מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- תוצאות בדיקת תפקודי ריאה - מיטוניה דיסטרופיד``ר שבתאי ורסנו24/09/2012
שלום
בהמשך להודעה הקודמת על 2 מילדי הסובלים ממיטוניה דיסטרופי, וערכו בדיקת תפקודי נשימה אני מעבירה את הבדיקה הסרקוה ואשמח לשמוע מה היא אומרת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תפקודי נשימה 2
סמדר24/09/2012מוסיפה עוד קבצים סרוקים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתפקודי נשימה 3
סמדר24/09/2012
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד``ר דניאל סטרובין24/09/2012איכות הסריקה נמוכה, לכן לא ניתן לראות מספרים באופן ברור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתפקודי נשימה 4
סמדר24/09/2012
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפקודי נשימהסמדר24/09/2012
שלום
2 מילדי חולים במיוטוניה דיסטרופי. במסגרת מעקב נוירולוגי התבקשו לבצע בדיקת תפקודי נשימה.
ואלו התוצאות:
בני, בן 26-MVV ירידה קלה פרופרציונלית ללא שנוי לאחר מרחיב סימפונות
IC 3.44
VC IN 4.99
ERV 1.63
MVV 143.69 101.69
בתי- בת 1 MVV תקין עליה משמעותית לאחר מרחיב סימפונות, נראה שפור בבצוע הבדיקה.IC2.33
VC IN 3.48
ERV 1.13
VT 0.54
MVV 64.96 62.45
מה כל זה אומר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין24/09/2012מספרים אלה אינם אומרים דבר בלי לדעת מה ערכים תקינים של אותם האנשים ומה הם כאחוזים מערך התקין . בחולים עם מחלות עצב ושריר חשוב לקבל גם ערכים של כוחות שרירי הנשימה (MIP וMEP ).
ניתן לשלוח דף מקורי סרוק עם תוצאות תפקודי ריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעול נבחני ממושךטל23/09/2012
שלום,
אני בן 22 , נדבקתי בוירוס או שהתקררתי , מנוזל, כאבי ראש וגרון בעיקר אבל מה שבאמת מעצבן זה שכל לילה אני מקבל התקפים של שיעול נבחני אחד אחרי השני שמלווים בחרחור חזק בעיקר כשאני שואף באיזור קנה השימה. השיעול נמשך כבר 5 ימים נהייתי צרוד. בעבודה כבר השתגעו מהשיעול שלי (שכבר ניהיה מביך) נסיתי לקחת סירוף נגד שיעול אבל ההקלה היא רק לשעה.
ביומיים האחרונים גם יש לי הרבה ליחה צמיגית וצהובה.
אני רוצה לציין כי הייתי חולה אסטמה בצורה קשה מאוד (הונשמתי, מעקבים, אשפוזים חוזרים ) עד גיל 14 -15 ומאז לא היה לי התקף אסטמה.
אני לא מרגיש שאין לי מספיק אוויר או שקשה לי להכניס אוויר, או מצוקה נשימתית אמיתית כלשהי. אבל השיעול הוא טורדני מאוד ומתמשך זמן רב. עשיתי בדיקת תפקודי ריאה לפני שנה ויצא תקין.
אשמח לדעת מה ניתן לעשות? (חוץ מלקחת סירופ נגד שיעול)
האם זה סימן לכך שהאסטמה חוזרת?יש צורך באמת בבירור נוסף אצל רופא ריאות?
ולמה בגיל כמו שלי עדיין יש לי שיעול נבחני?
תודה מראש ,
טל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין24/09/2012לפי תאור מדובר במחלה זיהומית בדרכי אויר (ויראלי או חיידקי). אין לשלול גם החמרת אסתמה על רקע זיהום בדרכי אויר . מומלץ לפנות לרופא המטפל , בהתאם לממצאים בדיקתו יחליט על טיפול תרופתי (אנטיביוטיקה אם קיים חשד סביר לזיהום חיידקי, מרחיבי סימפונות , סטרואידים) או השלמת בירור ע"י צילום חזה, בדיקת רופא א.א.ג , תפקודי ריאות ו/או בדיקות דם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חנק בגרוןסובל בשקט23/09/2012
האם מחלת ריפלקס גורמת להרגשת מחנק בגרון ממש כמו משהו עולה לגרון ונתקע בגרון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין24/09/2012אחד הביטוים של רפלוקס יכולה להיות תחושה כזאת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חנק בגרוןסובל בשקט21/09/2012
שלום רב אני בן 35 לא מעשן בעבר עישנתי קצת נרגילה היום אני סובל מכחצי שנה מהרגשת מחנק בגרון אשר נשללה כל בעיה א.א.ג רופא משפחה אשר בדק הריאות אמר לי שיש לי קצת אסטמה מריאה ימינית לפעמים קשה לי לעלות עליה . והרגשת המחנק כמעט כל יום .
אני מרגיש ממש אסטמה והנשמה קשה ומהירה ממה זה יכול לנבוע בבקשה?
נמאס לי כבר
מה עליי לעשות האם כאן מדובר בבעיה של ריאות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין23/09/2012לקשיי הנשימה במאמץ ו/או במנוחה קיימות סיבות רבות. אסתמה הינה אחד מהם. במידה ועלה חשד לאסתמה, יש לבצע תפקודי ריאות ולפנות ליעוץ אצל רופא ריאות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מצב קשהששון21/09/2012
שלום דוקטור.
אני חולה אסטמה זה 15 שנה, ואני בן 58. מצבי כרגע הוא לא בשליטה. מקבל לטיפול סרטייד. וסינגולר. כמו כן בריקלין, ובהחמרה מגיע לאנהלציה שבדרך כלל לא עוזרת( ונטולין ואירובנט). ואז מגיע הרגע בלילה שאני בולע פרדניזון. עד 20 מ'ג למשך שבוע ויורד בהדרגה כמקובל. הצורך בסטרואידים היה לפני זה כפעמים עד שלוש בשנה. בשנה האחרונה מידי חודש, ואתמול בלילה במפתיע גם 20 מ'ג פרדניון לא הרגיע. מה עושים במצב כזה? אפשר להגדיל את המינון?. אציין שעברתי בדיקות מקיפות והכל תקין.
השוני היחידי בשנה האחרונה הוא בקע סרעפתי של 3 מ'מ יש שליטה על הצרבות עם 2. אומפרדקס ביום. אם ההחמרה ניגרמה מהבקע האם כדאי לבצע ניתוח בקע אפילו שהבקע קטן?
מנסיונך דוקטור הצילני. תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין23/09/2012להחמרות אסתמה מקובל לתת לתקופות קצרות מינון פרדניזון 40 מ,ג ליום ואפילו 60 מ"ג עם הפסקת תוך שבוע . לאסתמה בלתי מאוזנת יכולות להיות סיבות שונות. רפלוקס של חומצות קיבה הינו אחד מהם, אך כדאי לברר האם רפלוקס הינו פעיל . בקע סרעפתי עצמו אינו שווה רפלוקס פעיל. לפני חשיבה של אופציה ניתוחית חייבים לנצל כל אופציה טיפולית לא כירורגית. על כך לפנות לרופא גסטרואנטרולוג .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- T,Roxoמיתר20/09/2012
שלום וברכה-
בעת שיחרורי מב"יח כתוצאה מדלקת ראות המלווה בהקאת דם, שיעולים לכדי קוצר נשימה, הקאות ולחות אין ספור, קבלתי להמשך הטיפול את המרשם הנ"ל ל 150 מ" ל 20 יום.
ברצוני לשאול אם מרשם זה רלוונטי למצבי? האם הוא אכן ייטיב עימי? ומה הם תופעות הלוואי?
בנוסף, אני נוטלת את הראקוטן, האם ניתן ליטול אותם יחדיו?
אשמח לתשובה בהקדם, בתודה מראש=
מיתר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין20/09/2012טיפול ע"י מקרולידים (רוקסו) הינו מקובל לדלקות בדרכי אויר ורקמת הריאה (דלקת ריאות). בדרך כלל אין תופעות לוואי משמעותיות , לעיתים רחוקות אנשים סובלים מכאבי בטן, בחילות וחולשה.
המשך טיפול ומעקב יהיה דרך רופא המטפל ובמידת הצורך בדיקות עזר ויעוצים .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פגיעה אתילן כלורידשיין אבנר18/09/2012
אני בן 55 .סובל מאסתמה .באחרונה נחשפתי למתינול כלוריד ומרגיש החמרה קשה .היש דרך לשיקום הפגיעה ?
בתודה אבנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין19/09/2012החמרה נשימתית יכולה להיות בשל החמרת אסתמה עקב השפעת גורם כימי או פגיעה ישירה של חומר בדרכי אויר ורקמת הריאה. לצורך אבחון והחלטה על המשך טיפול מומלץ לבצע צילום חזה, תפקודי ריאות ולהגיע ליעוץ אצל רופא ריאות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאילו בדיקותאמפיזמה18/09/2012
בדיקת אקג הראתה חשד לסי או פי די.
צילום הראה שינויים אמפיזמטוריים מתקדמים.
לאילו בדיקות כדאי לפנות על מנת לקבל תמונת מצב רחבה ? והיכן יבוצעו הבדיקות ? במרפאת ריאות של בית החולים ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין19/09/2012בדיקת א.ק.ג אינה אבחנתית למחלות ריאה. צילום חזה יכול להצביע על אפשרות לפטולוגיה של COPD (נפחת) אך אינה מגדירה את המחלה.
לצורך אבחון יש לבצע תפקודי ריאות ולהגיע לבדיקה ויעוץ אצל רופא ריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציפצופים וחירחורים בריאות בהריוןנ16/09/2012
שלום רב,
אני בת 29, בהריון בשבוע 20. לפני יותר מחודשיים הייתי מאוד מצוננת, נזלת שקופה. לאחר הצינון החל שיעול מאוד ליחתי ואף סתום ללא הקלה. אף אוזן גרון רשם טיפות אף ורופאת משפחה רשמה מוקסיפן ומשאף (שמעה ציפצוםים וחירחורים ללא חום). סיימתי את הטיפול במוקסיפן עם שיפור בעניין הנזלת אך עדיין מידי פעם שיעול מציק עם הרגשה מוזרה בנשימה. בביקור שגרתי אצל רופא נשים הוא הקשיב לריאות ושמע עדיין ציפצופים וחירחורים ורשם לי אוגמנטין. היום יום שני לנטילת האוגמנטין. אני מרגישה כרגע בנשימה את הציפצופים המציקים. אין לי קושי לנשום אז זה לא נעים לי ומלחיץ. האם זה אכן טיפול נכון למצבי או שכדאי שרופא מומחה מסוים יבדוק? ובנוסף, יש לי ריפלוקס כבר הרבה שנים ואני לוקחת לסירוגין לוסק, אולי זה קשור לזה?
אשמח לעזרתך.
תודה וחג שמח,
נ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ציפצופים וחירחורים בריאות בהריון - תגובה
ד''ר שבתאי ורסנו19/09/2012שלום,
יש לשלול אסתמה שהופיעה בהריון.
מומלץ לפנות לרופא ריאות ולבצע בדיקת תפקודי ריאות בין יתר הדברים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח צילום חזה בעקבות קוצר נשימהד``ר שבתאי ורסנו10/09/2012
שלום,
מזה כ-6 שנים אני סובל מקוצר נשימה שאינו מפריע לתפקוד השוטף (מאמץ, שיעול וכו'...) אך מאוד מאוד מציק לי. תמיד ייחסו את זה לחרדה ולחץ, ואכן אני מטופל תרופתית בנידון.
לאחרונה, לאחר שהמצב החמיר וזה נהיה יותר ויותר מעיק, החלטתי לבדוק את זה לעומק כדי לוודא שאכן אין בעיה ריאתית.
יש לציין שאני מעשן.
עשיתי צילום חזה וזה הפיענוח שקיבלתי:
אין עדות לתסנין או גודש
סינוסים קוסטופרניים חופשיים
צל הלב ומדיאסטינום אינם מורחבים
מה כל שורה פה אומרת? האם זה אומר שהל תקין?
צירפתי את הצילום.
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פענוח צילום חזה - תגובה
ד''ר שבתאי ורסנו10/09/2012שלום,
על פי הפענוח הצילום פורש כתקין. ברור קוצר נשימה כולל מעבר לצילום חזה גם בדיקה וראיון של רופא וגם ביצוע תפקודי ריאה.מומלץ שתפנה להערכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינוי באבחנה - מחלת ריאותמור05/09/2012
אני בת 44, סובלת מזה 8 שנים מאסטמה, משתמשת בפורדיל ובסרטייד, לאחרונה ללא הטבה. אני באופן קבוע לא נושמת טוב והמצב מוחרף בעת מאמץ קל. בשיחה עם רופא ריאות נתבקשתי לעשות CT חזה על מנת לשלול מחלה אחרת. בעבר עשיתי צילומי חזה ו CT חזה מספר פעמים ונאמר לי שהממצאים מתאימים לאסטמה ולא למחלה אחרת. האם ייתכן שינוי פתאום? האם אפשר להסתפק בצילום ריאות רגיל על מנת לאבחן מחלות ריאה אחרות ולאו דוקא ב CT?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין06/09/2012שינוים בתסמינים בחולה במחלת ריאות (אסתמה או אחר) יכולים להיות עקב סיבות שונות, בין היתר - מחלה ריאתי נוספת. במידה וחושדים במחלה בתוך רקמת הריאה (מחלה אינטרסטיציאלית , לדוגמה) , CT הינה בדיקת הבחירה . בדיקות קודמות צריכות להילקח בחשבון בהחלטה על המשך בירור. צילום חזה לא יכול לשלול מחלה ריאתית דיפוזית או שינוים קלים ברקמת הריאה , שלאיבחון דורשים רזוליוציה של בדיקת CT .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אי שקט ורעד לאחר שימוש בסימביקורטמשה04/09/2012
שלום דר',
משתמש בסימביקורט 160 פעמיים ביום מזה כ- שלוש שנים, (יש לי הפרעה קלה בדרכי הנשימה העליונה).
לאחר השימוש בעיקר בבוקר, אני מרגיש אי שקט, וקצת רעד בידיים.
האם זה תופעת לוואי של התרופה?
מה עושים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין04/09/2012רעד בידיים ותחושת אי שקט יכולים להיות תופעות לוואי של פורמוטרול (מרחיב סימפונות) שהינו חלק ממשאף משולב סימביקורט (מורכב מפורמוטרול ובודזונייד). במידה ותופעה אינה חולפת עם הזמן - מומלץ לפנות לרופא המטפל או יועץ ריאות לגבי החלטה על המשך טיפול קבוע .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
משה04/09/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי שאיפת סיבי בדחנה03/09/2012
דר' שלום,
לפני יומיים שמתי לב שחלל הרכב שלי מלא באבק שנוצר מפיסת בד שהתפוררה בו. נבהלתי מאפשרות של שאיפת האבק הזה מאחר ובקיץ המזגן פועל כל הזמן והחלל לא מתאוורר.
האם שאיפה של חומר כזה במשך כשבועיים שלושה יכולה להזיק ? האם יכול להיווצר נזק אצל ילדים שנחשפו במשך כ- 3 שעות ?
בתודה,
חנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין04/09/2012סבירות לנזק ריאתי עם חשיפה קצרה לאבק/חומרים נדיפים היא נמוכה כן לטווח זמן קצר וכן ארוך. יש לדעת הרכב כימי של החומר כדי לומר זאת בוודאות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה דר סטרובין אם אפשר שאלת המ
חנה05/09/2012תודה רבה דר סטרובין,
איך ניתן לבדוק את הרכב החומר , למי כדאי לפנות ?
תודה,
חנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד``ר דניאל סטרובין06/09/2012משרד לאיכות הסביבה או יצרן חומרים .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עבודה במפעל פלסטיק חד פעמיליטל03/09/2012
שלום, אני ליטל בת 21.
אני לא יודעת אם זה הפורום המתאים אבל אולי תוכלו לעזור לי.
אני התחלתי עבודה לתקופה של חצי שנה במפעל פלסטיק.
במפעל יש ריח לא עדין במיוחד של הפלסטיק.
האם יש לכך השפעות שליליות על הגוף? בכל מקרה מדובר על תקופה של חצי שנה, יכולה להיות השפעה משמעותית בתקופה כזאת קצרה?
תודה מראש,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין03/09/2012קיימים חומרים שונים שיכולים להשפיע על מערכות שונות בגוף, בין היתר גם במערכת נשימתית במידה ומדובר בחשיפה לאבק, עשן או חומרים נדיפים עם ריח . בדרך כלל נזק נגרם אחרי חשיפה ממושכת (של מספר שנים בדרך כלל). גורם משמעותי כאן הינו סוג החומר או חומרים . בלי לדעת באיזה חומרים מדובר באופן מדויק , לא ניתן להעריך נזק פוטנציאלי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)