פורום ניתוחי עיניים, ניתוחי עפעפיים - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה
    גל
    03/06/2008

שלום רב,
    האם בתחום הפלסטיקה יש התמחות רק בניתוחי עפעפיים? או שמנתח פלסטי עושה התמחות כללית על כל הפנים?
    תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• ניתוחי עפעפיים

פרופ. אריה נמט
    03/06/2008

גל שלום,

מנתח פלסטי רגיל עושה התמחות הכוללת ניתוחים פלסטיים בכל הגוף. בין השאר גם ניתוחים בפנים ובעפעפיים.

לעומתו, מנתח פלסטי באיזור העיניים (אוקולופלסטיקאי), הוא מומחה לרפואת עיניים ועבר התמחות על בתחום הפלסטיקה של העפעפיים, דרכי הדמעות והארובה. עיקר עיסוקו הוא רק באיזור העיניים וסביבן.

איזור זה הוא מיוחד בשל הרקמות המיוחדות העוטפות את העיניים, ובשל החשיבות הרבה שבשמירת העין, השרירים ,העצבים,כלי הדם ודרכי הדמעות שסביבה. בשל הרקע ברפואת העיניים ובפלסטיקה, יש לו מיומנות בטיפול ובניתוח באיזורים אלו, והוא יודע גם לטפל בסיבוכים הקשורים לפעולות באיזור זה.

בברכה,

ד"ר אריה נמט

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כהות ושקעה מתחת לעיניים
    לירון
    31/05/2008

שלום רב למומחים,

אני בת 26 וסובלת מכהות חזקה מתחת לעיניים יחד עם שקע , ניסתי אין ספור תכשירים ולא הועילו.
    האם יש איזה טיפול שיכול לעזור בעיקר לכהות?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    כהות ושקעה מתחת לעיניים

הוספת תגובה

• כהות ושקיעה מתחת לעיניים

פרופ' גיא בן סימון
    31/05/2008

לירון שלום רב,

כהות ושקיעה מתחת לעיניים (או שקיות שחורות) הינה תופעה שכיחה והיא נובעת משינוי יחסי במיקום השומן הארובתי (השומן הטבעי מסביב לעין) ביחס לפנים המרכזיות, וכן מבנה הפנים המרכזיות. במרבית המקרים הוא נובע ממיקום קדמי יחסי של העין אל האיזור המחבר את העפעף התחתון לפנים המרכזיות, ומבליטה יחסית של הפנים המרכזיות (בדומה לגבעה המטילה צל על עמק).

אם אכן זהו הגורם אצלך ניתן לבצע הזרקה של חומרי מילוי שונים (fillers) כאשר מומלץ לבצע הזרקה של חומרי מילוי טבעיים הבטוחים לשימוש ליד העין. במקרים אחרים ניתן לבצע ניתוח הסרה מבוקרת או מיקום מחדש של השומן הארובתי (בו מסיטים את השומן הבולט למילוי השקע). המטרה לבנות מעבר חלק בין העפעף התחתון לפנים המרכזיות.

בברכה,

דר' בן סימון גיא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עפעפיים
    שולי
    31/05/2008

יש לי עפעפיים שמוטות וזה מאוד לא אסתטי. אני רוצה לעשות ניתוח בפרופורציה. האם מדובר על ניתוח חד פעמי או על סדרת ניתוחים?

לקביעת תור
    סגירה
    עפעפיים

הוספת תגובה

• עפעפיים

פרופ' גיא בן סימון
    31/05/2008

דגנית שלום רב

ניתוח תיקון צניחת עפעפיים (עפעפיים שמוטות או פטוזיס) הינו על פי רוב ניתוח מוצלח ב 90% מהמקרים ניתן להשיג תיקון של הגובה וסימטריה בין שתי העפעפיים. בכ 10% מהמקרים יש צורך בניתוח חוזר בשל תיקון בחסר / תיקון ביתר או אסימטריה.

ישנם מספר סוגי ניתוחים לתיקון צניחת עפעפיים בהתאם לתפקוד השריר לפני הניתוח, מצב העיניים (לאחר בדיקת עיניים מלאה), תפקוד שריר העפעפיים, ומצב עודף העור. באופן כללי ניתן לקצר את השריר בגישה קדמית (משולב עם ניתוח עפעפיים), גישה אחורית (לצניחת עפעפיים קלה) או בשילוב גיד או חומר מלאכותי במקרה של צניחת עפעפיים קשה (נדיר, יותר שכיח בילדים עם צניחת עפעפיים מולדת או פטוזיס במקרים של ניוון שרירים).

לסיכום ניתוח יחסית מוצלח, אך יש לבצע תכנון מקדים בהתאם לבדיקת העיניים והעפעפיים לפני הניתוח.

בהצלחה!

דר' בן סימון גיא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השלכות הניתוח
    נטע
    27/05/2008

שלום רב,
    אני חושבת ברצינות על לעבור ניתוח להרמת עפעפיים בפרופורציה. יחד עם זאת, בגלל שזו פעולה כירורגית, אני מאוד חוששת ממנה. מהן ההשלכות של ניתוח כזה?

לקביעת תור
    סגירה
    השלכות הניתוח

הוספת תגובה

• ניתוחי עפעפיים

פרופ' גיא בן סימון
    27/05/2008

ירדנה שלום רב

ניתוח עפעפיים הינו ניתוח מוצלח ובטוח על פי רוב אם נעשה על ידי רופא מיומן בניתוחי עפעפיים. מומלץ כי יהיה זה רופא שעבר התמחות על בת שנה עד שלוש שנים בחו"ל (ארה"ב, אוסטרליה או אירופה) בתחום הנקרא אוקולופלסטיקה או פלסטיקה של העין.
    כאשר מתבצעת הערכה יסודית של העפעפיים כולל בדיקה מלאה של העיניים, וכן תכנון מבוקר של הניתוח הרי שמידת הסיכון מועטה ביותר.
    על פי רוב העפעפיים נפוחות כשבוע עד חודש לאחר הניתוח בשל דימום קל תוך ניתוחי, הנפיחות יכולה להגיע לאיזור עפעפיים תחתונות ולחי. לרוב 1-3 חודשים לאחר הניתוח אין סימני דלקת או נפיחות.
    סיבוכים אפשריים של הניתוח (באחוז נמוך)- הוצאה ביתר של עור / שריר עם חוסר יכולת סגירת העיניים והחמרת היובש, א-סימטריה בין מנח העפעפיים,החמרה של צניחת גבות, דימום באיזור הניתוח, נדיר מאוד פגיעה בעין ובראיה. בנוסף אם קיימת צניחת עפעפיים (פטוזיס) והיא לא תוקנה בניתוח (בוצע רק חלק קוסמטי) הרי שהצניחה תשאר גם לאחר הניתוח.

עליך לוודא כי הרופא המנתח אותך בעל הכשרה מתאימה, עבר התמחות על באוקולופלסטיקה במוסד מוכר בחו"ל ובעל ניסיון רב בניתוחים אלה.

בהצלחה!

דר' בן סימון גיא, מומחה עיניים
    כירורגיה פלסטית ואסתטית, עפעפיים, ארובות ודרכי דמעות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    רמי
    26/05/2008

שלום רב,
    האם בניתוח עפעפיים מורידים גם שרירי מהעפעפיים או רק עור ?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• ניתוח עפעפיים

פרופ' גיא בן סימון
    26/05/2008

רמי שלום רב

ישנם מספר סוגי ניתוחי עפעפיים בהתאם לממצאים בבדיקה. אם מדובר בניתוח קוסמטי בלבד בו יש עודף עור ללא צניחת עפעפיים ו / או צניחת גבות - ניתן לבצע הוצאה מבוקרת של עור עם או ללא שריר תת עורי (שריר הבעה), במקביל ניתן לבצע עיצוב מבוקר של שומן ארובתי. אם מאידך קיימת צניחה של העפעף (פטוזיס) יש לבצע קיצור השריר המרים את העפעפיים או בגישה חיצונית או בגישה פנימית (דרך הצד הפנימי של העפעף). במקרים מסויימים בהם ישנה צניחת גבות ומצח המשפיעים על מנח העפעפיים - ניתן לבצע הרמת מצח / גבות.

בכל מקרה יש להתאים את הניתוח לבעיה הבסיסית ולרצון המטופל (לכל מטופל מטרה אחרת בניתוח).

בברכה,

דר' בן סימון גיא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח להסרת גידול מעפעף תחתון
    מיכל
    23/05/2008

ד"ר שלום רב,
    אימי עברה לפני מס' ימים ניתוח להוצאת גידול מהעפעף התחתון (אם אני לא טועה BCC- בעת הניתוח בוצעה בדיקה פתולוגית אשר קבעה כי מדובר בגידול ממאיר).
    הרופא המנתח הוציא את הגידול בשלמותו, ניקה את המקום ונאלץ לכרות את צינורית הדמעות. הסביר לנו כי הכניס כרגע צינורית סיליקון.
    בנוסף הסביר כי הכנסת צינורית הסיליקון היא ע"מ שהגוף יבנה מעצמו צינורית חדשה ואת הצינורית סיליקון הוא יוציא בקרוב.
    רציתי לשאול מהם אחוזי ההצלחה במקרים כאלו? האם מחייב כי אימי תסבול מדמעת לאחר ניתוח זה? במידה וצינורית הדמעות לא תבנה מחדש ,ואכן אימי תסבול מדמעת-האם יש דרך לטפל בנושא?

אציין כי כרגע יש לאימי חתך בגודל כ- 1 ס"מ (עם תפרים כמובן....) ושטף דם קטן מתחת לעין,
    לא סובלת מכאבים חזקים מלבד דקירות קטנות מידי פעם באזור....

אשמח להתייחסותך
    מיכל

הוספת תגובה

• ניתוח להסרת גידול מעפעף תחתון

פרופ' גיא בן סימון
    23/05/2008

מיכל שלום רב,

ראשית רפואה שלמה והחלמה מהירה לאמך.

BCC הינו הגידול השכיח ביותר בעפעף התחתון, ואחוז ההצלחה בכריתה כירורגית מלאה הינו גבוה מאוד ( אם השוליים נקיים בפתולוגיה והגידול הוסר בשלמות, אחוז הריפוי הינו כ 95%) - כך שבמרבית המקרים אין סיבה לדאגה, ומומלץ כמובן להבדק כל מספר חודשים אצל הרופא המטפל.

כריתה צינורית הדמעות בעפעף התחתון הינה חיונית לעתים להסרה מלאה של הגידול על מנת לקבל שוליים נקיים (במקרים אלה מוטב להקריב את צינורית הדמעות על מנת להסיר את הגידול בשלמות). צינורית סיליקון הינה הפתרון המקובל ביותר לנסות ולשמר את תפקוד צינורית הדמעות.

קרוב לודאי כי אמך לא תסבול מדמעת מאחר שקיימת צינורית ניקוז גם בעפעף העליון ועל פי רוב די בצינורית אחת לניקוז מלא של הדמעות. כאשר צינורית הסיליקון תוסר תתכנה שתי אפשרויות - אחת כי התעלה המקורית בעפעף התחתון תחזור לתפקד או שהצינורית הניקוז הטבעית בעפעף העליון
    תתפקד באופן יעיל בניקוז הדמעות.

במקרים נדירים - ישנה דמעת לאחר הניתוח (כאשר הצינורית בעפעף התחתון מצטלקת ולא די בצינורית הניקוז בעפעף העליון לתפקד) - כאן ניתן לבצע ניתוח מעקף דרכי דמעות עם צינורית זכוכית על מנת לנקז את הדמעות. יש לחכות מספר שנים עד לביצוע הניתוח. תחילה יש לוודא שאין חזרה של הגידול בעפעף התחתון (מקובל לחכות כ 5 שנים). ניתוח זה (מעקף דרכי דמעות עם צינור זכוכית) יעיל למדי עם אחוזי הצלחה של כ 85%.

מקווה שהסרת דאגה מליבך ומאמך ושוב החלמה מהירה,

בברכה,

דר' בן סימון גיא, מומחה עיניים
    כירורגיה פלסטית ואסתטית, עפעפיים, ארובות ודרכי דמעות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    מעין
    22/05/2008

שלום רב,
    יש לי עפעפיים נפולים. ברצוני לדעת האם עיסוי פנים או תרגילי פנים מיוחדים יכולים להפחית את הבעיה ולמנוע ממני לעשות ניתוח עפעפיים.

שמעתי שיש תרגילי פנים לשרירי הפנים שיכולים למנוע קמטים וכדומה
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• עפעפיים נפולים

פרופ. אריה נמט
    22/05/2008

מעין שלום,

כידוע ניתן לטפל בקמטים ע"י הזרקת בוטוקס או חומרי מילוי שונים. תרגילי פנים?
    נשמע מעניין. איני מכיר את התחום. לא נשמע לי סביר אך אשמח לשמוע.

בברכה,

ד"ר אריה נמט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח לשיחזור דרכי הדמעות
    ravid
    18/05/2008

שלום ברצוני לדעת האם ניתוח לשיחזור דרכי הדמעות מתבצע בהרדמה כללית
    או חלקית ?
    מה עדיף לי?
    והאם אתה מבצע ניתוחים מסוג זה?
    שאלה נוספת האם אפשר לבצע את הניתוח כאשר יש באזור האף הפנימי למעלה פצע שלוחצים קצת כואב ולפעמים יש דם קרוש . האם לאו להתייחס לכך
    בנוסף איזה פעולה ניתוחית אתה ממליץ חתך בצידי האף או לייזר שהוא חדשני לפי מיטב ידיעתי
    והחשוב אחוזי הצלחה . ז"א שלא אצטרך לעבור שוב ניתוח מסוג זה
    תודה

הוספת תגובה

• ניתוח לשיחזור דרכי הדמעות

פרופ. אריה נמט
    18/05/2008

רביד שלום,

ניתוח דרכי דמעות יכול להתבצע בהרדמה מקומית או כללית. ניתוח חיצוני נעשה לרוב בכללית, ואילו דרך האף- ניתן כך או כך. אני ממליץ לרוב על הרדמה כללית, או תחת טשטוש עמוק.
    לגבי השאלה עם הדימום באף- לפני כל ניתוח דרכי דמעות יש לבצע בדיקה ע"י רופא אף אוזן וגרון לשלול בעיה בריריות או במנח סחוסי האף.

אני כמובן מבצע ניתוחים אלו.
    יש כיום 3 שיטות לביצוע הניתוח: חיצוני דרך העור, פנימי- דרך האף, ופנימי- דרך צינורית הדמעות (עם ליזר.)
    לפי נסיוני- אחוזי ההצלחה של הניתוח החיצוני הם הגבוהים ביותר- סביב 85%, ואילו דרך האף כ (ואת אלו אני מבצע בשיתוף עם רופא א.א.ג.) -75%. יש סטטיסטיקות שונות ה"מסתובבות" בשוק, אך אני מציע לבדוק אותן בזהירות.
    השיטה השלישית חדשה מאד בארץ, והיא למעשה ברמה ניסיונית. אני מבצע אותה מידי פעם. יש לצפות להתפתחות משמעותית של שיטה זו בתקופה הקרובה.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרמת עפעפיים בגיל צעיר
    אלי
    18/05/2008

האם ניתן ומומלץ לעשות הרמת עפעפים בגיל צעיר למראה רענן יותר

לקביעת תור
    סגירה
    הרמת עפעפיים בגיל צעיר

הוספת תגובה

• הרמת עפעפיים בגיל צעיר

פרופ. אריה נמט
    18/05/2008

אלי שלום.

כמובן שאפשר. בכל מקרה יש לבדוק האם אכן ישנה בעיה אוביקטיבית בעפעפיים.

בהצלחה,

ד"ר אריה נמט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח הרמת עפעפיים
    שולי
    17/05/2008

אני בת 45 ויש לי עפעפיים נפולות. הייתי מעוניינת לעבור ניתוח הרמת עפעפיים במרפאת פרופורציה, אך אני די חוששת מכך שזו פעולה כירורגית. מה הניתוח כולל ומהו זמן ההחלמה?

לקביעת תור
    סגירה
    ניתוח הרמת עפעפיים

הוספת תגובה

• ניתוח הרמת עפעפיים

פרופ. אריה נמט
    18/05/2008

אילה שלום,

בניתוח עפעפיים עליונים מסלקים את עודפי העור ושקיות השומן דרך חתך עדין לאורך העפעף העליון בקו הקפל הטבעי כך שבסופו של דבר הצלקת הניתוחית "מתחבאת" בקפל זה וכמעט אינה נראית. לאחר הניתוח מבוצעת תפירת עור עדינה. וזמן ההחלמה - כשבוע עד להסרת תפרים. העלמות הנפיחות והאודם אורכת בין שבוע לשבועיים.

בברכה,

ד"ר אריה נמט.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח הרמת עפעפיים לתינוק בן 3 חודש
    דני
    14/05/2008

שלום,
    לבני אובחנה צניחת עפעפיים בינונית + סימטרית בשתי העיניים.
    הרופא המליץ על ניתוח במידה ונבחין בהרמת ראש עקב הסתרת יתר.
    מספר שאלות-
    1.מה הסיכונים הכרוכים בניתוח כזה בתינוק בן 3 חודשים
    2. האם עדיף להמתין עד שיגדל ואז לבצע את הניתוח (גיל 2-3 שנים)
    3. מה הנזק שיכול להיגרם עקב המתנה כזו

תודה

הוספת תגובה

• ניתוח הרמת עפעפיים לתינוק בן 3 חודש

פרופ. אריה נמט
    18/05/2008

שלום רב,

ניתוח פטוזיס לתינוק בגיל כה צעיר נעשה בדרך כלל כאשר ישנה חסימה של ציר הראיה ע"י העפעף הצנוח או שקיימת השפעה על הראיה (הרפרקציה). אם זה המצב- רצוי לבצע את הניתוח בהקדם למניעת הווצרות או החמרת עין עצלה. אחרת, ניתן לדחות את הניתוח לקראת גיל בית הספר.

ישנם שני סוגי ניתוח- האחד בו מקצרים את השריר המעלה, והשני- בו יוצרים מתלה לשריר שמעל לגבה. ההחלטה על סוג הניתוח מתבצעת לפי תפקוד השריר מעלה העפעף וחומרת הצניחה.

לשאלותיך:
    1. הסיכונים הקשורים לניתוח תלוים בשיטת הניתוח. ככלל- הסיכונים הינם- תיקון יתר או חסר, זיהום (בעיקר בשימוש בשתל סינטטי), דימום, חשיפת שתל מאוחרת, חשיפת ויובש הקרנית, מנח אסימטרי או לא תקין של העפעף. (אנטרופיון וטריכיאזיס- ריסים הנכנסים פנימה ).
    2. כפי שהקדמתי- אם אין חסימה של ציר הראיה ואין השפעה משמעותית על הרפרקציה, אני ממליץ להמתין לקראת גיל 3.
    3. לא צפוי נזק במידה וציר הראיה חופשי ואין השפעה משמעותית על הרפרקציה.

בברכה,
    ד"ר אריה נמט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על תשובתך

דניאל
    22/05/2008

בשמחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עפעפיים
    מאור
    13/05/2008

אני אישה בת 50 ויש לי עפעפיים מאד שמוטות
    וממש מפריע לי
    שאלתי האם קופת חולים מממנת את עלות הניתוח?

לקביעת תור
    סגירה
    עפעפיים

הוספת תגובה

• עפעפיים

פרופ. אריה נמט
    18/05/2008

עדנה שלום,

אם מדובר על עפעפיים עליונות, יש קופות חולים המממנות את הניתוח במידה ויש לכך אינדיקציה רפואית.
    אינידקציה רפואית היא לרוב כאשר ישנה פגיעה בשדה הראיה העליון בשל צניחת העפעפיים.

עצתי לפנות לרופא אוקולופלסטיקאי לצורך הערכה האם יש אכן בעיה רפואית, ואם כן- לבקש הפניה לבדיקת שדה ראיה.

בברכה,
    ד"ר אריה נמט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עיניים ללא ריסים
    ח.ח
    12/05/2008

שלום אני חולה אלופציה קרוב ל5 שנים כרגע אני ללא ריסים כלל והטיפולים שאני עובר שהם הזרקות לגבות לצמיחה ולקיחת פרדניזון לצורך שמירה סטרילית על השיער שנותר לא משפיעים כלל על הריסים ..ולצערי הגיעו מים עד נפש..ברצוני לדעת האים השתלת ריסים או כל טיפול אחר שיש שיוכלו אכן להיטיב עימי ושבסוף התהליך אוכל להיות שוב עים ריסים שלא ינשרו .
    אודה על תשובה מהירה וכנה.

לקביעת תור
    סגירה
    עיניים ללא ריסים

הוספת תגובה

• עיניים ללא ריסים

פרופ. אריה נמט
    18/05/2008

שי שלום רב,

נראה שמדובר על בעיה מערכתית (סיסטמית) אצלך, ועל כן הפתרון הינו במישור המערכתי. כלומר, אם מדובר על בעיה אוטואימונית והטיפול עם הסטרואידים יפתור את בעית האלופציה, הוא אמור לפתור גם את בעית הריסים.

באופן זמני, או במידה והטיפול הנוכחי אינו יעיל, ניתן לפנות לקוסמטיקאית העוסקת בהתאמת ריסים סינטטיים.

בברכה,
    ד"ר אריה נמט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לפנייתי לעינים ללא ריסים

ח.ח
    19/05/2008

דוקטור שוב שלום ..אני רואה שרשמת ללכת לקוסמטיקאית לשם השמת ריסים סינטטיים.. שאלתי היא ..האים אפשר לשים ריסים סינטטיים כאשא אין ריסים כלל ואים כן היכן תוכל להמליץ על קוסמטיקאית זו..תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עינים ללא ריסים

פרופ. אריה נמט
    20/05/2008

שי שלום,

איני בקיא בתחום זה. יש מגוון הצעות באינטרנט והני מציע לך לברר בדרך זו.

בברכה,

ד"ר אריה נמט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ריסים
    יפעת
    11/05/2008

שלום, האם אפשר להאריך או להגדיל את כמות הריסים לצמיתות?

לקביעת תור
    סגירה
    ריסים

הוספת תגובה

• ריסים

פרופ. אריה נמט
    18/05/2008

יפעת שלום,

כמו לשיער בראש ובגוף, גם לריסים יש אורך חיים ושלבי צמיחה ונשירה. קיימת נשירה וצמיחה טבעית במחזוריות של 60-90 יום לריסים.

יש מספר טיפות עיניים (ממשפחת הפרוסטגלנדינים האגוניסטים) אשר נודעת להן השפעה חיובית על הארכת ופיגמנטיית הריסים. תרופות אלו ניתנות כטיפול לגלאוקומה ואין לקחתן ללא אינדיקציה זו.

למיטב ידיעתי אין כיום תרופות או טיפות אחרות המומלצות לנטילה לצורך הארכת או הגדלת כמות הריסים באופן טבעי.

בברכה,

ד"ר אריה נמט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ריסים

אורית
    22/05/2008

ואם אני שמה את הטיפות של הגלאוקמה במטרה להאריך את הריסים ?..
    מה יכול לקרות?
    זה יכול לעשות נזק לעיניים?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ריסים

פרופ. אריה נמט
    22/05/2008

חד משמעית -אין ליטול טיפות אלו ללא אינדיקציה רפואית של גלאוקומה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח עפעפיים - גרייבס
    שני
    07/05/2008

אני בת 32, מזה שלוש שנים סובלת ממחלת הגרייבס. לפני כחצי שנה עברתי טיפול ביוד רדיואקטיבי וכרגע נמצאת ביתר פעילות של הבלוטה עדיין לא מאוזנת לחלוטין, מטופלת באלטרוקסין. יש לי בלט עין בשתי העיניים עם שקיות מתחת לעיניים אשר בולטות מאוד. יש לציין כי מצב בלט העין והשקיות בעפעף התחתון ללא שינוי מזה כשנתיים. איני מעוניינת בתיקון הבלט כיוון שלאחר ששקלתי את הסיכונים והסיבוכים הכרוכים בשבירת ארובת העין הגעתי למסקנה כי אין זה כדאי, חשוב לציין כי אין לי פגיעה בעצב או לחץ ארובתי או שינוי או כפל ראיה. יחד עם זאת אני מעוניינת בניתוח עפעפיים עליונים ותחתונים על מנת לשוות לפני מראה רענן ונינוח יותר. (יש לציין כי השקיות מתחת לעיניים גדולות ובולטות וכי יש לי עודף עור בעפעף עליון). האם ניתן לבצע בעיניים עם בלט עין ניתוח שכזה? האם יש סכנה כי השקיות מתחת לעיניים יחזרו בשלב מסויים? האם מסוכן לבצע ניתוח עפעפיים ללא תיקון בלט העין? האם נכון לעשות זאת?
    לייעוצכם אודה
    שני

לקביעת תור
    סגירה
    ניתוח עפעפיים - גרייבס

הוספת תגובה

• ניתוח עפעפיים - גרייבס

פרופ. אריה נמט
    08/05/2008

שני שלום,

את שואלת שאלה חשובה, ונראה שאת מודעת היטב למצב הארובה והעפעפיים.
    את מציינת שבלט העין והשקיות ללא שינוי מזה כשנתיים, עם זאת, רצוי מאד להגיע למצב של איזון תפקודי הבלוטה. במידה והמצב אכן יציב, ניתן בהחלט לשקול ניתוח עפעפיים עליונים ותחתונים, גם בנוכחות בלט עין.
    בין השיטות הקיימות לתיקון בלט עין, יש המשלבים גם הסרת שומן ארובתי, ואת זה ניתן לבצע גם ללא תיקון המבנה הגרמי.
    בכל ניתוח עפעפיים תחתונים יש סיכוי של חזרת השומנים, וכמובן גם בגרייבס. עם זאת, ישנן טכניקות המחזקות את הרקמות הפנימיות ומקטינות מאד את הסיכון הזה.
    אין סכנה מיוחדת בניתוח עפעפיים ללא תיקון הבלט.
    אני חושב שבמידה והמצב מפריע לך קוסמטית, ואת מודעת ליתרונות ולחסרונות של הניתוח, נכון לבצע ניתוח זה.

בברכה,

ד"ר אריה נמט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה