכולות לעזור מאוד בנושא החרדה.
מרבית הטכנולוגיות עובדות מהר ונותנות אפקט מורגש ובעל משמעות כבר לאחר כשבועיים.
הטיפולים נוטים להיות ללא תופעות לוואי משמעותיות וללא השפעה סיסטמית כגון השמנה או פגיעה בתפקוד המיני.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיכאון מתמשך ללא פתרון תרופתיאבי28/12/2018
שלום,
אני בן 37, מזה כ 5 שנים אני סובל מדכאון שהולך וגובר (ברקע ocpd שהתחיל כocd בגיל 21 והפך לפרסונלטי לפני כ 7 שנים) חוויתי את אובדן הוריי בנסיבות לא קלות בשלוש השנים האחרונות ואחרי כל אובדן הדכאון החריף, יש לי אובדן אנרגיה עד כדי רצון לישון בכל רגע פנוי (אני מצליח לשמור על מקום עבודתי ולעבוד אך בקושי רב).
לפני כשנתיים התחלתי טיפול בוולבוטרין 300 שהועיל לי חלקית (הפסקתי עם לוריוון שהייתי לוקח מפעם לפעם), אך אני נטול אנרגיה וחשק כמעט לחלוטין. במקביל לוולבוטרין היו ניסיונות כושלים ב (כל אחד בנפרד אך יחד עם הוולבוטרין) - לייף 600, ברינטליקס 5/10, פרוויג'יל 100, norebox 4 mg, טרזודיל 50 והאחרון - סימבלטה 60. בעבר טופלתי משך שנה וחצי במינון הכי גבוה של ציפרלקס ללא שינוי משמעותי. בתקופת ה ocdטופלתי ב ssri אך השפיעו לרעה על תפקוד מיני והתרופה היחידה שעשתה משהו היא רסיטל במינון מאוד גבוה שכבר לא מאשרים היום. אני די אובד עצות ומאבד תקווה - האם יש עוד כדור שיכול להועיל או טיפול אחר (שמעתי על משהו חשמלי לא מזמן), הייתי בטיפול cbt כשנה וחצי שנתן לי הרבה עצות להתנהלות נכונה יותר בחיי , אך לא הוביל ליציאה מהדכאון ולא החזיר אותי למעש ופעילות. אציין שבעבר עד לפני עשור הייתי פעיל מאוד, יוזם, יוצר אם כי ברקע תמיד היה דכדוך. תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה: דיכאון מתמשך ללא פתרון תרופתי
במצבך, ולאור הכישלון היחסי בטיפולים מרובים הייתי מציע לשקול גרייה מוחית.
ניתן להיעזר בגריה מגנטית עמוקה שמאושרת על ידי משרד הבריאות וה FDA או בגריה ברזולוציה גבוהה שמאושרת על ידי משרד הבריאות ונחקרה במאות מחקרים בעולם כולל מאמר בניואינגלנד- העיתון החשוב ביותר ברפואה.
שני המכשירים נותנים אפקט ברור בטווח קצר יחסית. שניהם יעילים מאוד ושניהם ללא תופעות לוואי מהותיות.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מניעה של דיכאון מבעוד מועדיניב27/12/2018
יש אפשרות למנוע דיכאון מבעוד מועד במקום לחכות שהוא יכה ורק אז להתחיל לטפל בו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
השאלה הגיונית ונשמעת פשוטה אך התשובה מאוד מורכבת. היא תלויה בפקטורים רבים שיש לשכללם.
לדוגמא: מצבו הגופני של האדם, מצבו הנפשי, רקע משפחתי, טיפולים תרופתיים אותם האדם מקבל לבעיות גופניות, טיפולים תרופתיים לבעיות נפשיות, גיל, אירועים בעבר ועוד ועוד...
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדות לקראת הליך כירורגידוד25/12/2018
אני צריך לעבור הליך כירורגי שמדיר שינה מעיני. המליצו לי לא לקחת תרופות חדשות לפני הניתוח, מה עוד אני יכול לעשות כדי להירגע?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה: חרדות לקראת הליך כירורגי
ראשית בהצלחה.
ישנם תרופות הרגעה טבעיות שלא מתנגשות בשום צורה עם חומרי ההרדמה.
הם נמכרים ללא מרשם רופא בכל בית מרקחת.
הייתי מתחיל בטיפול זה אם מדובר בניתוח קרוב.
אם יש הרבה זמן עד הניתוח אזי טיפול קוגנטיבי התנהגותי הוא עוד אופציה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיכאון חמור בכל פרידהזיו23/12/2018
מגיל הנעורים, בכל פעם שאני חווה פרידה אני בדיכאון קשה שקשה לי מאוד להתאושש ממנו, החרדה מהדיכאון גורמת להימנע מלהיכנס למערכות יחסים רציניות. ביום יום אני ממש בסדר ואין בעיות אחרות. רוצה לשנות את הדפוס הזה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דורון תודר24/12/2018שלום רב
קשה לי לעזור בסוגיה זו כיוון שהבעיה המתוארת יכולה לנבוע מסיבות שונות.
אני ממליץ לך לשקול ייעוץ פסיכיאטרי בכדי להגדיר בצורה ברורה את הבעיה- ובהתאם לכך לקבל המלצות טיפוליות.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חששות בשל מצבי הבריאותיציפי20/12/2018
אבחנו לי את המחלה, אני עוד מעט צריכה להתחיל טיפולים. מאז שהתחלתי את הבדיקות התפתחו לי בעיות חרדה קשות והתקפי פאניקה. המליצו לי לקחת כדורי הרגעה אבל אני ממש לא רוצה לדחוף עוד דברים לגוף שלי...
צר לי לשמוע. איחולי החלמה מלאה.
איני רואה בעיה בקבלת תרופות נוגדות חרדה. יש לוודא שמקבלים תרופות שלא יתנגשו עם הטיפולים הצפויים.
מחקרים מלמדים שלעיתים אנשים לא מצליחים לסיים את הטיפולים המציעים להם בשל הבעיות הנפשיות - ואז בוודאי שהיה נכון לקבל טיפול מתאים.
בכל מקרה ניתן להתייעץ עם העו"ס או הפסיכולוגית שעובדת שם בכדי לשמוע את חוות דעתן.
בריאות שלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בחרדות עקב OCDניבי18/12/2018
יש לי OCD לענייני ניקיון, בהתחלה זה לא הרגיש לי כמו משהו משמעותי אבל אני חושבת שזה החמיר ואני אפילו נכנסת לחרדות במצבים מסוימים. איך מטפלים בשתי הבעיות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה: טיפול בחרדות עקב OCD
בד"כ הפרעת ה OCD יוצרת חרדה. כך שיותר סביר שמדובר בבעיה אחת. יש צורך בבחינה מדוקדקת של המצב על מנת להכריע אם מדובר בשתי תופעת או אחת.
ב OCD מטפלים באמצעות טיפול קוגנטיבי התנהגותי, תרופות או גרייה מוחית כגון גרייה מגנטית עמוקה או גרייה ברזולוציה גבוהה.
לכל שיטת טיפול יתרון וחיסרון... יש להתאים לאדם את הטיפול המתאים לו ביותר.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדות בעקבות מצב כלכליכפיר16/12/2018
אני במצב כלכלי קשה שגורם לי לחרדות קשות ולבעיות שינה, אני עובד על שיפור המצב אבל התחושה הנפשית לא עוברת. אני לא רוצה תרופות ולא יכול להרשות לעצמי טיפול פסיכולוגי, גם מחפש משהו פרקטי יותר. רציתי לדעת אם נוירופידבק עובד ברמת התכלס וגם אם זה משהו שאני אוכל להרשות לעצמי מבחינה כלכלית?
ד``ר דורון תודר18/12/2018שלום רב
נראה שבמקרה מעין זה הפיתרון הנכון הוא לפנות לעזרה נפשית דרך קופת החולים. הטיפולים הם בחינם וניתן להגיע דרך הקופה למגוון גדול של טיפולים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי רפואה אלטרנטיבית בדיכאון וחרדה ללא תרופותיעל13/12/2018
מקווה שזה הפורום המתאים. רציתי לדעת איזה טיפולים אלטרנטיביים ללא תרופות, מתאימות לדיכאון וחרדה ללא תרופות פסיכיאטריות או טיפול פסיכיאטרי פסיכולוגי. אני מחפשת טיפול אלטרנטיבי לדיכאון וחרדה אשמח לכל מיני עצות איזה טיפולים מתאימים גם לגיל המעבר אני ממש מודה לך.
ד``ר דורון תודר16/12/2018שלום רב
אנו משתמשים בקליניקה בשלוש טכנולוגיות שעוזרות במקרים אלה:
א. גרייה מגנטית עמוקה
ב. גרייה ברזולותיה גבוהה
ג. נוירופידבק
לכל שיטה יתרונות משל עצמה. יש להתאים את הטיפול לאדם ולמאפיניו. שלושתם נחקרו רבות במגוון בעיות כגון דיכאון וחרדה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקף חרדה למרות הציפרלקסרננה11/12/2018
3 שנים אני לוקחת ציפרלקס בגלל התקפי חרדה, בזמן האחרון אני חווה שוב חרדה, קשיי שינה והתקפי חרדה. למה התרופה כבר לא עובדת? מה עושים עכשיו?
ד``ר דורון תודר16/12/2018שלום רב
יש להתייעץ עם רופא בסוגיות אלה.
ייתכנו סיבות רבות לכך שהטיפול לא עוזר.
ייתכנו כמה אסטרטגיות להתמודד עם המצב הנוכחי. הרופא שייבחן את המצב יתאים מענה על פי הבעיה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בסיסית טיפולים טבעייםאייל09/12/2018
שלום !!!
רציתי להתייעץ חד משמעית האם כדאיי לי לפנות מחוץ לתרופות הפסכיאטריות
אותן אני נוטל ביומיום לכל מיני וסוגי מטפלים וטיפולים "טבעיים..." למינהם???
כמו כדורי הרגעה או טיפות כאמור הכל מחנות טבע ..או למשל פרחי באך .או כדורים הגורמים לעירנות וכ"ו..
דעת הרופא המשפחה שלי היא שלילית הוא אומר לי חבל לך על הכסף וגם שזה לא מועיל . השאלה היא כיצד אני מתגבר על הדחף לרכוש כל מיני תרופות למינהם .
תודה על התגובות .
לילה טוב
תגובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דורון תודר10/12/2018שלום רב
יש תרופות טבעיות שעוזרות ויש כאלה שפחות.
יש תרופות טבעיות עם מרשם רופא (שעברו מחקרים מסודרים) ויש כאלה שנעשו עליהם פחות מחקרים.
ניתן להיתייעץ עם פסיכאטר שיוכל להתאים תרופה לבעיה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תסמיני גמילה מציפרלקס. הפסקה בעקבות הריוןלי708/12/2018
הי,
אני בת 31 נטלתי ציפרלקס (כמעט שנה) כדור 10 מג בעקבות אירוע טראומתי שיצר חרדות, התסמינים העיקריים היו ,סחרור/תחושת שיוט/כבדות בראש, הציפרלקס ממש עזר אך בעקבות ההיריון ביקשתי מהפסיכאטר שנפסיק הוא הסכים ואמר שלדעתו לקחתי מספיק וזה לא יחזור לי , הורה חצי כדור לחודש ולהפסיק ... די במיידי כבר ביום הראשון אחרי ההפסקה חזרו אותם תסמינים... אני הפסקתי כי הבנתי שזה לא הכי מומלץ בהיריון והנקה...ועכשיו אני במצב שאיני מבינה האם החרדה פשוט חזרה או שאלו תסמיני גמילה , אשמח לקבל תשובות כי כל שאלה חשובה מאוד ומהרופא במרפאה אי אפשר לקבל תשובות .
אז השאלות
האם אני בגמילה או חזרה החרדה?
איני מבינה למה קוראים לזה חרדה כשהתסמינים הם סחרור/שיוט/כבדות בראש ? מה זה קשור לחרדה?
מה לעשות עכשיו? בינתיים אני סובלת מאוד וחוששת מההמשך, קשה לתפקד במצב כזה. ואם אצטרך לחזור מה ההשפעה של זה על היריון והנקה ?
כל הידיעות הסותרות ברשת על מחקרים כאלו ואחרים רק מבלבלות יותר ...
אם אצטרך לחזור לתרופה האם היא שוב תצליח לעזור לי? האם זה יפגע בתינוק איכשהו ?
מתי אדע אם זו גמילה או חרדה ? אם זו חרדה האם זה אומר שאצטרך ליטול עוד המון זמן ? האם יהיה לתופעה הזאת מתישהו פתרון פשוט יותר מתרופה ?
קראתי על משהו שנקרא pppd האם זה אבחון מוכר למומחים כאן ? במיוחד אם התסמינים הם סיחרור/שיוט/כבדות בראש ואין תחושת סטרס /דופק/רעד
מה זה הסימפטומים הללו שהתרופה עוזרת כנגדם ? מה זה חומר כימי שנמצא /חסר במח ויוצר את התסמינים ? מה זה המערכות הסימפטתית והפארו סימפטיטית ששחוקות והתפקוד הלקוי שלהן יוצר זאת?
הלוואי והיו יכולים לענות על הכל תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובות
אנסה לענות ככל שאוכל במסגרת של פורום. לא אצליח לעשות זאת באופן מלא...
1. אם הסימפטומים ממשיכים מעבר ל שבוע-שבועיים מהפסקת הטיפול אזי יותר סביר שהסימפטומים קשורים למחלה ולא והפסקת הטיפול. עם זאת יש אנשים שיכולים לסבול מסימפטומים של הפסקת הטיפול ("גמילה") גם זמן ארוך יותר.
2. אכן השם מבלבל. להרבה בעיות פסכיאטריות יש שמות שנראים מובנים לאנשים ואז הם חושבים שהם גם מבינים את הבעיה... חרדה מלווה בסימפטומים גופניים ולעיתים קרובות החרדה עושה רק סימפטומים גופניים. השם מבלבל...
3. לגבי הריון והנקה : יש שירות ארצי שייתן לך מענה מדוייק ומעודכן. זה שירות שהמדינה מפעילה ללא עלות. זה מספר הטלפון שם 02-5082825. זה נקרה המכון הטרטולוגי. הם מרכזים את הנתונים על בטיחות הטיפול בהריון והנקה מכל העולם.
4. התופעה הקרויה PDDD מוכרת היטב. היא דוגמא אחת מיני רבות לבעיות שנראות לגמרי פיזיות והן נפשיות לחלוטין. יש עשרות רבות של דוגמאות כאלה.
5. ההסבר למחלה מורכב ולא קשור לעודף או חוסר חומר. לצערי זה מורכב מכדי לכתוב זאת בפורום... זה גם לא ממש משנה. העובדה שהכדור עוזר לא קשורה לשאלה אם אנחנו יודעים בדיוק איך הוא עוזר... יש מעט מאוד תרופות ברפואה שבהן אנו יודעים בדיוק למה הן עוזרות (למרות שאנחנו יודעים בדיוק מה המנגנון של התרופה).
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מבקשת עזרה לאחי מנסים כל מיני תרופות ולא רואים שיפוראסתר05/12/2018
שלום רב
שואלת בקשר לאחי אנחנו נמצאים במצב 3.5שנים
מנסים כל מיני תרופות ולא רואים שיפור המחשבה שלו שהוא לא ישן.חמישה חודשים מקבל לפונקס היום הגענו 300מ״ג וקלונקס קיבל 2מ׳ג בהתחלה הוא ישנוני מבט חולמני.בלי אנרגיות טוען שלא ישן אובדת עצות מה לעשות נמאס מהכדורים לא רואים שיפור מה לעשות? הפסיק לעבוד יושב בבבית בלי להעביר את עצמו.בחרדה שמא ימות...בלי ״ שינה״ מבקשת עזרה תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
לצערי אני מתקשה לעזור כיוון שיש צורך בהבנה עמוקה יותר של הבעיה.
יש לי כמה השערות בעקבות מה שכתבת אבל הכי נכון הוא לקבל מהרפואים אבחנות מוגדרות והגדרת סימפטומים ברורים ואז תוכלי לחפש מענה לבעיות אלה.
אפשרות שניה היא לחפש רופא שיוכל לעשות הערכה נוספת של אחיך ויוכל לשקול טיפולים לא תרופתיים שונים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדות גוברות עם כדוריםדן04/12/2018
התחלתי טיפול תרופתי נגד חרדות והחרדות רק גוברות. הסבירו לי שככה זה עד שמתרגלים לתרופה, אבל למה? אני רק עוד יותר סובל...
כך פועלות התרופות...
בד"כ ניתן להתמודד עם הבעיה באמצעות התחלה במינון נמוך ועליה איטית והדרגתית של המינון.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)