מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- נפיחות בעינייםיעל27/09/2008
שלום לך אני בת 49 ולפני 4 חודשים עברתי תקופה רגשית מאוד קשה, בתוך התקופה הזאת לא ישנתי טוב השתמשתי בתרופות להרגעת חרדות, וכן גם בעיות גיל הורמוניליות, תוך כדי כך שמתי לב שפתאום העיניים שלי נפוחות יותר מהרגיל, בעפעף העליון יש בליטה והעין נראת נפוחה, ומתחת לעיניים יש שקיות שבד"כ עובר אם אני שותה הרבה, או לא עייפה (גם בתקופה זו אנני ישנה טוב במיוחד) רציתי לדעת האם הנפיחות בעיניים יכולה לעבור ואחזור למצב שהייתי לפני שלא היו לי שקיות מתחת לעיניים כמו עכשיו (כמעט ולא היו לי שקיות) או האם זה מצביע על משהו יותר עמוק ואני צריכה ניתוח או לבדוק עם רופא עיניים. אודה לתשובכם המהירה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נפיחות עפעפים תחתונות
פרופ. אריה נמט27/09/2008יעל שלום,
נפיחות או "שקיות" בעפעפיים תחתונות עשויה להתבטא ולהחמיר תוך פרק זמן קצר יחסית, בעיקר בנוכחות גורמי סיכון כמו: חוסר שינה, שינויים הורמונלים ומצב רגשי לא תקין. התופעה שכיחה יותר בשעות הבקר, ונוטה להשתפר עם התקדמות היום.
ראשית, אני מקווה שיצאת מהמצב הרגשי הקשה, ואת על דרך המלך.
בנוסף, מספר המלצות: שינה טובה, תזונה מאוזנת, שתיה מספקת ופעילות ספורטיבית.
אם עדין את מוטרדת מהנפיחות תחת העיניים, תוכלי להתיעץ עם אוקולופסטיקאי (פלסטיקאי עיניים) להערכת המצב.
בברכת שנה טובה,
ד"ר אריה נמט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודה אדומהגל26/09/2008
שלום היום הופיעה לי ממש ליד האישון בלחמית העין נקודה אדומה ? מה פשר הדבר? תודה רבה , שבת שלום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נקודה אדומה
פרופ. אריה נמט27/09/2008גל שלום,
נקודה אדומה היא לרוב דימום שעשוי להיות משני לחבלה, גירוד, נגע מקומי או ספונטני.
ישנן אפשרויות נוספות נדירות יותר. בדיקה פשוטה של רופא עיניים היא הפתרון.
בברכה,
ד"ר אריה נמט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח עפעפיים עליוניםשרה26/09/2008
לפני 3 וחצי שבועות עברתי ניתוח עפעפיים עליונות אני מוטרדת ממראה עין ימין שהיא קצת יותר קטנה. בנוסף בשני צידי העין לכיוון האף יש לי נפחיחות, ובאזור התפרים ישנם גבשושים בולטים הרופא אמר לי למרוח וזילין אשמח לקבל תגובה בתודה רחל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח עפעפיים עליונים
פרופ. אריה נמט26/09/2008רחל שלום וברכה,
לרוב הבצקות חולפות כעבור 3 שבועות. לעיתים יש עדיין שינויים קלים לאחר מכן.
ניתוח עפעפיים עליונים אינו משנה את מפתח העפעפיים, ולכן "עין קטנה יותר"- ייתכן והתופעה קדמה לניתוח , או שנעשתה פעולה ניתוחית נוספת.
גבשושיות עדינות במקום התפר קשורים לתגובה לתפרים. התופעה די שכיחה וניתן למרוח משחות שונות, בעיקר עם הרכב נוגד דלקת כמו משחת אולטרקורטנול או מקסיטרול.
בברכת שנה טובה,
ד"ר אריה נמט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח להרמת שרירי עפעף תחתון רפוייםעמית26/09/2008
ישלי שקעים מתחת לעיניים.הגבול התחתון של השקעים נראה שיורד ויורד במשך הזמן.ממאמר באנגלית שגיליתי באינטרנט הבנתי שייתכן שאני סובל מצניחה ורפיון של השריר שנמצא מתחת לעפעף התחתון,ולכן כל פרוצדורה ניתוחית "רגילה" לאיזור הזה או חומרי מילוי אף פעם לא ייתנו את האפקט המצופה במלואו.
במאמר נכתב כי:
When describing lower eyelid surgeries in general, especially on the Internet, doctor usually don't know about the patient's so-called round eye muscle. This is very significant for lower eyelid surgeries. This muscle keeps proper tension of the lower eyelid. (Picture No.3) The muscle can weaken with age, and therefore its lower edge droops along with with the eyelid skin. (Picture No.4)
On the border of the lid and cheek, the muscle can be so loose that it is wrinkled, much like a too long curtain resting on the floor. In cosmetic surgery we call this “festoons.”
One reason classic eyelid surgery may not produce desired results is because the reduced tension and drooping of the round eye muscle was not fixed and the drooped border between the lower eyelid and the cheek is not modified
השאלה היא אם אתה הוא כל רופא אחר אכן מבצע ניתוחים לתיקון השריר האמור והאם זה נכון כי בחלק מין המקרים מוזרקים חומרי מילוי לחינם בעוד התהליך הנכון הנו כאמור לעיל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח להרמת שרירי עפעף תחתון רפויים
פרופ. אריה נמט26/09/2008עמית שלום רב,
מתיאורך נראה שאתה זקוק לחיזוק מכני של העפעף התחתון. יש כמובן צורך בבדיקה מקצועית על מנת לאמת את האבחנה.
אם אכן כך, הטיפול המתאים הוא חיזוק של הרקמות הרפויות בעפעפיים התחתונות ולקבע אותן לרקמות הגרמיות. חומר מילוי אינו הפתרון לבעיה מסוג זה.
אני מבצע ניתוחים מסוג זה.
ד"ר אריה נמט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחומרי המילוי כבר הוזרקו אתמול
עמית26/09/2008שלום דר נמט. האם למרות זאת תוכל לאבחן אם הבעייה היא כפי שתוארה ? האם ביקור במרפאתך לקבלת חוות דעת כאמור עולה כסף?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחומרי מילוי
פרופ. אריה נמט26/09/2008עמית שלום,
במקרה כזה כדאי להמתין כשבועיים לקבלת האפקט הסופי ואז לחשוב מה לעשות.
לפרטים וקביעת תור- מורן 09-7680464. ניתן להשאיר הודעה.
בברכה,
ד"ר אריה נמט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 'פזילת חן'אחת24/09/2008
שלום, האם לעין עצלה ז"א שריר חלש בעין שמאל (רק בזמן עייפות או חולמנות זה קורה) יש ניתוח אסטתי/רפואי? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 'פזילת חן'
פרופ. אריה נמט24/09/2008שלום אחת,
נראה שמדובר על פזילה כלפי חוץ, שהיא שכיחה לפי התיאור שלך. פזילה זו תלויה ברמת העירנות, ולכן כאשר אנו ממאבדים ריכוז, כמו בזמן חולמנות או עייפות, העין "בורחת" החוצה.
מקובל להמתין עם הניתוח כל עוד הפזילה אינה בולטת במשך רוב שעות היום. לעיתים היא מתגברת ומופיעה בתדירות גבוהה יותר ואף בזמן עירנות רגילה. במקרים אלו יש לשקול ניתוח לתיקון הפזילה.
כאמור יש ניתוח לתיקון הבעיה. המנתחים הם רופאי עיניים לילדים ופזילה.
בברכה,
ד"ר אריה נמט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עפעף שאינו נסגרלי23/09/2008
שלום,אני ישנה עם עין ימין פתוחה.דבר זה גורם לזיהומים ודלקות חוזרות ונשנות.לעיתים קרובות אני מתעוררת עם עין נפוחה ואדומה.בדרכ הנפיחות נעלמת במשך היום,אך לעיתים לא ואף מחמירה בגלל השמש והחום.מארו לי שבגלל שהעין לא סרוגה בלילה יש יובש, מה שמחמיר את המצב. מהי הבעיה וכיצד ניתן לפתור אותה? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עפעף שאינו נסגר
פרופ. אריה נמט23/09/2008לי שלום רב,
ראשית, יש לדאוג לסגור את העין במהלך שעות השינה. מומלץ למלא את העין עם משחה או ג'ל לפני ההליכה לישון, ולהוסיף פד לסגירת העין.
בנוסף, יש צורך לבדוק את העין מדוע אינה נסגרת. האם התופעה חדשה או קיימת שנים רבות? האם עברת ניתוח בעפעפיים? האם את סובלת מבעיה נוספת כמו הפרעה בתפקודי בלוטת התריס? ומה קורה במהלך שעות היום?
בכל מקרה, לאחר הבירור ניתן להחליט אם ניתן לטפל בבעיה ע"י ניתוח להחלשת השריר או בדרך אחרת.
בברכה,
ד"ר אריה נמט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשאלתך
לי24/09/2008זוהי תופעה של שנים רבות (מעל 10), ואני לא סובלת מדברים נוספים. גם לא עברתי ניתוח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
פרופ. אריה נמט24/09/2008אם כך- שמרי על העין לחה וסגורה בלילה. בנוסף אני ממליץ על בדיקה יסודית של אוקולופלסטיקאי.
בברכה,
ד"ר אריה נמט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
לי24/09/2008מהם החומרים הממולצים לשמור עליה לחה? עם מה כדאי לשמור עליה סגורה? ואחרונה-האם אתה יכול להמליץ על רופא בתחום ובכלל להסביר לי מהו תחום זה. תודה ושנה טובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
פרופ. אריה נמט24/09/2008החומרים הם ג'ל ללחות עיניים. שתי דוגמאות הן: ויסקוטירס ג'ל או ג'נטיל ג'ל. אפשרות אחרת היא משחת סינטומיצין 5% לעין.
אם עדין ישנו יובש עם מתן חומר הסיכוך, ניתן להניח פד גאזה על העין כשהיא סגורה, ולתמוך אותו בדבק פלסטר.
הרופאים העוסקים בתחום הם רופאי עיניים עם התמחות על בפלסטיקה של העין- אוקולופלסטיקאים. אשמח לבודקך במרפאתי לפי הכתובת והטלפון המצ"ב.
בברכת שנה טובה,
ד"ר אריה נמט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהדני21/09/2008
שלום, האם שבר בארובת עין כתוצאה מפגיעה ישירה (אגרוף) יכולה לגרום לקליקים בלסת? ולעפעף עליון של העין השנייה להיפתח?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבר בארובת בעין
פרופ. אריה נמט21/09/2008איציק שלום,
המקום השכיח ביותר הינו ברצפת או בחלק הפנימי של הארובה.
שבר בארובת העין עשוי לגרום למספר תופעות.
התופעות האפשריות הינן: עין שקועה יותר, כפל ראיה, תחושה ירודה מתחת לארובה הפגועה, ובמקרים של ילדים צעירים- עשוי להיות מלווה בבחילות , הקאות וכליאת השריר.
ברוב המקרים מקובל להמתין כשבועיים עד נסיגת הנפיחות והבצקות לצורך קבלת התמונה המלאה, ואז מתקבלת ההחלטה אם לתקן את השבר.
לעיתים השבר מורכב יותר ועשוי לכלול איזורים אחרים כמו החלק החיצוני של ארובת העין או תקרת הארובה.
תופעה של "קליקים" בלסת אינה אופיינית לשבר טהור בארובה. פתיחת יתר של העפעף השני עשויה להתרחש במקרים של פגיעה בעפעף המונעת ממנו להפתח, וכתגובה - פתיחה ביתר ע"י שרירי המצח. גם זו לא אופיינית לשבר רגיל בארובה.
ברכה,
ד"ר אריה נמט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עפעפיים עליונותגל19/09/2008
שלום . רציתי לשאול אם יש מצב שבו אפשר שהעפעפיים העליונות יעלו יותר ממה שהם עולות עקב חיזוק השריר? ז"א יהיה יותר "כוח" להרים אותם? או משהו אחר שיגרום לכך? דרך אגב במקרה זה אין עודף עור בעפעפף. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עפעפיים עליונות
פרופ' גיא בן סימון20/09/2008שלום רב
בהחלט יתכן מצב בו העפעפיים העליונות תעלינה למנח גבוה ביחס לנורמלי - מה שקרוי רטרקציה של עפעפיים עליונים. דבר זה נובע לרוב ממחלת בלוטת התריס הקשורה בארובה או בניתוח תיקון ביתר של צניחת עפעף.
אם המצב מפריע אסתטית או פונקציונלית (חשיפה ביתר של הקרנית) ניתן לתקנו בניתוח החלשת השריר - recession. כאמור הניתוח נפוץ יותר בחולות עם מחלת בלוטת התריס ומעורבות ארובתית.
במקרים אחרים ישנם מטופלים / מטופלות הרוצות לפתוח את העיניים יותר (ואין צניחת עפעפיים ממשית) - כאן ניתן לבצע קיצור מינימלי של השריר הפנימי על מנת להשיג מפתח עפעפיים בגדר הנורמה.
הגובה התקין בין עפעף עליון לאישון הוא 3-4 ממ'.
תוכל לקרוא יותר בנושא דרך אתר האינטרנט שלי
בברכה,
דר' בן סימון גיא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עפעף צונחלי18/09/2008
ראשית כל תודה על תשובתך. שמתי לב שציינת כי במקרים נדירים צניחת עפעף יכולה לרמז על מחלה נוירולוגית ומכיוון שבתי מתעכבת מוטורית ונראית מעט חלשה רציתי לדעת אילו סימנים יכולים להוות נורה אדומה? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הבהרה
לי18/09/2008בתי בת 15 חודשים לא בת 15 שנים. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעפעף צונח
פרופ' גיא בן סימון20/09/2008במקרה של צניחת עפעף בגיל 15 חודשים לרוב הינה צניחה מולדת שהופיעה בדרגות חומרה שונות מהלידה. ברוב המקרים היא אינה ביטוי למחלה נוירולוגית כללית אך ישנם מקרים אחרים בהם יש סמפטומים נלווים. עצתי היא להוועץ ברופא ילדים ו / או נוירולוג ילדים על מנת לשלול מחלה סיסמטית
תוכלי להוועץ במומחה אוקולופלסטיקה על מנת לבצע בדיקת עיניים ובדיקת עפעפיים מאחר שבמקרים מסויימים בהם ישנה צניחת עפעף בלידה עלולה להתפתח עין עצלה (בייחוד כאשר ציר הראיה מוסתר או ישנו אסטימטיזם כתוצאה מלחץ העפעף).
תוכלי לקרוא חומר נוסף בנושא תיקון צניחת עפעפים בילדים (פטוזיס מיוגני) דרך אתר האינטרנט שלי
בברכה,
דר' בן סימון גיא, מומחה עיניים
כירורגיה פלסטית ואסתטית, עפעפיים ארובות ודרכי דמעות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרקות בוטוקס בצידי העיניים ומשמעותנטע17/09/2008
ברצוני לדעת האם הזרקות בוטוקס בצידי העיניים (לצרכים קוסמטיים בלבד) עלולות לגרום נזקים כלשהם לעין עצמה - כגון פזילה או אף פגיעה תוך עינית כמו פגיעה ברשתיות או שינוי במצב תנועתיות הג'ל (שעיניי כבר סובלות ממילא מתופעות אלו - לרבות רשתיות שעברו "הלחמות" לייזר בשתי העיניים עקב קרעים) מודה מראש..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח לתגובה כלשהיא
נטע19/09/2008אנא תשובתכם לשאלתי - אשמח אם תזדרזו מאחר וזו שאלה העומדת על הפרק. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההזרקת בוטוקס בצידי העיניים
פרופ' גיא בן סימון20/09/2008נטע שלום
הזרקת בוטוקס בצידי העיניים הינה התוויה מאוד פופולרית, כאשר היא נעשית על ידי רופא מיומן בכך על פי רוב אין כל תופעות לוואי.
אני נוהג להזריק בוטוקס במינון מבוקר בצידי העיניים על מנת להעלים את קמטי ההבעה המודגשים בחיוך. חשוב להבין כי בוטוקס מעלים קמטים דינמיים (הנובעים משימוש של שרירי ההבעה האורביקולריס או הפרונטליס), ולא קמטים סטטים (הדורשים חומרי מילוי על מנת לטשטשם).
זוהי אחת התרופות הנפוצות ביותר ברפואה כאשר היא פותחה לראשונה כטיפול למחלת בלפרוספזם (סגירה בלתי רצונית של העיניים), כיום ההתויה העיקרית הינה קוסמטית בעיקרה והשימוש בה בטוח מאחר שהמינון בהזרקה לקמטים הינו נמוך והספגיה הסיסטמית היא מזערית. כך שאין כל מניעה להשתמש בצידי העיניים (שוב על ידי רופא מיומן בתחום, ומומלץ אוקולופלסטיקאי) כך במקרים בהם העיניים עברו ניתוחים בעבר.
ישנן אינדיקציות רבות אחרות ברפואה בכירורגיה ובמחלות דרכי עיכול, הזעת יתר - כך שתראי שזוהי תרופה נפוצה.
כתבתי פרק נרחב על השימוש בבוטוקוס לצרכים אסתטים ולמחלות עפעפיים - אוכל לשלוח לך עותק של הפרק כ PDF אם תוסיפי את כתובת הדואר האלקטרוני שלך.
בברכה ובהצלחה
כירורגיה פלסטית ואסתטית, עפעפעיים, ארובות ודרכי דמעות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבלפרוספזם
סנדרה18/01/2009אמא שלי בת 50 לפני כחודש נמצא אצלה מחלהבלפרוספזם היא עשתה פעם ראשונה הזרקת בוטוקס לפני שבוע יחצי עדיין אין השפעה.האם קוראים מקרים והשפעה מגיעה מאוחר יותר?או שיש השפעה מפעם שנייה כשמזריקים?ומה הם האפשרויות לטיפול במחלה?מודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבלפרוספזם
פרופ' גיא בן סימון18/01/2009שלום רב,
אכן ישנם מקרים בהם זריקה ראשונית של בוטוקס אינה עוזרת ובמקרים אלה יש לבצע זריקות במינונים גבוהים יותר. מוטב כמובן להתחיל ממינון נמוך.
ברוב המקרים של בלפרוספזם הזרקות בוטוקס מאוד יעילות.
במקרים קשים יותר בהם אין תגובה ניתן לבצע ניתוח הסרת השריר התת עורי (אורביקולריס) אך שוב ניתוח זה שמור למקרים הקשים יותר.
מומלץ לקבל רישום של מספר היחידות שהוזרקו ומיקום ההזרקה לצורך הטיפולים ההמשכיים.
בברכה,
כירורגיה פלסטטית ואסתטית, עפעפיים,ארובות ודרכי דמעות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עפעף צונחלי15/09/2008
שלום רב. בתי בת 15 חודשים, עם עיכוב התפתחותי מוטורי קל ובטיפול אצל נוירולוג. שמתי לב בחודשי חייה הראשונים שעפעף עין שמאל צונח והעין נראית עייפה. ביקרתי אצל רופא עיניים שטען שלא רואה בעייה כלשהי ולדעתו זה רק עניין אסתטי. הוא ציין שאפשר לעבור בדיקת עיניים נרחבת יותר במסגרת ביה"ח שטרם ביצענו אותה. שאלתי היא: האם צניחת העפעף יכולה לרמז על מחלה נוירולוגית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהמשך לשאלתי
לי15/09/2008שכחתי לציין שרופא העיניים אמר שהעפעף הצונח לא מפריע לראייה ולא מכסה את האישון.העפעף נסגר בעיקר כשהילדה נחשפת למקור אור חזק כמו שמש וכשהיא עייפה או קמה משינה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעפעף צונח
פרופ' גיא בן סימון16/09/2008שלום רב,
ראשית אבחנתך כאמא על פי רוב הינה האבחנה המדוייקת ביותר מאחר שאת נמצאת עם הילדה הזמן הרב ביותר. צניחת עפעף בגיל 15 לרוב הינה צניחה מולדת שבאה לידי ביטוי במידות שונות בגילאים שונים, כלומר יתכן שהצניחה היתה בחומרה קלה מאד כך שלא באה לידי ביטוי קליני - מומלץ להסתכל על תמונות ישנות על מנת לבחון האם היתה צניחת עפעף. הסיבה השכיחה ביותר לצניחת עפעף בגיל זה כאמור הינה צניחת עפעף מולדת ולרוב ניתן בניתוח לא ארוך לתקן ולהביא את העפעפיים למנח סימטרי.
במקרים נדירים יותר היא יכולה להיות ביטוי למחלה נוירולוגית אך כאן יהיו סימנים נלווים כמו חולשה במקומות אחרים בגוף, עייפות בערב וכדומה. המלצתי היא להבדק על ידי רופא עיניים מומחה באוקולופלסטיקה, וכן על ידי נוירולוג כללי על מנת לשלול גורמים סיסטמים לצניחה.
בברכה,
כירורגיה פלסטית ואסתטית, עפעפיים, ארובות ודרכי דמעות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהלילך14/09/2008
שלום רב, אני בת 40 ועברתי לא מזמן ניתוח להסרת משקפיים. כיום אני שוקלת לעבור ניתוח הרמת עפעפיים, האם יש בעיה לנתח אותי בגלל שעברתי ניתוח להסרת משקפיים? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח עפעפיים לאחר הסרת משקפיים
פרופ' גיא בן סימון14/09/2008שלום רב,
באופן עקרוני אין מניעה לעבור ניתוח הרמת עפעפיים לאחר ניתוח לייזר להסרת משקפיים. המגבלה היחידה היא שלעתים מתפתחת עין יבשה לאחר טיפול לייזר ולכן יש לבצע מבחנים לעין יבשה לפני הניתוח - כדוגמת זמן שבירת דמעות ומבחן שירמר, במקרים מסויימים יש להתאים את ניתוח העפעפיים למצב העין היבשה אם אכן הבעיה קיימת.
שוב במרבית המקרים אין כל מניעה לעבור את ניתוח העפעפיים (גם בנוכחות עין יבשה).
בברכה,
כירורגיה פלסטית - עפעפיים, ארובות ודרכי דמעות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח קטרקטסיון11/09/2008
אני בת 37 ולפני 10 ימים עברתי ניתוח קטרקט בעין ימין. קוצר הראיה שהיה לי בעין ימין הוא 12-. הרופא השתיל לי עדשה מס' 9 ובבדיקות לפי-כן המחשב חישב את המספר 1.25- או קצת פחות. ואכן לאחר הניתוח המספר הוא 1.25- וקצת צילינדר. לאכזבתי הרבה אני רואה מטושטש לרחוק, אך קרוב (למשל מול המחשב) אני רואה מצויין. מאוד רציתי לראות טוב אך הרופא אמר לי שאם המספר היה 0 אז הייתי בבעיה לראות מקרוב.
בעוד שבועיים אני אעבור ניתוח קטרקט בעין שמאל. המספר הוא 9-. הרופא אמר לי שהוא ישתיל עדשה מספר 12 או 12.25 והבטיח לי שהמספר בעין יהיה 0.
מה דעתך: האם יהיה שיפור בעין ימין? האם הנתונים שמסרתי על הניתוחים הם סבירים?
בכבוד רב, סיון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח קטרקט
פרופ. אריה נמט11/09/2008סיוון שלום,
הנתונים שמסרת בהחלט סבירים.
התוצאה שקיבלת היא סה"כ טובה, ואכן את אמורה לראות מעט מטושטש לרחוק, אך חד מאד ממרחק מטר ומטה.
קשה מאד ל"הבטיח" מספר מדויק לאחר הניתוח, וניתן לקבל טווחי טעות של 0.5-1.0 דיופטר מהערך המתוכנן, בעיקר במצבים של קוצר ראיה גבוה כמו שלך.
לגבי עין ימין, מתוך הנחה שהניתוח היה קל וללא טראומה משמעותית לתאי הקרנית (בשך גילך הצעיר עם עדשה רכה מאד), הרי שאין צפי לשינוי משמעותי במספר, על אף שיכולים להיות שינויים.
בברכה,
ד"ר אריה נמט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיטות קיימות בשביל ניתוח עפעפייםפרופ. אריה נמט09/09/2008
שלום ד"ר
נבדקתי ע"י רופא מומחה לפלסטיקה והובחן אצלי Dermatochalasis.
אני רוצה לשאול מה השיטות הקיימות והמומלצות לניתוח ?האם מצב של-Dermatochalasis מחייב קיצור השריר ?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח עפעפיים
פרופ. אריה נמט10/09/2008שלום רב,
דרמטוכלזיס פירושו רפיון עור העפעפיים. כל עוד זה המצב, הניתוח הינו הסרת עודף העור והשריר עוטף העפעפיים, אך ללא מעורבות של חיזוק שריר ה LEVATOR- מעלה העפעפיים.(אז מדובר על מצב של צניחת עפעפיים- פטוזיס)
בברכה,
ד"ר אריה נמט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר ניתוח עפעפיים עליונותאסתי06/09/2008
שלום לכם, לפני 3 שבועות עברתי ניתוח בעפעפיים עליונות.בעין ימין הכל נראה מצויין,ובעין שמאל מהרגע הראשון שלאחר הניתוח יש לי נפיחות מעין בצקת בעפעף מעל הריסים,נראה אדום קצת.בשיחה עם המנתח הנחה אותי לעשות עיסוי מאמצע העין כלפי פנים אך כלום לא משתפר, זה מקטין לי את העין ואת שדה הראיה ויש לי הרגשת כובד. מה קרה? ואם אפשר לתקן. אני מודאגת.תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאחר ניתוח עפעפיים
פרופ' גיא בן סימון06/09/2008נפיחות ובצקת בעפעפיים לאחר הניתוח הינה תופעה שכיחה. במרבית המקרים הנפיחות חולפת תוך שבוע עד שלושה שבועות לאחר הניתוח, אם כי בצקת ואודם יכולים להופיע אף חודש לאחר הניתוח. כך ששלושה שבועות זהו זמן מוקדם להעריך את המצב הסופי שלאחר הניתוח.
על מנת לראות תוצאה סופית מקובל לחכות 1-2 חודשים לפחות כאשר בזמן זה הנפיחות והאודם חולפים.
ישנם מקרים (בניתוחי תיקון פטוזיס או צניחת עפעפיים, לא בניתוח עפעפיים קוסמטי) בהם רואים תיקון ביתר או תיקון בחסר בימים הראשונים לאחר הניתוח, בהם יש צורך בהתערבות חוזרת בשלב מקודם יחסית. אם את בצעת ניתוח קוסמטי בלבד, הרי שמומלץ להמתין מספר שבועות נוספים ולטפל במשחות מקומיות להקטנת האודם והבצקת.
בברכה,
כירורגיה פלסטית ואסתטית, עפעפיים, ארובות ודרכי דמעות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני חושבת שבכל זאת יש בעיה.
אסתי13/09/2008הנפיחות והאודם חלפו. אך בעין שמאל יש לי בזוית העין קושי בהרמת הגבה והעין קטנה יותר מעין ימין. לעיתים יש בצקת בבקרים. וכל זאת רק בעין שמאל. יש לי תחושה שהורידו לי יותר מידי עור. במרבית היום יש לי תחושה של לחץ תוך עיני. ההרגשה גרועה. יש מקום לתקן ומתי? הניתוח היה ב 18.8.08. . גם הצלקת מורגשת מאד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמצב לאחר ניתוח עפעפיים
פרופ' גיא בן סימון14/09/2008במקרה כזה מומלץ מאוד להבדק שוב על ידי הרופא המנתח או רופא אוקולופלסטיקאי.
בברכה,
דר' בן סימון גיא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)