מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קשקשים בריסים ושעורהרונית02/07/2008
אני בת 22 וסובלת לאחרונה מגרד ואודם בשתי העינים. רופא עינים בדק אותי ואמר שיש לי קשקשים על הריסים, וכן התפתחה אצלי שעורה בשני מקומות בעפעפיים. הוא אמר שכדאי לחכות ולא לנתח עדיין את השעורה עד ש"תבשיל". אודה לעצתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשקשים בריסים ושעורה
פרופ. אריה נמט02/07/2008רונית שלום רב,
מצב של דלקת כרונית בעפעפיים מלווה באודם וגרד מקומי. במרבית המקרים חולף באופן עצמוני עם היגיינת עפעפיים, אך לעתים יש צורך בחיתוך כירורגי תחת הרדמה מקומית. במקרים מסוימים ניתן לבצע הזרקת סטרואידים לעפעף באיזור הנגע.
ככלל, מומלץ לבצע ניתוח להסרת הכלזיון רק לאחר שהאיזור "הבשיל" כלומר, התוכן החלבי התגבש , אינו נוצר יותר מחדש, וגם לא קטן. במקרים אלו- ללא הסרה, צפוי שהנגע ישאר. מאידך, כל עוד הוא לא הבשיל, יש חשש שגם לאחר ההסרה- הוא יוסיף להפריש חומר חלבי ותהיה חזרה.
רבים בגילך, ובעיקר בנות, מגיעות עם מקרי כזליונים רבים, לעיתים בעפעף עליון ותחתון, ולפעמים בכל ארבעת העפעפיים. מקרים אלו דורשים התייחסות מיוחדת. ראשית יש לברר מה הסיבה להווצרות הבלתי נשלטת - הדבר יכול להיות באחת הסיבות:
1. דלקת עפעפים כרונית (בלפריטיס/מיבומיטיס)- אז יש צורך בטיפול הגייני של העפעפיים- מגבונים, קומפרסים ומשחו אנטיביוטיות וסטרואידליות.
2. תזונה עתירת שומנים- כגון שוקולד במידה רבה.
3.מחלות עור- כמו seborrhea, acne rosacea, או אקנה (פצעי בגרות) - אז יש צורך בטיפול משולב עם רופאי עור במחלות הרקע.
4.מצב או שינוי הורמונלי- גלולות, תקופות וסת וכו.
לעיתים יש צורך בשימוש בתרופות אנטיביוטיות הנלקחות דרך הפה.
לכן המלצתי היא לנסות ולבדוק היטב אם יש סיבה המסבירה את שורש הבעיה. בכל מקרה רצוי להיות במעקב אצל רופא עיניים פלסטיקאי- אוקולופלסטיקאי. עדיף שאותו רופא יכיר אותך ויעקוב מקרוב אחר התפתחות המצב.
בברכה,
ד"ר אריה נמט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פעילות יתר של בלוטת התריסדליה01/07/2008
אני בת 30. לאחרונה חשתי באי נוחות בעין ימין. פניתי לרופא עיניים שהפנה אותי לבדיקת בלוטת התריס. בבדיקה זו נמצא כי אכן יש פעילות יתר של הבלוטה. מה הקשר בין בלוטת התריס לעין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פעילות יתר של בלוטת התריס
פרופ. אריה נמט01/07/2008פעילות יתר ולעיתים חסר של בלוטת התריס, עשויה להיות קשורה להפרעות בארובה, שרירי העיניים והעפעפיים. מדובר על תופעה שהיא בעיקרה אוטואימונית- כלומר- דלקת בה תאי הדלקת או הנוגדנים פועלים כנגד הרקמות של הגוף. בשל הדמיון (האימוני- חיסוני) בין רקמת בלוטת התריס והרקמות בארובת העין, עשויות להווצר מספר תופעות בעיניים.
סימני המחלה הם אודם וגירוי של לחמיות העיניים, עפעפיים נפוחים ונמשכים לאחור, דבר הגורם לחשיפת יתר של הלובן, לעיתים ראיה כפולה, הרגשת גוף זר בעין, רגישות לאור, ואף ירידה בראיה.
הסיבה למחלה היא כאמור בעיה בבלוטת התריס. עקב יתר או חוסר הפרשות הבלוטה, שרירי העין מתעבים ולוחצים על העין, העין נדחפת קדימה החוצה ומושכת את עצב הראיה שניזוק עקב כך, הראיה יורדת ושדה הראיה קטן. עקב דחיפת העין החוצה ובליטתה נחשף ביתר לובן העין. העין בולטת וקשה לעפעפיים להסגר, דבר הגורם ליובש הקרנית ועשוי להסתיים בקשיי ראיה. בנוסף, עיבוי השרירים גורם לכיווץ לא תקין של השריר הפגוע. חוסר התאמה בפעילות שרירי העין עשוי לגרום לראיה כפולה.
בברכה,
ד"ר אריה נמט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוהטיפול..
דליה01/07/2008לד"ר נמט ,
תודה על התשובה המפורטת. האם תוכל לפרט מהם הטיפולים לבעיית העיניים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהולטיפול...
פרופ. אריה נמט01/07/2008דליה שלום,
הטיפול הינו משולב, ותלוי בבעיה. כל מקרה לגופו. באופן כללי:
1. ליובש ולגירוי החיצוני: מסככים למשטח החיצוני של העין. לעיתים יש צורך במתן טיפות עם סטרואידים להפחתת המרכיב הדלקתי.
1. טיפול בבלוטת התריס עצמה. הטיפול לרוב בשילוב עם אנדוקרינולוג.
2. טיפול בעפעפיים- במידה והעפעף פתוח מידי, ניתן לבצע ניתוח להתאמת גובה העפעף.
2. טיפול בארובת העין – בבלט עין המפריע קוסמטית, או במידה ונוצר לחץ על עצב הראיה בשל בליטת העין החוצה ולחץ השרירים בארובת העין, יש טכניקות שונות לביצוע ניתוח הארובה. שבירת עצמות הארובה והוצאת רקמת שומן – מפנים מקום ומורידים את אפקט המאסה, העין שוב לא בולטת והעפעפיים יכולים להסגר, להרטיב את הקרנית ולהגן עליה.
3. טיפול בראיה הכפולה –במצב של ראיה כפולה, יש לסגור את העין על-ידי תחבושת. במקרים נדירים יש צורך לנתח את שרירי העין בכדי להתגבר על כפילות הראיה.
בברכה,
ד"ר אריה נמט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שטף דם בחלק הלבן שעל העיןדליה01/07/2008
התעוררתי אתמול וגיליתי שהחלק הלבן שעל העין אדום , מלא דם. המראה די מבהיל. מה עלי לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שטף דם בחלק הלבן שעל העין
פרופ. אריה נמט01/07/2008שטף דם מתחת ללחמית (החלק הלבן של העין), הוא תופעה שכיחה. הסימן הבולט הוא אזור אדום בלובן, זהו דם שהצטבר מתחת ללחמית.
שטף הדם עשוי להגרם עקב חבלה לעין, לחץ דם גבוה, נטילת מדללי דם כמו אספירין, התקפת שיעול קשה, גירוד של נגעים גדושי כלי דם בלחמית (כמו פטריגיום) ועוד סיבות, אך לרוב שטפי הדם מתחת ללחמית אין חשיבות בריאותית.
אין צורך בטיפול, הזמן עושה את שלו, וכמו כל שטף דם בגוף ישנה גם הוא את צבעו לצהבהב ויעלם. כאמור, ברוב המקרים אין סיבה מיוחדת ואין צורך בבירור הסיבה. במידה והתופעה חוזרת, יש לבדוק את הגורמים המוזכרים למעלה.
בברכה,
ד"ר אריה נמט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה בעינייםחסוי28/06/2008
אני רואה הבזקים בעיניים זאת אומרת אני רואה כמו הבזק אור, חשמל, קצת קשה לי להסביר אך זה קורה לי מידי פעם מפסיק לתקופה ארוכה ולפעמים חוזר, הייתי אצל רופאת העיניים ושכחתי להגיד לה זאת כי זה קורה לא לעיתים קרובות. אך היא בדקה לי את העיניים ואמרה שהכל תקין. האם כדאי לי לחזור לרופאת העיניים ולבקש בדיקות נוספות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה בעיניים
פרופ' גיא בן סימון28/06/2008גילי שלום רב,
הבזקי אור על פי רוב מעידים על הפרדות זגוגית מרשתית העין. בגלגל העין קיים נוזל / ג'ל הנקרא הגוף הזגוגי. עם השנים מופיעים כיסי נוזל בתוך הגוף הזגוגי, הכיסים מתאחדים וגורמים להפרדות הג'ל מרשתית העין. הפרדות זו גורמת למשיכת סיבי עצב ולכן לגירויים ולהבזקי אור. במקרים נדירים עם המשיכה עלול להווצר קרע ברשתית בו מומלץ לטפל בלייזר (מרפאות רשתית). לכן אם התופעה עדיין ממשיכה יש להבדק על ידי רופא העיניים.
בכל מקרה אל תהססי לבצע בדיקה בהרחבת אישונים גם היא התלוננת על כך בעבר על מנת שאם קיים קרע ברשתית יבוצע בו טיפול.
בהצלחה!
דר' בן סימון גיא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרמת עפעפייםשולי28/06/2008
אני בת 37 ורוצה לעבור ניתוח להרמת עפעפיים בפרופורציה, אבל אני חוששת לעשות ניתוחים חוזרים. האם פעולה אחת מספיקה או שבבוא העת אני אצטרך לעשות עוד ועוד ניתוחים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרמת עפעפיים
פרופ' גיא בן סימון28/06/2008שלום רב,
לגבי ניתוח עפעפיים יש מספר רב של ניתוחים החל מתיקון פטוזיס (צניחה) דרך הוצאה מבוקרת של עור / שריר, עיצוב מבוקר של שומן וכן הרמת מצח וגבות. בהתאם לסוג הניתוח ניתן לאמוד את משכו.
עלייך לעבור בדיקה מלאה על ידי רופא מומחה בפלסטיקה של העין (שהינו גם רופא עיניים מומחה), על מנת להעריך את בריאות העין וכן את סוג הניתוח הדרוש (יש להתאים את הניתוח למצב העין).
למיטב ידיעתי במכונים הציבוריים לא עובדים רופאים מומחים באוקולופולסטיקה אך עליך לבדוק כל מקרה לגופו.
בהצלחה!
דר' בן סימון גיא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמלצה
גלינה29/06/2008לדעתי כדאי לך להיכנס לאתר של החברה ולקרוא על מהלך הניתוח וכל הדברים שכרוכים בו. יש אפשרות גם לראות שאלות נפוצות או להתייעץ בפורום של האתר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צניחת עפעף מלידהמייסא27/06/2008
נולדה לי תינוקת עם עפעף צנוח רופא העיניים המליץ לעשות ניתוח הרמת עפעף בגיל 6 חודשים כי הצניחה חמורה האם אתם יכולים להמיץ לי אפה לעשות את הנתוח אצל אזה רופא?? אני מעוניינת ברופא מיומן שמתמחה בניתוח עפעפיים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צניחת עפעפיים מלידה
פרופ' גיא בן סימון28/06/2008צניחת עפע פיים מלידה נובעת מתפקוד לקוי של שריר העפעף העליון.
קדימות הניתוח נובעת מהמיקום האנטומי של העפעף - כלומר אם ישנה הפרעה לציר הראיה עלולה להתפתח עין עצלה (הראיה תתפתח בעין השניה), במקרים אלה יש לבצע את הניתוח בהקדם האפשרי.
יש לבצע בדיקת עיניים מלאה כולל חדות ראיה ותשבורת העין (רפרקציה) בטרם מבצעים את ניתוח תיקון הצניחה.
על פי רוב תיקון צניחת עפעפיים בילדים מבוצע על ידי רופא אוקולופלסטיקאי שהינו מומחה ברפואת עיניים עם התמחות על בניתוחי עפעפיים.
מרבית הרופאים האוקולופלסטיקאים שעברו לימודים בחו"ל לתקופה של 2-3 שנים ועובדים בבית חולים ציבורי מוכשרים ויודעים לבצע את הניתוח נאמנה.
בהצלחה!
דר' בן סימון גיא, מומחה עיניים
כירורגיה פלסטית - עפעפיים, ארובות ודרכי דמעות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עיגולים שחורים בתורשהנטשה26/06/2008
שלום אני בת 22 ויש לי עיגולים שחורים מאוד בולטים מתחת לעיניים, גם לאמא שלי ולסבא שלה יש בדיוק אותו דבר. השאלה האם יש איזשהו ניתוח/משחה/טיפול שיכולים לעזור במקרה של גנטיקה? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עיגולים שחורים
פרופ' גיא בן סימון28/06/2008נטשה שלום רב,
עיגולים שחורים מתחת לעיניים בגיל צעיר על פי רוב נובעים משקיעה יחסית של שומן ארובתי מעל הלחי (או הפנים המרכזיות). במרבית המקרים ניתן לטפל בכך על ידי הזרקה של חומרי מילוי (חומרים טבעיים) היוצרים מעבר חלק בין העפעף התחתון ללחי (העיגול השחור נובע מהצללה של השומן). במקרים נדירים יש צורך לנתח - עיצוב שומן / שקיות שומן מתחת לעפעפיים.
מומלץ בכל מקרה להבדק על מנת לאתר את הגורם לעיגולים השחורים ולבחון את אפשרויות הבדיקה.
בברכה,
דר' בן סימון גיא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתי מומלץשולי25/06/2008
אני בת 45 ויש לי עפעפיים שמוטות בצורה לא פרופורציונאלית לגילי. רציתי לשאול האם יש לך גורמים סביבתיים או שזה גנטי בלבד, ואם אני הולכת לעשות ניתוח בפרופורציה - האם אני אצטרך לעשדות סדרת ניתוחים או שמא ניתוח אחד יספיק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח עפעפיים
פרופ' גיא בן סימון26/06/2008ראשית אבקש לא לציין שמות של מכונים או רופאים על מנת לא לבצע פרסומת סמויה.
אין גיל מוגדר לניתוח עפעפיים והוא מתבצע כאשר ישנה הפרעה קוסמטית או תפקודית (הפרעה לשדה הראיה העליון). קיימים שני סוגי ניתוחים - תיקון צניחת עפעפיים (פטוזיס) בו מחברים מחדש את השריר לעפעף, והוצאה מבוקרת של עודף עור / עיצוב שומן. במקרים רבים משלבים את הניתוחים.
בחירת המנתח הינה המרכיב החשוב ביותר ומומלץ מומחה באוקולופלסטיקה (פלסטיקה של העין ופנים עליונות). התמחות זו מתבצעת אך ורק בחו"ל והיא נמשכת בין שנה לשלוש שנים.
למיטב ידיעתי רופאים מומחים באוקולופלסטיקה (עם תעודה רשמית ממוסד מוכר בחו"ל) אינם עובדים במכונים לאסתטיקה, אך עלייך לברר באופן מדוייק.
בהצלחה!
דר' בן סימון גיא, מומחה ברפואת עיניים
כירורגיה פלסטית ואסתטית, עפעפיים, ארובות ודרכי דמעות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח להוצאת נבוס בלחמית של העיןסער24/06/2008
שלום רב, אני בן 35 ויש לי "נקודת חן" בעין כבר למעלה מ 20 שנה, וכל השנים הייתי במעקב, בחודשיים האחרונים הנקודה גדלה ונהייתה יותר "בשרנית". נמצאת בצד העין על הלחמית, בגודל של 5 מילימטר. רציתי לברר לגבי האפשרויות העומדות בפני להוצאת הנקודה? אני מאוד רגיש בעין ומפחד מניתוח בהרדמה מקומית, האם יש אפשרות לבצע את הניתוח בהרדמה מלאה? האם יש אפשרות להשתמש בלייזר? כמה זמן החלמה מניתוח כזה? והאם העין תהיה לבנה ואסטטיטית בנקודה שהוסרה? תודה מראש סער
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נבוס לחמיתי
פרופ' גיא בן סימון26/06/2008שלום רב,
הוצאת נבוס לחמיתי הינה פרוצדורה פשוטה באופן יחסי, ועל פי רוב מתבצעת בהרדמה מקומית. תחילה מרדימים את האיזור בטיפות ובג'ל אלחוש, ולאחר מספר דקות מזריקים ללחמית חומר מאלחש. הניתוח אינו כואב כלל. אם הנך חושש מהרדמה מקומית ניתן לבצעו בהרדמה כללית.
הוצאת באת הנבוס מתבצעת בעזרת מספריים ופנצטה ולא על ידי לייזר
את הרקמה המוסרת שולחים לבדיקה היסטופתולוגית. אם לאחר ההסרה החסר הוא קטן ניתן להשאיר ללא תפירה, אך אם החסר גדול יש לתפור את הלחמית (ניתן להשתמש בתפרי ויקריל נספגים).על פי רוב אין הפרעה קוסמטית ממשית לאחר הניתוח, אם כי באחוזים בודדים עלולה להיות חזרה של הנבוס.
סה"כ הפעולה פשוטה באופן יחסי ואין כל סיבה לחשוש.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעברתי ניתוח להסרת נבוס
hadar08/09/2008שלום סער, ראיתי את השאלת ורציתי לציין שבדיוק עברתי ניתוח להסרת נבוס. הניתוח נעשה בהרדמה חלקית ולא מרגישים כלום. עכשיו יש מעט אודם על העין כמעין דלקת (ללא נבוס:)) אבל זה אמור לעבור בעדו מספר ימים. ממליצה בחום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה הדר
סער09/09/2008כבר ביצעתי את הניתוח בהרדמה מקומית ואכן עבר לי בקלות :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניתוח להסרת נבוס בלחמית
דבי16/05/2016היי הדר
רציתי לדעת אם הזריקה שמזריקים ללחמית כואב ?
הרגשת אותה???
אני צריכה גם לעבור את הניתוח וממש חוששת .
כשיצאת מהניתוח העין היתה אדומה כמו דם??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה:)
hadar09/09/2008היי סער, עברתי את הניתוח לפני כמה ימים,כמה זמן לקח לך עד שהלחמית החלימה וחזרה להיות לבנה? הרופא שלי לא תפר לי אותה, ואמר שתוך שבועיים זה אמור להתאחות לבד..אשמח לקבל ממך פידבק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנבוס לחמיתי
פרופ' גיא בן סימון16/09/2008הדר שלום רב,
ברוב המקרים הלחמית חוזרת להיות לבנה מספר שבועות לאחר הניתוח, לעתים יש צורך להשתמש בטיפות סטרואידים סמוך לניתוח על מנת להאיץ את תהליך הריפוי. אם משתמשים בתפרים נספגים הריפוי עשוי להארך מעט מאחר שהתפרים עצמם עלולים לגרום לדלקת מקומית.
בברכה,
דר' בן סימון גיא, מומחה עיניים
כירורגיה פלסטית ואסתטית, עפעפיים ארובות ודרכי דמעות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח עפעפיים והרמת גבותחסוי21/06/2008
שלום,
שמי אורנה ואני מעונינת לעבור בקרוב ניתוח עפעפיים עליונות תחתונות והרמת גבות, הייתי מעוניינת לדבר עם נשים שעברו ניתוח שכזה (בהצלחה כמובן...).
אם ישנן כאלו אשמח אם תצרו איתי קשר בטלפון 052-4771811.
תודה מראש,
אורנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח עפעפיים והרמת גבות
פרופ. אריה נמט21/06/2008אורנה שלום,
הפורום נועד לתת מענה לשאלות בנושא אוקולופלסטיקה, ולא למטרות אחרות.
אשמח לענות או ליעץ על שאלות החשובות לך בתחום.
בברכה,
ד"ר אריה נמט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כניסת העפעפיים לתוך העינייםמ.ח21/06/2008
יש לי בעיה מזמן שהעפעפיים נכנסים לתוך העיניים וזה מאוד מפריע אני מנסה תמיד להרים אותם באצבע אבל זה לא עוזר הם חוזרים כלפי מטה ונכנסים לתוך העיניים, וכששאלתי רופא עיניים על הבעיה הזו הוא אמר לי " תגזור אותם ( עפעפיים) לא נראה לי שזו תשובה טובה , אז מה אני צריך לעשות?? ולמי לפנות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כניסת העפעפיים לתוך העיניים
פרופ. אריה נמט21/06/2008שלום רב,
מהתיאור שלך נראה שמדובר על צניחת עפעפים המפריעה לציר הראיה. תופעה זו קרויה פטוזיס, ויש לה סיבות שונות.
הטיפול הינו ניתוחי - חיזוק החיבור בין השריר שמרים את העפעף, לבין העפעף.
את/ה מוזמן לפנות למומחה לאוקולופלסטיקאי (מומחה לתחום העפעפיים). אשמח לייעץ לאחר בדיקה רפואית.
בברכה,
ד"ר אריה נמט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מגבלות לאחר ניתוח עפעפייםשנידן15/06/2008
שלום רב, ברצוני לשאול האם יש איזה מגבלה לאחר ניתוח להרמת עפעפיים?
כמו להמנע ממאמץ, להמנע מחשיפה לשמש, עבודה מול מחשב?
ואם כן כמה זמן, ותוך כמה זמן ניתן לחזור לעבודה סדירה? עבודה במשרד מול מחשב.
שאל נוספת: תוך כמה ימים מורידים את התפרים לאחר הניתוח?
בתודה, שנידן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מגבלות לאחר ניתוח עפעפיים
פרופ. אריה נמט15/06/2008שלום רב,
ביממה הראשונה לאחר הניתוח רצוי להיות במנוחה ולהמנע מממאמץ.
לאחר מכן ניתן לשוב למירב הפעילויות כמו גם עבודה מול מחשב, אך יש להמנע מפעילות פיזית וספורטיבית שעלולה לפגוע באיזור המנותח. יש להמנע מחשיפה ישירה לשמש באיזור החתכים במהלך מחצית השנה הראשונה לאחר הניתוח.
הסרת התפרים נעשית לרוב בין היום ה 5-8 לאחר הניתוח.
בברכה,
ד"ר אריה נמט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צניחת עפעפייםיערה09/06/2008
שלום רב, רציתי לדעת האם צניחת עפעפיים היא תורשתית והאם היא מוגדרת בתחום של מחלת עיניים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צניחת עפעפיים
פרופ' גיא בן סימון10/06/2008יערה שלום רב,
צניחת עפעפיים יכולה להופיע כמחלה תורשתית (למשל במקרי בלפרופימוזיס - blepharophimosis) אך במרבית המקרים אינה מחלה תורשתית, והיא מופיעה הן בילדות, והן במבוגר (בכל גיל מסיבות שונות).
צניחת עפעפיים מוגדרת בתחום מחלות העיניים, תחת "אוקולופלסטיקה" - מחלות עפעפיים, ארובות ודרכי דמעות. לרוב הניתוח מבוצע על ידי רופא עיניים בעל התמחות על באוקולופלסטיה (התמחות נוספת לאחר התמחות ברפואת עיניים הנמשכת בין 1-3 שנים ונעשית במוסד מוכר בחו"ל).
בברכה,
דר' בן סימון גיא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצניחת עפעפיים
גליה12/06/2008אז מי מוסמך לנתח עפעפיים? והיבן מבוצעים ניתוחים אלו- מה האפשרויות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצניחת עפעפיים
פרופ' גיא בן סימון14/06/2008גליה שלום רב,
בארץ מוסמך לבצע צניחת עפעפיים כל רופא עיניים עם התמחות על באוקולופלסטיקה (פלסטיקה של העין) ו / או רופא פלסטיקאי כללי בעל התמחות דומה או עם ידע וניסיון בתחום.
עלייך לבחון את מידת ההכשרה וההסמכה של הרופא אליו את פונה, לבדוק תמונות של מטופלים לפני ואחרי ניתוח ו / או לשוחח עם מנותחים קודמים.
בתודה,
דר' בן סימון גיא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעפעפעעם
גליה17/06/2008האם אתה מכיר את הרופאים העובדים במרפאות פרופורציה? התעניינתי שם, ואני חושבת ללכת להתייעצות אצל רופא שם, אתה מכיר מישהו מעמיתך בתחום משם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניתוח הרמת עפעפיים
יונת19/06/2008אמי עברה שם לפני חצי שנה ניתוח להרמת עפעפיים, ואני מאוד מרוצה. יש שם צוות רפואי מנוסה ומאוד מקוצועי והכי חשוב- סבלני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעפעפיים
גליה20/06/2008האם יש השתתפות של קופ"ח בזה , זה בכלל בסל הבריאות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניתוח עפעפיים
יונת22/06/2008זה לא בסל הבריאות, אבל כיום יש השתתפות של קופ"ח בניתוחים אסתטיים בכל הביטוחים המשלימים למשל...ואז יש השתתפות מו שהיה אצלי שעשיתי דרך מרפאת פרופורציה וקיבלתי החזר מקופ"ח כללית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניתוח עפעפיים
פרופ' גיא בן סימון22/06/2008שלום רב,
אודכם לא להזכיר שמות של מכונים ספציפים בפורום על מנת לא לבצע פרסומת סמויה לאותו מכון. אנה שאלו את השאלות באופן כללי מבלי להזכיר שמות רופאים או מכונים.
בתודה
דר' בן סימון גיא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניתוח עפעפיים
פרופ' גיא בן סימון22/06/2008גליה שלום רב
איני מכיר אם מישהו מעמיתי האוקולופלסטיקאים עובד שם אך עליך לברר אצלם.
בנוסף אודה לך לא להזכיר שמות של מרפאות / מכונים על מנת לא לעשות פרסומת סמויה לאותו מכון מסויים.
בתודה
דר' בן סימון גיא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסליחה...
יונת23/06/2008לא התכוונתי להזכיר בכוונה את השם של המרפאה, פשוט הייתי הכי ישירה שאפשר ולא חשבתי על זה. בכל אופן מקווה שיהיה בהצלחה, ורק בריאות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהדני08/06/2008
הייתה לי חבלה בגבה השמאלית והיא לא ישרה כמו הגבה הימנית ,שהייתי ילד היום בן 24, וכנראה שבעקבות זאת עין ימין נפתחה יותר מהשמאלית ,רואים בעין הימנית טיפה מהלבן ובכלל שאני עייף רואים יותר , עין שמאלית צונחת,המצב יוצר אסימטריה, עברתי ניתוח בעין ימין עם חתך בעפעף עליון להקטנה אבל העין חזרה לגודל הקודם, ולכן הסיבה שאני חושב זה רק הגבה. מה המלצות לטיפול?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אסימטריה בין עפעפיים / גבות
פרופ' גיא בן סימון09/06/2008יוסי שלום רב,
חבלה לאיזור העפעפיים / גבות וארובת העין יוצרת על פי רוב רקמה צלקתית עם כיווץ של הרקמה הנורמלית במצב זה עלולה עין אחת להיות פתוחה יותר מרעותה, לעתים עם חוסר סגירה מוחלטת של העין. מאחר שעצבוב העפעפיים הוא סימטרי תהיה ירידה בעצבוב התקין (כי העפעף דבוק במנח גבוה יותר) ותופיע צניחת עפעף (פטוזיס) בעין השניה.
ישנן מספר אופציות לתיקון כירורגי, אם כי לרוב עדיף לנסון ולתקן את איזור שנפגע. בשלבים הראשונים ניתן לשחרר צלקת אך פעולה זו קשה בשלבים מאוחרים יותר (לאחר מספר שנים), יש לגוף נטיה ליצור צלקת מחדש. אופציות נוספות כוללות שתל עור על מנת להגדיל את הרקמה המוקטנת המצולקת, או ליצור צלקת ארוכה יותר (מה שקרוי פלסטיקת Z). במקרים בהם השחזור עלול להיות לא מוצלח קוסמטית (ניתן לעשות הערכה טרום הניתוח) אפשר להרים את העפעף הנגדי שהוא במנח צנוח באופן יחסי.
מובן שיש לערוך בדיקה מדוקדקת של העין והרקמות הרכות לפני הניתוח על מנת להעריך מהו התיקון הראוי ביותר. במקרים מסויימים לא מומלץ לבצע כל ניתוח.
בברכה,
דר' בן סימון גיא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעה לאחר ניתוח עפעפייםרחל04/06/2008
שלום רב.
עברתי ניתוח להרמת עפעפיים עליונים לפני כשלוש שבועות.
1. כשאני סוגרת עיניים הם לא נסגרים עד הסוף.
2. כשאני יושנת בלילה זולגות לי הרבה דמעות.
א. בעניין העינים האם הם יסגרו לבסוף או שכך הם יסגרו לנצח?
ב. האם יש קשר בין אי סגירת העיניים הרמטית לזה סאני סובלת מדמעות בלילה?
האם זה תופעה סבירה לאחר 3 שבועות מניתוח כזה ועלולה לחלוף בעוד מספר שבועות?
האם ניתן לטפל בתופעה בלילה כדי שאוכל לישון, וכדי שלא אקום עם עינים נפוחות מדמעות בבוקר.
מחכה לתשובה.
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עינים פקוחות לאחר ניתוח עפעפיים
פרופ. אריה נמט04/06/2008רחל שלום,
את מתארת מצב שעשוי להתרחש לאחר ניתוח עפעפיים. קשה לענות על השאלות מבלי לבודקך, אך באופן כללי:
וודאי הדמעות בלילה נובעות מחוסר סגירת העין. התופעה נובעת מהעובדה כי יש לקרנית תחושת יובש, וכתוצאה מכך ישנה הוראה עצבית לייצר יותר דמעות.
לגבי הצפי בהמשך, ייתכן עדיין שיפור לאחר ספיגת הבצקות וההחלמה. כמובן תלוי במידת שארית מפתח העפעף.
עצתי כעת היא שלפני ההליכה לישון תמרחי משחה (סינטומין או מקסיטרול) סביב גלגל העין, והדביקי ניילון נצמד (כמו זה שעוטפים בו ירקות) סביב העינים. כך נוצרת מעין משקפת אטומה ששומרת על הלחות ומפחיתה את הדמעת.
אם לא יחול שיפור בשבועות הקרובים, מומלץ על בדיקה ע"י אוקולופלסטיקאי להערכת המצב.
החלמה מהירה,
ד"ר אריה נמט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)