מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בדיקת תפקודי ריאות - אסתמה?אני29/07/2012
ד"ר נכבדים שלום,
אני בחורה, בת 40, מזה כחודש סבלתי מהתקף אסתמטי(?) מלווה צפצופים , שיעול מסיבי (עד כדי הקאה). טופלתי שבוע בוונטולין, כדורי טלפסט ומשאף "בודיקורט"(שגרם להתקף חמור יותר והופסק). נשלחתי לצילום ריאות - תקין ולבדיקת תפקודי ריאות (?מצ"ב). מבקשת את חוות דעתכם. האם קיימת אסתמה ? האם הבדיקה תקינה?
תודה מראש,
אני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בדיקת תפקודי ריאות - אסתמה? - תגובה
ד''ר שבתאי ורסנו01/08/2012שלום,
בתפקוד הריאות שהצגת אין עדות למחלה חסימתית ועל פניו לא תומך באסתמה אך גם לא שולל. בחשד לאסתמה במקרה כזה יש צורך במבחן תגר. מאידך, נראה לי כי כושר הדיפוזייה (מעבר חמצן) אצלך ירוד (בקושי ניתן לראות את המספרים). במקרה כזה יש לברר האם מדובר באמפיזמה התחלתית (האם את מעשנת/עישנת?) או בעייה במחזור הדם הריאתי. עלייך להתייעץ עם רופא ריאות שיראיין אותך מבחינת היסטוריה רפואית, יבדוק אותך וימליץ בהתאם על המשך ברור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הצללה נירחבתעומר28/07/2012
אני בן 27 לפני שבוע חשתי חולשה המלווה בחום ושיעול הלכתי לרופא ואחרי צילום חזה האבחנה היתה דלקת ריאות אבל הוא שלח אותי שוב כדי לברר משהו שלא הבין בצילום החזה בריאה השמאלה. והפיענוח של הרופא שבדק את הצילום הוא:
צילום אקספירטורי
הצללה נירחבת באונה תחתונה של ריאה שמאלית
סינוסים כוסטופרניים חופשיים.
מה זה אומר?
האם יש מקום לדאגה או שזה רק הדלקת?
ותודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הצללה נירחבת - תגובה
ד''ר שבתאי ורסנו28/07/2012שלום,
"הצללה נרחבת" היא תאור גרפי של מה שרואים בצילום ויכולה לנבוע מסיבות שונות. במקרה שלך כאדם צעיר עם מחלת חום הרי שבסבירות הכי גבוהה מדובר בדלקת ריאות על רקע זהומי. בכל מקרה, יהיה צורך לחזור על צילום כ 3-4 שבועות לאחר ירידת החום (ומוקדם יותר אם החום לא יורד) בכדי לוודא שההצללה חלפה לחלוטין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אסתמה ושרות צבאירחל26/07/2012
ביתי משרתת בדרום הנגב כבר למעלה מארבעה חודשים . יש לה אסתמה ומצבה החמיר.
הרופא יעץ לה לא להמצא ליד אבק. שאלתי היא האם יכול להיות שמצבה החמיר בשל האקלים המדברי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אסתמה ושרות צבאי - תגובה
ד''ר שבתאי ורסנו28/07/2012שלום,
אסתמה בצעירים כמוה היא בדרך כלל על רקע אלרגי. אחד האלרגנים השכיחים הוא אבק קרדית הביית (חרק זעיר). אבק זה שכיח הרבה פחות באקליןם המדברי היבש. אבק מדברי יכול להוות גורם גירוי לא ספציפי, כלומר שלא על רקע אלרגי. בלי קשר לאמור אם ביתך חווה החמרת סימפטומים עלייה לבקש הפנייה למרפאת ריאות אזורית (בד"כ בחר"פ) ולעבור בדיקת מומחה, כולל בדיקת תפקודי ריאה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח תשובת סיטי עקב דם בלחהד``ר שבתאי ורסנו23/07/2012
שלום רב!
שמי מעיין בת 39,לפני מספר ימים הרגשתי לא טוב והתחלתי להוציא ליחות עים דם.
בצילום ראות הכול בסדר ,ולחצתי לעשות סיטי.
קיבלתי תשובת סיטי ללא חומר ניגוד וזאת התשובה.
מצב לאחר כריתת הטימוס ,ללא ממצא החשוד במיטתו.
הרחבה קלה של קוטר עורק ריאה ראשי כביטוי ליתר לחץ תוך ריאתי.
לא הודגמו בלוטות לימפה מוגדלות בבתי השחי,במיצר או בשערי הראות.
ללא תפליט פרקדיאלי.
לא הודגמו תפליטים פלאורליים דו"צ.
פרינכמת הראות:ברקע אמפיזמה קלה.ללא תסנין או תהליך מוקדי.
רציתי את עזרתך לגבי הפענוח כי אני חוששת,אינני מעשנת ,ומשתדלת לא להיות בסביבה מזהמת.קשה לי קצת לנשום אבל הליחה הדמית הפסיקה.
שלחו אותי לתפקודי ריאות ,קבעתי טור.
האים זאת מחלה מסוכנת,מה השלחותייה,ומה ניתן לעשות.
תודה רבה וסליחה מעיין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין23/07/2012לפי פענוח CT חזה - אין עדות למקור של כיח דמי בריאות . נפחת ריאתית (אמפיזמה) יכולה להיות ביטוי של מספר מצבים , השכיח בינהם הינו עישון .
מומלץ לבצע תפקודי ריאות ולהגיע ליעוץ אצל רופא ריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פניאומוטורקס ספונטני - מסע אתגריפשושית18/07/2012
שלום,
לפני כ 5 שנים אובחן אצלי פניאומוטורקס ספונטני.
מאז מטופלת ב סרטייד 500 מ"ג...
(נוטלת לפי הצורך, לא נוטלת סרטייד בקביעות)
מלבד היותי מעשנת כרונית אני אשה בריאה. (ילידת 1951).
שוקלת להצטרף למסע אתגרי ( "מלכת המדבר" ) ל 10 ימים לצפון הודו ולהימלאיה גובה מכסימלי לא עובר את ה 3.000 מ'
לינת לילה אחד בגובה 2.500 מ'.
האם קיימת מיגבלה עבורי להשתתף במסע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין22/07/2012חזה אויר בעבר אינו מונע מטיולים עם עליה לגובה משמעותית . במידה ומדובר בחולה במחלה ריאתית כרונית (כגון אסתמה או חסמת הריאות) יש לבצע הערכה אצל רופא ריאות (כולל תפקודי ריאות) לצורך קבלת אישור עיקרוני .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפניאומוטורקס ספונטני מסע אתגרי
פשושית29/07/2012דר' סטרובין,
אכן פעלתי כהמלצתך ולצערי לא אושר לי להצטרף למסע זה.
מודה לך על הייעוץ..."פשושית"* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעול כרוני בשעות הבוקר.רונה18/07/2012
שלום אני בת 45 וכל בוקר במשך ארבע שעות אני סובלת משיעול כרוני קשה ואחרי זה עובר בהמשך היום ואינני מעשנת כלל.
עשיתי את כל הבדיקות האפשריות,ניסיתי את כל הרופאים האפשריים ואף אחד לא מוצא לי פתרון לבעיה. הדבר מייאש ואף עושה אותי חולה יותר זה כבר 4 שנים .
אשמח אם תיעצו לי מה לעשות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין22/07/2012שיעול כרוני בדרך כלל הינו ביטוי של גורם בדרכי אויר עליונות (כמו נזלת כרונית או צרבת) או דרכי אויר תחתונות . רצוי שבירור מסודר ינוהל ע,י רופא המטפל עם הפנייה לבדיקות רלבנטיות בתחום א.א.ג (בדיקה רופא כולל סיב אופטי) וריאות (תפקודי ריאות , צילום חזה , יעוץ רופא ריאות). לעיתים סיבה לשיעות כרוני תופעות לוואי של תרופות קבועות .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרדניזון ונשירת שיערמירב16/07/2012
אני בת 35 מקבלת פרדניזון במיניון של 10 מ"ג בממוצע במהלך השנה וחצי האחרונות בגלל דלקת ריאות אאוזונפילית.
לפני כחצי שנה החלה לי נשירת שיער חזקה ביותר , היום נותר לי שליש מכמות השיער שהיתה לי. אני מרגישה שיש צמיחה חדשה אך עדיין השיער נושר בכמויות.
הבדיקות דם שלי תקינות ואני מקבלת תוספת אבץ. אך עדיין אין שינוי.
מה אפשר לעשות על מנת להפסיק את הנשירה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פרדניזון ונשירת שיער - תגובה
ד''ר שבתאי ורסנו16/07/2012שלום,
פרדניזון בדרך כלל לא גורם נשירה.
עלייך לפנות לייעוץ רופא עור !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פעילות גופניתדור13/07/2012
שלום,אני סובלת מאסתמה קלה ובחצי שנה אחרונה אני עוסקת בפעילות ספורטיבית בעיקר אירובית,לפני שאני מתחילה אני לוקחת משאף,ברצוני לשאול האם ייתכן שהמשאף גורם לי להגיע לדופק גבוה,אני מגיעה לדופק של 190 והבנתי שזה מסוכן,האם מומלץ להפסיק את לקיחת המשאף או מה ניתן לעשות כדי שלא יהיה דופק כל כך גבוה ועדיים להמשיך בספורט?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת 34
דור13/07/2012שכחתי לציין שאני בת 34
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד``ר דניאל סטרובין14/07/2012פעילות גופנית הינו דבר חיוני לחולי אסתמה, ללא קשר לדרגת חומרה של המחלה. שימוש במרחיב סימפונות קצר טווח (כגון, בריקאלין או ונטולין) או ארוך טווח (פוראדיל או אחד ממרחיבי סימפונות במשאפים משולבים- סימביקורט או סרטייד) יכול לפעמים לגרום לדופק מהיר - כתופעת לוואי. חלק מחולי אסתמה זקוקים מרחיבי סימפונות אלה לפני פעילות גופנית, כאחרת יכולים להיגרם התקפי אסתמה בזמן פעילות גופנית. אך לא לכל חולי אסתמה ישנה בעיה מסוג זה. דופק מהיר בזמן פעילות גופנית יכול להיות גם ללא כל קשר למשאף.
במידה והינך סובלת מדופק מהיר בזמן מאמץ גופני , מומלץ להגיע לרופא ריאות יועץ בשאלה על המשך טיפול במחלה , כמו כן בהיבט של צורך במשאף של מרחיב סימפונות לפי פעילות גופנית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיגריה אלקטרוניתיוסי12/07/2012
שלום,
מזה 3 חודשים הנני מעשן סיגריה אלקטרונית מסוג EGO T בה ממלאים נוזל בטעם סיגריה ובעצם מעשנים אדים של אותו נוזל. זאת לאחר 10 שנים בהם הייתי מעשן קופסת סיגריות ביום.
שאלתי היא האם הסיגריה האלקטרונית יכולה לגרום לבצקת ריאות כתוצאה מהאדים אותם אני שואף?
האם ידוע לך על נזקים שיכולה לגרום הסיגריה האלקטרונית אשר מהווה כרגע תחליף טוב עבורי?
אודה לתשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין14/07/2012שיטת גמילה מעישון ע,י "סיגריה אלקטרונית" הינה חדשה יחסית. אין עדיין מספיק נתונים על תופעות לוואי או נזקים ארוכי טווח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנזקים לריאות מאידוי
שי24/10/2012שלום רב,
ברצוני לברר, האם ידועים מקרים בהם נוצר נזק עקב שאיפת אדים לעיתים תכופות?
האם נרשמו מקרים של חולים שטופלו עקב הצטברות נוזל בריאות ו/או נגרמה להם בצקת בריאות עקב שאיפת אדים תכופה?
לצורך העניין,
מדובר על אדים המופקים מגליצרין צמחי ו/או פרופילן גליקול.
כמות האידוי היא כ-3 מ"ל ביום.
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש מצב שכן
רונה30/07/2012תראה יש בתוך סיגריה אלקטרונית חומרים, זה ברור, אם הם רעילים עדיין אין הוכחה לכך אבל אין הוכחה שהם גם לא רעילים, מה שמשאיר אותך עם סיכוי של חמישים חמישים, תוסיף לזה שיש סיכוי גבוה יותר שכל חומר כלשהו שנכנס לך לגוף, גם אם זה תרופה כמו אקמול, מזיק במידה מסויימת. אז עכשיו אתה על שבעים שלושים?
ואי נט פרסמו מאמר שאומר שזה כן מסוכן , מצד שני אתרים שמוכרים סיגריות אלקטרוניות מראים את כל האישורים שיש שזה לא מסוכן, ועולה השאלה אם משרד הבריאות בארה"ב לדוגמא מצהיר שזה מסוכן, אז למה הוא מאשר את הסיגריות הרגילות? הן בטח לא בריאות וזה ידוע. יש פה משהו מוזר שיכול להיות קשור לבעלי שליטה בענף הטבק, ז"א יש פה עניין של המון כסף ואולי עדיף להדחיק את העניין של הסיגריות האלקטרוניות הצידה גם אם הן בריאות שזה גם יכול להיות!
מבלבל מאוד נכון? אותי לפחות כן.
שורה תחתונה, אני פשוט מעדיפה להמליץ לא לעשן לא אף אחד מהם, זה הימור של 100 אחוז לטובת הבריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנגמלתי מעישון
אביאל04/08/2012אני חייב להוסיף ולציין שאני נגמלתי מסיגריות לחלוטין !
כבר 6 חודשים שאני לא נוגע בסיגריה בזכות הסיגריה האלקטרונית.
סיגריה אלקטרונית זה מוצר שפשוט עזר לי להיגמל, אז מבחינתי לא כזה אכפת לי מה יש בפנים בעיקר שאני לא מעשן היום כלום!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני מאוד ממליצה! בחום !
ליאת17/08/2012היי
שלום לכולם
אני מעשנת במשך שנים מרלבורו וסוף סוף מצאתי את הפתרון המושלם! הסיגריה האלקטרונית הזאת עזרה לי נורא. גם יותר טעימה וגם יש לי אפשרות להוריד את רמת הניקוטין בהדרגה.
קניתי את הקיט סיגריה כפולה של חברת ego ce4 שמצאתי
הכי זול בחנות ספורטישופ (שהתייחסו ממש נחמד ונתנו שירות מעולה!)
אני מערבבת שני בקבוקוני טעם גם 0.12 ו 0.6 יחדיו כדי לקבל 0.9 שזה מינון יותר נמוך ממה שהתרגלתי עליו לאחר המעבר ל 12.
אני מאוד ממליצה לכל מי שלא עבר לסיגריה אלקטרונית לעשות זאת במהרה! שווה ביותר! כשאני יוצאת אין שום ריח מסריח
וגם האפשרות להוריד את רמת הניקוטין פשוט נפלא!
שיהיה שבת שלום חברים! :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד כתבה עליהם - האישורים מזויפים
שי11/10/2012גם אני רכשתי את הסיגריה טאקו במחיר דומה
ורציתי לחזק את מה שרשמתה עליהם
יש עוד כתבה מערוץ 2, בכתבה זו מתברר שהאישורים מהם מראים באתר שלהם לא אמיתיים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההרגשה ערפילית מוזרה מסיגריה אלק'
אבי08/11/2012שלום,
מבקש את עצת הרופאים, אני מנסה להגמל מסיגריות בעזרת הסיגריה
האלקטרונית אך חווה מעין הרגשה של חוסר יכולת להתרכז וערפל .
באנגלית התחושה נקראת BRAIN FOG , ניסיתי כל מיני וריאציות של נוזלים
כמובן מהחברות המוכרות והידועות עם הרכבים שונים, עם ניקוטין ובלי ניקוטין (את אותן נוזלים אידו חבריי ללא כל תופעה)
אך עדיין נתקל באותה תחושה לאחר מספר קטן של שאיפות.
האם יש למישהו רעיון למה התופעה נגרמת?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קוצר נשימהאתל12/07/2012
לפני כחודשיים קיבלתי ברונכיט קשה . קיבלתי טיפול תרופתי כולל משאף, אנלהציה , אנטיביוטיקה. קוצר הנשימה היה כחודש וחצי. השבוע שוב חזר ההתקף בצורה קשה. אחרי 3 ימים של משאף קיבלתי שוב אנלהציה,פרדניזון, משאף. אני מרגישה נפוחה מהסטריואידים מהפעם הוקדמת. שאלתי היא האם אפשר לקבל בגיל 49 אסתמה /ברונכיט שהיא קבועה. מימיי לא עישנתי, אני לא נמצאת בחברת אנשים מעשנים.לפני שנתיים (בעקבות מותה של אימי) התחיל לי שיעול טורדני. ערכתי בדיקות אלרגיה ולא נמצאו אלרגנים. ביקשתי הפנייה לרופא ריאות. מה עלי לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין14/07/2012אסתמה יכולה להתחיל בכל גיל, למרות שתחילת מחלה בגיל מבוגר מ30-40 הינו דבר נדיר יחסית. לפי תאור תסמינים קיימת אפשרות למחלה ריאתית חריפה או כרונית , לכן מומלץ להגיע ליעוץ אצל רופא ריאות. יש להביא חומר רלוונטי , קודם כל תפקודי ריאות וצילומי חזה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרגשת בועות בריאותאברהם11/07/2012
שלום רב,אני בן 60,מעשן כבד בעבר,(ומזה כחודש לא מעשן), אובחנתי לפני כ-10 שנים כחולה copd , ואני מטופל מאז בסרטייד דיסקוס, שאלתי היא- תופעת בועות בלי הפסקה, שאני מרגיש בריאות, ולא במאמץ ,אלא דווקא במנוחה או בנהיגה ,וזה התחיל מזמן גילוי המחלה,בדיקת צילום ריאות לפני כחצי שנה הראתה שהכל תקין, תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין11/07/2012אבקש להסביר מה אתה מרגיש בדיוק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפירוט להרגשה
אברהם12/07/2012אנסה להסביר-תדמו בטן מקרקרת מגזים,אבל בריאות,דבר נוסף שהתקפי הבועות מתרחשים כמעט כל היום בימים חמים יותר, ומיקומם בכל מקרה לא בגב אלא מקדימה בחזה,תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד``ר דניאל סטרובין12/07/2012תופעות שצויינו כאן אינן ספציפיות ולא שייכות לפטולוגיה מסוימת כלשהיא. במידה ותלונות האלה חוזרות על עצמן, יש לפנות לבדיקה אצל רופא ריאות , רצוי להביא כל חומר רפואי רלוונטי למקרה (כגון: תוצאות תפקודי ריאות, צילומי בית חזה)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת ריאותאריק10/07/2012
שלום דוקטור אני בן 39,בגיל שלושים התחילה לי אלרגיה לאקרדית אבק לאחר מכן פחתחתי אסטמה קלה יש לציין שעד היום אני לא לוקח שום משאף או אבקה היו תקופות שכן לקחתי אבל כיום נשימה תקינה.
לפני שנה וחצי הייתה לי שפעת שהסתבכה לדלקת ריאות ולפניי 4 חודשים גם כן הייתה שפעת שבסופו של דבר לפי הרדיולוג ישנו תסנין למרות שהרופאת משפחה טענה שלפי התצלום זהו רק ברונכיט.
לפני שבועיים פניתי לרופא ריאות לבדיקה שגרתית והוא טוען שאני צריך לעבור CT ריאות האם זה חיוני , אני ממש לא מתלהב מכל הקרינה הזאת מה דעתך? ועוד שאלה מה הוא בעצם רוצה לראות התצלום CT? והאם אני צריך לחשוש בחורף הקרוב מעוד דלקת ריאות זה כבר מתחיל להפחיד אותי האם לבקש חיסון לשפעת וחיסון לדלקת ריאות מה דעתך עליי לעשות וכיצד לנהוג? תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין11/07/2012במידה וקיימים ממצאים בצילום חזה שאינם ברורים או נשארים זמן ממושך , ישנה התוויה לבצע CT חזה : כדי לראות טוב יותר אנטומיה בבית החזה. במידה וקיים סיפור של זיהומים חוזרים בדרכי אויר , קודם כל רצוי לברר מה הסיבה לכך: פטולוגיה כרונית בדרכי אויר עליונות, תחתונות או פגם במערכת חיסון.
בכל מקרה מומלץ לבצע חיסון נגד שפעת וגם חיסון PNEUMOVAX (הינו חיסון נגד דלקת ריאות של חיידק פנאומוקוקוס בלבד, אין חיסון לשאר חיידקים שיכולים לגרום לדלקת ריאות)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פליקסוטיידשוש06/07/2012
בני בן 6 החל להשתעל לפני כ 10 ימים , רופא נתן לו בטניזיול 4 כדורים להמיס , פעמיים ביום , למשך 3 ימים , היה שיפור בשיעול בעיקר סמוך ללקיחת הכדורים. לאחר כמה ימים השיעול חזר והרופא נתן לו - משאף פליקסוטייד 250 שאיפה שתי פעמים ביום . האם זה המינון או ניתן לתת יותר פעמים ביום ?שוקל כ 25 קג , הוא עדיין משתעל לאחר יומיים של שימוש במשאף האם זה הטיפול הרצוי או ניתן להוסיף עוד משהוא ? איזה טיפול נוסף ניתן לתת לו , הוא לא מפסיק להשתעל וזה כבר כואב לו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פליקסוטייד - תגובה
ד''ר שבתאי ורסנו08/07/2012שלום,
כפי שרשום בראש הדף, הפורום אינו עוסק במחלות ילדים.
בכל זאת מתוך תלונותיייך, כדאי שתבררי ראשית האם סיבת השיעול אובחנה או שהילד מקבל משאפים ותרופות אחרות ללא אבחנה ברורה. במידה והרופא חושד באסתמה עליו להוכיח זאת בעזרת תפקודי ריאות רגילים ו/או כולל מבחן תגר. התרופות שהילד שלך מקבל אינן מיועדות לטיפול בסימפטום (שיעול) כסימפטום, בלי לדעת מהי האבחנה !.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד``ר דניאל סטרובין08/07/2012משאף פליקסוטייד בדרך כלל ניתן פעמיים ביום. לגבי טיפול פרטני בילד: ממליץ לפנות לרופא ילדים או רופא ריאות ילדים .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעול מתמשך ומתיש...משה05/07/2012
מזה מס שנים בתקופת הקיץ אני נתקף בשיעול יבש שפשוט לא מרפה ממני למס חודשים.
שיעול יבש ללא לחה. שיעול עד כדי סחרחורות וכאבים בבית החזה משרירים שנתפסים.
בנוסף לשיעול יש פעמים שמופיעה צרבת לפכעמיפ לפני תקופת השיעול ולפעמים תוך כדי אני לא יודע להגיד מה קדם למה.
לפני שנתיים התחלתי טיפול בלוסק לאחר חודש זה לא עזר אז הפסקתי ,
השנה קיבלתי משאף לאחר שבועיים הפסקתי כי פיתחתי תופעות לוואי.
מה ניתן לעשות ? האם יש מקום ללהתייעץ עם רופא גסטרו? ממוחה ריאות?
עזרה בבקשה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שיעול מתמשך ומתיש... - תגובה
ד''ר שבתאי ורסנו05/07/2012שלום,
לשיעול יכולות להיות סיבות שונות ובאותו אדם לעיתים יותר מסיבה אחת בו זמנית. צרבת היא אחת הסיבות השכיחות יחד עם נזלת שגולשת לאחור אל הלוע ואסתמה המתבטאת רק בשיעול. יש צורך בראיון מעמיק עם המשתעל, לבדוק גורמי סיכון לשיעול, תרופות וכיו"ב וגם להוסיף בדיקות שונות כגון תפקודי ריאה , צילום חזה , תבחיני אלרגיה ועוד בכדי לנסות ולעלות על גורם השיעול. פנה למומחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה
משה06/07/2012תודה על המענה המהיר.
גם אם הבעיה היא ריפלוקס/ צרבת צריך ללכת למומחה ריאות או רופא גסטרו ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלה - תגובה
ד''ר שבתאי ורסנו08/07/2012שלום,
אם ידוע בודאות שרפלוקס היא הסיבה אזי אפשר להתחיל טיפול ובמקביל לפנות לגסטרואנטרולוג. רפלוקס מתמשך או שהיה קיים זמן רב דורש שיקול של גסטרוסקופיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קוצר נשימהאתי03/07/2012
שלום רב,
אני בת 37, בחודשיים האחרונים סובלת מכאבים בחזה +הרגשת מחנק וקוצר נשימה. ביצעתי בדיקות דם+אקו לב +אקו לב במאמץ+גסטרוסקופיה שיצא תקין
נשלחתי על ידי רופא אלרגיה לביצוע בדיקת תגר מטאכולין מאחר וחושד באסטמה על רקע אלרגיה
אשמח לשמוע אם הבדיקה תקינה מאחר והרופא בחו"ל ומאוד לחוצה...
תודה רבה
קוצר נשימה - תגובה
ד''ר שבתאי ורסנו04/07/2012שלום,
הבדיקה תקינה. חזרי אל הרופא להמשך ברור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)