מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאלות לגבי פיתרון נגד אסטמהישראל שמחוב06/12/2009
שלום רב אני רוצה לברר אים יש איזשהוא תרופות או צמחים נגד אסטמה או לפחות לאזון לחולה נדג שאול חרוני וחולי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין07/12/2009בוקר טוב,
לאסתמה קיים מגוון גדול של תרופות. בחירת הטיפול בידי רופא המטפל אחרי אנמנזה, ביצוע בדיקה גופנית, ותפקודי ריאות. בחלק גדול מהמקרים דרוש יעוץ רופא ריאות ואלרגולוג.
לגבי שיטות אחרות של טיפול באסתמה, יש לפנות לאתרים המתאימים (רפואה אלטרנאטיבית או דומה)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה נוספתיוסי כהן06/12/2009
היי דר תודה על התשובה
הייתי בשבועות האחרונים שלוש פעמים אצל רופא המשפחה הוא בדק את הריאות ואמר שלא שומע רעשים לכן לא צריך לעשות צילמוים הוא גם לא עשה משטח גרון כי הוא טען שנתן לי אנטיביוטיקה חזקה ואחרי 4 ימים ודאי החיידק היה מחוסל, ואמר לי שזה עניין של זמן וזה יעבור.
והאמת שאני מודאג
האם בצדק?
מה אתה ממליץ לי לבדוק כדי להוריד ממנו חששות מסוימות ?
דבר נוסף, שמעתי על חברים נוספים שלי שהיו חולים ככה גם כמה שובעות ועד היום קצת שיעולים מה זה הוירוס הזה משהו חדש וחזק ?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין06/12/2009אחרי זיהום בדרכי אויר (ויראלי או חיידקי) שיעול יכול להמשך מספר שבועות. יש מקום לבדוק סיבה מדויקת לכך במידה ושיעול נמשך מעל חודש מארוע המתחיל (שפעת, ברונכיטיס או אחר). אנמנזה ובדיקה גופנית יוכלים לתת הסבר לשיעול ממושך בחלק מהמקרים. במידה וסיבת השיעול עדיין לא ברורה והוא אינו חולף- יש לבדוק המקורות הנפוצים לשיעול כרוני : ע"י בדיקת א.א.ג צילום חזה ותפקודי ריאות. החלטה על זמן והיקף בדיקות הרלוונטיות היא בידי רופא המשפחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היייוסי כהן06/12/2009
שלום רב
אני כבר למעלה משבועיים וחצי או שלושה שבועות משתעל חזק שום דבר לא אנטיביוטיקה שלקחתי 4 ימים וגם שום דבר טבעי לא עוזר מה לעשות האם הוירוס הזה יעבור מתישהו האם כדאי לעשות צילומים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין06/12/2009ממליץ לפנות לרופא המשפחה: קיימות סיבות רבות לשיעול ממושך, חלקם הגדול קשורים לגורמי גירוי דרכי אויר עליונות או תחתונות . לפי פרטים של אנמנזה וממצאים בבדיקה רופא המשפחה יחליט על המשך בירור/טיפול .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפים מחולה אסטמהטבעון04/12/2009
רציתי לעדכן בפורום כמה טיפים שעזרו לי ואולי יעזרו לאנשים אחרים.
אני חולה אסטמה כבר 16 שנה, כמובן שניסיתי מגוון תרופות שבמידה מסויימת הקלו אך לא עזרו לאורך זמן.
גיליתי על עצמי מספר דברי שאולי יעזרו לאנשים אחרים ולכן רציתי לשתף אותכם.
*תזונה - יש קשר ישיר בין התקפי אסטמה לבין תזונה נכונה, לדוגמא אצלי תפוח עץ גורם להתקפים,
כמו כן מוצרי חלב במידה רבה יכולים לזרז אצלי התקפים.
*ברגע שמתחיל התקף אני לוקח סוכריה חמוצה כלשהי וזה עוזר לי לעבור את ההתקף אפילו ללא ונטולין, כמובן שאני מוצא מקום נוח נשען לאחור ומנסה להירגע וזם גם עוזר לעבור התקף ללא ונטולין.
*לא לנסות לנשום עמוק בזמן התקף זה רק מחריף את ההתקף.
*פירות הדר בכמות גדולה יכולים לגרום אצלי להתקף.
*אויר קר יכול לזרז התקף.
אשמח אם יש למישהו עוד טיפים דברים שעזרו לו להעביר התקף ללא כימיקלים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן כמה אתה
יונתן05/12/2009אתה צודק איך לא חשבתי על זה
אני חולה אסטמה חדש
למה אתה אלרגי?
יונתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבן 37
טבעון05/12/2009אצלי האסטמה החלה בגיל 21 אבל מאז ועד היום היא מלווה אותי.
אני אלגרי לעשן של סיגריות, ול אויר קר.
חוץ מזה רציתי להוסיף כמה דברים חשובים.
לגבי בדיקות אלרגיה
*הבדיקות לאלרגיה שעושים לנו בקופות חולים לא שווים כלום. למעשה הם שורטים לנו את העור ומה שיוצא זה למה העור שלנו רגיש ולא מה גורם לנו לאסטמה.
יש בדיקה יקרה יותר בשם
RAST
שמוצאת בדיוק למה אנחנו אלרגים אבל בגלל שהיא יקרה הרופאים לא ששים להפנות אליה חולים.
*אם יש לכם החמרה במצב (ליחה, ברונוכיטיס, זיהום בריאות) כל מה שמצריך שימוש בסטרואידים,
אל תוותרו על חדר מלח זה דבר גדול ויעיל.
אני משתדל להשאיר את השימוש בסטרואידים כמוצא אחרון בלבד, משום שהוא גורם לי לפצעים בלשון ומחליש את המערכת החיסונית לאורך זמן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיתה בחדר מלח
יונתן06/12/2009היתה בחדר מלח זה עזר
מה תפקודי הראות שלך העים זה השתפר אחרי החדר מלח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתפקודי ריאות
טבעון06/12/2009פעם אחרונה שבדקתי תפקודי ריאות לפני שנה וחצי
היה בסדר לא זכור לי בדיוק המספר.
אבל מה שיותר חשוב זה שבמשך חצי שנה לא נזקקתי כמעט למשאף.
ולפני זה הייתי משתמש ב 2-4 שאיפות ונטולין ביום, חשוב לי לציין שהלכתי לחדר מלח ביוני שזה גם תחילת הקייץ דבר שמקל אצלי את ההתקפות בכל מקרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפים נוספים להעברת התקף ללא תרופות
אורח24/12/2009שלום,
רציתי לציין שזה מאוד מעניין שהצלחת להגיע לדרכים האלה להקלה בהתקפי הנשימה בכוחות עצמך.
תמשיך לשים לב ולהיות קשוב לעצמך, זו הדרך הטובה ביותר להקלה ואף לריפוי.
יותר טוב מכל תרופה קיימת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהויטמין C
טבעון08/01/2010עוד שני טיפים חשובים שעוזרים לי
ויטמין C לפחות 500 מ"ג ביום גם עוזר בתקופות קשות
ושחיה חשוב לחזק את הריאות בצורה פיזית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון לשפעת חזירים עם שיעולעינת04/12/2009
הי
אני אסמתית ואני ממש ממש חוששת לקחת את חיסון שפעת החזירים, עשיתי כבר את החיסון לשפעת הרגילה
מזה כשלושה שבועות אני סובלת משיעול בעיקר בשעות הבוקר ולקראת הערב
האם ניתן לקחת חיסון לשפעת חזירים עם שיעול ליחתי, ללא חום, והרגשה כללית טובה ?
.עינת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין06/12/2009לא רצוי לקבל חיסון מוחלש (שפעת מכל סוג שהוא ועוד מספר חיסונים) בזמן מחלה זיהומית פעילה כלשהיא. לאור זה במידה וישנם תסמינים דמוי מחלה זיהומית בדרכי אויר - יש להבדק ע"י רופא המשפחה כדי לוודא ששיעול אינו מסיבה זיהומית . במידה ושיעול כרוני הינו ביטוי של אסתמה בלתי מאוזנת - אין מניעה מלקבל חיסון נגד שפעת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נזקים נלווים לאסטמהשאלה02/12/2009
אני סובל מאסטמה מגיל צעיר ועברתי כל מיני טיפולים בחיי עד שהחלטתי שספורט זה התרופה הכי טובה.
רציתי לדעת האם במצב מתמשך של קשיי נשימה (אם אני מוותר על המשאפים למניהם גם בזמן התקף ונותן לו לעבור לבד) יכול להגרם נזק כתוצאה מכך? אני בדר"כ מעדיף לא לקחת משאף ולחכות שהנשימה תסתדר מעצמה.
השאלה היא האם יכול להגרם נזק מחוסר חמצן, הרי בנאדם ממוצע מקבל יותר חמצן ממני. אז אולי יכול להגרם נזק מוחי כלשהוא לאדם שסובל מאסטמה במשך שנים?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
נזקים נלווים לאסטמה
ד''ר שבתאי ורסנו03/12/2009שלום,
התקך אסתמטי יכול לעבור ספונטנית אך גם יכול להחריף עד התקף מסכן חיים ואף מוות. אינך יכול לדעת מראש איך ההתקף הספציםי ימשך. כן מומלץ להעזר בונטולין או בריקלין (מרחיב סמפונות קצר טווח) בהופעת סימפטומים משמעותיים (ללא קשר לטיפול מונע קבוע במידה ויש אנדקציה). נזק מוחי כתוצאה מחסר חמצן יכול להגרם בהתקף קשה עד אבוד הכרה והפסקת נשימה אך לא במהלך הרגיל של אסתמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההכוונה לטווח ארוך
המשך03/12/2009יש לי משאף בריקלין שאם המצב מחמיר אני לוקח שאיפה אחת ומרגיש כמו חדש.
בשאלה התכוונתי האם יכול להיות נזק מוחי לטווח ארוך לאדם שסובל מתפקוד לקוי של הראות, לדוגמא אדם שחי 10 שנים עם אסטמה כאשר הריאות שלו מקבלות 80% מהחמצן שהוא אמור לקבל [בהנחה והטיפול המונע לא עוזר], האם בעתיד יחוש בכאבי ראש או נזקים כמו אובדן זיכרון או בעיות קוגניטיביות למניהן.
שוב תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לטווח ארוך
ד''ר שבתאי ורסנו13/12/2009שלום,
אין שום מחקר המצביע על פגיעה קוגניטיבית בחולי אסתמה אלא אם הם עברו אירוע חריף של דום נשימה וכתוצאה נזק מוחי או שהם חיים עם רמות נמוכות של חמצן באופן קבוע ומתנהגים בעצן כמו COPD קשה (מחלת ריאות הנגרמת לרוב מעישון כבד). אפילו בחולי COPD עם רמות חמצן נמוכות קבועות הפגיעה היא בתפקודים קוגניטיביים שלעיתים ביום יום לא חשים בהם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיסקוס סרטיידחנה02/12/2009
בני בן 11.5 סובל מאסטמה מגיל 4 בערך. מטופל בדיסקוס סרטייד 100 או 250מ"ג ע"פ הצורך.
בזמן התקף מקבל גם משאף בריקלין. רציתי לדעת אם יש איזו השפעה כלשהיא על הגוף ממשאף הסרטייד. האם יכול לפגוע לאחר שימוש ממושך בתפקודי כבד או כל דבר אחר.תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
דיסקוס סרטייד
ד''ר שבתאי ורסנו02/12/2009שלום,
כמובן נשאלת השאלה האם הוא זקוק למינונים האלו (ישנם משאפים כגון סימביקורט גם במינון של 80 מק"ג).
מינון של סטרואיד בשאיפה בכמות של עד 400 מקג ליום (מנה כוללת) לא משפיע על הצמיחה ותופעות הלוואי ביחס לתועלת שוליות. אין השפעה על הכבד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפקודי ריאותחזי30/11/2009
ד"ר שלום רב.
אני בן 18 שסובל משיעול קשה וכרוני של 4 חודשים,קשיי נשימה וציפצופים.
בבדיקת תפקודי ריאות יצאו התוצאות הבאות:
fvc:70%
fev1:74%
fev1/fvc:104
fef25-75%:72%
pefr:69%
fef5 מטופל בסרוטייד 50/100 פעמיים ביום בהתחלה ואח"כ 4 פעמיים ביום עם הקלה מועטה בקשיי הנשימה אבל ללא הקלה בשיעול הכרוני,בנוסף בסינגולרר 10MG פעם ביום.
אני סובל גם מתופעות לוואי של תרופות אלה כמו נדודי שינה,רעד ואי שקט.
האם אני סובל מאסטמה?ואם כן באיזו דרגה?
האם הטיפול התרופתי שלי הוא טוב?
והאם היחס בין FEV1/FVC הוא תקין או בעייתי?
תודה מראש =]* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תפקודי ריאות
תחת הטיפול תפקוד הריאה שלך אינו מעיד על הפרעה חסימתית כפיע שרואים באסתמה אך מכיוון שאתה מטופל הממצאים התקינים לא שוללים אסתץמה. אבחנת אסתמה צריכה להיטות לפני תחילת טיפול תרופתי. מה היו התפקודים אז?.
התלונות שלך לא נתמכות בתפקודי הריאה הנוכחיים ומאידך אתה מקבל טיפול במינונים גדולים מה שמעלה שאלה לגבי האבחנה . שאל את רופאך האם אובחנת כאסתמטי לפני תחילת טיפול והאם באבחנה נכלל תפקוד המתאים לאסתמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוכי ומחלותצופית29/11/2009
שלום לכם
יש לנו תוכי בבית ובני בן 12 כל היום מחזיק אותו קרוב מאוד אליו הוא מחבק אותו מנשק אותו וגם רוב הזמן הוא מחבק אותו קרוב בתוך הקפוצון הזהירו אותי קרובי שהתוכי יכול לגרום לו למחלה בריאות
האם זה נכון והאם יש סיכון בקרבה לתוכי?
תודה רבה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תוכי ומחלות
ד''ר שבתאי ורסנו29/11/2009שלום,
תוכים עלולים להדביק בני אדם בדלקת ריאות הקשורה לחיידק שהם נושאים וכמו כן עלולים לגרום להתפתחות אלרגיה לנוצות, או להחמיר אסתמה קיימת. השכיחות של התופעות האלו היא קטנה אבל אינה אפסית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעול מטריףעופר28/11/2009
שלום,
הנני בן 34 סובל משיעול טורדני מזה כ 4 שנים, זה מתחיל בדר"כ עם כאבי גרון, לפעמים נזלת, ואז מתחיל שיעול פרוקסיסמלי שנמשך שבועות עד חודשים.
פניתי לרופא ריאות מומחה והוא טוען כי סביר להניח שמדובר ביתר ראקטיביות ברונכיאלית פוסט זיהומית. קיבלתי משאפי ארובנט ופליקסוטיד אך זה לא מועיל.
אני משתעל כמעט כל דקה (יש הקלה ניכרת כשאני ישן בלילה), שיעול מטריף שלא מניח לי .
אשמח אם תיתן לי פתרון אחר ממה שהרופא המליץ לי שיכול להקל עליי את הנשימה ולהקל על השיעול, וכן אשמח להסבר על התופעה - יתר ראקטיביות ברונכיאלית.
תודה מראש
עופר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שיעול מטריף
ד''ר שבתאי ורסנו29/11/2009שלום, שיעול כרוני עלול להוות אחד האתגרים הקשים ברפואה.
לא ניתן לתת פתרונות וטיפולים באינטרנט אך הדבר מחייב הערכה מדוקדקת של כל הסיבות האפשריות לשעול כזה דבר שנעשה גם על ידי תחקיר מדוקדק עם החולה, כולל בדיקות מעבדה, צילומים או אנדוסקופיה של דרכי הנשימה לפי המקרה. בנוכחות צילום חזה תקין הסיבות השכיחות הם נזלת/סינוסיטיס עם נזילה אפית אחורית, אסתמה, או החזר וישטי של מיץ קיבה. בחלק מהחולים קיים יותר ממנגנון אחד בו זמנית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הבדל בין חסימה לבין תגובתיות יתר בסימפונות?ד``ר שבתאי ורסנו28/11/2009
העים קיים הבדל בין חסימה לבין תגובתיות יתר בסימפונות ?
העים נזלת אחורית יכולה לגרום להתקפים ?
העים יכול להיות שאני לא בהתקף ועדיין מפריש ליחות
ספירומטריה במנוחה 105% תקינה מהמצופה
מטופל בסרטייד דיסקוס 500mkg פעמיים ביום
סינגולייר 10mg
ואוריוס 10mg
קרונז שתי לחיצות פעמיים ביום מדד האלרגיה בבדיקת דם 500 הודה לך על תשובתך
כמו כן הבקש פיענוח של תיגר מטוכולין ראה טופס
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טופס תיגר מטוכולין
יונתן28/11/2009
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אסטמה
מבחן התגר שלך הוא חיובי כלומר יש תעוד למצב של תגובתיות יתר של הסיחמפונות שבצרוף תלונות על שיעול וקוצר נשימה יכול להתאים לאבחנת אסץתמה. באסתמטיים נזילה אפית אחורית יכולה להחמיר את המחלה. בדיקת הדם שלך תומכת ברקע אלרגי (מומלץ לעבור בדיקות תבחיני עור לאלרגנים נשאפים). תפקוד הריאות התקין במנוחה כפי שבמקרה שלך לא שולל אסתמה ולראייה מבחן מטכולין חיובי. נזלת אחורית לא מטופלת יכולה להוות מכשול וסיבה לתת איזון של אסתמה כולל הפרשת ליחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רבדים פלוירליים מסויידים דו"צ. בRLLיעל28/11/2009
שלום רב
אבי נשלח לסריקת CT על רקע תוצאות סרטניות של ביופסיה שהתבצעה בפה.
התוצאות של בדיקת הסיטי באיזורי הפה הלב הראש והצוואר היו תקינות למעט הממצא הנ"ל:
רבדים פלוירליים מסויידים דו"צ. בRLL הרובד מרכיב רכיב רקמתי
בסיכום:
ממצאים פלוירליים כמתואר לרבות זה ב RLL קרוב לודאי על רקע חשיפה לאסזבסט.
אנחנו קצת מבולבלים לגבי משמעות התוצאות - אשמח אם תוכל להרחיב ולהמליץ לאור הרקע של הבדיקה מלכתחילה שהוא בכלל ממצא סרטני בפה עם איזה סוג רופא בכלל עלינו להתיעץ לגבי המכלול?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הבדיקה התבצעה ללא הזרקת חומר ניגודי
יעל28/11/2009שחכחתי לציין שהבדיקה התבצעה ללא הזרקת חומר ניגודי.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
רבדים פלוירליים מסויידים דו"צ. בRLL
על פניו, על פי המפענח, אין ככל הנראה קשר בין סרטן הפה לבין הממצאים הפלוירליים (קרומי הריאה). המפענח מייחס ממצאים אלו לחשיפה אפשרית לאסבסט בעבר. לממצאים המסויידים לכשעצמם אין חשיבות רפואית. יש בכל זאת להראות את הצילומים לרופא ריאות שגם יבדוק את אביך ויתייחס בעקר ל"מרכיב הרקמתי" שצויין בפענוח, בהקשר לחשיפותיו ומחלות הרקע של אביך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרקואידוזיס ושפעת חזיריםמיכל27/11/2009
שלום רב. ביום שני בערב התחילו לי הסימפטומים של מה שכנראה שפעת החזירים (חום גבוה, שיעול, נזלת, כאבי שרירים. מעט שלשול. כנראה כי בני הקטן אובחן עי הרופא כ"סביר שפעת החזירים" ואני מיד אחריו). ביום רביעי בצהריים התחלתי תמי פלו (אני בהריון - שבוע 7 וסובלת מסרקואידוזיס) ביום חמישי (אתמול) כבר ירד החום הגבוה (מ 39 ל 37.5 ) נשארו השיעולים והנזלת. נראה כשפור אך...הנזלת הפכה סמיכה וצהובה והשיעול פרודוקטיבי מאוד עם ליחה צהובה ירוקה. האם זה סימן להחמרה? עירוב חיידקי? דלקת ריאות ללא חום? התקף של הסרקואידוזיס? (שהתגלה לפני כשלוש שנים בסוף ההריון. ביטוי עורי וריאתי. חלף ללא טיפול. עד עכשיו שקט ללא הפרעה בתפקודי ריאה. אבל - אני מודה שאני לא זוכרת מההתקף כלום למעט שיעול חזק וכאבי צלעות נוראיים שנמשכו חודשים אחכ. איני זוכרת אפילו אם היה מעורב בכך חום. הדחקה!)
תודה רבה
מיכל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
סרקואידוזיס ושפעת חזירים
הופעת ליחה מוגלתית מעיד על זהום חיידקי. ירידת החום מאידך לא תומכת בהופעת דלקת ריאות אך לא שוללת לחלוטין. יתכן והסיבוך הוא רק ברונכיטיס מוגלתית חריפה אך יש לחזור ולהבדק על ידי הרופא, לעקוב אחר החום וצבע הליחה ואם הוא אינו מתבהר יש לשקול התחלת טיפול אנטיביוטי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה
מיכל29/11/2009א. תודה על תשובתך המפורטת. ב. הליחה אכן התבהרה, הרופא לא שמע שום דבר חריג בריאות. עכשיו אני צרודה ולא יכולה לדבר. סה"כ נראה שאני בסדר ומחלימה, לא? לא ברור לי איך מזהים ברונכיטיס - גם דרך הקשבה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
זהוי ברונכיטיס.
ברונכיטיס חריפה על פי תלונות ולעיתים גם ממצאים בהאזנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש בןנטולין,ארובנט וספיריבה לחולחנה שמיר27/11/2009
שלום
האם מקובל לתת לחולה COPD טיפול משולב של אינהלציות של ונטולין+ארובנט ובנוסף כדורים של ספיריבה.
אני מבינה שונטולין וארובנט פועלים לטווח הקצר ואילו הספיריבה לטווח הארוך.
אבל מדוע גם ונטולין וגם ארובנט.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שימוש בןנטולין,ארובנט וספיריבה
ספיריבה ניתן גם הוא במשאף. ניתן לשלב מרחיבי סמפונות קצרי טווח (ונטולין ובריקלין) עם ארוכי טווח כגון ספיריבה. מכוון שארובנט וספיריבה שייכים לאותה משפחה המלצות הייצרן הן לא לשלבם.ספיריבה יותר יעיל מארובנט. ניתן בחולי COPD (אבל לא באסתמה) לשלב ספיריבה עם מרחיב סמפונות ארוך טווח מקבוצה שונה כגון פורמוטרול (שם מסחרי אוקסיס או פורדיל).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקף קשה של אסטמהענת27/11/2009
היה לי התקף קשה של אסטמה קוצר נשימה וחירחורים גילו לי אסטמה סמויה הרופא ריאות עשה לי בדיקת תיפקודי ריאות ויצא תקין שאני בזמן התקף הוא נתן לי ונטולין והיה שיפור קל הוא ראה שזה לא כל כך עוזר ונתן לי זריקת קורטיזון בהשהייה שמתאימה לחודש וזה עזר לי
רציתי לשאול איך יכל להיות שיש לי התקף ותיפקודי הריאות תקינים האם זה באמת אסטמה ?
והוא נתן לי גם טיפול מונע בסטרייד
האם אפשר לקחת זאת גם אחרי הזריקה עם הסטרואידים או שלקחת את זה אחרי חודש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
התקף קשה של אסטמה
אם את מתנהגת כאסתמטית ותפקודי הריאה תקינים הרי שאת חשודה כאסתמטית וההוכחה עדיין חסרה. במקרה כזה שהתפקוד תקין אך החשד הקליני לאסתמה קיים יש צורך לבצע מבחן תגר (למשל שאיפת מטאכולין) במכון לתפקודי ריאה ורק לאחר הוכחה ברורה ותפקודית יש מקום לשקול טיפול מונע קבוע כגון סרטייד. התייעצי שוב עם רופאך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאסטמה
יונתן02/12/2009ממליץ לבצע בדיקות לאלרגיה
כי אסטמה היא בעצם אלרגיה
גם אני חולה אסטמה כ שנה ותתחילי לקחת נוגדי אלרגיה
וכדור שניקרא סינגולייר שהוא מונע אסטטמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אסטמה
ד''ר שבתאי ורסנו13/12/2009שלום,
טעות בידך. רק חלק מחולי האסתמה מחלתם היא על רקע אלרגי. ישנם רבים שהרקע אינו אלרגי כלל וכלל. סינגוליר אינו בהתוויה של הסוג האלרגי בהכרח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)