פורום ניתוחי עיניים, ניתוחי עפעפיים - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עפעפיים
    אליס
    07/05/2008

יש לי רווח גדול בין העיניים כלומר העיניים רחוקות אחת מהשנייה בצורה קיצונית אני רוצה לקרב אותן ואמרו לי לפנות למנתח עפעפיים ..אשמח לקבל קצת מידע על זה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עפעפיים

הוספת תגובה

• telecanthus / hypertelorism

פרופ. אריה נמט
    07/05/2008

אליס שלום,

את מתארת מצב שעשוי להיות מולד (מסיבות שונות כולל מצב הנקרא בלפרופימוזיס) או נרכש (למשל בעקבות טראומה), ועשוי לנבוע ממבנה גרמי היוצר את המרחק בין העינים או בגלל הרקמות הרכות. (עור או שריר).

מבחינת ההגדרה: טלקנטוס הינו מרחק גדול בין הקנטוס הפנימי- שזה החלק הפנימי של העפעף, ואילו היפרטלוריזם הינו מרחק גדול בין 2 איברים- במקרה זה- בין 2 ארובות העינים.

ישנן טכניקות שונות לתיקון הבעיה. המידה והתופעה קשורה בבעיות נוספות כמו צניחת עפעפיים, יש לשקול בכל מקרה מה לתקן קודם כל.

הטכניקות כוללות ניתוח עם השתלת צינור מתכתי המותח את הרקמות בין הארובות (transnasal wiring), ניתוח עם השתלת פלטות זעירות מפלטינה (miniplate), ואנו תיארנו מקרה של השתלת חומר נספג (LactoSorb office fixation kit)(מקור המאמר-
    Arch Ophthalmol. 2006 Aug;124(8):1171-4. A technique for medial canthal fixation using resorbable poly-L-lactic acid-polyglycolic acid fixation kit.
    Sharma V, Nemet A, et al)

אין ספק שהכתובת הנכונה היא לפנות למנתח אוקולופלסטיקאי (מנתח עפעפיים) והוא יוכל להציע לך את הפתרון המתאים.

חג שמח,

ד"ר אריה נמט

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עפעפיים
    מיכל
    05/05/2008

שלום, האם בניתוחי עפעפיים מטפלים רק בעפעפיים העליונים או גם בתחתונים במידה והם נפוחים באופן טבעי?

לקביעת תור
    סגירה
    עפעפיים

הוספת תגובה

• עפעפיים

פרופ. אריה נמט
    06/05/2008

מיכל שלום,

ניתוחי עפעפיים ניתן לבצע בעפעפיים עליונים או בתחתונים או בשתיהן.
    ניתוחי עפעפיים תחתונים נעשים לרוב מסיבה קוסמטית, במקרים של שקיות שומן בולטות, רפיון השריר ו.או העור או שקעים באיזור הצומת בין הארובה למחצית הפנים העליונה.

אם כוונתך ב"נפיחות טבעית" למצב המפריע לך קוסמטית, ניתן לרוב לתקן נפיחות זו בניתוח.

חג שמח,

ד"ר אריה נמט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח עפעפיים תחתונות
    אלירן
    02/05/2008

שלום

אני בחור בשנות העשרים לחייו עם נפיחות מתמשכת כבר כשנתיים, התרגלתי לחיות עם זה אבל לאחרונה האיזור נהיה יותר נפוח כתוצאה מזה ששמתי קרם לחות מתחת לעיניים כמה פעמים מבלי לדעת שהאיזור רגיש ללחות מרובה ועכשיו זה כבר מרגיז קצת ולא אסתטי, ניסיתי לדחות את הניתוח הזה במשך הרבה זמן, ועכשיו אני סוף סוף רוצה לעבור אותו ובתקווה שזה יצליח, ואני מעוניין שתייעץ לי איך בדיוק בוחרים מנתח כי אני רוצה מנתח שהוא נחשב טוב בתחום הזה ושסיכויי ההצלחה לניתוח זה ניכרים ביכולת של המנתח.

אשמח לקבל תשובתך בתודה אלירן.

לקביעת תור
    סגירה
    ניתוח עפעפיים תחתונות

הוספת תגובה

• ניתוח עפעפיים תחתונות

פרופ' גיא בן סימון
    04/05/2008

אלירן שלום רב,

ראשית ישנם מספר גורמים לנפיחות עפעפיים תחתונות כדוגמת הצטברות נוזל או מעבר של שומן ארובתי קדמי.

הניתוח לרוב מבוצע בהרדמה מקומית ובחתך נסתר (החלק הפנימי של העפעף) ובו מבוצעת הסרה מבוקרת של השומן הארובתי או מיקום מחדש של השומן. מידת הוצאת השומן היא מבוקרת על מנת לא לתת מראה של עיניים שקועות.

במקרים אחרים בייחוד בגיל הצעיר יש צורך במילוי של הקפל מתחת לארובה על מנת לשוות מראה המשכי בין העפעף ללחי התחתון (הזרקה של חומרי מילוי מחומרים שונים).

בחירת המנתח היא מורכבת וכוללת:
    1. מומחה בתחום של ניתוחי עפעפיים וארובה (מומלץ רופא אוקולפלסטיקאי מומחה עיניים שעבר התמחות של 2-3 שנים בחו"ל בתחום של ניתוחים אוקולפלסטיים).
    2. בצע ניתוחים כאלה בעבר - ותוכל לבקש לראות תמונות של מטופלים לפני ואחרי ו / או לדבר עם מטופלים שעברו ניתוח דומה.
    3. עליך לבנות מערכת אמון ברופא הבודק על מנת שתהיה סמוך ובטוח כי הוא יבצע את העבודה המדוייקת ביותר.
    4. לעתים תרצה להוועץ ביותר מרופא אחד

בברכה,

דר' בן סימון גיא, מומחה עיניים
    כירורגיה פלסטית ואסתטית, עפעפיים, ארובות ודרכי דמעות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח להרמת עפעפיים
    מוריה
    01/05/2008

שלום רב, האם במסגרת הניתוח להרמת עפעפיים ניתן לעשות תיקונים קוסמטיים נוספים באיזור כמו מתיחה של החלק התחתון של העין, העלמת גבשושיות וכדומה?

לקביעת תור
    סגירה
    ניתוח להרמת עפעפיים

הוספת תגובה

• הרמת עפעפיים

פרופ' גיא בן סימון
    04/05/2008

שירה שלום רב,

בהחלט ניתן לעשות תיקונים קוסמטים נוספים באיזורים סביב העין בעת ניתוח הרמת עפעפיים.

יש לזכור כי ניתוח באיזור נוסף כרוך בהרדמה לאותו איזור, וכן משך הניתוח מתארך בהתאם לסוג הפעולה המבוצעת. במקרים רבים אנו מבצעים ניתוחי עפעפיים עליונים, עפעפיים תחתונים ותיקון צניחת עפעף בניתוח אחת. וכן אם ישנם נגעים שפירים המפריעים קוסמטית ניתן להסירם.

בברכה,

דר' בן סימון גיא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    שירה
    28/04/2008

שלום רב,
    ברצוני לדעת האם ניתוח לתיקון עפעפיים צונחות שמשוות מראה זקן הוא בהרדמה מלאה?

כמו כן, כמה בערך עולה ניתוח כזה לשני העפעפיים?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• צניחת עפעפיים

פרופ' גיא בן סימון
    28/04/2008

שירה שלום רב,

ניתוח תיקון עפעפיים צנוחות לרוב נעשה בהרדמה מקומית. הניתוח אינו כואב, אך לפני הניתוח מקבלים זריקת הרדמה באיזור העפעפיים.

ניתוח כולל - הוצאת עודף עור / שריר ועיצוב שומן ארובתי. לעתים יש צורך בקיצור שריר העפעפיים על מנת לתקן את גובה העפעף. יש להעריך את מנח המצח והגבות לפני הניתוח.

בהתאם לבדיקה ניתן לקבוע את עלות הניתוח - מאחר שניתוח עפעפיים מותאם לכל מטופל בהתאם לממצאים ולרצון המטופל. תמיד יש לבצע את הניתוח בשני העפעפיים על מנת לשוות מראה סימטרי.
    בברכה,

דר' גיא בן סימון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נפילת עפעף
    אתי
    25/04/2008

ראשית תודה על תשובתך , נפילת העפעף מתרחשת בשעות אחה"צ ומתרחשת בעין שמאל בלבד , הנפילה בולטת העין כמעט נסגרת .בנוסף לנפילת העפעף ישלי כאבים והפרעה באותה עין
    , ותחושה של גוף זר הכאב בעין וההפרעה מתרחשים בתדירות גבוהה יותר מנפילת העפעף , כמעט כל יום . אין לי בעיה של בלוטת התריס או עייפות .אני סובלת מהבעיה כבר זמן רב בבדיקת העיניים הרופא טוען שהכל בסדר, מה עלי לעשות ?? תודה שוב על תשובתך

לקביעת תור
    סגירה
    נפילת עפעף

הוספת תגובה

• נפילת עפעף

פרופ. אריה נמט
    26/04/2008

אתי שלום,

לאור תלונותיך, יש צורך בבדיקת עיניים נוספת לשלילת תהליך דלקתי של הלחמית ו/או העפעף- אלו עשויים להסביר את תחושת הגוף הזר (ויכול להיות באמת שיש גוף זר) ואת צניחת העפעף.
    אני ממליץ לגשת כבר מחר לרופא עיניים לבדיקה יסודית. במידה ולא יימצא הסבר לתופעה, ממליץ על בדיקת מומחה לאוקולופלסטיקה.

בברכה,

ד"ר אריה נמט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח להסרת כלזיון
    אלינה
    24/04/2008

הייתי אצל רופא עיניים מנתח והוא יעץ לי לעבור ניתוח להסרת כלזיון בעפעף ימין ... רציתי לדעת אם זה ניתוח נפוץ ומהם הסכנות שבאים בעקבותיו... האם יש טיפול אחר לא פחות יעיל?

לקביעת תור
    סגירה
    ניתוח להסרת כלזיון

הוספת תגובה

• הסרת כלזיון

פרופ. אריה נמט
    24/04/2008

מיה שלום ןמועדים לשמחה,

כלזיון הוא סוג של ציסטה שנוצרה מהצטברות חלב בעפעף. כאשר תופעץ הצטברות החלב עדיין מתהווה ניתן לטפל ע"י קומפרסים מקומיים ומשחות מקומיות ולנסות לנקז את החומר. כאשר התוכן כבר אינו "פעיל" ניתן להסירו רק על ידי ניתוח קטן מאד בהרדמה מקומית , בו הופכים את העפעף ומנקזים את התוכן שהצטבר.
    הניתוח נפוץ מאד וכרוך במעט מאד סיבוכים- עיקרם כאב קל מקומי בזמן ההרדמה וייתכן בשעות הסמוכות לאחר מכן, דימום קל בעקבותיו ונפיחות סביב העפעף.
    אין סיכון פרקטי לעין היות והניתוח מבוצע על העפעף. לעיתים ודי נדיר , כאשר מדובר על כלזיון חיצוני ומצולק , עשויה להוותר צלקת , לרוב חסרת משמעות בשולי העפעף.

בברכה,

ד"ר אריה נמט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נפיחות לאחר הסרת לחזיון

לימור
    27/01/2015

שלום , אתמול עברתי הסרת לחזיון , היום ראיתי שעדיין יש נפיחות במקום הניתוח , האם יכול להיות שלא הסירו את כל הציסטה? תוך כמה זמן אמורה לחלוף הנפיחות והאם ניתן לעשות משהו כמו להניח קרח על המקום ?
    תודה לימור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צניחת עפעף בתדירות אחת לשבוע
    אתי
    22/04/2008

אני בת 47 ובשנתיים האחרונות סובלת מצניחת עפעף לא קבועה ובתדירות אחת לשבוע למשך מספר דקות ובנוסף לכך באותה עיין אני סובלת מכאבים קלים גירוי והפרעה . מה משמעות התופעה ?

הוספת תגובה

• צניחת עפעף בתדירות אחת לשבוע

פרופ. אריה נמט
    24/04/2008

אתי שלום ומועדים לשמחה,

את מציגה שאלה מענינת.
    ראשית יש לברר מה את מגדירה כצניחת עפעף - האם מדובר על עין אחת או על שתיהן? האם גובה העפעף נפול יותר בהשוואה לשני (במקרה של עפעף אחד), או בהשוואה לעצמו במצב רגיל (במקרה של שתי העפעפיים)? האם התופעה מלווה נפיחות, אודם או גירוד? האם התופעה מתרחשת בשעות הערב או לאחר שעות פעילות רבות?האם את סובלת מחולשת פלג גוף עליון לאחרונה? האם את סובלת מחוסר איזון של בלוטת התריס?
    כל השאלות הללו חשובות לבירור הנושא שיכול להציג סוג של צניחת עפעף, אך גם סוג של דלקת עיניים או בעיה הורמונלית.
    הצעתי היא:
    1. לצלם את איזור העפעפיים במצב רגיל ובזמן שהתופעה מתרחשת לצורך תיעוד מדויק.
    2. להגיע (עם התמונות, או בזמן שהתופעה מתרחשת) לבדיקה ע"י רופא עיניים, רצוי מומחה לאוקולופלסטיקה.
    3. לברר היטב את התשובות לשאלות ששאלתי.
    תוכלי לכתוב לי את התשובות לצורך חידוד המצב, ואף לשלוח לי את התמונות לכתובת האימייל שלי.

בברכה,

ד"ר אריה נמט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עפעף

ליאת
    10/10/2008

רציתי לשאול בעניין דומה. אני בת 37. בעין אחת העפעף מעט נפול לעומת השניה וכשאני מתבוננת מעלה אני חשה ממש את העפף מתרומם או מתקפל וזאת בהבדל מהעין השניה שם הכל תקין התבוננות מעלה לא מלווה תחושה בעפעף. כמו כן אני חשה עיתים צריבה או יובש באותה עין. מה דעתך המדובר?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עפעף

ליאת
    10/10/2008

עוד רציתי להוסיף כי כשאני מסתכלת למעלה בעין אחת אין י בעיה ובעין השניה העפעף נסגר די מהר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עפעף

פרופ. אריה נמט
    11/10/2008

ליאת שלום,
    חשוב לבדוק האם מדובר על שוני בגובה העפעף או על שוני במצב השריר והעור שמעל העפעף. מדובר על מצבים שונים הדורשים טיפול שונה.
    שוב, יש לשלול מצבים של יתר פעילות בלוטת התריס ולבצע בדיקה מקיפה לצורך קביעת האבחנה וההחלטה הטיפולית.
    בברכה,
    ד"ר אריה נמט.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גלולות ויובש בעיניים
    רותם
    21/04/2008

שלום, אני נוטלת גלולות מרסילון מזה כחודש ובסופו חשתי ביובש נוראי בעיין אחת שגורם לכאבים בעפעף(פפילות) חשוב לי לציין כי תופעה זו קרתה לי גם בעבר וגם אז הפסקתי את השימוש בגלולות.
    שאלתי היא האם ישנו קשר בין הדברים ? האם יש קשר בין זה שהעפעף שלי נורא כואב ומנופח והעין אדומה מהרגיל?
    האם גרמתי נזק לעין בלקיחת הגלולות? ומה ניתן לעשות כעת כדי שזה יעבור?
    אני נוהגת להרכיב עדשות מגע ומזה כשנה אני לא מצליחה להרכיבן.

תודה רבה.
    אשמח אם תוכל לענות קצת בפירוט.

לקביעת תור
    סגירה
    גלולות ויובש בעיניים

הוספת תגובה

• גלולות ויובש בעיניים

פרופ' גיא בן סימון
    21/04/2008

רותם שלום רב,

אכן תואר קשר בין גלולות ליובש בעיניים אך זו אינה סיבה להפסיקם. ישנם מספר רב של גורמים ליובש בעיניים החל מדלקת בעפעפיים, ודרך ירידה בהפרשת הדמעות. קרוב לודאי כי היובש גורם לאי סבילות לעדשות.

ניתן לערוך מספר בדיקות כדוגמה

הפרשת דמעות - Shcirmer test
    מידת שבירת הדמעות - tear break up time

וכן מומלץ לעבור בדיקת עיניים מלאה כולל בדיקת עפעפיים, והיפוך העפעף. בהתאם לממצאים ישנם מספר סוגי טיפולים (לרוב טיפול בטיפות יספיק) שבמקרים רבים מביאים להטבה נכרת. יתכן שאף תוכלי להרכיב בחזרה עדשות מגע לאחר הטיפול.

שוב אין אינדיקציה להפסיק את השימוש בגלולות.

בברכה,

דר' בן סימון גיא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פתרון לבעיית עפעפיים.
    בני
    17/04/2008

שלום רב ,

אז ככה בשל בעייתי בפטוזיס קלה בעין אחת , היחלטתי לברר אצל רופא מה אפשר לעשות.

הוא אמר ניתוח , אך שללתי זאת ושאלתי מה עוד אפשר לעשות, והוא אמר שזה בסך הכול קמט

וכי אפשר לנסות להעלים את הקמט על ידי מתן טיפולים כמו שמעלימים קמט בכול מקום בגוף.

היתכן וזה נכון ?

אנא ממך תעזור לי , אני מיואש אני רוצה להימנע מניתוח בכול אופן!

תודה מראש!

לקביעת תור
    סגירה
    פתרון לבעיית עפעפיים.

הוספת תגובה

• בעיית עפעפיים

פרופ' גיא בן סימון
    17/04/2008

בני שלום רב,

אתה מתאר מצב של צניחת עפעפיים בעין אחת על פי רוב הטיפול לה הוא ניתוחי. עם זאת, ישנם מקרים של צניחת עפעפיים משניים לדלקות עיניים, שימוש בטיפות עיניים, שימוש בעדשות עיניים - במקרים אלה העלמה של הגורם הראשוני עשויה לפתור את הבעיה.

בכל מקרה יש לעבור בדיקת עיניים מלאה, כולל ראיה, והיפוך עפעף, מומלץ להביא לבדיקה תמונות ישנות (תמונות ילדות, רשיון נהיגה) על מנת להעריך את מידת הפטוזיס. אם הצניחה קלה מאוד לא חייבים לנתח.

בתודה,

דר' בן סימון גיא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרמת עפעפיים
    רוית
    16/04/2008

מספר ימים טרום בדיקת ייעוץ בפרופרוציה ומעוניין לשמוע על הסיכונים הכרוכים בטיפולים מסוג זה ועל יעילותם. תודה

לקביעת תור
    סגירה
    הרמת עפעפיים

הוספת תגובה

• ניתוח עפעפיים

פרופ' גיא בן סימון
    16/04/2008

שלום רב,

ראשית הניתוח בטוח באופן יחסי ומידת הסיכון מועטה אם כי ישנם מספר דגשים חשובים.

הדבר החשוב ביותר הוא בחירת הרופא ומומלץ מאוד כי יהיה זה רופא עיניים מומחה עם התמחות על באוקולופלסטיקה (התמחות בת שנה עד שלוש שנים, שנעשית במוסד מוכר בחו"ל לאחר ההתמחות ברפואת עיניים). וכן כי לרופא ניסיון רב בניתוחים אלה.

לפני הניתוח יש לבצע בדיקת עיניים מלאה הכוללת חדות ראיה, בדיקה במנורת סדר, משטח הדמעות, לשלול עין יבשה, מנח העפעפיים, מנח הגבות, מנח הפנים המרכזיות, ותפקוד שרירי הפנים ושרירי העפעפיים (לכולם משמעות עליונה בהערכה הטרום ניתוחית והם יכולים להתבצע רק על ידי רופא עיניים מומחה עם התמחות על באוקולפלסטיקה).

בהמשך ישנם מספר סוגי ניתוחי בהתאם לפתולוגיה:

- הוצאה מבוקרת של עודף עור עם או ללא שריר ו / או עיצוב שומן
    - קיצור שריר העפעפיים להרמה
    - הרמת מצח וגבות

לגבי עפעפיים תחתונות ישנם מספר רב של ניתוחים.

יש לבצע מספר בדיקות דם כולל ס"ד, כימיה, אק"ג וצילום חזה אם הניתוח בהרדמה כללית. יש להפסיק באישור רופא תרופות מדללות דם.

בהנתן הנ"ל הסיכון נמוך מאוד. מאידך אם הניתוח מתבצע על ידי רופא שאינו מומחה בתחום - עלולים להיות סיבוכים כמו דימום תוך ניתוחי, דימום מוגבר לאחר הניתוח, הוצאה ביתר של עור, הגברת יובש בעיניים ואף פגיעה במערכת העין והראיה. אם הניתוח מתוכנן כמות שצריך - מובן שמידת הסיכונים מועטה ביותר.

בברכה וחג שמח,

כירורגיה פלסטית ואסתטית, עפעפיים ארובות ודרכי דמעות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם יש התמחות בניתוחי עפעפיים
    קרין
    14/04/2008

אני מועמדת לניתוח עפעפיים אצל מנתח פלסטי. חברה אמרה לי שיש רופאים המתמחים בניתוח עפעפיים. שאלתי את המנתח שלי שאמר לי שהעפעף זה בסך הכל קפל עור ולכן מי שצריך לנתח אותי זה רופא פלסטיקאי. מה דעתך?

הוספת תגובה

• התמחות בניתוחי עפעפיים

פרופ' גיא בן סימון
    14/04/2008

מאיה שלום רב,

וודאי כי ישנה התמחות בניתוחי עפעפיים והיא נקראת אוקולופלסטיקה. העפעף מורכב הרבה יותר מקפל עור (הוא מורכב מ 7 שכבות אנטומיות שונות) ויש לו תפקיד וסמיכות אנטומית הקשורים לשמירה על העין ומערכת הראיה.

ההתמחות היה התמחות על של רפואת עיניים או פלסטיקה כללית והיא נמשכת כשנתיים (אני למשל בצעתי התמחות כזו במשך 3 שנים בארה"ב ובאוסטרליה רק לאחר שסיימתי את ההתמחות ברפואת עיניים בארץ).

מרבית המנתחים האוקולופלסטיקאים בארץ בצעו התמחות של לפחות שנה אחת בחו"ל.

חשוב כי ניתוח עפעפיים יעשה על ידי מומחה בתחום וכן אחד שבצע ניתוחים רבים. יש יתרון למומחה עיניים עם התמחות על באוקולופלסטיקה לביצוע הניתוח מאחר שהוא יתכנן את הניתוח באופן כזה שלא יפגע בעין (ישנן מחלות עיניים בהם יש לבצע ניתוח שונה, כדוגמה עין יבשה בהם יש להסיר עור ושריר במידה מבוקרת ואו צניחת עפעפיים).

בהצלחה!

כירורגיה פלסטית ואסתטית, עפעפיים, ארובות ודרכי דמעות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה מוזרה בעפעפיים.
    בני
    13/04/2008

שלום רב ,
    מאז שאני זוכר את עצמי, העפעפף בעין אחד תמיד היה קצת נופל לא משמעותי.

ליפני שבוע כשקמתי בבוקר "שפשפתי" את העיניים כמה פעמים והעפעף חזר כלפי מעלה ולא נפל כמו בדרך כלל. מאז כול בוקר אני עושה את זה וזה עוזר וליפעמים אני יוכול בעצמי להוריד את העפעפף ולהרימו על פי רצוני.
    איך אתה מסביר את התופעה הזאת ?
    יש לך פיתרון תמידי , שלא כול בוקר איאלץ להרים את העפעפף ?
    בתודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    בעיה מוזרה בעפעפיים.

הוספת תגובה

• צניחת עפעפיים

פרופ' גיא בן סימון
    13/04/2008

בני שלום רב

אתה מתאר מצב של צניחת עפעפיים קלה (פטוזיס) ככל הנראה החלה בילדות. לעתים מנח העפעף משתנה (גבוה או נמוך יותר מבדרך כלל) ויש הסוברים כי תרגילים עם העפעף העליון עשויים לשפר את המצב, אם כי זו אינה הסברה המקובלת בקרב רופאי העיניים האוקולופלסטיקאים.

הטיפול הדפניטיבי הינו ניתוח קל לתיקון צניחת העפעף, אך יש לבצע בדיקת עיניים מקיפה כולל בדיקת העפעף בהיפוך לבחון האם אין גורם משני לפטוזיס.

בנוסף ישנם מספר סוגי ניתוחים (חתך פנימי או חתך חיצוני) בהתאם למידת הפטוזיס ולתגובה לטיפות עיניים.

בברכה,

דר' בן סימון גיא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כלזיון - ניתוח או משחה?
    פרופ. אריה נמט
    11/04/2008

שלום
    לפני כחצי שנה התחיל לי כלזיון "פתאום" - אף פעם לא הייתה לי שום דלקת או כל דבר אחר בעין.
    פניתי לרופא היחידה שלי (חיילת) שנתן לי טיפות עיניים של ד"ר פישר וסינטומצין. האיזור לא החלים ואף החמיר. לאחר כחודש פניתי אליו שוב והוא שוב נתן לי סינטומצין ואמר לי לשים גם קומפרסים חמים. ביקשתי הפניה לרופא מומחה וקיבלתי תור לכשלושה שבועות אחרי.
    ההפניה:
    עברתי לפני חודשיים ניתוח להסרת 3 כלזיונים (2 בעפעף התחתון ו1 בעליון) בבית חולים תה"ש
    מיד אחר החלמת האיזור נראה כי חזר לי הכלזיון שוב
    לאחר חודש הייתה לי ביקורת
    היה רופא אחר בבית החולים
    שראה שיש לי שוב כלזיונים
    נתן לי משחה אנטיביוטית מקסיטרול לשימוש במשך 21 ימים והמליץ לקרצף את הריסים בשמפו לתינוקות ולחזור לאחר חודש.
    לא ברור לי למה רופא אחד מחליט לנתח, ורופא אחר מחליט לתת משחה אנטיביוטית. אינני יודעת מהו הטיפול "הנכון" מאחר ושניהם נתקלו באותו המצב - אך החליטו לפעול בדרך שונה.
    אני חיילת ולכן מקבלת הפניה לבית החולים בצורה שרירותית וכך גם ההתייחסות בבית החולים (כלומר, לא קובעים לי לאותו הרופא אלא בצורה רנדומלית כפי שנראה)
    אשמח לדעת מה ההמלצה שלכם לגבי הטיפול, האם אתם חושבים שיש טעם לפנות לרופא פרטי ושאר עצות בנושא מאחר ואני לא חושבת שזה הגיוני שאני אדחוף כ"כ הרבה אנטיביוטיקה לעין בלי תוצאות בסוף. תודה רבה!!!

לקביעת תור
    סגירה
    כלזיון - ניתוח או משחה?

הוספת תגובה

• כלזיון או חילזון

פרופ. אריה נמט
    12/04/2008

מיה שלום רב,

את מציגה בעיה שכיחה וחשובה.
    ככלל, מומלץ לבצע ניתוח להסרת הכלזיון רק לאחר שהאיזור "הבשיל" כלומר, התוכן החלבי התגבש , אינו נוצר יותר מחדש, וגם לא קטן. במקרים אלו- ללא הסרה, צפוי שהנגע ישאר. מאידך, כל עוד הוא לא הבשיל, יש חשש שגם לאחר ההסרה- הוא יוסיף להפריש חומר חלבי ותהיה חזרה.

רבים בגילך, ובעיקר בנות, מגיעות עם מקרי כזליונים רבים, לעיתים בעפעף עליון ותחתון, ולפעמים בכל ארבעת העפעפיים. מקרים אלו דורשים התייחסות מיוחדת. ראשית יש לברר מה הסיבה להווצרות הבלתי נשלטת - הדבר יכול להיות באחת הסיבות:
    1. דלקת עפעפים כרונית (בלפריטיס/מיבומיטיס)- אז יש צורך בטיפול הגייני של העפעפיים- מגבונים, קומפרסים ומשחו אנטיביוטיות וסטרואידליות.
    2. תזונה עתירת שומנים- כגון שוקולד במידה רבה.
    3.מחלות עור- כמו seborrhea, acne rosacea, או אקנה (פצעי בגרות) - אז יש צורך בטיפול משולב עם רופאי עור במחלות הרקע.
    4.מצב או שינוי הורמונלי- גלולות, תקופות וסת וכו.

לעיתים יש צורך בשימוש בתרופות אנטיביוטיות הנלקחות דרך הפה.
    לכן המלצתי היא לנסות ולבדוק היטב אם יש סיבה המסבירה את שורש הבעיה. בכל מקרה רצוי להיות במעקב אצל רופא עיניים פלסטיקאי- אוקולופלסטיקאי. עדיף שאותו רופא יכיר אותך ויעקוב מקרוב אחר התפתחות המצב.

בברכת חג כשר ושמח,

ד"ר אריה נמט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עפעפיים לא אחידים
    גלי
    08/04/2008

שלום רב דוקטור,

העפעפיים שלי אינם אחידים אחד נמוך יותר מהשני, האם לאחר ניתוח תופעה זו עלולה לחזור? באופן כללי האם ניתוח עפעפיים הם זמניים?

לקביעת תור
    סגירה
    עפעפיים לא אחידים

הוספת תגובה

• עפעפיים לא אחידים

פרופ. אריה נמט
    08/04/2008

גלי שלום רב

אני מניח שכוונתך לעפעפיים העליונים. במידה ואחד העפעפיים נמוך בהשוואה לשני, מדובר על צניחה הנקראת פטוזיס ואז הפתרון הוא ניתוח להעלאת העפעף הירוד. לרוב מדובר על ניתוח אחד והתופעה לא חוזרת.
    אם כוונתך לעפעפיים התחתונים, יש לבדוק את מנח העפעפיים ולהעריך האם ניתו לחיזוק וקיבוע העפעף לעצם הארובה מספיק, או שיש להשתמש בשתל (למשל מהחיך) לצורך הארכת העפעף התחתון.
    ככלל ניתוח עפעפיים כאשר נעשה נכון אמור להחזיק לשנים רבות. עם זאת, תהליך הזדקנות העור והרקמות העמוקות נמשך, כמו גם פעולת הכבידה (גרביטציה), ולצורך קוסמטי יש לעיתים צורך בניתוח כעבור שנים.

בברכה,

ד"ר אריה נמט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה