פורום ניתוחי עיניים, ניתוחי עפעפיים - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הזרקת חומצה היאלורונית
    מיכל
    06/09/2008

שלום, אני שוקלת להזריק חומצה היאלורונית למילוי השקעים מתחת לעפעפיים. רציתי לברר כמה זמן בממוצע מחזיק חומר מילוי כזה לפני שצריך להזריק שוב.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הזרקת חומצה היאלורונית

הוספת תגובה

• הזרקת חומצה היאלורונית

פרופ' גיא בן סימון
    06/09/2008

שלום רב,

הזרקת חומצה היאלורונית מחזיקה בממוצע בין שנה לשנה וחצי, עם זאת במרבית המקרים המילוי מחזיק ליותר זמן וגם אם יש צורך בהזרקה נוספת ניתן להשתמש בכמות קטנה יותר.

הזרקת חומר המילוי מתבצעת במרפאה בהרדמה מקומית ולרוב אינה כואבת באופן מיוחד. ביממה שלאחר ההזרקה יש מעט אודם ונפיחות, ולעתים הנפיחות נמשכת מספר ימים.

את התוצאות ניתן לראות כמעט באופן מידי אם כי מקובל לחכות שבוע עד שבועיים למראה הסופי. במקרים מסויימים יש לשלב ניתוח עפעפיים תחתונים עם הזרקת חומר מילוי (בעת הניתוח או בשלב זני לאחר הניתוח).

בברכה,

דר' בן סימון גיא, מומחה עיניים
    כירורגיה פלסטית ואסתטית, עפעפיים, ארובות ודרכי דמעות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צניחת עפעפיים (כנראה) עקב md
    מורי מיטל
    04/09/2008

שלום, אני בחורה בת 32 , במהלך ההריון השני שלי גילו לי מחת שרירים המכונה MAYTONIC DISTROFI בעקבות כך התפתחה אצלי נציחת עפעפיים, דבר המפריע לי ביום יום, כייוון שאני נראת כל הזמן עייפה. האם יש אפשרות לנתח? למרות שיש מצב שהדבר ימשיך?

הוספת תגובה

• צניחת עפעפיים (כנראה) עקב md

פרופ. אריה נמט
    09/09/2008

מיטל שלום רב,

צניחת עפעפיים משנית לחולשת שרירים הוא מקרה מיוחד הדורש התיחסות מיוחדת. הסיבה לכך היא שבמקרים אלו ישנו קושי וכמות פחותה של עפעוף ולפיכך ישנה בעיה מוגברת של יובש לאחר הניתוח. כמו כן עוצמת עצימת העינים חלשה יותר.

במקרים בהם יש חסימת ציר הראיה או שהמראה העייף מפריע לך, מומלץ לנתח. ישנן מספר גישות לגבי סוג הניתוח. לפי נסיוני ובמקומות בהם עברתי את התמחויות העל מקובל לבצע ניתוח עם מתלה (SLING).

בברכה ,

ד"ר אריה נמט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ביצוע ניתוח או שלא?!?!
    שימי
    03/09/2008

שלום אני רוצה להגיע לאחד משניכם ולבצע הרמה של החלקים הצדדיים בעפעפיים התחתונות שלי. יש לציין שלא קיים עודף עור או שומן בעפעפיים ואני רוצה להרים את החלק הקיצוני בכל עפעף (צד ימין את הצד הימני צד שמאל את הצד השמאלי) ובעצם ליישר את העפעפיים התחתונות שנראות נפולות בקצה העפעף. אני מניח שאתם כבר יודעים במה מדובר מניסיונכם והאם תוכלו להגיד לי מה התהליך שיתבצע והכי חשוב מהו המחיר ? ( אם אפשר הכי מינימלי שיכול ליהיות ) תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    ביצוע ניתוח או שלא?!?!

הוספת תגובה

• שכחתי להוסיף

שימי
    03/09/2008

שכחתי לציין שהרמת קצות העפעפיים היא לא משמעותית מידי ומדובר בעניין של פחות מחצי סנטימטר , פשוט הדבר מפריע לי כשהלובן של העין חשוף ואני רוצה למנוע את זה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרמת עפעפיים תחתונים

פרופ' גיא בן סימון
    04/09/2008

שימי שלום רב

מצב של צניחת עפעפיים תחתונים לרוב נובע מחולשה של הגיד המחבר את העפעף לעצם הארובה (בצידי העין), במקרים אלה ניתן לקצר את הגיד ולחבר מחדש לארובה, ולרוב זהו ניתוח האורך כ 40 דקות (בשני הצדדים). עם זאת, ישנם מקרים בהם קיימת צניחה ממשית של העפעף התחתון (רטרקציה) עם חוסר יחסי של רקמה ובלט יחסי של העיניים, במקרים אלה מתיחת העפעף עלולה להחמיר את הרטרקציה ויש צורך בניתוח מעט יותר מורכב הכולל הרמה של העפעף התחתון עם שתל רקמה.

רק לאחר בדיקה יסודית של מנח העפעף התחתון, המיקום היחסי של העין, ומידת הגמישות בגיד נוכל לקבוע מה הניתוח המתאים לך. במקרה שדרוש רק מתיחה של הגיד (המצב השכיח) העלות אינה גבוהה במיוחד אך שוב ניתן לאמר רק לאחר בדיקה.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה גיא...

שימי
    04/09/2008

תודה רבה גיא אבל תוכל להגיד לי במספרים מה העלות הלא גבוהה יחסית של המצב השכיח שציינת?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גיא לגבי המחיר..

שימי
    07/09/2008

תודה רבה גיא אבל תוכל להגיד לי במספרים מהי העלות הלא גבוהה יחסית של המצב שציינת? (קיצור הגיד... ) כי זה כנראה מה שאני הולך לעשות ואני מתכוון לפעול כבר בנוגע לזה והנושא הכספי מאוד חשוב לי .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה גיא...

שימי
    04/09/2008

תודה רבה גיא אבל תוכל להגיד לי במספרים מה העלות הלא גבוהה יחסית של המצב השכיח שציינת?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עפעף נפול וגם לא נעצם לגמרי
    אחת
    30/08/2008

שלום, נולדתי עם עפעף נפול כיום אני בת 33 והדבר מציק לי מאוד . אני הסתגלתי עם השנים להתאמץ עם העין כדי לנסות לגרום לעפעף להתרומם המקצת אך לשווא. העפעף גורם לי לעייפות תמידית ומראה של עין עייפה. אותה עין גן לא נעצמת לגמרי והיא קצת בולטת מהעי ן השניה ולא דומה כלל לצורתה של העין השניה. השאלה אם אני עוברת ניתוח להרמת העפעף אז העין לא תעצם יותר מאשר לפני הניתוח? האם הניתוח יגרום לעין להראות דומה לעין השניה? והאם ניתוחים כאלה נעשים דרך קופ"ח או בדרך פרטית? תודה.

הוספת תגובה

• עפעף נפול ועין בולטת

פרופ. אריה נמט
    30/08/2008

שלום לך,

נראה משאלתך כי מדובר על מצב א-סימטרי בין העינים, ולא רק צניחת עפעף. במידה ומדובר על עין בולטת, יש לברר האם התופעה אכן מולדת, או שהתפתחה במהלך השנים, כיוון שאז יש לבצע בירור (למשל לשלול הפרעה בתפקודי בלוטת התריס.)

לגבי הפתרון, גם הוא תלוי בשורש הבעיה- בלט עין, צניחת עפעף, או שילוב בין השניים. כך או כך, ניתן לרוב לתת פתרון ניתוחי (לתיקון הצניחה או שינוי בלט העין) או ע"י זריקות חומרי מילוי.

השלב הראשון הינו אבחון הבעיה באופן מקצועי ע"י אוקולופלסטיקאי, ואז ניתן להציע פתרון.

מבחינת השתתפות הקופה- אם הבעיה מוגדרת כרפואית (למשל: בעיה בבלוטת התריס או חסימת ציר הראיה בגלל הצניחה), יש לרוב כיסוי של הקופה. במידה והבעיה אסטטית בלבד, אין הדבר מכוסה ע"י הקופה.

בברכה,

ד"ר אריה נמט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח עפעפיים עליונים
    חיים
    30/08/2008

לפני שלושה ימים (יום חמישי) עברתי ניתוח עפעפיים. נוצרה אצלי התנפחות גדולה בשקיות שמתחת לעפעפיים התחתונים, הן נראות כאילו מלאות בנוזל, מה עלי לעשות? האם התופעה היא שכיחה.?

לקביעת תור
    סגירה
    ניתוח עפעפיים עליונים

הוספת תגובה

• ניתוח עפעפיים עליונים

פרופ. אריה נמט
    30/08/2008

חיים שבוע טוב,

ראשית, מדובר על תופעה סבירה בתקופה הראשונה לאחר ניתוח עפעפיים.

התופעה יכולה להיות קשורה בבצקת טבעית לאחר הניתוח, בנפיחות בשל דימומיים תת עוריים, או כתגובה אלרגית למשחה בה אתה משתמש.

אני ממליץ ליצור קשר עם המנתח ולגשת להבדק אצלו, בעיקר על מנת לשלול אפשרות של תגובה אלרגית למשחה (בעיקר אם מדובר על משחת סינטומיצין), שכן אז יש להפסיק את השימוש במשחה.

בברכה,

ד"ר אריה נמט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח עפעפעיים
    מירה
    28/08/2008

ליפני חודשיים עשיתי ניתוח עפעפעיים ת אך יעצו לי עיינים עגולות הרופא שלי אומר לי שזה יאבור ת אך לי לא נירא כך

לקביעת תור
    סגירה
    ניתוח עפעפעיים

הוספת תגובה

• ניתוח עפעפיים

פרופ. אריה נמט
    29/08/2008

מירה שלום,

לא ברור לי משאלתך מה יעצו לך, מה בוצע, ומה היו התוצאות. אודה לך אם תפרטי יותר.

בברכה,

ד"ר אריה נמט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    שמחה
    27/08/2008

האם חייבים הרדמה כללית בניתוח עפעפיים או שאפשר להסתפק בהרדמה מקומית? תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• הרדמה לניתוחי עפעפיים

פרופ. אריה נמט
    29/08/2008

שמחה שלום,

לניתוח עפעפיים עליונים די בהרדמה מקומית. לעיתים ניתן להוסיף טשטוש קל לדקות הראשונות לצורך ההזרקה.
    ההרדמה בניתוח המשלב עפעפיים תחתונים תלויה במטופל. באופן עקרוני ניתן לעשות זאת תחת טשטוש+ הרדמה מקומית- בו המטופל מנומנם ולמעשה אינו מודע לכאב בזמן ההזרקה, ואינו זוכר את חווית הכאב.
    יש מטופלים החוששים מאד, או שלא רוצים כלל לשמוע את המתרחש בחדר הניתוח, ואז מומלץ לבצע אותו בהרדמה כללית. (גם אז מוזרק חומר להרדמה מקומית, למניעת כאב ודימום לאחר הניתוח.)

בברכה,

ד"ר אריה נמט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מומם מולד באזור העניים
    אילן
    24/08/2008

שלום למוממחים נולדתי עם עניים גדולות ובולטות (הבולטות היתה דיי גבולית בהתחלה) ,העפעפים התחתונות והעליונות מאוד שקעות, מבנה עצמות הפניים מסביב לעיין ומטה. עם השניים זה הולך ומחמיר אני בסך הכול בן 31 וכבר העניים והעפעפים ניראים מאוד מבוגרים. הענים דומעות לרוב. איין צורך להסביר לכם איזה הערות אני מקבל לפעמיים ..... למה את עייף .... ודי לעשן סמים!!! אבל אני דיי מבין את זה כי זה מה שרואים... מה לעשות . שאלותי האם אפשרי להבליט את עצמות הפניים באזור העיין על מנת לשלב את ההרומניה של שאר הפנים(למשל בעזרת משתל סילקון קשיח) האם אפשר להקטין את העיין ,בסיס העיין **האם הרפואה הציבורתי עונה על הצורך של תיקון מומים מולדים שעונים על הצורך האסתטי. תודה רבה אילן

לקביעת תור
    סגירה
    מומם מולד באזור העניים

הוספת תגובה

• עיניים בולטות ועפעפיים שקועות

פרופ. אריה נמט
    29/08/2008

אילן שלום רב,

אתה מתאר מצב מוכר שבו המבנה הטבעי הוא של אטרופיה (מעין ניוון) של השומן הארובתי והרקמות העוטפות את גלגל העין, מה שמבליט ביתר את העין שממילא בולטת.

תופעה זו נוטה אכן להחמיר עם השנים בשל מספר גורמים:
    1. המשך אטרופית הרקמות עוטפות גלגל העין, הכוללות את השומן והשרירים.

2. החמרת בלט העצמות בשל רפיון הרקמות הרכות של מרכז הפנים, אפקט הגרביטציה על הרקמות ואפקט הצל המוטל בין הארובה לבין מרכז הפנים.

3. לעיתים גלגל העינים אכן גדל. (בעיקר בנוכחות קוצר ראיה)

גם תופעת הדמעות קשורה לענין- בשל המנח הפנימי של גלגל העיניים ביחס לאיזור אגן הנקוז של הדמעות הממוקם בחלק הפנימי של העפעפיים. חוסר הההתאמה במנח גורמת לדמעות לזלוג החוצה במקום לפתח הטבעי.

לגבי הפתרונות האפשריים:
    ניתן לספק רקמה רכה נוספת באיזור הארובה באמצעות שתלים שונים: שתלי שומן-עור הנלקחים מאיזור המותן, הזרקת תחליפי נפח כמו חומרי מילוי (מסוג חומצה היאלורונית) ועוד.

לעיתים ניתן להשתיל חומרים לאיזון מנח עצמות הפנים.

לגבי שאלתך בנושא הכיסוי- כאשר מדובר על בעיה רפואית כמו דמעת- היא אמורה לתת מענה וכיסוי, והנושא קרוב לודאי יכוסה. לגבי שאר המרכיבים האסטטיים- צריך לראות בדיוק במה מדובר, ומה הטיפול המומלץ.

עצתי לך- לך להבדק. מצא את האפשרויות.

בהצלחה.

ד"ר אריה נמט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוחי עפעפיים
    חנה
    23/08/2008

שלום, האם ניתוחים אלה מתבצעים דרך קופות החולים, ואם כן מהי הפרוצדורה ומהם המחירים?

לקביעת תור
    סגירה
    ניתוחי עפעפיים

הוספת תגובה

• ניתוחי עפעפיים

פרופ' גיא בן סימון
    24/08/2008

שלום רב,

ניתוחי עפעפיים פונקציונלים (הפרעות תפקודיות בעפעף) מבוצעות דרך קופת חולים או על ידי הפניה לבית חולים או דרך הביטוחים המשלימים של קופות החולים (מושלם, מגן, עדיף). לדוגמה: תיקון צניחת עפעפיים עם הפרעה לציר הראיה או לשדה הראיה תבוצע דרך קופת חולים (לעתים ישנה השתתפות עצמית מועטה של המבוטח), שינוי ניווני בעפעף (סיבוב פנימה או החוצה), גידולי עפעף, הפרעות בניקוז הדמעות - כולם מחלות או הפרעות תפקודיות ולכן יבוצעו דרך קופת החולים.

לעומתם ניתוחים קוסמטים בעפעפיים (עודף עור עפעפיים ללא הפרעה בציר הראיה), צניחת גבות ומצח, שקיות בעפעפיים תחתונים, צניחת פנים מרכזיות - כולן הפרעות קוסמטיות ולכן יבוצעו באופן פרטי או דרך ביטוחים רפואייים פרטיים.

העלות נקבעת בהתאם לסוג הניתוח ולפי תעריף המנתח יש לזכור כי לחדר הניתוח עלות גבוהה יחסית לעתים כ 50% מעלות הניתוח לכן יש לברר האם המחיר כולל חדר ניתוח. אין עלות אחת לניתוח עפעפיים מאחר שזהו לא ניתוח אחד ישנם מספר רב של סוגי ניתוח עפעפיים (קיצור שריר, קיפול שריר, הוצאת עור, עיצוב שומן, הזרקות חומרי מילוי, חיזוק גידים וכיו"ב) - רק לאחר בדיקה והערכה של מצב העין, מנח העפעפיים, המצח ופנים מרכזיות ניתן לקבוע את סוג הניתוחים או הניתוחים הדרושים, ובהתאם לכך תקבע העלות.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רטרקציה לטרלית
    שימי
    21/08/2008

שלום רב יש לי בעיה אסטטית בעפעפיים התחתונות , והוסבר לי באחד הפורומים שזו צניחה של העפעפיים התחתונות כלפיי הצד ... רטרקציה לטרלית .. משהו כזה . אני רוצה לתקן את המשיכה הזו ולגרום לכך שקו העפעף התחתון יהיה ישר מבלי להימשך מטה - הצידה. האם יש ניתוח שמתקן את זה .. ומהם העלויות?

לקביעת תור
    סגירה
    רטרקציה לטרלית

הוספת תגובה

• רטרקציה לטרלית

פרופ' גיא בן סימון
    22/08/2008

שלום רב,

רטרקציה לטרלית של עפעפיים תחתונים הינה בעיה ידועה, והיא עשויה לנבוע מחולשה של הגיד המחבר את העפעף לצידי העין (ארובה) ו / או מצניחה יחסית של פנים מרכזיות. לעתים הרטרקציה מופיעה לאחר ניתוח עפעפיים תחתונים שבוצע בחתך עור חיצוני ו / או הוצאת עור ביתר.

בכל מקרה בהתאם לגורם לרטרקציה יש לתכנן את הניתוח. לעתים ניתוח קצר באופן יחסי ניתן לחבר את העפעף מחדש לארובה בחלק הלטרלי (יצירת הגיד מחדש או חיזוק הגיד הקיים), אך במקרים אחרים בהם יש חסר רקמה יש צורך בניתוחים מעט יותר מורכבים (הרמת פנים מרכזיות דרך לחמית העין).

לפי תאורך נראה כי יהיה צורך בחיזוק הגיד מחדש אך מובן שלא ניתן לקבוע אלא לאחר בדיקה מדוקדקת של מנח העפעף, מידת בלט העין, מנח פנים מרכזיות ומידת האלסטיות של העפעף התחתון.

אוכל לשלוח לך בדואר האלקטרוני מאמר שפרסמתי בנושא תיקון רטרקצית עפעפיים תחתונות במקרים מורכבים (אודך אם תצרפי את כתובת הדואר האלקטרוני שלך).

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ומהם המחירים?

שימי
    25/08/2008

תודה.. ומהם גבולות המחירים?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גבולות המחירים

פרופ' גיא בן סימון
    25/08/2008

שלום רב

שוב לא ניתן לקבוע את עלות הניתוח ללא בדיקה, מאחר שישנם מקרים פונקציונלים המכוסים על ידי הביטוחים המשלימים של קופות החולים עם השתתפות עצמית מועטה מצד המבוטח. באופן כללי ניתוח החל מהפשוט ועד המורכב עלותו מספר אלפי שקלים, לא כולל חדר הניתוח.

בברכה,

דר' בן סימון גיא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חומרי מילוי
    נטשה
    20/08/2008

שלום, מהם הסיכונים בהזרקת חומרי מילוי במקרה של עיגולים שחורים והאם ההזרקה באמת יוצרת מראה בהיר יותר מתחת לעיניים -מה אחוז השיפור בכהות?

לקביעת תור
    סגירה
    חומרי מילוי

הוספת תגובה

• חומרי מילוי

פרופ' גיא בן סימון
    20/08/2008

נטשה שלום רב,

הזרקת חומרי מילוי לעיגולים שחורים על פי רוב הינה פעולה בטוחה בתנאי שמשתמשים בחומר המילוי הנכון ובטכניקת ההזרקה הנכונה. זוהי פעולה מאוד מוצלחת עם תוצאות אסתטיות טובות במקרים בהם העיגולים השחורים נובעים מחסר יחסי של שומן, או צניחה יחסית של פנים מרכזיות.

אני נוהג להזריק חומרי מילוי טבעיים שהינם בטוחים בשימוש ונוחים לעיצוב (לא מותירים גבשושיות באיזור ההזרקה). ההזרקה נעשית בהרדמה מקומית על ידי משחת הרדמה. לעתים יש צורך בניתוח משולב עם הזרקת חומרי מילוי אך במקרים אחרים ניתן להסתפק בהזרקת חומרי מילוי בלבד.

בברכה,

דר' בן סימון גיא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני לקראת ניתוח פזילה + הרמת עפעף
    נדב
    20/08/2008

שלום רב, אני לקראת שני ניתוחים הראשון פזילה והשני הרמת עפעף הוסבר לי שיש סיכון לסגירה לא מלאה של העין מפאת כך ייתכן שאני יצתרך למרוח משחה על העין לכל החיים ובכן האם לכל מי שעושה ניתוח דומה הסיכון קיים ? ומהם הסיכויים שאני יצתרך למרוח משחה לכל החיים {מדובר עד 3 ניתוחים} כפי שציינתי הראשון פזילה השני הרמת עפעף והשלישי במידה ולא תהיה סגירה מלאה יכול להגרם נזק אם אני לא ימרח ואם זה שווה בכלל כיוון שמדובר בניתוח פלסטי תודה על היחס

הוספת תגובה

• ניתוח פזילה + הרמת עפעף

פרופ' גיא בן סימון
    20/08/2008

שלום רב,

משאלתך נראה כי אתה עומד לעבור ניתוח צניחת עפעפיים מסוג Frontalis suspension אם אכן זהו המצב (בו מחברים את העפעף לשריר המרים את הגבות) יתכן שלא תהיה סגירה מושלמת של העיניים, ויש צורך להשתמש במשחה למשך זמן. במקרים רבים אין צורך להשתמש במשחה לאורך זמן הכל בהתאם לבדיקת העין והמקטע הקדמי, בייחוד בילדים בגיל צעיר, כאשר העיניים פחות רגישות לחוסר סגירה מוחלט.

בכל מקרה עליך לדעת את סוג ניתוח צניחת העפעף על מנת לברר על סיבוכים אפשריים או תוצאות סבירות של הניתוח.

בברכה,

דר' בן סימון גיא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• העפעפיים ושריר הפנים.
    שימי
    20/08/2008

שלום.. השאלה שלי היא האם יכול לקרות מצב ששריר הפנים משפיע על העפעפיים העליונים .. ז"א שיכול להיווצר מצב של צניחת עפעף ביום מסוים ולמחרת אותו עפעף לא יצנח שוב? כי כנראה זה מה שקורה אצלי ואני מעריך שזה נובע משריר הפנים. אם כן מה הטיפול בזה? תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    העפעפיים ושריר הפנים.

הוספת תגובה

• העפעפיים ושריר הפנים

פרופ' גיא בן סימון
    20/08/2008

שלום רב

אכן יכול להווצר מצב בו עפעף צונח ביום מסוים אך למחרת לא תופיע צניחה. הדבר עשוי לנבוע ממספר גורמים החל מבעיה בשריר, בחיבור עצב - שריר, או מהפרעה מכנית (למשל דלקת אלרגית בלחמית).

במקרים אלה מומלץ להבדק על מנת לשלול מחלות ראשוניות הגורמות לצניחת העפעף, וכן מומלץ לבצע בדיקה גם אצל נוירולוג בנוסף לרופא העיניים / אוקולופלסטיקאי.

בברכה,

דר' בן סימון גיא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צניחת עפעפיים
    עידית
    18/08/2008

האם צניחת עפעפיים מוגדרת המחלת עיניים? ומה הטיפולים המתאימים לכך- כמניעה, וכטיפול לאחר שיש צניחה?

לקביעת תור
    סגירה
    צניחת עפעפיים

הוספת תגובה

• צניחת עפעפיים

פרופ' גיא בן סימון
    18/08/2008

שלום רב,

צניחת עפעפיים מוגדרת כמחלת עיניים בתחום פלסטיקה של העין / אוקולופלסטיקה.

היא נובעת או מחולשה של השרירים המרימים את העפעף העליון או מרפיון החיבור בין השריר לעפעף, במקרים מסויימים היא ביטוי למחלות עיניים מקומיות או מחלות סיסטמיות.

על פי רוב לא ניתן למנוע צניחת עפעפיים הקשורה בגיל, אך אם הצניחה קשורה למחלות עיניים כדוגמת מחלות אלרגיות, הרכבת עדשות מגע, שימוש ממושך בטיפות - ניתן להפחית את הגורם לצניחה ולעתים היא משתפרת ללא ניתוח. במקרים בהם צניחת העפעפיים נגרמת בשל מחלה סיסטמית, מובן שטיפול במחלה עשוי להביא לשיפור במצב.

קיים מצב של עודף עור עפעפיים ללא צניחה ממשית (גובה העפעף תקין) המפריע לשדה הראיה העליון, ובמקרים מסויימים גם הוא מוגדר כמצב רפואי ולא קוסמטי. ההערכה לפני ניתוח תבחן האם קיים עודף עור בלבד, צניחת עפעפיים (פטוזיס) ו / או צניחת גבות. את הניתוח יש לתכנן בהתאם לגורמים למצב. לרוב הטיפול הוא ניתוחי כאשר מבצעים חיבור מחדש של השריר לעפעף (דרך חתך עור או חתך פנימי בעפעף). במקרים רבים מוסיפים ניתוח קוסמטי הכולל הוצאת עור ועיצוב שומן על מנת להקנות לעיניים ולפנים מראה צעיר יותר. מובן שיש לבצע בדיקה מלאה של העיניים לפני החלטה על ניתוח.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח עפעפיים לילדה בת 6
    עדי
    15/08/2008

לביתי יש עף -עף ימני נופל. לאחר בדיקת עיניים , נמצא כי אין זה מפריע לראיה של הילדה קראתי מאמר על חשיבות ניתוח עפעפיים בגיל קטן , שלא יפגע בתדמית ילדתי השאלה שלי באיזה גיל מומלץ לעבור את הניתוח , ומה הסיכונים הכרוכים בכך.

לקביעת תור
    סגירה
    ניתוח עפעפיים לילדה בת 6

הוספת תגובה

• ניתוח עפעפיים לילדה בת 6

פרופ. אריה נמט
    15/08/2008

עדי שלום רב,

עפעף צנוח מלידה הינה תופעה מוכרת וניתן לטפל בה בעזרת ניתוח. יש צורך לדעת מספר נתונים : האם הצניחה בעין אחת או בשתיהן, האם היא קבועה או תלויה בתנועת שריר הפנים, ולבצע בדיקה להערכת תפקוד השריר מעלה העפעף ומידת הצניחה.
    ניתוח צניחת עפעפיים לילד כאשר אין בעיה של חסימת ציר הראיה , מנח ראש לא תקין, או התפתחות עין עצלה בשל בעיית רפרקציה (מספר לא תקין בעין) נעשה לרוב לקראת גיל בית ספר- גיל 5-6, וזאת בעיקר בשל הסיבה הקוסמטית- דימויית- חברתית.
    יש לציין כי קיימות טכניקות ניתוחיות שונות התלויות בחומרת הצניחה וברמת תפקוד השריר מעלה העפעף.

הסיכונים העיקריים הינם : תיקון יתר או חסר, מנח לא אחיד של העפעף, חשיפת קרנית (בדר"כ זמנית וחולפת).
    כדאי לפנות לאוקולופלסטיקאי לביצוע ההערכה.

שבת שלום,

ד"ר אריה נמט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה