מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שקיותשפרה12/08/2008
היי אני בת 25 ויש לי שקיות מתחת לעניים כבר די הרבה שנים. רציתי לדעת אם ניתוח כלשהו לא יגרום למראה מוזר כיוון שאני צעירה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שקיות
פרופ. אריה נמט13/08/2008שפרה שלום,
שקיות מחחת לעיננים בגיל צעיר, קשורות לרוב למבנה הבסיסי של עצמות הפנים והרקמות הרכות.
במקרים רבים מדובר על תורשה גנטית של מבנה זה.
אם המראה הנוכחי לא מוצא חן בעיניך, ניתן לגשת ליעוץ אצל מומחה לאוקולופלסטיקה לצורך אבחון. ביעוץ זה ניתן לבדוק האם מדובר על שקיות שומן, עיבוי השריר עוטף העין, אפקט צל במדרגה בין הארובה לעצמות מרכז הפנים, או רפיון הגידים המחזקים את העפעף התחתון לחלק הצידי של הארובה.
למרות גילך הצעיר, ולעיתים דווקא בגלל הגיל הצעיר, את עשויה ליהנות מניתוח המתאים למצבך.
בברכה,
ד"ר אריה נמט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לרגע ראיתי כאן באתר כתבה מטרידה...ריקי11/08/2008
לא הספקתי לקרוא והקלקתי הלאה. עכשיו זה נעלם. הכותרת היתה משהו בסגנון: הרמת עפעפיים - אין 100% הצלחה כמו שאמרתי לא הספקתי לקרוא, וזה ממש תואם לחששות שלי. אז אני שואלת: האמנם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוחי עפעפיים
פרופ. אריה נמט11/08/2008ריקי שלום,
אין ניתוח בעולם עם 100% הצלחה. מי שמדווח כך עושה זאת באחת משתי האפשרויות: הוא משקר, או שלא ניתח מעולם.
מאידך, ניתוחי עפעפיים נושאים אחוזי הצלחה גבוהים מאד עם שיעורי סיבוכים נמוכים יחסית.
חשש לפני ניתוח הינה תופעה נורמלית ובריאה, כמו לפני מבחן או כל התנסות מיוחדת. על מנת למנוע חרדה, שהיא התוצאה הלא רצויה, יש לברר למה את מצפה, וממה את חוששת.
מקווה שעניתי לשאלתך.
בברכה,
ד"ר אריה נמט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחוששת מהבעה של פליאה גדולה
מייקי12/08/2008שהגבות נשארות תקועות איפשהו למעלה וזה נראה כאילו אתה נורא מתפלא כל הזמן. האם זה הכרחי? זה מתחיל גבוה ויורד עם הזמן? זה נראה נורא. ישר רואים שעשית ניתוח. והדבר השני הוא שאי אפשר לעצום עיניים עד הסוף בזמן השינה. האם תוצאה כזאת מעידה על ניתוח כושל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבעת פליאה
פרופ. אריה נמט12/08/2008מיקי שלום
ניתוח עפעפים אינו ניתוח להרמת גבות. החשש שאת מביעה לא עומד בקנה אחד עםהמציאות.
ניתוח עפעפיים אינו משנה את ההבעה, ובאופן חד משמעי משפר אותה.
כאשר הוא מבוצע נכון אין בעיה של עצימת העיניים, וסיבוך כזה של הסרת עודף עור או שריר הוא נדיר.
בהצלחה,
ד"ר אריה נמט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפשר לבוא אלייך ליעוץ ב"פרופורציה"?
מייקי14/08/2008מייקי,
תוכלי לקבוע פגישה במרפאה שלי לפי הפרטים המצורפים.
טלפון למורן 09-7680464.
בברכה,
ד"ר אריה נמט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמייקי
פרופ. אריה נמט29/08/2008מייקי,
תוכלי לקבוע פגישה במרפאה שלי לפי הפרטים המצורפים.
טלפון למורן 09-7680464.
בברכה,
ד"ר אריה נמט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- וורידים שיצאו לי בצדדים של העינייםאלי10/08/2008
ליפני כשנתיים יצאו לי וורידים אדומים בצד שמאל של עין ימין שבאותה תקופה חשבתי שזאת סתם עוד אדימות בעיניים שתעבור אך לצערי הווריידים מסרבים להעלם לי...יש לציין שגם בצד ימין של עין שמאל התחילו לצאת לי וורידים שגם מסרבים להעלם וזה מתסכל בגלל שאני מתפדח להסתכל על אנשים מהפרופיל של העין... יש תרופות להעלים וורידים בעין, או אפילו ניתוח? מה אני יכול לעשות כדי להעלים את הוורידים? אני ישמח לקבל יעוץ למצב הזה, תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר (הוורידים יצאו בתוך העיניים)
אלי10/08/2008למקרה של אי הבנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפינגווקולה או פטריגיום
פרופ. אריה נמט10/08/2008אלי שלום רב,
הורידים אותם אתה מתאר הינם כנראה תופעה מאד שכיחה הקוריה פינגווקולה. פינגווקולה ופטריגיום הינם נגעים שכיחים, לא ממאירים הנראים כעיבוי רקמה צהובה-ורודה או לבנבנה על פני הלחמית- הקרום הרירי המכסה את הלובן (פינגווקולה), ולעיתים חודרים פנימה אל פני הקרנית- החלק השקוף שבקדמת העין (פטריגיום). הם מבטאים שינוי מיקרוסקופי ברקמת האלסטין של הלחמית. המיקום הוא לרוב בחלק הפנימי (לכיוון האף), אף שיכול להיות בחלק החיצוני של העין, והמיקום הטיפוסי הוא במרכז (שעה 3 או 9). לעיתים פינגווקולה גדלה והופכת לפטריגיום.
נגעים אלו שכיחים יותר באנשים החשופים לשמש ולרוח, ובחשיפה ממושכת לקרינה אולטרא סגולית (VU).
פינגווקולה אינה גורמת לרוב להפרעות, למעט יובש בשל חוסר אחידות החלקת פלס הדמעות ולרוב אנשים מודעים לה רק במידה ורואים אדמימות או גוש קטן לבן-צהבהב על לובן העין.
פטריגיום עשוי להיות בשרני ולהכיל רקמה עבה וכלי דם. הוא עשוי להתפשט לכיוון מרכז הקרנית. במקרים מסוימים עקב התרחבות כלי הדם הרבים, הוא עלול ליצור גירוי ואף דלקת מקומית עם גירוי בעין, אדמומיות, תחושת גוף זר, הפרעה מאור ודמעת. הטיפול במקרים אלו הוא ע"י טיפות מונעות דלקת ומסככי משטח פני העין. במידה והוא נשאר יציב בגודלו ואינו מעורר גירוי, ניתן להמנע מהסרתו.
מאידך, ישנם מקרים בהם מומלץ להסירו באופן ניתוחי: כאשר גדל ומתקדם לכיוון ציר הראיה, במידה ומושך את משטח הקרנית וגורם לאסטיגמציה משמעותית, במידה ויוצר דלקות חוזרות וטורדניות, או דמעת ולעיתים כאשר יוצר מצב המפריע אסטטית.
הפתרון לפיגווקולה: במידה וישנה תחושת אי נוחות- הינו ע"י טיפות מרגיעות. השימוש בטיפות מכווצות כלי דם אינו מומלץ לשימוש ארוך, כיוון שבסופו של ענין, לאחר ההפסקה בשימושן, כלי הדם מתרחבים יותר.
אם הרקמה מאד מציקה (תחושתית או אסטתית), ניתן לבצע ניתוח בהרדמה מקומית להסרת הרקמה המיותרת.
ההחלמה מהניתוח נמשכת בין שבוע לשבועיים, דורשת שימוש במשחות וטיפות, ומלווה לעיתים בתחושת גוף זר, גירוי ורגישות לאור.
בברכה,
ד"ר אריה נמט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני לקראת ניתוח של פזילה ופטוזיסנדב09/08/2008
שלום החלטתי לגשת לניתוח של פזילה ופטוזיס אני סובל מלידה מצניחת עפעף ופזילה היום אני בן 23 הממצאים: עין שמאל בהיפטורפיה 30 פר לפי רפלקס אור בהנעת עין שמאל בהיפוטרופיה 30 פר עם הפרעה של 5 בהרמת העין צניחת עפעף שמאל 3.0 מ"מ פעילות עפעף 10 מ"מ ובכן הוסבר לי שראשית עושים ניתוח פזילה -וישנו סיכוי לא מלא לתיקון דיינו מהם הסיכויים לניתוח נוסף ומהם תופעות הלוואי כמו כן הוסבר לי באופן ברור שלא יכול להגרם נזק לעין ולראייה בניתוח ולא בתופעות לוואי מדובר בשני ניתוחים וישנו סיכוי נוסף לניתוח ובכן האם מדובר ב-3 ניתוחים וזהו ? אחותי סובלת מאותה בעיה היא עשתה סדרה של ניתוחים 9 במספר ! רצוי לציין שזה היה לפני כ30 שנה ובעקבות הניתוחים היא כמעט איבדה את הראייה הוסבר לי שהיא ביצעה אותם לפני גיל 9 ולכן לי אין חשש של פגיעה כמו כן לאחר שקראת את הממצאים האם אתה ממליץ לגשת לניתוח מחד גיאס {כמובן שההחלטה היא שלי ועד כמה אני סובל מזה } מאידך גיסא האם אתה יכול לאשר לי שמדובר ב3 ניתוחים ושלא יכול להגרם נזק לראייה ? תודה מראש נדב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פזילה ופטוזיס
פרופ. אריה נמט10/08/2008נדב שלום,
המקרה אותו אתה מציג עשוי לנבוע מאותה סיבה (כמו שיתוק עצב 3, חבלה, הפרעה בתפקודי בלוטת התריס) או מסיבות שונות- האחת גרמה לצניחת עפעף, והשניה לפטוזיס.
ישנן כמה שאלות חשובות שצריל להתחשב בהן לפני ההחלטה על ניתוח:
1. איך אתה רואה בעין שמאל? האם העין אינה עצלה, ואם כן- מה פוטנציאל הראיה?
2.מה התפקוד של שאר השרירים המפעילים את עין שמאל?
3. מה סיבת הבעיה אצל אחותך? האם יש בעיה משפחתית דומה? (גנטית)
תשובות לשאלות אלו יכולות לעזור בצפי של הצלחת ניתוח הפזילה.
אכן יש לבצע קודם את ניתוח הפזילה. ניתוח זה מבוצע ע"י מנתח מומחה לניתוחי פזילה (ולא אוקולופלסטיקאי). הניתוח מבוצע בהרדמה כללית. בשל מורכבות המקרה, ישנו סיכוי לא קטן שיהיה צורך בניתוח תיקון אחד או יותר- על הסיכויים האלה יש להתיעץ עם מנתח ניתוח הפזילה.
הסיכון לראיה בניתוח זה הוא קטן ביותר.
באשר לניתוח צניחת העפעף- מדובר על ניתוח בהרדמה מקומית, וסיכויי הצלחת הניתוח כ 80-90%, בתלות בסוג ורמת הצניחה. לצורך זה יש לבדוק אותך לאחר ניתוח הפזילה. אין סיכון לראיה בניתוח זה.
לכן, עצתי היא לפנות למנתח הפזילה ולדון איתו בסיכויי ההצלחה של תיקון הפזילה וכמה ניתוחים יידרשו לדעתו. לאחר הניתוחים האלו, לפנות לפלסטיקאי עיניים לביצוע תיקון הצניחה.
זכור כי למרות הקשיים והסיכונים, בסוף קרוב לוודאי שתיהנה מהתוצאות.
בהצלחה רבה!
ד"ר אריה נמט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משהו מוזר לגמרי..גל07/08/2008
משהו מאוד מוזר קורה עם העפעפיים העליונים שלי ..... לרוב העפעף העליון שלי בעין ימין נראה עבה מן העפעף בעין השמאלית... רצף של משהו כמו 3 שבועות או חודש... וזה מפריע לי מכיוון שהעין נראת עצומה כזאת ולא סימטרית כמו השניה.. ופתאום לאחר תקופה ממושכת .. העפעף העליון בעין שמאל ניהיה עבה יותר מן העפעף בעין ימין... ועד שאני מחליט על הטיפול בעפעף עין ימין התופעה עוברת לעין השניה .. זו תופעה מוזרה לגמרי . חשבתי אולי בכיון של מערכת העצבים יכול ליהיות? אם לא אז מה התופעה המוזרה הזו ומה עושים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משהו מוזר לגמרי..אך אולי עם הסבר
פרופ. אריה נמט10/08/2008גל שלום,
יכולים להיות מספר הסברים לתופעה אותה אתה מציין.
עפעף מעובה יכול לנבוע מתהליך דלקתי בעפעף. השכיח ביותר הינו כלזיון או שעורה, והוא מתאפיין פעמים רבות בתהליכים דלקתיים בשתי העיניים.
ישנן סיבות נוספות אפשריות, בינהן- נפיחות על רקע דלקתי אחר, צניחת עפעפיים על רקע נוירולוגי, ועוד.
ההמלצה היא לבצע בדיקה מדוקדקת ע"י רופא עיניים, רצוי אוקולופלסטיקאי.
בברכה,
ד"ר אריה נמט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרקת סטרואיד לכלזיוןרעות06/08/2008
שלום לפני חודשיים קיבלתי שעורה שהפכה לאחר 2-3 שבועות לכלזיון ....הכלזיון במשך הזמן הצטמק אך כבר 3 שבועות שאין שינוי הוא עדין מפריע לי אסטטית הוא קטן ואדום ובעפעף העליון באמצע ליד הריסים. אני גרה בצפון והייתי אצל 2 רופאים ושניהם אמרו לי לחכות עם הניתוח ולתת לזה עוד זמן כי זה יכול לעבור לבד....הרופא האחרון שהייתי אצלו נתן לי לעכשיו משחה סטרואדית ל4 ימים שאותה אני מורחת על העפעף העליון איפה שנמצא הכלזיון (יעני לא בעין) האם זה בכלל יכול להשפיע בצורה כזאת? בנוסף רציתי לדעת למה אף אחד מהרופאים הללו לא הציעו לי מה שקראתי בכמה מקומות על האפשרות להזרקת סטרואידים לתוך הנגע עצמו? מה סיכוי ההצלחה על ידי הזרקה שכזו? בנוסף רציתי לדעת למה הרופא אמר לי שלא להרכיב עדשות מגע? הרי מדובר בדבר אשר רק בעל הפרעה אסטטית אז מדוע שימוש בעדשות מגע יכול לעשות משהו? חשוב לציין שהנגע שלי הוא חיצוני ולא פנימי עד כמה שזה נראה.... אודה לך על התשובה רעות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזרקת סטרואיד לכלזיון
פרופ' גיא בן סימון06/08/2008רעות שלום רב,
כלזיון הינה תגובה דלקתית להפרשה מבלוטות העפעף, אותן בלוטות המפרישות את המרכיב השומני של הדמעות. לרוב ישנה חסימה משנית של הבלוטות וכתוצאה מכך הצטברות הפרשה ודלקת. על פי רוב הכלזיון חולף מעצמו עם היגיינת עפעפיים (קומפרסים חמים). מתן משחות סטרואידליות לתקופת זמן מוגבלת גם עשויה לעזור.
כאשר ישנה דלקת שארית או הכלזיון לא עובר ניתן לבצע חיתוך וניקוז (בחתך נסתר), ו / או הזרקת סטרואידים. בעבודת מחקר שפרסמתי אחוז ההצלחה של הזרקת סטרואידים גבוה למדי (מעל 80%) כלומר בסבירות גבוהה לאחר זריקה בודדת יהיה ריפוי של הכלזיון. במקרים אחרים יש צורך ביותר מזריקה אחת.
אם הכלזיון אינו חולף ומפריע אסתטית או פונקציונלית עליך לשקול טיפול בכירורגיה או הזרקת סטרואידים.
בהצלחה!
דר' בן סימון גיא, מומחה עיניים
כירורגיה פלסטית ואסתטית, עפעפיים, ארובות ודרכי דמעות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהביצוע זריקת סטרואיד
רעות07/08/2008תודה על התשובה.....השאלה שלי היא האם אחרי בערך חודשיים של כלזיון אני יכולה להתחיל טיפול של הזרקת סטרואיד או שאני צריכה לחכות יותר זמן? האם מדובר בטיפול אשר עובר דרך קופות החולים או שנחשב טיפול פרטי? בנוסף לא ענית לי האם אני יכולה להרכיב עדשות מגע? תודה רעות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההזרקת סטרואיד לכלזיון
פרופ' גיא בן סימון10/08/2008רעות שלום רב
בהחלט לאחר חודשיים ניתן לבצע הזרקת סטרואיד אין צורך לחכות זמן. באופן עקרוני אין התווית נגד לעדשות מגע ואם פרט לשעורה בדיקת העיניים תקינה ניתן להרכיב עדשות מגע.
הטיפול מבוצע במרפאות אוקולופלסטיקה בבתי חולים (עם הפניה) או במסגרת ביטוחים משלימים של קופות החולים, והוא יכול להתבצע במרפאה או בחדר ניתוח. הביטוחים המשלימים מכסים את הטיפול בשעורה (כולל מושלם של כללית).
בברכה
דר' בן סימון גיא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי שוב
רעות11/08/2008אני גרה בצפון ואני שייכת לקופת חולים מכבי ושהייתי אצל שני רופאי עיינים מטעם מכבי הם דיברו איתי רק על האפשרות של או לחכות עוד כמה חודשים או לעשות ניתוח אף אחד מהם לא הציע הזרקה של סטרואיד ....השאלה שלי מה אני אמורה לעשות? לבקש מהם שיתנו לי הפניה מטעם מכבי להזרקה כזאת? מצטערת על מס' הרב של השאלות פשוט יש חוסר הבנה בנושא הזה תודה רעות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההזרקת סטרואידים
פרופ' גיא בן סימון11/08/2008רעות שלום שוב
תוכלי לבקש הפניה מקופת חולים מכבי למרפאת אוקולופלסטיקה בבית חולים תל השומר (בה אני עובד) ואוכל לבצע את הזרקת הסטרואידים, ו / או להבדק במרפאתי ברמת אביב. בכל מקרה אוכל לבצע את ההזרקה באחת מהמרפאות.
לחליפות תנסי לברר מי מזריק את הסטרואידים בצפון אני משוכנע כי יש מספר אוקולופלסטיקאים המבצעים את ההזרקה.
בברכה,
דר' בן סימון גיא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לך עזרת לי מאוד
רעות12/08/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צניחת עפעף שמאל, ופתיחת עין ימיןדני06/08/2008
שלום אחלה פורום כל הכבוד. אני לא סגור אם צניחת העפעף בעין שמאל מולד או לא. אני אומר זאת בגלל שבוודאות אני יודע שעברתי חבלה בגבה בילדות שכנראה , משער גרמה לעין ימין להיפתח ורואים ממש קצת את הלבן מעל עפעף עליון בעין ימין, ויש הבדל ניכר מה שלפני לא היה לפי תמונות ילדות, יש רק תמונה אחת שגורמת להטיל ספק אם זה מולד. אני בריא בכללי, השאלה שלי האם לפי הבדיקות שהנך בתור אוקולופלסטיקאי מאבחן יכול להחליט אם הצניחה מולד או רק מהחבלה? אני אומר 70% חבלה 30% מולד + חבלה. אני מעוניין לבוא לבדיקה אצלך ואוכל להביא תמונות ילדות, ההבדל לא גדול אבל מציק במיוחד בעין ימין שנפתחה פתאום. תודה מראש על המענה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צניחת עפעף שמאל, ופתיחת עין ימין
פרופ. אריה נמט10/08/2008יוסי שלום רב,
משאלתך נראה שעפעף עין ימין פתוח בהשוואה לעין שמאל. אם רואים את הלובן מעל העפעף משמאל, מדובר על משיכה (רטרקציה של העפעף) משמאל.
לפיכך עיקר הבעיה קשורה דווקא למשיכה משמאל, ולא לצניחה מימין. ייתכן שיש גם צניחה מימין, אך קרוב לוודאי שהיא יחסית לעין שמאל.
יש מספר גורמים לרטרקציה של עפעף. השכיחה שבהן היא הפרעה בפעילות הורמונלית של בלוטת התריס. לכן מומלץ לבצע באופן בסיסי את הבדיקות הבאות: TSH, T4 ו T3 ולהגיע לבדיקה עם התמונות הישנות. עם זאת יתכן שיש קשר לחבלה הישנה שאתה מציין.
הבדיקה עשויה לתת מענה באשר לגורם של הצניחה, ובהחלט תוכל לתת מענה לגבי הפתרון המוצע לפתרון הבעיה.
תוכל לקבוע פגישה לפי הכתובת והטלפון המצורפים.
בברכה,
ד"ר אריה נמט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבדיקות שציינת
דני15/08/2008איך אני עובר את הבדיקות הבסיסיות במרפאתך? איך התהליך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבדיקות
פרופ. אריה נמט29/08/2008יוסי שלום,
יש לקבוע תור בתיאום עם המזכירה בכתובת המצ"ב, או להשאיר הודעה למורן 09-7680464.
שבת שלום,
ד"ר אריה נמט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחירי ניתוחסיגלית04/08/2008
מדוע לא ניתן לקבל מחירי ניתוחים אסתטיים. אני מתקשרת לכל מיני רופאים על מנת לברר את המחיר וכולם אומרים שלא ניתן לתת מחיר בטלפון אלא רק לאחר שהרופא יראה אותי ויקבע את היקף הניתוח. אני די מבינה את זה ואני לא מבקשת מחיר סופי אלא רק סדר גודל של ניתוח עפעפיים למשל. אני גם מציינת שמדובר בעפעפיים עליונים ותחתונים, ולמרות זאת אני נענית בסרוב. הבעיה היא שפגישת ייעוץ עולה כסף ולפעמים הרבה כסף כמו אצל ד"ר נחום רוזן (900 ש"ח), ורק בפגישה אדע כמה עולה הניתוח ואז יהיה עלי להחליט. ובינתיים כסף הייעוץ הלך לאיבוד במידה והחלטתי לא לעשות אצלו. לא ניתן לשפר את השיטה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחירי ניתוח
פרופ' גיא בן סימון04/08/2008הדר שלום רב,
ניתוח עפעפיים אינו ניתוח אחד, לדוגמה בעפעפיים עליונים - ניתן לבצע הוצאת עור (הרמה), הוצאת עור + שריר הבעה, קיצור שריר קדמי וקיצור שריר אחורי (תיקון צניחת עפעף או פטוזיס). בכל אחד מהמקרים ניתן לבצע עיצוב שומן מבוקר - אך כל הנ"ל יכול להקבע בבדיקה מדוקדקת של העין והעפעפיים. בנוסף חשיבות מרובה למנח הגבות ביחס לעפעפיים. במקרים רבים (כדוגמת עין יבשה) יש לבצע ניתוח שמרני על מנת לא להחמיר את מצב העין היבשה. ישנם אף מקרים בהם צניחת העפעפיים היא רפואית והיא מאושרת לביצוע בבתי חולים או דרך ביטוחים של קופות החולים.
לגבי עפעפיים תחתונים, כאן המ.צב מורכב אף הוא - לעתים יש צורך בהוצאת מבוקרת של שומן, במקרים אחרים יש צורך בהזרקת חומר מילוי ו / או בוטוקס, מקרים אחרים מתאימים להוצאת עור עם שמירת שריר ו / או קיצור גיד העפעף. חשוב מאוד מנח העין ביחס לעפעף וכן מנח העפעף ביחס לפנים מרכזיות. בניתוחים אחרים אנו מוסיפים הצערת עור הפנים על ידי חומצה או לייזר.
ברור אם כן כי יש צורך בבדיקה מדוקדקת ומקיפה לפני הניתוח
סדר גודל של משתנה בין מנתח למנתח אך הוא סביב 10,000 ש"ח לעפעפיים עליונים ומחיר דומה לתחתונים (מובן שישנה הנחה משמעותית בניתוח משולב עפעפיים תחתונים ו / או עליונים). לגבי הרמת מצח וגבות כאן טווח המחירים רחב הרבה יותר בהתאם לשיטה הננקטת אך זהו סדר הגודל.
במקרים רבים עלות הייעוץ (גם אם יקרה) נחשבת כחלק ממחיר הניתוח אם החלטת לבחור באותו מנתח.
בהצלחה! ואני מקווה שהתשובה ענתה על שאלתך
בברכה,
דר' בן סימון גיא, מומחה עיניים
כירורגיה פלסטית ואסתטית, עפעפיים, ארובות ודרכי דמעות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שקע מעל העפעף..Fresh eyes03/08/2008
דר' שלום יש לי מרוח גדול בין העפעפיים לחלק העליון המתחבר עם הגבה... בעיקר לקראת צידי האף זה נראה די בולט כשמסתכלים פרונטלית ומהצד עוד יותר, כאילו יש חלל ועומק פנימי הדבר מדכדך אותי ומציק לי, עקב כך מבנה העיניים נראה תשוש עם הרבה סבל (העפעפיים נראים כאילו נכנסים פנימה) רצוי לציין שאני בחור בן עשרים ושלוש!! מה ניתן לעשות במצבים כאלה והאם ניתן למתוח זאת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שקע מעל העפעפיים
פרופ' גיא בן סימון03/08/2008שלום רב,
אתה מתאר מצב היכול לנבוע משני וראיציות אנטומיות:
עיניים שקועות או deep superior sulcus מבנה ארובה / עפעפיים עם שקע עמוק בעפעף העליון (מבנה נורמלי ותקין של עפעפיים), ו / או קפל עור בצד המרכזי של העפעף (בצד האף).
במקרים כאלה ניתוח מתיחת עפעפיםי (הרמה) לא יעזור ואף עלול להחמיר. ניתן לעתים להזריק חומרי מילוי (חומצה היאלורונית) או שומן (עצמי) לאיזור על מנת למלא את החלל. ניתוחים נוספים הם שתלים בחלק התחתון של הארובה על מנת להסיט את תוכן הארובה כלפי מעלה (מה שימלא את השקע) - להערכתי זהו ניתוח גדול מידי למצב אותו אתה מתאר.
רק לאחר בדיקה מדוקדקת של העיניים והארובה יהיה ניתן לקבוע האם ניתן לתקן או לטשטש את מבנה העפעפיים בין הגבה לעין וכן באיזה אופי.
בברכה,
דר' בן סימון גיא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח הרמת עפעפייםדותן02/08/2008
שלום לך דר. קצת היסטוריה: *אני בן 25 וסבלתי מילדותי ממחלה הידועה ב- "מחלה האביבית" אבל בגיל 14-15 היא חלפה ואני לא סובל יותר. * לפני 4 שנים ביצעתי ניתוח השתלת קרנית בעין ימין מהסיבה שנתגלה בה קרוקטונוס רציני. * היום אני רואה יותר טוב אבל עפעף העין המנותחת נראית נפוח לרוב, והעין שלי כמעט חצי/רבע סגורה, חשבתי שזה יעבור עם הזמן אבל טעיתי. השאלה האם ניתוח הרמת עפעף יעזור להחזיר את המצב לקדמותו?מהסיבה שהמצב שלי קצת מסובך מהרגיל לאיזה סוג של רפואת עיניים אתה יכול להפנות אותי? אשמח לכל תשובה שתעזור לי לפתור את הבעיה. בברכה דותן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח הרמת עפעפיים/קרטוקונוס
פרופ. אריה נמט02/08/2008דותן שלום,
יש קשר ידוע בין דלקת אלרגית, או כפי שקראת לה "דלקת אביבית", לבין קרטוקונוס. הקשר קרוב לודאי נובע מהגרד של העין הדלקתית, ומשינויים של תאי דלקת המשפיעים על הקרנית.
בכל מקרה, במקרה שלך עברת השתלת קרנית מוצלחת, וכעת הבעיה הינה עפעף צנוח.
מה שחשוב מאד לוודא כי אין תהליך פעיל של דלקת בעפעף, כיוון שתהליך דלקתי כזה עשוי לגרום לנפיחות ולתמונה של צניחת עפעף. במקרה כשה, יש לטפל ראשית בתהליך הדלקתי הפעיל.
אם אכן נפטרת מהדלקת ועדיין ישנה צניחת עפעף, יש צורך בהערכה טרום ניתוחית עם בדיקה מדוקדקת של רמת הצניחה ותפקוד השריר מעלה העפעף. לרוב הניתוח המוצע הוא ניתוח לחיזוק או קיצור השריר מעלה העפעף. מדובר על ניתוח בהרדמה מקומית, עם תוצאות מצוינות לרוב.
תוכל לפנות לבדיקה לפי הטלפון המצורף, לצורך קבלת פרטים נוספים.
בברכה,
ד"ר אריה נמט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עפעפייםסיגלית01/08/2008
האם עדיף לעבור ניתוח עפעפיים אצל אוקולופלסטיקאי או אצל פלסטיקאי? מה בקשר לפטוזיס האם לפלסטיקאי יש הכשרה לבצע ניתוח כזה? בכלל איך אפשר לדעת מיהו מנתח טוב במיוחד אם אין לי את מי לשאול? למשל ד"ר סימון אם אני מעונינת לבוא אליך, כיצד אדע שאתה אכן רופא מנוסה ? האם יש אפשרות לקבל שמות של מנותחות על מנת לשוחח איתן? אכב, כמה עולה אצלך ביקור ייעוץ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד משהו
סיגלית02/08/2008האם לא כדאי לעבור ניתוח עפעפיים אצל פלסטיקאי טוב שיעזר באוקולופלסט בטיפול בפטוזיס.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניתוח עפעפיים ופטוזיס
פרופ. אריה נמט02/08/2008הי סיגלית,
אם מדובר על ניתוח מתיחת פנים, או ניתוח נרחב אחר המערב פלסטיקאי, השילוב עשוי להיות מועיל.
לעומת זאת אם מדובר על ניתוח עפעפיים, לרוב המנתח המועדף הוא אוקולופלסטיקאי.
יתר על כן, במקרה של ניתוח פטוזיס ועפעפיים גיוס שני מנתחים לאותו ניתוח הינה דרישה מיותרת ויקרה מאד.
שבוע טוב,
ד"ר אריה נמט
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צורת עיןגל01/08/2008
שלום רציתי לדעת אם יש איזה שהוא ניתוח שיכול לשנות את הצורה של העין שלי .. (כמו עין יותר צרה וכו'...) ובמידה וכן איך זה מתבצע ואצל מי? תודה רבה..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינוי צורת עין
פרופ. אריה נמט01/08/2008תומר שלום רב,
לא ברור משאלתך מה מפריע לך בצורת העין. באופן כללי ישנן טכניקות ניתוחיות שונות בהן ניתן לשנות את קווי המתיחה של הרקמות העוטפות את העיניים.
יש מקרים בהם קיימת משיכה צדדית (רטרקציה לטרלית) של העפעפיים התחתונות כלפי מטה. התופעה לרוב אינה מלווה בבעיה של חסר או עודף עור או שומן במקום, ולרוב מתבטאת בעיקר בהפרעה קוסמטית, הנובעת מחשיפת הלובן של העין, בעיקר במבטים מהמרכז וכלפי מעלה.
ניתן לבצע מתיחה פנימית של העפעף התחתון וקיבועו בחלק החיצוני של עצם הארובה.
מומלץ לבצע את הניתוח ע"י אוקולופלסטיקאי הבקיא במבנה העפעפים וגלגל העין. תוכל לפנות לפי הקישור המופיע בתחתית התשובה.
בברכת שבת שלום,
ד"ר אריה נמט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוסטאומה? נבוס? בגלגל העיןסימה01/08/2008
לאימי בת ה-60 נתגלה ממצא מתחת לרשתית אשר הוגדר כאפשרות לאוסטאומה או נבוס לאחר בדיקת אולטראסאונד. לאחר קרוב לשנתיים הגיע הממצא לקוטר של 4.88*6.44 מ"מ. אודה לתשובתך מהם הממצאים לגבי הפרמטרים האמורים ומהן דרכי הטיפול בם. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוסטאומה /נבוס
פרופ. אריה נמט01/08/2008סימה שלום,
יש חשיבות לאבחנה- האם זו אוסטאומה או נבוס. לצורך האבחון יש לבצע אולטרסאונד של גלגל העין וכן צילומים : צילומי צבע ועם חומר ניגוד -פלורסצאין, ולעיתים גם ICG.
יש מספר פרמטרים הקובעים את הדרך הטיפולית: מה גודלו, האם הממצא מורם מעל פני הרשתית, אם הוא גדל, מה צבעו?
בהתאם לאלה נעשית ההחלטה הטיפולית והיא יכולה להיות: מעקב, הקרנה, טיפול לייזר או טיפולים ניתוחיים שונים.
אני מציע לבצע את הבדיקות הנ"ל, ולפנות עם התוצאות לפרופ. מרדכי רוזנר או ד"ר דאי מתל השומר, או פרופ. יעקב פאר מהדסה.
בברכה,
ד"ר אריה נמט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עפעפיים תחתונות...גל31/07/2008
שלום... אני בן 18 עוד מעט ואני רוצה להרים את העפעפיים התחתונות שלי .. מכיוון שהם נראות לי שקועות מידי ויוצרות מן בקע כזה שרואים בו את חלבון העין.. הייתי רוצה לישר אותם (העפעף מתחיל ישר ואז נוצר מן בקע כזה. ..) אני לא חושב שיש לי בעיה של עודף עור ושל שומן במקום .. אבל אני רק משער כך. האם יש אפשרות לבצע ניתוח להרמת או יישור העפפיפיים התחתונות בפרופורציה כאשר אין עודף אור או שומן במקום(יש לציין כי נולדתי כך עם הצורה הזו) בנוסף יש לי מן תופעה בעפעפיים העליונות שכל פעם בין אחרת לרוב בצד ימין.. העפעף עבה יותר מן השני... למה זה קורה? בתודה מראש .. גל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עפעפיים תחתונות מתוחות
פרופ. אריה נמט31/07/2008גל שלום,
אתה מציג תופעה מוכרת, אשר מפריעה לצעירים בגילך. מדובר על מבנה של משיכה צדדית (רטרקציה לטרלית) של העפעפיים התחתונות כלפי מטה.
התופעה לרוב אינה מלווה בבעיה של חסר או עודף עור או שומן במקום, ולרוב מתבטאת בעיקר בהפרעה קוסמטית, הנובעת מחשיפת הלובן של העין, בעיקר במבטים מהמרכז וכלפי מעלה.
ניתחתי מספר מקרים כאלה בשנים האחרונות(גם עבור פרופורציה), ולרוב ישנה שביעות רצון רבה כאשר מבוצעת מתיחה פנימית של העפעף התחתון וקיבועו בחלק החיצוני של עצם הארובה.
מומלץ לבצע את הניתוח ע"י אוקולופלסטיקאי הבקיא במבנה העפעפים וגלגל העין.
בהצלחה.
ד"ר אריה נמט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עף עף חלשעינת29/07/2008
שלום, עףעף עים שמאל שלי חחלש יותר מימין, הוא נוטה להיסגר לעיתים מעצמו באופן חלקי, הוא יורד למטה בייחוד כשאני עייפה ואז יש הבדל ניכר בין שי העפעפיים, האם יש לכך פתרון נוסף פרט לניתוח?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עפעף צנוח
פרופ. אריה נמט30/07/2008עינת שלום רב,
מקובל לחלק את צניחת העפעף לתתי קבוצות : מולד ונרכש. הסוג הנרכש הוא הנפוץ יותר והוא מתרחש לרוב במבוגרים.
צניחת עפעף נרכשת מאובחנת עלפי ממצאי הבדיקה וסיפור המקרה :
• רפיון השריר מעלה העפעף – (הנפוץ ביותר במבוגרים), רפיון של השריר המרים את העפעף (levator (ממקומו. צניחת עפעף מסוג זה נובעת מהנתקות סיבי השריר מרמת העפעף (הטרסוס), בשל הגיל. היא עשויה להיות חד עינית או דו-עינית.
• בעיה עצבית – שיתוק חלקי או מוחלט של העצב
• בעיה שרירית- צניחת העפעף הקשורה לבעיית שרירים מערכתית. בין השאר ישנה גם חולשת השרירים בעפעפיים. מצבים אלו דורשים בירור כללי לבירור סיבת הצניחה ( כגון – Myotonic Dystrohpy)
•הטיפול בפטוזיס של מבוגרים תלוי בסיבה. לפי זה נעשית ההחלטה.
במקרה שלך יש צורך לברר האם התופעה היא שרירית או עצבית. במקרים כאלה הפתרון אינו ניתוחי אלא ע"י טיפול תרופתי לרוב. במקרים של רפיון השרירי הפתרון כיום הינו ניתוחי.
כאמור הבירור צריך להיעשות באופן מקצועי ע"י אוקולופלסטיקאי ולעיתים גם בשיתוף נוירולוג או רופא פנימאי.
בברכה,
ד"ר אריה נמט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)