פורום מחלות ריאה אסטמה - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• פענוח תפקודי ריאות - האם אסתמה שקטה?
    ד``ר שבתאי ורסנו
    02/09/2012

היי,

אני בן 35, לא עישנתי מעולם ולא חשוף בשגרה לחומרים מסוכנים. בעקבות בדיקת סקר בה נימצאתי סובל מהפרעה חסימתית קלה הופניתי לסדרת בדיקות בהן בדיקת תפקודי ריאה מלאים כולל נפחים ודיפוזיה, התוצאות מצורפות.
    בדיקת HRCT שעשיתי לאחרונה פוענחה כתקינה (נצפו קשרים זעירים אחדים - כנראה סירכה).
    כמו כן בדיקות לאלרגניים נשאפים העלו כי אני אלרגי מאוד למספר רב של חומרים בהם שני סוגי קרדית האבק, ברוש, דשא חתול.
    שאלתי היא, האם סביר יותר שיש לי אסטמה שקטה (כי אני לא קיבלתי התקף קוצר נשימה משמעותי מלבד פעם אחת בגיל 21) או שמא מדובר ב COPD (כי גם לאחר לקיחת ארובנט היחס FEV1/FVC נותר 0.68, אם כי FEV1 השתפר בכ14%).
    אציין כי בימים שלפני הבדיקה וכן ביום הבדיקה הייתי שרוי בחרדה רבה.

תודה רבה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    03/09/2012

לפי תפקודי ריאות מלאים מדובר בהפרעה חסימתית קלה עם מרכיב הפיך אחרי מרחיבי סימפונות. נתונים האלה ביחד עם רקע אלרגי ונתונים קליניים (סיפור ) הכי מתאימים לאסתמה בדרגה קלה. מומלץ להגיע לרופא ריאות לצורך החלטה על המשך טיפול

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שחיה בבריכה מקורה לחולי אסטמה?
    עדן
    31/08/2012

שלום רב,

לבתי בת ה 7 יש אסטמה. קראתי שממומלצת שחיה. אולם גם קראתי כי הקלור בבריכות מקורות מזיק לאסטמתים.
    מה המלצתכם?

בברכה
    עדן

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    31/08/2012

כלור הינו אחד הגירוים ספציפיים היכולים להחמיר אסתמה אצל הרגישים לחומר אך לא לכל חולה אסתמה. במידה בביקורים ספורים בבריכה אין עדות להחמרה בתסמיני אסתמה , סבירות נמוכה לכך שדבר יפריע בעתיד. בכל מקרה רצוי לבחור בריכה עם ריכוזי נמוכים יחסית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סימביקורט
    נטע
    29/08/2012

שלום,
    אני בת 21, סבלתי בתור ילדה קצת מהתקפי אסטמה אחרי שהייתי ישנה בלילה עם מזגן, וכל פעם שהיה לי התקף הייתי משתמשת במשאף לכמה ימים ומפסיקה. ההתקפים הפסיקו לגמרי להרבה שנים. בחודש האחרון סבלתי מתופעות אלרגיות יחד עם קוצר נשימה, כשהייתי במקום ספציפי ומאובק, בהתחלה אמרו שיש לי ברונכיטיס, אח״כ התחלתי להרגיש גם קצת קוצר נשימה בספורט. הייתי שבוע שעבר אצל רופאה אלרגולוגית שקבעה שיש לי אלרגיה לאבק וגם אסטמה כלשהי בעקבות בדיקת ריאות. היא רשמה לי משאף סימביקורט פעמיים ביום וכדורי סינגולייר. האלרגיה לאבק נרגעה בינתייים (לאחר ניקיון של המקום שההתעוררות של האלרגיה הייתה בו) ואני מרגישה בסדר גמור כל הזמן חוץ מטיפה קושי בנשימה בספורט. מרגיש מוזר להתחיל לקחת את כל התרופות האלה כשאני לא מרגישה שבאמת יש צורך.. ואני מפחדת שהן אפילו יחמירו את מצבי. מה אני צריכה עשות?
    ועוד שאלה- אסור לשתות אלכוהול כשמשתמשים בסימביקורט?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    סימביקורט

הוספת תגובה

• סימביקורט - תגובה

ד''ר שבתאי ורסנו
    29/08/2012

שלום,

כנראה שהאסתמה שלך "התעוררה". במידה ותפקודי הריאה היומ ירודים יש הצדקה לטיפול והעובדה שאת חשה בטוב 0עם הטיפול) אינה אנדקציה להפסיקו. מאידך עלייך להיות במעקב, כולל תפקודי ריאה חוזרים, ויתכן ומצבך בעתיד יאפשר הפחתת מניון או אף הפסקתו, תוך ביקורת תקופתית. סימביקורט אינו הוראת נגד לשתיית אלכוהול אך אלכוהול לעיתים יכול להחריף אסתמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבהרה

נטע
    29/08/2012

אני חשה בטוב בלי הטיפול! לא התחלתי אותו, ההתלבטות שלי היא האם להתחיל אותו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבהרה - תגובה

ד''ר שבתאי ורסנו
    29/08/2012

שלום,

ההחלטה על תחילת טיפול אינה נקבעת בהכרח על פי תחושה. אם תפקוד הריאה הדגים הפרעה משמעותית הרי שכדראי ליטול את הטיפול ובביקורת לחזור על התפקוד ולראות אם השתפר. שתפי את הרופאה שלך בהתלבטות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

עדינה
    30/08/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד שאלה קטנה

עדינה
    30/08/2012

לאחר שאני אקח את התרופות כבר חודש-חודשיים, בדיקת הריאות שלי תוכל להעיד על מצב הריאות שלי בלי התרופות? כלומר, אם המצב יהיה טוב הרופא לא יסיק שצריך להמשיך עם התרופות ולא שאפשר להסתדר גם בלעדיהן?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד שאלה קטנה - תגובה

ד''ר שבתאי ורסנו
    30/08/2012

שלום,
    לאחר תקופה של טיפול ניתן לנסות להפחית את המינון ולראות איך את מרגישה ואיך נראים תפקודי הריאה. בהמשך אפשר לנסות ולהפסיק תחת אותו סוג של ביקורת. אסמטים רבים נזקקים לטיפול לטווח ארוך של שנים, אך לא כולם. תלוי בחומרת הסימפטומים והאם תפקודי הריאה נותרים בערכים תקינים גם ללא טיפול ולאורך זמן. לכן המעקב כולל תפקודי ריאה חוזרים חשוב !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פענוח CT
    צביה
    26/08/2012

אודה על הסבר לבדיקת הסי.טי. (תור לרופא ריאות רק באוקטובר)

א. אין רואים ממצא פוקלי היכול להיות חשוד כתהליך תופס מקום.
    ב. קישרית זעירה 0.2 ס"מ ב-RML ,המייצגת כנראה גרנולומה לא מסוידת או קישרית לימפה אינטרה פולמונלית.
    ג. איוורור יתר בשני שדות הריאות עם השטחות מה של הסרעפת.
    ד. אי סדירות של הפלוטירה באספקט אחורי של ההמיתורקסים העליונים ושינויים פיברוטיים בשתי פסגות הריאות.
    ה. חללי אויר אחדים בשתי הריאות.
    ו. חלק מהסימפונות הסובסגמנטריים בריאה הימנית מלאים בתוכן (כנראה הפרשות)

האם לזרז ביקור אצל רופא? האם זה מסביר שיעול כרוני?

לקביעת תור
    סגירה
    פענוח CT

הוספת תגובה

• פענוח CT - תגובה

ד''ר שבתאי ורסנו
    27/08/2012

שלום,

הממצא של תוכן הממלא את הסימפונות יכול להסביר שיעול. יש להוסיף לממצאים את הקליניקה משמע תלונותיך, גורמי סיכון למחלות ריאה (שחפת בעבר, עישון ועוד), ולפי הסינתזה של כל המידה הזה להחליט מהו הצעד הברור והטיפולי הבא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ועוד שאלה

צביה
    27/08/2012

תודה על המענה המהיר.
    השיעול ליחתי. האם ניתן / חשוב לבדוק ליחה במעבדה לקבל אינדיקציה כלשהי?
    ועוד דבר, אין גורמי סיכון כמו שחפת או עישון. האם המצב מחייב דחיפות בטיפול?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ועוד שאלה - תגובה

ד''ר שבתאי ורסנו
    28/08/2012

שלום,

בדיקת ה CT על פי הפענוח אינה תצקינה. בוודאי שרצוי להתייעץ עם מומחה כולל להתייעץ עם הרופא שהזמין את הבדיקה. הרופא גם ימליץ על יתר הברור כולל תרביות ליחה ומאיזה סוג.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נשאית לשחפת
    אור
    26/08/2012

האם יש לחשוש מתוצאה חיובית לנשאות של שחפת? מה משמעות הדבר? האם המחלה יכולה להתפרץ? כיצד ניתן למנוע ולטפל? האם עלולה להיות הדבקה? תודה!!

לקביעת תור
    סגירה
    נשאית לשחפת

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    31/08/2012

נשאות חיידק השחפת (מיקובקטריום טוברקולוזיס) הינו דבר נפוץ . מחלת שחפת מתפתחת רק אצל כ10% הנשאים. סיבות עיקריות לתחילת שחפת הן קשורות לירידה בפעילות של מערכת חיסונית (גיל מתקדם, מחלות שונות , תרופות כרוניות מסוימות וכו"). להדביק אחרים יכול רק חולה בשחפת ריאתית , לא נשאים.
    במקרים מסוימים בהם קיימת הוכחה של נשאות (זיהום לטנטי) נותנים טיפול מניעתי ע"י סוג אנטיביוטי ספציפי למשך מספר חודשים. טיפול מונע מוריד משמעותית סבירות לפתח מחלת שחפת בהמשך. החלטה על כך הינה בידי רופאים העובדים במרפאות לשחפת (מלש"ח) ו/או רופאי ריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אומגה-3 COPD
    יאקי
    23/08/2012

שמעתי שהאומגה-3 הצמחית ממרווה מרושתת עוזרת מאד.
    דעתכם המלומדת?

לקביעת תור
    סגירה
    אומגה-3 COPD

הוספת תגובה

• אומגה-3 COPD - תגובה

ד''ר שבתאי ורסנו
    26/08/2012

שלום,

תכשיר זה לא מומלץ על ידי ההנחיות הבינלאומיות לטיפול ב COPD, כנראה בהעדר הוכחות מספקות ליעילותו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• copd?
    מורן
    22/08/2012

בת 30, יש לי קשיי נשימה כבר 4 שנים בערך עם החמרה. בשנתיים אחרונות חוסר אוויר בדיבור (לפעמים לא יכולה לדבר כלל) ושנה אחרונה לעיתים התעוררות פתאומית בלילה עם הפסקת נשימה. לפעמים צפצוף (שריקה) והרבה קושי לקחת אוויר. זה מחמיר במצבים של יותר עישון או זיהום אוויר/אובך בחוץ. הבעייה מורגשת כל הזמן, לעיתים קל יותר ולעיתים קשה יותר. הייתי במיון לפני חודש בערך בגלל זה (כי היו לי כמה לילות רצופים שהתעוררתי מהפסקת נשימה וזה כבר התחיל להראות לי מוגזם כדי להתעלם מזה ולהאשים את הסיגריות בכל התחושות). בדקו לי לב, בדיקות דם של לב וכו ותקין. צילום ריאות תקין (למרות שיש לי סיליקון בחזה אז אני לא יודעת אם רואים את החזה הייטב בצילום?)
    ואמרו לי ללכתת לרופא ריאות לבקש תפקודי ריאות.

מה עליי לעשות? אני מעשנת קופסה ויותר ביום, 12 שנה, קשה לי מאוד להפסיק.. בדיקות דם שלי תקינות חוץ מברזל גבוה, ומעודף דם קצת חוסר חמצן בדם. איך מאבחנים COPD? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    copd?

הוספת תגובה

• לדר שבתאי

מורן
    22/08/2012

אני כותבת את זה לך כי נזכרתי ששאלתי פה לפני זמן מה (עמוד 4) כסיפרתי לך שהיתי במיון ושיש לי סיליקון קרוע ושאלתי אם יכול להיות שהסיליקון עושה את קשיי הנשימה. בכל מקרה שאלת אותי שם אם יש עודף משקל, יש עודף משקל קל ממש לא רציני.. והבעייה של דום נשימה בלילה היא דיי נדירה פעם בחודש בערך, אבל ממש קשה לי התפקוד היומיומי כבר כי לפעמים אין לי אויר לדבר בכלל, פעילות גורמת לי להתנשף ובכל זאת אני עושה כל יום שעה הליכה מהירה. אני מרגישה בשבועיים אחרונים גם עייפות וחולשה שהתווספו (גם אחרי שינה טובה ורצופה, אין לי בעיות או חוסר שינה). ציפצופים מדי פעם בריאה ימנית, הנשימה שלי איטית ובעיקר הנשיפה.. ארוכה ואיטית. (זה לא מפריע לי, רק מספרת כי אולי זה רלוונטי הנשיפה האיטית). מלווה בצפצוף לפעמים או אנחה לרוב.
    בדיקות דם ספירת כדוריות אדומות אם אני לא טועה, גבוה קצת, והרופאת משפחה אמרה לי חוסר חמצן בדם ולהפסיק לעשן עפי הבדיקות דם.

אניט לא יודעת מה לעשות.. בבית חולים לא ממש עזרו לי, והרופא ריאות בדק אותי בחצי דקה ואמר הכל בסדר ריאות נשמעות נקיות שלח לבדיקת אסטמה שאני לא רוצה לעשות בשום אופן שמדמה התקף אסטמה. למה לא נותנים לי סי טי? איך אפשר לדעת מה יש לי או אם זהCOPD? אני מנסה להתעלם מהמצב ולחיות כרגיל אבל אני מתחילה להרגיש מוגבלת כבר.. קשה לי המון תפקודים רגילים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לדר שבתאי - תגובה

ד''ר שבתאי ורסנו
    26/08/2012

שלום,

כמובן שאי אפשר לבצע ברור דרך האינטרנט בהתכתבות. הפנו אותך לברור אסתמה, שזהו חלק מהברור ואת לא מוכנה לכך משום מה. במסגרת הברור את צריכה לדעתי לעבור גם בדיקת נשימה בזמן שינה (במכון לבדיקות שינה). אף אחד לא יוכל לעזור לך אם לא תשתפי פעולה עם הרופאים ותשלימי ברור כנדרש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיתוק סרעפת עקב ניתוח בכתף
    עידה
    22/08/2012

שלום רב
    בתאריך 20.3.12 עברתי ניתוח לכתף שמאל(ניתוח ארטרוסקופי לתיקון השרוול המסובב)
    לקראת הניתוח עשיתי צ.חזה :ללא ממצא
    בבדיקת רופא הקרדיולוג(12\8) :כניסת אוויר מופחתת מצד ריאה שמאל.
    -בצילום (CT חזה) :אין ממצא במיצר ,הרמת סרעפת שמאל ותמט של ריאה שמאל תחתונה.
    - בבדיקת שיקוף ריאות(SNIFF TEST):שיתוק של סרעפת שמאלית .
    - בבדיקת ת.נשימה מלאים: ירידה בשיעורי נשימה במידה בינונית.
    -בבדיקת ברנכוסקופיה: ללא ממצא
    אחרי תוצאות כל הבדיקות הרופא אמר שהשיתוק נגרם עקב ניתוח כתף שמאל שהיה במרץ 2012 ובקש לחזור בעוד שישה חודשים עם צ.חזה רגיל
    השאלה היא : האם יש טיפול או פתרון למצבי והאם מצבי יכול להתדרדר עם הזמן.
    אני מקווה שתעזרו לי
    תודה מראש בכבוד רב
    עידה

הוספת תגובה

• שיתוק סרעפת - תגובה

ד''ר שבתאי ורסנו
    26/08/2012

שלום,

שיתוק סרעפת בשל טראומה לעצב המעצבב אותה (עצב פרני) יכול להיות מצב הפיך, בד"כ עד שנה. לרוב שיתוק של סרעפת אחת אינו משפיע על איכות הנשימה וזאת במידה ואין בעייה רפואית אחרת כגון מחלת ריאות קודמת, השמנה קשה או אי ספיקת לב. במידה ובכ"ז מופיעה הפרעה נשימתית משמעותית ישנן אפשרויות שונות לטיפול, כגון השטחת הסרעפת בפעולה ניתוחית או שימוש במכשיר תוצמך נשימה לא פולשני. קיצוב סרעפות או קיצוב העצב הפרני נעשים בד,כ רק במיקרים של שיתוק שתי הסרעפות. עלייך להיות במעקב תקופתי של רופא ריאות. במידה ומופיע קוצר נשימה יש להקדים את המעקב ולקדם את הברור/טיפול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סרעפת משותקת

שרעבי אלי
    01/09/2016

ביצעתי ניתוח מורחב לכריתת בלוטת התריס, לאחר מכן התחלתי להתלונן עלקוצר נשימה במאמץ נמוך עד כדי הקאה, תלוי במאמץ שאני משקיע. נשלחתי לצילום ריאות שם מצאו שסרעפת שמאל תקועה, ולפי פרופסור לריאות אומר שבזמן הניתוח נחתך העצב האחראי לסרעפת . שאלתי היא האם יכול להיות שבעיותי נגרמות ממצב הסרעפת? תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סרעפת משותקת - תגובה

ד''ר שבתאי ורסנו
    05/09/2016

שלום,

על פי תיאור האירועים ייתכן שהסרעפת משותקת. לרוב שיתוק של סרעפת אחת לא בהכרח גורם לקוצר נשימה אלא אם יש גורמים תורמים נוספים כגון השמנה משמעותית, מחלת ריאות קודמת וכו'. יש לוודא את שיתוק הסרעפת על ידי צילום מיוחד או אולטראסאונד סרעפות ולבצע תפקודי ריאות מלאים וכיו"ב. הסיכוי של הסרעפת לחזור ולתפקד תלוי במידת הנזק שנגרם לה. אם העצב לא נחתך בשלמותו הרי שעד 1.5-2 שנים לאחר האירוע, עדיין יכולה להיות התאוששות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול בהריון
    שירה
    22/08/2012

היי
    לפני כשבועיים התחיל לי שיעול, יחד עם בעלי והילדה (בת שנתיים), חשוב לציין שלבעלי השיעול עבר לילדה יש מידי פעם אבל לא משהו היסטרי. אני בהריון שבוע 22 והשיעול והליחה רק התגברו. בעברי יש אסטמה קלה היו לי התקפים עד כיתה ו' בערך ובצבא בטירונות הייתי באוהלים במדבר והם חזרו לאחר מאמץ גופני משותף לסופות חול. אבל מאז כלום. בכל מקרה יחד עם השיעול והליחה יש גם קושי בנשימה וכשהייתי אצל רופא המשפחה הוא שמע צפצופים וחיחורים ואמר שבגלל הרקע שלי זה כנראה ברונכיט אסמטית. קיבלתי ונטולין ואנטיביוטיקה אמוקסיקלב 875 מ"ג. אחרי יומיים המצב הנשימתי שלי החמיר וחזרתי לרופא והוא הוסיף לי משאף סימביקורט טורבוהלר 160/4.5 פעמיים ביום. יש שיפור בזמן הקרוב יחסית לשאיפה אבל אחרי כמה שעות הקשיים בנשימה והשיעול עם הליחה חוזרים. במשך היום זה עוד פחות נורא אבל להתעורר ב אמצע הלילה/לפנות בוקר עם שיעול שממש מזכיר התקף אסטמה זה די מלחיץ. השאלה שלי היא בעצם האם יש צורך להיבדק שוב או שלוקח זמן עד שהטיפול ממש משפיע?
    תודה
    שירה

לקביעת תור
    סגירה
    טיפול בהריון

הוספת תגובה

• טיפול בהריון - תגובה

ד''ר שבתאי ורסנו
    26/08/2012

שלום,

בודאי שעלייך להבדק על ידי רופא ריאות, כולל ביצוע בדיקת תפקודי ריאה, בכדי לדייק באבחנה, להעריך את חומרת הבעייה וגם להיות מבחינה ריאתית בביקורת תקופתית לכל אורך ההריון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לשימוש במשאפים
    מור
    22/08/2012

שלום,
    אני בת 45, חולת אסטמה קשה, משתמשת בפורדיל ובסרטייד. לאחר השימוש במשאפים אמנם יש הקלה בצפצופים, בחרחורים ובשיעולים אך אני ממשיכה להתנשף ולנשום בכבדות. בעצם אני כל הזמן ב"בעיה ריאתית" כלשהי. האם זו תופעה טבעית?

שאלה נוספת - האם יש קשר בין אסטמה/ שימוש במשאפים ובעיות לב?
    תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    תגובה לשימוש במשאפים

הוספת תגובה

• תגובה לשימוש במשאפים - תגובה

ד''ר שבתאי ורסנו
    26/08/2012

שלום,
    קוצר נשימה מתמשך באדם אסתמטי כמובן אינו מצב תקין. עלייך להבדק על ידי רופא ריאות, לבצע בדיקה אובייקטיבית של ספירומטריה (תפקודי ריאה). יש להוציא מחשבון גורמים נוספים שעלולים לגרום לקוצר נשימה וגם לברר האם את נוטלת את הטיפול האופטימאלי ומיומנת בהפעלת משאפים לסוגיהם. משאפי אסתמה לכשעצמם לא גורמים למחלת לב. מרחיבי הסמפונות יכולים לגרום לדופק מואץ ולעיתים רחוקות להפרעות בקצב הלב בשל שימוש מוגזם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קשיי נשימה, כאבים בחזה
    עינב
    21/08/2012

שלום,
    ביום ראשון פניתי לרופאה פנימית עקב קשיי נשימה (אני מרגישה שלא מגיע אליי אוויר אם אני נושמת בצורה רגילה, ומדי פעם חייבת לעצור לשאוף נשימה ממש עמוקה כי אחרת אני מרגישה מחנק) ולחץ תמידי באזור החזה (שמחמיר עם הנשימות והרבה פעמים מונע ממני לקחת נשימה עמוקה אלא אם אני משנה לחלוטין את הזווית של הגוף שלי וממש מתאמצת)...
    היא בדקה אותי פיזית ועקב שהגבתי ללחץ באזור הצלעות (בצד שמאל בחלק היותר תחתון של הצלעות) בכאב היא החליטה שזה משהו שקשור לסחוס (בהתחלה אמרה דלקת, לא ממש הבנתי על מה היא מדברת) ורשמה לי משככי כאבים סטנדרטיים (Etopan) אבל כן שלחה אותי לא.ק.ג וצילום חזה בשביל לשלול בעיות לב..
    הא.ק.ג הראה שהכל תקין אבל בצלום החזה יש "הדגשה קלה של הציור האינטרסטיציאלי"
    אני חייבת להדגיש שאני לא מעשנת, לא שותה ואין לי אסתמה (לפחות לא אובחנה...) ואני אדם די בריא באופן כללי.
    היום חזרתי אחרי שהתחילו לי דקירות חזקות בחזה באזור שהיא מצאה את הבעיה, קשיי הנשימה החמירו וכמעט התעלפתי מחוסר אוויר במקלחת אתמול בלילה. הדקירות באות והולכות ובעיקר קורות בצד שמאל של החזה.
    היא רשמה לי עוד סוג של משככי כאבים ואמרה לי שזה סתם כאב חיצוני...

את הקשיים הרגשתי מיום חמישי האחרון ומרגיש לי שהם מחמירים, זה למה פניתי לרופאה.
    אני אשמח לדעה נוספת

תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    קשיי נשימה, כאבים בחזה

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    22/08/2012

תלונות אינן ספציפיות, כל פטולוגיה בדופן בית החזה, במיצר , מעטפת הריאה יכולה לגרום לכאבים מסוג זה. במידה ובירור ראשוני היה תקין אך תלונות מחמירות עם טיפול אנלגטי, יש לפנות שוב לרופא המטפל - כדי לשקול בירור נוסף . בירור נוסף מכוון לפי סיפור המטופל וממצאים בבדיקה גופנית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מקרה של אסטמה חמורה - דרכי טיפול
    אבי
    21/08/2012

שלום רב לכולם
    אימי חולה במחלת האסטמהבמשך 7 שנים לערך. מהיום בו התגלה לראשונה שיש לה אסטמה המצב שלה הלך והתדרדר במהירות רבה. היא כבר כמעט 4 שנים בפנסיה רפפואית ומתאשפזת בבתי חולים לעיתים קרובות. מרוב התרופות והסטרואידים הרבים שהיא נוטלת התפתחו אצלה תופעות לוואי רבות כגון לחץ דם סוכרת גלואוקומה ועוד.
    בכל אישפוז וביקור כל רופא רואה רק את הבעיה שלו ומטפל באופן צר מאוד בבעיה וכך נוצר מצב שהיא נוטלת תרופות רבות מאוד והמצב רק ממשיך להיתדרדר.
    ברצוני לדעת האם קיים איפשהו רופא אשר מסתכל על האדם כמכלול ולא רק את הבעיה הצרה שניצבת מולו (בארץ או בחו"ל).
    חייה של אימי כבר אינם חיים והיא במצב של סבל נורא.
    אשמח לתשובה
    אבי

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    22/08/2012

באופן כללי בעיות בריאותיות בוחן רופא המשפחה , לפי ממצאים ספציפיים הינו מפנה ליועצים בתחומים ספציפיים. רופא ריאות באופן מקצועי צריך לטפל בבעיות ריאה, כבפטולוגיות אחרות אינו מתעסק ביום-יום .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניפוח יתר סינוסים קוסטופרניים חופשיים
    ד``ר שבתאי ורסנו
    17/08/2012

שלום רב,
    לפני חודש עשיתי צילום רנטגן, שכחתי לקחת את התוצאות.
    לפני יומיים הגעתי לרופא משפחה והוצאתי את הבדיקה.
    צל הלב תקין בגודלו ובצורתו.
    מדיאסטינום אינו מורחב.
    אין עדות לתסנין.
    ניפוח יתר.
    סינוסים קוסטופרניים חופשיים.
    אני בת 29 בריאה בדרך כלל. מעשנת לר כבדה כ13 שנים.
    הפסקתי לפני שבועיים.
    רופא משפחה אמר שניפוח יתר זה תוצאה של בדיקה טכנית והוא בטוח שהכל בסדר.
    אני נורא מפחדת.
    אני סובלת מאלרגיה עם נזלת תמידית וליחה קבועה שמסתובבת בגרון.
    בגלל הליחה יש לי מידי פעם שיעול.
    חשוב לציין שעשיתי צילום רנטגן גם לפני ארבע חודשים והבדיקה הייתה תקינה לחלוטין. ובבדיקה הנוכחית בסיכום רשום שאין שינוי מהבדיקה הקודמת.
    אך בצילום הקודם לא היה מוזכר ניפוח יתר.
    אני קראתי באינטרנט על אמפיזמה ואני ממש בלחץ.
    לפני שנה עברתי בדיקת תפקודי ריאות והיא הייתה תקינה לחלוטין.
    רופא משפחה אמר שאין צורך לעשות כלום.
    אשמח לשמוע את דעתכם.
    המון תודה.

הוספת תגובה

• ניפוח יתר - תגובה

ד''ר שבתאי ורסנו
    19/08/2012

שלום,

יתכן אמנם כי "ניפוח היתר', שבצילום הוא פרוש אישי של המפענח ולא מצא אמיתי. מאידך אם יש לך נזלת אלרגית ידועה את בקבוצת סיכון לאסתמה _(שיכולה להתבטא בניפוח יתר). אם את סימפטומטית (שיעול/קוצר נשימה המאמץ ) רצוי להבדק לאפשרות של אסתמה, דרך רופא ריאות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רווי חמצן 94 ביליד בן 9
    אורית
    15/08/2012

בן 9 נשם במאמץ בזמן שינה ( בית חזה עולה ויורד+ נשימות כבדות), בבוקר ללא צפצופים וללא קושי מיוחד,בבדיקת רופא לא מצא רעשים מיוחדים בריאות אך רווי חמצן 94.
    טיפול ונטולין 4 פעמים ביום 2 מנות בכל פעם, ל 4 ימים
    QVAR פעמים ביום לחודש
    שאלותי : 1. מהו רווי חמצן תקין בגיל 9
    2.על מה מעיד רווי 94% והאם זה מסוכן
    3. כיצד יתכן שהילד לא מצפצף, פעיל, לא מתלונן במהלך היום, ובלילה לא מתעורר למרות הקושי הנשימתי
    4. האם צריך ברור אצל רופא ריאות או בדיקות כלשהן פרט לטיפול שניתן?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    רווי חמצן 94 ביליד בן 9

הוספת תגובה

• רווי חמצן 94 ביליד בן 9 - תגובה

ד''ר שבתאי ורסנו
    15/08/2012

שלום,

כפי שנכתב בכותרת הפורום, הפורום הזה לא מיועד למחלות ילדים ויש לפנות לפורום המתאים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה בקשר למשאף סרטייד דיסקוס
    עומר
    13/08/2012

שלום, אני בן 48 גובה 165 משקל 97 קילו,סובל מילדות מברונכיט ובהמשך מאסטמה במצב קל ביותר ,לא נוטל תרופות בד"כ,פעם בשנה שנתיים משתמש בוינטולין לכמה ימים והכל בסדר.לפני 5 שנים היה לי התקף חזק שהחל כקל והתדרדר,אחרי 3 שבועות של שימוש אינטנסיבי בוינטולין הוא כבר לא היה יעיל,הרופא נתן לי סרטייד 500.תוך יום הרגשתי כמו חדש,אבל הקפדתי לקחת אותו כל החודש. מאז ועד ימים אלה הכל היה בסדר, לפני חודש שוב החל התקף דומה לקודם,השתמשתי בוינטולין,עד שלא עזר ,רופא המשפחה נתן לי שוב סרטייד 500 ושוב תוך יום המצב השתפר.לאחר מכן הלכתי לרופא ריאות שאמר לי לקחת סרטייד 250 במשך 3 חודשים.שאלותי:1.האם אוכל לקחת שאיפה אחת ביום של ה 500 במקום פעמיים 250?(מכיוון שכבר קניתי את ה500)
    2.האם זה בסדר לקחת את התרופה למשך 3 חודשים?יכול להגרם נזק כלשהו?
    תודה מראש, וסליחה על החפירה. עומר.

הוספת תגובה

• שאלה בקשר למשאף סרטייד דיסקוס - תגובה

ד''ר שבתאי ורסנו
    14/08/2012

שלום,

יש לקחת את הסרטייד פעמיים ביום כי אחד המרכיבים שבו (המרכיב שמרחיב סמפונות9 פועל רק 12 שעות. אין בעייה לקחת את הטיפול 3 חודשים מכוון שלרוב הטיפול הוא משך שנים. יש לוודא שנעשו לך תפקודי ריאה וכי אבחנת אסתמה היא ודאית. בשל משקלך הגבוה אתה נמצא בקבוצת סיכון לדום נשימה בשינה ויש לשאול את הרופא האם הוא בדק אפשרות זו (שבמידה וקיימת מחייבת טיפול ובנוסף עלולה להפריע גם לאיזון אופטימלי של אסתמה).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה