פורום מחלות ריאה אסטמה - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• חדרי מלח
    מעין
    19/12/2009

שלום
    יש לי תינוק בן 10 חודשים שמוגדר כחולה אסטמה. ולצערי בזמן האחרון למרות שימוש בטיפול מונע עובר התקף לאחר התקף. רציתי לשאול האם ידוע לכם על חדרי מלח ומה דעתכם על כך?
    תודה
    מעין

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חדרי מלח

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    21/12/2009

השפעת אויר רווה ביונים של מלח לא נבדק היטב מבחינה מדעית אך קיים מידע היסטורי לא מבוקר על השפעה חיובית בחלק מחולי אסתמה . נסיון הקיים מתבסס על מערות מלח באורופה ושאר מקומות בעולם. חדר מלח הינה סימולציה של מערה שלא נבדקה מחקרית כלל.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיסון שפעת
    עידן
    19/12/2009

שלום דוקטור יש לי אסטמה קלה אני בן 19 וחצי ושלחו לי לעשות חיסון מהצבא אני חושש מהחיסון.
    מהיא הסיבה שחולי אסטמה צריכים את החיסון הזה?כי מדובר שיש חלק מחולי אסטמה שלוקחים סטרואידים שמחלישים את המערכת חיסונית שלהם או ביגלל שלמי שיש אסטמה השפעת תזיק יותר?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    חיסון שפעת

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    21/12/2009

בחולים במחלות ריאה כרוניות (כגון, אסתמה), סיכוי לפתח מחלה זיהומית (ויראלית) בדרכי אויר גבוהה יותר, ויש סיכון גבוה יותר לסיבוכים בשל החמרה אפשרית של אסתמה בזמן מחלה זיהומית. עקב כך מומלץ לחולי אסתמה להתחסן נגד שפעת : סכנת תופעות לוואי מהחיסון נמוכה בהרבה מסכנה לחלות בשפעת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אסטמה צבא ומה שאחרי...
    אסטמתית
    17/12/2009

שלום,
    התגייסתי לפי כשנה וחצי ומהרגע שהתגייסתי חלה החמרה חדה במצבי הבריאותי. לקראת הקיץ האחרון חלה רגיעה במצב. כאשר המצב החמיר זה היה כולל התקפי אסטמה באופן יום יומי וקשיי נשימה חזקים בלילה. כיום, לאחר שנגמר הקיץ, אני נוטה שוב(!) ליותר התקפים, יותר מחלות ומערכת חיסונית חלשה. ריריות האף ודרכי הנשימה נוטות ליותר ויותר הפרשות ולרוב מונעות ממני לנשום בצורה שוטפת, חוסמות את דרכי הנשימה בעת הדיבור וגורמות להפרעות שינה בלילה. לפני שהתגייסתי סבלתי מבעיית ריריות כ"צינון יומי" ולא כהפרעת נשימה כבדה. התקפי אסטמה הופיעו רק במצבי מאמץ גופני. יש לי פטור משמירות באזורים שלא מוגנים מקור (שגם עליו אפשר לחלוק) והשבוע הגעתי לשיא, לאחר שחלקו על הפטור ויצאתי מהעמדה לסירוגין לבקשתם, הפרעות הנשימה גברו לאחר שעתיים שמירה בקור והביאו לחום גבוה מאוד, במהלך השבוע התקשתי לנשום.

איך אני שורדת את החורף הקרוב??? מה הסיכוי שאחרי השחרור זה יימשך? איך למנוע את ההמשך?

תודה:)

לקביעת תור
    סגירה
    אסטמה צבא ומה שאחרי...

הוספת תגובה

• אסטמה צבא ומה שאחרי...

ד''ר שבתאי ורסנו
    18/12/2009

שלום,
    לא ברור לי האם אובחנת כאסתמטית גם על סמך תפקודי ריאה מתאימים והאם יש לך רקע אלרגי.
    בכל מקרה עלייך לבקש הפנייה למרפאת ריאות בחר"פ בכדי לעבור הערכה תפקודית/אלרגית וגם לקבל המלצות טיפוליות מונעות, גם לאסתמה ולא פחות חשוב לנזלת, כולל במידת הצורך "פטורים". לא פחות חשוב מכך עלייך להיות במעקב תקוםפתי על ידי רופא מקצועי. אם את אכן סובלת מאסתמה, המחלה בד"כ נמשכת בגיל הזה אך ניתן לאזנה !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אובחנתי

אסטמתית
    18/12/2009

אכן אובחנתי כאסטמתית בגיל הינקות, לאחר מקרה של פניאומוטורקס כפול ביום הלידה (אובחן כאסטמה ברונכיט). מטופלת בטיפול מונע סרטייד 250/50 פעמיים ביום (לפני הגיוס פעם ביום). אין אלרגיות מאובחנות או מוכרות.

נמצאת במעקב בחר"פ- אובחן שתיפקודי טוב, תקין לחלוטין, נכון לבדיקה האחרונה, אך הרופא טען שלא ברור לו למה, נפח הריאות שלי קטן ממה שהא צריך להיות.. אולי יש השפעה אין השפעה, שיקולך.

כמובן שאחזור לרופא בהזדמנות הראשונה שלי, אך איך אוכל לשפר את האיכות חיים ולהקל על נשימתי בתקופות אלו ללא קשר לרפואה?
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אסטמה
    אימא דואגת
    17/12/2009

שלום רב.
    אני אימא לילדה מקסימה בשם עדן , עדן בת שנתיים וחודש ומוגדרת כאסטמטית .
    אתחיל בכך שכשעדן נולדה גרנו בבאר שבע ולילדתי לא היו בעיות נשימתיות בכלל אפילו לא אנהלציה אך כן הייתה מאוד רגישה ואף אושפזה בעקבות חום גבוה אך בגיל שנה וחצי עברנו למרכז (כפר יונה) וביתי חלתה בדלקת ריאות שטופלה בבית עם אנטיביוטיקה לאחר שבוע של אנטיביוטיקה חזרה לגן במצב מעולה אך אחרי 3 ימים חזרה הדלקת וביתי אושפזה עם דלקת ריאות קשה לאחר שבועיים של אישפוז חזרנו לבית וביתי חשה בטוב לאחר כמה ימים שוב החלה עם דלקת ריאות לקחתי אותה לרופא מומחה בתל אביב שם אובחנה כאסטמטית וקיבלה טיפול מונע אך לצערי הטיפול לא עזר.
    ברגע שביתי מתחילה בהתקף אני נותנת לה אנהלציות ובטניזול אך זה לא עוזר ובכל התקף היא מגיעה לאישפוז עם סיטורציה מאוד נמוכה שהגיעה כבר ל 78 ומטופלת בסטרואידים לוריד ובחמצן.
    כשראיתי שהעיניין מתחיל להיות שרירותי וכל הזמן אנו "מבלים" במיון החלטתי לקחת אותה לרופא ילדים הרופא המליץ חד משמעית להוציא אותה מהגן ואכן כבר שבועיים שלא ראיתי בית חולים . היה לה התקף קצר ובטניזול ואנהלציה שיפרו את המצב מה שכן אני מאוד חוששת מכמות החומרים שביתי מקבלת בחצי שנה האחרונה וכן אינני מצליחה לחסן אותה לשפעת החזירים לשפעת רגילה וגם את החיסון של גיל שנה וחצי לא הצלחתי לעשות לה עקב המחלה הארורה הזו שדאלתי היא אם יש איזשהו טיפול או תרופה פחות מזיקה ואולי אינני מבצעת את הטיפול כראוי למרות שהתייעצתי עם המון רופאים אני נואשת מהמצב כרגע אני לא עובדת על מנת לתת לביתי את הטיפול הטוב ביותר אך אני גם דואגת שהגן חסר לה והיא גם שואלת המון על הגננת אני אובדת עצות והייתי מעונינת בפיתרון אם יש כזה נ.ב ביתי גם החלה לאכול המון אינני יודעת אם זה מהסטרואידים או מהשיעמום או שיש לה איזה חיידק למרות שהיא לא עושה הרבה פעולת מעיים
    תודה מראש וסליחה על אי הסדר במכתב פשוט אני כב ר מבולבלת ולא יודעת מאיפה להתחיל אם אפשר לקבל מענה בהקדם אני שמח...

לקביעת תור
    סגירה
    אסטמה

הוספת תגובה

• אסטמה

ד''ר שבתאי ורסנו
    18/12/2009

שלום,
    הפורום הזה אינו עוסק בילדים חולים אלא במבוגרים. עלייך לפנות לפורום רופאי ילדים.

באופן כללי אני יכול לומר כי אבחנת אסתמה בגיל של ילדתך הינה קשה ומסתמכת יותר על גורמי סיכון כגון רקע משפחתי (אלרגיה/אסתמה להורים/אחים). הקליניקה שאת מתארת בהחלט יכולה לנבוע גם מזהומים וירליים חוזרים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רפואה אנתרופוסופית

אורח
    23/12/2009

שלום,

אני יכול להציע לך שתבררי על רפואה אנתרופוסופית. בכלל אולי תמצאי עניין באנתרופוסופיה (ישנם גנים אנתרופוסופיים, אם כבר הזכרת את עניין הגן) - אפשר למצוא דברים בנושא באינטרנט - תחפשי בגוגל -אנתרופוסופיה.

למיטב ידיעתי, כדאי להימנע ככל האפשר מלתת כל מיני תרופות כאלה ואחרות, בייחוד סטרואידים.
    זה רק מוביל לדברים הרסניים עוד יותר. אולי פתרת דבר אחד (וגם לא בטוח), אך יצרת עוד כמה...
    להרבה מהמחלות, ואסטמה בינהם, יש בדרך כלל סיבה משמעותית הרבה יותר מסתם סימפטומים.

מקווה שיעזור, כל טוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קשר בין שחפת לאסטמה
    אייל
    16/12/2009

האם יש קשר בין שחפת לאסטמה?

לקביעת תור
    סגירה
    קשר בין שחפת לאסטמה

הוספת תגובה

• קשר בין שחפת לאסתמה

ד''ר שבתאי ורסנו
    16/12/2009

שלום,
    אין קשר ישיר. לעיתים טיפול בסטרואידים ססטמיים (כדורים או זריקות) למשך תקופות ארוכות יכול לעורר שחפת ישנה מתרדמתה. בנוסף אדם עם שחפת ריאות ישנה שגרמה נזק ריאתי ובנוסף גם הינו חולה באסתמה הרזרבה הנשימתית שלו עלולה להיות קטנה יותר בזמן התקפים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השתלת תאי גזע במחלה c.o.p.d
    עדינה הייקרין
    16/12/2009

שלום רב
    האים ידוע לך אים ניתן להשתיל תאי גזע לחולי סי.או.פי.די עים אימפיזמה
    בתודה מראש עדינה הייקרין

לקביעת תור
    סגירה
    השתלת תאי גזע במחלה c.o.p.d

הוספת תגובה

• השתלת תאי גזע במחלה COPD

ד''ר שבתאי ורסנו
    16/12/2009

שלום,
    הנושא בחיתוליו. לפי שעה רק באופן מחקרי בבעלי חיים ולאחרונה גם בחולי COPD (כמחקר ולא בישראל). תוצאות ראשונות בבע"ח נותנות מקום לתקווה שבאחד הימים יהיה שימוש גם בגישה הזו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מזה ברונכיאקטזיס
    יונתן
    14/12/2009

שלום מזה המחלה הזו מה הסימפתומים
    ומה דרכי הטיפול והעים אפשר לאתר מחלה זו בעזרת טיגר מטוכולין

לקביעת תור
    סגירה
    מזה ברונכיאקטזיס

הוספת תגובה

• מזה ברונכיאקטזיס

ד''ר שבתאי ורסנו
    15/12/2009

שלום,
    ראה תשובה לשאלה הקודמת. הסימפטומים נעים בין שיעול יבש לבין שיעול עם ליחה וזהומים מוגלתיים חוזרים. בחלק מהמקרים אין סמפטומים. הטיפול מכוון לסיבת המחלה (ראה בשאלה קודמת) וטיפול בזהומים כולל טיפול מניעתי באנטיביוטיקה במקרים הקשים. כאשר המחלה ממוקמת לאזור מוגבל יש לשקול כריתה של האזור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחלת ברונכיאקטזיס - כמה זה נפוץ?
    שושי
    13/12/2009

שלום,

אני סובלת ממחלת ברונכיאקטזיס ממקור לא ידוע. (אין לי CF) אובחנתי לפני 5 שנים וההתמודדות היום יומית קשה. טיפולים לוקחים כמה שעות ביום ואני עדיין סובלת מלא מעט התלקחויות.

כמה נפוץ המחלה הזאת? האם יש קבוצות תמיכה?

לעולם לא הכרתי מישהו אחר שסובל מזה. אני מבינה שזה נחשב אחד ממחלות ה-COPD, אבל שונה מרב חולי COPD אני לעולם לא עישנתי.

אני מאוד מתוסכלת ומרגישה מאוד בודדה.

אשמח לעיצות.

תודה,
    שושי

--------------------------
    אישה בשנות ה-40 עם ברונכיאקטזיס וסינוסיטיס כרונית

הוספת תגובה

• מחלת ברונכיאקטזיס

ד''ר שבתאי ורסנו
    14/12/2009

שלום,
    ברונכיאקטזיות (התרחבות פתולוגית של הסימפונות) הייתה הרבה יותר שכיחה כששחפת הריאות הייתה נפוצה. כיום הסיבות הן שחפת בעבר, עישון, מחלת פרקים בשם RA, חסרים במערכת החיסון וכמובן CF. האם כל הברור הזה נעשה אצלך? במידה ולא יש כמובן להשלימו בעקר רמות של אימונוגלובולינים בדם.
    לא ידוע לי על קבוצות תמיכה אך נסי לברר בגוגל כמובן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום שושי

יונתן
    14/12/2009

שלום לך
    שמי יונתן בן 26 וגם אני חולה במחלת ריאה כ שנה לערך
    וגם אני מתוסכל לעיתים קרובות ממחלת האסטמה אבל מצאתי לי טרפיה אני לא חושב על זה
    ואני משתדל לחיות עים זה החוסר יחולת לנשום אנשים לא מבינים את זה להם לנשום ביום יום זה חסר חשיבות אך עבורנו לנשום אז עבורנו לנשום זה מאבק יום יומי .
    מי כמוני מבין לליבך ואת הצורך לנשום כמו שצריך וכמו שהינו לפני המחלה

ברצוני לשאול מה זה המחלה הזו
    מה את מרגישה ומה הסימפטומים שלך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום שושי

ברכה
    30/12/2014

אני עם המחלה כבר המון שנים. כתבי לי במייל ואחזור אלייך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיעול עם רעש מהחזה
    צבי
    13/12/2009

שלום
    אני בן 23, לעיתים מעשן, יש לי שיעול כבד בכל משך היום כבר כחודש. כשה אני משתעל יוצא לי מין רעש של חרחור מהחזה שבדרך כלל לא היה נישמע בעבר. האם זה מצריך אותי לרוץ לרופא?

לקביעת תור
    סגירה
    שיעול עם רעש מהחזה

הוספת תגובה

• שיעול עם רעש מהחזה

ד''ר שבתאי ורסנו
    14/12/2009

שיעול שנמשך חודש מחייב בדיקת רופא וברור. החירחורים שאתה שומע יתכן וסיבתם ליחה שמצטברת בסימפונות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה

צבי
    24/12/2009

שלום ד''ר שבתאי
    ביקרתי אצל רופה, קיבלתי תרופה בשם קודיביס. האם התרופה הזאת אמורה לגרום לליכה שהצתברה בסימפונות לצאת? אני שואל מכיוון שלא ברור לי אם התרופה רק נגד שיעול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחלה ריאתית כרונית COPD
    זהר
    07/12/2009

שלום דוקטור .
    ליפני כ 3 שבועות חליתי בסינוסיטיס קל בגלל נגיף ויראלי (קיבלתי קורס אנטביוטי ל 10 ימים)
    בימים ראשונים של המחלה סבלתי מ תחושת חנק באזור צוור תחתון בנוסף לנזלת וכובד בנשימה .
    אחרי טיפול אנטביוטי הרגשתי יותר טוב ונפסקה לי פליטה של נזלת אך עדיין יש לי קשיי נשימה זהים (גם לא מצליח לעשות נשימה עמוקה כשרוצה לפעק) ואף סתום .במשך היום אני מרגיש קפיצות (כמו פולסים או פעימות) מוזרות מאזור שמאל של החזה אל אזור שמאל של הצוור , עד ללסת תחתונה נראה כמו פעימה שלישית של הלב - פולס כזה קוטע לי נשימה ולפעמים גורמם לשיעול , יש גם הרגשה של מתח בצידי הצוור.
    יש ליציין שתופעה זו גורמת לי הרבה חרדה וסטרס.
    עשיתי בדיוקות דם: כולסטרול גבוה )236) ו טריגליצרידים גבוהים, בלוטת התריס תקינה.
    רופא א.א.ג לא מצא שום בעיה חוץ מאף גדוש.
    צילום רנטגן חזה תקין.
    אתמול ביקרתי אצל רופא ריאה , הוא בדק אותי רק בשמיע כי המכשיר "ספירומטר" לא היה תקין.
    האם יש חשש שיש לי סימפטומומים של :Chronic Obstructive Pulmonary Disease ?

.

לקביעת תור
    סגירה
    מחלה ריאתית כרונית COPD

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    08/12/2009

תסמינים אינם ספציפיים . יש להשלים בירור ע"י בדיקת תפקודי ריאות ולחזור לביקורת רופא ריאות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בקשת עזרה
    אסטמתי
    07/12/2009

אני חולה אסטמה מילדות
    בעברי אישפוזים ושימוש בתרופות רבות המכילות קורטיזון וחומרים רעים אחרים
    יש לי פרופיל צבאי 45 על אסטמה ואלרגיות . שנים רבות נלחמתי במחלה באמצעות תרופות שעזרו סימפומטית להתקפים ותו לא
    לפני כ13 שנים נחשפתי למריחואנה בנסיבות חברתיות וגיליתי
    להפתעתי שהיא מקלה מאוד על האסטמה ממנה אני סובל
    בתהליך של כשנה הפסקתי ליטול תרופות ומאז אני מעשן
    כיום לאחר 13 שנים של שימוש יומיומי אני צורך מעט מאוד מריחואנה ג'וינט אחד קטנטן בערב מספיק לי
    מסוף שנות התשעים לא השתמשתי בתרופה משום סוג
    רק בנסיעות לחו"ל אני לוקח ונטולין מפאת הקושי והסיכון בהשגת מריחואנה בחו"ל

זה יותר מעשור
    אינני מטופל על ידי רופא ריאות
    מאוד הייתי רוצה להפסיק להשתמש בדילרים, לשלם סכומי כסף משמעותיים ביותר עבור התרופה שלי
    לעבור על החוק ולהסתכן(אני בעל משפחה, יש לי מה להפסיד)

האם יש דרך לעזור לי לקבל אישור לשימוש מאחר וההיסטוריה הרפואית שלי בשנים האחרונות ריקה לחוליטין?
    תודה
    ערן

לקביעת תור
    סגירה
    בקשת עזרה

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    08/12/2009

קיימים מספר דיווחים בספרות על השפעת קאנאביס על חולי אסתמה, אך אין חומר מחקרי ברור. לדעתי מותר להשתמש בקאנאביס לאסתמה במסגרת מחקר בלבד. ממליץ לפנות לרופא ריאות בקו"ח שלך. ניתן לברר במשרד הבריאות מה הסטאטוס של קאנאביס להתוויות רפואיות במדינת ישראל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מעניין

טבעון
    08/12/2009

קשה לי להבין איך עשן כלשהוא עוזר לאסטמה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    08/12/2009

השפעה היא של חומר פעיל (קאנאביס) ולא של עשן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אסטמה ושפעת חזירים
    יעל
    07/12/2009

שלום,
    במשך שנים סבלתי מאסטמה. כעת בעקבות 2 בדיקת תפקודי ריאות בשנים האחרונות נאמר לי שאני כבר לא סובלת מהמחלה. למרות זאת, לאחר כמעט כל הצטננות אני סובלת מברונכיט.
    האם זה נחשב שאני שייכת לקבוצת סיכון לפתח סיבוכים במקרה של הידבקות בשפעת החזירים?
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    אסטמה ושפעת חזירים

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    08/12/2009

אסתמה הינה מחלה כרונית וגם במקרה של תפקודי ריאות תקינים דבר אינו שולל נוכחות המחלה . תסמינים נשימתיים בזמן זיהומים בדרכי אויר עליונות (הצטננות) יכולים להיות ביטוי של אסתמה ולא רק ברונכיטיס כרונית. לצורך קבלת אבחנה חד משמעית ממליץ להגיע ליעוץ אצל רופא ריאות (להביא כל חומר רפואי רלוונטי כולל תוצאות תפקודי ריאות).
    לקבל חיסון נגד שפעת (כולל שפעת H1N1) מומלץ לכל בן אדם. חולי אסתמה כמו כל החולים במחלות ריאה כרוניות הם קבוצת סיכון לפתח מחלה ויראלית (גם במקרים של העדר תסמינים נשימתיים קבועים בגלל מחלת ריאות - אסתמה או אחר)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נוזלים בריאות
    דינה
    07/12/2009

לבתי בת 5 חודשים יש נוזלים בריאות רופא אמר שלא ניתן לעשות שום דבר, ושזה יכול להפוך לאסמה בהמשך , זה כבר חודש כה וזה לא עובר, עד כמה זה מסוכן.

לקביעת תור
    סגירה
    נוזלים בריאות

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    07/12/2009

מהשאלה לא ברור באיזה סוג פטולוגיה מדובר, קיימות מחלות רבות שיכולות להתאים לתאור כללי שהוצג כאן. רצוי לבדוק אצל הרופא מה האבחנה המדויקת ואז לחזור בשאלה שוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קושי נשימה
    מוריה
    07/12/2009

שלום,
    בזמן האחרון אני סובלת מקושי בנשימה, מדובר במצב פתאומי בו אני מרגישה שהנשימה לא יעילה ואז אני מתחילה בסדרת פיהוקים עד אשר מגיע הפיהוק ה"יעיל". האם מדובר באסטמה? כיצד יש לטפל בנושא? לתשובה אודה.

לקביעת תור
    סגירה
    קושי נשימה

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    07/12/2009

קשיי הנשימה יכולים להיות מסיבות רבות ושונות. כדי להחליט על צורך בבדיקות נוספות יש לפנות לרופא המשפחה : אחרי אנמנזה ובדיקה גופנית יכוון המשך הבירור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מכשיר אנילהציה
    ליז אזולאי
    07/12/2009

שלום רב,

הבת שלי היא בת שנתיים וחודשיים , ולאחר ביקור אצל הרופא ילדים אתמול הוא ביקש שנבצע אניהלציה לשקד 3 פעמים ביום, למשך 5 ימים. יש ברשותי את מכשיר האנילציה עם המסיכה שמאוד מקשה לבצע את העבודה כי ביתי מסירה את המסיכה והמכשיר גורם לרעש נוראי. האם יש מכשיר חליפי אולי ע"י משאף שעושה את אותה עבודה?

אשמח לקבל פרטים על מכשירים ידידותיים.

והאם יש צורך במרשם מהרופא?

תודה ויום טוב,

ליז

לקביעת תור
    סגירה
    מכשיר אנילהציה

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    07/12/2009

לילדים קטנים שימוש במשאפים ידניים בדרך כלל אינו יעיל. לגבי מכשיר אינהלציה- כולם עובדים על אותו העיקרון. ניתן לברר בבית המרקחת או בחברות מתמחות בציוד רפואי האם קימים מכשירים "שקתים" יותר.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה