מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה לפורפ" לאון גרינהאוסרוני26/01/2010
פורפ" לאון שלום :מה היה התרופה בלי תופעות לוואי להתרגשות יתר או ביישנות יתר מדרגה ראשונה והוכיחה את עצמה ומה שמה{תודה}
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לפורפ" לאון גרינהאוס
26/01/2010לרוני שלום
אין תרופה שלא יכולה לגרום לתופעות לוואי לאנשים רגישים. אני לא יכול לענות איזה תרופה עדיפה בלי לדעת יותר פרטים על המצב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתרופות לדיכאוןגלית26/01/2010שלום,
לפי מה מחליטים איזה תרופה לדיכאון נותנים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרתרופות לדיכאון
ד''ר אלונה גוברמן26/01/2010שלום. לבחירת התרופה נוגדת דיכאון שיקולים רבים: גיל, מחלות נלוות, מצבו גופני של המטופל, האם מטופלת נמצאת בהריון או מניקה, תופעות לוואי של התרופה מקבוצות שונות, ניסיון קודם של טיפול תרופתי הקודם, אופן הדיכאון וחומרתו.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעזרה !מתבגרת1626/01/2010היי, אני בת 16 ובחודש האחרון אני מרגישה חסרת תקווה ובדיכאון.
איך אוכל לטפל בזה? האם זה ניתן לטיפול?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהודעה של: מתבגרת16
ד''ר אלונה גוברמן26/01/2010שלום. היום קיימים טיפולים (פסיכולוגיים או תרופתיים) מאוד יעילים במצבים דיכאניים מסוגים שונים. עליך לפנות לפסיכולוג/פסיכיאטר לנוער ואני בטוחה שתקבלי עזרה ותמיכה מקצועית.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש לכם הסבר למה עוצמת הדיכאוןספיר25/01/2010והחרדה עולים דווקא בשישי שבת??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרדיכאון, חרדה
ד''ר אירנה נתנאל25/01/2010שלום לך, שאלתך כללית מידי אך אנסה לענות.
יכולות להיות סיבות שונות. למשל, בסופי שבוע יכולה להיות פחות עשייה, כאשר עסוקים יש פחות דיכאון, חרדה. בסופי שבוע נמצאים יותר עם משפחה, יותר בבית, שהייה במחצית המשפחה יכולה להיות מלווה ברגשות שליליים המעוררים דיכאון, חרדה, בסופי שבוע יש אנשים שמקיימים יותר אינטרקציה חברתית גם זה יכול לעלות דיכאון, חרדות, במידה ואין חברים או אין משפחה קרובה יותר מורגשת תחושת הבדידות ועוד..... כל מקרה לגופו של עניין.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה עוד אני יכול לעשות? לאן אפשר לפנדביר25/01/2010
שלום לצוות.
מתנצל מראש אם זה לא המקום לשפוך את שבתוכי.אני בחור בן 26,תייכף 27 והולך צועד לכיוון החלפת קידומת לכיוון גיל 30.אין לי כרגע כלום בחיים,ממש כלום,לא בית,לא זוגיות,לא עבודה ולא ילדים,וגם אפשר לומר לא חיים.עברתי אונס קשה על ידי גברים לפני מספר שנים.אני לא מוכר בביטוח לאומי.הם מסרבים להכיר בי ולתת לי קיצבת נכות שיכולה לעזור לי לנסות לשקם את החיים.כקרוב ל10 שנים שהם מנדנדים אותי מועדה אחת לשניה.אני לא עובד,לא לומד,בלי השכלה,בלי חברה,בלי זוגיות,ובלי יכולת להתקדם אם החברה שלנו שמתקדמת.ולהיות כבנאדם נורמטיבי לכל דבר.אני עובר הרבה מאד דברים אבל אין לי אם מי לדבר על זה.אני הייתי במספר טיפולים אצל פסיכולוג וגם בקבוצה אבל זה לא הותאם למה שאני עובר או מה שעובר עליי.ניסיתי במרכז נפגעי תקיפה מינית,ניסיתי את מוקד ערן,ניסיתי את מרכז לטם,ניסיתי את תל השומר כל המרכזים מדברים על כך שהם יכולים רק להשים אותי ברשימה.וזה מבאס שאני כולה שם .שם ברשימה.אבל מבין לחלוטין שיש המון אנשים במצב שלי.ואין אולי הרבה מרכזים שיכולים לעזור.בכל אופן סיוע אין לי סיוע נפשי.ואודה אם אתם כצוות בעל ידע.אולי יכול לדעת לאן אני יכול לפנות ? אין לי כסף לשלם עבור שיחות אצל פסיכולוג.ודרך המרפאת משפחה אמרו לי בבריאות הנפש בסניף שלנו שהתור לפסיכולוגית רק בעוד 4 חודשים אולי יתפנה.ובשאר מרכזים רק בעוד חצי שנה .אחרי שיצרתי עם כולם קשר.אז מה אני עושה עד אז? ממשיך לשבת בבית ולהשתעמם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהודעה של: אריק
ד''ר אלונה גוברמן26/01/2010לאריק שלום. על מינת קבלת קצבת נכות- היא תהליך אשר לוקח זמן (פגישות חוזרות לצורך איבחון מעמיק, קביעת אחוזי נכות במידה וזה המצב) .
לצערי הרב הבנתי שאינך יכול לפנות לפסיכולוג/פסיכיאטר באופן פרטי ובכך לקצר את ההמתנה בתחנה לבריאות הנפש.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול עצמי שעוזר לי בדכאוןמירית24/01/2010רציתי לשתף, הייתי בדכאון קשה במשך כשלושה חודשים בעקבות פרידה קשה מאד מבן זוג משפיל, שקרן, נצלן, בוגד ועוד.
לא הצלחתי לתפקד בעבודה ועזבתי אותה והמצב כמובן החמיר מהישיבה בבית, בכיתי בלי הפסקה בוקר צהריים וערב וישנתי המון בין לבין, ימים שלמים לא הוצאתי את האף מהדלת גם כי העיניים היו נפוחות וגם כי הייתי מתחילה לבכות בכל מקום, לא התקלחתי ובקושי אכלתי. ולא ניגשתי לטיפול או לקחתי תרופות למרות שבדיעבד זו כנראה טעות.
שני דברים עזרו לי מאד: אחד, אימצתי כלב מבוגר כי היה לי ברור שלא אוכל לטפל בגור. והוא מקסים ואוהב בלי גבולות וגם סוחב אותי בכח לשחק איתו לפעמים ובא לשבת לידי תמיד כשאני בוכה.
דבר שני שהתחלתי לפני שבועיים ועוזר לא מעט זה שרשמתי על דפים כל מיני מחשבות ותובנות ובעיקר פקודות - ותליתי אותם על הקיר באופן בולט. למשל, זה לא הוא זו הבדידות! להילחם בבדידות! אל תתפתי להפגש איתו אח"כ זה שורף יותר! צאי לבלות! החיים יפים! תמחקי אותו! נגמר! יש בחורים רציניים תמצאי אותם! לא לענות לו לטלפון! את יפה! יש לך חברות מקסימות! משפחה אוהבת! צאי לטייל!
הדפים גם מתחלפים מדי פעם ואני חייבת להגיד שזה עוזר... אני מרימה לשם את הראש הרבה פעמים כשהדכאון מציף אותי וזה כאילו הקיר נותן לי פקודות!
עם הזמן הפתקים יהפכו לצבעוניים יותר ואפילו אוסיף פרחים וקשקושים וכו כשארגיש נכון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרטיפול עצמי שעוזר לי בדכאון
ד''ר אירנה נתנאל24/01/2010מירית שלום,
מאור מרגש לשמוע על הדרך בה את מתמודדת עם מצבך. טיפול בבעלי חיים אכן, יכול מאוד לעזור. לקיחת אחריות על גור חסר אונים ותלוי בך דורש מחוייבות, מסירות והשקעה. אהבתי מאוד את הפתקים. רעיון יצירתי מאוד. את מתמודדת כמיתב יכולתך עם הדיכאון, את בדרך הנכונה!
מאחלת לך הצלחה בהמשך!
תודה ששיתפת, תמשיכי כך,
אשמח אם תעדכני אותנו בהמשך,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה לפרופסור גרינהאוסגליה23/01/2010פרופסור גרינהאוס,
האם לוסטרל היא תרופה בטוחה להריון בכול שלביו.
אשמח לתשובה חד משמעית.
רוב תודות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהודעה של: מוריה
ד''ר אלונה גוברמן26/01/2010שלום רב. לשאלתך תוכלי לקבל תשובה בכתב ומוסמכת במידה ותפני באופן אישי
למחלקה לייעוץ תרופתי בזמן ההיריון .מרכז הארצי לייעוץ טרטולוגי בבית חולים הדסה עין כרם טל: 02-6243669 02-6243669, 02-6243663 02-6243663
אשמח לענות על שאלות נוספות,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאסטו והנקהגיל22/01/2010שלום, אני בת 43 וסובלת מחרדות שלאחר לידה בעקבות סיבוכים שלאחר הלידה.
הנסיך שלי בן 9 חודשים ועדיין יונק, רציתי לדעת אם יש סיכון ולו הקטן ביותר בשמוש באסטו והנקה יחד.
לדברי הרופא שלי אין בעיה רציתי בחוות דעת נוספת.
אודה לך אם תעני לי בהקדם לפני שאני מתחילה בטיפול באסטו.
תודה רבה ושבת שלום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתראסטו והנקה
ד''ר אלונה גוברמן26/01/2010
שלום רב. לשאלתך תוכלי לקבל תשובה בכתב ומוסמכת במידה ותפני באופן אישי
למחלקה לייעוץ תרופתי בזמן ההיריון והנקה .מרכז הארצי לייעוץ טרטולוגי בבית חולים הדסה עין כרם טל: 02-6243669 02-6243669, 02-6243663 02-6243663
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהריצה כמסייעת לטיפול בדיכאון - עזרהדנה22/01/2010שלום רב,
במשך 7 שנים נטלתי תרופות נגד דיכאון (ציפראמיל), בהתחלה זה שינה לי את החיים לטובה, אבל עם הזמן הפכתי לאפטית, לא נהיניתי מהדברים הטובים שבחיים וגם זה פגע לי בתפקוד המיני.
החלטתי להפסיק את התרופה (הגמילה היתה קשה, אבל זה עבר בשלום). היום אני נתקלת שוב ושוב במצבי דיכאון וחרדה , ומצאתי שריצה עוזרת לי להתגבר על תחושות אלו. הבעיה שאין לי הרבה זמן לכך. האם ריצה של 20-25 דק' ביום יעילה כמו ריצה של 45 דק' ביום מבחינת ההשפעה על הדיכאון ?
אנא מכם, אני חייבת תשובה, כי מצבי הרוחני מדרדר ואני על הסף לחזור לתרופות, מה שאני לא כל כך רוצה.
תודה רבה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרריצה כמסייעת לטיפול בדיכאון - עזרה
26/01/2010לדנה שלום
אין לריצה "מינון". את צריכה לבדוק מה עודב בשבילך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאירנה נתנאל תודהרושדי ע21/01/2010אירנה יקירתי שלום, קניתי לי את התרופה דרלין והיום היה הניסיון הראשון שלי איתה , היא עזרה הרבה ,התרופה הוסיפה הרבה נחת ורוגע בעת הניאום, ואני חושב כי העניין הזה פתר לי בעיה אשר העיקה עלי לא מעט ,אם יש לך עוד המלצות אשמח לשמוע, התרופה מצריכה מרשם רופא , והיא גם שימושית להורדת לחץ דם ,תודה תודה ויום מקסים
אשמח לתגובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרחרדות
ד''ר אירנה נתנאל24/01/2010תודה לך על המילים החמות,
אני שמחה שהתרופה עזרה.
ניתן ללמוד כלים של שליטה בחרדות וטכניקות הרפיה שונות בשיטת ביופידבק.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם להתחיל טיפול תרופתי באסטו?איריס21/01/2010אני טיפוס די רגיש ולוקחת מדי פעם כדור לוריבן כשאני חשה אי שקט.
לפני כחצי שנה עקב חרדות, רופאת המשפחה שלי המליצה לי על קסנקס XR 0.5 בבוקר ואכן זה עזר
לי מאוד וחזרתי לתפקד רגיל.כששאלתי את הרופאה מדי פעם אם להפסיק את התרופה,היא המליצה
שהיות ואני קצת רגישה שאמשיך לקחת כל יום כדור וכך עשיתי .{כנראה הפסיק להשפיע...}
לפני כ12 יום נכנסתי למצב של חרדות,אי שקט,בחילות,סחרחורת,חוסר תאבון{בעיקר בבוקר עד אחר"צ}
ואני לא מסוגלת לעבוד וכל שמחת החיים והמרץ שהיו לי כבו....אחרי שעברתי את כל הבדיקות האפשריות{בלוטת התריס,ויטמין B12 וחומצה פולית}ואחרי כמה רופאים החלטתי ללכת פעם ראשונה
בחיי לפסיכיאטרית כי הייתי חסרת אונים....היא המליצה לי שאתחיל לקחת "אסטו"{ציפרלקס}חצי כדור
למשך 3 ימים ואם אין תופעות לוואי אקח כדור של 10 מ"ג ובמקביל שאעלה את המינון של הקסנקס
במקום 0.5 ל2 מ"ג {אחד בבוקר ואחד בצהריים}הכדור אסטו ישפיע רק בעוד כ4 שבועות לטענתה.
הדילמה שלי גדולה מאוד.....כי יכול להיות שמספיק אם אקח מינון גדול של הקסנקס ולא אתחיל עם
כדור פסיכיאטרי שממילא צריך לחכות ועושה תופעות לוואי,וממה שאני קוריאת מאנשים בפורום,הגוף
מתרגל ואח"כ צריך לעלות במינון וכו ואני לא רוצה בכך.....מה דעתכם?אנא ענו לי מהר כי מחר בבוקר
אני רוצה לדעת מה להחליט?אולי קסנקס במינון גבוה יותר וכשארגיש טוב פשוט לרדת לאט לאט
במינון עד להפסקה לחלוטין.....מחכה לתשובה....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהאם להתחיל טיפול תרופתי באסטו?
26/01/2010לאיריס שלום
כדי לענות על שאלתך צריך לדעת יותר פרטים על מצבך. אפשר בהחלט לנסות תקופה רק קסנקס ולראות האם זה עוזר מספיק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחרדה **** דחוף שאלה לאירנהקארין 3020/01/2010שלום, אירנה
שמי קרולין בת מחיפה31
יש לי חרדה מטסט פעם קודמת עשיתי שטויות מהתרגשות יתר, פניתי לרופאת משפחה שלי והציעה לי לנטול כדור אסיול מ"ג 10(לפני השינה)ולנסות לפני המועד ניסיתי גם ואבן 5 מ"ג בלילה ובבוקר עוד 5 מ"ג ולא עזר.
ניסיתי גם רסקיו ורגיעון סתם לא עזר. הטסט קרב וכולי בחרדות בבקשה תעזרי לי ותייעצי לי מה לקחת? דבר כזה שאהיה רגועה ושלווה בטסט וסוף סוף אעבור את זה בשלום. ואני לא מעוניינת לפנות לפסיכיאטר בשביל חרדה רגעית. (לידע כללי יש לי אסטמה לעתים רחוקות מאוד)
לעזרתך אודה,
קרולין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרחרדה לפני טסט
ד''ר אירנה נתנאל24/01/2010קרולין שלום,
נסי לבקש מרופא משפחה תרופה בשם דרלין (deralin). בנוסף, ניתן ללמוד טכניקות הרפייה (למשל הרפיית נשימות מאוד עוזרת). כלים של שליטה בחרדה ניתן ללמוד בשיטת ביופידבק.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת לאירנה
קארין 3025/01/2010שלום,
מה ההשפעה של דרלין? גם מאותו הסוג של ואליום ואבן??? היא לא מרדימה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדרלין
ד''ר אירנה נתנאל25/01/2010דרלין לא כמו ואליום או וובן, הוא שייך לקבוצה אחרת. התרופה לא מרדימה. עוזרת בחרדת בחינות, חרדת ביצוע ועוד... ניתנת במרשם של רופא (אפשר רופא משפחה).
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי אירנה- יעוץ נוסף
קארין 3028/01/2010היי, קודם כל אני מודה לך על עזרתך....
שמעתי שדרלין לא מומלץ לבעיות אסטמה וצפצופים בנשיה אז מה כן בסגנון מתאים? לרגיעה ואדישות.... (יש לי אסטמה לעתים רחוקות לא משהו קבוע)
אני די מיואשת, ואבן 10 מ"ג לא עזר
וגם לא אסיול 10 מ"ג ניסיתי באמצע היום ולא לפני שינה חשבתי שאולי כן ישפיע אבל כלום.
אני חרדה מהטסט ולא מצליחה להשתלט על עצמי מקווה שנמצא יחד את הכדור שכן יעזור ויקל על תחושת החרדה הזו. תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיציאה ממצב חרדה ללא תרופותשם בדוי20/01/2010שלום,
בעקבות טראומה שעברתי לפני כשנתיים החלה לי נשירת שיער שממשיכה עד היום.
הנשירה מאוד מטרידה אותי ויש לציין שמשיער עבה נהיה לי שיער דק יותר ואני מתעסקת בנשירת השיער באופן אובססיבי.
אני לוקחת "לוסטרל" במינון 150 מ"ל מזה כחודשיים ולפני שבוע העליתי את המינון ל-200 מ"ל.
אין הטבה במצבי ואיני ישנה בלילות,יש לי הזעות,חוסר שקט ומועקה בגרון רוב שעות היום.
ברצוני להפסיק את הטיפול בהדרגה ושאלתי היא- האם לצאת מחרדה ממושכת וחוסר שמחת חיים כשנה וחצי ללא תרופות?
לפני שהתחלתי ליטול את התרופות הרגשתי יותר טוב הפסיכיאטרית רוצה להחליף לי את הלוסטרל ב"לויפאקס xr". יש לי הרגשה שאוכל לנצח את זה בלי התרופות שגורמות לי לתופעות לוואי ולא משפרות את מצבי.
חשוב לציין שעברתי בנוסף טיפול פסיכולוגי שלא עזר.
אשמח לקבל תשובה במהרה!
תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתריציאה ממצב חרדה ללא תרופות
ד''ר אירנה נתנאל24/01/2010שלום לך,
הדרך היעילה ביותר כדי להתמודד עם מצבך היא קודם כל להגיע לאיזון תרופתי אופטימלי. כדאי לעזר בסבלנות ולמצוא את התרופה שתעזור לך. בהמשך, ניתן לשלב טיפול תרופתי עם פסיכותרפיה. במהלך התרפיה ניתן ללמוד כלים להתמודדות בהווה וגם בעתיד.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאנא עזרו לי דחוף , SOS ותודה מראשרושדי ע20/01/2010רוב שלומות לכם
מצאתי את האתר הנחמד הזה כשהייתי באמצע החיפוש אחרי תרופה להרגעה או נוגדת חרדה, ואשמח מאד לעזרתכם ולעצתכם , כי כנראה אני צריך את זה, הבעיה שלי היא כך, אני לאחרונה נכנסתי לעולם הפוליטיקה דבר שמצריך ממני לעיתים קרובות לנאום ולדבר בפני קהל גדול אנשים מכובדים כנסים ועדי הורים בתי ספר ועוד..., וכל פעם שהנני צריך לנאום או לדבר או מתבקש לומר מילה אני מת מפחד ותוקפת אותי חרדה איומה שכמעט משתקת אותי , וזה מתבטא בתחושת מחנק איומה שלפעמים לא יכול לדבר, יובש בפה, רעידות בידיים בלבול קטן וכל פעם אני מתגבר על זה וזורם העניין לאחר הדקות הראשונות שבהם אני מנהל מלחמה גדולה ביני לבין עצמי , הדבר הזה מאד מפריע לי בעבודת היום יום שלי ובעבודה החדשה שלי , וגורמת לי לאי נחת ומרחיקה אותי מהעבודה והדברים שאני אוהב, אנא מכם תמליצו לי על משהו שירגיע אותי לפני הנאומים והדיבורים בפני הקהל , לקחתי רגעון ורלקסין אך זה לא ממש עזר לפני הדיבור או הניאום אנא עזרו לי דחוף ותמליצו לי על משהו שיכול לעזור בהרגעה תרופה או משהו ,מודה לכם מקרב לב , רושדי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרחרדת קהל
ד''ר אירנה נתנאל20/01/2010שלום לך,
תופעה זו מוכרת ושכיחה למדי. פתרון מיידי יכול להיות תרופתי. תרופה בשם דרלין יכולה מאוד לעזור. בנוסף, מאוד מומלץ על טיפול התנהגותי - קוגניטיבי (CBT) משולב עם ביופידבק. CBT הינו טיפול קצר וממוקד ובמהלכו ניתן לרכוש כלים להתמודדות יעילה עם התחושות הלא נעימות בהווה וללמוד לשלוט בחרדה גם לטווח הארוך.
תודה על פנייתך לפורום,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה לדר גרוברמןיובל19/01/2010האם ניתן להחלים מדיכאון?
תודה מראש יובל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהודעה של: יובל
ד''ר אלונה גוברמן26/01/2010שלום. ברוב המקרים אפשר להגיע למצב של החלמה או הטבה אשר מאפשרת לתפקד באופן מלא, להתקדם בחיים ולהנות מהחיים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)