מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בדיקת מטכוליןסער26/01/2010
שלום, הצבא חייב אותי לעבור בדיקת מטכולין... זה ישפיע אם אני טיפה מקורר,קצת שיעולים ונזלת ?
תודה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בדיקת מטכולין
ד''ר שבתאי ורסנו28/01/2010שלום,
אם הנזלת היא על רקע זהומי אז היא כן יכולה להשפיע על הבדיקה. אם היא על רקע אלרגי (עיטוש רב למשל) הרי שהיא אינה מפריעה לבדיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום חזה PALATמודאג26/01/2010
עשיתי צילום חזה בעקבות שיעול. הפיענוח: ציור אינטרסטיציאלי בצורה רישתית על פני שתי ריאות, אין עדות לתסנין או תפליט פלאורלי. צל הלב לא מוגדל. רופאת המשפחה שלחה אותי למומחה ריאות נקבע לי תור לסוף פברואר, אודה לך אם תוכל לתרגם לי לעברית את ממצאי הפענוח, כדי למנוע לחץ ומתח מיותרים תודה מראש סיגל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
צילום חזה
ציור אינרסטיציאלי הכוונה הדגשת ריקמת הריאה בצילום. לעיתים אין בכך יותר מאשר התרשמות מוגזמת של המפענח ולעיתים המשמעות היא מחלה ריאתית. יש להבדק ע"י רופא ריאה ובמידת הצורך להשלים בדיקות כגון תפקודי ריאה ו CT חזה במידה והממצא משמעותי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אסטמהיוני25/01/2010
העים אסטמה היא מחלה רק של בני אדם הוא שיש בעלי חיים שגם סובלים מתופעות דומות
כמו כן העים יש מחקרים בארץ שבהם אפשר להישתתף ו עד כמה המחלה הזו נחקרת ?
ו העים יש סיכוי להחלמה מהמחלה לדעתך ?
והיכן אפשר לרכוש מכשיר ביתי לבדיקת זרימת שיא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אסטמה
גם בעלי חיים עלולים לחלות.
מחקרים מתבצעים בבתי חולים שונים. יש לטלפן ולברר.
אסתמה שנמשכת מעבר לגיל ילדות או מופיעה במבוגר לרוב נשארת לכל החיים בדרגה כזו או אחרת.
ניתן לרכוש מכשיר מדידת שיא נשיפה (Peak flow meter) בבתי מרקחת או לבקשם להזמין עבורך. גם בחברת תרופארם (חפש באינטרנט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צלקות בריאות ובעיות בתפקודי ריאהטלי25/01/2010
שלום רב,
לפני שבועיים ביקרתי אצל מומחה ריאות בהמשך לבדיקת CT חזה שעשיתי. אני מאובחנת כאסמטית עם תפקודי ריאה 60%. ההבחנה של הרופא בעקבות תוצאות ה-CT הייתה כדלקמן:
מספר צלקות על הריאות, סימפונות דיי הרוסים כהגדרתו, ברונכיאטיטיס.
הוא הסביר לי שצריך לנסות ולשקם את הריאות/סימפונות על כן קיבלתי את הטיפולים הבאים:
אנטיביוטיקה למשך 3 חודשים (1 כדור ביום)
פיזיוטרפיה לצורך הוצאת ליחה מהגוף
אינהלציה 2 ביום עם מי מלח מרוכזים 5%
משאף symbicort פעמיים ביום
קיבלתי תוצאות לבדיקת דם שעשיתי - אודה לך אם תוכל להגיד לי מה המשמעות והאם יש מקום לדאגה בעקבותם:
* (.........) (ANTITRYPSIN A1 216.00 MG/DL ( 90.00- 200.00)
* (.........) ( CRP 10.80 MG/L ( 0.00- 5.00)
בתודה מראש,
טלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
צלקות בריאות ובעיות בתפקודי ריאה
הטיפולים שאת מקבלת נשמעים לי במקום. האנטיביוטיקה כנראה כטיפול מניעתי. יחד עם זאת יש לברר האם הסימפונות הזדהמו באספרגילוס (מין פטריה) שעלול לגרום בחולי אסתמה לתסמונת ABPA וברונכיאקטזיות. בנוסף, יש לברר האם יש חסר במערכת החיסון כגון ירידה ברמת הנוגדנים בדם. התעניני אצל הרופא האם הוא התייחס לאפשריות אלו. בנוסף עלייך לקבל חיסונים, ובכל פעם שהליחה מתמגלת לשלוח דגימה לתרבית ולהתחיל טיפול אנטיביוטי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאכן הופנתי לעשות את בדיקת הליחה
טלי28/01/2010שהזכרת (טרם התקבלו תוצאות) , אך ברשותך - האם תוכל להתייחס גם לתוצאות הבדיקות שקיבלתי (התוצאות בשאלה המקורית שלי), האם תוכל לפרט באילו חיסונים מדובר?
תודה,
טלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
הודעה של: טלי
ד''ר שבתאי ורסנו29/01/2010שלום,
הערכים של שתי הבדיקות הם מוגברים כסימן לדלקת והם אינם ספציפיים למחלה מסויימת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאות לבדיקת ליחה
טלי04/02/2010שלום רב,
להלן תוצאות לבדיקת ליחה שביצעתי, אודה לך אם תוכל להגיד לי האם יש מקום לדאגה:
SPUTUM-BACT BRANHAMELLA CATARRHALIS
SPUTUM MICROSC.
EPITHELIAL CELL מעט
LEUKOCYTES +
PULM.MACROPHAGE +
תודה מראש,
טלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סטרוידיםאסמתי24/01/2010
אתמול בתוכנית של פרופ קרסו נאמר שגוף האדם לאחר לקיחת סטרוידים מתקשה לייצר בעצמו את הסטרוידים הנחוצים לגופו ולכן במידה ויש רצון להפסיק יש לבצע בהנחיות רופא. כמו כן נאמר על תופעות לואי רבות כגון ראיה וכו'.
האם בסיבורקט 180 פעמים ביום במשך שנה הדבר זהה - ידוע לי שהחומר בכמות קטנה ונכנס רק לראות (לא נספג בדם או בעור) , אבל מה לגבי הראות או הסיפונות - האם לאחר שנה ברצף לא ניתן יהיה להפסיק או אפילו להפך יהיה צורך להגדיל מינון ככל שהגוף מתרגל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
סטרוידים
ד''ר שבתאי ורסנו24/01/2010שלום,
סטרואידים במתן של טבךיות או זריקות לפרקי זמן ממושכים עלול לגרום תופעות לואי קשות וגם בלוטת האדרנל עלולה שלא לייצר יצור עצמי של קורטיקוסטרואידים בעת הצורך. בשאיפה רוב תופעות הלוואי האלו לא מתקיימות והטיפול נחשב בטוח לאורך שנים. כמובן יש ליטול אותו רק באנדקציה המתאימה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קוצר נשימה ומחסור בחמצןרוני23/01/2010
שלום רב, לפני כשבועיים התחלתי לחוות קשיים בנשימה והרגשת מחסור בחמצן.
פניתי לרופאת המשפחה שנתנה לי ונטולין(יש לציין שעוזר אך לא להרבה זמן ויש תחושת מחנק מסוייימת באזור הגרון) בנוסף בבדיקת חמצן בדם שעשתה לי התקבל נתון של 94%,האם זה נמוך?
אינני מעשן באופן קבוע,ממוצע של 5-6 סיגריות בשבוע במשך כשמונה שנים ואני בגיל 34.
מעולם לא חוויתי הרגשות דומות,למעט רגישות ידועה אצלי לאבק הבית ואלרגיות עונתיות,דבר המתבטא בנזלת אלרגית ואף סתום,בנוסף מתועד מקרה אסמטי בגיל 6.
אני די חושש מהתדרדרות המצב והחלטתי להפסיק לעשן בכלל, יחד עם זאת אני תוהה אם י ישנה דרך גם להפסיק להשתמש במשאף ולחזור לאורח חיים רגיל מבחינת נשימתית.
בנוסף האם עלי לחשוש שמא ישנו דבר אחר בריאות הגורם לאסטמה שלי ואם כן מה מומלץ כעת לבצע על מנת לטפל במצב לפני שייתפתח ויחמיר.
האם פעילות גופנית בחדר כושר יכולה גם לעזור לי ,כלומר סיבולת לב ריאה ובכך אולי אתגבר על התסמינים של קוצר נהנשימה המלווים אותי בשבועיים האחרונים?
אודה תשובתכם בהקדם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קוצר נשימה ומחסור בחמצן
ריוי חמצן 94% לגילך הוא מעט נמוך אך המצב עשוי גם להשתנות לטובה. עלייך לבצע בדיקה של תפקודי ריאה בכדי להעריך את חומרת האסתמה שלך גם לפםי פרמטרים אוביקטיביים ולברר באמצעות ביקורת רופא ריאה באיזה טיפול עלייך להמשיך. הפסקה מוחלטת של עישון הוא הצעד הראשון אך לא בהכרח היחיד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמד חמצן בדם ורמת דיוקו
יגאל30/01/2010רוני שלום,
ברצוני להוסיף ולאמר כי רמת הדיוק של מכשיר מודד חמצן בדם או פאלס אוקסימטר היא במקרה הטוב פלוס/מינוס 2% כך שמומלץ תמיד לבצע מספר בדיקות ואף לשאוף לאמת תוצאה עם מכשיר סטורציה אחר.
גורם נוסף אשר עשוי לעוות את התוצאה היא תופעה של ידיים קרות אשר לעיתים מקורן בפרפוזיה נמוכה או אספקת דם לא נאותה לאצבע המודדת.
מנסיוננו, ישנם גם רבים אשר אינם ממתינים פרק זמן מספיק, רוב מדי החמצן-דופק "מתבייתים" על תוצאה נכונה רק לאחר כ-15 שניות בכדי לאתר אחר רמת האוקסיהמוגלובין ולשקף תוצאה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרווי חמצן בדם
שיראל29/06/2010יגאל
קראתי את התגובה שלך על שימוש במכשיר שמודד רווי חמצן ורציתי לספר לך שאני משתמשת במכשיר ישראלי של SPO MEDICAL כבר שנה וחצי ואין לו שום בעיה לקרוא את התוצאות נכון גם לגבי אצבעות קרות- אני סובלת מבעיה זו והוא תמיד קרא לי את התוצאה.
פשוט צריך לדעת לחפש את המוצר הנכון..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צינתור ריאהליזי22/01/2010
ברצוני להבין מהו צינתור ריאה.
לידיד שלי היה שיועל דמי וביצעו "צינתור ריאה" והדביקו משהו, עקב קרע באחד מכלי הדם.
אודה אם אוכל לקבל הסבר מפורט יותר לגבי התופעה.
בתודה מראש ובברכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
צינתור ריאה
ד''ר שבתאי ורסנו24/01/2010שלוןם,
המונחים שלך אינם רפואיים ואינם ברורים. יתכן ואתה מתכוון לצינטור של כלי דם ריאתי וסתימה שלו עם סליל או חומר אחר למניעת המשך הדימום (אמבוליזציה)- כטיפול בדימום ריאתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה אומרות התוצאות על חומרת האסטמהד``ר שבתאי ורסנו22/01/2010
בבדיקה אתמול התקבלו התוצאות הבאות
FVC : 74% אחרי ונטולין 96%
FEV1: 64% אחרי ונטולין 91%
FEV1/FVC : 88% אחרי : 97%
FEF 25-75 : 42% אחרי : 72%
PEFR :62% אחרי: 95%
מה אומרות התוצאות על חומרת האסטמה
הנני מטופל בפליקסודטייד 500 מ"ג פעמיים ביום + 10 מ"ג סינגולאייר ונטולין מספר רב של פעמים
בשבוע, לאחרונה טיפול סטרואידי פומי 40 מ"ג למשך שבועים בירידה.
אודה על התיחסותך לתוצאות הנ"ל
תוצאות תפקודי ריאה
הערכים האלו באחוזים אינם מספיקים לפענוח. יש לקראות את כל התוצאות כולל עקומת הזרימה/נפח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת מנטואסיה21/01/2010
אנחנו נוסעים לשליחות ונדרשים לעשות בדיקת מנטו לילדים. איפה אפשר לעשות את הבדיקה?תודה
מנטו
הבדיקה מבוצעת במרפאות שחפת של משרד הבריאות (מלש"ח), ולעיתים במרפאות הקופה ובמרפאות למחלות ריאה. נא לברר בקופה שלכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום ריאותענת21/01/2010
שלום, בצילום ריאות כתבו לי : שער שמאלי מעט בולט ומעוגל. מה זה יכול להיות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין21/01/2010קיימים מבנים רבים באיזור של שער הריאה (סימפונות, כלי הדם, בלוטות לימפה, רקמת ריאה). חשוב לראות צילום חזה עצמו כדי לעשות הערכה ראשונית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ושאלה נוספת.
ענת21/01/2010תודה.זה יכול להיות משהו גרוע?יש לי שיעול וחשבתי על דלקת ראות.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד``ר דניאל סטרובין21/01/2010מגוון אפשרויות רחב מאוד ועקב כך איני יכול להרחיב באופן ספציפי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
ענת21/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירידה הדרגתית בפרדניזוןרועי20/01/2010
שלום,
סבתי בת 83 - סובלת מאסטמה קשה. לפני שבוע עברה התקף, שלווה במצוקה נשימתית קשה. ולאחר בדיקה אצל רופא ניתן לה פרדניזון התחילה עם 20 מ"ג פעמיים ביום - כלומר 40 מ"ג ליום (כדור בבוקר וערב), ונאמר לה לרדת בהדרגה - עפ"י המצב... יש לציין שלפני הטיפול היו הרבה צפצופים כמעט בכל מאמץ גופני קל -וכעת היא מרגישה טוב - ונוטלת 30 מ"ג (כדור בבוקר, וחצי בערב) כשעברו 6 ימים מההתקף. רציתי לשאול לעניין ההדרגתיות שבהורדת המינון - האם ירידה של 10 מ"ג כל יומיים - הינה מספיק איטית ? כלומר יומיים של 20 מ"ג ליום ואח"כ יומיים נוספים של 10 מג. ליום?
2. היא מקבלת כטיפול מניעתי סרטייד פעמיים ביום וכן ספיריבה פעם ביום. ? האם סינגולייר (מונטלוקסט) יכול לעזור למניעת התלקוחוית?
3. רציתי לשאול האם מוכר איזהשהוא קשר בין סטרואידים נשאפים שבסרטייד להופעת AVN בברך - שכן היא סובלת כשבועיים מכאבים קשים בברך ואורטופד חושד ב- AVN. זו גם הסיבה שחשוב לי לדעת לגבי הירידה המתאימה במינון הפרדניזון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין21/01/2010ירידה במינון של פרדניזון כל יומיים-שלושה הינה סבירה אך בכל מקרה פרטני רופא המטפל מחליט על קצב ירידה במינון של פרדניזון.
סינגולייר הינו אחד התרופות לטיפול כרוני באסתמה. לצורך החלטה על המשך טיפול קבוע יש לפנות ליועץ ריאות.
- מבחינה מדעית לא ידוע על קשר בין סטרואידים נשאפים לבין התפתחות של AVN , אך קשר ידוע היטב בין AVN לשימוש בסטרואידים סיסטמיים (בדרך כלל לתקופה ממושכת). לא כל מקרה של כאבי פרקים הינו AVN וחשוב להמשיך בירור וטיפול דרך אורטופד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סינגולר ומשאף בודיקורטאילי20/01/2010
שלום בני בן 6.5 ואובחן כחולה אסטמה לאחר שעבר תיפקודי ריאות, האסטמה שלו מתבטאת בשיעול בלתי פוסק בלילה.
מזה מס' חודשים הוא מטופל במשאף בודיקורט לחיצה בבוקר ולחיצה בלילה וזה מפסיק לו את השיעולים.לאחר הבדיקה הומלץ על טיפול בסינגולר למשך 3 חודשים כשנאמר לי להשתמש עדיין במשאף הבודיקורט לפרק זמן חופף עם הסינגולר ואח"כ להפסיק את המשאף ולהמשיך רק עם סינגולר.
השאלה שלי לכמה זמן מומלץ להמשיך עם המשאף במקביל לסינגולר והאם לרדת בהדרגה בתדירות?
כמו כן קראתי שלסינגולר יכולות להיות תופעות לוואי של מצבי פסיכוטיים כמו דכאון, נדודי שינה, עצבנות וכו' האם יש אמת בכך?
אמא מודאגת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין21/01/2010אין צורך לרדת במינון של בודיקורט בהדרגה. בחלק מהמקרים נותנים משאף סטרואידלי וסינגולייר בחפיפה כדי לשמור על אפקט נוגד דלקת . תופעות לוואי של סינגולייר בהופעתם קלות (חולשה, תחושת צינון, כאבי בטן לא חזקים) , תופעות לוואי משמעותיות יותר (פסיכוטיות וכו") נדירות וחולפות עם הפסקת הטיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום ריאותלי19/01/2010
יש לי שיעול ואסתמה מאוד קלה שגם בספק ועשיתי צילום התשובה-בלי ממצא בראיות.סינוסים קוסטופרנייםמ חסומים חלקית.לב לא מוגדל.מה זה התשובה חסומים חלקית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין19/01/2010ממצא שתואר בצילום אינו ספציפי ובדרך כלל אינו קשור לשיעול . חשוב לראות תמונה כוללת (כולל בדיקה גופנית והסתכלות על צילום חזה עצמו) כדי לקבוע האם ממצא בצילום מהווה משמעות כלל. לצורך הערכה ניתן לפנות ליעוץ רופא ריאות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
לי19/01/2010אוקי,אך מה זה סינוסים.......חסומים חלקית?עדיין זה תקין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד``ר דניאל סטרובין20/01/2010סינוסים הינם מבנה אנטומי הנמצא בחיבור בין ריאה ופלאורה לבין סרעפת ודופן בית החזה בחלק התחתון של בית החזה. לא תמיד ניתן לראות טוב את האיזורים האלה בצילום חזה ואכן תאור זה לא אומר הרבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת ריאותאלון19/01/2010
שלום דוקטור,
אבחנו לי דלקת ריאות, ללא צילום, ומזה שלוה ימים אני לוקח אנטיביוטיקה מסוג ROXO 150
כמו כן קיבלתי סירופ שיעול מכייח (זה בסדר בדלקת ריאות?).
אני ממשיך להשתעל, שיעול עם ליחה צהובה ושקופה נמתחת. החום נע בין 37 ל37.5
האם אני צריך ללכת שוב לבקר אצל הרופא או להמתין?
תודה,
אלון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין19/01/2010רצוי לחזור לביקורת אצל רופא המטפל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אסטמהדני18/01/2010
שלום.
אני סובל מאסטמה קלה עד בינונית ונוטל באופן קבוע סימביקורט 320 פעמיים ביום, ועוד כמה שאיפות של ונטולין במשך היום.
כעת אני מצונן מאוד, ובדרך כלל הצינון נשאר אצלי זמן רב מהנורמה, וגם אחר כך נשארים תופעות לוואי לזמן לא קצר.
רציתי לשאול מה עלי לעשות כדי להקל על כך, ואולי גם למנוע הכבדה באסטמה, האם עלי להוסיף במינון הוונטולין, או עדיף להגביר מינון של הסימביקורט?
שאלה נוספת היא, האם באופן כללי עדיף לי למעט משאיפת ונטולין ככל האפשר, או שמא עדיף לי ליטול כל אימת שאני מרגיש צורך בכך, לאיזון תיפקוד הריאה.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין19/01/2010זיהום בדרכי אויר מחמיר אסתמה אצל הרבה חולי אסתמה, גם אלה מאוזנים היטב. טיפול תרופתי לאיזון אסתמה באופן קבוע וטיפול להחמרות של אסתמה צריך להבחן לגופו של עניין. לא תמיד תסמינים רספיראטוריים קשורים לאסתמה בלבד, לאור זה במקרה והחמרת אסתמה אינה מסתיימת עם תום זיהום בדרכי אויר - יש לבצע תפקודי ריאות ולהגיע לבדיקת רופא ריאות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)