מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לאחר ניתוחהגר21/10/2008
אני שישה ימים לאחר ניתוח עפעפיים עליונים, תחתונים ופיטוזיס. הנפיחות הולכת ויורדת ונראית לי החלמה די טובה. יש לי כמה שאלות: 1.נדמה לי שעין ימין קצת קטנה משמאל האם ששה ימים לאחר ניתוח זו אינדיקציה שכך ישאר או שזה יכול להשתנות. 2. אני שוטפת עם מעט מים פושרים את העיניים בזמן המקלחת, האם זה בסדר? 3. קשה לי לצפות בטלויזיה או לקרוא יותר מרבע שעה, אני צריכה ישר ללכת לנוח ולעצום עיניים כי זה גורם לי לחץ בעין. 4.אני משתמשת במשחת סינטמיצין 5% למריחה על התפרים זה מקל עלי. האם יש הגבלה בשימוש. בטח תשאל למה אני לא שואלת את הרופא שניתח, אני פשוט כבר שיגעתי אותו עם כל כך הרבה שאלות שהחלטתי לפנןת אליכם. אגב, די היה לי קשה לכתוב את המייל בגלל העיניים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאחר ניתוח
פרופ. אריה נמט21/10/2008הגר שלום,
אענה על ראשון ראשון:
1. מצב גובה העיניים קשה להערכה עד לאחר ספיגת הבצקות והדימומים. לכן יש להמתין עד לריפוי כדי לראות אם התוצאה טובה.
2. מקובל לא לשטוף את איזור הניתוח עד להסרת התפרים. ניתן לנקות את האיזור בעדינות עם מגבונים מתאימים.
3. בשלבים הראשונים יש קושי בראיה ובהסתכלות לזמן ממושך. התופעה מקובלת וחולפת בהדרגה בשבועות הראשונים.
4. לגבי השימוש במשחה- מקובל למרוח 3 פעמים ביום על התפרים, אך אין הגבלה עקרונית.
בברכת החלמה מהירה,
ד"ר אריה נמט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת.
סיגלית22/10/2008אני נוטלת אספירין למניעה בגלל היסטוריה משפחתית אך אין לי שום בעיות רפואיות. בגלל הניתוח הפסקתי כמובן לקחת אספירין. מתי אני יכולה לחזור לקחת? כפי שציינתי אני שבוע אחר הניתוח וכבר הסירו לי את התפרים, למעט מעט תפרים נספגים שלדברי הרופא אם יהיה צורך להסירם זה יהיה בביקורת בעוד שבועיים.(אגב,הרופא שניתח אותי הוא ד"ר יפתח יסעור)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאספירין
פרופ. אריה נמט22/10/2008הגר שלום,
אספירין יש לשוב ולקחת 5 ימים לאחר הניתוח.
בברכה,
ד"ר אריה נמט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהמיכאל19/10/2008
יש לי שאלה שמעניינת אותי: מבין האנשים שעושים ניתוחי עפעפיים, מהו אחוז הגברים? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סטטיסטיקת ניתוחי עפעפיים
פרופ. אריה נמט19/10/2008מיכאל שלום ומועדים לשמחה,
זו אכן שאלה מעניינת.
אין נתונים סטטיסטיים מהארץ. לעומת זאת, האגודה האמריקאית לפלסטיקה מפרסמת את הנתונים בארה"ב. בשנת 2007 בוצעו 240,660 ניתוחי עפעפיים בארה"ב, ומתוכם 205,764 על נשים, כלומר כ 85%.
לגבי ניתוחים אחרים: שאיבת שומן -נשים 89%, ניתוח לתקון פלסטי של האף נשים היוו 74%.
חג שמח,
ד"ר אריה נמט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מפתח עין ימיןדני16/10/2008
שלום,נולדתי עם עפעפיים שוות, המפתח בעין ימין הופיע בערך בגיל 8 בזמן הזה הייתה לי חבלה בגבה השמאלית, המפתח עד היום אני בן 25. עברתי בגיל 22 בדיקות אצל אוקולופלסטיקאי , של בלוטת התריס וCT ראש הבדיקות יצא תקין מה שזכור לי.בנוסף הרופא החליט לאחר הבדיקות לעשות תיקון בעפעף עליון ימין, לאחר שבוע מהניתוח המפתח חזר לקדמותו. הרופא לא הצליח לעלות על הסיבה למה יש את המפתח, יכול להיות לא הזכרתי החבלה בגבה. השאלה ממה יכול להיות המפתח? יכול להיות זו תוצאה ישירה של החבלה בגבה השמאלית למפתח בעין ימין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מפתח עין
פרופ' גיא בן סימון17/10/2008שלום רב,
אתה מתאר מצב של אי שוויון במנח עפעפיים בגיל 8, סמוך לחבלה לגבה. האבחנה יכולה להיות צניחת עפעף אחד (ומפתח גדול יחסי של העפעף השני) או רטרקצית עפעפיים (עפעף פתוח יותר מהנורמלי ללא צניחת עפעף שני - מצב זה נדיר יותר, והוא אכן קשור להפרעות בבלוטת התריס). אם מדובר בצניחה הסיבה העיקרית לכך היא צניחה מולדת שבאה לידי ביטוי בשנים הראשונות, מובן שיתכן שהחבלה במנגנון של פגיעה לשריר או לעצב גרמה לשוני במפתח העפעפיים.
ניתוח תיקון צניחה יעיל ב כ 80-90% מהמקרים כלומר בכ 10% ישנה חזרה של צניחת העפעפיים סמוך לניתוח, והסיבה לכך לא ברורה, היא אינה קשורה בהליך הטכני של הניתוח. לעומת זאת, אם עברת ניתוח תיקון מפתח גדול (רטרקציה) הרי שכאן אחוז ההצלחה נמוך יותר ופחות ניתן לצפות את התוצאה הסופית, למרות שהניתוח פחות מורכב.
עצתי לך לחוזר על תפקודי בלוטת התריס כולל T3 T4 TSH ונוגדנים לבלוטת התריס ולאחר מכן לקבוע בדיקה אצל אוקולופלסטיקאי כולל להביא תמונות ישנות מגילאים צעירים לפני ולאחר הניתוח.
בברכה,
דר' בן סימון גיא, מומחה עיניים
כירורגיה פלסטית ואסתטית, עפעפיים ארובות ודרכי דמעות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה מעולה
דני17/10/2008"אם מדובר בצניחה הסיבה העיקרית לכך היא צניחה מולדת שבאה לידי ביטוי בשנים הראשונות, מובן שיתכן שהחבלה במנגנון של פגיעה לשריר או לעצב גרמה לשוני במפתח העפעפיים. " אני חושב שבדיוק המשפט הנ"ל שציינת זה נכון, לצערי אני מהצפון ומתחיל ללמוד אני איצור איתך קשר ברגע שאוכל נראה שאתה תוכל לפתור הבעיה, תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוני במפתח העפעפיים
פרופ' גיא בן סימון17/10/2008בשמחה,
דר' בן סימון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהעידן15/10/2008
שלום רב, בשבוע האחרון עין שמאל שלי אדומה מאוד. עדיין לא הלכתי לרופא. לא קרה לי שום דבר בעין שהיה אמור לגרום לדבר הזה. העין לא כואבת, רק אדומה. מה יכולות להיות הבעיות? דלקת? סרטן העין? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עין אדומה
פרופ' גיא בן סימון15/10/2008שלום רב
הגורם העיקרי לעין אדומה הינה דלקת לחמית העין (מה שבאופן רגיל נראה שקוף או לבן) והיא לרוב וירלית. ההדבקה נעשית דרך חולה בדלקת עיניים או חולה במחלה אחרת כדוגמת שפעת (בייחוד בילדים). חשוב לבדוק את הראיה בעין (יש לכסות את העין השניה) ולבדוק אם אין טשטוש ראיה או ירידה בראיה וכן האם יש כאבים (לפי הסיפור שלך אין כאבים). בכל מקרה שבוע של דלקת עינים מומלץ להבדק על ידי רופא עיניים, בייחוד אם הנך מרכיב עדשות מגע. כאשר יש כאבים או ירידה בראיה המחלות הגורמות לעין אדומה עלולות להיות מסוכנות יותר ובהחלט מומלץ להבדק.
בברכה,
דר' בן סימון גיא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרדמהסיגלית11/10/2008
אני עומדת לעבור ניתוח עפעפיים בהרדמה כללית אצל רופא מוכר ומוסד מוכר. ההרדמה מלווה במרדים. נאמר לי שזו הרדמה בה אני נושמת באופן עצמאי. שאלתי היא: יש לי נטיה לנחור ובמעבדת שינה אובחן אצלי דום נשימה חסימתי ברמה בינונית. כיצד זה יכול להשפיע על הניתוח?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרדמה
פרופ. אריה נמט11/10/2008הגר שלום,
אם את אמורה לנשום בזמן הניתוח באופן עצמאי אין זו הרדמה כללית. אולי הכוונה להרדמה בטישטוש.
לגבי בעיית דום הנשימה עלייך להתייעץ עם המרדים שיהיה שם.
בכל מקרה אין השפעה של סוג ההרדמה על תוצאות הנתוח.
ברכה,
ד"ר אריה נמט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרמת עפעפייםשולי11/10/2008
לאמי יש צניחת עפעפיים והיא בת 52. אני כיום בת 30 ואני מעוניינת לדעת מהו הסיכוי שגם לי תהיה צניחת עפעפיים כמו שלאמי יש, בגילה. והאם יש טיפול מונע?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרמת עפעפיים
פרופ. אריה נמט11/10/2008רננה שלום,
מתוך הנחה שכוונתך לצניחת עפעפיים רפואית (פטוזיס) הרי שהדבר תלוי בסיבת הצניחה. אם מדובר על בעיה מכנית הרי שהתורשה היא גבוהה באופן יחסי ואם מדובר על צניחה על רקע גילי (לא אופייני לגיל 52), הרי שכאן המרכיב המשפחתי פחות בולט.
בסה"כ קשה לנבא את התופעה אם אינה קיימת כעת. במידה וישנה מחלה מערכתית יש לפנות לגנטיקאי להתייעצות גנטית על כל המשתמע מכך.
תוכלי לקרוא יותר על הנושא באתר : www.drnemet.com תחת הנושא פטוזיס.
אין טיפול מונע לבעייה זו.
בברכה,
ד"ר אריה נמט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיזוק שריר.גל06/10/2008
האם יש ניתוח לחיזוק השריר שמעלה את העפעפיים העליונות וכתוצאה מכך הם יעלו יותר ולא יראו את הפס הזה של העפעפיים. (אין עודף עור ושריר לדעתי)...? והשאלה השניה היא האם קיצור גיד בעפעפיים תחתונות , מרים את הקצה החיצוני של העפעף התחתון בלבד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיזוק שריר
פרופ. אריה נמט06/10/2008גל שלום,
במקרה של צניחת עפעפיים יש לקצר או לחזק את השריר מעלה העפעף. תפקיד השריר לעלות את העפעף ובזמן שהעין פתוחה הוא יוצר קפל נורמלי המציין את נקודת אחיזתו של השריר. קפל זה הינו טבעי ואם אין עודף עור או שריר אין צורך בטיפול.
חיזוק צדדי של רקמת הטרסוס (הריקמה המחזקת את העפעף התחתון) מרימה ומחזקת את החלק החיצוני של העפעף התחתון בלבד. עם זאת, מבנה העפעף משתנה כולו.
שנה טובה,
ד"ר אריה נמט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוהמחיר..
גל10/10/2008וכמה יעלה לבצע את החיזוק של העפעפיים העליונים והתחתונים ?(מה שרשמתה)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחיזוק שריר
פרופ. אריה נמט11/10/2008שבוע טוב,
הניתוחים עולים אלפי שקלים. המחיר משתנה בין מקרה אחד לשני. יש להבדק לצורך קבלת אבחנה והחלטה על סוג הניתוח הנדרש.
חלק מהניתוחים מכוסים ע"י קופת חולים.
בברכה,
ד"ר נמט אריה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- העניים סגורותאנג'ל06/10/2008
שלום. כבר שנתיים אבא שלי סובל מבעיות עיניים. העיניים שלו כל הזמן סגורות בזמן אחרון.כל התקופה הזאת הוא מקבל זריקות בוטוקס שלאחרונה לא ממש עוזרות לו. אני יודעת שבמקרים כאלה עושים גם ניתוחים.מה הניתוח? ואם הוא מסוכן בגיל 70? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזרקת בוטוקס וניתוח לבלפרוספאזם
פרופ. אריה נמט06/10/2008אנג'ל שלום רב,
משאלתך נראה שאביך סובל מהתכווצות בלתי רצונית של השרירים העוטפים את העין. מצב זה נקרא בלפרוספאזם. אכן הטיפול המקובל הינו ע"י זריקות בוטוקס להחלשת השרירים ופתיחת העין. עם זאת, לעיתים ההשפעה של הזריקות הולכת ופוחתת עם הזמן וכמו כן, לרוב ההזרקות קשורות באי נוחות ובעלות כספית לא מבוטלת. קיים ניתוח בו מסירים את מרבית השריר שעוטף את העפעפיים שתוצאותיו החלשת כיווץ השריר.
כאשר הניתוח נעשה בידי מומחה לניתוחי עפעפיים שיעור הסיבוכים נמוך יחסית אך יש לזכור כי מדובר על פעולה עם דימום רב והניתוח הוא ארוך ודורש הרדמה טובה.
תוכלי לקרוא יותר על הנושא באתר : www.drnemet.com תחת הנושא בוטוקס.
ברכת גמר חתימה טובה,
ד"ר אריה נמט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שעורה פנימיתנוי-אל05/10/2008
שלום קיימת אצלי שערה פנימית בעיין אני משתמש באנטביוטיקה וקומפרסים חמים נאמר לי עי רופא עניים (דר' צפלר) שאם זה לא יעבור תוך 7 שבועות לבצע ניתוך ע"י כירוג עניים האם יש סיכון מסויים? יכולה להיות צניחת עפעף ? (השעורה היא פנימית ונראה כגוש עגול מבחוץ...) תודה נוי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שעורה פנימית
פרופ. אריה נמט06/10/2008נוי שלום,
ניתוח להסרת שעורה הינה פעולה פשוטה שניתן לבצעה במרפאה. במהלך הפעולה מורדם האזור בהרדמה מקומית והשעורה נפתחת מהחלק הפנימי בלי ליצור צלקת.
אין סיבוכים בפעולה זו מלבד הדימום המקומי ובמקרים חריגים שארית של השעורה.
שנה טובה,
ד"ר אריה נמט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה האמיתית והכנה
נוי-אל08/10/2008תשובה ענינית יפה ומרגיעה,איפה מומלץ לבצע ניתוח כזה? ומה זמן ההחלמה. חג שמח וגמר חתימה טובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשעורה פנימית
פרופ. אריה נמט11/10/2008שבוע טוב,
ניתן לבצע ניתוח כזה בבית חולים או ע"י רופא עניים בקופת חולים. הדבר תלוי לאיזו קופה את שייכת.
בברכה,
ד"ר נמט אריה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוב תודה
נוי-אל14/10/2008מה זמן ההחלמה? האם קיים סיבוכים? זה יכול לגרום לצניחת עפעף? (ודרך אגב אני בן)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כיצד לנהוג לאחר ניתוחהגר03/10/2008
כיצד יש לנהוג לאחר ניתוח עפעפיים בלילה. הכוונה בזמן השינה האם אין סכנה שתוך כדי שינה אשפשף את העיניים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כיצד לנהוג לאחר הניתוח
פרופ' גיא בן סימון04/10/2008לאחר ניתוח עפעפיים שכיחה נפיחות ודמם תת עורי ולכן מומלץ להשתמש בקופמרסים קרים ב 2-3 ימים מיד לאחר הניתוח (אפונה קפואה על גבי מגבת יבשה היא פתרון מצויין מאחר שמתלבשת היטב על מבנה העיניים). ניתן לנגב ולשטוף את העיניים בעדינות אך לא לשפשף בחוזקה בייחוד לא בימים הראושנים באיזור הפצע הניתוחי. נדיר מאוד שבתת מודע משפשפים את האיזור הניתוחי כך שהחתך נפתח לכן אנו אף לא מגינים על העין בלילה (בניגוד לניתוח להסרת הירוד - קטרקט בו מומלץ לישון עם מגן פלסטיק).
מומלץ לנוח שבוע בבית אך אין הגבלה ממשית בפעילות (פרט לפעילות גופנית מאומצת ו / או שחיה) - ומטרת המנוחה היא לצורך החלמה וכן שהאיזור לא נראה יפה בשל הנפיחות, כך שבחוץ מומלץ להרכיב משקפי שמש.
באופן כללי הניתוח בטוח באופן יחסי ומרבית הנפיחות חולפת ב 2-3 שבועות שלאחר הניתוח.
בהצלחה!
כירורגיה פלסטית ואסתטית, עפעפיים, ארובות ודרכי דמעות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח עפעפיים עליוניםלבנה03/10/2008
לפני שלושה וחצי שבועות עברתי ניתוח עפעפיים עליונים הצלקות של התפרים בסוף העין נראים בולטים יותר מהצלקות בתחילת העין זה נראה לא יפה בנוסף עין ימין נראית יותר סגורה מעין שמאל וזה מראה הבעה של פזילה יש לי בעין זאת הרגשה של כובד מהיום הראשון של הניתוח העין הזאת היתה סגורה היום היא יותר פתוחה אבל לא כמו העין השניה. האם זו בעיה או שזה יסתדר בתודה לבנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח עפעפיים עליונים
פרופ' גיא בן סימון04/10/2008שלום רב,
הדבר תלוי בסוג הניתוח שעברת וממצאי הבדיקה הטרום ניתוחית. אם סבלת מצניחת עפעפיים (פטוזיס) הרי שיש צורך לבצע ניתוח תיקון פטוזיס בנוסף לניתוח עפעפיים עליונים, במקרים אלה אסיטמריה עלולה להופיע בכ 10% מהמקרים. אם לעומת זאת עברת ניתוח קוסמטי בלבד (לפי תאורך נראה כי אכן זהו המצב) תתכן אסימטריה הבולטת יותר בשבועות הראשונים בשל נפיחות או דמם תת עורי. עצתי לך להבדק על ידי הרופא המנתח על מנת להבין מה היא הסיבה לחוסר הסימטריה וכן מה עתיד להיות בחודשים הקרובים. על פי רוב 1-2 חודשים לאחר הניתוח התוצאת דומה לתוצאה הסופית.
בברכה,
כירורגיה פלסטית ואסתטית, עפעפיים, ארובות ודרכי דמעות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם אני עברתי את זה
מיכל28/10/2008לבנה את צריכה להיות יותר רגועה,לפני כשלושה חודשים עברתי ניתוח עפפיים עליונים וגם לי היתה עיין אחת סורה יותר מהשנייה ואם הייתי מסתכלת למעלה הייתי רואה בה גם מאין פזילה וזה מאוד מלחיץ,אבל זה חלף ועבר כפי שהבטיח לי המנתח המקסים והמקצועי,והיום גם לא רואים שום צלקת ואני נראית יפה ממה שהייתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עפעפיים עליוניםשרה01/10/2008
שלום רב לפני שלושה שבועות עברתי ניתוח עפעפיים עליונים יש לי בסוף העפעפיים נפיחות מעל התפרים ואני מרגישה שיש שם גוש שהוא פנימי התפרים באזור הזה נראים לא יפה לעומת התפרים בתחילת העין בנוסף אני מרגישה היא נוחות בעינים כמו כובד בעפעפיים, לפעמים הרגשה של נימול וגם של מתח, יש לי ביקורת בעוד חודש האם להקדים אני מאוד דואגת . בתודה ושנה טובה שרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עפעפיים עליונים
פרופ' גיא בן סימון01/10/2008שרה שלום רב
נפיחות באיזור העפעפיים העליונים כשלושה שבועות לאחר הניתוח הינה תופעה שכיחה, כמו כן גם גושים באיזור התפרים (אם הכוונה לגושים קטנים), גוש גדול יכול להעיד על דימום שקרוב לודאי יספג. ניתן להשתמש במשחות מקומיות על מנת להקטין את הנפיחות ולהאיץ מעט את ההחלמה אך לרוב זמן ההמתנה (2-3 חודשים) יתן את התוצאת הטובה ביותר.
אם את מודאגת עצתי לך להבדק שוב על ידי הרופא המנתח על מנת לראות אם יש מקום לטיפול נוסף.
בברכה ושנה טובה,
כירורגיה פלסטית ואסתטית, עפעפיים, ארובות ודרכי דמעות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בהמשך לשאלה הקודמת.סיגלית01/10/2008
אם יש מישהי שעברה ניתוח כזה אשמח אם תספר לי עליו. אגב את הניתוח יבצע ד"ר יפתח יסעור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח עפעפיים
פרופ' גיא בן סימון01/10/2008אין לך סיבה לדאגה הוא רופא מעולה ואני מכירו היטב. שוב בהצלחה!
כירורגיה פלסטית ואסתטית, עפעפיים ארובות ודרכי דמעות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח עפעפייםסיגלית01/10/2008
בעוד כשבועיים אני עומדת לעבור ניתוח עפעפיים . הורדת עודפי עור בעפעפיים העליונים כולל תיקון פיטוזיס וכן עפעפיים תחתונים. עד כמה הניתוח טראומתי, איך אני אראה מיד לאחר הניתוח, או למחרת, יש לי פרפרים בבטן. אמנם קיבלתי הנחיות ותשובות מהרופא המנתח, אך אשמח לקבל גם טיפים מכם. תודה וחג שמח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח עפעפיים
פרופ' גיא בן סימון01/10/2008שלום רב
את עומדת לעבור ניתוח ארבע עפעפיים כולל תיקון צניחת עפעפיים (פטוזיס), מובן שמידת ההחלמה תלויה בסוג הניתוח (ראי בהמשך), אך צפויה להיות נפיחות נכרת סביב העיניים במשך 1-2 שבועות כאשר הנפיחות תרד בהדרגה בחודש - חודשיים הראשונים. מובן שמרבית הנפיחות מופיעה בשבוע הראשון והיא מלווה בדמם תת עורי (צבע כחול וירוק מתחת לעור שנספג עם ההחלמה). נהוג להוציא את התפרים כשבוע לאחר הניתוח. באופן כללי לא צפויים כאבים מיוחדים אלא רק אי נוחות זמנית.
לגבי עפעפיים תחתונות ניתן לבצע הוצאת שומן באופן מבוקר דרך הלחמית - ובמקרה זה תהיה נפיחות מסויימת כתוצאה מדימום סביב השומן במהלך הניתוח, במקרים אחרים יש צורך בחיזוק עור / שריר תת עורי או גיד העפעף מה שמוסיף מעט על הנפיחות ומשך ההחלמה.
עבור ניתוח תיקון צניחת עפעפיים (פטוזיס) ניתן לבצע בשתי דרכים - דרך חתך קפל עפעף (חיצוני) במקרים של פטוזיס קשה או דרך חתך פנימי (לחמית) במקרים של פטוזיס קוסמטי בעיקרו, מובן שדבר זה מוסיף מעט על הנפיחות.
באופן כללי אין לך סיבה לחשוש מאחר שמרבית ההחלמה קורית בשבוע הראשון. מומלץ להשתמש בקופמרסים קרים (אפונה קפואה על גבי מגבת יבשה) ביומיים שלאחר הניתוח על מנת להקטין את הנפיחות, וכן משחות מסככות לחתכים על מנת להאיץ ריפוי כראות הרופא המנתח.
בהצלחה!
כירורגיה פלסטית ואסתטית, עפעפיים, ארובות ודרכי דמעות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח עפעפייםשולי27/09/2008
בעלי רוצה לעבור ניתוח להרמת עפעפיים בפרופורציה. הוא בן 45. האם זה גיל מוקדם מידי לניתוח כזה, או שאלה הגילאים בהם נהוג להתחיל לעשות את הניתוח?
פרופ. אריה נמט27/09/2008צילה שלום,
ככלל הגיל אינו הקובע. יש אנשים צעירים בשנות ה 20 לחייהם הזקוקים לניתוח, ויש שאינם זקוקים לכך בגיל 70.
כמובן שהשינויים סביב העפעפיים מתגברים עם השנים, והסבירות לצורך בניתוח עולה עם הגיל.
בברכה,
ד"ר אריה נמט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)