מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הפסקת טיפול בוויפאקסע.26/03/2010
שלום
לפני כחצי שנה פניתי לפסכיאטרית עקב לחץ נפשי לא קל... הפסכיאטרית המליצה על טיפול פסיכולוגי וכדורים (וויפאקס 75מ"ג) התחלתי להרגיש טוב אחרי בערך חודשיים. אכן הייתי פחות עצבנית וקופצנית והרבה יותר רגועה. הפסכיאטרית הגדילה את המינון ל 150 מ"ג, לאחר חודש הרגשתי מאוד לא טוב בעיקר כאבי ראש.... החלטתי להפסיק את הכדורים ואכן הפסקתי בבת אחת. בתור ביולוגית הנני מודעת שאין להפסיק בבת אחת אלא בהדרגה.
בימים האחרונים אני סובלת מכאבי ראש וסחרחורות קשות ביותר, הופניתי לחדר מיון והבדיקות יצאו תקינות. אך עדיין סובלת מסחרחורות.
1. האם כאבי הראש והסחרחורות הם אכן כתוצאה מהפסקת הטיפול בבת אחת?
2. האם כדאי שאחזור לקחת כדורי וויפאקס 75 מ"ג?
חשוב לי לציין שבגלל החגים לא יכולתי לקבוע תור קרוב לפסיכאטרית
אשמח למענה
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: ע.
ד''ר אלונה גוברמן27/03/2010שלום. הפסקת תרופות שמשפיעות על המערכות שנקראת סרוטונרגית ונוראדרנרגית ויכולה לתת תופעות מהסוג שאת מתארת.
כדי למנוע הופעתן עושים הפסקה מאוד הדרגתית. בדרך כלל תופעות אלו חולפות תוך 10 ימים במידה ולא חוזרים לקחת חצי מינון ואז יורדים בהדרגה תוך שבועיים.
את יכולה לקבל מרשם מרופא משפחה. כמובן שמה שאני אומרת כאן זה לא המלצה טיפולית אלה הדרכה כללית. עליך לפנות לרופא המטפל.
תרגישי טוב,
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני בת 15 ובדיכאוןנתי26/03/2010
היי , שמי נתי ואני בת 15 מאיזור המרכז .
כבר במשך תקופה ארוכה אני חושבת שאני בדיכאון .
הרבה פעמים יוצא לי להזכר בכל מיני תקופות ואירועים לא הכי נעימים ואפילו מעיקים בחיי ולהתחיל פשוט לבכות .
ברגע שאני מתחילה לבכות אני לא מצליחה לעצור את הדמעות והכל "צף" , כל הדברים העצובים "מכניסים" אותי עוד יותר ל"דאון" .
אני לא יודעת באיזה סוג של דכאון אני נמצאת מהסיבה שאני לא תמיד בדיכאון ואני לא תמיד עצובה , לפעמים אני יכולה לשבת יום שלם עם חברים ולהצחיק אותם ולצחוק בעצמי ולהנות ולשכוח מהכל אך לפעמים הדיכאון חוזר אליי ואני מרגישה שוב את הכל צף לי מחדש ומוצאת לי את הפינה שלי במיטה בחדר בחושך כשאף אחד לא יודע או לא שומע אותי בבית .
כמובן שאף אחד לא יודע על הרגשות שלי ועל מה שעובר עליי ..
אני לא מרגישה לנכון לספר להורים או לאחים או לחברות והחברים על מה שאני עוברת ..
אני גם לא יכולה שאנשים יידעו עליי הרבה או שיראו אותי בוכה , לא מסוגלת שאף אחד יראה אותי בוכה ! לכן אני נאלצת לעבור את זה לבד .
לפעמים העצב יושב אצלי בלב וברגע שאני בוכה אני מרגישה שאני מוציאה ממני את השד הרע .. ואני מרגישה נקייה מהדיכאון הזה לעוד כמה ימים של נחת .
קראו מצבים שהרגשתי שאני עומדת לבכות כי הדכאון שוב פוקד אותי ואם זה היה בזמן שאני בבית הספר או לחלופין שאני ליד אנשים אז דחקתי את הדמעות חיכיתי עד הערב לפרוק את זה לבד במיטה בלילה כשכולם כבר ישנים , אך אם משהו באותו רגע יעשה איזה משו שיפגע בי או שאעלב ממנו אני ישר אתחיל לבכות ושוב הכל יצוף לי ואני לא אצליח לעצוב את המחשבות ואת המועקה ..
אני ממש צריכה עצה והתייחסות לבעיה שלי מבלי שאף אחד מקרוביי יידע על הבעיה .
ממש מממש ממש תודה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: נתי
ד''ר אלונה גוברמן27/03/2010
שלום לך . צר לי שאת סובלת . תשתפי ברגשות שלך חברות, קרובים, יועצת , רופא משפחה. אל תשארי לבד.
אני חייבת להתנצל ,אבל בפורום הזה לא נוכל להתייחס לשאלות שלך. אנו עובדים רק עם מבוגרים. עליך לפנות לפורום של מתבגרים. אני מקווה שתקבלי מענה.
בברכה,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכתגובה לתגובתך ...
נתי03/04/2010תודה רבה לך [ :
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה הלאה?אלון25/03/2010
אני בן 28,סובל מדכאון כבר בערך 10 שנים( בנוסף באופן כללי אני חסר בטחון לחלוטין וחושש מאינטראקציה עם אנשים לא מוכרים) ורק לאחרונה התחלתי טיפול תרופתי :
נטלתי ציפרלקס במשך חודשיים - לאחר שרופא המשפחה רשם לי ,כאשר זה לא עבד אובחנתי ע"י פסיכיאטר שהמליץ על וולבוטרין -אני כבר כמעט חודשיים נוטל תרופה זו(חודש במינון 150 וחודש במינון 300 כנדרש) אך השיפור לא הגיע.
איכשהו קיבלתי את ההרגשה מהפסיכיאטר שאם תרופות אלה (ציפרלקס ווולבטרין כאמור)לא יעזרו לי אז שום טיפול תרופתי לא באמת יעבוד במקרה שלי.
האם יש תרופה אחרת שיכולה להתאים במקרה שלי?
לקח לי המון זמן כמו שאמרתי לעשות את הצעד ולקבל את הטיפול התרופתי אחרי שהבנתי שהחיים שלי לא יגיעו לשום מקום בקצב הזה ואני לא רוצה להרים ידיים אחרי ארבעה חודשים של טיפול לא מוצלח,זקוק נואשות לעצה... תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: אלון
ד''ר אלונה גוברמן27/03/2010לאלון שלום. קודם כל לא להתאייש! היום קיימים תרופות שונות ויעילות לטיפול בדיכאון.
בנוסף, היום קיימים טיפולים נוספים יעילים ובטוחים :(טיפול בבגרייה מגנטית למוח (TMS) במצבים של דיכאון עמיד אושרה על ידי ה FDA בחודש אוקטובר 2008. טיפול ב TMS מזרז את השפעת התרופות האנטי דיכאוניות ומקטין משמעותית את הסבל של החולה, אך טיפול זה מתבצע רק במסגרת מחקרית במספר בתי חולים פסיכיאטריים או באופן פרטי פרטית במיינד קליניק.
גם טיפול בפסיכותראפיה ( כמו טיפול ב-CBT קוגניטיבי התנהגותי ) הוכיח את עצמו כיעיל במצבים של דיכאון. מומלץ לשלב טיפול תרופתי עם תרפיה התנהגותית - קוגניטיבית (CBT).
מידע נוסף על טיפול בדיכאון עמיד לתרופות ניתן לקרוא בכתבות: http://www.beok.co.il/SelectedArticle.aspx?ArticleID=6148
http://www.beok.co.il/SelectedArticle.aspx?ArticleID=5477
http://www.beok.co.il/SelectedArticle.aspx?ArticleID=7705
תרגישי טוב,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי ניתוחשצ24/03/2010
שלום,
זוגתי עברה ניתוח להחלפת מסתם לפני שבועיים. מצבה הפיזי טוב ככל הנראה. מצבה הנפשי לא ממש. למיטב הבנתי הלא מקצועית בעליל היא סובלת מתרכובת של דיכאון וחרדה.
כדי להירגע היא לוקחת וואבן וזה עוזר למספר שעות. אנא עצתכם.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: שצ
ד''ר אלונה גוברמן24/03/2010שלום. ממכתבך לא ברור מי מה סובל בעלך "דיכאון וחרדה" ?
מצבים של אי שקט או של בלבול מאוד מוכרים אחרי ניתוח . הסיבה לא ברורה לגמרי, האם זה משני להרדמה, או כתוצאה של מצב הנפשי, אני מאוד ממליצה על התייעצות פסיכיאטרי.
אשמח לענות על שאלות נוספות,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חייבת עצה דחוף!!!מיואשת24/03/2010
שלום,
אני בת 22 וסובלת מהתקפי חרדה הצצים בתקופות לחוצות בחיי.
ההתקף האחרון הופיע בעבודה והפסיכיאטר המליץ לי על ציפרלקס (שנקנה בסוף האסטו).
התחלתי עם רבע כדור 5 ימים, חצי 5 ימים ואז שלם. אני לוקחת את הכדור תקופה של שבועיים וחצי ולא מבחינה בשיפור.
החרדה עדיין קיימת, החיים לא ממשיכים כהרגלם והפחד מהתקף גדול מציק וגורם לי לא לחיות בשיגרה היומיומית.
מה הייתם ממליצים לי? לחכות אולי הכדור עוד עלול להשפיע או לנסות להחליף לכדור אחר??
תודה רבה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: מיואשת
ד''ר אלונה גוברמן24/03/2010שלום. קודם כל השפעה של ציפרלקס מורגשת תוך מספר שבועות בממוצע. הטבה מלאה תיתכן תוך 6 שבועות .
יש מעט מיקרים ,שבהם שימוש בציפרלקס בשלב הראשוני של הטיפול יכול להגביר את תחושת החרדה, דיכאון ותסמינים גופניים . במידה וקיים מרכיב של חרדה בתמונה קלינית, מומלץ להוסיף לטיפול תרופה מקבוצת בנזודיאזפינים (לדוגמה קסנקס) למשך תקופה קצרה. חשוב להיות במעקב של רופא מטפל יכול להיות שצריך להיעלות במינון.
בנוסף, חשוב לציין שהגישה היעילה ביותר בהתמודדות עם התקפי חרדה - היא שילוב של טיפול תרופתי ופסיכותרפיה התנהגותית - קוגניטיבית (CBT). ניתן גם לשלב CBT עם ביופידבק.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה...
מיואשת26/03/2010אני ימתין עוד עם הכדורים ואני אכן משלבת את זה עם פסיכולוג התנהגותי-קוגניטיבי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדה ודיכאוןיעל23/03/2010
שלום,
אני בת 44 וכיום סובלת מחרדה ודיכאון, נוטלת ציפרלקס במינון 2.5 כדורים חודש ימים.
היסטוריה: נטלתי כדורי סרוקסט במשך 18 שנה במינון 40 מ"ג בעקבות דיכאון וחרדה שלקיתי בהם ניסית במשך השנים כאשר הרגשתי טוב לרדת במינון ואף להפסיק אך זה לא עזר והשלמתי עם העובדה שאצטרך לקחת את הכדורים כל החיים בגלל חוסר איזון כימי שיש לי.. לפני 1/2 שנה פניתי לפסיכיטרית כדי להתייעץ בקשר לתרופה אחרת בעלת תופעות לוואי פחותות מהסרוקסט שאיתו שמנתי והרגשתי עייפות, ווהיא המליצה על ציפרלקס. התחלתי במינון של 1 כדור 10 מ"ג. מאז התחלתי להרגיש קצת מדוכדכת ובלי הרבה מצב רוח, אך המשכתי לתפקד וזה לא פגם בהתנהלות שלי בחיים. לפני חודש חוויתי משבר כספי שבעקבותיו קיבלתי חרדה. הרופאה העלתה את המינון של הציפרלקס ל- 2.5 כדורים. כעת אני מרגישה שיפור אך עדיין חווה עליות וירידות ולא חזרתי לעצמי במאה אחוז. בלילות אני ישנה עם ואבן, מכיוון שאני לא נרדמת לבד. אני עדיין מוטרדת ממצבי ויש לי מידי פעם תחושות של כאבים בחזה, בידיים, חוסר סבלנות, מתח, ואני עדיין כבויה ולא שמחה.
שאלותיי: כמה זמן נדרש כדי לדעת האם הכדור מתאים לי? באיזה שלב כדאי לנסות כדור אחר? האם הירידה במינון הסרוקסט, היא שגרמה לחזרה למעגל החרדה והדיכאון? עם הסרוקסט הרגשתי טוב מאוד מבחינת חיוניות ומצב רוח(ע"פי ששמנתי והרגשתי עייפות) ואני מצטערת שהחלפתי אותו.
האם כדאי לחזור אליו? אני פשוט רוצה לחזור ולתפקד כרגיל כאמא ורעיה.
אנא תשובתכם בהקדם, גם לכתובת המייל שציינתי וגם בפורום זה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: יעל
ד''ר אלונה גוברמן24/03/2010התאמת הטיפול התרופתי הנו תהליך מאוד אישי ולרוב אין חוקים וכללים חד משמעים. הרופא המטפל מכיר אותך ומנסה להתאים לך באופן אישי את הטיפול שהכי מתאים .
קודם כל השפעה של ציפרלקס מורגשת תוך מספר שבועות בממוצע. הטבה מלאה תיתכן תוך6-8 שבועות . חודש ימים תקופה קצרה .יכול להיות שצריך התאמת המינון של ציפרלקס.
במידה והטיפול לא יועיל לך הרופא ימצא לך פתרונות תרופתיים אחרים.
בנוסף, מומלץ מאוד לשלב טיפול תרופתי עם תרפיה התנהגותית - קוגניטיבית שבמהלכה תלמד כלים ומיומנויות להתמודדות יעילה עם מצבך.
תרגישי טוב,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רוצה ומנסה להפסיק לעשן מריחואנהאסף22/03/2010
לאחר 10 שנים(בן 24) של עישון כמעט כרוני של גראס וחשיש אני רוצה להגיד די אבל אינו יכול
כבר יומיים או שלושה אני לא מעשן. קר לי כל הזמן, היום הופיעו צמרמורת כל הזמן ואני מרגיש יותר מבולבל ממה שהייתי מסטול. אני כל הזמן נאנח ופשוט מחוסר שקט ליבי פועם מידי פעם ממש חזק וכמובן שאני לא מצליח להירדם....אודה לכם על כל עזרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שולח לך הרבה אנרגיות!
כל הכבוד22/03/2010שיהיה לך המון הצלחה!
אני מתאר לעצמי שזה מאוד קשה לך. הגוף שלך עובר גמילה ממצב שהיה עד כה רגיל אליו.
תהיה חזק ונחוש, אל תשכח שמדובר במספר ימים קשים אשר יעברו עוד מעט. ממש כמו שחולים.
תזכור שלאחר מכן לא רק שתרגיש הרבה יותר טוב, אלא שאני מאמין שפתאום תרגיש מרץ וחיוניות שהיו חסרים לך בשנים האחרונות.
ודרך אגב, כל הכבוד לך!
חזק ואמץ!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההודעה של: אסף
ד''ר אלונה גוברמן22/03/2010שלום. אני ממליצה לעשות גמילה במקום שיכול לשמור ולעזור לך (משפחה או קרובים) .להתייעץ עם פסיכיאטר כדי לקבל טיפול ניקודתי בזמן הגמילה, לעשות בדיקות דם תקופתיות בקופת חולים.
בהצלחה !
בברכה,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרא את "כאנאביס מריחואנה וחשיש"
רוברטה23/03/2010זה ספר שאפשר לקרוא גם באינטרנט
יכול להיות ששם תמצא את ההסברים המדעיים למצוקות האלה שבהן אתה נמצא וככה יהיה לך הרבה יותר קל להתמודד עם זה אני חושבת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה כלליתמיכאל22/03/2010
ד"ר שלום. ברצוני לדעת מה היתרון של תרופות SNRI לעומת SSRI? הבנתי שהן עובדות על מנגנון שונה? תודה מראש על התשובה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: מיכאל
ד''ר אלונה גוברמן22/03/2010שלום.
קבוצות התרופות נוגדות הדיכאון המקובלות כיום הן:
1. תרופות המשפיעות על המערכת הסרוטונרגית ssri
2. תרופות המשפיעות במקביל על המערכת הסרוטונרגית והנוראדרנרגית snri
3. תרופות המשפיעות על המערכת הנוראדרנרגית בלבד
4. תרופות המשפיעות בשילוב על המערכת הנוראדרנרגית והדופמינרגית
5. תרופות ממשפחת חוסמי האנזים MAO.
תרופות המשפיעות על המערכת הסרוטונרגית: (חוסמי קליטה חוזרת והשפעה על קולטני סרוטונין):
תרופות המשפיעות על המערכת הסרוטונרגית הן כיום התרופות הנפוצות ביותר לטיפול במצבי דיכאון. הסיבות לכך הן היעילות הגבוהה לעומת העוצמה הנמוכה יחסית של תופעות לוואי להן הן גורמות.
תרופות המשפיעות בשילוב על המערכת הסרוטונרגית והנוראדרנרגית :
בקבוצה זו ישנן תרופות המוכרות מזה שנים רבות כמו אנפרניל (ANAFRANIL), מרוניל (MARONIL) פרימוניל (PRIMONIL) ובונסרין (BONSERIN). כמו כן היא כוללת גם תרופות חדשות כמו אפקסור (EFEXOR), איקסל (IXEL) ורמרון (REMERON). ישנם הטוענים שהתרופות מקבוצה זו, מאחר והן משפיעות על שתי המערכות בו זמנית, הן יעילות יותר במצבים של דיכאון קשה. לא ידוע עד כמה קביעה זו מדויקת, אולם לרב, כאשר חולה אינו מגיב לתרופה הראשונה שניתנה לו, עוברים לטיפול באחת מהתרופות מקבוצה זו.
מקבוצה זו מקובל להשתמש בתרופות החדישות יותר – אפקסור, איקסל ורמרון, מאחר והתרופות הישנות גורמות לתופעות לוואי משמעותיות יותר
בברכה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת לד"ר גוברמן
נאדיה24/03/2010תשובתך המפורטת למיכאל מעניינת עד מאוד ולמדתי ממנה הרבה. יש לי שאלה קטנה נוספת, לא הזכרת את הויפאקס ורציתי לדעת לאיזה קבוצה מבין הקבוצות שהזכרת היא שייכת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההודעה של: נאדיה
ד''ר אלונה גוברמן25/03/2010שלום. ויאפקס שייך קבוצת SNRI
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשישה בדיכאון, איך ניתן לעזור להמיכל21/03/2010
שלום לכם. אמי בת 77 והתאלמנה לפני כשנה. היא סובלת מבעיות גב אבל המטריד ביותר בהתנהגותה הינו הדיכאון שבו היא שרויה. היא נמצאת בביתי מחוסר יכולת לתפקד עצמאית וכיוון שביתה לא ראוי יותר למגורים. מצבה הנפשי משפיע קשות על התנהגותה ובריאותה. כנראה שלא ניתן להתאים לה תרופה מתאימה. לאן ניתן לפנות בכדי לסייע לה להתאושש, אני חסרת אונים מולה, ורופאי קופ"ח כללית מטרטרים ורושמים תרופות חסרות שימוש. אני גרה בירושלים. בתודה, מיכל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: מיכל
ד''ר אלונה גוברמן24/03/2010שלום. כדי להבין ממה אמך נדרש אבחון מקצועי ומעמיק. לצערי, דרך הפורום בלתי אפשרי לתת אבחנה. אני מאוד ממליצה לך לפנות להתיעצות עם איש מקצוע( פסיכולוג או פסיכיאטר ) בקופת חולים, מרפאה או תחנה לבריאות הנפש לפי מקום מגורך או באופן פרטי.
,בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיות ומרץמתלבט21/03/2010
שלום,
כבר תקופה ארוכה שאני מרגיש חסר כל חיות ומרץ. על אף שאני ישן טוב בלילה אני עדיין מרגיש עייף במשך היום. מעין הרגשה שהמוח שלי רדום. כל פעולותיי איטיות ואני די חולמני.
מדי פעם אני לוקח ריטלין על מנת שאוכל להתרכז טוב יותר בלימודים ובקריאת חומר. שמתי לב שהריטלין מעורר את המח שלי וכמעלה את רמת הסרטונין הוא נותן לי תחושה טובה יותר, כך שלפתע אני מקבל זריקת מרץ ושמחה לעשות דברים. לעיתים אני מרגיש שהריטלין עוזר לי יותר בתחום זה מאשר בתחום הריכוז והקשב, עד למחשבה שהבעיה איננה ריכוז וקשב אלא בעוררות ורמת הסרטונין. כמובן עד לריבאונד שמגיע לאחר מספר שעות.
שאלתי היא, האם כדאי לי לשקול טיפול תרופתי אחר? אולי תרופות נוגדות דיכאון? מהסוג שיתן לי "זריקת" מרץ, אנרגיה ושמחה.
תודה על עזרתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיות ומרץ
ד''ר אירנה נתנאל21/03/2010שלום לך,
אני מאוד ממליצה על התיעצות פסיכיאטרית כדי להתאים לך את התרופה שתהיה הכי יעילה למצבך.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תשובתך
מתלבט22/03/2010האם בשביל לקבל התייעצות פסיכיאטרית אני צריך לעבור קודם דרך רופא המשפחה? ובמידה ולא האם אזי התשלום יהיה גבוה יותר לפסיכיאטר (כרופא פרטי).?
תודה ויום טוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החלפת תרופהאוהד21/03/2010
בוקר טוב
בס"ד
הייתי מטופל במשך מספר שנים אצל פסיכיאטר בעקבות דיכאון וחרדה שחוויתי. כשהמצב השתפר הפסקתי ללכת לפגישות (ללא אישור מהפסיכיאטר) אבל המשכתי לקחת את התרופות (רסיטל) באופן עקבי. אני לא נרגיש נסיגה אבל כן מרגיש שאני עומד במקום, הדיכאון עזב אבל החרדה עדיין כאן. לכן אני מעוניין להחליף את הרסיטל לציפרלקס. האם לרופא המשפחה יש את הסמכות לרשום לי מרשם חדש לציפרלקס מבלי המלצה של פסיכיאטר?
בעתיד הקרוב מאוד אני מתכוון להיפגש עם פסיכיאטר חדש, אבל עד אז אני מעוניין לנסות את הציפרלקס.
אני מניח שתייעצו לי (בצדק גמור) לפגוש קודם פסיכיאטר, אבל כרגע אני מעוניין רק לדעת אם אני יכול לשנות תרופה אצל רופא משפחה.
שבוע טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: אוהד
ד''ר אלונה גוברמן21/03/2010שלום. רופא משפחה יכול לתת לך מרשם לציפרלקס אך אני מאוד ממליצה להיות במעקב של פסיכיאטר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ויפאקסאילה20/03/2010
אני מטופלת מזה כשנה בתחנה לבריאות הנפש אך לצערי בעקבות ריבוי מטופלים ובמחסור ברופאים איני מקבלת את הטיפול הראוי. מתחילתהריוני השני החלו אצלי מועקות וחרדות קשות הפסיכיאטרית איבחנה אצלי דיכאון המלווה בחרדות והניחה שהמצב ישתפר או אפילו יעבור לאחר הלידה. במשך ההריון המועקות והחרדות היו קשות מנשוא לא הצלחתי להרדם לילות שלמים תחילה קיבלתי ציפרמיל ממנו נטלתי שתי כדורים בלבד אך מאחר ותופעות הלוואי היו קשות הרופאה החליפה לי לכדור אנדרונקס אותו נטלתי עד כחודש בערך לאחר הלידה יחד עם זאת נטלתי כדור הרגעה בשם ואבן לאחר הלידה עברתי הערכה מחודשת ובה החליטה הרופאה לתת לי כדורים בשם פאקסט אותם נטלתי כארבעה חודשים באמצע הטיפול חשתי בשיפור בירידה במועקות אך כשהעלתי את המינון למקסמום שוב חזרו המועקות לאחר שפניתי לפסיכיאטרית היא הציע לרדת בהדרגה מהפאקסט ולעבור לויפאקס xr כיום אני נוטלת 300 מג ליום כבר במשך שלושה חודשים א לצערי אין שיפור בהרגשת החרדות והמועקות שמתבטאות בהרגשה של בכי אצור וכואב בגרון עד שלעיתים זה מחמיר ומגיעלכאב בחזה מחשבותיי פסימיות ורוב הזמן במקרים קשים אני נוטלת כדורי הרגעה קלונקס דיוחתי לפסיכיאטרית על אי שיפור במצבי אך היא קבעה שאני צריכה לעבוד על עצמי ואין טיפול תרופתי אחר טוב יותרלהציע לי אני חשה תיסכול יאוש וחוסר אונים מה גם שמצבי הכלכלי אינו מאפשר לי טפול פרטי אני אם לשתי ילדי קטנים וחייבת עזרה לתמודד עם גידולם. בתחנה התחילו לתת לי שתי שיחות עד עתה עם עובדת סוציאלית מאחר וחסרים להם פסיכולוגים היא אינה מקצועית וא אינה נותת לי "כלים" או עצות מעשיות כיצד להתמודד עם מצבי וכן היא גם דבקה בכך שאני צריכה להתמודד עם מצב לבד אך אין בכוחי ובמצבי הנפשי לעשות זאת תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: אילה
ד''ר אלונה גוברמן21/03/2010לאלה שלום. צר לי על הרגשתך!
צריך לנסות להתגבר, לבד או בעזרת חברים או משפחה. מאוד חשוב גם לעזור לתהליך הטיפולי על ידי שיחות, פעילות, עשייה ועוד.
טיפול CBT (התנהגותי - קוגניטיבי) אישי או קבוצתי משולב עם תרפיה תרופתית יכול לעזור לך. בנוסף, יש עוד טיפולים חדשניים ויעילים (TMS) וכו'
http://www.beok.co.il/SelectedArticle.aspx?ArticleID=6148
http://www.beok.co.il/SelectedArticle.aspx?ArticleID=5477
http://www.beok.co.il/SelectedArticle.aspx?ArticleID=7705
.
תתעודדי! הדבר היחיד הטוב בדיכאון זה שזה עובר! בתקווה שמהר.
אשמח לענות על שאלות נוספות,
תודה על פנייתך לפורום,
מאחלת לך בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדה ודיכאוןבתיה19/03/2010
שלום
אחרי שאובחנתי במצב.התחלתי לקבל כדור אסטרו 10.המצב השתפר אבל לא בהרבה .אחרי חודשים וחצי הרופא העלה את הכדור ל20 .היום אני חודש וחצי אחרי עלית הכדור.המצב השתפר .אין לי עצוצים בצוואר ובגב אבל אני מרגישה שהרגלים רועדות ועצוצים .ויש לי פחד להשתגע.האם התופעה הזו נורמלית במצב?
אחרי כמה זמן מהגדלת המינון ל20 יתחיל להרגיש יותר טוב.ירדתי במשקל .אני כל הזמן עיפה .ויש לי חוסר ענין מסביב ויש לי פחד לחזור למצב ההתחלתי וזה מאוד מלחיץ אותי.למרות שהמצב השתפר בהרבה המחשבות רצות.והרגלים רועדות
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: בתיה
ד''ר אלונה גוברמן21/03/2010לבתיה שלום. לא ציננת בשאלתך זמן לקיחת כדור. את יכולה לנסות לטול תרופה בשעות הערב.
בכל מקרה אני ממליצה לפנות למטפל שלך ולשקול המשך טיפול.
בנוסף, טיפול CBT (התנהגותי - קוגניטיבי) אישי או קבוצתי משולב עם תרפיה תרופתית יכול לע זור לך.
תרגישי טוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחרדה ודיכאון
בתיה21/03/2010שלום
אני נוטלת את הכדור בבוקר אחרי שאני בולעת כדור שלבלוטת התריס תת פעילות.בערך כשעה וחצי
.ואני חודש וחצי אחרי שהועלה המינון ל20 ויש שיפור .אבל הרגלים רועדות ויש לי עיקצוצים.ויש לי
לחץ .האם זה נורמלי.אני בטיפול פסיכולוגי פרטני.מה עוד צריך בכדי לצאת מהמצב הנפשי.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אשמח לקבל תשובה ממומחה..חסוי18/03/2010
אני לא יודע אם אני צריך להכניס את עצמי לזה, אבל אני מרגיש צורך לכתוב..
כיום אני בן 19 ולא מזמן התגייסתי לצבא כרגע לצערי הרב מאוד אני לא בצבא כי נתנו לי תפקיד שאני ממש לא מעניין בו, ואני אצטרך להגיע עמם להסדר, בנוסף התחלתי לעשן וכבר הפסקתי כי בראייה קדימה אני חושב שזה מאוד יפגע בי ולתפקוד שלי (כאדם שרוצה ללמד ולממוד באונ').. היום נפלתי ועשנתי סגריה, ומאוד צר לי.. יש לי קצת חרדות ואף דכאונות לעיתים מאוד תכופות.. אני מרגיש כל הזמן לבד בעולמי, לבד במערכה, למרות שהסביבה תומכת.
כל הזמן רע לי, ואני מרגיש שהנפש שלי פצועה ומדממת.. אני לא יודע כבר מה לעשות עם העניין הזה.. אתמול קניתי רגיעון לילה של "הדס" וזה דווקא מוריד מתחים וקצת מקל.. אני גם כועס על עצמי שקשה לי בהפסקת העישון, עניין הצבא, ודברים כאלה.. אני מרגיש שעברתי מהפך בחיי והשתניתי לרעה.. אני לא חלילה אדם רע, או מזיק, פשוט חבל לי שברחתי לסגריות בשעת מצוקה, וכל הדברים האחרים..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: חסוי
ד''ר אלונה גוברמן21/03/2010שלום. צר לי על הרגשתך!
כדי להבין ממה אתה סובל נדרש אבחון מקצועי ומעמיק. לצערי, דרך הפורום בלתי אפשרי לתת אבחנה.בכל אופן, נראה שאתה זקוק לעזרה ולתמיכה רבה. תפנה לאיש מקצוע במסגרת צבאי או לפסיכיאטר בקהילה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אדרונקס גורם לאימפוטנציה?אייל18/03/2010
שלום וברכה.
עקב דיכאון אני נוטל 10 מ"ג אדרונקס ליום.
האם הכדור גורם לאימפוטנציה?
אני מרגיש שיש לי בהחלט יצר וחשק מיני
אבל אני מתקשה להגיע לזיקפה ממש
וגם אם אני מצליח אז כבר על זיקפה
שניה אני יכול רק לחלום... כלומר היא
תגיע רק כעבור שעות רבות.
האם הנזק הוא בלתי הפיך?
האם כדאי להחליף כדור?
האם כדור כמו ויאגרה יכול לעזור במצב הזה?
האם במצב כזה המטופל זכאי לקבל
מהפסיכיאטר המטפל מירשם לויאגרה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: אייל
ד''ר אלונה גוברמן20/03/2010שלום .פגיעה בתפקוד מיני הינה ת. לואי נפוצה בתרופות נוגדות דיכאון. פגיעה בתפקוד מיני יכולה להיות פגיעה בחשק, פגיעה בזיקפה או בעיות בשפיכה. תופעות אלו מופיעות בכ 20-30% מהמשתמשים.,אצל רובם זה חולף תוך 1-2 חודשים אבל אצל אחרים דורש שינוי תרופתית
אם אנדרוקס עוזר הייתי מנסה לפתור את בעיית התפקוד המיני בדרכים אחרות (ויאגרה וכו') היוועץ ברופא המטפל.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)