מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- כאבים בצד שמאל של בית החזהאביב13/06/2012
שלום רב!
אני בן 24 וסובל מזה כשבוע וחצי מכאבים בצד השמאלי של החזה ומתקשה במעבר משכיבה לישיבה. כמו כן מתקשה לישון על הצד של הגוף וחווה כאבים שבאים והולכים בצד החזה בעת ביצוע תנועות מסוימות.
אני סובל מכאב קל בעת צחוק ובעת נשימות עמוקות וכן בעת שיעול והתעשטשויות.
כמו כן אציין כי כי לתופעה קדמה תקופה של כחודש בו סבלתי משיעולים יבשים כרוניים והרגשת מחנק שליוותה אותי לאורך היום, בעיקר בשעות הערב ואשר חלפה כשבוע לפני שהתחילו הכאבים
כמו במהלך השבוע שמתי לב להחמרה בכאבים בחזה
כעט גם החלו כאבי גב קלים מעל המותן (קצת אחורה לכיוון הגב)
לפני כשבועיים שאני מעריך שזה לפני שהתחילו הכאבים הייתי אצל רופא ריאות בהפניית רופאת המשפחה שלי והוא הפנה אותי לצילום חזה ותפקודים ריאות. בניתוח הטכנאי את צילום החזה היה רשום :
-אין עדות לתסנין או גודש ריאתי
-אין עדות לתפליט פלאורלי
-צל הלב בגודל תקין
-עקמת בצורת S בעל שקע גבי
תפקודי ריאות טרם עשיתי, אבל כשעשיתי ספורט כשכבר התחילו הכאבים היה לי קשה לרוץ הרבה, מאחר והרגשתי כאבים, לא חזקים יותר אלא הרגשתי יותר פעמים את הכאב מבד"כ.
אשמח לקבל איזה דברים שאני יכול לבצע בבית ישללו או לפחות ימעיטו את הסיכוי לבעיה כזו או אחרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין13/06/2012לפי תאור, מדובר בכאבים חזה ממקור של דופן בית החזה - שרירים, צלעות , עצבים בין צלעיים. מומלץ להיבדק גם ע"י אורטופד או כירורג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם אסטמה?סטודנט12/06/2012
שלום.
בבדיקת תפקודי נשימה לפני מבחן מאמץ(ההפניה אליו לא היתה על פי תלונות כלשהן, אלא כי רציתי לבדוק את תפדוקי הגוף שלי לאחר שלא מזמן התחלתי להתאמן בחדר כושר), אמרו שכנראה היה לי התקף אסטמה, או שבילדות חליתי בזה, וזאת על פי ממצא של משאף(מכשיר כזה שאתה נושם בו בכל הכח). בתוצאה נכתב:תפקודי נשימה נורמליים, תבנית חסימתית קלה.
אני היום בן 30, ואף פעם לא חוויתי משהו שדומה להתקף אסטמטי, כמו כן, עשיתי 3 פעמים בדיקות עוריות ולא נמצאה אלרגיה, גם הIGE בגבול התחתון. אני רק אציין שלפני חודשיים היה לי מן צינון, עם כמה ימים חום 37.8, שאחריו כ10 ימים יצאה לי הרבה נזלת וליחה, אבל גם אז לא היו לי בעיות נשימה. האם יכול להיות שזה הרס חלק מהריאות? מה יכול להוביל לאסטמה, אם לא חליתי בה בילדות ואין אלרגיה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין13/06/2012אסתמה אינה אבחנה של בדיקה חד פעמית . במידה והיסטוריה רפואית אינה מתאפיינת במהלך מקובל של אסתמה (התקפי קוצר הנשימה, שיעול וציפצופים בתדירות שונה), מומלץ שרופא המשפחה יפנה לרופא ריאות לצורך הערכה נוספת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחושת חוסר אויראיציק12/06/2012
ראשית תודה מכל הלב על העזרה .שאלתי היא אני בן 42 בריא ב"ה בילדותי סבלתי מאסטמה והשתמשתי במשאף ונטולין כמה פעמים ביום כמובן שעם הגיל הפחתתי במינון ובשנים האחרונות אני משתמש במשאף פעם אחת ביום לפני השינה וזה לא שיש לי צורך דחוף בזה אלא זה כמו משהו שיגרתי ואולי גם פסיכולוגי. לפני כחודש החלטתי להפסיק עם המשאף לגמרי ומאז יש לי הרגשה של חוסר אויר ובמיוחד אחרי אוכל האם יש קשר בן הפסקת המשאף להרגשות אלו? אני כל יום עושה הליכה של שעה ולא מרגיש קושי או החמרה בסימפטומים כמו כן עשיתי צילום חזה שיצא תקין תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין13/06/2012תסמינים שתוארו כאן יכולים להתאים לאסתמה אך יכולים להיות גם ממקור לא ריאתי. מומלצת הערכה ע"י רופא ריאות כולל בדיקה גופנית ותפקודי ריאות .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הדמיה מתאימה לסרעפת או עצב פרנימיקי12/06/2012
שלום רב,
אני בת 29 עברתי השנה: ניתוח אנדומטריוזיס באגן לציסטות ובנוסף ביופסיה לציסטות בגרון (בתשובת ביופסיה "מתאים לפיברומות) יש אחת על וריד בקיר של הלוע. סובלת מכאבי שריפה והתכווצויות בצוואר - צלע - שכם ימין כחצי שנה. לפעמים יש לי מחנק בגרון וכאב בצוואר מקדימה. התכתבתי עם מומחה מחול לאנדומטריוזיס שטען שיכול להיות שיש לי DIAPHRAGMATIC ENDOMETRIOSIS ושהכאבים הם בגלל גירוי של העצב הפרני - התכתבתי עם בנות שעברו ניתוח בסרעפת גם . בארץ לא עושים לפרוסקופיה אבחנתית בטן עליונה לאנדומטריוזיס- זה נחשב נדיר ומאוד לא שכיח. כשהיו לי התקפים קשים בשכם וצרחתי נתנו לי פרקוסט שלא עזר ובלסוף שלחו אותי לסיטי ריאות כדי לשלול PNEUMATOREX- רופא האנדו שלח למומחה ריאות שיראה (נראה לי שגם הוא חשד במה שהרופא מחול חושד) אני עשיתי יותר מדי סיטי שלא מרצוני השנה באשפוזים ולא רוצה עוד קרינה בבקשה איזה סוג אם אר איי אפשר לעשות כדי לשלול גירוי עצב פרני או סרעפת? אין לי כסף לחול ואין לי כח לסבול- תודה רבה לתשומת הלב - מיקי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין13/06/2012בנוגע לבירור בבטן עליונה ואיזור הסרעפת , יש להפנות שאלה לכירורג או גסטרואנטרולוג .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופות הרגעה לחולת אסטמהמור12/06/2012
מבקשת לברר אם יש סיכוי שתרופות הרגעה כמו ציפרלקס יכולות להקל על התקפי אסטמה. אני סובלת מהתקפי אסטמה קשים, מה שמעלה את רמת החרדה, אי הודאות והלחץ. עלי לציין שאני לא סובלת כלל מדכאון. רק מתח נפשי..
אשמח לדעת מהי המלצתכם. תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין12/06/2012תרופות הרגעה למינהם אינן מקלות על התקפי אסתמה . הן עוזרות לקשיי הנשימה בשל חרדות או לחץ נפשי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חולת אסטמה - נשימה מהירהמור12/06/2012
שלום,
אני בת 44, חולת אסטמה. לצערי גם לאחר טיפול בסטרואידים המחלה אינה מאוזנת ואני חשה מידי פעם צפצופים וחרחורים, בעיקר כשאני מתחילה לעשות מאמץ מינימלי.
עם זאת, בזמן מנוחה, גם כשאין לי צפצופים וחרחורים, אני סובלת מאוד מנשימה מהירה והתנשפויות חזקות. מידי ערב לוקח לי מעל לשעה להירדם מכיון שהנשימה המהירה מפריעה לי בתהליך. האם זה חלק מהמחלה? האם קשור למשאפים שאני מקבלת? תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין12/06/2012תופעות שצויינו כאן יכולות להתאים לאסתמה אך יכולות להיות גם סיבות נוספות לכך. לכן , מומלץ להיבדק ע"י רופא המטפל ולבצע תפקודי ריאות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אסטמה בצבאגיא11/06/2012
ד"ר שלום,
אני חייל לוחם בשירות סדיר. במהלך הצבא התפתח לי קוצר נשימה חריף, הופנתי לאלרגולוג ולרופא ריאות.
יש לציין כי אין לי היסטוריה של אסטמה במשפחה.
הם קבעו כי יש לי אסטמה ואלרגיה לדגניים, דשא, אבק, ועשבים.
החלתי טיפול במשאפים כדורים וחיסונים אימונותרפים.
האם אסטמה ואלרגיה יכולות להתחיל לי בגלל הצבא ?
האם הטיפול האימונותרפי יעיל ?
בתודה רבה,
גיא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין12/06/2012מבחינה מדעים לא ניתן לדעת האם אסתמה התחילה בשל שירות הצבאי או הייתה מתחילה באותו זמן ללא קשר לשירות צבאי או תנאיי סביבה. ייתכן שחשיפה אינטנסיבית במהלך שירות צבאי הייתה יכולה להיות מגרה נוסף לתחילת המחלה.
במקרים של אסתמה אלרגית עם רגישות למספר אלרגנים, טיפול אימונוטראפי המיועד להפחתת סף הרגישות , יכול להקל משמעותית על תופעות אלרגיות השונות וגם על אסתמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- CT חזהאודי11/06/2012
שלום לאחרונה בצעתי CT חזה והתשובה היתה
הלב בגודל תקין
אין עדות לבלוטות מוגדלות במדיאסטינום
אוורור הריאות בלתי אחיד
עיבוי פריבונכיאלי קל
בסיכום
,,,,,,,,,,,
שינויים ברונכיטים קלים כמתואר
אבקש אם תוכלו לעזור לי להבין מה מתואר בסיכום ותודה מקרב לב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין12/06/2012אין מדובר בשינוים ספציפיים או ממצאים ריאתיים שדורשים המשך בירור לבדם. ממליץ להגיע לרופא שהפנה לבצע CT חזה, כדי לבדוק האם יש מקום לבדיקות נוספות על סמך נתונים שהיו טרם ביצוע CT
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשיי נשימה בעת דיבורשיר09/06/2012
שלום.
בעת דיבור של יותר ממשפט אחד אני צריכה לקחת אויר, כלומר - אני מגיעה למצב שלא יכולה להוסיף מילה ללא לקיחת אויר.
מדוע זה קורה?
אני בת 45 ועברתי מספר כימותרפיות והשתלת מח עצם לפני 3 שנים (חליתי בלוקמיה). לא יודעת אם זה קשור כי רק בחודשים האחרונים התחלתי להרגיש את קושי הנשימה הזה בעת שיחה ארוכה.
יש לציין שעייפות כרונית זה משהו שתמיד היה לי מאז הטיפולים, אך לא בעת דיבור.
בעת הליכה (במהירות בינונית) או התעמלות- אין לי בעית נשימה. כמובן שכשאני עושה אירובי או רוקדת אני מתעייפת יותר, אך זה לא מתבטא בקשיי נשימה אלא בדופק לב מואץ כפי שהופיע אצלי גם לפני שחליתי.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קשיי נשימה בעת דיבור - תגובה
ד''ר שבתאי ורסנו10/06/2012שלום,
קוש נשימתי בדבור מעיד רק על חומרת קוצר הנשימה. הוא יכול לנבוע מסיבות ריאתיות או למשל גם מחולשת שרירי הנשימה ולא ממחלת ריאות ממש. עלייך לבצע בשלב ראשון צילום חזה, תפקודי ריאה מלאים כולל כוחות שרירי נשימה וכמובן לעבור בדיקת רופא מקיפה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אסתמה וכאבי בטןלימור08/06/2012
שלום, אני בת 35 לפני שנה חליתי בדלקת ריאות אאוזונופילית ובחדשים האחרונים יש גם קוצר נשימה יומיומי.אני מטופלת בפרדניזון וסימביקורט.
בשבועיים האחרונים היו לי כאבי בטן בבטן העליונה מאוד מאוד חזקים, זה קרה 4 פעמים בהתקפים שנגמרו אחרי שעה ובפעם האחרונה זה נמשך כמה שעות שממש אי אפשר לתפקד מרוב כאבים עזים, באותו התקף של כאבי בטן סבלתי גם מקוצר נשימה קשה והגעתי למיון בקושי נושמת (סטורציה 82%).
מאז ההתקף המשולב הכאבי בטן לא חזרו.
עשיתי בדיקות דם ונשיפה והתוצאות הראו שאין לי חיידק בכיבה, הכל תקין למעט אאזונופילים גבוהים ו-(Amylase (B 1 (הערכים הם 158 כשהגבול העליון הוא 100).
האם יש קשר בין מערכת העיכול לנשימה? ממה יכולים להיות כאבי הבטן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אסתמה וכאבי בטן - תגובה
לא חייב להיות קשר אך קשר כזה יתכן פוטנציאלית אם מצד אחד יש דלקת של הריאה (אאוזינופילית למשל) עם גרוי של קרום הריאה , כאב שעלול להקרין לבטן עליונה בעקר בנשימה עמוקה או שדלקת הריאות האאוזינופילית היא חלק מסינדרום של היפראאוזינופיליה שאז תסנינים אאוזינופילייים מערבים גם את מערכת העכול. התיעצי עם הרופאים המטפלים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת סי טי ראותהולדן קולפילד08/06/2012
שלום,
לפני כחודשיים ביקשתי בדיקה של תפקוד ריאות, אני בן 46 מעשן ותיק ,אמנם לא סבלתי מקוצר נשימה או משאר תופעות לוואי אולם רציתי לוודא את מצב לאשורו.
לאחר צילום חזה שצא סביר אתמול נערכה לי בדיקת נשיפה ושאיפה ויצא לי במדד :93 שהבנתי שזה בתחום הנורמה:80-120
שמח וטוב לבב באתי לצאת לדרכי מחדר הרופא,
למזלי הטוב או לצערי הרופא הנכבד הבחין ממש במקרה בכפות ידיי וציין שיש לי מה שנקרא:התאלות אצבעות,
הוא נתן לי הפנייה לבדיקתct חזה וכן המלצה לעבור אקו לב.
לשאלתי מה המשמעות של התאלות אצבעות הוא לא ענה,
לאחר בדיקה עצמית משלי ראיתי, קראתי והפנמתי.
שאלתי בעצם היא עד כמה ההקשר בין היותי מעשן להתאלות האצבעות הוא הרה גורל?
תודה על התשובה מראש ושבת-שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בדיקת סי טי ראות - תגובה
ד''ר שבתאי ורסנו08/06/2012שלום,
התאלות האצבעות (קצוות האצבעות הוכות כדוריות כקצה אלה) היא לא תופעה ספציפית רק לגידולי ריאה אלא למחלות נוספות (מחלות כבד, מחלות לב תורשתיות ועוד), ויכולה גם להיות תורשתית/משפחתית (ואז ההתאלות שלך צריכה להיות מזה שנים ולא כתופעה חדשה) ללא משמעות חולנית. לא פעם "התאלות" האצבעות נתונה לפרשנות מוטעית (לא ממש התאלות). בכל מקרה התאלות חדשה מחייבת ברור. בהיותך מעשן טוב עשה הרופא שהתחיל ב CT חזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר סיפוק בנשימהגיא06/06/2012
שלום,
במספר ימים האחרונים, אפילו שבוע, התחלתי להרגיש חוסר סיפוק בנשימה. כלומר, אני כן מצליח לנשום, והגוף שלי מתפקד. אבל אני מנסה לנשום נשימות עמוקות ומספקות מבלי שאני מצליח להגיע לתחושת הסיפוק שבנשימה. בדר"כ הדבר היחידי שמביא לתחושת הסיפוק הוא פיהוק.
אני בן 21, ללא אסטמה, בכושר טוב.
מה יכולה להיות הבעיה? זו תופעה מוכרת?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חוסר סיפוק בנשימה - תגובה
אלו בדרך כלל סימנים קלאסיים לקוצר נשימה בשל מתח נפשי (גם אם אינך יכול לשים את האצבע על כך). בכל מקרה יש צורך בבדיקת רופא, תפקודי ריאה ועוד כדי לשלול סיבות אחרות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניקוי ריאותטל06/06/2012
מדוע ידוע כי לאחר 15 שנה, לאדם שהספיק לעשן, חוזרים סיכוייו לסרטן ריאות לאדם שלא עשן מעולם.
הצלחתי להפסיק לעשן מסיבה זו ולא מבינה איך זה ששנה, שנתיים, חמש...ואפשר לדעת שהריאות בסדר בצילום חזה תקין למשל והסיכון ירד.
הרי, מרגע הפסקת עישון, אין כבר נזק לריאות. מבינה שהיו נזקים לפני, אבל מה קורה 15 שנה בגינם אדם (מעשן לשעבר) נמצא בסיכון.
אם חל שינוי בריאה, לוקח לזה 15 שנה להתגלות?
יש לקוות ש-15 שנה לא יקרה כלום?..
מאד מוטרדת ולכם הפסקתי, רק מנסה להבין רציונל של 15 שנה מרגע שהריאה לא נפגעת יותר!!
בבקשה למדו אותי קצת בעניין..אין לי איפה להעמיק בהקשר זה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ניקוי ריאות - תגובה
ד''ר שבתאי ורסנו06/06/2012שלום,
הסכנה לסרטן ריאות 15 שנים לאחר הפסקת עישון פוחתת משמעותית אך לא יורדת לרמת הסיכון של אדם שלא עישן מימיו. אפקט העישון הינו אפקט מצטבר והתאי/ים שמשתנים בכיוון גידול סרטני לוקח להם כמה שנים עד שהם מתגלים בצילום חזה רגיל ועוד יותר שנים עד שמתבטא בתלונות כגון כאב, ליחה דמית ועוד. מסיבה זו יצאו ממש לאחרונה איגודים בינלאוממיםפ, על סמך מחקרים, בהמלצה לבצע כל שנה בדיקת סקר בעזרת CT חזה בקרינה נמוכה לאנשים שעישנו לפחות 30 חפיסות שנה (למשל חפיסה ליום 30 שנה או שתי חפיסות 15 שנה) ועדיין מעשנים או שהפסיקו לעשן לפני 15 שנה או פחות. כל זה במטרה לאבחן את סרטן הריאה בשלביו המוקדמים (כלומר שצילום רגיל לא מגלה). מי שריאותיו ניזוקו מבחינה תפקודית, גם אם הפסיק לעשן הנזק נמשך אך בקצב איטי יותר לכן רצוי לההגמל בכל שלב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
תודה07/06/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התכווצויות בחזהג'ני06/06/2012
אני כבר תקופה סובלת מהתכווצויות באזור החזה והבטן העליונה.במהלך ההתכווצות אני לא יכולה לנשום נשימות עמוקות.כשאני נושמת עמוק אני מרגישה את ההתכווצות המכאיבה.
יום חמישי האחרון שוב הייתי באירוע,ובמהלך האירוע התחילו לי שוב התכווצויות רק שהפעם הן היו יותר חזקות,ממש כאב לי באזור השמאלי של החזה והבטן העליונה.
בשבלב מסויים התחילתי להוציא קולות כאילו מחסור בחמצן,התחלתי לרעוד ולבכות.לא יודעת אם מפאניקה.
זאת הפעם הראשונה שקרה לי "התקף" כזה חזק.אני כבר שנים סובלת מהתכווצויות קטנות כאלה,אבל הן עוברות אחרי כמה דקות.
אשמח לעזרה,תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
התכווצויות בחזה - תגובה
העובדה שהתופעה נמשכת שנים ואת בריאה אני מניח חוץ מזה, מצביעה על כך שלא מדובר במחלה ממש. יתכן מאד ומדובר בבעיית שריר או קרום הריאה. רצוי בכל מקרה שתבדקי על ידי רופא שישקול גם צילום חזה ובדיקות נוספות לפי הצורך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אסטמה ואורח חייםמור06/06/2012
שלום רב,
אני בת 44, חולת אסטמה מזה כ- 8 שנים. מטופלת בפרדניזון וסרוטייד, לצערי ללא הועיל.
מבקשת לברר:
א. בעבר טופלתי כחודשיים בסינגולר אך הטיפול לא נשא תוצאות חיוביות. הומלץ לי לנסות שוב. האם יש טעם?
ב. במצב שכיבה ולעתים גם במצב ישיבה אני נוטה להתנשף הרבה. גם לאחר טיפול בסטרואידים, כשהצפצפוים והחרחורים נעלמו, המשכתי להתנשף. האם זה רלוונטי למחלה או יכול לנבוע מבעיה אחרת?
ג. אחרי שימוש במשאפים אני חווה סחרחורות קשות עם תחושת עלפון (אם כי מעולם לא התעלפתי בפועל). האם אני אמורה למרות הסימפטומים הנ"ל, להמשיך עם המשאפים?
ד. האם מאמץ גופני שגורם בעקבותיו לשיעול, הוצאת ליחה מרובה, דופק מהיר, סחרחורת, נוקשות וכאבים בגפיים, עדיין מומלץ או שכדאי להימנע מהמאמץ? (מדובר במאמץ קל יחסית).
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אסטמה ואורח חיים - תגובה
מתאורך מחלתך אינה מאוזנת. אני ממליץ לך לפנות למומחה אסתמה לחוות דעת נוספת.
יש ראשית לוודא שאת אכן אסתמטית ואם כן לברר האם את מתאימה לקריטריונים של טיפול בזריקות XOLAIR לאסתמה אלרגית קשה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)