מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה לד"רנועה19/11/2008
שלום רב אני מעוניינת לעבור ניתוח עפעפיים תחתונות,הבנתי שאפשר לבצע את הניתוח גם מבלי להשאיר צלקת דרך הלחמית,שאלתי היא האם זה אפשרי לבצע את הניתוח לפי שיטה זו גם כשיש מעט עודף עור שצריך להסיר? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צלקת בעפעפים תחתונות
פרופ. אריה נמט19/11/2008נועה שלום,
לא ניתן להסיר עור בחתך דרך הלחמית. מאידך, החתך בעור אינו מותיר צלקת הנראית לעין.
בברכה,
ד"ר אריה נמט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עפעפיים תחתונותנועה19/11/2008
שלום רב ד"ר,אני בחורה צעירה,בת 26 אבל העפעפיים התחתונות אצלי הן טיפה שקועות,ומה שהכי מפריע לי זה כשאני מחייכת יש לימן עודף עור ליד העין,במצב רגיל העור נראה די חלק אלא אם כן אני מכווצת את העיניים ואז מופיעים כלהקמטוטים וכו,כי בלי קשר נראה לי שיש לי קצת עודף עור.. שאלתי היא מה עושים בניתוח כזה,מזריקים גם חומצה או שומן בכדי שזה לא ייראה שקוע? והאם ניתן להוציא עודפי עוא מבלי להשאיר צלקת שנראית לעין?מה שאני רוצה זה עפעפף מתוח ולא שקוע..אפשרי? ועוד שאלה אחרונה..האםניתן לשנות את מבנה העניים בניתוח כזה כלומר ליצור מראה של עיניים "סיניות" למתוח העפעף טיפהלאחור?? מקווא שתצליחלהבין משהו מהניסוח שלי..בהצלחה והמון המון תודה..מצפה לתשובתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עפעפיים תחתונות
פרופ. אריה נמט19/11/2008נועה שלום וברכה,
את מתארת מצב שכיח של עינים שקועות וקמטוטים בצידן.
ישנן מספר אפשרויות לפתירת הבעיה:
הזרקת בוטוקס לקמטוטים והזרקת חומר מילוי לאיזור השקוע,
הזרקת בוטוקס לקמטוטים וניתו למתיחת עודף העור
או ניתוח למתיחת העור והקמטוטים.
הוצאת עודפי העור נעשית בחתכים סמויים שאינם מותירים צלקות.
למעשה הדר תלוי במקרה הספיציפי שלך. עצתי שתפני למומחה לניתוחי עפעפים לקבלת ייעוץ.
בברכה,
ד"ר אריה נמט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח עפעפיים בגיל 21???אחד14/11/2008
שלום אני בן 21 מזה כבר שנים אני סובל מעיניים רדומות..תמיד אני נראה עייף. העור נופל על העיניים, אני צריך להתאמץ בשביל לפוח אותן ממש. אין לי מושג אם זה קשור גם לגבות. רציתי לדעת אם בגיל כזה זה נורמלי לעשות את הניתוח הזה, הבנתי שבעוד כ15 שוב אצרך לעבור את אותו ניתוח...ורציתי לדעת איפה ולאן אני צריך ללכתבשביל שיגידו לי אם אכן אני צריך לעבור את הניתוח. תודה!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח עפעפיים
פרופ' גיא בן סימון16/11/2008שלום רב
ניתוח עפעפיים מתבצע כאשר יש צניחת עפעפיים עליונות (בכל גיל, גם בילדות המוקדמת ואף לתינוקות שזה עתה נולדו אם העפעף מסתיר את ציר הראיה), וכן כאשר יש עודף עור עפעפיים עם הפרעות בראיה או קושי בפתיחת העיניים, מלווה בתחושת כבד או מראה עייף.
כך שלמעשה אין גיל לניתוח עפעפיים, אלא בהתאם לבדיקה ולתלונות. אמליץ לך להבדק על ידי מומחה לאוקולופלסטיקה, על מנת לקבוע את הצורך בניתוח (אם בכלל).
לגבי חזרה של הצורך בניתוח, תלוי מה הגורם, אם מדובר בצניחה בלבד (ולא עודף עור) הרי שתיקון מוצלח לא אמור לחזור כלל (ובטח לא לאחר 15 שנה).
בברכה,
דר' בן סימון, מומחה עיניים
כירורגיה פלסטית ואסתטית, עפעפיים, ארובות ודרכי דמעות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבועיים וחצי לאחר ניתוחנ.12/11/2008
אני שבועיים וחצי לאחר ניתוח עפעפיים כולל הרמת מצח, ועדיין יש לי אסימטריה בעין ימין, באם זה לא יסתדר חלילה , כמה זמן לאחר הניתוח ניתן לעשות תיקון. בנוסף לכך, הבוקר קמתי עם נפיחות מתחת לעין שמאל , למרות שנותחתי , מה יכולה להיות הסיבה לנפיחות? אודה לך על תשובתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אסימטריה
פרופ' גיא בן סימון12/11/2008שלום רב,
הדבר תלוי בסוג הניתוח שעברת, האם רק תיקון עפעפיים קוסמטי או גם תיקון צניחת עפעף (פטוזיס),
בנוסף איזה סוג הרמת מצח עברת - בעזרת אנדוסקופ, חתכים בקו השער, מאחורי קו השער, חתכים בקו הגבה? מה סוג הקיבוע בו השתמש המנתח (ברגים? חוטים? אנדוטיין?)
כל הנ"ל חשובים לאמדן הצלחת הניתוח. ככלל אסימטריה יכולה להיות בכל אחד משלבי הניתוח (הוצאת עור, קיצור שריר עפעף, והרמת גבה), מה הוא המרכיב העיקרי להערכתך?
בשבועות הראשונים שלאחר הניתוח תתכן אסיטמריה בכל אחד משלבי הניתוח ואם היא קלה היא תחלוף תוך מספר שבועות, ככלל מקובל לחכות 2-3 חודשים בטרם מחליטים על ניתוח תיקון (אם כלל יהיה צורך), אלא במקרים חריגים למשל תיקון ביתר של צניחת עפעף וחוסר סגירה של העיניים.
בברכה,
דר' בן סימון גיא, מומחה עיניים
כירורגיה פלסטית - עפעפיים, ארובות ודרכי דמעות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איפורסיגלית08/11/2008
כמה זמן לאחר ניתוח עפעפיים ניתן להתאפר? אני אחרי למעלה משלושה שבועות, אך עדיין יש לי בצקות בעפעפיים התחתונים, האם בכ"ז מותר להתאפר או שצריך לחכות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איפור
פרופ. אריה נמט08/11/2008רחל שלום רב,
רצוי לא למרוח את האיפור מעל העיניים (מתחת לגבות) כיוון שזה על החתך הניתוחי.
כמו כן יש להמנע מרמל- כיוון שהחומר נוטה להתפזר ועלול לגרות את העור.
אין מניעה מפס מתחת לעינים על הריסים בקו עדין שאינו על קווי החתך הניתוחי.
לאחר חלוף הבצקות, בדר"כ כעבור כ 6 שבועות, ניתן לחזור בהדרגה לאיפור רגיל.
בברכה,
ד"ר אריה נמט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בצקת בעפעפיים תחתונותאירית07/11/2008
לפני כשלושה חודשים עברתי ניתוח עפעפיים ועדיין סובלת מבצקת העפעפיים תחתונות. בעפעף אחד יותר אני מבקשת להוסיף אני בת 49 וסובלת מפאציאליס שנים האם יש דרך להיפטר מהבצקת? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בצקת בעפעפיים תחתונות
פרופ. אריה נמט07/11/2008אירית שלום רב,
לעיתים נמשכת הבצקת בעפעפיים התחתונות משך זמן רב. לעיתים ארבעה ואף ששה חודשים. הדבר תלוי בטכניקה הניתוחית ובתגובה האינדיבידואלית של המנותח.
נוכחות של פציאליס מגבירה את משך הריפוי בשל העובדה שהשריר העוטף את העפעפים (האורביקולריס) חלש ואינו מסייע בניקוז הנוזלים סביב העין וספיגת הבצקת.
ישנן דרכים נוספות לטיפול הכוללות: מסג' חיצוני עם משחות נוגדות דלקת, או נטילת כדורים נוגדי דלקת (סטרואידים במינון נמוך).
בברכה,
ד"ר אריה נמט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר ניתוח עפעפייםסיגלית06/11/2008
לפני שלושה שבועות עברתי ניתוח עפעפיים עליונים ותחתונים ופטוזיס. הצלקות בעפעפיים העליונים נראות די יפה, אולם בעפעפיים התחתונים יש לי מעין גבשושיות קטנות לאורך הצלקת. מה ניתן לעשות? יש לי ביקורת רק בעוד חמישה שבועות. אני מורחת משחה לטיפול בצלקות. האם זה דורש טיפול מידי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאחר ניתוח עפעפיים
פרופ. אריה נמט06/11/2008סיגלית שלום,
לרוב הגבשויות הללו נוצרות כתגובה לתפרים. מקובל לטפל בהן עם משחות נוגדות דלקת, ולעיתים יש לצרוב אותן.
לרוב הן חולפות תחת טיפול זה.
במידה והינך מוטרדת למרות זאת, פני למנתח ובקשי להקדים את הביקורת.
בברכה,
ד"ר אריה נמט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
סיגלית07/11/2008תודה על התשובות המהירות והעניניות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כיצד לקרוא בדיקת עיניים?שחר04/11/2008
שלום, אני בן 18 ורציתי לדעת מה המשמעות של אחת מבדיקות העיניים שעברתי - בדף שהודפס עם תוצאות הבדיקה כתוב בסיכום עין ימין +0.25 ובעין שמאל +0.00 . משתמע מזה שיש לי מספר - רבע, לעומת זאת נאמר לי שהראייה שלי תקינה לחלוטין. מה בכל זאת המשמעות האמיתית של זה? תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת עיניים
פרופ. אריה נמט04/11/2008שחר שלום,
כמעט לכולנו יש "מספר" כלשהו, ולעיתים אף צילינדר, ולמרות זאת הראיה היא תקינה, ואף 6-6.
לרוב אין מספר "0" עגול.
התוצאה שיש לך היא מצוינת, ועולה בקנה אחד עם ראיה תקינה לחלוטין, ללא צורך בתיקון כלשהו.
בברכה,
ד"ר אריה נמט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קוצר ורוחק ראיה בו זמניתאדוה03/11/2008
לפני כשלוש שנים עברתי תאונת דרכים ומאז אני מתלוננת על טשטושי ראיה, בעיית ראיה, אי מיקוד ראיה, כבות ועייפות בעיניים. מאז אני עורכת בדיקות ובכל פעם מתקבלות תוצאות שונות. לאחרונה בנדקתי בשתי הבדיקות והתוצאות שהתקבלו הם: בבדיקה א' יצא כי אני צריכה להתאים משקפי ראייה למינו 4.5 ובבדיקה ב' יצא כי אני צריכה להתאים משקפי ראייה לפלוס 2.75 כמוכן נאמר כי לי בבדיקה ב' כי בעיה של קוצר ורוחק ראייה בו זמנית. חשוב לציין כי שתי הבדיקות הללו היו במקביל. ממה יכולה לנבוע קיצוניות כזאת? והאם יכול להיות קשר לתאונת דרכים שעברתי? (חשוב לי לדעת משום שלא ציינתי זאת בבדיקות) תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קוצר ורוחק ראיה בו זמנית
פרופ. אריה נמט03/11/2008אדוה שלום,
את מציגה בעיה מורכבת ולא פשוטה. ראשית, אני מניח שהבדיקה בוצעה ע"י אנשי מקצוע מיומנים.
אם אכן כך, ואלו התשובות שהתקבלו, ייתכן ומדובר על תופעה הקרויה :
spasm of accommodation
המבטאת כיווץ בלתי רצוני של העדשה התוך עינית. תופעה זו גורמת לשינוי קיצוני ברפרקציה (ב"מספר" של המשקפים.) ואפילו בהפרש של שניות בין בדיקה לבדיקה. תופעה זו עשויה להגרם מלחץ נפשי, גם כזה הנגרם לאחר תאונות- כפוסט טראומה.
צריך ללכת לרופא עיניים מומחה בנושא זה, ואם אכן זו האבחנה, יש להפנותך למספר בדיקות וטיפולים.
בברכה,
ד"ר אריה נמט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרסום לעומת מציאותשני31/10/2008
בכל הפרסומים לגבי ניתוח עפעפיים כתוב , ניתוח פשוט- אחרי שבוע אפשר לחזור לעבודה. מסתבר שהסיפור לפי השאלות בפורום הוא שונה לחלוטין. שטפי דם , נפיחויות - די הגיוני. גושים , ותחושות שלא עוברות אחרי שלושה חודשים ??! אם תוכל לעשות קצת סדר בבלאגן שנהיה לי. 1.מתי שטפי הדם והנפיחות בעיניים עוברים לגמרי? לא רוצה להגיע לעבודה איתם. 2.תפרים - כמה תפרים עושים בממוצע? כמה מהם צריך להסיר ולאחר כמה זמן. הבנתי מאנשים כאן שהסירו להם אחרי 3 שבועות?? וכל שאר התחושות הנלוות לניתוח כזה - מהן ? ומתי הן חולפות? (בממוצע כמובן, כל אדם ותגובותיו) 3.אני בת 35 והעפעפיים העליונות צנחו מעט , כך שנראה כאילו אני קצת עצובה ועייפה. יש השפעה לגיל שלי מבחינת מהירות ההחלמה לעומת גילאים אחרים ? האם בכלל אפשרי שניתוח כזה יהיה דיסקרטי? מבלי שאנשים ישאלו שאלות כמו : מאיפה התפרים היפים האלו? : ) תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח עפעפיים
פרופ' גיא בן סימון01/11/2008שני ערב טוב,
ניתוח עפעפיים הינו בראש ובראשונה ניתוח, עם כל המשתמע מכך (דימומים, נפיחות, תפרים ומשך החלמה). לגבי השאלות הספציפיות מובן שהדבר תלוי בסוג הניתוח אותו את עומדת לעבור:
1. ניתוח קוסמטי בלבד (הוצאת עור ללא שומן) - החלמה מהירה של שבוע עם מעט דימומים ונפיחות.
2. ניתוח תיקון צניחת עפעף (פטוזיס) בנוסף לניתוח הקוסמטי - נפיחות הנמשכת 2-4 שבועות.
3. עיצוב / הוצאה מבוקרת של שומן - בדומה לניתוח תיקון פטוזיס.
מובן בכל מקרה (בהתאם לבדיקת העין והעפעפיים) יש להתאים את הניתוח, לדוגמה בניתוח תיקון צניחת עפעפיים (פטוזיס) ניתן לבצע בגישה קדמית (חתך עור) או גישה אחורית (חתך נסתר בלחמית).
בכל מקרה ישנם תפרים המוצאים לאחר ששה ימים (אלא אם הניתוח מתבצע בלייזר במקרה זה מוציאים את התפרים לאחר שבועיים). ומרבית הנפיחות והדימומים חולפים לאחר שבוע, כך שלאחר שבוע מומלץ לחזור לעבודה. במקרים אחרים מעט נפיחות וסימני דמם יופיעו גם 2-4 שבועות לאחר הניתוח.
לגבי גיל הניתוח (35) זה גיל סביר בהחלט לעבור ניתוח בייחוד אם יש מראה עייף או צנוח לעפעפיים, אני מנתח נשים רבות מגילאים עשרים ומעלה, ואף צעירות מכך (במקרים של צניחת עפעפיים מולדת הבאה לידי ביטוי בגיל העשרה). אין לכך גיל מסויים. להערכתי הריפוי וההחלמה מהירים יותר בגיל הזה מאחר שמתח העור טוב יותר.
חשוב מאוד לתכנן את הניתוח (סוג הניתוח, מידת העור המוצא, בדיקה מלאה של העין על מנת להתאים את הניתוח למצב העיניים) על מנת להמנע ככל שניתן מסיבוכים אפשריים. ככלל בתכנון מדוייק ונכון, הניתוח מאוד בטוח, והוא אחד הניתוחים הפלסטים הנפוצים בעולם.
בברכה,
כירורגיה פלסטית ואסתטית, עפעפיים, ארובות ודרכי דמעות
050-2971663* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צלקת לאחר ניתוח עפעפייםרחל30/10/2008
שלום רב לפני חודשיים עברתי ניתוח עפעפיים עליונים יש לי עדיין צלקות שהם מאוד בולטות קיבלתי מחברה קרם שנקרא מטריקוטן קרם נגד צלקות שמיוצר עבור פארמה אסתטיקה היא קיבלה את הקרם לניתוח חזה האם אני יכולה להשתמש בקרם באזור העפעפיים. בתודה רחל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צלקות באיזור הניתוח
פרופ' גיא בן סימון01/11/2008שלום רב,
קרם הניתן לצלקות באיזור הגוף אינו מתאים בהכרח לאיזור העפעפיים משתי סיבות. העיקרית הקרבה לעין והחשש שהקרם יכנס לעין ויגרום נזק (בייחוד אם מדובר בקרם סטרואידים). השניה שעור העפעפיים הינו העור הדק ביותר בגוף ולרוב ישנם משחות מסויימות המתאימות למטרה זו (טשטוש צלקת לאחר הניתוח).
מובן שיש צורך להבדק לפני מתן משחות שונות לאיזור העפעפיים. עצתי לך להוועץ ברופא המנתח או ברופא אוקולופלסטיקאי (בהנחה שהמנתח הינו פלסטיקאי כללי) על מנת להתאים קרם לאיזור הניתוח.
בברכה,
דר' בן סימון גיא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Optic Nerve Head Drusenנגה29/10/2008
אם מתגלה מצב כזה אצל אדם מעל גיל 18 ועל סמך הבדיקות יש עדות לטשטוש/פגיעה מסויימת בשדה הראייה- האם זה יכול להוביל לשלילת רשיון הנהיגה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דרוזן ראש עצב הראיה
פרופ' גיא בן סימון29/10/2008שלום רב,
דרוזן המופיע בראש עצב הראיה הינו מצב בו יש משקע שומני סמוך לראש העצב. לרוב זה מתגלה בבדיקת עיניים אקראית, ולא גורם לתלונות או הפרעות מיוחדות.
הדרוזן עלול לגרום פגם קבוע בשדה הראיה (שאינו מפריע לראיה) אך אין נטיה לפגם להתרחב, לכן לא צריכה להיות שום הפרעה תפקודית או הפרעה בקבלת רשיון נהיגה.
יש צורך במעקב רופא עיניים וכן בביצוע אולטרא-סאונד של ראש עצב הראיה (בשתי העיניים גם אם הדרוזן מתגלה בצד אחד), וכן ביצוע שדה ראיה ממוחשב. הבדיקות יכולות להתבצע במסגרת קופת החולים.
בברכה,
כירורגיה פלסטית, עפעפיים, ארובות ודרכי דמעות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהתמי28/10/2008
יש לי בלט עין שמאל 11 מ"מ מהעין הימנית עקב פעילות יתר של בלוטת התריס (מאוזנת 8 חודשים). כתוצאה מכך יש לי כפל ראיה. הומלץ לי לבצע ניתוח בארובת העין. לדברי הרופא, ריסוק עצמות מאחורי העין. שאלתי היא: האם מומלץ לבצע ניתוח כזה? מה ההשלכות והסיכונים לניתוח? האם ישנם סיכויי הצלחה? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלט עין מיתר פעילות בלוטת התריס
פרופ' גיא בן סימון28/10/2008בלט עין הינה תופעה שכיחה בפעילות יתר של בלוטת התריס.
הדבר נובע מעודף רקמה שומנית מאחורי גלגל העין, ספיחה של מולקולות מים אל תוך השומן, ועיבוי השרירים המניעים את גלגל העין. האחרון עלול לגרום לכפל ראיה.
הניתוח אותו אנו מבצעים נקרא דקומפרסיה ארובתית ובו מוציאים עצם ושומן מאחרי גלגל העין. הדבר מאפשר כניסה בחזרה של העין לארובה. הניתוח מתבצע בהרדמה כללית, ולאחריו ישנה נפיחות סביב העפעפיים הנמשכת מספר ימים. ככלל הניתוח בטוח ויעיל בהחזרת העין למצב שלפני המחלה. לאחר הניתוח עלול להווצר חוסר תחושה סביב העין החוזר תוך מספר שבועות עד חודשים. כפל הראיה עשוי לחלוף או להשאר לאחר הניתוח, ואם הוא מפריע ניתן לטפל בכך במשקפיים או ניתוח פזילה (אם כי לא תמיד יש צורך).
בנוסף מומלץ לבצע ניתוח עפעפיים על מנת להחזיר את מראה העיניים לטבעי, לרוב יש מנח גבוה של העפעפיים ביחס לנורמלי, ובניתוח אנו מורידים את העפעף ומוציאים מעט שומן מהעפעפיים.
עצתי לך לערוך בדיקה מלאה כולל בדיקות עזר (שיומלצו בבדיקה, כדוגמת שדה ראיה CT) ולדון באופציות הניתוחיות.
כיום הסיבה העיקרית לניתוח היא הפרעה קוסמטית, כאשר במקרים אחרים כמו יובש נכר בקרנית ו / או פגיעה בעצב הראיה (המופיעה במחלה קשה מאוד) הסיבה לנתוח היא תפקודית.
בברכה,
דר' בן סימון גיא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ ראש באימון כושרמאירוביץ25/10/2008
שלום אני בן 39 מתאמן בחדר כושר בהצלחה רבה פרט ללחצים בראש שמתחילים לי עם כל תחילת אימון וסחרחורות מהלחץ האם יש קשר לעניים? ראיתי תקינה נוירולוגית תקין אאג תקין קרדיולוגיה תקין הבדיקה היחידה שלא ביצעתי זה עניים בגלל שאני לא מרגיש שיש לי כאבים או בעית ראיה ובבדיקת ראיה שנערכת כל חצי שנה בעבודה הראיה שלי היא 6על 6 האם יש טעם לפנות לכוון העניים? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ ראש באימון כושר
פרופ. אריה נמט25/10/2008מאיר שבוע טוב,
הסבירות לבעיה הקשורה לעיניים בנסיבות אלו נמוכה. עם זאת, יש לעבור בדיקה השוללת בעיות בלחץ הגולגלתי - בדיקה הנעשית ע"י רופא עיניים.
בברכה,
ד"ר אריה נמט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר אריה נמט
מאיר26/10/2008האם בדיקה כזאת נעשית עיי כל רופא עניים או רק בבתי חולים? תוכל להסביר לי קצת על אופן הבדיקה והקשר שיכול להיות בלחצים שבראש תודה רבה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת פונדוס
פרופ. אריה נמט26/10/2008מאיר שלום,
בדיקה כזו נעשית ע"י כל רופא עיניים. האישונים מורחבים ע"י טיפות וכבור כ 15 דקות נעשית בדיקת קרקעית העין עם עדשה מיוחדת.
כפי שציינתי הסבירות לקשר לתלונותיך נמוכה. במקרים נדירים לחץ תוך גולגלתי מתבטא בבצקת ונפיחות של ראש עצב הראיה אותו ניתן לראות בבדיקה שציינתי.
בברכה,
ד"ר אריה נמט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאביבה23/10/2008
שלום רב אני כשישה חודשים לאחר ניתוח עפעפיים עליונים עדיין מרגישה תחושה שהעור מתוח בעפעפיים במיוחד בקו התפר האם זה נורמלי עדיין לחוש כך וכעת העיניים נראות לי קטנות יותר האם עוד יהיו שינויים במראה והאם התחושה של המתח בעפעפיים תחלוף תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתח בעפעפיים
פרופ. אריה נמט23/10/2008אביבה שלום,
לרוב ישנה התייצבות לאחר ניתוח עפעפיים עליונים כעבור 3-6 חודשים. כך גם בנושא תחושת המתח באיזור החתך שאמורה לחלוף לאחר ששה חודשים.
עם זאת, ניתן לעשות טיפולים כמו קומפרסים או מריחת משחות מרככות שעשויות לסייע בתחושה זו.
כמו כן יש לשלול תגובה דלקתית באיזור, בייחוד על סמך תחושתך שהעיניים נראות קטנות יותר.
בברכה,
ד"ר אריה נמט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)