מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אובדת עצות בבקשה תעזרו ליאדווה13/03/2019
ציתי לדעת אם זה תופעות מוכרות, אם שמעתם פעם על תופעות כאלו? יש לציין שעברתי בדיקות רפואיות והכל תקין סיטי ראש, בדיקות דם בדיקה נוירולגית, אני לא יודעת מה לעשות איך לצאת מזה, זה תופעות מוכרות???
, אני מרגישה,חולשה חוסר אנרגיה, דפיקות לב בכל האיברים נגיד אני אחזיק כוס ואני ארגיש את הדפיקות לב דרך הידים ,הרגשה שהאיברים של הגוף שלי לא יורדים בצורה חלקה כאילו כמו שאני מסובבת את הראש לצד ומחזירה אותו חזרה זה מרגיש כאילו זה לא חוזר חלק זה חוזר בהרגשה של כמו מדורג כזה אם אני מנערת את הראש עושה כן ולא זה נתקע כזה לא חופשי ומרגישה את זה ולחץ בראש כמו מתכווץ כזה הראייה מטושטשת אני רואה נקודה שחורה שאני מזיזה את העיניים ומחזירה אותם חזרה אז רואים כמו נקודה שחורה כזו שזזה מעצמה כשאני מזיזה את העיניים ימינה שמאלה למעלה למטה היא זזה כאילו אני מסתכלת ישר וזה מרגיש לי כמו קו כזה שנמתח ,אם אני מזיזה את העיניים מרגישה כמו קווים כאלה שנמתחים כאילו שדה הראייה מצומצם ואני לא רואה את כל התמונה בבירור כמו קטיעת חלקים רואה הכל בחלקים כל הזמן קטוע
הרגשה שהכל איטי אני לוקחת כוס נגיד והרגשה שהכל באיטיות כזו כאילו אני מרגישה כל מהלך ותנועה שאני עושה את ההתרוממות של הכוס מהשולחן איך היא עוברת מעל הכיסא ממש את תהליך התנועה
אתם מכירים תופעה כזו? זה נקרא דה פרסונליזציה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה: אובדת עצות בבקשה תעזרו לי
ד``ר דורון תודר19/03/2019שלום רב
התיאור אכן יכול הלתאים לדה פרסנוליזציה.
יש צורך בבדיקה מקיפה בכדי לוושא שזו אכן הבעיה ולא משהו אחר.
כדאי להתייעץ עם פסיכאטר.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא רוצה יותר תרופותתומר12/03/2019
סובל מדיכאון ומ-OCD, במשך קרוב ל-10 שנים לקחתי המון תרופות, חלקן עזרו ואז הפסיקו אחרות רק עשו לי רע. החלטתי להתנקות ולראות איך אני בלי ואני ממש לא טוב, האם הברירה היחידה שלי היא לחזור לתרופות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה: לא רוצה יותר תרופות
ד``ר דורון תודר13/03/2019שלום רב
ניתן להיעזר במקרה כזה בשיטות גרייה מוחיות שונות כגון גריה ברזולוציה גבוהה או גריה מגנטית עמוקה.
שתי שיטות אלה מאושרות על ידי משרד הבריאות לטיפול הן בדיכאון והן בOCD.
בריאות שלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפיכת חשיבה לחשיבה חיוביתרינת10/03/2019
מה הכלים להפיכת חשיבה שלילית לחשיבה חיובית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה: הפיכת חשיבה לחשיבה חיובית
ד``ר דורון תודר12/03/2019שלום רב
מדובר בכלים הנמצאים בשימוש בטיפול מסוג "טיפול קוגנטיבי".
יש ספרים רבים שלמדים כיצד להשתמש בכלים כאלה.
כמובן שניתן גם ללכת לאנשי מקצוע שמטפלים בשיטה זו.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת חרדת נטישה ללא תרופותמאיה06/03/2019
איך ניתן להתגבר על חרדת נטישה שחוזרת כל הזמן - ללא טיפול תרופתי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה: הפסקת חרדת נטישה ללא תרופות
ד``ר דורון תודר09/03/2019שלום רב
כפי הנראה טיפול פסיכולוגי יהיה המענה הסביר
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בירור לגבי התקפי חרדה ושוקולדהילה04/03/2019
אני סובלת מהתקפי חרדה.
חברה טובה שלי המליצה לי שברגע שמתחיל ההתקף אכניס קוביית שוקולד לפה וזה ירגיע אותי.
האם שוקולד אכן מרגיע בזמן התקף חרדה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה: בירור לגבי התקפי חרדה ושוקולד
ד``ר דורון תודר09/03/2019שלום רב
התקפי חרדה מגיבים היטב לאמונה.
אם את תאמיני ששוקולד עוזר- אז זה יעזור.
מבחינת השפעה זה לא קשור.
מדובר באמונה שנובעת מכך שלעיתים אנשים הסובלים מסכרת חווים תופעה דמויית התקף חרדה בעת ירידה של רמות הסוכר בגוף. במקרים כאלה בלבד שוקולד יכול לעזור.
בריאות שלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדה קשה כתוצאה מקלסטרופוביהרובי28/02/2019
אני סובל מקלסטרופוביה.
בכל פעם שחווה התקף מסוג זה, אני חווה גם חרדה קשה שמלווה בהקאות וקושי בנשימה.
איך ניתן להפחית/ לטפל בזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה: חרדה קשה כתוצאה מקלסטרופוביה
ד``ר דורון תודר02/03/2019שלום רב
במקרים כאלה נתן להיעזר או בטיפול קוגנטיבי התנהגותי או בטיפול תרופתי או בשילוב שלהם. אם מדובר בבעיה קשה מאוד אזי השילוב עדיף.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיכאון - דרכי טיפול אלטרנטיביותאוראל26/02/2019
אני סובל מדיכאון מתמשך.
לא מעוניין להכניס כימיקלים ותרופות לגוף.
האם תוכל להמליץ לי על דרכי טיפול אלטרנטיביות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה: דיכאון - דרכי טיפול אלטרנטיביות
שיטות שהוכחו כיעילות במצבים דיכאוניים יכולות להיות גריה מגנטית עמוקה, גרייה ברזולוציה גבוהה או גרייה באמצעות נוירופידבק.
לכל שיטה יתרונות משלה.
את ההתאמה של כל אדם לשיטה המתאימה ניתן לבצע לאחר היכרת ואיסוף נתונים קליניים שונים כגון מחלות רקע, תרופות רקע, נגישות ועוד.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחשבות מפחידות ומלחיצות לקראת טיסהפנינה24/02/2019
ד"ר שלום
אני צריכה לטוס בעוד שבועיים לטייל עם אחיות שלי ויש לי מחשבות מפחידות
שאם אני יטוס אז הגוף שלי יכאב מאוד וגם אם אני יקח טיפול תרופתי זה לא יעזור לי וכמובן תהיה לי חרדה מלחיצה שכבר לחשוב על זה מעורר בי לחץ לחרדה
אני מאוד רוצה לטייל לטוס ולהנות ולהבין שהגוף שלי נשאר אותו דבר כמו בארץ עם הביטחון והוא לא משתנה בגלל שטסתי וכמובן אם היה לי קושי אני אוכל לקחת כדור להרגעת הכאב וכו"
אני מאוד רוצה לטוס ולדעת שיש בידי את הכוח לשלוט במצב בלי שהמחשבה תשתלט עלי ותפחיד אותי שהגוף שלי השתנה וכואב ולסבול ללא פיתרון
אשמח לתשובתך בעיניין
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחשבות מפחידות ומלחיצות
פנינה27/02/2019ד"ר שלום
רציתי לציין שאני מבינה ומודעות שהמחשבה אינה הגיונית הרציונלית ויודעת שזה לא מציאותי
אך נלחצתי מזה שחשבתי מחשבה כזו לא הגיונית
יכול להיות שיש לי לחץ בהתרגשות מטיסה והמחשבה הופיעה
אודה להתייחסות
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחשבות מפחידות ומלחיצות
פנינה27/02/2019ד"ר שלום
רציתי לציין שאני מבינה ומודעות שהמחשבה אינה הגיונית הרציונלית ויודעת שזה לא מציאותי
אך נלחצתי מזה שחשבתי מחשבה כזו לא הגיונית
יכול להיות שיש לי לחץ בהתרגשות מטיסה והמחשבה הופיעה
אודה להתייחסות
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה: מחשבות מפחידות ומלחיצות
הפרעות חרדה הן בד"כ לא ראציונליות ומוגזמות. העובדה שאת מכירה בכך תומכת בכך.
העובדה שחשבת מחשבה כזו לא הופכת אותך למשוגעת. היא מרמזת על חרדה...
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בילד עם חרדת נטישהדניאל21/02/2019
אשתי נפטרה, הילד שלי סובל מחרדת נטישה. הולך לטיפול והמליצו לנו ללכת לפסיכיאטר, אני מעדיף למצוא פתרון אחר. האם גרייה מגנטית יכולה לעזור לילד כזה (בן 11)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה: טיפול בילד עם חרדת נטישה
צר לי לשמוע על המצב.
התשובה שלילית- גרייה מגנטית עושים מעל גיל 18.
אבל חשוב לבחון אם המצב של הילד מצדיק התערבות ביולוגית או רק טיפול פסיכולוגי.
במידה והרושם הוא שיש כאן בעיה רפואית שדורשת התייחסות יש שיטות אחרות שניתן להיעזר בהן כגון נוירופידבק.
אבל בכל אופן חשוב להתייעץ עם פסיכיאטר בכדי לבחון עד כמה מצב של הילד חריג יחסית למצב המורכב בו הוא שרוי.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תקופה רעה אבל לא רוצה כדוריםשגית19/02/2019
אני בתקופה ממש לא טובה בחיים שלי, זה בא לידי ביטוי בבעיות פיזיות, בעיקר הקאות וחוסר שינה. בעקבות זאת חזרתי למטפלת הישנה שלי שאמרה לי לשקול לקחת כדורים והפנתה אותי לפסיכיאטר. אני לא רוצה כדורים, זו רק תקופה, אבל אני כן רוצה לטפל בזה. מה האפשרויות שלי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה: תקופה רעה אבל לא רוצה כדורים
אני מניח שמצבך דורש התערבות כי אחרת אין סיבה להציע לך טיפול תרופתי. מכאן שלא מדובר ב"תקופה רעה" נורמטיבית אלא בבעיה רפואית.
שיטות שהוכחו כיעילות במצבים דיכאוניים יכולות להיות גריה מגנטית עמוקה, גרייה ברזולוציה גבוהה או גרייה באמצעות נוירופידבק.
לכל שיטה יתרונות משלה.
את ההתאמה של כל אדם לשיטה המתאימה ניתן לבצע לאחר היכרת ואיסוף נתונים קליניים שונים כגון מחלות רקע, תרופות רקע, נגישות ועוד.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פוסט טראומה ממערכות יחסיםנעמה17/02/2019
במשך שנים הייתי במערכת יחסים מתעללת (ללא אלימות פיזית). הצלחתי לצאת ממערכת היחסים הזאת והלכתי לטיפול אבל אני עדיין לא במקום שבו אני יכולה להתחיל מערכת יחסים חדשה, האם יש משהו שאני יכולה לעשות כדי לקדם את המצב שלי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דורון תודר18/02/2019שלום רב
התיאור אינו מספק על מנת לתת ייעוץ.
לעיתים אחרי התעללות מתפחות הפרעות כגון דיכאון חרדה ועוד. במקרה כזה הטיפול מורכב ביחס למצב ללא התפתחות בעיות כאלה.
בכל מקרה כדאי להתייעץ עם איש מקצוע
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדות לקראת לעשות את הצעדמ13/02/2019
אני אדם חרדי שחי חיים כפולים, אני בעצם לא מאמין כבר הרבה מאוד זמן ואני רוצה לעשות את המעבר לחיים שבחוץ. אני מאוד מפחד מלספר למשפחה ומהקשיים הצפויים לי בעולם החילוני. רוצה לקבל עזרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דורון תודר18/02/2019שלום רב
אני מציע לפנות לייעוץ וטיפול במסגרת המתאימה.
יש מסגרות שתומכות באנשים שמעונינים לחזור בשאלה.
לצערי איני מכיר מסגרות כאלה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התגברות על חרדה דנטליתדפנה11/02/2019
לילד שלי יש חרדה דנטלית, היה בטיפול שעזר בהרבה דברים אחרים אבל על החרדה הזו הוא לא מצליח להתגבר. אשמח לעזרה בנושא
ד``ר דורון תודר12/02/2019שלום רב
במקרים כאלה אני ממליץ על טיפול באמצעות CBT (טיפול התנהגותי קוגנטיבי).
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קלונקס משפיע באופן חלקידורי07/02/2019
לוקחת קלונקס 2 מ"ג ואני מרגיש שזה עובד רק באופן חלקי. לאור העבודה שזו תרופה עם פוטנציאל התמכרות גבוה אני לא ממש רוצה להעלות את המינון, מה עושים במצב כזה?
כדאי להתייעץ עם פסיכיאטר.
לא ברור מדוע את מקבלת קלונקס ומה הבעיה העיקרית. רק לאחר שמבינים את הבעיה ניתן לחפש פיתרון הולם.
באופן עקרוני, בהנחה שמדובר בהפרעת חרדה ניתן להיעזר הן בתרופות מתאימות והן בטיפולים אחרים כגון טיפול באמצעות נוירופידבק.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיכאון אחרי שבן הזוג נפטראופיר05/02/2019
אבא שלי נפטר ואמא שלי במצב מאוד לא טוב, היא גם יוצאת לגמלאות בעוד כמה חודשים ואני חושב שזה רק יחמיר את המצב. אני מאוד דואג לה אבל היא לא מדברת איתי על זה בכלל, יש משהו שאני יכול לעשות כדי לעזור לה?
זו שאלה אנושית חשובה ואין לה תשובה רפואית ברורה.
התשובה תלויה בכל אדם בנפרד.
כפי הנראה תקשורת הולמת תביא ליצירת פיתרון טוב
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)