מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שיעול מעל שנהרעות03/01/2010
אני כמעט בת 55 לא מעשנת, משתעלת כשנה וחודשיים. בצילומי חזה לא נראה ממצא. אני חושבת שאני יודעת שמדובר בנוזלים שמצטברים בגופי במהלך השינה ולאחר שאני קמה ומתהלכת מעט אני מרגישה כאילו הנוזלים יורדים וגורמים לי לשיעול. האם יש תופשה כזו? כשאני משתעלת אני מרגישה כמו חירחור מבית החזה. אני כבר נואשת ולא יודעת לאן לפנות . אני מרגישה שאין אוזן קשבת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין04/01/2010לשיעות ממושך קיימות מספר סיבות, ניתן לחלק אותן לגורמים קשורים לדרכי אויר עליונות, דרכי אויר תחתונות וסיבות נוספות (מחוץ למערכת נשימתית). בתור דבר ראשוני יש לפנות לרופא המשפחה לצורך בדיקה והחלטה על המשך בירור . בנוסף לצילום חזה , בירור של שיעול ממושך ללא סיבה ברורה כולל בדיקת רופא א.א.ג ותפקודי ריאות . במידה ועדיין מקור לשיעול אינו ברור - יש להגיע לבדיקה ע"י רופא ריאות .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח בדיקת תפקודי ריאותקארין8503/01/2010
שלום,
אני בת 24,
הייתה לי אסתמת ילדים בצעירותי, סובלת בדרך כלל בחורף מברונכיטיס.
מבצעת פעילות גופנית סדירה ולא מעשנת.
אני סובלת מקשיי נשימה במאמץ גופני גדול (רק בריצה), למעט כך אין לי שום בעיות של שיעול, קוצר נשימה וכו'.
ביצעתי בדיקת תפקודי ריאות והאחוזים שהתקבלו הם:
FVC - 3.39 (88%)
FEV1 - 2.66 (79.1%)
FEV1/FVC% - 78.4 (92.7%
האם ניתן להסיק מסקנות חד משמעתיות מתוצאות אלו או שאתה ממליץ על בדיקות נוספות?
בנוסף - האם אתה ממליץ במקרה שלי על חיסון נגד שפעת החזירים?
תודה רבה,
קארין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין03/01/2010בדיקת תפקודי ריאות בגדר הנורמה , אך דבר אינו שולל אסתמה קלה. קשיי הנשימה במאמץ יכולים להיות ביטוי של אסתמה . במידה וקיים ספק באבחנה יש לפנות לרופא ריאות , אחרי בדיקה יוחלט האם ניתן להסתפק באבחנה של אסתמה או דרושות בדיקות נוספות (לדוגמה, מבחן תגר מאמץ).
לחולה אסתמה (כמו של כל מחלה ריאתית כרונית) מומלץ לקבל חיסון נגד שפעת מכל סוג כסבירות לסיבוכים אצל חולה אסתמה גבוה מאשר באוכלוסיה בריאה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר אוייר ושיעולעינת02/01/2010
שלום, אני סובלת מזה כחמש שנים מחוסר אוויר ושיעול נוראי, הבדיקות שלי ברובן היו תקינות ולא מצאו סיבה לבעיה,כאשר חסר לי אוויר אני מתחילה להשתעל בהתקפים עד כדי הקאות וסחרחורות, לוקחת משאפים ועושה אינהלךציות (במרשם) אך ללא הטבה מחפשת דרך לחזור לאיכות חיים נורמלית, לא ישנה בלךילות עקב כך שאני מתעוררת כי אין םלי אוייר או חותפת התקף שיעול.
אני ממש אובדת עיצות, אשמח לקבל המלצה על מה לעשות או לאן ללכת כי הרופא שלי אינו מוצא לי פיתרון לבעיה, מטופלת אצלו כבר שנתיים.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין03/01/2010שיעול יכול להיות בשל גירוים בדרכי אויר עליונות או תחתונות . במידה ומדובר בגירוי של דרכי אויר עליונות הסיבות השכיחות הם הפרשות כרוניות מאחורי האף או רפלוקס של חומצות קיבה . במידה ולא נעשתה בדיקת א.א.ג ויעוץ גסטרואנטרולוגי - יש לעשות זאת. בהקשר לקשיי הנשימה - יש לפנות לרופא ריאות כדי להבין האם מקור לקשיי הנשימה הינו ריאתי או חוץ ריאתי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעול כרוניריקה31/12/2009
אמא שלי בת 66 יש לה אסמה וגם סוכרת והיא סובלת משיעול כרוני טורדני .
היא ביצעה את כל הבדיקות הנדרשות והכל היה תקין. למרות זאת השיעול לא מפסיק. היא הפסיקה גם את מוצרי החלב. איזה תרופה אתה ממליץ לה לקחת לשיעול כרוני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שיעול כרוני
ד''ר שבתאי ורסנו31/12/2009שלום,
לשיעול כרוני יש הרבה מאד סיבות. הטיפול צריך להיות מכוון לסיבה. לא מקובל לתת טיפול סימפטומטי (סירופים וכו' המכילים קודאין) אלא לתקופה קצרה. אסתמה לא מאוזנת היא אחת הסיבות. סיבות אחרות יכולות להיות עליית חומצה קיבתית, סינוסיטיס, תרופות ועוד הרבה מאד סיבות שכיחות יותר או פחות. מומלץ שתבדק על ידי מומחה ריאות אם רופא המשפחה לא הצליח להתמודד עם הבעייה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיענוח תוצאות צילום בית החזה לאמיליאורה ישראל28/12/2009
אמי בת ה-84 עוברת מחר בבוקר ניתוח הרמת שלפוחית השתן. בצילום החזה שערכה נמצא:
שאין עדות לתסנין, גודש או תפליט. ציור: אינטרסטיציאלי. פסי מוגבר על פני ריאה ימנית ובחלק תחתון של ריאה שמאלית צל הלב אינו מוגדל".
אודה על תשובתך המלומדה עוד הלילה אם אפשר.
תודה,
ליאורה הבת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פיענוח תוצאות צילום בית החזה
גם אם באחור, ציור אינטרסטיציאלי מוגבר הוא רק צתאור גרפי ולא אבחנה ספציפית. יתכן שאין לו משמעות אלא בעיני המתבונן ויתכן שהוא משמעותי. יש להתייחס אליו בקונטקסט של הנבדק, סימפטומים מחלות רקע ובדיקות עזר נוספות כגון תפקודי ריאה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון ילד מתחת לגיל 3 נגד שפעת החזיאפי26/12/2009
א. בני, בן שנתיים ועשרה חודשים, מאובחן כנראה אסמטי, אמור להתחסן בעוד יומיים כנגד שפעת החזירים.
לאחר יומיים עם נזלת הוא התחיל להשתעל, ואנחנו נותנים משאף ונטולין ואח"כ בודיקורט (ייתכן כי הערב נעשה אינהלציה חשמלית).
בינתיים ללא חום ובמצב רוח טוב.
(אם יעלה חום נשלב את האנטיביוטיקה כרגיל, אזיתרומיצין).
שאלתי היא האם ניתן לחסן אותו בכלל במצב כזה או לא.
אם לא - לאחר כמה זמן לחסן אותו?
בקופח מכבי מייחדים רק שעתיים בשבוע לחיסון שפח"ת לילדים מתחת לגיל 3 במסגרת "טיפת חלב".
אני חוששת שאם נמתין הרבה זמן א. עשוי להידבק במחלה.
אשמח לכל תובנה. בתודה ושבוע טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חיסון ילד מתחת לגיל 3 נגד שפעת החזי
ד''ר שבתאי ורסנו27/12/2009שלום,
הפורום הזה לא עוסק במחלות בילדים. פני לפורום ילדים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מדידת רווית חמצן בדם - עזרהסטודנטית עיפה26/12/2009
שלום,
אני סטודנטית להנדסה ביו רפואית ובמסגרת אחד הקורסים של שנה ג ' עושה עבודה על מכשיר למדידת רווית חמצן בדם בצורה פולשנית. יש לי כמה שאלות לגבי המכשיר, שאני פשוט לא מוצאת עליהן תשובה בשום מקום, ושנראה לי הכי הגיוני שלרופא תהיה תשובה עליהן ולא למהנדס...
אני יודעת שזה לא המקום לשאול, אז אני לא אתחיל לפרט, אבל אולי תוכלו להפנות אותי למישהו שיסכים לענות עליהן?
תודה
סטודנטית מותשת...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מדידת רווית חמצן בדם - עזרה
בתור סטודנטית את אמורה לדעת לחפש מאמרים באינטרנט.
בנוסף, חפשי את אתרי החברות היצרניות וחפשי שם REFERENCES לשיטת המדידה.
את אתרי החברות חפשי תחת DIGITAL OXIMETRY. אחת החברות הידועות היא NONIN.
בהצלחה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
סטודנטית עיפה27/12/2009ערב טוב ד"ר,
ראשית, אספר לך שאני יודעת לחפש מאמרים באינטרנט ואפילו בספרים. וכמובן שזה היה הצעד הראשון שעשיתי כשהתחלתי לכתוב את העבודה.
יחד עם זאת, כפי שאתה וודאי יודע, במאמרים לא תמיד ניתן למצוא תשובה לכל. זאת ועוד, אין לי כל עניין בשיטת המדידה. אני מכירה היטב הן את הרקע הפיזיולוגי והן את הפן ההנדסי של המכשיר, והשאלות שלי קשורות לעבודה בפועל, בבית החולים.
בקשת עזרה מגורם מקצועי לאו דווקא מעידה על עצלנות או חוסר יכולת. היא מעידה אמנם על חוסר ידע, אבל אולי גם על רצון ללמוד ולשפר ולהרחיב אופקים גם בנושאים שלא קשורים ישירות לעבודה עצמה.
חברת NONIN מייצרת מכשור רפואי לא פולשני, בעוד אני התענייניתי דווקא במכשיר הפולשני.
שבוע טוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
סטודנטית עיפה
ד''ר שבתאי ורסנו28/12/2009שלום,
צר לי אם נפגעת. זו לא הייתה המטרה.
נסי לשאול ואבדוק האם אוכל לעזור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות
סטודנטית עיפה29/12/2009שלום,
צירפתי את השאלות שמעניינות אותי. אם תוכל לענות לי עליהן או לחילופין להכווין אותי למקור מידע רלוונטי זה יעזור לי מאוד.
1. להבנתי, רווית החמצן בדם הולכת ופוחתת ככל שמתקדמים במערכת הקרדיוסקולרית מאבי העורקים לכיוון הקפילרות. כלומר אמורים להתקבל ערכים שונים של רווית החמצן כתלות במקום בו אני מבצעת את המדידה. אז איך בעצם מחליטים היכן לבצע את המדידה?
2. על סמך מה שקראתי, הבנתי שנהוג לבצע את המדידה בוריד הג'גולרי בשל הנגישות. האם זו הסיבה היחידה?, האם יש מקום אחר שהייתם מעדיפים לבצע בו את המדידה אבל לא ניתן? אם כן, למה.
3. עד כמה השימוש במכשיר נפוץ היום בבתי החולים? האם משתמשים בו בכל פרוצדורה רפואית במהלכה יש סכנה שתתפתח הפרעה לתהליך מעבר החמצן מהדם לתאי הגוף?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
סטודנטית עיפה
הגזים בדם העורי היוצא מהחדר השמאלי של הלב ומתפזר בכל העורקים תכולתו הגזית זהה ולא משנה באיזה אבר. לכן אפשר לדגום דם עורקי בכל אבר בגוף. בד"כ נהוג בבדיקה פולשנית לדגום בעורקי הזרוע. לעומת זאת בדם הורידי תכולת הגזים משתנה לפי האבר שאותו וריד מסויים מנקז (חילוף הגזים עם הרקמות מתבצע רק ברמת הקפילרות=נימים המקשרות בין העורקים לורידים).
לא מקובל בכלל לדגום את הוריד הגוגולרי לבדיקת גזים בדם.
כיום בדיקת ריווי חמצן מתבצעת בהערכת מצבו של כל חולה המגיע לחדר מיון וכמובן במחלקות אישפוז ואף בקופות החולים במקרה הצורך כשעולה בעייה נשימתית או לבבית. בדיקת ריווי החמצן העורקי איננה פולשנית והיא מתבצעת באצבעות או בתנוך האוזן. כמובן שמדידה כזו רק מחשבת את ריווי ההמוגלובין בחמצן ואינה נותנת מדידה של רמת CO2 או חומציות הדם כפי שבדיקה פולשנית מודדת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על העזרה
סטודנטית עיפה03/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פלאוריטיסרונן23/12/2009
שלום רב
לפני כשבוע התחלתי לחוש כאבים חזקים מאוד באזור הצלעות מצד שמאל, הכאבים נבעו כתוצאה משיעול ממושך שנגרר כבר שלושה שבועות, פנייה למיון(רנטגן,א.ק.ג, בדיקות דם) מצאה כי אני סובל מ"פלאוריטיס" הוסבר לי שזאת דלקת ברקמת הריאה שאמורה לעבור תוך 3 שבועות וקיבלתי אנטיביוטיקה "זינט" וכדורי אלגלוזין נגד כאבים.
שאלותיי הם: 1. כאשר הרופא דיבר איתי הייתי ממש מסוחרר ממשככי הכאבים ולא הבנתי מה זאת המחלה הזאת, לא מצאתי שום הסבר גם באינטרנט, אז מה פשר המחלה המתישה הזאת ???
2. ממה היא נובעת???
3. אני ממש ממש סובל מכאבים בכל נשימה, שלא לדבר על שיעול או התעטשות, עד מתי זה יימשך???
אשמח לתשובות
תודה רבה מראש ,רונן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פלאוריטיס
הפרוש המילולי של פלויריטיס הוא דלקת קרום הריאה. הדלקת יכולה להיות זהומית (ויראלית או בקטריאלית) או לא זהומית ונילווית למחלות אחרות. אני מציע לך להיות במעקב רפואי כולל ביקורת צילום חזה במידה ואין שיפור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השתלת ראותליאור22/12/2009
שלום,
ברצוני לברר מס]ר דברים.
ראשית את דעתך בנוגע להשתלת ראות בחו"ל.
אבי סובל מבעיות נשימה קשות והוא עורך בדיקות מקיפות לפי השתלה.
מצבו הפיזי מאוד קשה, הוא סובל קשות ואני חושש למצבו המתדרדר מיום ליום.
האם לדעתך עדיף להמתין להשתלה בבלינסון שיכולה להתעכב כשנה ואף יותר, או להתחיל לנסות לברר בחו"ל על ידי סוכן שמטפל בעניינים האלה (או כל אדם הוגן שעוסק בתחום).
אם אתה מכיר אדם כזה אשמח לקבל פרטים.
האם התור להשתלה מתנהל בצורה ראויה ועל פי הסדר?
מה הקרטריונים של התור ?
אשמח לקבל כל אינפורמציה או ייעוץ בנושא ואף להגיע לפגישה במרפאתך במידת הצורך.
בברכה,
ליאור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין23/12/2009השתלת ריאות היא פעולה כירורגית שנעשת בתור שגרה במרכזים המתמחים בהשתלות ריאה, לא הייתי ממליץ להגיע למרכז (בארץ או בחו"ל) שאינו עושה השתלות ריאה באופן קבוע. בארץ שני מרכזים עוסקים בהשתלות ריאה (בילינסון והדסה), במידה ורוצים חוות דעת נוספת יש לבחור את הרופאים שאחריים על תוכנית השתלות ריאה בבתי חולים האלה.
קדימות להשתלה היא לפי קריטריונים רפואיים שיכולים להיות שונים ממדינה למדינה. למחסור כללי באיברים לצורך השתלה מתווסף גם פקטור שלא ניתן להשתיל איבר לא תואם. עקב כך יכול להיות שמי שעומד בראש רשימה להשתלה יעבור ניתוח אחרי עומדים מאחוריו.
איני מכיר סוכנים (המתווחים) שעובדים עם חו"ל אך ניתן לשאול על כך אחריים בתוכניות השתלות בארץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטוח נסיעות חו"ל לחולה אסטמה קשהיונה22/12/2009
בעלי חולה אסטמה קשה, בטיפול קבוע ולוקח תרופות באופן קבוע . סוג התרופות והמינון לעיתים
משתנים. האם ידוע לכם איזה חברות בטוח מבטחות חולי אסטמה קשה בבטוח נסיעות לחו"ל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין23/12/2009במידה ובמסגרת קו"ח שלכם קיים ביטוח נסיעות לחו"ל - הייתי ממליץ להתחיל לברר שם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- COPDאתי22/12/2009
אובחנתי כחולת COPD עקב מצוקה אושפזתי בטיפול נמרץ פעמיים תוך כדי שהותי בבית החולים.
אני לא משתעלת ואין לי צפצופים, השאלה שלי מה קורה עם הליחה שמצטברת מבלי יכולת להוציאה החוצה (כיח) תוך כדי שהותי בבית החולים חליתי בדלקת ראות וגם באותה עת לא יכולתי להוציא את הליחה.
עד כמה זה חשוב להוציא את הליחה במצבי והאם יש איזה תרופה שתעזור לי להוציא את הליחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין22/12/2009הטיפול הוא במחלת COPD ולא בתסמין ספציפי . יש לפנות ליעוץ אצל רופא ריאות כדי לקבוע טיפול במחלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום לך אתי
יונתן22/12/2009רציתי לישאול אותך עים את הית מעשנת עים כן כמה זמן
וכמה זמן את חולה במחלה הארורה אזו
אני עצמי חולה באסטמה קלה כ שנה לערך
עים הית פעם אסמתית
בקשר לליחה ממליץ לפנות לחדר מלח הוא פשות ניפלא לחולי ריאה
כמו כן יש תמצית סירפד שהיא ממיסה את הליחה ומוציאה אותה החוצה תנסי בבתי הטבע אני עצמי משתמש בתמצית סירפד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת תפקודי ראותתהל21/12/2009
שלום, במסגרת מקום העבודה שלי עברתי בדיקה רפואית שכללה בין היתר בדיקת מאמץ ותפקודי ראות. (בדיקות שעוברים כלל העבודים אחת לכמה שנים). אודה לסיוע שלך בהבנת תוצאות תפקודי הראות:
FVC - נמדד- 4.03 , % מהצפוי- 111.31
FEV - נמדד- 3.64, % מהצפוי 115.65
FEV% - נמדד - .9 , % מהצפוי - 1.09
25-75 FEF% - נמדד - 4.26 , % מהצפוי - 110.4
PEF - נמדד- 6.46, % מהצפוי: -57.61
רופא כללי סיכם את התוצאות ואמר לי שאחד התוצאות נמוך מהצפוי (לצערי לא זכור לי לאיזו תוצאה התכוון..) אך אמר שלדעתו אין מקום לבדיקות נוספות.
אציין כי אני בת 34,גובה 167, משקל- 60. איני עושה כושר או פעילות גופנית. הרופא ציין כי יתכן ואותה תוצאה שהנה פחות טובה קשורה להעדר פעילות גופנית והמליץ (בצדק רב..) על פעילות גופנית ואף נתן לי אישור לחדר כושר.
שאלתי- האם אכן כל התוצאות תקינות? (מהי אותה תוצאה אחרונה PEF שלידב סימן "המינוס"?)
בתודה מראש על העזרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין21/12/2009בדיקה בגדר הנורמה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון לשפעת החזיריםסופר אורנית20/12/2009
שלום רב!
אמא שלי חולת אסטמה קשה מאוד והיא משתמשת בתרופות למניעה מזה 36 שנה. אני רוצה מאוד שהיא תתחסן לשפעת אך היא מפחדת מהחיסון שהתופעות לוואי אולי יגרמו לה למוות או להידבקות במחלה ואז מוות. אנא ממך תעזור לי בעצתך האם לדחוף אותה לבצע את החיסון או שבאמת מסוכן שהיא תעבור אותו. דבר נוסף האם אפשר למות מהחיסון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין21/12/2009סכנות ממחלת שפעת בחולה מחלה ריאתית כרונית (אסתמה) יותר משמעותיות מאשר סכנות מתופעות לוואי של חיסון . לאור זה לחולים במחלות ריאה כרוניות מומלץ מאוד לבצע חיסון נגד שפעת מכל סוג בהקדם האפשרי. רוב תופעות לוואי משפעת הן תופעות קלות והם דמויי מחלה ויראלית רק מוחלשת מאוד. פעמים נדירות יכולות להיות תופעות לוואי קשות יותר אך מקרי מוות נדירים מאוד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת סימבורקט באופן עצמאייובל20/12/2009
הובחנתי כחולה אסתמה לפני שנה ומאז משתמש פעמים ביום בסיבורקט 160 (אני בן 43 ללא מחלות נוספות). לאחר 3 פגישות בקורס בוטיקו (בכללי מדובר בנשימה רק דרך האף , ונשימה קטנה) , אני מרגיש ממש שאין לי צורך במשאף . ידוע לי שזה מינון נמוך ביותר, ידוע לי שזה למניעה ויש צורך לקחת גם שמרגישים טוב , יש לציין שהמדריכה בפרוש אומרת לא מפסיקים הוראות רופא.
בבדיקת ראות שעשיתי לפני כשבוע היה 85% (בדיקה שהיתה בערב אחרי 12 שעות מלקיחת הסימבורקט).
שאלתי העיקרית היא - מדוע לא ניתן להפסיק או להפחית לפעם ביום . האם בגלל הסטרודיים (או הפסקתם לאחר כשנה ברצף ) יכולים להיות תופעות שלא קשורות לקוצר נשימה. כגון דום לב וכו'
בשבועים האלו פעמים לא לקחתי (48 שעות ברצף ) - והעולם לא נשמט.
מקוה לא לקבל תשובה - "להיבדק ע"י הרופא..."
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין21/12/2009התנהגות אסתמה בכל מקרה יכולה להיות מעט שונה, והעדר תסמינים נשימתיים בתקופה ספציפית לא מבטיח העדר תסמיני אסתמה גם בהמשך. יש חולי אסתמה שאינם צריכים טיפול תרופתי קבוע ואין הוראה גורפת לא להפסיק טיפול גם מי שלקח אותו שנים . בגלל אפשרות להחמרה יש לדווח ולהתיעץ עם רופא המטפל (או רופא ריאות) לגבי הפסקת טיפול כהרגשה טובה בזמן נתון אינו מד אובייקטיבי ורצויה מאוד הערכה מקצועית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום ד'רעופר19/12/2009
אימי אישה כבת 62 עשתה רנטגן ריאות לאחר שמספר חודשים היא יורקת דם היה מין כתם לבן בצילום האם זה רציני ? אני מודאג בתודה רבה מראש
ד``ר דניאל סטרובין21/12/2009הפרשות דמיות יכולות להגיע ממקור של דרכי אויר עליונות או דרכי אויר תחתונות. יש לפנות לרופא משפחה שיפנה להמשך בירור הרצוי במקרה הספציפי (בדיקת א.א.ג, צילום חזה, CT חזה , יעוץ רופא ריאות)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)