מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- פענוח סיטי ראותתמר05/06/2012
אודה לכם אם תבהירו לי את משמעות הפיענוח שלהסריקה הממוחשבת של
"בית החזה ומדיאסטינום במנח אקסיאלי"
הבדיקה בוצעה לאחר זריקת חומר ניגודי תוך ורדי מסוג lomeron
* ניפוח יתר
* שינויים אינטרסטיציאליים מופשטים עדינים על פני שתי הריאות, בולטים באונות
התחתונות דו-צדדי.
* מוקד סוב-פלאורלי באונה האמצעית מימין בקוטר כ- 3 מ"מ - בלתי ספציפי
* אין עדות לבלוטות לימפה מוגדלות
* הלב מעט מודל
* מוקד סוב-פלאורלי בלתי ספציפי RML* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פענוח סיטי ראות - תגובה
ד''ר שבתאי ורסנו05/06/2012שלום,
אלו הם ממצאים כפי שכתוב לא ספציפים למחלה מסויימת אם בכלל שיש לפרשם על פ פי הקונטקסט הקליני: גורמי סיכון (כגון עישון, סיפור משפחתי, מחלות ריאה קודמות). עלייך לגשת למי שהפנה אותך לצילום בכדי שיחליט על המשך ברור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשאלתי הקדמת
תמר05/06/2012תודה על תשובתך המהירה
להלן האינפורמציה הנוספת
מדובר באישה בת 55 מעשנת כבדה שהופנתה ל-c.t בעקבות בקשתה בגלל שיעול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
פענוח סיטי ראות - תגובה - תגובה
ד''ר שבתאי ורסנו06/06/2012שלום,
בקונטקסט של עישון אזי הנודולים התת פלוירליים ידרשו מעקב CT בקרינה נמוכה על פי הנראה לי. קיימים לפי התאור גם שינויים הקשורים בעישון עם נפחת הריאות. יש לחזור לרופא המפנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קושי בנשימהא04/06/2012
שלום. אני בת 35 , מעשנת כ 10 סיגריות ליום, בריאה בדרך כלל, לפני חודש התחלתי להרגיש שאחרי שאני לוקחת נשימה חסר לי עוד קצת נפח בריאות ואז אני בסוף שאיפה עוצרת ומוסיפה עוד אוויר או שלפעמים אני מתחילה לפהק וזה נותן לי הרגשה שרק כך אני מצליחה לקחת את כל האוויר שאני צריכה. מה זה יכול להיות? איזה בדיקות לעשות? תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קושי בנשימה - תגובה
ד''ר שבתאי ורסנו04/06/2012שלום,
אלו תלונות אופיניות לקוצר נשימה שעל רקע מתח נפשי. מנסיוני הן לעיתים מלוות אסתמה. גשי להבדק בדיקה מלאה כולל תפקודי ריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חולשה בחילות ומחושים בחזהאתי03/06/2012
שלום,
אני בת 37, 7 חודשים אחרי לידה בחודש האחרון תקפה אותי חולשה כללית שמלווה בכאבים בחזה והרגשה שאין לי אוויר מתעייפת מהר מאוד אפילו ממאמץ מינימלי.. עשיתי בדיקות דם צילום ריאות ואקו במאמץ התוצאות היו תקינותהאם יש בדיקות נוספות שאתם ממליצים לי לעשות על מנת להבין ממה כל זה נובע? האם יתכן וכל זה כתוצאה מלחץ ומתח
תודה על ההתיחסות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חולשה בחילות ומחושים בחזה - תגובה
ד''ר שבתאי ורסנו03/06/2012שלום,
אלו סימפטומים שמחייבים ברור. החל מספירת דם לברור אפשרות של אנמיה, דרך תפקודי ריאה וגם אקולב על פי הצורך ולאחר מכן התייעצות עם הרופא בשטח המתאים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עבודת גמרהדר פרנס03/06/2012
שלום, שמי הדר, ואני תלמידת י'ב במגמת מדעי בריאות. כחלק מעבודת הגמר שלי, בהיקף של 5 יחידות לימוד, סיפור המקרה שלי הוא אישה עם סרקואידוזיס בשלב 2 בריאות. בנוסף גם הפרעות קצב, היפותירואיזם, מפיברומיאלגיה ומראומטואיד ארטריטיס.
חוותה במשך תקופה ארוכה פלפיטציות וכאבי מפרקים, שאובחנו באופן שגוי כתופעות לוואי של עודף משקל. לאחר שחוותה באיבוד טונוס שרירים בשתי ידיה, הלכה להיבדק אצל רופאה ששמעה חרחורים בבסיס הריאות, ושלחה אותה לצילום ריאות. הצילום לא הראה ממצאים חד משמעיים, לכן נשלחה לCT. כאשר גם הCT לא הראה ממצאים חד משמעיים, עברה מדיאסטינוסקופיה, בה נלקחו מריאותיה דגימות שהתגלו כגרנולומות. לא נטלה קורטיקוסטרואידים.
1.מהי שכיחות המחלה באוכלוסיה המטופלת על ידך? בארץ? בעולם?
2.מהם גורמי הסיכון הנפוצים יותר בארץ למחלה זו? האם קיימים גורמים מאפיינים לארץ?
3.מהם הסיבוכים הקשים ביותר של המחלה?
4.מהם השיקולים המנחים אותך בבחירת הטיפול המתאים (או החלטה על אי טיפול ורק מעקב) לחולה מסוים?
5. מהם הטיפולים החדשניים ביותר לטיפול בתסמיני המחלה?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
עבודת גמר - תגובה
ד''ר שבתאי ורסנו03/06/2012הי,
צר לי אך זהו לא המקום לראיון.
חפשי בספרות, אני מניח שיש גם בעברית, גגלי....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ברירת מחדל במצב של הפחתת עישוןליאת01/06/2012
הנני מעשנת כבדה מספר שנים.
אני מעוניינת לשנות את המצב ומתלבטת במה נכון עבורי/אוכל להתמיד בו וחשוב לי מאד לדעת,מה רפואית נחשב הרע במיעוטו.
מקרה א-אדם שמפסיק לעשן (לאחר 15 שנות עישון),מתמיד בכך שנה,שנתיים ואז חוזר לשנה,ומספיק לחצי שנה וחוזר ל-3 שנים ומספיק לעוד 5....מספרי השנים הם כדוגמא עקרונית.
מקרה ב-אדם שמעשן סיגריה בשבוע,או לפתע 2 ביום או לפתע חודש לא מעשן ואז מדליק אחת..מעין תדירות רחוקה כזו שמשתנה בין 2 ליום לאחת בחודש...
מנסה להבין האם המדד הוא בסופו של דבר כמות הסיגריות נטו!! או האם עצם ההפסקה ולאחריה הדלקת סיגריה אחת-מזעזעת את הריאות וגורמת לנזק כפול בגין אותה סיגריה אחת (מעצם ההפסקה ואז הלם הריאות שסיגריה אחת גורמת להן לשיעול).
בבקשה ענו לי.זה חשוב לי.
יודעת שעדיך להפסיק בכלל! אך אם זו כל יכולתי,אז האם שנה הפסקה ושנה עישון (עקרונית) פחות גרועים או יותר גרועים מאחת מאחת ביום/שתיים בשבוע...(בהנחה ומספרי וכמויות הסיגריות בסוף זהים...) השאלה העקרונית פורטה מעלה (נזק ופגיעה חזקה יותר בריאות לאחר שמפסיקים ופתאום עשן סיגריות).
מקווה ששאלתי ברורה.
מודה מראש!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין03/06/2012לא מדובר בבעית התמכרות במקרים בהם אנשים מפסיקים לעשן וחוזרים לזה אחרי חודשים ו/או שנים. כאן קיימת בעית הרגלים.
לאנשים עם קושי מנטאלי להפסיק לעשן לבד, מומלצת קודם כל עזרא דרך סדנאות להפסקת עישון . קורס של מספר מפגשים נותן טיפים חשובים כדי להפסיק לעשן ואחרי זה גם לשמור על כך. בשנים אחרונות סדנאות להפסקת עישון נמצא בכל קופות החולים עם עלות מינימלית או ללא עלות נוספת כלל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת ראותפליציאה31/05/2012
שלום לך
חודש אחרי אישפוז בגלל דלקת ראות עם פנאומוכוכוס שעבר גם לדם (ספסיס)
התשובה של צילום החזה היא:
הצללה נרחבת עם מרכיב אטלקטטי באונה תחתונה של ריאה שמאלית.
מה זה עומר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין03/06/2012תהליך הבראה מדלקת ריאות יכול להימשך עד 3 חודשים מבחינת ספיגה בצילום חזה. יש לבצע השוואה בין צילום בתחילת המחלה לצילום נוכחי כדי לדעת האם קיימת הטבה. במידה וקיים ספק בכך ו/או עדיין ישנם תסמינים נשימתיים (שיעול , קשיי הנשימה ) - רופא המשפחה יכול להפנות להתייעצות עם רופא ריאות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםשלום29/05/2012
שלום
אני סובל מרפלוקס ממש חמור (הצריך פונדופליקציה) ובמקביל החלה התפתחות של
קשיי נשימה ,במחשבה שזה לא משהו רציני לא ייחסתי לזה משמעות מיוחדת ,אלא שזה ממש החמיר ועכשי ויש חשד קליני לאסתמה רמה של FEV 54% קשיי נשימה במיוחד אחרי הקאות בלילות וגם ללא מאמץ..
רציתי לדעת עד כמה רפלוקס קשור לאסתמה ובעיות נשימתיות?(עד לפני הרפלוקס הייתי עושה ספורט ובריא לחלוטין)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין30/05/2012רפלוקס משמעותי יכול להיות גורם מגרה לאסתמה קיימת. לא ידוע האם רפלוקס יכול להיות סיבה לאסתמה. כמו כם במקרים מסוימים מיקרו-אספיראציות של תוכן חומצי יכולות לגרום לתהליך דלקתי כרוני בעץ הסימפונות (ברונכיטיס כרונית ) וגם ברונכיאקטזיות .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שחפתגל26/05/2012
לאחר מגע מיני אני חושד שנידבקתי בשחפת ביגלל חתך ביד ברצוני לישאול האים לאחר חודש יכול להיות תסמינים כמו חום בלוטות לימפה חולשה כללית כאביים בשררי הרגליים וכתפיים לאחר כמה ימים קשיי נשימה. שללתי hiv מיפניי שעשיתי כ חמש בדיקות לאחר 4 חודשים מהמגע. האים אתה יכול לייעץ לי איך אני יכול להיבדק לסוגיי השחפת שיש? והאים במידה וזה שחפת האים לאחר החודש מהמגע בזמן שהייתי חולה אני הייתי גם מדבק ? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שחפת - תגובה
ד''ר שבתאי ורסנו28/05/2012שלום,
אם יש לך את כל הממצאים שאתה מתאר כדאי שתפנה לבדיקת רופא משפחה קודם כל ובמידה ויש צורך יפנה אותך למרפאת שחפת של משרד הבריאות (מלש"ח). צורת ההדבקה העקרית בשחפת של בני אדם היא בנשימה ולא דרך העור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זריקות כנגד נוגדן IgEשרון25/05/2012
שלום רב, אני בת 33 מאובחנת כאסמטית כבר יותר מ15 שנים.
מטופלת במשאפים אינהלציות וכדורים.
לאחרונה מצבי החמיר והצורך באינהלציות ובמשאף גבר מהרגיל. (כ-3 פעמים ביממה).
קראתי באינטרנט שישנו טיפול חדש באסטמה קשה שאיננה מגיבה לטיפול המקובל הוא ע"י זריקות חד חודשיותשל נוגדנים כנגד נוגדן ה- IgE (שם הזריקות: Xolair , Omalizumab )
האם אתה מכיר את הזריקות הנ"ל והאם הן יעילות?
מי יכול לרשום לי טיפול כזה? האם רופא ריאות או רופא אלרגיה?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
זריקות כנגד נוגדן IgE - תגובה
הטיפול נמצא מזה מספר שנים בסל הבריאות באינדיקציות המתאימות: אסתמה קשה ומוכחת עם הפיכות משמעותיעת בתפקודי ריאה, הוכחה לקיום אלרגן כל-שנתי (למשל אבק בית, שער חתול), רמת TOTAL IGE בין 30-1500 (בדיקת דם), אסתמה קשה שאינה מגיבה אופטימלית לטיפול מונע מקסימאלי וחייבה מתן שני קורסים של סטרואידים ססטמיים (למשל פרדניזון בטבליות) משך השנה האחרונה. ההמלצה צריכה להיות על ידי רופא מקצועי (ר.ריאות או אלרגולוג). מניסיוני המושך הטיפול אכן יעיל למי שעומד באנדקציות הללו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שחפתגל24/05/2012
האים שחפת גורמת בבדיקת דם ל rbc נמוך ? האים שחפת יכולה להדביק אדם שקיים יחסיי מין עים חתך ביד שנגע בנוזליי גוף של אדם חולה ? תודה
שחפת - תגובה
ד''ר שבתאי ורסנו24/05/2012שלום,
כל מחלה חריפה או כרונית עלולה לגרום ירידה ב RBC=אנמיה.
הדבקה העקרית בשחפת מתבצעת על ידי תרסיס של נוזלי גוף בנשימה/שיעול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסבר לתוצאת CT חזהחגית24/05/2012
הודגם עיבוי אינטרסטיציאלי קל בפסגת הריאה הימנית פחות מכך בשמאלית פרט לכך פרנכימת הריאה שמורה,העץ הברונכיאלי הראשי פתוח.ללא לימפאדנופתיה מדיאסטינלית או אקסילרית. מה פירוש ולמה יכול להתאים?
הסבר לתוצאת CT חזה - תגובה
אלו ממצאים לא ספציפיים שיכולים להתאים למספר סיבות, בעקרן דלקתיות. יש לבחון את הצילומים בקונטקסט הקליני (מה התלונות. מה סיבת הצילום) ולא רק לכשעצמם. התייעצי עם הרופא שהפנמה אותך לבדיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבהרה
חגית03/06/2012הבדיקה בוצעה משום שחליתי בסרטן השחלות. לפי הבדיקה אין עדות להישנות המחלה והממצאים בריאות קצת הפתיעו אותי. למרות שמפעם לפעם מופיע לי שיעול פרודוקטיבי ללא שום קשר להצטננות. האם יש לבדוק זאת או להתעלם מהממצא בריאות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
הבהרה - תגובה
ד''ר שבתאי ורסנו03/06/2012לא נראה שיש לעשות משהו כרגע אך הרופא שלך צריך לזכור הממצא ואולי להתייחס בעתיד אם תופענה תלונות.
בריאות שלמה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה.
חגית04/06/2012אם לא הייתי חולה היתה משמעות לממצא הזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בנוגע לפענוח צילום חזהזהבה23/05/2012
שלום, ביקרתי במיון לפני שבוע בגלל חולשה, סחרחורות, ובחילות, בתוספת לחום נמוך מדי [35.4]. כל זה אחרי מחלת חום [40] שנמשכה כ10 ימים.
כפי הנראה שכחו להעביר את צילום הרנטגן למיון, ולכן רק היום קיבלתי בדואר את הפיענוח מהמיון באיכילוב. מה שרשום הוא: "הצללה בבסיס השמאלי עם מרכיב תמטי, חדשה. לקורלציה עם קליניקה והמשך ברור בהתאם". יש לציין שבבדיקת הגרון שלי בזמן המחלה- לא נצפתה דלקת כלל. השתעלתי בזמן החום אבל לא בצורה יוצאת דופן, שכן אני אלרגית ותמיד בזמן שאני חולה במשהו האלרגיה גורמת לדלקת בגרון, ליחה ושיעול. הדיאגנוזה של המחלה שלי, בהיעדר ממצאים נוספים לדלקת ועליה באנזימי הכבד, הייתה של זיהום ויראלי.
אודה לך אם תוכל לומר לי מה האפשרויות של פיענוח זה. הרופא שלי יהיה רק ביום שני ואני קצת מודאגת...
בתודה,
זהבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלה בנוגע לפענוח צילום חזה - תגובה
ד''ר שבתאי ורסנו23/05/2012שלום,
הממצא כפי שתואר יכול להתאים גם לדלקת ריאות, לאור החום הגבוה שהיה. אני מניח שטופלת באנטיביוטיקה. עלייך לחזור לביקורת ובדיקת רופא ובמידה ואין עדות לתהליך פעיל (חום ,ספירת דםפתולוגית) יהיה צורך במעקב קליני וצילום חזה ביקורת בכדי לווודא העלמות הממצא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול נוסף בסטרואידים - שאלה נוספתמור23/05/2012
אני עומדת לטוס לחו"ל, לאחר טיפול של 10 ימים ב- 40 מ"ג פרדניזון שהסתיים לפני כ- 3 שבועות, הביא להקלה אך לא להכחדה של התופעות.
מבקשת לבדוק אם במקרה של התקף קשה בחו"ל, שבו בד"כ משאפים לא עוזרים לי, אוכל להתחיל שוב טיפול בסטרואידים. ברור לי שסטרואידים ניתנים רק ע"י רופא אך בכל זאת אני בחו"ל ולא רוצה לפספס את הטיול. (בגלל האסטמה, לא הייתי בחו"ל שנים רבות..). תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
טיפול נוסף בסטרואידים - שאלה נוספת - תגובה
ד''ר שבתאי ורסנו23/05/2012שלום,
במידה וחלה החרפה משמעותית באסתמה והטיפולים הקבועים לא עוזרים (גם לא במינון הגבוה9 אזי יש להתחיל בפרדניזון. תמיד רצוי לאחר בדיקת רופא או התייעצות עם רופא שמכיר אותך אך במצב כמו שאת מתארת גם בהחלטתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיסה עם כדור הרגעה לחולת אסטמהמור23/05/2012
שלום, אני אמורה לטוס השבוע לאירופה.מכיון שאני חולת אסטמה (פעילה) בכוונתי לקחת משאף ונטולין רגע לפני ההמראה. כמו כן, מתכוונת לקחת כדור הרגעה (חצי כדור ואבן) על מנת שאם יתרחש התקף אסטמה במהלך הטיסה, אישאר רגועה והוא לא יחמיר.
האם השילוב של ואבן וונטולין אפשרי?
האם יש סיכון לחולי אסטמה בטיסה של 4 שעות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
טיסה עם כדור הרגעה לחולת אסטמה - תגובה
לא אמורה להיות בעיהבשילוב ואבן עם ונטולין.
יחד עם זאת, כדאי שתבררי עם רופאך האם האסתמה שלך מאוזנת והאם עלייך להיות על טיפול קבוע מעבר לונטולין, שהיא תרופה מקלה SOS ולא טיפול בסיסי. כמו כן, בררי האם האסתמה שלך בדרגה שאת צריכה להצטייד בטבליות פרדניזון לטיול על כל צרה.
נסיעה מוצלחת !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשיי נשימהשירי22/05/2012
שלום, בת 31, שלשום היתי במיון עקב קשיי נשימה, עשו צילום ריאות (ובדיקות לב וכו) והכל תקין. אבל הבעייה ממשיכה. האבחנה במיון היתה או עקב מתח (שאין לי) או הפרעה כלשהי מהסיליקון בחזה שיש לו בו דליפה (בלוטות לימפה בבת שחי מסוננות סיליקון) חשבתי שאולי הסיליקון הגיע לריאות אבל הרופא אמר בוודאות שלא יתכן דבר כזה ואם היה קורה היתה לי דלקת וחום גבוה. בכל מקרה.. אני אובדת עיצות כרגע.. צילום ריאות בביהח הראה הסתיידות בצד ימין שכנראה מהסיליקון, (כך נכתב), שזהו גם הצד שבו הסיליקון קרוע. אבל יש לי קשיי נשימה כבר שנה, ובשבוע האחרון זה החמיר וגם מתעוררת בימים האחרונים בלילה בפתאומיות בלי נשימה. ואני מרגישה שבצד ימין שזה איפה שהבעייה בסיליקון שם הריאה גם לא נושמת כמו שצריך. ששואפת אויר ההרגשה שבצד שמאל הכל בסדר וצד ימין נושמת אבל בצורה לא מספקת. זה גורם לי להיות מסוחררת כשמדברת, וקושי לדבר מחוסר אויר. ובכללית חוסר נעימות כל היום ברמה משתנה.בשנה האחרונה זה היה לי בעיקר כשהיה אובך באויר ומקרים כאלו אבל עכשיו כל יום. קבעתי תור לרופא ריאות עוד 3 שבועות.. שאלותי הן האם כדאי לבצע בירור מעמיק יותר לוודא שאין סיליקון בריאה? במידה וזו לא אפשרות אז מה כן יכול להיות הפרעות הנשימה האלו ומה לעשות? בתודה מראש.
קשיי נשימה - תגובה
אין צורך להכנס לחרדות מיותרות. לא סביר שקוצר הנשימה שלך קשור לסיליקון. עלייך לעבור ברור קוצר נשימה אצל רופא ריאות כולל תפקודי ריאה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה.. ו..
שירי24/05/2012אני מעשנת קופסאת סיגריות ביום (10 שנים), כששאלתי את הרופא בביהח אם זה יכול להיות מה שגורם לי הוא אמר שלא כי הריאות נשמעות נקיות. אבל בימים האחרונים הפחתתי לכמעט חצי את העישון ואני כבר לא מתעוררת בלילה בלי נשמיה וגם הנשימה ביום אומנם לא מושלמת אבל יותר טוב.. האם יתכן שזה מהעישון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תודה.. ו.. - תגובה
ד''ר שבתאי ורסנו25/05/2012שלום,
הפסיקי לעשן בכל מקרה. "ריאות נקיות" לא שוללות נזק מעישון, והנזק מצטבר עם השנים !
לכל הקופות סדנאו גמילה מעישו מאד יעילות ומסובסדות. הרשמי !!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתעוררות בלילה
שירי01/06/2012שלום שוב.. עדיין ממתינה לתור לרופא הריאות (בעוד יותר משבוע) לוקחת את עצתך להפיסק לעשן בכובד ראש ומשתדלת (לא קל). לאחר שבוע ללא התעוררות בלילה אתמול שוב התעוררתי עם הרגשה של חוסר אויר כאילו לא נשמתי זמן ממושך, נשימות שנשמעות כמו בנאדם שנחנק, וציפצוף בריאה ימינית בשאיפה עמוקה. מאוד מלחיץ אותי ההתעוררויות האלו בלילה אני מרגישה שמתעוררת על סף חנק מוחלט.. אין לי ליחה כמעט בכלל או שיעול אבל תוהה אם זה מסוכן מה שקורה לי בלילה? אני קמה חסרת אוויר ואחרי כמה דקות נרדמת שוב אבל זה לא נראה לי דבר נורמלי.. בנוסף גם מאוד התנשפות בפעילות גופנית אירובית, שיהוקים בזמן עישון (אך ורק כששואפת מסיגרייה) לעיתים תכופות..
התעוררות בלילה - תגובה
ד''ר שבתאי ורסנו03/06/2012הי,
האם את סובלת מהשמנה ניכרת? יש תסמונת הקרוייה "דום ננשימה חסימתי בשינה" , לרוב בשמנים שנוחרים בלילות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)