מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- המשך מהודעה קודמת לגבי פענוחאסמתי10/02/2010
שוב תודה על הסבלנות ומהירות התגובה
כתבת "הפרעה חסימתית בזרימת האויר בסמפונות." האם הכוונה לאסתמה?
הבדיקה נערכה לפני שנה והרופא נתן לי סימבורטק 160 פעמים ביום, בהתחלה עזר אולם לאחרונה עדין קושי בלקיחת אויר לעומק הראות .למרות שב-2 הבדיקות האחרונות כל 3 חודשים היו תוצאות של %79 ו 84% (FVP1 ) הרופא טוען שזה תואם לאדם ממוצע ולהמשיך עם הסימבורטק 160 פעמים ביום.
אבל עדין יש לי קושי ואיכות החיים מאוד ירדה בעקבות זאת (כל הזמן אני מתעסק עם הנשימה)
מה זה בדיקות מטכולין? שאני רואה כל הזמן שאנשים עושים (לא הבנתי את ההבדל בין בדיקת הנשיפה שעשעיתי למטכולין) , לעולם לא עשיתי צילום ראות או סי טי , האם זה יעזור במשהו לפענח את הבעיה. כל הזמן כותבים שחולי אסמה עם תרופה נכונה חיים כרגיל, אבל אני ממש לא חי רגיל כבר מס חודשים (דרך אגב אני אלרגי לאבק ולא היו לי התקפות בשנה האחרונה)
שאלה מוזרה נוספת מה ההבדל בין קוצר נשימה לאסתמה ? אני יכול להגדיר את עצמי ב-3 החודשים האחרונים כאדם בעל קוצר נשימה במשך 18 שעות ביום (בלילה אני בסדר משום מה) ,האם זו הגדרה של התקפת אסתמה , או אסתמה בלתי מאוזנת ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פענוח
ד''ר שבתאי ורסנו11/02/2010הי,
באסתמה יש הפרעה חסימתית שמשתפרת (הפיכה) לאחר שאיפת ונטולין למשל. בתוצאות שהצגת אין בדיקה לאחר ונטולין. אם בעבר ביצעו בדיקה כזו והיא תאמה הגדרה של אסתמה הרי זו האבחנה. חסימה יכולה להיות גם במחלות אחרות למשל כתוצאה מעישון אך אז ההפרעה אינה הפיכה.
אסתמה זו מחלה וקוצר נשימה זה סימפטופם משותף להרבה מחלות.
לפי התוצאות שהצגת ותלונותיך אתה לא מאוזן. במקרים כאלו מינון הסימביקורט מועלה לשתי שאיפות של 160 גם בבוקר וגם בערב, ולעיתים תוספת של תרופות אחרות אם אין שיפור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטייד וסימביקורטטלי09/02/2010
שלום,
בעבר טופלתי במשאף סרטייד ולאחרונה הוא הוחלף למשאף סימביקורט. אשמח לדעת מה ההבדל ביניהם?. שאלתי נובעת מכך שיש לי תחושה שהסרטייד עזר לי יותר. האם הגיוני?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
סרטייד וסימביקורט
ד''ר שבתאי ורסנו10/02/2010שלום,
המשאפים דומים מבחינת השפעתם ומכילים סטרואיד ומרחיב סמפונות ארוך טווח (12 שעות). ההבדל הוא כי מרחיב הסמפונות בסימביקורט מתחיל לפעול תוך 3 דקות ובסרטייד לאחר לפחות 15 דקות. יתכן וקיבלת סרטייד במינון סטרואידי גדול יותר מזה של סימביקורט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח בדיקהאסמתי09/02/2010
מצורפת בדיקה שנעשתה שבוע לאחר התקף של שיעול וסטרידו (בן 43) , אלרגי לאבק.
זו בדיקה ראשונה שעשו לי
האם אפשר לקבל הסבר (קצר) על הפרמטרים?
מה אומרת הבדיקה ?
מה הטיפול המומלץ?
תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פענוח בדיקה
הבדיקה מצביעה על הפרעה חסימתית בזרימת האויר בסמפונות. עלייך לחזור כמובן לרופא המפנה לשם איבחון הסיבה וטיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אסטמה וחומרים שנפלטים מאתר בנייהאלונה08/02/2010
היי
אני בן 32, חולה אסטמה, אלרגי לקרדית אבק הבית, קדחת השחת.
ליד הבית שלי בונים בניין חדש , ממש מול חלון חדר השינה שלי.
הם בונים במשך היום כשאני לא שם, אבל לא בערב\לילה כשאני כן נמצא שם.
האם אני צפוי להתקפי אסטמה? להחרפה במצב שלי?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אסטמה וחומרים שנפלטים מאתר בנייה
ד''ר שבתאי ורסנו08/02/2010שלום,
לאבק שנישא באויר יש תמיד פוטנציאל להחמרת אסתמה. במקרה שלך עד שלא תנסה לא תדע. אם יש לך אפשרות שלא להחשף כמובן מומלץ. בכל מקרה כדאי שתאטוםפ את הפתחים הפונים לאתר הבנייה באופן הרמטי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נחנקת באמצע הלילהאורית08/02/2010
שלום רב
אני סובלת מאסטמה אלרגית באופן כרוני, בשנים האחרונות ניסיתי את כל התרופות האפשריות, אני מתעוררת באופן קבוע עם התעטשויות ונזלת, ו"צמודה" לטישו רוב שעות הבוקר, כל יום.
לאחרונה חל שיפור משמעותי , עברתי דירה, הפסקתי לנהוג בקטנוע ואני הרבה פחות סובלת.
בשבועיים האחרונים, יש לי כאבי גרון שהולכים ובאים, ואני משתעלת שיעולים יבשים. יש לי תחושה כאילו עמוק בגרון יש לי הרבה ליחה, אך אני לא מתעטשת או מקנחת את האף .
בלילות האחרונים אני מתעוררת באופן פתאומי באמצע הלילה מתוך תחושת חנק, משתעלת ומשתנקת, מסדירה את נשימתי וחוזרת לישון.
ההתעוררויות הללו מחנק מאוד מטרידות אותי, זאת התעוררות היסטרית, פתאומית ואני חשה מצוקה רבה כאילו מישהו חונק אותי
למה זה קשור? לאסטמה שלי? לכאבי הגרון הזמניים? אולי משהו פסיכולוגי (למרות שאני דיי בספק...)
אשמח לתשובה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
נחנקת באמצע הלילה
אחד הסימפטומים של אסתמה לא מאוזנת הוא יקיצות לילה בשל שיעול וחנק. תתכן גם עליית חומצת קיבה כסיבה. ממליץ כי תפני ליעוץ והערכת רופא ריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיענוח הבדיקהלי08/02/2010
עשיתי באיכילוב בדיקת כיח מגורה ואלו התוצאות שם :
neutrophils N -297 74.25%
eosinoplhis 0%
mast cells 0%
lymphocytes N-46 11.5%
mecrophages N-57 14.25%
CD3=total t cells
CD4=holper t cells
CD8=soppressor\cytotoxic t cells
CD4\CD8=helper\supperssor ratio
הערות:בספירה דיפירציאלית:נאוטרופיליה ללא% אאוזינולפיליה.....בדיקת lipid laden macrophages=(+) 38 score חיובי חלש.
לא תומך באבחנה של gerd.
neutrophilic lnfammation
דרושים פרמטרים קליניים נוספים לקביעת אבחנה.
יש לי תור לרופא רק בעוד שבועיים ואני לא יודעת מה אומרים התוצאות אנא עזרה בבקשה.יש לציין שכל שאר בדיקותי תקינות .תפקודי ריאות תקין מטכולין שלילי.לב תקין. בלוטה תקין.אלרגיה בדיקות עוריות תקין.ראסט תקין.וזאת הבדיקה האחרונה שעשיתי,ועדיין יש לי שיעול כרוני וקשיי נשימה לעיתים במיוחד בלילה,אנא עזרה בבקשה.
פיענוח הבדיקה
לא נראה לי כי הבדיקה הזו תרמה משהו לאבחנה. המתיני לחוות דעת רופא הריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אסטמה-ליחה ותפקודאורית08/02/2010
שלום.יש לי אסטמה די קשה(על פרדניזון הרבה זמן) גם נזלת אלרגית(ודלקת לחמית כרונית וגם אסטמה של העור)
מה שקורה זה ככה:מחמירה לי הדלקת בעינים,ואז נהיה הרבה נזלת ונסתם לי האף ואז גם הרבה ליחות וככה יוצא שאין לי מאיפה לנשם כי גם האף סתום וגם הפה.מה לעשות?
וגם הרופא ריאה כועס עלי כי הוא אומר שאני לא משתדלת מספיק בבבדיקת תפקודי ריאה וזה לא יוצא טוב והוא כועס.
כמובן שמטופלת בכדורים נגד אלרגיה,תרסיס אף,טיפות עינים,סרטייד אומפרדקב ,סינגולר,עשיתי חיסונים נגד אלרגיות,נמנעת מאלרגנים.
מה לעשות?ואיך להסביר לרופא כמה הליחה סותמת אותי וקשה לי לנשום ולעשות תפקודי ריאות.
והוא גם לא רוצה לתת לי וונטולין(אומר שיעשה לי התקף לב-למה?)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אסטמה-ליחה ותפקוד
על פי התאור שלך יתכן מאד ואת מתאימה לטיפול ב XOLAIR שהוא טיפול יחסיתחדש (נוגדן כנגד נוגדני אלרגיה). בררי אצל הרופא שלך האם נראה לו שאת מתאימה או שיקלי חוות דעת נוספת אליה עלייך להגיע עם מספר תפקודי ריאה קודמים ותוצאות בדיקות אלרגיה.
לידיעה- האתר הזה אינו מיועד לקבלת מענה דחוף .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן
אורית09/02/2010אני מחכה רק לאישור לזריקות מהקופ"ח כדי לזוזילאת העלות.ואני חייבת ךכם תודה על כך-כי לא שמעתי על הזריקות האלו לפני והרופא לא אמר לי...
אבל מה לעשות עם התפקודי ריאות.-קשה לי לעשות אותם.
ולמה הוא גם לא רוצה לתת לי וונטולין-באמת זה יכול לעשות התקף לב(זה עוזר לי מאוד)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפקודי ריאה ובדיקות מעבדהטלי07/02/2010
שלום רב,
אני אסמטית עם 60% תפקודי ריאה. בבדיקת CT חזה נמצאו צלקות רבות ותפקודי סימפונות רבות. להלן תוצאות לבדיקת ליחה שביצעתי, אודה לך אם תוכל להגיד לי האם יש מקום לדאגה:
SPUTUM-BACT BRANHAMELLA CATARRHALIS
SPUTUM MICROSC.
EPITHELIAL CELL מעט
LEUKOCYTES +
PULM.MACROPHAGE +
תודה מראש,
טלי
תפקודי ריאה
התוצאות מצביעות על הפרעה חסימתית קשה בגלל האסתמה ולפי הליחה גם מרכיב זהומי שמתאים גם ל CT חזה. עלייך לפנות לרופא המטפל שלך בהקדם להמשך טיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאמא לילדים, האם המרכיב הזיהומי
טלי18/02/2010בליחה - מידבק? האם עליי להיזהר במגע עם ילדיי, כגון: נשיקות וכו'
אגב, קיבלתי טיפול ממושך בו אני מקבלת למשך 3 חודשים כדור אחד של אנטיביוטיקה ביום - האם זה אמור לטפל גם במרכיב הזיהומי בליחה? (יש לי תור לרופא בעוד חודש ימים...
תודה מראש,
טלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- astmaיוני07/02/2010
שלום ד"ר
אני אסמתי כשנה וחצי ויש לי ילד בן כ 3 לאחרונה שאני מחליף לו חיתול עים צואה אני מרגיש התקף
העים זה הגיוני
asthma
ד''ר שבתאי ורסנו07/02/2010שלום,
ריחות חזקים עלולים לגרום לקוצר נשימה באסתמטיים. אולי זו הסיבה לתחושתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשי נשימהעדי07/02/2010
שלום.בת 29 ברקע אנמיה תלסמיה מיינור שחפת ריאות שטופלה וחסר ברזל.לפני שנתיים סיימתי טיפול לשחפת ריאות שהתגלתה.מאז מידי תקופה אני חשה לעיתים למשך יומיים שלשוה מצב של קוצר נשימה,צורך לקחת נשימה עמוקה על מנת להשלים נשימה.אני סובלת מעייפות קיצונית ומסחרחורות עקב נשימה לקויה.כמו כן כאבים בצד שמאל של החזה-צד בו היה חיידק השחפת-ריאה שמאלית.במהלך השנתיים נעשו ברורים כשזה הופיע כמו צילום ריאות וצילום סינוס ובדיקת קג שיצאו תקינות.אני בטוחה ב100% שזה לא נובע ממתח נפשי כפי שנאמר לי.האם יכול להיות קשור לשחפת?האם זה מסוכן?אילו בדיקות נוספות עלי לבצע ולמי לפנות?כ"כ קשה לחיות ככה ולא למצוא לזה סיבה ופתרון.מבקשת עזרה דחופה.תודה.
קשי נשימה
אם השחפת טופלה ואיננה פעילה עוד הרי שקשה להסביר את תלונותייך בשל שחפת. האןם האנמיה שלך קשה? האם יש לך חסר בחומצה פולית או ויטמין B12 שגורמים לאנמיה ותופעות נוספות. בררי אם הרופא שלך וכמו כן מומלץ לבצע תפקוד ריאה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרקואידוזיס ודלקת ריאותדנה07/02/2010
אני בת 41. לפני שנה התגלתה אצלי מחלת הסרקואידוזיס- תסנינים רבים עפנ"י שתי הריאות.
בשבוע האחרון אני סובלת משיעול חזק(ממש על גבול הנחנקת) צפצופים , כאבים בגב. לאחר צילום בית חזה צויין כי בהשוואה לצילום של לפני שנה- נוספו מוקדים נוספים בבסיסי הריאות.
האם ניתן להבין מכך שזו דלקת ריאות? או שמא המחלה החריפה?
האם מחלה כזו יכולה להעלם כמו שקראתי? הרי הריאות מלאות בתסנינים רבים מאד.
אני מקבלת טיפול-אנטיביוטי- האם משתמע שמדובר בדלקת בריאה?
כשהתייעצתי עם רופא פרטי הוא המליץ לי לא לקחת סטרואידים. במהלך השנה ערכתי כל 3 חודשים תפקודי ריאות שהיו בגדר התקין (79%) עם ירידה קלה בדיפוזיה.
האם ניתן לטפל במחלה דרך הרפואה המשלימה? הומאופט? דיקור?
אודה לתשובות
דנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
סרקואידוזיס ודלקת ריאות
בהחלט יתכן כי מחלת הסרקואידוזיס מתקדמת. אם לא היה חום במהלך התלונות האחרונות ספק גדול האם מדובר בדלקת ריאות זהומית. ת]פפקודי הריאה להבנתי אינם תקינים. איני מכיר טיפול אלטרנטיבי לסרקואידוזיס.
עלייך לחזור ולהבדק ברצינות על ידי מומחה ובנוסף יש להעריך מעורבות של מערכות אחרות בסרקואידוזיס (איסוף שתן לסידן כמותי, בדיקת עיניים לסרקואידוזיס, א.ק.ג).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממצאלי07/02/2010
האם שבצילום ריאות מראה שיש ניפוח יתר קל זה יכול להיות מסוכן לעשות פעילות גופנית ולבצע אותה וזה יכול להגביר את הניפוח או שאין שייכות?יש לציין שתיפקודי ריאה תקינים ומטכולין שלילי
ממצא.
לא נראה כי קיימת בעייה משמעותית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שעול וקוצר נשימהערן גורל07/02/2010
ד"ר שלום,
זה החורף הרביעי ברציפות שקוראת אצלי אותה תופעה. אני מקבל כאב גרון קל שנמשך מספר ימים. לאחר מכן אני מקבל קוצר נשימה (תחושה של אסטמה) ואני מתחיל להשתעל שעול יבש ובלתי נפסק. קוצר הנשימה והשעול נמשכו בעבר כשלושה עד ארבעה חודשים. בשנים הקודמות הלכתי לרופאים והם נשמעו אובדי עצות. נתנו לי אנטיביוטיקה, ואמרו לי לשאוף Budicort ו – Bricalin אך זה לא עזר. לאחר מספר חודשים, בהדרגה השעול פחת והנשימהחסרה לתקינותה.
האם יש לך עצה מה עלי לעשות או לתת לזמן לעשות את שלו?
תודה
ערן
שעול וקוצר נשימה
שיעול שנמשך 3-4 חודשים נחשב שיעול כרוני וכמובן יש לברר את סיבתו. הסיבות יכולות להיות רבות כוללצ שיעול אסתמטי, שיעול עקב עליית חומצה לושט, נזלת אחורית ועוד. עלייך להבדק על ידי רופא ריאות מומחה כולל תפקודי ריאה, תגר מטאכולין במקרה הצורך, תבחינים לאלרגנים נשאפים, בדיקת אף אוזן גרון וכיו"ב לפי כיוון הבדיקות הראשונות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה זה נזלת אחורית?
אורית08/02/2010חשוב לי לדעת תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מה זה נזלת אחורית?
ד''ר שבתאי ורסנו21/02/2010שלום,
הכוונה היא לנזלת שגולשת לאחור מהאף אל תוך הלוע. לעיתים אין נזחלת חיצונית ולעיתים במקביל לנזלת חיצונית. לרוב סיבת הנזלת עלולה להיות זהומית או אלרגית. יש לטפל בסיבת הנזלת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנזלת אחורית
שלומי04/05/2013שלום ד"ר ורסאנו.
יש לי נזלת אחורית באופן קבוע מעל לשנה.הדבר מקשה עלי בחיי היום יום ויותר מזה,אני ממש אבל ממש מיואש מהמצב. אני לא יכול לעבוד, אני לא יכול לבלות ובקושי אני יכול לישון. אבל בבוקר זה הכי גרוע לאחר שכל הלילה הנזלת מתאספת בגרון אני צריך להוציא אותה בכוח בבוקר וזה סיוט.
עברתי ניתוח fess מסובך.לאחר מכן נמצאתי אלרגי לחתולים,עצים וכרדיות אבק.אני עושה דיקור סיני ומחכה לבדיקת אלרגיה לאלכוהול ומזון.
אני לוקח אריוס,לעיתים קרובות דקסמול סינוס,אני מזריק מי מלח ומשתמש בפליסקונס.
שום דבר לא עוזר.
לאחר מאכלים מסוימים כמו דברי חלב,תפו"א, ביצה,קשיו וכן לאחר שתיית וודקה המצב מחמיר ממש נהיה לי ברז של נזלת אחורית וגם עשן מכל סוג שהוא סיגריות,נרגילות,פיח של אוטובוסים וכן ריחות מסוימים כמו מטהרי אוויר,דאודורנט ממש מחמירים לי את המצב.
מבחינת המחלקה ל א.א.ג. בתל השומר הניתוח עבר בהצלחה ואין להם כל דרך לעזור לי יותר.תחושת בטן שלי שהניתוח ממש לא הצליח וכן הם מסרבים בכל תוקף לעשות לי mri מה שעוד יותר מגביר את חשדותיי.ביקשתי אשפוז ומעקב אך נתקלתי בסירוב.
השתדלתי כמה שיותר לתמצת לך את אירועי השנה החולפת בתקווה שיהיה לך שבב של מידע שיוביל למציאת הבעיה וכן לפתרונה.
עדני שלומי.
אתקשר אליך בכל מקרה באופן פרטי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנזלת אחורית
שלומי06/05/2013שלום ד"ר ורסנו.
האם יש לך תשובה בשבילי?
ראה ב"שלומי- נזלת אחורית"* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
נזלת אחורית - תגובה
ד''ר שבתאי ורסנו06/05/2013שלום,
ישנם מקרים שהם עקשניים לטיפול. נסה לפנות לאלרגולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הגדלת מינון סימבורטקאסמתי04/02/2010
נראה לי שאני הולך להגדיל מינון סימבורטק 160 מפעמים ביום לשאיפה נוספת מכיון שכבר לאחר כ-6 8 שעות יש לי תחושה של חוסר אפשרות לקחת אויר לראות (כמו שהיה לי לפני שנה לפני התחלת לקיחת סימבורקט)
שאלתי מה עדיף ? האם 2 שאיפות בבוקר ואחת בערב, או 3 פעמים ביום שאיפה אחת (בוקר צהרים ערב).
האם לאחר שנה שאני כבר צריך להגדיל מינון , אני אצטרך בהמשך להגדיל מינון?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין04/02/2010בגלל שאסתמה תלוייה בגירויים חיצוניים רבים ישנם מצבים שיש צורך לעלות במינון של משפאםי ואחרי זה (אחרי הטבה ואיזון אופטימלי של המחלה) ניתן להוריד אותם. בכל מקרה פרטני רופא המטפל (או יועץ ריאות) מחליט על הטיפול על בסיס נתונים קליניים, בדיקה ותוצאות תפקודי ריאות
לגבי יעילות טיפול ע"י משאף סימביקורט - אפקט של כל מנה (שאיפה אחד או שניים) הוא בסביבות 12 שעות , לכן בדרך כלל נותנים טיפול קבוע פעמיים ביום אך במקרים מסוימים משתמשים בו 3 פעמים ביום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקהשמואל03/02/2010
שלום גיל 45 אופנתי לסיטי חזה [HRCT] מזה HRCT מה שונה מי סיטי אנגיו חזה אפשר הסבר תודה דר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין04/02/2010CT חזה הינה בדיקה של טומוגראפיה ממוחשבת (פריסת שכבות של כל בית החזה), בCT חתכים דקים (HRCT ) עושים חתכים צפופים יותר (בגלל זה CT HR הוא עם רמת קרינה גבוהה יותר מאשר CT חזה רגיל). CT אנגיו הינו CT חזה עם הזרקת חומר ניגוד והדמייה של פאזות זרימה בכלי הדם ריאתיים. בHRCT לא חייבים להזריק חומר ניגוד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)