מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עזרהש05/02/2010
יש לי נטיות התאבדות אפילו היום ניסיתי להתאבד.
לקחתי רסיטל סרוקסאט ומירו שום דבר לא עזר.
מה עושים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה
09/02/2010לש שלום
מאוד חשוב לפנות לעזרה מקצועית. לפעמים צריך לנסות טיפולים שונים עד שמוצאים את הטיפול המתאים יותר. בנוסף אפשר לנסות טיפול בשיחות. זה מאוד יכול לעזור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדיכאון עמידמיכל04/02/2010שלום,
אני חולה בדיכאון עמיד כבר שנתיים, רציתי לדעת מה קורה אם טיפול תרופתי לא משפיע וגם טיפול בנזעי חשמל לא משפיע ? מה עושים? יש מה לעשות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהודעה של: איילה
ד''ר אלונה גוברמן16/02/2010לאיילה שלום. היום קיימים טיפולים נוספים יעילים ובטוחים :(טיפול בבגרייה מגנטית למוח (TMS) במצבים של דיכאון עמיד אושרה על ידי ה FDA בחודש אוקטובר 2008. טיפול ב TMS מזרז את השפעת התרופות האנטי דיכאוניות ומקטין משמעותית את הסבל של החולה.
גם טיפול בפסיכותראפיה ( כמו טיפול ב-CBT קוגניטיבי התנהגותי (פרטני וקבוצתי)) הוכיח את עצמו כיעיל במצבים של דיכאון.
לצערינו קיים אחוז קטן באוכלוסיה של אנשים שלא מגיבים לתרופות ולא לטיפולי חשמל. חשוב להמשיך ולנסות, לא להתייאש. אצלינו בקליניקה עובד צוות רב מקצועי ומנוסה שמצליחים לעזור ולהוציא אנשים שסבלו מדיכאון עמיד. שילובים תרופתיים נכונים, ניסיון של אנשים, תרפיה אישית, TMS וכו' תורמים להצלחה הטיפולית. חשוב להמשיך ולנסות. לא להתייאש!
תרגישי טוב.
אשמח לענות על שאלות נוספות,
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדיכאון בלתי פוסקליאור04/02/2010אני בדיכאון קשה בזמן האחרון , אני חושב הרבה , המון מחשבות, אני כבר לא יודע על מה לחשוב , רוב המחשבות הן פסימיות ועצובות והרבה דאגות , אני עובד אז אני בלחץ שלא אקום לעבודה , הלכתי לפסיכיאטר והוא נתן לי מרשם לאנפראניל מאה גרם ליום וקלנסופם 2 ליום וריספרדל , אני כבר שבועיים לוקח את זה , לא רואה שינוי , אני עדיין קם כל בוקר עם פחד ומועקה בחזה ועצבות גדולה מאוד , מה שאני רוצה לדעת זה כמה זמן לוקח לתרופות להשפיע? ולמה הוא נתן לי ריספרדל שזה תרופה אני פסיכוטית ולא קשורה לדיכאון? ומה עוד ניתן לעשות בשביל להיפטר מהלחץ הדיכאון החרדה החברתית והבכיות ? זה לא חייים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרקצת מוזרות התרופות שרשמו לך
מלכה04/02/2010רספרדל???
בכל מקרה, אני מרשה לעצמי להמליץ על ויפאקס XR לדיכאון
לי עזרה מאד מאד במצב דומה לשלך
רק אושר ושמחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפשר לקבל תשובה מקצועית?
ליאור07/02/2010תודה על התשובה שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדיכאון בלתי פוסק
ד''ר אירנה נתנאל07/02/2010ליאור שלום,
לצערי, בלתי אפשרי דרך הפורום לחוות דעת על הטיפול התרופתי שקיבלת כי לצורך זה נדרש אבחון מעמיק ומקוצועי של מצבך תוך הכרות איתך. בדרל כלל לוקח 4-8 שבועות עד שההשפעה התרופתית מורגשת במלואה. הרופא המטפל יכול להסביר לך את הטיפול התרופתי שנתן. בנוסף, ניתן לפנות לרופא אחר כדי לקבל חוות דעת נוספת. מאוד מומלץ לשלב תרופות עם פסיכותרפיה התנהגותית - קוגניטיבית (CBT). במהלך CBT תלמד על הקשר בין מה שאתה מרגיש לבין המחשבות שאתה חושב ותרכוש כלים יעילים לשלוט במצב הנוכחי וגם לטווח הארוך. ניתן לשלב גם ביופידבק שיכול לעזור בהתמודדות עם לחץ, בכי והחרדה החברתית.
בהצלחה,
תרגיש טוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאסטומור03/02/2010שלום,
היום הייתי אצל הרופאת מ/פחה ועקב מצב חרדתי שאני נמצאת בו היא המצליצה לי על ציפרלקס.כשהגעתי לבית מרקחת אמרו לי שהתרופה הזו עולה מעל ל-100 ש"ח ושיש תרופה חד/שה שמכבי מסבסדת והיא אסטו.
רציתי לדעת האם אוכל ליטול בשקט את התרופה הזו שזה אכן נכון?
ובנוסף רציתי לדעת מתי התרופה תתחיל להשפיע?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתראסטו
ד''ר אלונה גוברמן04/02/2010שלום. בהחלט כן. מדוברר בתרופה באותה תרופה
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחציית לוסטרלמירי02/02/2010האם ניתן לחצות את כדור הלוסטרל לשתיים כלומר ל25 מג? אני בתהליך של הורדה במינון והפסקת התרופה ורציתי לוודא שאין בעיתיות עם חציית הכדור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהודעה של: מירי
ד''ר אלונה גוברמן04/02/2010שלום. ניתן לחצות את הכדור
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהציפרליקס - כן או לא?רין02/02/2010היי,
אני סובלת מדיכאון מזה כמה חודשים שבעקבותיו הלכתי לטיפול פסיכולוגי.
בטיפול האחרון (אחרי 30 מפגשים) המטפלת שאלה מה דעתי לקחת ציפרליקס כדי להקל על הדיכאון.
קראתי הרבה על תרופות אנטי דיכאוניות והממצאים מראים על הרבה תופעות לוואי ועל כמה בודדים שהתרופה ממש עזרה להם. זה מרגיש כמו הימור ברולטה רוסית ואני מתלבטת מאוד אם זה נכון לקחת את התרופה. זה מאוד מפתה לראות אם המצב רוח ישתנה ומצד שני זה גם עלול להחמיר אותו לפי מה שקראתי.
איך אני מחליטה על דבר כזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרציפרליקס - כן או לא?
ד''ר אירנה נתנאל03/02/2010שלום לך,
לכל תרופה יש השפעות חיוביות וגם שליליות. בדרך כלל קשה לדעת איך התרופה תשפיע עליך. כדאי לנסות ולבדוק אם השפעות השליליות נסבלות, חולפות, האם קיימת השפעה חיובית, מה מידת ההשפעה החיובית ביחס לתופעות הלוואי וכו'. כדאי לקחת תרופה בהשגחת הרפא, תוך מעקב ולהתחיל באופן הדרגתי מאוד. עליה הדגרתית מאוד במינון מאפשרת לגוף הסתגלות טובה לתרופה ומצמצמת תופעות הלוואי.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהממליצה לך משהו אחר
מלכה04/02/2010נסי את הויפאקס במקופ הציפרלקס
היא הרבה פחות משמינה אפילו בכלל לא ולא פוגעת בחשק המיני
הררופאים אוטומטית רושמים ציפרלקס היום וזו טעות, זו תרופה מיושנת עם המון תופעות לוואי והרבה פחות יעילה במניעה סופית של הדיכאון מאשר התרופות החדישות יותר דוגמת ויפאקס XR
תשאלי את המטפלת שלך ואפילו רופא משפחה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרסקיו רמדיאולה01/02/2010האם ניתן לקחת את התרופה פאקסט ולהשתמש לעיתים גם ברסקיו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתררסקיו רמדי
ד''ר אירנה נתנאל03/02/2010אולה שלום,
רסקיו הינה תמצית טבעית. לא צפויה להיות בעיה של שילוב.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטפול בחרדה ובדיכאוןמושבניק01/02/2010האם טפול בביופידבק יכול לעזור לסימפטומים של חרדה ודיכאון? אני לוקחת גם סרוקסאט כבר 5 שנים ונראה לי שהייתי כבר במצב יותר טוב, ועכשיו שוב ישנה נסיגה. אם אכן הטפול הזה יכול לעזור היכן עושים אותו ואם אפשר לקבל הסבר לגביי הטפול. בברכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרביופידבק
ביופידבק הינו משוב ביולוגי המאפשר התבוננות כמו במראה שמשקפת מצב פסיכופיזיולוגי של הגוף והנפש, הקשר וההשפעה שבין השנים ברגע נתון. מטרת ביופידבק לעזור לאדם לרכוש כלים ומיומנויות של שליטה בתגובותיו הפיזיולוגיות בלתי רצויות.
גישת ביופידבק מדגישה את קשרי הגומלין בין תהליכים גופניים לנפשיים. כאשר ההנחה הבסיסית הינה שלחץ פסיכולוגי משפיע על תגובה פיזיולוגית ואילו התפקוד הפיזיולוגי משפיע על איכות החוויה הרגשית.
ביופידבק צמח מתוך הגישה ההתנהגותית (ביהביוריסטית) המדגישה חשיבות של מנגנון הלמידה ומתמקד בשיפור מיומנויות ולימוד התנהגויות חדשות אשר יחליפו התנהגויות בלתי יעילות ומגבילות.
מהי מטרת הטיפול?
המטרה הטיפולית מכוונת לווסת פעולה חריגה של תפקודים פיזיולוגיים אוטונומיים. רכישת כלים ומיומנויות הנחוצים להתמודדות עם מצבי הלחץ על מנת לאפשר לאדם הפונה לטיפול לנהל את חייו, כך שלא יחוש עבד לתנאים חיצוניים השולטים בו.
איך זה עובד?
חיישן מוליכות המחובר לאצבעות קולט שינויים חשמליים ומעביר את הנתונים לתוך הקופסא הקטנה שמפענחת את הנתונים ומתארת את התפקוד הפיזיולוגי הנמדד בצורה של גרף על צג המחשב. המדידות המתקבלות מספקות לפרט מידע מדויק על התהליכים המתרחשים בגופו.
ייחודו של מודל הטיפול בביופידבק בכך שהוא מבוסס על תהליכי למידה המותנים בקבלת משוב מדויק ואמין. משוב זה מתקבל על ידי מכשיר המאפשר מדידה מהימנה, היכולה לזהות שינויים פיזיולוגיים זעירים ולהציג למטופל משוב מדויק נגיש בהיר.
התנסויות בביופידבק מעמידות את המטופל בעמדת איש מחקר, החוקר את תפקוד גופו ודרכים להשפיע עליו. בתהליך זה המטופל נדרש לעבור מעמדת "הסובל הפסיבי" למצב פעיל שבו הוא לומד על עצמו, משיג שליטה בתפקודו הפסיכופיזיולוגי ורוכש טכניקות ומיומנויות לוויסות עצמי.
הכלים הנלמדים במהלך הטיפול מסייעים בהתמודדות עם מתחים, לחצים, דאגות, חרדות ועוד.
למי מיועד ביופידבק?
אנשים המתמודדים עם מצבי מתח ולחץ בחיים היום יומיים.
אנשים שסובלים מעוררות יתר כתגובה על לחץ. למשל, אם כניסת מנהל למשרדו, אדם העובד תחתיו יכול להגיב בהזעה או בהסמקה.
אנשים שסובלים מתשישות פיזית ונפשית כתוצאה מהתמודדות עם לחצים מתמשכים.
אנשים שסובלים מהפרעות חרדה שונות, פוביות ופאניקה.
ביופידבק מסייע בריסון של התנהגויות תוקפניות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה=(((((((((((((עדן01/02/2010היי אני בת 14 ויש לי חיים קשים מבחינה חברתית נורא עצוב לי בתופה החרונה ואין לי עם מי לדבר על זה אין אף אדם שאיתו אני יכולה לדבררררררררררררררררררררר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהודעה של: עדן
ד''ר אלונה גוברמן04/02/2010שלום. היום קיימים טיפולים (פסיכולוגיים או תרופתיים) מאוד יעילים במצבים חרדתיים ודיכאוניים מסוגים שונים. עליך לפנות לפסיכולוג/פסיכיאטר לנוער ואני בטוחה שתקבלי עזרה ותמיכה מקצועית.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמבקשת עזרהמבקשת עזרה31/01/2010היי
אני בחורה בת 27 מהצפון
אני מרגישה תקועה ועוברת כמה פעמים ביום ממצבים של יאוש לתקווה וחוזר חלילה
התחלתי טיפול בפרוזק בשבוע שעבר במינון נמון.
לפני כשנתיים טופלתי ברסיטל כאשר תופעות הלוואי שלו היו גרועות בעיניי ( דיכאון שלא יכול היה להוציא אותי מהמיטה, צמרמורות, גלי חום וכו)
אני ממש בלחץ שמא לא אצליח להתגבר על התקופה המזעזעת הזו
אני מרגישה כאילו יש כבלים שקושרים אותי למצב הזה
עצתכם תתקבל בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרמבקשת עזרה
מפנייתך אני מבינה שהמצב הנוכחי לא הופיע כעת לראשונה, כבר מספר שנים את מנסה להתמודד. הגישה יעילה ביותר הינה שילוב של תרופות ופסיכותרפיה. ראשית, חשוב למצוא את התרופה התמאימה לך. מקווה שהתרופה הנוכחית תביא לשיפור במצבך. בפסיכותרפיה ניתן ללמוד כלים למניעת הגלים החוזרים של ההפרעה.
אשמח לענות על שאלות נוספות
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה לגבי סרוקסטסיגל31/01/2010קראתי מאמר באינטרנט שמי שהשתמש בעבר בסרוקסט, הפסיק לתקופה וחזר להשתמש, התרופה אינה יעילה באותה מידה בשימוש החוזר. האם זה נכון ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהודעה של: סיגל
ד''ר אלונה גוברמן02/02/2010שלום. נדמה לי שלא הבנת נכון תוכן המאמר . לא ברור לי על איזה מאמר מדובר ,אך תרופות שבעבר היו יעילות לאחר הפסקה בטיפול יכולות להיות יעילות בעתיד לא פחות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמעבר בין תרופותיעל29/01/2010שלום,
אני לוקחת רמוטיב וכעת אמורה לעבור לציפרלקס. האם רצוי לחכות אחרי הפסקת הרמוטיב לפני שאני מתחילה עם הציפרלקס? ואם כן, כמה זמן?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרמעבר בין תרופות
ד''ר אלונה גוברמן02/02/2010למיכל שלום. אין צורך בהמתנה בהעברה בין רמוטיב וציפרלקס אך אני מאוד ממליצה לדבר עם רופה מטפל .
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפשר בבקשה לקבל תשובה (?)אישה דואגת29/01/2010שלום
בעלי פוטר מעבודתו לפני כחודשיים (משרה בחירה), זו הפעם הראשונה ב 17 שנה שהוא בבית ללא עבודה.
בהתחלה היינו אופטימים שהוא ימצא עבודה, אולם התחום שבו הוא מתמחה וסוג המשרה שהוא מחפש אינה נפוצה כ"כ. מספר ראיונות עבודה שהוא הלך אליהם מסתכמות בכף יד אחת.
מאז הפיטורים הוא הפך לחסר סבלנות, ממורמר, קשה לדבר איתו, רמת החשק המיני ירדה, אני מרגישה בודדה וחסרת אונים.
לפני כחודש הוא נפגש עם פסיכולוג (עם תואר M.D) ודיבר איתו, השבוע הוא היה שם שוב וחזר עם מרשם לCIPRALEX.
אני מבינה שיקח עוד כשבועיים עד שנראה תוצאות...
אני לא יודעת מה אני יכולה לעשות לעזור לו בנתיים, לדבר איתי הוא לא ממש רוצה, מגע או קירבה הוא גם לא רוצה....
אשמח לקבל תשובה
אישה דואגת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהודעה של: אישה דואגת
ד''ר אלונה גוברמן02/02/2010שלום. קשה לי לייעץ לך מכוון שאינני מכירה את מצבו הנפשי של בעלך וקווי אישיותו. אני ממליצה לצור קשר עם פסיגכולוג המטפל שלו אשר יכול להיות מועיל.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחייבת עזרהאריאל27/01/2010קוראים לי אריאל ויש לי סבא וסבתא מושלמים, אני קשורה אליהם יותר מכל דבר אחר אפילו יותר משאני קשורה לאבא ואמא שלי.
הבעיה היא שהם רבים כל הזמן וזה הורג אותי, כל ריב אני מתה עוד קצת ולאחרונה זה נעשה בלתי נסבל.
כואב לי ממש כואב לי פיזית רגשית ונפשית אני לא יודעת איך להתמודד עם זה ועם מי לדבר.
הריבים שלהם מרחיקים בינינו ואני לא יכולה לסבול את זה...
יש את הבעיה הזאת שעם מי ללכת היום, ועם מי לשבת ועם מי להיות כל הזמן.. המוח שלי לא מפסיק לפעול אני לא מצליחה לתפקד בגלל זה ובטח שלא מפסיקה לבכות. בבקשה תעזרו לי..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרנווווווו עזרה
אריאל28/01/2010בבקשה תגידו לי מה לעשות...איך להתמודד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחייבת עזרה
28/01/2010לאריאל שלום
טוב שאוהבים! אבל לא כ"כ טוב כאשר אין גבול לאהבה הזו.
נשמע שאת זקוקה להדרכה פסיכולוגית משמעותית יותר מאשר פורום כזה יכול לתת. כדי לך לפנות לפסיכולוג ולהתייץ איך להתקדם עם החיים שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמבולבלת נוראמימיקה27/01/2010היי
היום לקחתי בפעם הראשונה כדור ציפרלקס 10 מ"ג וזאת אחרי ביקור אצל הפסיכיאטר שהמליץ עליו עקב התקפי חרדה/חרדה סביבתית וחשיבה כפייתית שנובעת אצלי.
לקחתי את הכדור בבוקר ואני מרגישה לא טוב בכלל,
למעשה כל הרגשות שהיו בי טרם לקיחת הכדור גועים בי כעת ומתעצמים וקר לי מאוד.
אני בדרך כלל אדם מאוד חזק נפשי אבל אני מרגישה שהכדור "זורק" אותי ואני לא מצליחה לשלוט בו, ואני מרגישה כמסוממת וללא שליטה ואני לא אוהבת את זה.
הייתי היום בסידורים בבנק ובדואר וחשבתי שאני מתחרפנת, הזעתי בכפות הידיים והרגשתי צמא ויובש בפה ומעין חום שמתפשט בבטן ועולה בוושט וגם התקפי בכי שהסוויתי ולא פרצתי בבכי כי הייי בחוץ.
אני מרגישה באמת רע מאוד, ועם כל העייפות של הכדור אני מרגישה עירנית ולא מצליחה להירדם כי יש לי מלא מחשבות ומפחידות בעיקר.
לתת לו צ'אנס באמת כמה ימים כי אולי הפחדים שלי הם מתופעות הלוואי ותו לו?
נא עזרה דחוף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהודעה של: מימיקה
ד''ר אלונה גוברמן27/01/2010
שלום. קודם כל השפעה של ציפרלקס מורגשת תוך שבוע עד שבועיים בממוצע. הטבה מלאה תיתכן תוך 4 עד 6 שבועות .
תופעות לוואי אפשריות כוללות: בחילה, יובש בפה, קשיי שינה, עייפות, הזעה מרובה וקשיים בתפקוד המיני. תופעות אלו הן בדרך-כלל קלות וחולפות בהמשך השימוש.
יש מעט מיקרים ,שבהם שימוש בציפרלקס בשלב הראשוני של הטיפול יכול להגביר את תחושת החרדה, דיכאון ותסמינים גופניים . במידה וקיים מרכיב של חרדה בתמונה קלינית, מומלץ להוסיף לטיפול תרופה מקבוצת בנזודיאזפינים (לדוגמה קסנקס) למשך תקופה קצרה. חשוב להיות במעקב של רופא מטפל.
תרגישי טוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך-לא מרגישה טוב..
מימיקה27/01/2010ד"ר תודה רבה על התגובה הראשונה.
רציתי לדעת האם להמשיך את הכדורים ואם אפשרי לחצות אותן לחצי, משמע 5 מ"ג לעוד כמה ימים ואז להעלות את המינון ל10 מ"ג, שאלתי את הרופא שלי והוא אמר שזה בסדר.
מוזרה מאוד התחושה שלהיות עייפה אך מבלי להצליח לישון.
יש לי ילדה בת שנה ו8 חודשים שאני מגדלת בבית ולכן כל התופעות לוואי הללו מכבידות עלי בגידולה, וזו למעשה הבעיה שלי, כי עם התחושות אפשר אולי להתמודד אבל מול תינוקת קצת קשה כי יש לה דרישות שאני אולי עלולה לא למלא.
התייעצתי עם בעלי והוא אמר לי שכך הן התרופות כולן נוגדות החרדה ואני צריכה להיעזר בסבלנות, כי אין למעשה קרש קפיצה לתרופות הללו ואני מוכרחה להמתין.
אבל גם כעת כשאני כותבת אני לא מרגישה מפוקסת ולמרות שאני מקלידה מצויין אני מוצאת את עצמי מתקנת שוב ושוב טעויות תחביר וכתיב.
אז מה לעשות???
בתחילת הייאוש..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)