מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- כאבים בחזה בנשימה עמוקהרונן21/04/2012
שלום רב,
אני בן 23. כבר למעלה מ-10 ימים שאני סובל מכאב מעיק בחזה צד ימין המתגבר בנשימה עמוקה, ללא שיעול או קוצר נשימה, ללא חבלה. יש לציין צילום חזה תקין.
מה משמעות התופעה והאם קשורה לבעיה ריאתית למרות צילום חזה תקין? כיצד עליי להשלים בירור???
תודה ואשמח לקבל תגובה בהקדם!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין21/04/2012סיבה לכאבי חזה מהסיג הזה בדרך כלל קשורה לשרירים, עצבים או צלעות הנמצאים בדופן בית החזה. במקרים האלה נוגדי כאבים עוזרים. לפעמים סיבה לכאבים האלה היא פטולוגיה קשורה למעטפת הריאה (פלאורה) .
יש להגיע לרופא המטפל לצורך בדיקה גופנית והחלטה על המשך בירור לפי ממצאים אובייקטיביים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובה לישי20/04/2012
שלום ,
שאלה קטנה
באיזו תרופה לא משתמשים באלרגיה :
1- סטרואידים
2- singulair montelukast
תודה רבה מראש .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין21/04/2012תופעות אלרגיות הינן רבות (עוריות, עיניות, אפיות) ולכן הטיפול הוא לפי הביטוי של המחלה. סטרואידים סיסטמיים (כדורים או זריקה) לפעמים ניתנים במקרים של תופעות אלרגיות קשות שתרופות אנטי-אלרגיות אחרות אינן מועילות. סטרואידים במשחה או קראם ניתנים לתופעות אלרגיות בעור. תרסיס סטרואידלי לאף או טיפות לעיניות ניתנות לביטוים אלרגיים באף או עיניים.
סינגולייר (מונטלוקאסט) הינה תרופה לאסתמה , לעיתים יכול לעזור גם לנזלת אלרגית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחפשת המלצות לרופא תותח לאסטמהרחלי19/04/2012
שלום לכם,
מזה זמן רב שאני מחפשת בשביל בעלי רופא מצוין שממש יש לו ידע וניסיון רב במחלת האסטמה, בכדי שאוכל להקל עליו...
אשמח מאוד אם יש לכם המלצות על רופא מסוים (אני מהדרום ולא אכפת לי לנסוע רחוק בשביל זה).
המון תודות,
רחלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין21/04/2012אסתמה הינה מחלה ריאתית שכיחה , לכן כל מומחה במחלות ריאה מבוגרים (רופא ריאות) הינו בעל נסיון לטיפול במחלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעול טורדני מזה כמה חודשיםלאה18/04/2012
חליתי בדלקת שקדים וקיבלתי רפאפן, כשסיימתי טיפול
התחלתי להשתעל (ואז סוף סוף) הוחלט שאקבל אוגמנטין (ברונכיט), סיימתי טיפול
המשכתי להשתעל וקיבלתי דוקסילין, טיפול באנילהציה ומשאף ושוב כלום לא עזר, השיעול מציק , אי אפשר לישון בלילה, חנק,
הלכתי לייעוץ אצל רופא ריאות שטען שללא ספק יש לי אסטמה זיהומית ונתן לי סטרואידים במשך חודש וחצי לקחתי אותם התנפחתי אבל חוץ מזה לא קרה כלום
ואז החליט אותו רופא ריאות לתת לי זריקה שעזרה לי לחזור למוטב למשך 3 שבועות (בערך) ושוב חזר השיעול הטורדני, כאילו שהאוויר שאותו אני נושמת לא נקי לגוף שלי.
חזרתי ביאושי לרופא המטפל והוא שלח אותי לבדיקות דם ו CT .
אני עדיין מחכה לתשובת הבדיקה.
שאלתי היא, איפה טועים הרופאים?
אולי השיעול שלי לא קשור בכלל למה שהם חושבים שיש לי?
אולי השיעול בא מבעיה אחרת בגוף.. מה עושים?
אבקש את עצתכם בבחירת כיוון טיפול.
המיואשת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין18/04/2012קיימות סיבות רבות לשיעול כרוני . ניתן לחלקן לסיבות בדרכי אויר עליונות (כגון נזלת או רפלוקס) או תחתונות (מחלות סימפוניות כגון אסתמה , או מחלות כרוניות ברקמת ריאה).
אחרי אבחנה של מקור לשיעול כרוני יוחלט על טיפול - טיפול היעיל הוא בסיבת השיעול . בירור שיעול אמור להיות מנוהל ע"י רופא המטפל . לפי שיקול דעתו הוא יכול להפנות ליעוץ א.א.ג , רופא ריאות ובדיקות עזר לפי המלצתם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאותגדי14/04/2012
קבלתי תוצאות של תפקודי ריאות שעשיתי.אני בן 35,אסמטי ,לא מעשן.מטופל בסטרואידים במשאף(ומרחיב סימפונות וכן תרופות לאלרגיה).
מה פירוש התוצאות הללו.עשיתי בדיקות ריאות בעבר אבל לא זכור לי שבדקו כאלו דברים.מה מצבי מבחינת האסטמה?
ETCO2-38
EECO2-40
MIP-51
MEP-55
MVV 40
תודה
רק הוסיף-החמצן היה תקין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תוצאות - תגובה
ד''ר שבתאי ורסנו15/04/2012שלום,
אלו לא תפקודי ריאה שגרתיים. בבדיקות האלו נבדק כוח שרירי הנשימה ואורור הריאה. צריך לברר מה טווחי הנורמה במעבדה המבצעת אך נראה כי כוחות שרירי הנשימה ירודים במקצת, האוורור תקין. האם עלתה שאלה של חולשת שרירי הנשימה אצלך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן בהחלט
בנימין04/05/2012אני בבירור בגלל שהתלוננתי על חולשה בנשימה ובכלל(עיפות,כבדות ברגלים ובידים..)
אני מוגדר בד"כ כאסטמה בינונית שכן אני מטופל בפרדניזון הרבה פעמים כול שנה.
מה מצבי דוקטור?האם האסטמה החמירה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
כן בהחלט - תגובה
ד''ר שבתאי ורסנו06/05/2012שלום,
אין לי אפשרות על סמך נתונים אלו לומר האם האסתמה החמירה. אם אכן קיימת חולשת שרירי הנשימה אז זהו נתון שאינו מתאים לאסתמה. עלייך לדון עם רוםפא הריאות שלך על הממצאים ובמידה ולא קיבלת תשובות מספקות באפשרותך לפנות לחוות דעת נוספת עם כל הבדיקות שבוצעו עד היום ורצוי העתק תפקודי ריאות וצילומי תיק המרפאה שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טלק בכפפותרוני11/04/2012
רופא השיניים שלי משתמש בכפפות המכילות טלק. בטיפולים הארוכים, אני יושב עם פה פתוח (אני נושם רב הזמן מהפה בגלל פוליפים באף). אני חושש שטלק עלול להגיע מהכפפות לדרכי הנשימה שלי. האם יש המלצה לרופאי השיניים שלא להשתמשד בכפפות עם טלק, בגלל הסכנה למחלות ממאירות מהטלק בריאות. האם כדאי להביא לידיעתו את הסכנה ולבקש ממנו להשתמש בכפפות אחרות,עדיין כל המרפאה היא אזור בו מפוזר טלק ובמכשירים. אודה לעצתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
טלק בכפפות - תגובה
ד''ר שבתאי ורסנו11/04/2012שלום,
קרוב לודאי שלא מדובר בכפפות עם טלק אלא כפפות עם אבקת לטקס. לטקס מסוכן רק למי שאלרגי אליו ואינו גורם למלחלות שטלק גורם. רופא השדיניים אמור לעבוד עם כפפות נטולות לטקס רק במטופלים הרגישים לחומר זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעל הקופסא מצויין שיש בכפפות טלק
יונתן11/04/2012במהלך הפעמים שהייתי אצל רופא השיניים ראיתי את הקרטון ממנו הוא מוציא את הכפפות וכתוב שם שהן מכילות טלק.
האם יש המלצה כתובה/ או הנחייה באיזה מקום שאוכל להראות לו, אודה אם תכוון אותי, מכייון שהוא רופא מעולה ואני חושש מן הטלק. והייתי רוצה שהוא ישתמש בכפפות ללא הטלק.
מהי המלצתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
על הקופסא מצויין שיש בכפפות טלק - תגובה
ד''ר שבתאי ורסנו12/04/2012הי,
הכי טוב שתעלה בפניו את חששותיך, תברר איתו האם באמת מדובר בטלק, ותבקש שלמען השקט הנפשי שלך יחליף לכפפות אחרות (ללא לטקס).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם תוכלו לבדוק את צילום הריאות ולוודא שהוא נקי גם מגושים חשודים?ד``ר שבתאי ורסנו09/04/2012
מצרפת צילום ריאות שעשיתי בטרם כי היה חשד לדלקת ריאות, אך תשובת הרדיולוג היתה שאין לי דלקת ריאות. מאחר והיה לי לפני כמה שנים סרטן שד, האם תוכלו לבדוק את צילום הריאות ולוודא שהוא נקי גם מגושים חשודים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
צילום ריאות - תגובה
ד''ר שבתאי ורסנו09/04/2012שלום,
אתאר האינטרנט אינומתאים להעברת צילומים באיכות המאפשרת פענוח. בצילום הנטוכחי עולה שאלה של הצללה בשדה שמאלי עליון אך יתכן ומדובר בהצללה שמטילה הצלע הראשונה. חובה עלייך לדרוש פענוח רשמי של הצילום ובהתייחס לעברך. רצוי תמיד גם להשוות לצילומים קודמים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- copd בגיל כול כך מוקדם???.אורלי07/04/2012
שלום רב. אני בת 28 נשואה + 2 אני חולת אסטמה מגיל ינקות, בילדותי הייתי המון מאושפזת 3 פעמיים בטיפול נמרץ וכמה פעמיים הייתי מונשמת.
בגיל 7 הכול ניגמר. היו מדי פעם התקפים קטנים אשר וונטולין עזר מאוד. בגיל 13 עישנתי המון עד גיל 17( מרד נעורים)................ לפני כ 8 חודשיים התחלתי התקפי קוצר נשימה מאוד חזקים וארוכים עם ליחה מאוד דביקה עברתי המון אישפוזים בתקופה הזאת מאוד ממושכים עם סטרואידים לווריד , (כמובן אחרי שניסינו את כול המשאפים שקיימים בעולם וכלום לא עזר).
הרופא ריאות עשה לי תפקודי ריאות וקבע שה fev1 נע בין 22-40 וכנראה יש לי copd. גם עשה לי בדיקת אלרגיות אשר יצא תקינה וגם IGE בנורמה לחלוטין. מה זה אומר והעם אני יכולה לסבול מ copd גם עם לא עישנתי כבר 11 שנים???? כרגע אני מקבלת ספיריבה אשר עוזרת קצת 6 הינהלציות ביום(לא כולל את הלילה)זריקת דיפרוספן פעם בשבוע סרוטייד דיסקוס 500 פעמיים ביום. סינגולייר פעם ביום,פרדניזון 40 מ"ג ביום ואינפוזיה עם סולו מדרול לפי הצורך.עמוסה בתרופות מכול הסוגים ועדיין סובלת מהתקפים חוזרים בזמן מאמץ פיזי הכי קטן. אני מאוד מפחדת שגם זה יפסיק להשפיע ואני אחזור לבית חולים.. HELP תיתן לי עצה ואולי תסדר לי קצת את הבלגן בראש.....מה אני יכולה לעשות על מנת לעזור לעצמי????.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין08/04/2012לפי תאור מדוברב אסתמה קשה קרוב לודאי ולא בCOPD . בחלק המקרים התנהגות של אסתמה יכולה להיות דומה לCOPD , כולל העדר הפיכות בתפקודי ריאות אחרי מתן מרחיב סימפונות ורמה תקינה של IGE .
טיפול באסתמה מחולק לטיפול במחלה עצמה ולטיפול בגירוים ספציפיים (אלרגיה לחומרים מסוימים) וגם לא ספציפיים (כגון נזלת כרונית או רפלוקס של חומצות קיבה).
איזון של אסתמה אינו תהליך קל, לכן דורש שיתוף פעולה מלא בין מטופל, רופא המשפחה לבין יועץ ריאות .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש בסרטייד דיסקוס בהריוןלילך30/03/2012
שלום,
מדי שנה יש לי אסתמה בעונת המעבר של האביב בלבד שמתבטאת בצפצופים בלילה בשכיבה ולעיתים בנשימה כבדה במהלך היום ,בתקופה זו ואני נוטלת סרטייד דיסקוס 50/250 למניעה במשך כחודשיים עד שעובר לי כשמזג האוויר מתייצב.
רציתי לשאול האם השימוש בתרופה בטוח בהריון והאם ניתן גם להשתמש בונטולין במקרה הצורך מבלי שהעובר ייפגע חלילה.
אם שאיפה 1 פעם ביום של סרטייד בד"כ מצליחה לעזור לי במקום לקחת שתיים ביום
האם זה בסדר?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין01/04/2012שימוש במרחיבי סימפונות בטא-אגוניסטיים (כגון, סרבנט בתוך סרטייד ) וסטרואידים נשאפים (פליקסוטייד במקרה הזה) כטיפול קבוע נחשב בטוח במהלך ההריון . ונטולין אינו מגביר סיכון הריוני במידה ושימוש בו אינו שכיח במיוחד - פחות מ4 פעמים ביממה.
במקרה הפרטני יש להגיע להתייעצות רופא ריאות לצורך החלטה על מדיניות טיפול באסתמה במהלך הריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעול טורדני וליחה ירוקה שלא פוסקיםאלונה29/03/2012
שלום רב..
יש לי שאלה...כבר בערך שבועיים שאני סובלת משיעול טורדני רוב שעות היום וגם הרבה פעמים רצוף,ליחה ירקרקה ולפעמים יוצאת קצת ירוק כהה...נבדקתי אצל א.א.ג קיבלתי משאף ואלה ולא עזר...רופא המשפחה רשם לי מוקוליט ,מכייחים,מוקסיוויט או מוקסיפן לא זוכרת ולא עזר...עכשיו כבר אחרי שבועיים אין שיפור אפילו קצת הקאתי מהשיעול
עכשיו כבר יום וחצי אני נוטלת אנטיביוטיקה יותר חזקה צפוראקס 500..ועדיין אין שיפור
.היום נשלחתי לעשות צילום ריאות וזה מה שכתוב:
צילום חזה LAT+PA
הצללה עדינה באונה תחתונה מימין חשודה לתסנין דלקתי.השערים והלב תקינים.
מה עושים עם זה...אני מודאגת ובוכה...איך יכול להיות דלקתי כי אין לי חום רק שיעול טורדני וליחה מרובה בכמות מסחרית...מיואשת.
תודה מראש על התשובה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך שכחתי להוסיף...
אלונה30/03/2012שאני גם משתעלת לפעמים עד כדי שהראש נהיה אדום והרגשת חנק כאילו משהו מדגדג כשאני לוקחת אויר ואז זה מגרה את השיעול שוב...מתה מפחד ולא משתפר לי כלום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד``ר דניאל סטרובין30/03/2012לפי תאור תסמינים, סבירות גבוהה יותר למחלה זיהומית (ויראלית או חיידקית). תשובת צילום מאיתה לדלקת ריאות . יש להמשיך טיפול אנטיביוטי , בזיהומים חיידקיים בדרכי אויר מומלץ לקחת בין 7 ל10 ימים. לפעמים בשל עמידות חיידקים סוג מסוים של תרופה אנטיביוטית אינו מועיל ואז מחליפים אותו לתרופה אנטיביוטית אחרת . דרוש מעקב רופא מטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשיעול טורדני
עינת16/04/2012את נשמעת במצב ממש גרוע, את לוקחת כמות ענקית של תרופות והם עדיין לא עוזרות לך..אולי כדאי שתנסי טיפול אחר במקום כל התרופות האלה מניסיון אישי הייתי ממליצה לך על טיפול בחדר מלח ובמקביל ללכת לרופא שיתן לך מינון אחר ותרופות אחר שכן יתאימו לך
מקווה שתרגישי טוב =]* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאיפת מים לריאותיוסי29/03/2012
הבת שלי נמצאת בתאילנד ושאפה קצת מים לריאות. עכשיו אחרי כשש שעות יש לה ליחה וקצת כאבים בחזה.
היא נמצאת במקום שאין שירותי רפואה זמינים במיידי.
יש עצה מה לעשות כדי לשפר את המצב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין29/03/2012במידה ומים מלוחים (מי ים) נכנסים לדרכי אויר תחתונות בכמות קטנה, מעבר לשיעול ותחושת קשיי הנשימה לא אמורות להיות השלכות ארוכות טווח . מים נספגים היטב מדרכי אויר תחתונות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אטרזיה של הוושטיובל בר29/03/2012
שלום, אני נולדתי עם מום בקנה הנשימה כאשר הוושט שלי הייתה מחוברת לריאה במקום לקיבה. עברתי ניתוח כאשר יש לי 2 צלקות בגב בצג ימין ובבטן.
פעם אחת שאלתי רופא האם מצב זה ילווה בהשלכות והוא ענה לי שאסור לי לצלול בים עם בלון חמצן כיוון שזה יגרום ללחץ אוויר וזה מסוכן בנוסף, מאוד קשה לי לעות על מתקנים בלונה פארק לדוגמא כיוון שבעליות ובירידות אני מרגישה שאני עומדת להתעלף ולא נושמת וממש כואב לי. השאלה שלי היא האם אותו רופא צודק ובאמת אסור לי לצלול ומה זה אומר גם בנוגע לשאר הדברים כגון פארקים וכדומה האם באמת יש לחץ אוויר שמהווה סיכון עבורי וכו...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני בת 19
יובל בר29/03/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד``ר דניאל סטרובין29/03/2012במידה ונעשה ניתוח לניתוק קשר בין דרכי אויר ודרכי עיכול , אין השפעה ישירה של אטרזיה למצב הנשימתי . לגבי סיכונים ריאתיים בהבדלי לחצים גדולים כמו בצלילה , יש לבדוק האם קיימת פטולוגיה ריאתית קבועה כלשהיא . לצורך כך יש לפנות לרופא מטפל כדי לבצע בדיקות כגון תפקודי ריאות וצילום חזה ואחרי זה יעוץ רופא ריאות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם מזג אוויר לח מאד יכול לגרום לאדליה27/03/2012
אני מעונינת לטייל בקוסטה ריקה. הלחות שם מגיעה ל80-85%.
מדובר בטיול ביער הגשם שם שורר חום ולחות.
האם יכול לגרום לבעיות אסטמה או קוצר נשימה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין28/03/2012לחות גבוהה יכולה להגביר תסמינים אצל רוב חולי אסתמה אך לא בכל מקרה , ישנם גורמים אקלימיים נוספים משפיעים על חולי אסתמה. חלק חולי אסתמה להיפך מרגישים הטבה נשימתית בתנאיי לחות גבוהה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיית ריאות כן או לא?!מישהי24/03/2012
בתי בת 16 וחצי מאושפזת ON OFFכבר חודשים הכל התחיל ביום בהיר אחד כשהילדה השתעלה שיעול ספונטני לחלוטין וכף היד שלה התמלאה בדם נבדקנו במיון בדיקה פשוטה ללא צילום או בדיקות דם וחזרנו הביתה .למחרת לילדה הייתה בחילה נוראית והחלה להקיא דם ההקאות הגיעו עד ל6 פעמים ביום אושפזה עברה גסטרו שנמצא תקין לחלוטין עברה ברונכוסקופיה שהראה לצרציה בדרכיי נשימה טופלה באנטיביוטיקה עם הינהלציות ששיפר את המצב ל6 ימים בעודה מקבלת את הטיפול שוב החלה עם בחילות והקאות דמיות שוב עברה גסטרו שהיה תקין שוב ברונכוסקופיה שהפעם דרכיי נשימה נקיים לחלוטין אבל בשטיפה היו נוזל עם קרישיי דם הועברה בדחיפות לCT אנגיו שבו נמצאו נקודות דמם אחדות בשתיי הריאות עם הצללות זכוכית מאט הפעם הדימום הפסיק לבד לשבועיים וז שוב התפרץ כשיומיים לפניי הילדה הרגישה קוצר נשימה יש לציין שכל בדיקות הדם תקינות נשלל לופוס נשלל וגנר נשלל וסקוליטיס כרגע מאושפזת יש לציין שההקאות הפעם מעטות וגם כמויות קטנות יותר חזרו על CT שהפעם היה תקין לחלוטין עשו שוב גסטרו תקין לחלוטין אנחנו ההורים כבר משתגעים איך ייתכן שCT אחד מראה כך וCT אחר מראה כך האם ייתכן שהיות והפעם הדימום פחות מסיבי הוא לא נראה בCT?
קרדיאולוג שנכנס לתמונה רוצה לעשות צינתור ואומר שהוא בטוח יוכל לראות את כלי הדם שמדמם ויצרוב ובזה ייגמר הסיפור אנחנו נורא מתלבטים אם ללכת על בדיקה קשה זו אם לא בטוחים היכן הדימום האם הוא יוכל לראות יותר טוב אם יעשה צינתור?האם באמת זה מה שיכול לפתור את הבעיה?
אנא עיזרו לנו לקבל החלטה מה יהיה אם יעשה צינתורוגם שם לא ימצא כלום ?עלינו להחליט כמה שיותר מהר
תודה מראש על כל תשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין25/03/2012לפי תאור התסמינים מדובר בהקאות דם ולא שיעול עם כיח דמי . במידה ואין שיעול עם כיח דם (או דם טרי) סבירות נמוכה יחסית למקור ריאתי של הפרשות דמיות. ממצאים שתוארו בריאות יכולים להיות גם ביטוי של דימום מתוך הריאות וגם אספיראציה (הגעת דם לכלי הנשימה ממקור אחר דרך דרכי אויר עליונות) של דם.
אנגיוגראפיה (צינתור) הינה בדיקה פולשנית לצורך סגירת דימום פעיל במספר מקומות בבית החזה בדרך לא כירורגית .
החלטה על המשך בירור/טיפול נמצאת בידיי המחלקה שנעזרת ביועצים בתחומים ספציפיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בעיית ריאות כן או לא?! - תגובה
ד''ר שבתאי ורסנו25/03/2012שלום,
מהתאור שתארתם כלל לא ודאי שהדמם הוא ריאתי. אתם מספרים על הקאות דמיות, משמע דמם מדרכי העכול (גם בדמם מדרכי העכול יתכן ב CT חזה לראות ממצאים כפי שתארתם, בשל שאיפת דם לריאות). לגבי הלצרציה בדרכי הנשימה חשוב לדעת עד כמה הייתה משמעותית ומסבירה את הדמם. צינטור עם סתימת כלי דם באזור המדמם זו אופציה כשמדובר בדימום גדול (למשל 100 מל' ליממה ויותר) אך חייבים לדעת האם לצנטר את כלי הדם לדרכי העכול העליונים או את כלי הדם לריאות (ברונכיאליים). לא תמיד מצליחים בצינטור להדגים אזור דימום ולעתים מסתמכים על האזור המדמם על פי ברונכוסקופיה (מה שלא הודגם בילדתכם) וחוסמים את כלי הדם לאזור זה גם אם בצינטור לא מדגימים דמם פעיל או אם מזהים כלי דם פתולוגי מבחינה אנטומית.
מעבר לזה תצטרכו אולי להתייעץ עם רדיולוגים פולשניים המתמחים בהדגמה וחסימה שךל כלי דם בכלל, בכל אזור בגוף ולאו דווקא עם קרדיולוג..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות נשימה כבר חצי שנהשי22/03/2012
קצת היסטוריה..
היה לי דלקת ראות לפני שנתיים והיה לי עוד אחת שנה אחרי
הייתי מעשן, 9 שנים בין חצי קופסא לקופסא או קופסא וחצי עד 2 בימים מטורפים של עבודה בלי שינה, הפסקתי לפני חצי שנה.
הרגשתי ממש טוב למשך שבועיים, עד שעשיתי עבודה שבמהלכה שייפתי הרבה שפכטל אמריקאי בהכנה לצבע וכנראה נשמתי הרבה ממנו כי זה היה חדר קטן ולא מאוורר, מאותו יום נהיה לי קשה מאוד לנשום, והלכתי לעשות בדיקות, התחלתי מאז לתת סמוכטות כל יום כל היום, ועד היום כבר אחרי חצי שנה אני כל הזמן מכייח מעלה גירה ויורק, אני משייך את זה להתנקות מהעישון, לא מהאבק, אבל הרגשתי שמה שהתחיל את זה היה היום עם האבק, הייתה לי תקופה ממש גרועה שהיה לי ממש קשה לנשום עד כדי התעוררויות בלילה וישיבה ממושכת של שתיית תה, וגם זה לא תמיד עזר, אחרי חודשיים כבר עשיתי צילום ועשיתי בדיקת ריאות (נפח וכל זה) ספירומטריה.. מצאו שיש לי הפרעה חסימתית בחומרה בינונית ושיש שיפור קטן עם לקיחת וונטולין, אמרה לי הרופאה לקחת למשך ארבע חודשים את המשאף סימביקורט 320 ולחזור לבדיקות אחרי 4 חודשים, כבר עברו ארבע חודשים, והתור שלי רק עוד חודש... בגלל שלא התקשרתי בזמן לקבוע.
הסמוכטול שלי בבוקר ולפעמים בערב עם קצת דברים שחורים כאלה.. וחוץ מיזה לפעמים זה סתם ריר סמיך כזה.
מה יש לי????? והאם זה הולך לעבור לי??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד פרטים
שי22/03/2012בנוסף, אחרי האוכל לפעמים יוצא לי ליחה עם קצת שחור.
כאילו זה עוזר לגיפה מהריאות לצאת...
ולפעמים אני מרגיש טיפה שאני לא מצליח למלאות את הריאות כמו שצריך
אבל זה כבר לא מפריע לי כמו שהיה פעם אלא רק התחושה
בנוסף הייתי עובר בתחום הריתוך ברזל, שזה לא מוסיף לבריאות הריאות בוודאי, גם שיוף ברזל. אני עכשיו מפסיק כי הבנתי שאי אפשר להמשיך לעבוד בעבודות כאלה אם אני רוצה לשמור על הריאות שלי.
מעניין אותי בעיקר להבין מה זה הליחה השחורה אפרפרה חומה שיוצאת לי מהריאות גרון או מאיפה שזה בא. ואם זה מהעבודה/סיגריות כמה זמן לוקח לזה להתנקות?
והאם כל מה שיש לי שם גורם לזה שיש לי ליחה מוגברת במשך כל היום?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
עוד פרטים - תגובה
ד''ר שבתאי ורסנו22/03/2012שלום,
התלונות שלך יכולות להתאים לאסתמה או למחלה חסימתית כרונית COPD ויתכן שגם לשילוב של השתיים. אתה צריך להמשיך בטיפול, לחזור על תפקודי ריאה ומעקב רופא ריאות. אם הליחה הלא בהירה נמשכת הרופא יצטרך להעלות גם אבחנה אפשרית של ברונכיאקטזיות (הרחבה פתולוגית של הסימפונות) לאור ההיסטוריה של דלקות ריאה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה דוקטור
שי23/03/2012ומה לגבי השחור שיוצא לי מהריאות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)