מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ציפרלקס - לקחת בבוקר או בערב?יעל12/03/2010
שלום לכם,
מתי עדיף לקחת את הציפרלקס בבוקר או בערב? האם יש עדיפות ליעילות השפעת הכדור עפ"י זמן לקיחתו?
תודה,
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: יעל
ד''ר אלונה גוברמן13/03/2010שלום. מומלץ לקחת ציפרלקס בשעות הבוקר, עדיף באותה שעה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום!יוני12/03/2010
אני בן 19,ואני מטופל אצל פסיכולוג,בעקבות קשיי עבר.
אני כבר כמה חודשים מרגיש חלש ומדוכדך,וחרד,ובנוסף-חוסר יציבות,דופק חזק,דקירות בלב..
עברתי בדיקות דם ואקג כמה פעמים בשנה האחרונה,והכל תקין ב"ה..אבל אני מפחד שיש לי בעיה בלב,ובגלל זה הדקירות.וכל פעם שיש דקירות אני מפחד למות.אני לא מצליח לשבת להרגע,כי אני מרגיש שאני לא יציב.אני משתדל אבל לא מצליח לשנות דפוסי מחשבה..
האם הלב שלי בסדר? והכל תוצאה של דמיונות? אני בדיכאון מבחינה רפואית?
ומה אני יכול לעשות כדי לשפר את המצב?יוגה? מדיטציה? אשמח לקבל עזרה.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום!
ד''ר אלונה גוברמן13/03/2010שלום. מאוד קשה לאבחן דרך הפורום. אני ממליצה לפנות להתייעצות פסיכיאטרית או עם לפסיכולוג שלך.
נראה שאתה סובל מהתקפי חרדה, כפי שציינת במכתבך. להתקפי חרדה אין משמעות פיזיולוגית במובן של פגיעה בלחץ דם, בלב או בתפקוד המוח. הטיפול בהתקפי חרדה תלוי בחומרתם, ולנסיבות החיים של הסובל. הרבה פעמים זמן, טיפול פסיכולוגי, או כדורי הרגעה פשוטים עוזרים להתגבר על המצב. לעיתים, במיוחד במצבי חרדה קשים יותר, צריך לקחת תרופות אנטי-דכאוניות.
אשמח לענות על שאלות נוספות,
בברכה,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפחתת מינוןהילי12/03/2010
אחרי שנים של נטילת נוגד דיכאון אחד ליום ירדתי בהדרגה לחצי כדור. האם בחילות שאני חווה יכולות לנבוע מכך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: שרה
ד''ר אלונה גוברמן13/03/2010שלום. ממולץ להוריד נוגד גיכאון חצי כדור בשבוע. בהחלט הבחיתה יכולה להיות כתוצאת מהורדת מינון.
תפני למטפל שלך
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירידה בדפלפט יכולה לגרות לדכאון?אדם11/03/2010
שלום,
כטיפול נוסף לנוגד דכאון שלי, אני מקבל דפלפט 600מ"ג.
בעקבות הטבה במצבי והתייצבות מצב הרוח ירדתי השבוע ל-400מ"ג.
יום למחרת חלה הרעה חדה במצב רוחי, התחילו לי כאבי ראש, ידיים רועדות, עיניים חמות ורגליפ חלשות.
האם יכול להיות שזה נגרם בגלל הירידה במינון?
האם עליי לעלות שוב במינון?
האם יש דרך מתונה יותר לרדת במינון הדפלפט?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ירידה בדפלפט יכולה לגרות לדכאון?
13/03/2010לאדם שלום
עליך לבדוק עם המטפל שלך. בדרך כלל שינוי של 600 ל 400 מג לא תעשה הבדל. אבל צריך לדעת את הרמה בדם ואת הסיבה למתן טיפול. לפעמים האדם רוצה להפסיק מהר תרופות ולמעשה יכול להיות שהוא צריך להמשיך בלי לשנות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול בדיכאוןאוריה10/03/2010שלום. אני מטופל בויפאקס XR כבר כמעט שנה ומרגיש ממש טוב. רציתי לדעת אם כשמפסיקים לקחת את הכדור הדיכאון יכול לחזור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרטיפול בדיכאון
ד''ר אירנה נתנאל11/03/2010אוריה שלום,
אני מאוד שמחה לשמוע שהתרופה עוזרת לך ואתה מרגיש טוב. חשוב להדגיש כי ההטבה הינה בגלל ההשפעה התרופתית. במידה ותפסיק את התרופה הסימפטומים הדיכאוניים עלולים לחזור.
ניתן יהיה להפסיק את התרופה לתקופה מסוימת ולחדשה במועד אחר בעתיד, אך קיים סיכון שבפעם הבאה היא תהיה פחות יעילה או שהגוף לא יגיב לתרופה ויידרש זמן עד שתותאם לך התרופה היעילה הבאה ועד שהיא תתחיל להשפיע יעבור זמן. מבחינה זאת CBT (טיפול התנהגותי - קוגניטיבי) יכול למנוע התחלה וחזרה של סימפטומים ולשמש כשיטה אלטרנטיבית להקטנת הסיכונים. שילוב שני הטיפולים הוא הגישה האופטימלית למניעת הופעתם של סימפטומים של דיכאון לטווח הארוך.
לכן המאבק כנגד הישנות של דיכאון לא מסתיים עם ההבראה של הגל הנוכחי, אלא הוא למעשה מאבק לטווח ארוך של תרופות וטיפול משלים. ל- CBT תפקיד מיוחד בהצלחה במאבק זה.
לטיפול המשולב של תרופות נוגדות-דיכאון עם טיפול CBT יש יכולת לשפר את איכות חיים ולהקטין את קצב הישנות הדיכאון. ייתכן שהיעילות נובעת מכך שהתרופות משפרות את המערך הביולוגי והטיפול ב- CBT משנה את תפיסות ההתנהגות הקשורות לבעיות האישיות, ומעלות בכך את היכולת להתמודד.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתלבטותנור10/03/2010מזה 4 חודשים מטופלת בלוריון פעמיים ביום וכדור וחצי של ציפרלקס.היו עליות וירידות במצב החרדה אבל לא עד הטבה ממש בשבוע האחרון הרגשתי מאד רע אז פניתי לפסכיאטר אחר שהמליץ לי להתחיל לקחת חצי כדור קלונקס פעמיים ביום וחצי כדור ציפרלקס .האם זה בסד נא עזרתכם כי אני מאד מיואשת תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהתלבטות
ד''ר אירנה נתנאל11/03/2010נור שלום,
ציפרלקס הינה תרופה נוגדת חרדה/דיכאון, המשתייכת לקבוצת SSRI (מונעת ספיגה חוזרת של סרטונין במוח). קנונקס הינה תרופת הרגעה המשתייכת לקבוצת בנזודיאזפינים. שילוב זה מקובל ויעיל. אניי ממליצה להיצמד להמלצות הרופא. בנוסף, חשוב לציין שהדרך היעילה ביותר להתמודדות עם חרדה / דיכאון זה שילוב של תרופות ופסיכותרפיה התנהגותית - קוגניטיבית (CBT). במהלך CBT ניתן ללמוד כלים ומיומנויות של שליטה במצב בהווה וגם לטווח הארוך.
תרגישי טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני לא מבין למה שאלתי מאתמול הוסרהאדם10/03/2010אתמול פרסמתי שאלה רצינית לגמרי בפורום, על האם קיים קשר האפשרי בין הדכאון הקליני (ממנו אני סובל כבר מספר שנים) ובין סינוסיטיס כרוני (ממנו אני סובל מרבית חיי).
אני לא מבין מדוע השאלה הוסרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרתשובה לאדם
ד''ר אירנה נתנאל11/03/2010אדם שלום,
אין הוכחה מחקרית המעידה על הקשר שבין סינוסיטס לדיכאון.
אין מחלוקת על כך שבקרב אנשים החולים במחלה גופנית קשה כמו סרטן, שבץ מוחי או נכות פיזית עלולות להופיע תגובות פסיכולוגיות על רקע המחלה. אולם יש צורך להבחין בין תגובות פסיכולוגיות למצב הגופני הקשה והלא מוכר הנוצר בעקבות מחלות אלו, לבין הופעה של דיכאון קליני בנוסף למחלה הקשה ממנה סובל האדם. לדוגמא, כ-30% מהחולים שעברו שבץ מוחי יסבלו מדיכאון קליני במקביל לשבץ, דבר המקשה על תהליך השיקום הנחוץ כל כך לחולים אלו. דוגמא נוספת הנה חולים עם מחלת לב, אשר פיתחו במקביל דיכאון, וכתוצאה מכך הם מתקשים להקפיד על נטילת תרופות כפי שהומלץ או על שינוי הרגלי החיים כנדרש. במקרים אלו, טיפול יעיל במצבי הדיכאון ישפר גם את הסיכוי להחלמה מוצלחת יותר מהמחלה הגופנית.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלהמיכל09/03/2010שלום,
אני יודעת שמי שהיה בדיכאון והתרפא, ממשיך לקחת את התרופות במשך שנה ,כדי שלא ישוב להיות בדיכאון. מאוד חשוב לי לדעת עד כמה התרופות שלוקחים הם ערובה שלא יחזור הדיכאון?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרשאלה
10/03/2010למיכל שלום
לצערי התשובות לשאלתך לא פשוטות ולא חד משמעיות. המשך של טיפול תרופתי במיוחד עם מתלווה לו טיפול פסיכולוגי נותן בסיס טוב למניעה של גלים דיכאוניים בעתיד אבל זה לא 100%. כמה זמן צריך לקחת תרופות אחרי שמרגישים טוב תלוי בסוג המחלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
רונית11/03/2010אני מטופלת בויפאקס XR והפסיכיאטר שלי אמר לי שהתרופה הזאת יעילה מאוד במניעת חזרה של הדיכאון (כמובן אם לוקחים אותה מספיק זמן ולפי הוראות הרופא).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהציפרלקס וחרדהמ09/03/2010שלום,
אני לוקחת ציפרלקס לטיפול בחרדה מזה כחודש ושבוע, בכל פעם בו יש משהו שהוא קצת יוצא מהשגרה אני נכנסת לסוג של מגננה, חולשה ותחושת חוסר אונים עם צורך מיידי לשירותים, גם היום חוויתי תופעות כאלו, האם הציפרלקס לא אמור למנוע מצבים כאלו? האם חודש וקצת עוד לא מספקים לקבלת השפעה מיטבית? האם יהיה שלב שבו אני לא אצטרך לחשוש יותר והכדור יפתור את כל הבעיות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרציפרלקס וחרדה
10/03/2010לילך שלום
כדורים אף פעם "לא פותרים את כל הבעיות". יש בעיות או קווי אופי שיש לעבוד עליהם בטיפול פסיכולוגי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמינון אסטומ09/03/2010שלום רב,
אני נוטל אסטו לטיפול בחרדה, לאחר קצת יותר משלושה שבועות העליתי את המינון מחצי כדור לכדור שלם. בזמן שלושת השבועות הראשונים סבלתי מתופעות לוואי ובעיקר מעייפות, כאבים באמות הידיים וברגליים, גזים והרגשה כללית לא טובה.
לאחר שרוב תופעות הלוואי חלפו עברתי לכדור שלם והיום לאחר שאני נטול כדור שלם בערך שבוע אני חווה שוב עייפות ומספר פעמים ביום הרגשה כללית לא טובה וחרדה שהולכת ובאה.
האם חזרת תופעות הלוואי קשורה להגדלת המינון? האם זה נורמאלי?
תודה רבה מראש
מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרמינון אסטו
ד''ר אירנה נתנאל09/03/2010מאיר שלום,
כנראה שגופך עובר תקופת ההסתגלות לתרופה. יתכן ותופעות שאתה מרגיש אכן קשורות לעליה במינון. הסתגלות לעליה במינון ולכדור בכלל דורשת זמן לכן, חשוב להמתין בסבלנות ולאפשר לגוף להסתגל. במידה ותופעות יהיו ממש בלתי נסבלות כדאי לדווח לרופא המטפל. תופעות שאתה מתאר שכיחות ומוכרת והן נעלמות עם הזמן בהמשך הנטילה.
תרגיש טוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתרופות נגד דיכאון ומיניותגיא08/03/2010אני גבר בן 36 סטרייט עם נטיה קלה לגברים ( שמתבטאת בעיקר מצפיה בפורנו המוסק' וכמעט ללא מפגש עם גברים)
לפני כחודש התחלתי בטיפול נפשי עמוק . במקביל החלה אצלי תקופת דיכאון שמתבטאת בחוסר חשק לתכנן דברים בעבודה , תשישות תמידית ושאר התופעות הידועות
לאחר כחודש במצב הזה פניתי לפסיכאטר שנתן לי זייפקס 75. כבר כ 3 ימים לאחר נטילת התרופה התחלתי להרגיש פחות רגישות בפין וקושי לגמור - יחד עם זאת מתעורר בי צורך עז לאונן עם פנטזיות גבריות ואילו פנטזיות נשיות אינן מעוררות אותי
יכול להיות שזה עניין חולף ויעבור אבל אני קצת מוטרד לגבי הקשר בין התרופה למצב החדש שאותו אני חש. האם יכול להיות קשר כזה?
לפני כ 10 שנים נטלתי סרוקסט במשך כשנה. היו לי קשיים בפליטה אבל לא היתה לי התעוררות מיוחדת הומוסקסואלית . נהפוך הוא , הייתי מאוד פעיל מינית עם נשים. מה שכן קרה זה שאחרי שנה היו לי בעיות בזיקפה ( בגלל הסרוקסט). מה שהפחיד אותי אז ( ומקרין על פחדי היום) זה שהזיקפה היתה אם פינטזתי על גבר אבל לא עם פינטזתי על אישה
מה לעשות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרתרופות נגד דיכאון ומיניות
10/03/2010לגיא שלום
המיניות שלך נשמעת מעט מורכבת. תרופות נוגדות דיכאון יכולות לשנות את האיזון הפנימי של אדם לטובה אך לפעמים לוקח זמן להשיג את האיזון. כמו כן אפשר לקבל גם תופעות לוואי שונות ולפעמים גם משונות. שינויים כפי שאתה מתאר לא שכיחים. כדי לך להתייעץ עם הרופא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיקים וקולות במצב דכאוניטל08/03/2010בעלי כרגע במצב דכאוני לפני כ3 שנים היה גם וטופל עד לפני כ6 חודשים בויפאקס
לאחר שהפסיקו (כשירד למינון קטן)37.5 מ"ג נשאר רק עם דפלפט 700 מ"ג שלוקח בערב
מאז שהחל שוב הדכאון לפני כחודש יש לו טיקים וכיווצים בפנים,והוא משמיע קולות
מלפני שבועיים לוקח שוב ויפאקס 150מ"גבבוקר ודפלפט 700 מ"ג בערב לפני השינה טרנקסל 5 מ"ג
האם התרופות ממתנות את הטיקים? ממה זה נובע? וכן לאחר כמה זמן מתחילת לקיחת התרופות זה עובר??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרטיקים וקולות במצב דכאוני
10/03/2010לטל שלום
טיקים לא ממש חלק מדיכאון. לכן רופא צריך לבדוק. לפעמים האדם בדיכאון מפתח הרגלים משונים שעוברים עם הטיפול. יתכן ועל זה את מדברת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחרדה ותרופותגילי08/03/2010שלום,
אני סובלת מהתקפי חרדה שמלווים בדפיקות לב, נשימה שטחית, רעידות. מתקשה לישון ולעיתים לא מצליחה לצאת מהמיטה בבוקר.
כרגע אני מטופלת בטיפול פסיכולוגי וקבלתי כדורי "אסציטאלופרם" לטיפול מתמשך ו"קלונקס" להתקפי חרדה בעצמה גבוהה (לא לשימוש יומיומי או קבוע אלא לחירום).
הייתי שמחה לקבל מידע על הכדורים ולשאול אם יש דברים נוספים שאפשר לעשות בכדי למזער את ההתקפים.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרחרדה ותרופות
ד''ר אירנה נתנאל09/03/2010גילי שלום,
אסציטאלופראם = ציפרלקס = אסטו היא תרופה המיועדת לטיפול בהפרעות חרדה. היא שייכת למשפחת חוסמי ספיגה חוזרת של סרוטונין (SSRI), ומעלה את כמות הסרוטונין במוח.
היא משפיעה תוך זמן קצר בין שבוע לשבועיים. תופעות לוואי אפשריות כוללות: בחילה, יובש בפה, קשיי שינה, עייפות, הזעה מרובה וקשיים בתפקוד המיני. תופעות אלו הן בדרך-כלל קלות וחולפות בהמשך השימוש כאשר הגוף מסתגל לתרופה. התרופה הוכיחה את עצמה כיעילה מאוד.
קלונקס היא תרופת הרגעה, שייך לקבוצת בנזודיאזפינים, מיועדת לטיפול בחרדה ובנדודי שינה.
כדי למזער את ההתקפים הדרך היעילה ביותר היא לשלב טיפול תרופתי עם פסיכותרפיה התנהגותית - קוגניטיבית (CBT). ניתן להוסיף גם ביופידבק. CBT הינו טיפול קצר וממוקד ובמהלכו ניתן ללמוד כלים ומיומנויות של שליטה בהתקפים בהווה וגם לטווח הארוך.
תודה על פנייתך לפורום,
בברכה,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
גילי09/03/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמאיפו תהיה לי תקווהמיכל07/03/2010שלום, אני חולה בדיכאון עמיד כבר יותר משנתיים. מאיפו תהיה לי תקווה לצאת מהדיכאון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלצאת מהדיכאון
ד''ר אירנה נתנאל09/03/2010מיכל שלום,
הדרך היעילה ביותר להתמודד עם דיכאון זה שילוב של תרופות נוגדות דיכאון ופסיכותרפיה התנהגותית - קוגניטיבית (CBT). בנוסף, ישנם טיפולים לא תרופתיים מאוד יעילים לדיכאון עמיד ודיכאון שלא מגיב לתרופות. למשל, גרייה מגנטית למוח (TMS) או נזעי חשמל (ECT).
תרגישי טוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחרדה וכאבי גברינת07/03/2010שלום רב,
אני מטופלת מזה כשנה בציפרלקס לאחרונה עם עליית מינון ל 2 מ"ג . כל פעם לאחר עליית המינון יש תקופה טובה ללא חרדות וללא כאבים . ביומיים האחרונים אני מרגישה מן נפילה במצב הרוח ויש לי כאבי גב תחתון. אני מרגישה שהתקפי החרדה מסוננים בעקבות התרופה. אך יש לי מידי פעם נפילות במצבי הרוח . אני מרגישה גם תשושה לחלוטין ובכל הזדמנות שיש לי אני רוצה לישון.
השאלה שלי - שמעתי שיש תרופה שקוראים לה סימבלטה שהיא יכולה לטפל גם בכאבים כרוניים.
האם אפשר לעבור תרופה? האם היא תטפל גם בחרדה?
תודה ,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרחרדה וכאבי גב
ד''ר אירנה נתנאל09/03/2010רינת שלום,
סרוקסאט היא תרופה נוגדת דיכאון וחרדה המעכבת ניצול חוזר של סרוטונין ונוראפינפרין במוח. פעילות זו מאפשרת הקלה הן בתסמינים הנפשיים, והן בכאבים הגופניים הנלווים לדיכאון/חרדה, כגון כאבי גב, כתפיים וכו'. לצערי, דרך הפורום לא ניתן להמליץ לך לעבור או לא לעבור לתרופה אחרת. אני ממליצה לך להיוועץ עם רופא פסיכיאטר שמכיר אותך.
בנוסף, חשוב לציין שהדרך היעילה ביותר להתמודד עם חרדה/דיכאון היא שילוב של תרופות ופסיכותרפיה התנהגותית - קוגניטיבית (CBT). במהלך CBT ניתן ללמוד כלים ומיומנויות להתמודדות עם הסימפטומים בהווה וגם לטווח הארוך. ניתן לשלב גם ביופידבק.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)