מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- כמה שאלות בנוגע למחלה.גבריאל03/07/2012
הובחנה אצלי אסתמה בגיל שש בערך.ומאז אני לוקח פעמיים ביום בודיקורט , וונטולין למקרים בהם יש לי התקפים. (כיום אני בן 19)
אף פעם לא הבנתי באמת מה תקפידו של הבודיקורט ,אז אם תאכל להסביר לי על כך אני אשמח. אני לוקח שנים תרופה בלי להבין מה היא עושה.
ושאלה נוספת. בזמן האחרון יש לי מין התקפי ליחה . או צפצופים ,אין לי באמת מושג מזה. כשאני נושם עמוק יש מן רעש כזה של צפצוף ,או בועות ויש לי שיעול..כאילו אני משחרר ליחה. זה לא קורה לי כל הזמן ,אלא זה בא בהתקפים לפעמים..זה התקף אסתמה? כי אני רגיל לצורה הרגילה של ההתקף של הקוצר נשימה והיובש בפה.
אשמח לתשובה :) יום נפלא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כמה שאלות בנוגע למחלה. - תגובה
ד''ר שבתאי ורסנו03/07/2012שלום,
בודיקורט הוא תכשיר סטרואידי (בודזונייד) הניתן בשאיפה. תפקידו לדכא את התהליך הדלקתי שבבסיס האסתמה וכך למנוע החרפות.
לגבי יתר שאלותיך עלייך לפנות לבדיקת רופא וגם לבצע תפקוד ריאה (ספירומטריה).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום וברכה,נטלי02/07/2012
חבר שלי סבל מאסטמה מגיל צעיר, הוא אמר לי שביסודי הוא היה לוקח משאף, ואח"כ הפסיק, בצבא הוא היה לוקח כדי להוריד פרופיל.
הוא עישן בגיל צעיר וזה גרם לו לקוצר נשימה, ולכן היה לוקח זאת. (יש לציין שהוא היום בן 28 וכבר כמה שנים לא נגע במשאף).
האם הדבר ישפיע על מהלך חיינו העתידיים? במה מתבטאת אסטמה? האם זה יכול לחזור? האם יהיה פעילות שלא יוכל לבצע כמו אדם רגיל?
אני קצת חוששת מהעניין מאחר ואין אדם שסובל מאסטמה במשפחתנו.
אשמח לתשובה :)
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שלום וברכה, - תגובה
ד''ר שבתאי ורסנו02/07/2012שלום,
אסתמה בילדות עלולה לחזור בכל גיל.
קיימים טיפולים טובים לאסתמה וכאשר האסתמה מאוזנת ניתן לחיות חיים מלאים ורגילים.
לגבי חבר שלך, לא ברור האם הוא אסתמטי כעת ולכן מומלץ שיפנה לרופא ריאות ויבצע גם תפקודי ריאה להערכת מצבו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה-
נטלי02/07/2012ואם הוא אסמטי- זה אמור להשפיע איך שהוא על חיינו?
מחלה זו משפיעה באופן קשה על האדם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה- - תגובה
ד''ר שבתאי ורסנו03/07/2012שלום,
לגבי השפעת המחלה על איכות חיי החולה התשובה היא אנדבידואלית כלומר בהתאם לחומרת המחלה אצל אדם ספציפי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סינגולייר 10 mgליאת30/06/2012
שלום רב שמי ליאת
נתנו לי את הכדור הנ"ל וברצוני לדעת אם יש לו תופעות לוואי,
נתנו לי בעקבנות קושי בבליעה וקושי בנשימה ...
יש משהו בגרון כאילו חוסם ואומרים שזה יעשה לי טוב.
אשמח לתשובה.
בתודה מראש
ליאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין30/06/2012סינגולייר הינה תרופה לטיפול קבוע באסתמה. התוויות אחרות אינן סיבה למתן סינגולייר. תופעות לוואי של סינגולייר נדירות אך לא ספציפיות . הן יכולות להתבטא כחולשה, עייפות, כאבי בטן, כאבי שרירים, תחושת צינון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אסטמה קלה וייעוץ לגבי תרופות לטיפולאביב29/06/2012
שלום רב!
הנני בחור בן 24 הסובל מאסטמה קלה
במהלך חיי הייתי מטופל בתרופות שונות ביניהן בודיקורט ונטולין אירובנט ובריקלין.
כשהייתי קטן סבלתי מאסטמה בצורה יותר חריפה מהיום והיו עושים לי אינהלציות באמצעות ונטולין ואירובנט
לאחר מכן כשהתבגרתי יותר השתמשתי בבודיקורט כתרופה קבועה (2 שאיפות ביום)
במרוצת השנים התחלתי לחוש ירידה באיכות הראיה ולכן הלכתי להבדק אצל רופאת עיניים שאיבחנה אצלי קטרקט בעין שמאל
לטענתה כתופעת לוואי, ממשאף הסטרואידים שלקחתי "בודיקורט".
לאור הממצאים ובהמלצת רופאת המשפחה הפסקתי עם הבודיקורט והתחלתי טיפול באמצעות בריקלין, בהוראת רופאת המשפחה השתמשתי בו רק ברגעים שהרגשתי מחנק ונזקקתי למשאף (לא יצא שזה קרה הרבה), מבדיקות ביקורת שערכתי אצל רופאת העיניים לא חלה החמרה בקטרקט.
לפני כמה חודשים החל אצלי שיעול כרוני שלאחר בדיקות (צילום חזה ובדיקת תפקוד ריאות) התגלה שמקורו אינו בריאות.
באותה ההזדמנות בדקתי את הטיפול אשר אני מקבל לאסטמה מול רופא הריאות וזה המליץ לי על מעבר לפליקסוטייד 100 (2 שאיפות ביום)
מבדיקה שלי איתו ובאינטרנט מדובר במשאף סטרואידים.
כאשר עימתתי אותו עם העובדה שתרופה אחרת לאסטמה (בודיקורט) יצרה לי נזק בעיניים, הוא טען שזו טעות של רופאת העיניים
ולכן איני צריך לחשוש משימוש בתרופות הן בבודיקורט והן בפליקסוטייד.
השאלות שלי הן:
א. מי צודק?? האם משאף סטרואידים עלול לפגוע בעיניים?
ב. במצבי הנוכחי בו הסאטמה שלי קלה מדוע ליי עדיין להשתמש במשאפים??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - גמילה מפליקסוטיידמיכל28/06/2012
שלום
בני בן שנה ו 8 חודשים, מטופל כבר שנה ברציפות בפליקסוטייד 2 לחיצות בבוקר ו2 בערב ובסינגולייר. לפני 3 שבועות פניתי להומאופט במטרה לעבור לתרופה טיבעית.
בשבוע הראשון הפסקנו את הסינגולייר, בשבוע השני 1 בבוקר ו 2 בערב פליקסוטייד ובשבוע האחרון 1 בבוקר ו1 בערב פליקסוטייד.
שאלתי היא האם זו הדרך הנכונה לעבור גמילה מהתרופה? האם צריך להיות הדרגתי יותר?
בנוסף, האם תופעות לוואי שהתחילו בשבוע האחרון, כגון: התקפי בכי, חוסר תיאבון, עיניים אדומות - הן תופעות נורמליות בתהליך גמילה?
תודה רבה!!
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין28/06/2012מבחינת תרופות נגד אסתמה (משאפים או סינגולייר) אין צורך ב"גמילה" או הפסקה הדרגתית. במידה ורופא המטפל החליט להפסיק טיפול, עושים זאת באותו רגע.
לגבי תופעות לא ספציפיות שצויינו כאן , רצוי להתיעץ עם רופא ילדים או רופא ריאות ילדים בנוגע לקשר אפשרי בין טיפול לבין תופעות הנ"ל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אסטמה ופעילות גופניתמור27/06/2012
שלום,
אני בת 44 סובלת מאסטמה מעל 8 שנים. למרות טיפול קבוע ומקסימלי בסרטייד ופורדיל, אני עם קוצר נשימה. עד לא לא הצליחו לאזן לי את האסטמה, גם לא עם פרדניזון.
מבקשת לברר אם במקרים כאלה מומלץ על ביצוע פעילות גופנית מתונה כמו הליכה איטית או יוגה (שבעקבותיהם אני משתעלת ומוציאה ליחה מרובה) או פשוט להימנע באופן קבוע מפעילות גופנית. בהמלצת רופא ניסיתי להתעמל עם ונטולין, אך גם זה לא עזר.. תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין27/06/2012פעילות גופנית מומלצת לכל חולה אסתמה, ללא קשר לחומרת המחלה. רק עוצמת פעילות שיכול לבצע חולה באסתמה קלה אינו זהה לזו של חולה באסתמה קשה. לגבי המלצות ספציפיות יש לפנות לרופא ריאות המטפל , לגבי סוג פעילות ניתן להתייעץ גם עם פיזיוטראפיסט.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוספי תזונה כתגבור ליתר לחץ דם ראתילירן27/06/2012
שלום רב,
אמי כבת 60 מאובחנת במחלות הבאות:
1 . לוקמיה חריפה - alm -לא מקבלת כל טיפול בשל הסיכון לסיבוכים מסכני חיים עקב מחלות רקע (פגיעה בריאות,בכבד ובלב)-במעקב אחר בדיקות ספירת דם
2 . יתר לחץ דם ריאתי-מטופלת ב-remodulin הניתן בהזרקה תת עורית באמצעות משאבה וכן volibris
3 . אי ספיקת לב ימנית-מטופלת ב-fusid וב-slow k
4 . דלקת כרונית בכבד על רקע מחלה אוטואימונית-aih -מטופלת ע"י prednisone,ursolit,coumadin
לחץ הדם הכללי שלה נמוך בממוצע 90/50, דופק גבוה בממוצע 95.
האם תוספי מזון:אומגטיב,תא חמצני 2,טי 6 עשויים לעזור במשהו? האם בשל ריבוי התרופות הנ"ל יש סכנה ליטול את התוספים האלו?
יש לציין כי מצבה בכי רע ומינון התרופות להקלה על יל"ד ריאתי הוא יחסית נמוך בשל לחץ דם כללי נמוך.האם יש עוד משהו שאפשר לעשות?
אודה על התיחסותכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין27/06/2012מטופלת ביתר לחץ דם ריאתי בטיפול משולב (נוגדי קולטני אנדוטלין ופרוסטאנואיד סינטטי), טיפול זה ניתן בדרך כלל למחלה מתקדמת. במידה ומדובר ביתר לחץ דם ריאתי משני למחלה המטולוגית (לאוקמיה) , המטולוג יכול לשקול מתן IMATINIB (גליבק) שנמצא בהתוויה לCML (לא ללאוקמיה אקוטית!) , שבין היתר ידוע כתרופה יעילה ביתר לחץ דם ריאתי .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פנאומוטורקס וסיכון אפשרי מלחץ טיסהד``ר שבתאי ורסנו24/06/2012
ד"ר שלום רב,
לפני כ-3 שנים וחצי עברתי מקרה של חזה אויר ספונטני. הוכנס נקז ולאחר אשפוז של מס' ימים הריאה התפשטה ושבתי לביתי. כבחור רזה, אני משתייך לקבוצה הנמצאת בסיכון לפנאומוטורקס. גילי היום הוא 28, וברצוני לטוס לחופשה באיטליה ( מרחק טיסה של כ-4 שעות). שאלתי היא: האם ישנו סיכון להישנות המקרה כתוצאה משינויי הלחץ במהלך הטיסה? (נאמר לי שאסור לי לצלול או לעשן בעתיד). כמו כן, האם עליי לעבור בדיקת רופא ריאות מומחה או לחלופין CT טרם הטיסה? (טרם עברתי בדיקת CT או בדיקת לחצים כלשהי). מהי המלצתך לגבי טיסות במקרה זה?
בכבוד רב, אורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פנאומוטורקס - תגובה
ד''ר שבתאי ורסנו24/06/2012שלום,
חזה אויר ספונטני שכיח יותר באנשים צעירים ומעשנים ובד"כ גם רזים. כל זאת אם אין מחלת רקע אחרת כגון מחלה על שם מרפאן (מח' רקמת חיבור).
ההגבלה על טיסה חלה לרוב בשלושת החודשים הראשונים לאחר האירוע ואין מגבלה מעבר לכך. חזה אויר ספונטני עלול לחזור בעקר אם ממשיכים לעשן. אם ביצעת בזמנו CT חזה רצוי לבחון אצת ממצאיו. אין המלצה לבצע אותו כעת או לפני טיסה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה הקשר בין ברונכיטיס לצרבת?שלום21/06/2012
שלום..
בחור בן 25 עם היסטוריה של רפלוקס קשה בזמן האחרון יישנה התגברות של הרפלוקס,הקאות,שיעול...וקשיי נשימה
ובבדיקה והתברר שישנו ברונכיטיס
שאלתי היא אם ישנו קשר בין רפלוקס/צרבת/לברונכיטיס.?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין24/06/2012רפלוקס משמעותי בשל גירוי איזור דרכי אויר עליונות יכול לגרום לשיעול כרוני. בחלק המקרים עקב אספיראציות מינימליות של תוכן חומצי , גורם לדלקת משנית בעץ הסימפונות (ברונכיטיס כרונית משנית לגירוי של רפלוקס). לעיתים ברונכיטיס כרונית הינה פטולוגיה נפרדת ולא קשורה לרפלוקס (בעיקר במקרים של מעשנים או חשיפה מתמדת לאבק מזיק)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה מראש..
שלום24/06/2012לא מעשן ולא באיזור של מעשנים וממש לא בסביבת אבק..
חוץ מרפלוקס מאוד קשה (הקאות יומיומיות)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אסתמה של מאמץ וסבולת לב ריאהגיא21/06/2012
התחלתי לקחת ונטולין לפני השחיה ואכן אני מרגיש הקלה מסוימת. כיצד אוכל לשפר את סבולת לב הריאה דרך השחיה ( צלילות ממושכות, שחיה בעצימות משתנה/אינטרוולים, שחיה מתונה...)? תודה על עזרתכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין24/06/2012כל פעילות אארובית עם עליה בעומס באופן הדרגתי תשפר סיבולת לב -ריאה. לגבי תוכנית פרטנית רצוי להתיעץ עם מאמן כושר/ פיזיוטראפיסט
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה שאלות ד"ריוסי20/06/2012
שלום רב ד"ר!
אני סובל מאסתמה כבר המון שנים(מילדות), בזמן האחרון אני מרגיש שאני מקבל התקפי אסתמה בעוצמה בתדירות הרבה יותר גבוהה וזה מלווה בסחרחורות ואפילו בחילות....
כשאני צובע אני מקבל התקפי אסתמה
כשאני נוגע בסולר/ספיריט/טרמפנטין
כשאני נחשף למחסנים וכל האבק...
האם תתכן שבעקבות כל הדומאות שציינתי אקבל אתקפי אסתמה?
האם צבע/צביעה גורמת לאסתמה?
אבק?מחסנים
חשיפה לחומרים כמו דבק מגע/סולר/ספיריט/אציטון/טרמפניטין?
האם יש בדיקה חד משעמית להוכיח/להפריך מצבים שכאלו?
או שפשוט להמנע מכל זה?
אין לי מושג אם אני רגיש לכל הדברים האלו או שזה פשוט מחמיר תאסתמה...
אלו עוד מצבים/דוגמאות גורמות לסתמה?זה יכול לגרום לסחרחורות?הקאות ובחילות?
איזה רופא מתעסק עם הטיפול בזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין24/06/2012אסתמה היא מחלה סימפונית מתאפיינת בדלקת כרונית בעץ הסימפונות עם תגובות לגירוים שונים (חלקם ספציפיים וחלקם לא) . ביטוי של התקפי אסתמה ע"י שיעול תורדני, קשיי הנשיהמ וציפצופים.
כל חשיפות שצויינו כאן יכולות להיות סיבות להתקפי אסתמה. מבחינה מעשית למנע מחשיפות הנ"ל הינו דבר הפשות ביותר. לגבי אסתמה - מומלץ לפנות לבדיקת רופא ריאות + ביצוע תפקודי ריאות , לצורך החלטה על המשך טיפול במחלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלת תםיונית20/06/2012
שלום
אולי תוכלו לומר לי מה הכוונה LLL - RLL
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין24/06/2012קיצור RLL - אונה תחתונה של ריאה הימנית . כמו כן LLL - אונה תחתונה של ריאה השמאלית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מבקשת עזרה בפענוח CTיונית18/06/2012
שלום
נשלחתי לעשות CT לבקורת אותה אני עושה פעם בשנה, עקב גידול ממאיר במעי שהוסר לפני שנתיים.
CT חזה - מדיאסטינום אאורטה וכלי הדם הגדולים תקינים
אין גושים או בלוטות מוגדלות
בריאות ציור כלי דם ופרנכימה תקינים
אין תסנינים
2 מוקדים סמיכים בריאה ימנית,אחד באונה אמצעים שגדל מעט בהשוואה
לסיטי מלפני שנה -הפעם קוטרו 1ס"מ בהשוואה ל0.5 מלפני שנה. השני
באונה תחתונה בגודל של 7מ"מ ללא שינוי מלפני שנה,מוקד נוסף באונה
תחתונה שמאל תהליך מעורפל ממוקם גם כן ללא שינוי מלפני שנה
הסיטי בטן תקין לחלוטין, הנני מעשנת 40 שנה ורק בחודש האחרון הפסקתי
לשאלתי - האם דחוף להגיע למומחה ריאות, או להמתין לתורי בעוד חודשיים אצל האונקולוג
(שהוא למעשה מומחה לדרכי העיכול)
ואודה לכם באם תאירו את עיני - האם מדובר בגידולים? ממאירים?
תודה ושבוע טוב
יונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מבקשת עזרה בפענוח CT - תגובה
ד''ר שבתאי ורסנו19/06/2012שלום,
רצויה הערכה על ידי רופא ריאות עם השןוואת צילומים. בד,כ לא ניתן לומר מצילומים האם הממצא גידולי או לא ובכל מקרה יש להוכיח את טיבו. במקרה הזה עם אחד הממצאים הוא בגודל 1 סמ' ניתן לשקול בדיקת PET/CT ו/או ביופסיית מחט הכל לפי ההתרשמות לאחר בדיקתך ובדיקת הצילומים. כדאי לעדכן את האונקולוג על ידי שליחת התוצאה של ה CT אליו כבר כעת אך בכל מקרה הוא יהיה זקוק לחווות דעת רופא ריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת תפקודי ריאה עקב קוצר נשימהד``ר שבתאי ורסנו15/06/2012
שלום רב,
אני בת 37 חודש וחצי סובלת מכאבים בחזה קוצר נשימה וחולשה ביצעתי בדיקות דם ואקו לב במאמץ שיצא תקין . נשלחתי על ידי רופא אלרגיה ואסטמה לעשות תפקודי ריאה מלאים+תגר מטלאכולין.
ברקע אובחן ריפלוקס על ידי אף אוזן וכשבוע ימים נוטלת אומפרדקס 20 מ"ג פעמיים ביום+אריוס 5 מ"ג לפני השינה
הרופא שאפנה אותי בחו"ל אשמח לשמוע אם הבדיקה תקינה מאוד חוששת לבעיה בריאות האם בדיקת זאת שוללת בעיה בריאות או כדאי לבצע בדיקות נוספות
תודה ושבת שלום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תוצאות בדיקת תפקודי ריאה - תגובה
ד''ר שבתאי ורסנו17/06/2012שלום,
התפקוד הוא בגדר התקין כולל בדיקת הדיפוזייה. ערך ה ERV ירוד כנראה תו8צאת השמנה. הבדיקה לא שוללת למשל אפשרות של אסתמה, לשם כך הרופא שלח אותך לביצוע תגר מטאכולין. יש לנהמשיך לברר את סיבת התלונות שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיפוזיה לא תקינה ביחס לנפח הריאהrt14/06/2012
שלום סרקואידוזיס
בבדיקת נפחי ריאה ודיפוזיה
שה -דיפוזיה לא תקינה ביחס לנפח הריאה , מה זה אומר
אם זה אומר משהו ביחס לצלקות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
a - תגובה
ד''ר שבתאי ורסנו17/06/2012שלום,
על פניו זה מעלה את האפשרות להפרעה במעבר החמצן מהריאות לדם. יחד עם זאת יש להעריך את התוצאות ביחס לצילום חזה, יתר תפקודי האריאה והתלונות ורק תוצאה זו אינה מספיקה בכדי לחוות דעה. חזרי לרופא שהפנה אותך לבדיקה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)