מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אסטמה קלהרפאל18/01/2010
שלום אני מתגייס במרץ לצה"ל אני בעל פרופיל 97, לאחר העלאת פרופיל ואני מאוד מורעל , אני סובל מאסטמה קלה שמופיע בעיקר בחורף בעונות מעבר אך כמעט כבר לא מופיע, רצתי לדעת כיצד אני יוכל למנוע התקפים אם יהיו לי, האם לקחת לפני פעילות או מסע משאף, או שיש עוד משהו שאפשר למליץ עליו (ירידה בזרימה בדרכי אוויר קטנות). . יש לציין שאני עושה הרבה כושר
תודה על העזרה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין18/01/2010במידה ותסמיני אסתמה מופיעים לעיתים רחוקות אין צורך בטיפול קבוע. יש להחזיק במשאף לעזרה "מיידית" - ונטולין או בריקאלין : במקרה של התקף קוצר הנשימה יש להשתמש בו. בחלק מחולי אסתמה שסובלים מקשיי הנשימה בזמן המאמץ , מומלץ להשתמש בונטולין או בריקאלין מספר דקות לפני פעילות גופנית אך אם קוצר הנשימה אינו קורה בזמן המאמץ בדרך כלל - אין צורך לעשות כך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סימבורקט אי אפשר איתו וגם בלעדיואסמתי18/01/2010
כיצד יתכן שלפני שנה ( כל חיי 43 שנה בזמן התקפי קוצר נשימה עקב אלרגיה לאבק שהיו עוברים אחרי יומים שלושה) החיים היו רגילים.
אולם מאז שהרופא נתן לי פעמים ביום סיבורטק 160 אני ממש מכור כלומר כל 10 12 שעות רץ למשאף ובמידה ושכחתי בבוקר נתון אז כל היום עם קושי נשימתי לרבות כאבי צלעות וכאבי חזה . למה זה קורה לי ? לפני המשאף היתי בסדר , אולם כיום לאחר שימוש כשנה אני ממש תלוי/משועבד/מכור למכשיר הזה וכל הזמן אני מרגיש את החזה
פעם תחושת התקררות פעם תחושת אויר כלוא פעם כאב צלעות פעם שיעול קל כאילו יש לי אבק בגרון אבל מעצבן בקיצור אין יום שאני לא מרגיש את הגוף . נמאס לי כבר (כל התחושות הנל גורמות לחוסר סבלנות חוסר ריכוז וסתם הפכו אותי לטיפוס לא נעים)
מה ככה כל חולי האסתמה חיים?
יש עומס על הלב עקב מרחיבי הסימפונות ? דופק שלי קבוע 58-60
האם בזמן תקופות של קוצר נשימה - יהיו תפעות לואי כגון חוסר כדוריות בדם וכו'
ושאלת רכילות - רופא הראות שלי מומחה בתחומו אומר שהרפואה של הראות והאסתמה כל הזמן בפיתוח ויתכן בקרוב תרופה לטווח ארוך - האם יש אמת בדבריו או שזה רק להרגיע אותי ולתת לי אור בקצה
מצטער על האורך פשוט כבר אין לי אנרגיות להתעסק בנשימה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין18/01/2010סימביקורט הינו טיפול לאסתמה וגם למחלות סימפוניות דלקתיות נוספות. לא קיימת התמכרות לסימביקורט אך בגלל מחלה פעילה מופיעים תסמינים ברגע שמפסיקים טיפול. לגבי טיפול תרופתי במקרה פרטני יש להתיעץ עם רופא ריאות בזמן הביקור.
קיימות תרופות שונות בשלבי פיתוח מתקדמים , כולל מחקרים קליניים, בינהם גם משאפים פעם אחד ביום (אפקט ל24 שעות)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתוכוליןיונתן18/01/2010
אזה עוד מחלות ניתן ליראות בטיגר מטוכולין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין18/01/2010תגר מטאכולין הינה בדיקה של גירוי יתר בסימפונות. קיימת רשימה של פטולוגיות בהם תגר מטאכולין יכול להיות חיובי (סרקואידוזיס, ברונכיטיס חסימתית, מחלות סיסטמיות עם מעורבות ריאתית כמו מחלת סיוגרן). קיים גם אחוז קטן מאוד של אנשים בריאים בהם תגר מטאכולין יכול להיות חיובי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מקורה של מצוקת נשימה מעיקה@יפעת18/01/2010
הבעייה המדוברת החלה לפני כשנה.
לאחר שלקחתי איזשהו כדור נגד התקררות חזקה,לדעתי זה היה אדוויל קולד
הופיע לי דמם רקטלי.דבר זה קרה כשבועיים לאחר לקיחת התרופה פעמיים.
מדובר על פברואר לפני שנה.
בהמשך החלו להופיע כאבי בטן . אחרי כל מה שאכלתי,הייתי חייבת לשירותים.
וזה היה במשך כחצי שנה.מלווה מאז ועד היום ביציאות לא הגיוניות מבחינת מרקם וצורה.
בעיקר יציאות רכות מאוד ללא כל צורך במאמץ .
(מתנצלת מראש על השיתוף:)
ביוני שעבר עברתי סיטי בטן,שאני מקווה שנקרא כהלכה .
,ונרשם שהכל יצא תקין,למעט-כבד -מרקמו שומני-לא הודגמו תהליכים מוקדיים
קשרי לימפה מזנטריאלים קטנים מרובים בבטן עליונה.קוטרם המירבי כ8 מ"מ.
מעטפות הגוף-בקע טבורי קטן מכיל שומן.
ללא ממצא חריג פרט לקשרי לימפה מזנטריאלים קטנים מרובים כמתואר-מזנטריק לימפה דניטיס?תגובתי?נרשם בסיכום.
לאחר תוצאה זו,עברתי בדיקת גסטרוסקופיה, ושט-מעבר מעט לא סדיר-נלקחו ביופסיות,קיבה-תקינה+ביופסיות ותרסריון שני-תקין ביופסיות,
הבנתי מהרופאה שהביופסיות שנלקחו יצאו תקינות.
ובנוסף באותה בדיקה עשו לי גם סיגמואינדוסקופיה שיצאה תקין
נרשם שהכנת המעי היתה בינונית והממצאים:הרירית תקינה לכל האורך הנבדק-50 ס"מ טחורים פנימיים לא גדושים וללא סימני דמם.
לפני כשלושה חודשים החלו לי כאבים אחרים בבטן עליונה.בערך מהטבור ומעלה.לסירוגין.
נושא נוסף ועוד מעט אקשר בין הדברים ואקווה לשמוע שאני ממש ממש טועה....
בנוסף,לפני חודשיים קיבלתי את החיסון של שפעת החזירים ומאז יש לי מעיין חוסר כוח/רפיון ברגליים ובידיים גם לסירוגין
ומעיין נמלול כזה בפנים .ובשבועיים האחרונים גם מעיין קשיי נשימה לסירוגין ומועקה אחרי מאמץ ממש קטן וגם במצב מנוחה (בעיקר)
ביצעתי אקו לב שיצא יחסית תקין,נרשם שם שהכל תקין מלבד
מסתם מיטרלי תקין עם פתיחה טובה ואי ספיקה מיטרלית מינימלית
ומסתם אאורטלי תקין עם פתיחה טובה ואי ספיקה טריקוספידלית מינימלית-
רופאת המשפחה שלי אמרה שזה מצב תקין של הלב.
אבל התחלתי לחשוש או מאיזשהי בעייה בעורקים של הרגליים
או עיניני טרשת.בנוסף,כל הישענות על משהו,או כל נגיעה בי -בחוזק בינוני-ממש לא נעימה לי
ועכשיו התחלתי לקשר את בעיות הנשימה וכל שאר הבעיות של המעי הגעתי לכך שמשהו לוחץ לי על שריר הנשימה
כי קראתי באיזה מקום שאם חס וחלילה קיים גידול בכבד הוא לוחץ על שריר הנשימה,
וגם בכל מני גידולים אחרים קיימות בעיות נשימה לפני שמתים,
והתחלתי לחשוב שאני עומדת למות
והתחלתי ממש לפחד,בעיקר בלילה שאני מרגישה שקשה לי לנשום וקמה בשל כך
מה נראה לך שקורה איתי עם הרפיון הזה שאני בקושי יכולה לשאת את עצמי לעיתים,וגם בעמידה על הרגליים לאורך זמן-כמעט בלתי אפשרי,ויכול ממש לשרוף בכפות רגליים.
בשילוב עם הבעיות נשימה.
אנא עזור לי,
תודה
האלמונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין18/01/2010בעיות הבטניות אינם הסבר סביר לקשיי הנשימה . כדי לבחון האם קיימת בעיה רספיראטורית - ניתן לבצע בדיקת תפקודי ריאות וצילום חזה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה באבחנת אסטמה.דור שרעבי17/01/2010
שמי דור. אני חייל ומשרת את מדינתינו הקטנה כשנתיים פלוס. לא מזמן התחילו לי שיעולים ממושכים עם הרגשות של קוצר נשימה במקרים קיצוניים יותר, והרגשת "צפצוף" מהסימפוניות - כמעט על בסיס יומיומי.
רופאת היחידה הורתה לי (אחרי מעקב קצר) ללכת לרופא ריאות. רופא הריאות פקד עליי לעשות את בדיקת התגר מטכולין. ולהלן התוצאות:
בנשימה ונשיפה רגילה ללא החומר אחוזי החמצן שלי (אם זה נכון להגיד ככה) היו על 79%.
לאחר נשימת החומר תגר מטכולין בריכוז של 0.2, האחוזים ירדו ב 4.5%.
לאחר נשימת החומר תגר מטכולין בריכוז 0.6 נצפתה ירידה של 6.1%.
לאחר נשימת החומר בריכוז 1.9 נצפתה ירידה של 12%.
ולאחר נשימת החומר בריכוז 5.67 נצפתה ירידה של 24%.
לאחר לקיחת ונטולין ומנוחה, עליתי שוב עם הזמן ל 76% בערך כמו בהתחלה.
אחרי ההקדמה המרתקת הזאת באה שאלתי...
האם תוצאות המבחן מעידות על כך שיש לי אסטמה? הרופא לא מוכן לרשום לי סעיף ליקוי למרות שאני מטופל במשאפים.. דבר שלא יעלה על הדעת כי אני חייב שיכירו במחלה שלי להתייחסות הולמת.
בברכה, דור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין17/01/2010לפי מקובל בתגר מטאכולין - מודדים FEV1 ולא חמצון. לפי הממצאים מדובר במבחן תגר חיובי שיכול להתאים לאסתמה אך קיימות עוד מחלות בהן תגר מטאכולין יכול להיות חיובי. חשובה כאן הערכה קלינית (אנמנזה). יש לחזור לרופא ריאות שהפנה לתגר מטאכולין לצורך השלמת איבחון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיה קטנה
דור שרעבי20/01/2010הרופא אמר לי בטון מזלזל: "אין לך כלום" , לא בדק אותי או שאל לשלומי וסילק אותי כעבור 3 דק כדי להספיק עוד אנשים. בגלל חוסר היחס שלו רציתי חוות דעת שניה שחשבתי שאפשר להשיג לפי הנתונים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד``ר דניאל סטרובין21/01/2010יש לפנות ליועץ ריאות כדי שיקבל החלטה על סמך כל הנתונים (כולל אנמנזה, בדיקה גופנית ובדיקות עזר שתגר מטאכולין היא אחד מהן)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בירור לגבי "ניפוח יתר"רוני16/01/2010
בן 53, חולה לבבי, (התקף בשנת 2000 ), מעשן לשעבר, מזה כ-8 שנים לא מעשן כלל, פעילות גופנית תקינה של הליכה יומית בת כ-45 דקות ללא קשיים. שמן מדי - גובה:1.75, משקל - 116 ק"ג. מטופל באספירין 100, נורמיטן 25 + אנלדקס (לחץ דם), אומפרדקס 20 מ"ג, קרסטור 10 מ"ג (לכולסטרול).
מזה מספר חודשים יש השתעלויות חוזרות ונשנות מדי מספר שעות. כלומר, מרבית היום הכל תקין ולפתע - פעם או פעמיים-שלוש במשך היום - מופיעות השתעלויות, שנובעות, לתפיסתי ממעין גירוי בגרון. בנוסף, הייתה גם נזילה קלה מהאף. נושם רגיל ומרגיש כללית בסדר גמור.
רופאה כללית בדקה ריאות מבחוץ - תקין. רופא אא"ג החדיר צינורות למערות האף והכל תקין, לדבריו, למעט ליחה מצטברת שם. בצילום חזה נמצא כלהלן:
ניפוח יתר.
צל לב לא מוגדל.
לא נצפה תסנין תפליט פלאורלי או גודש.
צילום מערות האף
איוורור תקין של סינוסים פרונטליים ומקסילריים.
ושאלתי לרופאים הנכבדים: מה הבעיה שלי עם השיעול? יש מקום לדאגה? מה זה ניפוח יתר?
תודה רבה ושבוע טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין17/01/2010קיימת רשימה ארוכה של סיבות לשיעול ממושך: ניתן לחלקן לסיבות של דרכי אויר עליונות ותחתונות. ניפוח יתר הינו הערכה איכותית של איוורור יתר, דבר אופייני אצל חולי אמפיזמה (נפחת)
לצורך הערכה מקוידת יש לבצע בדיקת תפקודי ריאות ולהגיע ליעוץ רופא ריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בועות אויר או נוזל מתחת לצלעריקי15/01/2010
שלום,
כבר כמה חודשים אני מרגישה בועות אויר או נוזל (זה נשמע כמו רעש של נוזל) שמטייל מתחת לצלע \ בית החזה בצד שמאל. זה עולה ויורד, כשזה עולה אני מרגישה מן לחץ כזה ואז אני מוציאה את הבטן "החוצה" ואני שומעת רעש של נוזל, כאילו זה ירד בחזרה למטה.
ההרגשה היא לא נעימה אך לא מכאיבה. ולפעמים יש לי אפילו הרגשה כאילו זה מקשה לי על הנשימה. בדקתי קצת וקראתי שיש דבר כזה "פנוימוטורקס" האם זה יכול להיות זה? במידה ולא, מה יכול לגרום לתופעה שתיארתי.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין17/01/2010תסמינים האלה אינם אופייניים לחזה אויר (פנאומוטוראקס). תחושות האלה אינן ספציפיות. ממליץ לפנות לרופא כדי להתחיל בירור (צילום חזה וכו")
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זו אסתמה?יניב15/01/2010
שמי גל אני בן 15 אני כבר מרגיש גירוויים בגרון כבר 7 חודשים עשינו בדיקות כגוון צילום סינוסים בדיקת אלרגיה בטיפות אצל רופא משפחה בדיקת ריאות במאמץ צילום חזה וגרון ולא מצאו כלום ואת הגירוי אני מרגיש תמיד בעיקר ועת צחוק ומאמץ אך לפני ה7 חודשים מעולם לא הרגשתי אותו האם זה יכול להיות אסתמה בנוסף אני מרגיש גירודים בעור
ד``ר דניאל סטרובין17/01/2010תסמינים האלה אינם אופייניים לאסתמה. בשלב הראשון יש לרכז בירור אצל רופא א.א.ג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב בחזה וקושי נשימהעמית15/01/2010
שלום רב,
אני בן 24 ובחודשים האחרונים סובל מדקירות באזור החזה (צד שמאל), חולשה ולפעמים קושי בנשימה, וכאבי שריר ביד שמאל.
אני סובל מאסטמה אלרגית ולוקח כדורי טלפסט קבוע.
עשיתי בדיקות א.ק.ג, אקו לב והולטר 24 כדי לשלול בעיה כלשהי בלב. הכל יצא תקין.
הרופא נוטה ליחס את הדקירות האלו לתופעת חרדה.
יש לציין שהדקירות בחזה מופיעות לפעמים ללא קשר למאמץ, וכמו כן איני יכול לישון על צד שמאל כי אז אני מרגיש דקירות חזקות באזור הזה.
האם ניתן לבדוק עוד דברים? אולי יש קשר לאיזשהו גורם בריאות שגורם לדקירות?
אודה לתשובתכם,
עמית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין17/01/2010כאבי חזה יכול להיות ממקורות שונים בבית החזה. אסתמה אינה הסבר סביר לכאבים האלה. במידה ובדיקות הלב היו תקינות יש לבדוק מקור הכי סביר לכאבים האלה בגיל צעיר- דופן בית החזה (שרירים, עצבים, צלעות). לצורך יעוץ יש לפנות לכירורג/אורטופד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה לעשןתלי14/01/2010
אני בשבוע שעבר התחלתי באב ראש בכיוון המצח ואחרי יומיים התחלתי להרגיש מין משהו מפריע בגרון ומפריע לנשימה ושיעול טורדני ואחרי עוד יום צרידות נוראית וקושי לנשום מעין משהו מפריע בגרון הלכתי לרופא נתנה אוגמנטין ואנלציות שלארובנט בודיקורט ומי מלח.יש לציין שאני ללא חום,אני כבר 6 ימים עם אנטביוטיקה היום הקול שלי חזר אך עדיין מרגישה שיעול ומשהו מפריע בגרון צורכת גם אריוס וסינגוליר לנזלת אלרגית ואסתמה קלהץאיך זה לא עובר מה זה ההרגשה הזו הריאות נקיות ללא ציפצפוים צילום תקין
ד``ר דניאל סטרובין17/01/2010לפי תאור רושם שמדובר בזיהום בדרכי אויר עליונות (בדרך כלל כך מתבטא זיהום ויראלי). במידה ותוך 10 ימים אין שיפור משמעותי בתסמינים - יש לחזור לבדיקת רופא המשפחה שיחליט על צורך בבירור/טיפול נוסף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום רבדיאנה14/01/2010
אחי בן 24 וזה כשנתיים סובל משיעול יבש טורדני ,ללא ליחה,ולא נשמע כמו ברונכיט
בצבא קבעו לו שזו אסטמה -חשוב לציין שעד שהתגייס לא סבל משיעול ולא היה סימן לאסטמה.
זה קורה לו הרבה פעמים ביום ומשבש לו את מהלכו, אם זה בלימודים שלא נעים לו כל הזמן להשתעל וכול'
השאלה שלי היא איזה בדיקות אפשר לבצע כדי לנסות לאשש שזו אכן אסטמה? מפני שלא ידוע לי מה בדיוק ביצעו בצבא,או לשלול את זה ולבדוק אולי מדובר במשהו אחר בכלל...
תודה!!
דיאנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
דיאנה
ד''ר שבתאי ורסנו14/01/2010שלום,
רצוי שהוא יראה רופא מומחה. האבחנה מבוססת על ראיון וקבלת פרטי התלונות, גורמי סיכון ועוד וגם תפקודי ריאה וצילום חזה בשלב ראשון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צלקות בראות / סימפונותיונתן13/01/2010
העים יכולות להיבצר צלקות ברקמת הריאה כתוצאה מאסטמה
העים אסמטי יכול ללקות ב cf
העים יכול להיות תיפקודי ריאות ב 105% ועדיין להרגיש רע
כמו כן לפני 4 חודשים ביצעתי צילום חזה העים בצילום הנ"ל יש משהו חריג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הודעה
ד''ר שבתאי ורסנו14/01/2010
העים יכולות להיבצר צלקות ברקמת הריאה כתוצאה מאסטמה - לא
העים אסמטי יכול ללקות ב cf - אין קשר בין המחלות. באדם אחד יכולה לחול יותר ממחלה אחת תמיד.
העים יכול להיות תיפקודי ריאות ב 105% ועדיין להרגיש רע - אסתמה היא מחלה דינמית. תפקוד תקין כרגע לא מבטיח תפקוד תקין בעוד שעה.
כמו כן לפני 4 חודשים ביצעתי צילום חזה העים בצילום הנ"ל יש משהו חריג - הפורום לא נועד לפענח צילומי חזה. קיימת בעיית איכות טכנית וזה גם לא המקום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שחפתטלי13/01/2010
שלום רב,
אתמול ביקרתי אצל מומחה ריאות בעקבות ct ריאות שעשיתי ובו התגלו מס' צלקות בריאות. הרופא הסביר לי (אני אסמטית 60% תפקודי ריאות) שהסימפונות שלי דיי הרוסים מה שגורם להצטברות של ליחה מרובה. בין היתר הוא שלח אותי לעשות בדיקה של שחפת. שאלתי היא: מה הסיכויים בעקבות אבחנה זו שיש לי שחפת.חשוב לי לציין שבדיקתי באינטרנט ושם ציינו שהתסמינים הם: כאב בחזה, קור לילי, שיעול דמי, שיעול יותר משלושה שבועות, כאב ראש, חוסר תיאבון, ירידת משקל, חיוורון, לעתים קרובות גם יש נטייה בקלות לעיפות, וב-25% הנותרים מופיע (בנוסף מהתסמינים הרשומים לעיל) דלקת חלל החזה, דלקת קרום המוח במערכת העצבים המרכזית, חזרת בבלוטות הלימפה, אנורקסיה, כאבים בחיבור העצמות בעמוד השדרה ולפעמים גם חולשה בשרירי הרגליים.
למעט ברונכיט, שיעול והזעות לילה - כל שאר התסמינים לא היו לי! אני מאוד מודאגת מהבדיקה, בעקבות דבריי אילו - מה הסיכויים שאכן יש לי שחפת.
אודה לתשובתכם המהירה.
טלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שחפת
ד''ר שבתאי ורסנו13/01/2010שלום,
צלקות בפסגות הריאות מעידות לעיתים על שחפת ישנה שנרפאה לרוב בלי שהאדם היה מודע למחלתו. הזעות לילה הן סימפטום שמחייב ברור. זו הסיבה כנראה שהרופא שלח אותך לבדיקה. בנוסף, טיפול בסטרואידים (בעקר בכדורים או זריקות) לזמן מספיק ממושך עלול להעיר מריבצה שחפת שנרפאה. זו עוד סיבה טובה לכך שכדאי לדעת מה מצבך. בכל מקרה אין סיבה לדאגה על פי סיפורך אלא צורך לברר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תשובתך, אך שאלה נוספת - האם
טלי14/01/2010יתכנו צלקות על הראות והרס של הסימפונות בעקבות דלקת ריאות קשה שהייתה לי בילדותי ולא טופלה כראוי?
תודה מראש,
טלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
, אך שאלה נוספת
ד''ר שבתאי ורסנו14/01/2010שלום,
דלקת ריאות קשה, בעקר על רקע החיידק סטאפילוקוק זהוב ובעקר בילדות, עלולה לגרום שינויים אנטומיים כרוניים בריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילןם ריאותרינה12/01/2010
שלום,
בת 40 בד"כ בריאה, לא מעשנת. לפני כחודשיים חליתי בשפעת שהסתבך לשיעול ובליחה 2 חיידקים: AERUGINOS.ps ועוד אחד שונה.
הרופא עשה צילום ריאה ואמר שהכל תקין. היום, במקרה עליתי על פיענוח הצילום ע"י רופא אחר ובו כתוב: ציור ריאתי מוגבר עם התעבות פריברונכיאלית ב LLL . איני רופאה, אך זה עושה עלי רושם שאינו תקין ב100%. אשמח להבין מה ואם זה אומר משהו...אציין גם שבעבר צילומי ראות שאי פעם נעשו היו תקינים לחלוטין.
תודה רבה מראש על תגובתך!
רינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
צילןם ריאות
על פי הפענוח שהצגת הכוונה היא לסימני ברונכיטיס. הפענוח משתנה לעיתים לפי עיני המפענח וניסיונו.
אם חזרת לעצמך אין סיבה לדאגה, לכל אחד מותר "לחטוף ברונכיטיס".* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצילום ראות
רינה13/01/2010תודה רבה לתגובתך המהירה ויעילה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעול לפעוטהנעמי11/01/2010
שלום, ביתי בת שנתיים ושלושה חודשים. לאחרונה היתה מצוננת המון . הצינון מלווה בשיעול מלא ליחה. הרופאה בדקה אותה מס' פעמים ואמרה שהריאות נקיות (גם אני לא שומעת ציפצופים) היא נתנה לנו סירופ "היסטדקס" לשיעול ולנזלת. יש שיפור רב בנזלת וגם בשיעול, אך עדיין היא משתעלת הרבה בשינה, כמו "התקפת שיעול באמצע הלילה (לאחר מס' שעות של שינה). הבת שלי אלרגית לחלב ניגר, ואני חוששת שהליחה והשיעול הם מצריכת מוצרי חלב. האם ייתכן שהשיעול נמשך זמן רב (למעלה משבועיים) לאחר נזלת? משוע היא משתעלת רק בלילה? האם זו יכולה להיות אלרגיה למוצרי חלב? תודה נעמי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שיעול לפעוטה
הפורום הזה אינו מיועד למחלות ילדים.
פני לאתר מחלות ילדים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)