מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ניתוח עפעפיים עליונים ותחתונים.בתיה25/07/2008
אני בת 59, מעונינת לעבור ניתוח עפעפיים , אבל ככל שאני מבררת יותר אני מבולבלת יותר. הייתי אצל שלושה מנתחים, אחד אמר לי שאני זקוקה רק לניתוח בעליונים, השני אמר שאני צריכה נוסף לניתוח להורדת עור ושומן גם קיצור השריר בגלל צניחה קלה של העפעף בעין אחת, שלישי אמר שאני זקוקה לניתוח בעפעפיים העליונים והתחתונים וקיצור שריר. האם אתה מסוגל לעשות לי סדר? מה הסיכון בקיצור שריר? האם הסיכון גדול יותר מאשר ניתוח להורדת עור ושומן עודפים? האם כדאי לוותר על כך ואז תישאר האי סימטריה, שאגב לא ממש בולטת? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח עפעפיים עליונים ותחתונים
פרופ' גיא בן סימון25/07/2008סיגל ערב טוב,
ראשית עליך להבין כי את זו המחליטה על הצורך בניתוח עפעפיים (עליונים ו / או תחתונים) בהתאם למידת ההפרעה. אם עודף עור העפעפיים העליונים גורם לך להפרעה קוסמטית או פונקציונלית - הרי שמומלץ ביצוע הוצאת עור (עם או ללא עיצוב שומן). אם בנוסף לעודף העור ישנה צניחה של העפעף (מנח העפעף ביחס לאישון נמוך מהנורמלי, או נמוך בעין אחת ביחס לשניה) אך הצניחה לא מפריעה לך את לא חייבת לעשות ניתוח קיצור שריר. ואכן את צודקת אם האסימטריה ממש מינימלית לא תמיד קל להשיג סימטריה בניתוח קיצור שריר. אני נוהג לאמר למנותחים שלי שבניתוח קיצור שריר יש עד 10% אסימטריה אותה ניתן לתקן בניתוח נוסף.
במקרים בהם צניחת העפעף (גובה העפעף) מפריעה מובן שמומלץ לעשות ניתוח זה, כאשר קיצור שריר יעשה דרך גישה חיצונית או פנימית (תלוי במידת הצניחה, וכן תלוי בתגובה לטיפות מסוימות לפני הניתוח). בכל מקרה בו אני נוהג לבצע ניתח הרמת עפעף מובן שיש להסיר עודף עור אחרת תשאר הפרעה קוסמטית.
נקודה אחרונה לגבי עפעפיים עליונים - חייבים להתחשב ולבדוק את מנח הגבה, ולהבין כי מנח הגבה לא משתנה לאחר הניתוח ואף לעתים צונח באופן קל (מאחר שבתת מודע אנו מרימים את הגבות והמצח כאשר יש צניחת עפעפיים חלקית).
לגבי ניתוח עפעפיים תחתונים, הגישה היא זהה. אם מבנה או מראה העפעפיים מפריע לך במקרים רבים ניתן לבצע טיפול או ניתוח. כאן הנושא מורכב באופן יחסי מאחר שישנם מספר רב של גורמים העלולים להפריע לדוגמה - צניחת שומן ארובתי נורמלי, עיניים שקועות וצניחת פנים מרכזיות, יתר פעילות של שריר ההבעה וכן עודף עור. לכל בעיה יש ניתוח מתאים לה ו / או טיפול (במקרים רבים אני מסתפק בהזרקת חומרי מילוי טבעיים כדוגמת חומצה היאלורונית לעפעף התחתון ולא בניתוח). ישנם אף מקרים בהם יש צורך במתיחת העפעף בהם ישנה חולשה ורפיון של הגיד הצידי.
לסיכום - אל תהיי מבולבלת. עליך להחליט רק לפי מה שמפריע לך, להבין את האופציות הטיפוליות (אחוז הצלחה, שיעור סיבוכים ואפשרויות תיקון) לראות תמונות של לפני ואחרי (ו / או להתייעץ עם מנותחים של אותו רופא). אל תתני לאף אחד להחליט בשבילך, ההחלטה היא כולה שלך.
בהצלחה!
דר' בן סימון גיא, מומחה עיניים
כירורגיה פלסטית ואסתטית, עפעפיים, ארובות ודרכי דמעות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לצחוק לכאב בעינייםFresh eyes25/07/2008
דר' שלום... ראשית רציתי לציין שאתה עונה בצורה כל כך תומכת ומפורטת. תודה על הזמן והסבלנות כן ירבו כמוך. שנית, יש לי בעיה בעיניים שמלווה אותי מגיל מאד "עיניים שקועות" לאן שאני לא הולך ומה שאני לא עושה אי אפש ר למחוק את הצער שזה יוצר. שמעתי על תשובתך כאן באתר למילוי החלל ורציתי לדעת אם כבבר היו אנשים שעשו זאת? ומה התוצאות או הסיבוכים שעלולים להיווצר. אני רק בן 23 ואני מרגיש כבר בן 30. זה משהו מול המראה ומול עצמי, החיצוניות כל כך משפיעה על העולם מבפנים, כנ"ל לגבי התגובות שאתה מקבל בלי סיבה לעיתים ברחוב... אני פונה אליך ממקום מאד אישי והייתי שמח לדעת היכן עליי להיוועץ על מנת לבדוק במה ניתן לפתור את הדילמה שלי? בתודה מראש, והמון הוקרה מ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עיניים שקועות
פרופ' גיא בן סימון25/07/2008שלום רב,
עיניים שקועות הינה בעיה מאוד נפוצה ובכל גיל. בגילאים צעירים יותר (עד גיל 30-40) על פי רוב ניתן להזריק חומרי מילוי, כאשר אני מעדיף להשתמש בחומרים טבעיים (כמו נגזרות של חומצה היאלורונית). הפרוצדורה נעשית בהרדמה מקומית (משחה) ואינה כואבת באופן מיוחד.
באופן בסיסי עיניים שקועות נובעות מהצללה של שומן ארובתי נורמלי על פנים מרכזיות (גבעה מעל שקע). כאשר ממלאים את השקע מטשטשים את ההבדל ומעבר עפעף פנים מרכזיות הופך להיות חלק ואחיד יותר. במקרים אחרים יש צורך בהוספה של הוצאה מבוקרת של שומן.
בכל מקרה אל לך לחשוש מהטיפול אם אכן הבעיה מפריעה לך.
בברכה,
דר' בן סימון גיא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהמירה22/07/2008
ליפני24 ימים עשיתי ניתוח עפעפיים . אך ניראה שבעיין אחד הרופה לא הוציה את כול השומן. כיצד ניתן לדעת אים הסיבה לנפיחות היא שומן או בצקת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח עפעפיים
פרופ' גיא בן סימון22/07/2008שלום רב,
נפיחות לאחר ניתוח עפעפיים הינה תופעה שכיחה והיא עלולה להמשך שבוע עד מספר שבועות. 24 ימים לאחר ניתוח עפעפיים יתכן בהחלט כי ישנה בצקת ברקמה אם כי רוב תהליך הריפוי וההחלמה קרו עד לשלב זה. בבדיקה קלינית על ידי הרופא המנתח ניתן לדעת האם מדובר בבצקת או בשארית שומן ארובתי. האם הניתוח היה בעפעפיים עליונים או תחתונים?
תודה
דר' בן סימון גיא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההניתוח היה בעפעפעיים תחתונים
מירה23/07/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנפיחות לאחר ניתוח עפעפיים
פרופ' גיא בן סימון24/07/2008אולגה שלום רב
בצקת לאחר ניתוח עפעפיים תחתונים הינה תופעה שכיחה, בבדיקה קלינית ניתן להעריך האם יש מעט שארית שומן בעפעפים. חשוב לדעת כי במקרים רבים באופן מכוון לא מוציאים את כל השומן על מנת שלא יווצר מראה של עיניים שקועות. במקרים אחרים אנו אף מזריקים חומרי מילוי או שומן לשקיות מתחת לעיניים. הניתוח מכוון בהתאם למצב הבסיסי הגורם לשקיות מתחת לעיניים.
בברכה,
דר' בן סימון גיא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שקיותרחל20/07/2008
שלום למומחה ד"ר נמט אריה כיצד מבחינים בין הצורך לניתוח או הצורך לפילינג בילבד בבעית שקיות תחת העניים? ובמידה ומבצעים אצלך ניתוח להשרת או להכנסת השומן תחת העפעפיים האים סיבוך האקטופיריון הוא שכיח? תודה על הפורום המבורך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שקיות
פרופ. אריה נמט02/08/2008רחל שלום רב,
הטיפול בפילינג נועד לטפל בבעיה ברמת העור בלבד. מדובר על טיפול היוצר מעין "גיהוץ" של הקולגן וחידוש רקמה. אין הוא מטפל במקרים של עודף או רפיון רקמת שריר או שומן. כאשר נוצרות "שקיות", מדובר לרוב על רקמת שומן, או רפיון ברקמות עמוקות מהעור, ולכן הטיפול לרוב הינו ניתוחי. יש מקרים בהם הזרקת חומר מילוי עשויה לת מענה לבעיה.
לגבי סיבוך האקטרופיון או רטרקציה של העפעף- הסיבוך נדיר כאשר מבוצע עם נסיון טוב, ובגיבוי של תפרי בטחון מספקים. מנסיוני במעל 100 המקרים רק מהשנה האחרונה, השכיחות היא סביב 1%.
ישנה בעיה לצרף דוגמא כאן בפורום בשל משקל נמוך מאד שניתן לשלב כאן. בימים הקרובים אני עומד לפתוח אתר עם דוגמאות רבות נוספות.
בהצלחה,
ד"ר אריה נמט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בצקת לאחר ניתוח עפעפייםגלי19/07/2008
עברתי ניתוח הרמת עפעפיים לפני כ-10 ימים ההחלמה היתה בהתאם למצופה וניכר שיפור מידי יום היום,לאחר 10 ימים קמתי עם בצקת ונפיחות משמעותית האם לקרר שוב? האם התגובה המאוחרת מוכרת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בצקת מאוחרת
פרופ. אריה נמט20/07/2008גלי שלום,
מדובר על תופעה מקובלת. צריך לזכור כי הריפוי עשוי להמשך מספר שבועות, על אף שחיצונית נראה שהכל הסתדר. כמו כן, ישנו מבנה ניקוז מחדש של צינוריות הלימפה המנקזות את עודפי הנוזלים המצטבר (למשל בלילה). מבנה רשתי זה נבנה לאחר מספר שבועות.
אל דאגה. קצת סבלנות. בשלב זה המשיכי עם קירור לאחר שהתופעה מתרחשת.
בברכה,
ד"ר אריה נמט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח הרמת עפעפייםשולי18/07/2008
שלום לד"ר, אני בן 55 ואני מעוניין לעבור הרמת עפעפיים בפרופורציה. רציתי לדעת האם הניתוח הוא חד פעמי או שמא אצטרך לעשות "תיקונים" שוב ושוב במהלך החיים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח הרמת עפעפיים
פרופ. אריה נמט20/07/2008שלמה שלום
יש סוגים שונים של ניתוחי עפעפיים: צניחת עפעפיים- פטוזיס, הסרת עודף עור ושריר, עפעפיים תחתונות ועוד.
לרוב, בידים מיומנות, ניתוח עפעפיים הוא מוצלח ומספיק לשנים ארוכות. לרוב מעל 10-15 שנה.
בהצלחה,
ד"ר אריה נמט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעפעפיים
שירה29/07/2008אמא שלי עשת ניתוח הרמת עפעפיים מזמן מאוד, לפני כ-13 שנה. לאחרונה היא ביררה בפרופרוציה אם אכן היא צריכה לעשות ניתוח חוזר, כי לדעתה המצב הצריך תיקון קל. זה לבסוף מה שהיא עשתה, אבל ממש בקטנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניתוח חוזר עפעפיים
פרופ. אריה נמט29/07/2008שירה שלום,
לגבי ניתוח עפעפים עליונים, אכן העור מוסיף לעבור שינויים התלויים בגיל לאחר הניתוח. אם הניתוח מבוצע למשל בגיל 40, הרי שלקחו כ 20 שנה (מגיל 20 ועד 40) עד שהמצב הצריך ניתוח. לכן, יש להעריך כי לאחר 20 שנה נוספות המצב יגיע לרמה של עודף העור בגיל 40.
במקרה של עפעפיים תחתונות מתרחש תהליך דומה, ועם זאת, תהליך הגרביטציה משמעותי בשל רקמות מרכז הפנים המושכות מטה את איזור העפעף התחתון. כאשר מבוצעים בזמן הניתוח חיזוקים נוספים בצידי ומתחת לעפעף, התוצאה עשויה להיות משמעותית ארוכת טווח.בבברכה,
ד"ר אריה נמט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח עפעפיים ולייזרד'15/07/2008
שלום האם ניתוח בעפעפיים יכול להתבצע בלייזר? מה ההבדל בתוצאות? בהחלמה? בכל התהליך בכלל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח עפעפיים ולייזר
פרופ. אריה נמט15/07/2008יש טכניקות ניתוח עם חיתוך והסרת שומנים באמצעות CO2 לייזר. לטכניקה הזו יש יתרון בכך שהיא מונעת דימום אך מעבר לכך אין לה שום יתרון על פני השיטות האחרות הקיימות. בשל סכנות שעשויות להיות קשורות בשימוש בלייזר כמו כוויה לעין, חיתוכים במקומות לא רצויים וכוויות בעור, חלק גדול מהמנתחים מעדיף להשתמש בטכניקות המקובלות המשיגות תוצאות דומות.
בברכה,
ד"ר אריה נמט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צניחת עפעף מלידהמייסא12/07/2008
התינוקת שלי בת 5 החודשים נולדה עם עפעף צנוח והרופא קבע שהיא צריכה ניתוח הרמת עפעף בשיטה שבה יוצרים מתלה לשריר שמעל לגבה. רציתי לדעת מה הם הסיכונים היחודיים בניתוח בשיטה הזו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צניחת עפעף מלידה
פרופ' גיא בן סימון13/07/2008שלום רב,
צניחת עפעף מלידה נובעת לרוב מחולשה של שריר העפעף עם תפקוד ירוד של השריר. במקרים אלה לא ניתן לבצע ניתוח ישירות על שריר העפעף (קיצור וחיזוק השריר) ויש צורך לחבר את שריר העפעף לשריר המרים את הגבה.
פעולה זו ניתן לבצע בעזרת חומרים סינטטים כדוגמת גורטקס או על ידי לקיחת גיד מהירך לחיבור העפעף לשריר המצח. לאחר הניתוח העיניים תהינה פתוחות במבט ישר, אך עלולה להופיע בעיה בסגירה מושלמת של העפעפיים בייחוד בלילה. בשבועות הראשונים שלאחר הניתוח מומלץ לשים משחת סיכוך או משחה אנטיביוטית בעיניים על מנת למנוע יובש בעין. עם חלוף הזמן לרוב המצב משתפר ואין נזק ממשי בחוסר סגירה מוחלטת של העפעפיים (בייחוד בילדים יש מנגנון הגנה מצויין של שמירת העין).
בנוסף בהתסכלות כלפי מטה העפעף המנותח נראה "תלוי" לעומת העפעף הבריא, אם כי ההפרעות הקוסמטיות לא תמיד נכרות, ולרוב הניתוח מוצלח ואין כל חשש לבצעו גם אם ההפרעה הינה קוסמטית בעיקרה. מובן שיש מחוייבות לבצע בדיקת עיניים מלאה לפני הניתוח כולל חדות ראיה ורפרקציה על מנת לשלול עין עצלה.
סיבוכים אפשריים של ניתוח כזה - תיקון ביתר, תיקון בחסר, חשיפה ו / או זיהום של החומר המרים את העפעף (בייחוד בחומרים סינטיים) וכן חזרה של צניחת העפעף לאחר מספר שנים שתדרוש ניתוח תיקון נוסף.
בהצלחה!
דר' בן סימון גיא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
מייסא13/07/2008ד"ר גיא בן סימון אני מאד מודה לך על האינפורמציה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח עפעפייםמירה10/07/2008
לפני שבוע עשיתי ניתוח אני חושבת ש משו לא בסדר עין אחת קטנה ועגולה רואים את חלבון . ה רופא שלי אומר ש זה בסדר אבל אני דואגת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח עפעפיים
פרופ' גיא בן סימון13/07/2008אולגה שלום רב,
לעתים לאחר ניתוח עפעפיים ישנה הפרעה בסגירת העין עם חשיפה של לובן העין. על פי רוב מצב זה חולף. בכל מקרה מומלץ להבדק על ידי הרופא המנתח וכן רופא עיניים (במידה שהרופא המנתח אינו אוקולופלסטיקאי) על מנת לבחון את מצב הניתוח ובריאות העין.
בברכה,
דר' בן סימון גיא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זמן החלמההילה09/07/2008
שלום, אני רוצה לעשות ניתוח כי העיניים שלי נראות נפולות מאוד, אבל לא יכולה להיעדר מהעבודה לזמן רב. כמה זמן לוקח להתאושש מניתוח עפעפיים עד רמה שאפשר לתפקד כרגיל ולהיראות בציבור? בתודה מראש, הילה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זמן החלמה
פרופ' גיא בן סימון09/07/2008הילה שלום רב,
ניתוח הרמה של עפעפיים עליונות מלווה בנפיחות ואודם הנמשכים מספר שבועות, הנפיחות נובעת מדימום תת עורי הקורה במהלך הניתוח או ביממה הראשונה שלאחר הניתוח. מאחר שעור העפעפיים הינו העור הדק ביותר בגוף, גם מידה מועטה של דימום (1-2 סמ"ק) מתבטאת בנפיחות נכרת.
עם זאת, רוב הנפיחות (80%) חולפת בשבוע הראשון שלאחר הניתוח, ויש לזכור כי כעבור 5-7 ימים מוציאים את תפרי העפעפיים. אך מידה מסויימת של נפיחות עשויה להיות גם חודש עד חודשיים לאחר הניתוח. המלצתי היא לנוח בבית שבוע לאחר הניתוח בשל הנפיחות (אין הפרעה ממשית בתפקוד או בראיה אך מראה העפעפיים עלול להפריע) ולאחר מכן לחזור לעבודה. בנוסף מומלץ לא לשחות (בים או בבריכה) עד חודש לאחר הניתוח.
לרוב אין כאבים ממשיים לאחר ניתוח עפעפיים.
במקרה שאת עומדת לעבור ניתוח תיקון פטוזיס (צניחת עפעפיים) בנוסף לניתוח קוסמטי (הוצאת עודף עור ו / או עיצוב שומן) מידת הנפיחות והאודם עלולים להתארך במספר ימים נוספים.
בהצלחה!
דר' בן סימון גיא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח פלסטי בעףעףשיר06/07/2008
שלום, יש לי פגם מולד בעין, העפעף מכסה כמעט מחצית מעין ימין, עין שמאל תקינה, האם אתם מטפלים בבעיות כאלו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח פלסטי בעפעף
פרופ' גיא בן סימון06/07/2008שיר שלום רב,
אנו מטפלים בבעיות עפעפיים בין אם מולדות ובין אם נרכשות. זוהי בדיוק ההתמחות של אוקולופלסטיקה (פלסטיקה של העין - עפעפיים, ארובות ודרכי דמעות).
המצב שאת מתארת עלול לנבוע ממספר מחלות מולדות כדוגמת צניחת עפעף מחולשת שריר העפעף ו / או רקמות שפירות בעפעף הגורמות לצניחה מכנית (כובד).
בכל מקרה יש לבצע בדיקת עיניים מלאה כולל חדות ראיה ורפרקציה, וכן הערכת מצב העפעף, תפקוד שריר ומידת סגירת העין.
במקרים רבים ניתן בניתוח עפעפיים לשפר מאוד את מראה העין והפנים, אך יש צורך בבדיקה מקיפה לפני כן, ורק לאחריה ניתן להעריך את סוג הטיפול.
בברכה,
דר' בן סימון גיא, מומחה עיניים
כירורגיה פלסטית, עפעפיים, ארובות ודרכי דמעות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח עפעפייםסיגל03/07/2008
אני בת 59, יש לי עודפי עור בעפעפיים העליונים, ובעין הימנית יש לי צניחה של העפעף וגורם לעין להראות קטנה יותר מהעין השמאלית. אני עומדת לעבור ניתוח עפעפיים אצל רופא עיניים מומחה לכך. לדבריו אני זקוקה לא רק להסרת העור העודף אלא גם לקיצור השריר כדי ששתי העיניים יהיו באותו הגודל ובכלל יפתחו יותר.(יש לי עיניים קטנות) האם הניתוח הזה של קיצור שריר מסוכן, האם בכלל כל הניתוח מסוכן. אני מזה זמן רב רוצה לעשות זאת אך תמיד חששתי עד שסוף סוף קיבלתי אומץ. ואילו עכשיו נושא קיצור השריר מדאיג אותי. האם תוכל להרגיע אותי?
פרופ. אריה נמט05/07/2008סיגל שלום,
לפי דבריך את עומדת לעבור ניתוח פטוזיס - לחיזוק הגיד של השריר מעלה העפעף, והסרת עודף עור- בלפרופלסטי.
באופן עקרוני הניתוח אינו מסוכן אם הוא נעשה בידיים מנוסות, וכוונתי למנתח אוקולופלסטיקאי - פלסטיקאי עיניים שעבר הכשרה מתאימה. כמובן שישנם סיכונים, כמו בכל ניתוח (בעיקר: חוסר סימטריה בין העינים, חשיפת יתר או חסר ויובש), אך ברוב המכריע התוצאות משביעות רצון, ויש אפשרות לתקן אם יש צורך.
החשש טבעי ונורמלי, אך הסיכוי עולה לרוב משמעותית על הסיכון.
בברכה,
ד"ר אריה נמט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עיניים יבשותיואב03/07/2008
שלום לרופא, נבדקתי על ידי רופא עיניים בגלל שאני מידי פעם דומע. הוא אמר לי שיש לי עיניים יבשות ולכן הדמעות. האם זה נכון? לתשובתך אודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עינים יבשות
פרופ. אריה נמט03/07/2008יואב שלום רב,
ישנם גורמים רבים לעין יבשה . בין הגורמים הללו:
1.ייצור מופחת, משני לגיל.
2. תנאי סיבה חיצונית- רוח, מזג אויר יבש, . מפזרי חום ומיזוג אויר
3. תוצאה של דלקות עיניים ואלרגיות
4. תרופות מסויימות- לרוב כאלה המשפיעות על ייצור הדמעות.
5. דלקות בעפעפיים, או מחלות שונות בעין.
6. לאחר ניתוחי עיניים- כולל ניתוחי רפרקציה, קטרקט וניתוחים פלסטיים.
ישנם שלושה מרכיבים לשכבת הדמעות. השכבה הממסכת (מוצין), השכבה המימית, והשכבה השומנית. עין יבשה נוצרת ככלל בעקבות אחת מהסיבות הבאות: חוסר ייצור של אחד המרכיבים, בעקבות פגיעה באחד ממרכיבי הדמעות (שומן, מים או מיסוך), או בעקבות גורמים חיצוניים הפוגעים בפיזור תקין של דוק הדמעות.
כאשר העין אינה מפרישה מספיק דמעות , אנו חשים אי נוחות בעין. המוח מורה להפריש דמעת ביתר על מנת לפצות את החסר בדמעות, והתוצאה – דמעת מרובה. לפיכך ייתכן כי דמעת מהווה ביטוי של עין יבשה.
בברכה,
ד"ר אריה נמט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צניחת עפעף מלידהמייסא03/07/2008
האם יש דרך אחרת לטיפול בעפעף צנוח בלי ניתוח? שמעתי שיש מקרים בהם סוגרים את העין השניה באמצעות בלסטר כדי שהעפעף הצנוח יפתח. מדובר בתינוקת בת 5 חודשים שנולדה עם צניחת עפעף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צניחת עפעף מולדת
פרופ. אריה נמט03/07/2008מיסא שלום,
שלום רב,
ניתוח פטוזיס לתינוק בגיל כה צעיר נעשה בדרך כלל כאשר ישנה חסימה של ציר הראיה ע"י העפעף הצנוח או שקיימת השפעה על הראיה (הרפרקציה). אם זה המצב- רצוי לבצע את הניתוח בהקדם למניעת הווצרות או החמרת עין עצלה. אחרת, ניתן לדחות את הניתוח לקראת גיל בית הספר.
ישנם שני סוגי ניתוח- האחד בו מקצרים את השריר המעלה, והשני- בו יוצרים מתלה לשריר שמעל לגבה. ההחלטה על סוג הניתוח מתבצעת לפי תפקוד השריר מעלה העפעף וחומרת הצניחה.
אם אכן מדובר על צניחה משמעותית עם חסימת הציר, או הגורמת להפרעה אורטופדית משמעותית (צורך להרים כל הזמן את הראש בזוית לא טובה), או הפרעה על התשבורת - אין לעכב את הניתוח.
סגירת העין השניה אינה מומלצת כלל, והיא נועדה למקרים של עין עצלה.
בברכה,
ד"ר אריה נמט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בניתוח עפעפיים.האם התפרים נמסים?אסתר03/07/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
תפרים נמסים
פרופ. אריה נמט03/07/2008אסתר שלום,
ניתן להשתמש בניתוחי עפעפיים בתפרים נמסים או לא נספגים, תלוי בסוג הניתוח ובהעדפות המנתח.
בכל מקרה, גם בשימוש עם תפרים נמסים כמעט תמיד מסירים אותם כעבור 7-10 ימים.
בברכה,
ד"ר אריה נמט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)