פורום מחלות ריאה אסטמה - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• ברור לצילומי בית החזה
    יהודית
    10/01/2010

שלום רב,

אמי בת 84 קבלה התקף לב ב- 20/10/09 ובעקבות כך עברה במשך 4 ימים: צינתור והתקנת 2 סטנטים+ איבוד הכרה ואבוד דם +קבלת ערוי של 2 מנות דם+ איבוד הכרה , החייאה וצינתור נוסף וחיבור למכונת הנשמה וקוצב לב חיצוני +השתלת קוצב לב קבוע.
    לפני כל זה במיון בדקו ומצאו בצילוןם בית החזה ב- 20/10/09:

"צילום מסובב סימני גודש אינטרסטיציאלי דו צדדי עם הרחבה קלה של שערי הראות וחשד לקומפוננט אלוואולרי בבסיס הראה השמאלית."

צילום נוסף ב-24/10/09 :
    "סימני בצקת אלוואולרית דו צדדית עם הרחבה של שערי הריאות והצללות פריכלאיריות בבסיסי שתי הראו. נוזל פלאורלי משמאל בכמות קטנה".

מה הכוונה ששערי הראות מורחבים?
    מהי הכוונה לחשד לקומפוננט אלוואולרי?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ברור לצילומי בית החזה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ברור לצילומי בית החזה

ד''ר שבתאי ורסנו
    10/01/2010

שלום,
    בלי לראות את הצילומים עצמם ולקבל פרטים מלאים על החוןה קשה להתחייב על משמעות הצילומים. כפי שהנתונים מוצגים יש לחשוד ראשית באי ספיקת לב שמאל משנית לאוטם שריר הלב אך יתכן גם מרכיב זהומי דלקתי בעקר אם היה חום.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סרקואידוזיס וכאבים בצלעות
    מיכל
    09/01/2010

שלום רב.אני בת 37, אובחנתי כסובלת מסרקואידוזיס לפני כשלוש שנים לאחר לידת בני. האחבנה היתה עורית וריאתית עי סיטי וביופסיה. סבלתי מהתקף שיעולים ארוך שהיה מלווה בכאבים עזים בצלעות שנמשכו כמה חודשים. לא קיבלתי טיפול. מאז אני ברמיסיה, תפקודי ריאה תקינים (פגיעה קלה בדיפוזיה). לפני כחודשיים חליתי בשפעת (חזירים?) ומאז השיעול אינו עוזב אותי (תפקודי ריאות חלקיים ללא דיפוזיה היו תקינים). ביקשתי מהרופא המטפל הפניה לצילום אבל מה שהכי מטריד אותי אלה הכאבים העזים בצלעות. כבר חודשיים שכל התמתחות, שיעול, עיטוש וכו' גורמים לי לכאבי תופת ובכלל, כל מגע קטן בצלעות הוא בלתי נסבל. האם השיעול הזה גורם לסדקים בצלעות? שרירים תפוסים? מדוע השריר אינו משתחרר ככ הרבה זמן? והדבר שמטריד אותי עוד יותר האם מהיום ואילך כל מחלה וירלית קטנה שלא תהיה תגרום לי לצאת מאיזון לתקופה ככ ארוכה? הכאבים האלה הם משהו שעלי ללמוד לחיות איתו? יש פתרונות? אני ממש מיואשת וכאובה.

תודה רבה.

הוספת תגובה

• סרקואידוזיס וכאבים בצלעות

ד''ר שבתאי ורסנו
    10/01/2010

שלום,
    אם אני מבין נכון הבעייה הראשונית היא שיעול שנמשך חודשיים. כאבי הצלעות בהחלט יתכנו כמשניים לשיעול קשה וממושך. יש צורך לברר את סיבת השיעול. יתכן שיעול על רקע סרקואידוזיס, אולי במקביל אלרגיה ואסתמה (ציינת שאת משתעלת), תרופות שונות כסיבה לשיעול וכיו"ב. ללא בדיקת רופא מומחה ושלילת כל האפשרויות אחת לאחת יהיה קשה להתקדם. במידה צוהרופא המטפל לא מתקדם באבחנה ובטיפול בזמן סביר זכותך לפנות לחוות דעת נוספת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על תשובתך המהירה...תוספת

מיכל
    10/01/2010

כבר ביקשתי צילום חזה בכדי לגשת לרופא ריאות. נראה לי לא סביר אסתמה, לא סבלתי מעולם וזה בפירוש התחיל בשפעת ולא נגמר מאז. כמו בתקופה בה התפרצה לי הסרקואידוזיס.
    גסטרו זה גם כיוון לבדוק...
    בינתיים, האם יעזוא לי אם אקח אטופן או כל טיפול מהקבוצה? הכאבים בלתי נסבלים בעליל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוספת

ד''ר שבתאי ורסנו
    11/01/2010

שלום,
    הייתי נמנע ממשפחת הוולטרן עד שסיבת השיעול תתברר. נסי להעזר באופתלגין נוזלי או טבליות אלגוליזין פורטה במידה ואינך רגישה לתרופות אלו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיואשת...עזרה מהרופאים בבקשה..
    קארין
    09/01/2010

אנא עזרה בבקשה,אני סובלת שנתיים מאלרגיה באף שמתבטאת בסתימה באף ובנשימה מהפה שיעול לפעמים ליחתי ולפעמים יבש,מידי פעם נתקלת בקושי לנשום הגעתי כמה פעמים למוקד רפואי ותמיד סטורציה 99-100 וריאות תמיד נקיות יש לציין שהבעיה תמיד מרגישה אצלי למעלה בכיוון הגרון מעין חסימה ובחוסר אויר,עשיתי מלא בדיקות גסטרוסקופיה תקין,אלרגיה תקין,תפקודי ריאות תקינות בביח איכילוב,למעט 2 תפקודים שעשיתי בקופה שהראו הפרעה קלה ביותרתאך עם התייעצות עם פרופסור קרמר נאמר לי שהכל תקין.יש לציין שתגר מטכולין יצא בריכוז השישי 17.8% האם תקין?מה עלי לעשות הרגשה נוראה ,יש לציין שאני מטופלת בסינגולייר 10 מג ואריוס ולנטון על מנת לשפר הרגשה זו.יש לציין שהיתה רגיעה תקופה אך לפני שבוע וחצי החמרה אני לא יודעת מה זה אנא עזרה בבקשה.....

הוספת תגובה

• מיואשת...

ד''ר שבתאי ורסנו
    10/01/2010

שלום,
    יתכן מאד כי מדובר במחלה של האף עם נזילה אחורית. לא ברור לי האם נבדקת על ידי רופא א.א.ג (כולל אנדוסקופיה פיברואופטית) האם נעשתה הערכת אלרגיה בבדיקת דם ובתבחיני עור והאם קיבלת ניסיון טיפולי של תרסיס סטרואיד לאף? אם לא ביצתעת את כל הנ"ל, רצוי להשלים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם זו אסטמה?
    איילה
    08/01/2010

הי,
    אני בת 31 בריאה בדרך כלל אבל כל עונת מעבר סובלת מנזלת, גירודים בסנטר והתעטשויות. בבדיקת אלרגיה מלפני כשנתיים (דקירות ביד ללא בדיקת דם) לא מצאו הסבר. יש לי שני חתולים כבר שנים בבית אולי זה קשור?
    בכל מקרה, כל עונת מעבר אני גם "נהנית" מברונכיט שעובר לבד או עם אנטיביוטיקה. בחצי השנה האחרונה קיבלתי את הברונכיט זו הפעם השלישית רק שהפעם בניגוד לכל השנים, אני גם קצתר נשימה כבר שבועיים... זה בעיקר בערב אבל גם בבוקר. במהלך היום זה בדרך כלל בסדר.
    קוצר הנשימה מוציא אותי מאיפוס... יש לי שיעול נוראי כבר כמה שבועות וליחה (לא נזלת בכלל!) בריאות (יוצאת עם השיעול, צבעה עכור...).
    אני גם מצפצפת נורא (בעיקר בלילה) ומרגישה חלשה.

הייתי אצל רופא ריאות השבוע ועשו לי בדיקת תפקודי נשימה וזה מה שהוא אומר:
    צילומי חזה וסינוסים ללא ממצאים משמעותיים... ירידה גבולית בזרימות בנפחי ריאה קטנים עם שיפור משמעותי בכל הזרימות לאחר מרחיב סימפונות. שיעול ממושך תלונות שמתאימות לטפטוף פוסטנזלי קוצר נשימה לאחרונה ותגובתיות יתר בדרכי הנשימה.
    באבחנה המבדלת אסטמה, מחלה ברונכיאקטטית ועוד...
    בשלב ראשון טיפול במשאף משולב (סימביקורט 2 שאיפות פעמיים ביום)) ותרסיס סטרואידי לאף. בנוסף, טפול ברוליד שיש לו גם השפעה נוגדת דלקת.
    הוא שלח אותי גם לבדיקת דם כללית ולבדיקה של total ige שהבנתי שזו בדיקת אלרגיות?

מה דעתך?
    האם ניתן להסיק שזו אכן אסטמה? הוא ביקש שאמשיך כך 8 שבועות ואז אגיע לביקורת...
    מה זה עוד יכול להיות?
    האם ייתכן שזו לבסוף בכלל אלרגיה?

אשמח להתייחסותך,
    תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    האם זו אסטמה?

הוספת תגובה

• שלום

יונתן
    09/01/2010

שמי יונתן בן 26 ואובחנתי כחולה אסטמה לפני שנה גם כמוך הכול התחיל כ נזלת סתמית בבוקר
    ועבר לקצרי נשימה ביצעתי בדיקת תיגר מטוכולין ואז הבנתי שאני לוקה בתגובתיות יתר של הסימפונות והטבה כללית טובה אחרי נטילת מרחיבי סימפונות את צריכה להבין שאסטמה זה בעצם אלרגיה הגוף פשוט מייצר חומר שנירקא היסטמין והוא גורם לדלקת בדרכי הנשימה שאינה חיידקית הוא נגיפית והדלקת הזו בעצם מכווצת את הסמפונות וגטרמת לתחושה כללית לא טובה כמו כן גילתי שאני רגיש לאותם תרופות נוגדות דלקת ואז אני פשוט למדתי לנשום לאט בעת התקף הכול עובד ראוי לציין שבדיקת ספרומטריה אצלי עומדת על 105% שזהו ערך תקין
    מציע לך להיעץ עים רופא אלרגיה כי יתכן שאת רגישה לזיהום איוור שזה גם מכולל אלרגיה ממליץ לדבר עים הרופא על תרופה שניקראת סינגוליר 10 mg

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם זו אסטמה?

ד''ר שבתאי ורסנו
    10/01/2010

שלום,
    בהחלט יתכן שמדובר באסתמה ונזלת אלרגית. מחד יש להמתין לתוצאות בדיקות הדם ומאידך יש להתרשם מהתגובה הקלינית לטיפול ומצתוצאת תפקודי ריאה חוזרים. המשיכי בטיפול וחיזרי לביקורת לאחר ביצוע הבדיקות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סימני מאזאיקה בבסיסי הראות
    אורלי
    08/01/2010

שלום רב,

ב CT בטן שנעשה לי עקב כאבי בטן מצאו אצלי דלקת במעי הגס
    וגם ראו מאזאיקה בבסיסי הראות מה זה אומר?
    אני בן 48

תודה רבה

הוספת תגובה

• סימני מאזאיקה בבסיסי הראות

ד''ר שבתאי ורסנו
    10/01/2010

שלום,
    בדרך כלל זהו סימן להפרעה חסימתית בסמפוניות הקטנות של הריאה. יש צורך בקורלציה לתלונות, עישון, חשיפות מקצועיות ותפקוד ריאה מורחב- רצוי דרך רופא ריאות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סרקואידוזיס
    יונית טטנבוים
    07/01/2010

שלום רב,

אני בת 34 חולה בסרקואידוזיס בריאות ,השמח עם תפנו אותי או תמליצו לי על רופא או פרופסור טוב שיטפל בי

תודה מראש יונית טטנבוים.

לקביעת תור
    סגירה
    סרקואידוזיס

הוספת תגובה

• סרקואידוזיס

ד''ר שבתאי ורסנו
    10/01/2010

שלום,
    רופאי האתר בהחלט מתאימים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כמה זמן לוקחים סימבורקט
    אסמתי
    06/01/2010

לכמה זמן נותנים סיבורקט???
    הובחנתי כחולה אסתמה לפני שנה מאז פעמים ביום סימבורקט 160
    האם יש הגדרת זמן ללקיחת סיבורקט (כי כידוע לי הסימבורקט זה סטראודיים כתרופה דרך ראות אומנם במינון נמוך - אבל..... בכל זאת סטרוידיים, שילוב של מרחיב סימפונת - מגביר קצב לב וכו').
    לפני שבוע עשיתי ניסיון ולא לקחתי בבוקר (כ-3 פעמים) רק בערב. וכבר בצהרים המוקדמות הרגשתי חוסר יכולת לקחת אויר לראות . חזרתי לפעמים ביום ולשיגרה. האם הראות שלי כבר לא יודעות לתפקד ללא סימבורקט עקב שימוש קבוע למשך שנה.
    היום שלי בעצם מחולק כמו שעון חול יומי - בשעות הבוקר עד 1200 מרגשי מצוין (לאחר סימבורקט בוקר) אח"כ מגמת ירידה עד ל1700 ואז קצת קוצר או יותר נכון אי נוחות נשימית וב1900 שוב הרגשה טובה (כמובן לאחר סימבורטק) .
    בקיצור האם ככל שהשנים ימשיכו המינון יצטרך לגדול (אני בן 40 בריא מלבד האסמה ואלרגי לאבק)
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    כמה זמן לוקחים סימבורקט

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    06/01/2010

משאף סימביקורט מיועד לטיפול כרוני של אסתמה , לפי תוצאות המחקרים ניתן לקחת תרופה ללא סיבוכים משמעותיים במשך שנים. מינון מותאם לפי חומרת האסתמה , אין צורך לעלות במינון של סימביקורט עם השנים באופן יזום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חומרת אסטמה
    גל
    06/01/2010

הח"מ מטופל בסטרויאידים (שאיפה) סרטייד 500 מ"ג פעמיים ביום , סינגולייר 10 מ"ג אחד ביום
    משאפי ונטולין 10 בשנה, בשנה האחרונה 4 אירועים של של שימוש בסטרויאידים פומי 40- 20 מ"ג למשך שבועיים.
    תפקודי ריאות מחודש שעבר FEV1: 68 % ללא הטבה לאחר מרחיב סינפונות
    תפקודי ריאה במאמץ : 26 % ירידה בשיעורי הזרימה לאחר מאמץ.
    כ 4 התקפות בשבוע עם החמרה בקור, מאמץ, אלרגנים וכו'

שאלתי מהי חומרת האסטמה בהתאם לנתונים הנ"ל והעובדה כי היא משנת 1998 לא הטבה משמעותית (קלה, בינונית או קשה?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    חומרת אסטמה

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    06/01/2010

לפי מהלך קליני אסתמה מתאימה לקרטריונים של אסתמה קשה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן כמה אתה

יונתן
    07/01/2010

בן כמה אתה וכמה זמן אתה סובל מאסטמה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חומרת אסטמה

גל
    07/01/2010

בן 33 אסטמה מגיל 20

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים בחזה כל היום
    רינת
    05/01/2010

שלום

לפני שבוע וחצי התחסנתי נגד שפעת החזירים. (לא יודעת אם יש קשר אבל ציינתי בכל מקרה).

מזה 4 ימים כואב לי מ א ד האזור של החזה (במרכז בית החזה הכי כואב ומתפשט לצדדים)

כואב בשינה וכואב במהלך היום

לאט לאט הכאבים התגברו וכעת לפעמים כשאני משתעלת קלות או אם יש לי התעטשות זה ממש כואב. (עיטוש זה בכלל בלתי אפשרי לעשות כי אני לא יכולה לשאוף מספיק עמוק).

חוץ מזה אין לי חום, אין לי שיעול (ממש בכלל לא),ואין לי נזלת (אולי מעט).

הרופא שלח אותי לצילום רנטגן בעוד יומיים ונתן לי כדורים לכאבים (שעוד לא לקחתי ואני מתלבטת אם לקחת כי אני לא אוהבת סתם לקחת כדורים).

לפי מה שראיתי על טופס ההפניה שנתן לי , הבנתי שהוא לא שמע בעיות למינהם בבדיקה עם הסטטוסקופ וגם לא ראה ורידים נפוחים בצד של הצוואר

רציתי לשאול, ממה לדעתכם זה יכול לנבוע ?

האם זה שאני יושבת עם המזגן על חום כל היום יכול לגרום לבעיה כזאת? (למרות שעד כה מעולם לא קרה לי דבר כזה)
    האם זו יכולה להיות דלקת ריאות? והאם זה יכול להיות משהו אחר?

תודה רבה רבה

רינת

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים בחזה כל היום

הוספת תגובה

• עוד משהו שלא אמרתי

רינת
    05/01/2010

הנשימה שלי שטחית ונראה לי שלריאות שלי קשה לקחת אוויר כמו שבאופן טבעי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תיקון טעות

רינת
    05/01/2010

כרגע בדקתי והתחסנתי לפני 6 ימים (ולא שבוע וחצי כפי שהיה לי בזכרון)

ועכשיו כשאני חושבת על זה כל הכאבים שלי (קודם כאבי שרירים יומיים ואחר כך כאבים בחזה וקוצר נשימה - התחילו אחרי החיסון הזה

האם יש סיבוך כזה מהחיסון? מה זה?

עכשיו אני באמת בלחץ

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    06/01/2010

לפי התסמינים סבירות נמוכה מאוד לדלקת ריאות . שפעת H1N1 (חזירים") יכולה ללכת עם כאבי חזה חזקים אך אין כאן תלונות מעידות על זיהום ויראלי פעיל. סיבה נוספת לכאבים חזה - מקור בדופן בית החזה (שרירים, עצבים, צלעות) ללא כל קשר לחיסון או מחלה זיהומית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    חן
    05/01/2010

שלום למנהלי הפורום.אני בת 22 בערך בגיל 16 היה לי קושי לנשום מהאף ואמרו לי שזה חסימה בדרכי הנשימה ושניתוח לא יעזור במקרה הזה..בשנתיים האחרונות אני סובלת מקוצר נשימה במיוחד בתקופת החורף כאשר מצטננים..ניסיתי כמה פעמיים אנהלציה שלא הכי עזרה.בדקתי אצל רופא ריאות ואף אוזן גרון ושום דבר לא נמצא אצלי..אני מרגישה שפשוט אין לי אוויר ואני נהיית אדומה עם יובש בשפתיים כשזה קורה ומעבר לזה יש לי ריח לא נעים מדרכי הנשימה באופן קבוע..השאלה אם יש עוד מקום שאפשר להיבדק ולעשות בדיקות יותר מקיפות והאם תחושה זאת יכולה לנבוע באופן תמידי ממתח וחרדות?תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    06/01/2010

חרדה לפעמים יכולה להיות עם תסמינים דמויי אסתמה. יש לחזור ליעוץ אצל רופא ריאות ולוודא שנשללה מחלה ריאתית (בעיקר אסתמה). נושא של דרכי אויר עליונות ניתן לדון עם א.א.ג . לפעמים רפלוקס של חומצת קיבה יכול לגרום לתסמינים דומים אך ממצאים צריכים להתגלות בבדיקת א.א.ג

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אסטמה קשה
    צופית
    05/01/2010

אני מוגדרת כחולת אסטמה במצב קשה.
    עברתי לגור בערד ועליתי בבדיקת ספירומטריה מ-25% ל- 32% הכנסת אויר, אם אני מבינה נכון?
    השאלה שלי היא: מה האחוזים של אדם בריא?
    האם יש 100% ?

לקביעת תור
    סגירה
    אסטמה קשה

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    06/01/2010

ערך תקין בתפקודי ריאות הוא מעל 80% מערך הצפוי . תוצאות תפקודי ריאות אינו דבר עיקרי, הכי חשובים פאראמטרים קליניים (האם פציאנט מרגיש טוב יותר)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיעול אין סופי
    דוד
    05/01/2010

אני מחפש דרך לבדיקה אישית האם אשתי נחשפה לגז רדון, לאחר שנה וחצי של הוראת אומנות במרתף בית ספר ממלכתי בת"א.
    רופא המשפחה לא יודע מה לעשות, איזה בדיקה עליה לעבור וזאת לאחר תחלואה אין סופית ובעיקר שיעול וחולשה.
    בבית הספר נערכת בימים אלה בדיקה מקיפה להימצאות הגז.
    מה עושים?

לקביעת תור
    סגירה
    שיעול אין סופי

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    06/01/2010

יש לפנות בשאלה הספציפית לרופא תעסוקתי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרחורים בנשימה עמוקה בזמן שכיבה
    משה סלע
    04/01/2010

מזה למעלה משנה חרחורים בריאות עם סימפטומים מאוד ברורים: אך ורק בשכיבה על הגב או על צד שמאל. כמו כן אך ורק בזמן שאיפה אויר עמוקה (בשליש האחרון של השאיפה). כמו כן לאחר לקיחת נשימה עמוקה (עם חרחור) אז לאחר מכן כחצי דקה בה לא יופיע חרחור גם בנשימה עמוקה.
    צילום ריאות תקין (סתימה קלה של הסינוס הקוסטופרני שרופא הריאות טען ששום דבר) .
    טיפול באמופרדקס כדי לשלול נושא של מיצי קיבה לא השפיע.
    האם ידוע על סיבה שיכולה לגרום לסימפטומים הנ"ל ?
    לציין שלפני תחילת התופעה (לפני כשנה) היתה מחלת שיעול חזקה של מספר שבועות שחלפה לחלוטין ומזמן כבר אין שיעול כלל.
    תודה

הוספת תגובה

• בעיה דומה...

ארז
    02/10/2011

האם מצאו מה הבעיה ? יש לי בעיה זהה לשלך !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יש לי בדיוק אותה בעיה

בדוי
    04/02/2015

האם מצאו את הבעיה אצלך? עשית CT חזה? אם כן מהי??
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    04/01/2010

צלילים אקוסטיים יכולים להיות ממקור של דרכי אויר עליונות או תחתונות . במקרה כזה מומלץ לבצע בדיקת תפקודי ריאות ולהבדק ע"י רופא א.א.ג . במידה ועדיין אין הסבר לקליניקה - לפנות ליעות אצל רופא ריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרחורים בשכיבה

משה סלע
    05/01/2010

רופא אאג לא מצא ממצא כלשהו. תפקודי ריאות תקינים. ויחד עם זאת מכיוון שהבעיה קונסיסטנטית ולא חולפת (אולי נהפוך הוא) למעלה משנה היא מאוד מטרידה אותי (להדגיש כי אין כאב ואין קושי בנשימה ואין שיעול).
    הבעיה כפי שתיארתי היא בעלת סימפטומים מאוד מאוד מובהקים ומה שנראה גם מאוד יחודיים. יחד עם זאת רופא הריאות שהייתי אצלו העלה מספר השערות ואמר שאולי בסוף זה אף אחת מהן.
    בגלל מובהקות ויחודיות הסימפטומים רציתי לדעת האם אולי ידועים מקרים דומים מנסיונכם או מהספרות ומה היה הממצא במקרים אלו כדי שאולי ניתן כיוון.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרחורים בשכיבה - תגובה

ד''ר שבתאי ורסנו
    03/10/2011

שלום,

התלונות אינן ספציפיות ואינן מכוונות לאבחנה מסויימת. יחד עם זאת עם הרושם הוא לממצאים ממוקמים באזור קבוע של הריאה ובצילום חזה לא נראה ממצא יש לשקול ביצוע CT חזה, לשיקול דעתו של הרופא שמכיר ומטפל בך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מופיע תסנין עדין משמאל בלינגולה
    ד``ר שבתאי ורסנו
    04/01/2010

יש לי כבר שבועיים שיעול נבחני שלחו אותי לצילום חזה
    קיבלתי תשובה: "מופיע תסנין עדין משמאל בלינגולה:"
    מה זה אומר?

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    04/01/2010

ממצא זה אינו ספציפי אך במקרים רבים הצללה ראיתית מופיעה בצילום אצל חולה סובל מדלקת ריאות . ממליץ להגיע לרופא המשפחה לצורך בדיקה והחלטה על המשך טיפול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• MAC ושפעת חזירים
    יעל
    03/01/2010

שלום,
    לאמי יש MAC .האם יש סיכון בחיסון שפעת החזירים? יעל

לקביעת תור
    סגירה
    MAC ושפעת חזירים

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    04/01/2010

במידה ומדובר בMYCOBACTERIUM AVIUM COMPLEX (סוג של מחלה ע"י מיקובטריה לא שחפתית) אין ביע לקבל חיסון נגד שפעת. במידה ומדובר בחולה מדוכה חיסון מכל סיבה שהיא , לא מומלץ לתת חיסונים מוחלשים (חלקם הגדול של חיסונים נגד שפעת הם מסוג זה)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה