מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- האם בני נחשב פג?מונא05/04/2009
בני נולד בשבוע 34+5ימים,היה תינוק בריא,התפתחותו היתה תקינה,היום הוא בן 4.5שנים ואני מאז שנכנס לגן טרום חובה מרגישה שהוא מבחינה מוטורית חלש האם זה תלוי בזה שהוא נולד בשבוע 34 והאם להתיחס לו שהוא פג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בנך היה פג
ד''ר אילן גור05/04/2009למונא צהרים טובים
בנך היה פג וכיום הינו ילד לכל דבר
התחושה שלך שהוא חלש אינה אובייקטיבית ולכן יכול להיות שהיא לא נכונה.
על מנת להיות משוכנעת שהוא חלש כדאי לך לעבור איבחון של פיזיוטרפיסטית ולהגיע למסקנות בהתאם לאיבחון זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם בני נחשב פג?
מונא05/04/2009תודה רבה לך, בני אולי יעבור אבחונים על ידי צוות התפתחות הילד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבנך היה פג
ד''ר אילן גור05/04/2009למונא צהרים טובים
בנך היה פג וכיום הינו ילד לכל דבר
התחושה שלך שהוא חלש אינה אובייקטיבית ולכן יכול להיות שהיא לא נכונה.
על מנת להיות משוכנעת שהוא חלש כדאי לך לעבור איבחון של פיזיוטרפיסטית ולהגיע למסקנות בהתאם לאיבחון זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כדאי רופא פגים או רופא ילדים רגיל?גילי02/04/2009
ילדיי בני 4 חודשים, נולדו בריאים ושלמים בשבוע 36, האחד 1.600 והשני 2.000 ק"ג.
היו בפגייה 3 שבועות
היום שוקלים בערך 5.5 ו- 6 ק"ג.
גדלים יפה וכו'...
ביציאה מהפגייה מרוב בהלה בחרנו להישאר עם רופא פגים.
האם הכרחי?
האם רופא ילדים "רגיל" לא מוסמך דיו לטפל בילדים שנולדו פגים, וכעת אמנם קטנים לגילם (הכרונולוגי) אך גדלים ואוכלים ומתפתחים כמו כל ילד אחר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רופא פגים הינו קודם רופא ילדים
ד''ר אילן גור02/04/2009לשירי ערב טוב
רופא המומחה בפגים הינו רופא ילדים מומחה שסיים התמחות נוספת של פגים.
מכאן שקודם כל הינו רופא ילדים "רגיל" ובנוסף הוא גם רופא פגים ולכן אינך צריכה לבחור במקצוע אלא במקצוענות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תודה על הפורום הנהדרענבר01/04/2009
ד"ר גור שלום רב,
לפני הכל אני רוצה להודות לך על הפורום הנהדר שלך. אתה מכניס קצת שפיות בכל הדאגה של להיות הורים לפגים.
יש לי 2 שאלות:
1. בני בן 10.5 חודשים (8.5 חודשים מתוקן). עדיין לא הוציא שיניים. האם יש גיל מסויים שממנו צריך לבצע בירור רפואי בשל האיחור ביציאת השיניים?
2. בני הוגדר כהיפוטוני מגיל 3 חודשים בערך. מאז אנחנו מטופלים בפיזיוטרפיה ושיעורי התפתחות פרטיים, והחל מהשבוע גם משיעורי שחייה. יש לו עיכוב רציני בהתפתחות המוטורית (עדיין לא זוחל למשל, ואפילו לא קרוב לכך..). רציתי לדעת מה יכולה להיות המשמעות של היפוטוניה בהמשך חייו? מבחינה קוגנטיבית, מוטורית וכד...
ושוב תודה רבה על המענה המהיר והמרגיע .....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיניים והיפוטוניה
ד''ר אילן גור01/04/2009לענבר ערב טוב,
שיניים יכולים לצאת עד גיל שנה וחצי לשן ראשונה כך שאת לא צריכה לדאוג כלל. הוצאת שיניים אינה חלק מהתפתחות קוגנטיבית ואו נוירולוגית ולכן אינה מושפעת כלל מפגות.
לגבי ההתפתחות המוטורית השאלה מה הוא לא עושה אלא מה הוא כן עושה.
האם הוא יושב?
האם הוא מושיט יד לחפצים ומניע אותם?
האם מרים את ראשו בשכיבה על הבטן?
האם הגו שלו לא שמוט כלפי מטה?
זחילה אינה מדד להתפתחות וילד יכול לדלג על זחילה וללכת לפני שיזחל.
ככלל לא כדאי להגדיר איחור התפתחותי על סמך שלב אחד בהתפתחות אלא מספר שלבים ובעיקר להתייחס לקצב ההתקדמות שלו בכל חודש וחודשו.
היי אופטימית והמשיכי בסיוע זה בהחלט יקדם אותו ויוריד דאגות ממך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חג שמח לך ד"ר גורגלית01/04/2009
לקראת פסח רציתי לאחל לך חג שמח, אתה אדם מקסים ונותן מענה לכל רחשי הלב ולשאלות שלא תמיד אפשר לשאול את הרופא המטפל...
תודה רבה, אני בטוחה שזו ההרגשה של כל מי שפונה אליך!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רוצה להצטרף לאיחולים
אמא אוהבת01/04/2009חג שמח ורק טוב לך ולכל משפחתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחג שמח לכל האמהות האוהבות והדואגות
ד''ר אילן גור01/04/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה אלוני חג שמח גם לך
ד''ר אילן גור01/04/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לידה מוקדמת שבוע 33מעיין31/03/2009
שלום ברצוני לדעת מהם הסיכונים לעובר להוולד בשבוע 33 מבחינת דימומים במוח ומבחינת הראות והאם יש לו סיכוי לשרוד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיכויים טובים
ד''ר אילן גור31/03/2009למעיין ערב טוב,
הסיכויים להישרדות בשבוע 33 טובים מאד והסיכוי לדימום מוחי נמוך ביותר. למרות זאת חשוב לציין שלא מומלץ לסיים הריון בשבוע 33 אלא אם יש עדות לסכנה לעובר ואו לאם. במקרה כזה חשוב שהילד/ה יוולדו וממך מצפים לאופטימיות ותקווה שהכל יעבור בשלום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד דבר ששככתי לציין
מעיין01/04/2009הייתי מאושפזת שלושה שבועות עקב צירים מוקדמים
ועוברית באחוזון 90 עם ריבוי מי שפיר ונורמה אחת גבוהה בבדיקת סוכר 100 גרם הבטן שלי מאוד מאוד גדולה ואני סובלת מכאבים ומקוצר נשימה אני אסמטית השאלה שלי
וגם הפחד שלי הם הרופאים יכולים להחליט על לידה מוקדמת בגלל סיבות אלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאת קודמת לעובר
ד''ר אילן גור01/04/2009למעיין ערב טוב,
במידה ואת סובלת וההריון מסכן אותך יש ליילד אותך בלא קשר למצב התינוק מאחר ולפי הרפואה והדת היהודית האם קודמת לעובר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיניים?גילי30/03/2009
בני בן 4 חודשים (3 חודשים מתוקן) ומראה את הסימנים הבאים:
מצברוח מבועס (בדרך כלל הוא ממש נמרץ), בכיינות מעבר לרגיל, הרבה רוק בפה, מתעסק המון עם שתי הידיים בתוך הפה והיום החל לנשוך את השפתיים.
עם זאת אוכל את הכמויות הרגילות וישן כרגיל (די טוב).
שיניים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ואם כן?
ד''ר אילן גור31/03/2009לשירי ערב טוב,
איניחושב שאלה שיניים ואם כן זה לא גורם לאף אחד מהתועות שתארת. אין משמעות קלינית להוצאת שיניים ואין לייחס לזה כל תופעות מעבר להתפתחות הרגילה של תינוק.
איני רואה כל סיבה לדאגה והרפלקס של גילוי הפה על ידי התינוק והחדרת הידיים פנימה ידוע ללא קשר לגירוי בחניכיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחוצה עד כדי דמעות :-(אמא אוהבת30/03/2009
שלום דוקטור, בתי נולדה בשבוע 31+6 במשקל של 1580 גרם. כיום בת 7 וחצי חודשים כרונולוגי (5וחצי מתוקן). שהתה בפגיה חודש ושבוע. לא הונשמה, אך היתה עם חמצן באף וכן היה לה זיהום וטופלה באנטיביוטיקה. בUS ראש שעשו לה בערך שבוע אחרי הלידה אני זוכרת שהרופא אמר לי שיש לה דימום אבל "ממש קטן, מדרגה הכי נמוכה". במכתב השחרור הדבר כלל לא צוין ורק נכתב US ראש- במפ (עשו לה אחר כך עוד US והכל היה תקין). לאחר השחרור רופא הילדים שלה שלח אותנו שוב לUS ראש כבדיקת שיגרה ושם גילו "הרחבה של החדרים הלטרליים 1.9 ס"מ עם התעגלות הזויות של הקרנים הקדמיות" בנוסף כתבו "הקו האמצעי שמור, אין לראות הסתיידויות, קיימת בשלות של המוח". לאחר חודש עשינו שוב US וראו שאין שינוי מהפעם הקודמת. הרופא אמר שרק צריך להמשיך במעקבים של היקפי ראש. חשבנו שהכל מאחורינו, אך היום בטיפת חלב האחות אמרה שהראש שלה גדול ועלה באחוזונים. אני כמעט התחלתי לבכות. אני אשמח אם תוכל לחוות דעתך על הגדילה בהיקפי הראש. הילדה מתפתחת יפה, חייכנית מאוד, צוחקת ומקשקשת, מתהפכת מהגב לבטן. שוקלת היום 7 קילו ואורך 66.
15.8 (לידה)- 27.5
15.10 (גיל 0 מתוקן)- 36
23.11- 39
23.12- 41
27.1 - 42.5
והיום- 30.3- 45
מה דעתך? מה צריך לעשות? התור לרופא שלה (למעקב) רק עוד 3 שבועות....
אני ממש מצטערת על האורך, אני פשוט לא יודעת למי לפנות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין סיבה לבכות
ד''ר אילן גור31/03/2009לאמא המודאגת,
איני רואה כל סיבה לדאגה. ילדתך נולדה בשבוע יחסית גבוה להריון במשקל טוב עם מהלך קל יחסית. בדיקות US ראש שבוצעו בפגיה הדגימו שאין כל נזק מוחי וכך גם ההתפתחות. היקפי הראש עולים וזה סימן שהמוח מתפתח ולא הופך לאגם מים. הרחבה קלה של החדרים עם התפתחות מוח תקינה ומבנה אמצע שמור כך שאין כל פגיעה מודגשת במבנה המוח. האחות בטיפת חלב מסתכלת על האחוזונים כאילו זה התורה שניתנה בהר סיני ולא מסתכלת על הילדה. את מתארת ילדה בריאה שמתפתחת היטב וגדלה ברמה טובה ולכן שמרי את הדמעות למקרים יותר רציניים בעתיד( בתקווה שלא יבואו...)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לך
אמא אוהבת31/03/2009אתה אדם מקסים ואני מאחלת לך רק טוב.הרגעת אותי מאוד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות גדילה ובעיות החלמה לאחר כוויהפ.30/03/2009
שלום רב,
שלום רב,
בני נולד בשבוע 31 במשקל 700 גר. מאז הלידה הוא עולה לאט מאוד במשקל ובגובה. עכשיו הוא בן
שנה ו10 ח' כרונולוגי וגובהו בערך 75 ס"מ, משקלו בערך 7.400 ק"ג. כמו כן יש לו רק 4 שיניים ושן חמישית בדרך. מתי הכי מוקדם ניתן להתחיל בירור על הורמון גדילה?
דבר נוסף, בסוף ינואר הוא נכווה בכף יד וכוויה הסתבכה, הפצע לא רצה להחלים והוא עבר ניתוח להשתלת עור שבהמשך התברר שלא הצליח ועור לא נקלט. כעת יש הגבלת תנועה באצבע וממליצים לנו שוב לחזור על ניתוח לכריתת צלקת והשתלת עור. אני חוששת בגלל הסיבוכים ומנסה להבין מה יכול היה לגרום לבעיות בהחלמה אחרי הכוויה. באופן אינטואיטיבי אני מקשרת זאת לכך שילד אינו גדל ואולי בגלל זה גם העור לא גדל כמו שצריך ולכן הוא אינו מגיב כמצופה מילד בגילו לטפולים. האם לדעתך קיים קשר בין בעיות גדילה לבין בעיות בהחלמה לאחר כוויה? אם כן, מה כדאי לבדוק או לברר לפני ניתוח נוסף.
תודה רבה,
פ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין קשר בין שתי הבעיות
ד''ר אילן גור31/03/2009ערב טוב לפ'
ראשית גדילת הילד אינה כ"כ בעייתית בהתחשב בפגותו של הילד . משקלו עולה יפה וכך גם גוהו. השאלה היותר חשובה כיצד הוא מתפתח וכיצד הוא מתגבר על פגותו.
בהקשר לכוויה אין כל קשר בין הפגות המשקל וההחלמה מהכוויה. באם הילד היה חייב לעבור השתלת עור בכוויה מעידה על חומרה של דרגה 3 ולכן אין להתפלא שההחלמה היתה איטית.
בטוחני שהוא יגדל ואין כל סיבה לברר בשלב זה על הורמון הגדילה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאמא של ילד שהיה פג
נגה04/04/2009יש לי ילד היום בן שלוש ושבעה חודשים הוא נולד בשבוע 34 וחמישה ימים במשקל 1750 לא היה מונשם רק עזרו לו בחמצן ולא הרבה לפי בדיקות הדם אחרי הלידה נראה שיש לו זיהום אבל מבחינה קלינית הכל היה בסדר עשו לו את כל הבדיקות גם צילום ראש והכל היה תקין הרופא אמר שלפי בדיקות הדם המצב צריך להיות קריטי אבל הילד בסדר גמור הוא אכל טוב גם ינק לא היו סיבוכים והשתחררנו אחרי 12 ימים המשכנו מעקב בבית חולים התפתחות שמיעה ראיה הכל היה תקין הוא זחל בזמן והלך בזמן היום הוא בגן טרום טרום חובה יש לו איחור בדיבור הוא לא מדבר שוטף הוא מזהה הכל צבעים צורות סופר שר מתקשר טוב מאוד נבון הולכים לקלנאי תקשורת ומטפלים בעניין הדיבור רציתי לשאול האם הוא ידבר שוטף גם אין לו בעיית שמיעה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כלכלהגלית28/03/2009
שלום ד"ר גור ,
ביתי בת 7 חוד' כרונולוגי ומתוקן 4.5, שוקלת 5930 (נולדה שבוע 28+6 , 866 גר,).
היא עולה במשקל יפה, בזמן האחרון בקצב איטי יותר.
היא ישנה בלילה 9-11 שעות, כך שלפעמים יוצא שביממה היא אוכלת רק 4 ארוחות, סה"כ ליממה אוכלת בין 570-750 cc . אוכלת חלב אם + מטרנה פגים.
האם זה בסדר שתינוק יאכל רק 4 אורוחות ביום? אני יודעת שבשורה התחתונה היא עולה במשקל אך מטרידה אותי העובדה שיכולות לעבור גם 6 שעות בזמן שהיא ערה ואינה רוצה כלל לאכול. האם תקין?
תודה מראש וחג שמח!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמה היא עולה במשקל
ד''ר אילן גור29/03/2009לאלוני בקר טוב,
השאלה אינה באם היא עולה אלא מה קצב העליה שלה.
ילדתך עלתה המון במשקל עד כה ויכול להיות שצריכה בעת להאט את קצב העליה על מנת שלא תהיה שמנה מדי. עלייך להתייעץ עם הרופא שלה ולעקוב באם גם עם כמות קטנה של אוכל היא עולה במשקל אזע אען צורך לדאוג. באם היא תחעצר במשקל יהיה צורך לתכנן את היום שתקבל עוד ארוחה ביממה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
גלית29/03/2009שוב שלום ד"ר גור,
בעבר קצב העליה שלה היה 800-1000 גר' לחודש (200-250 גר' לשבוע)
בחודשיים האחרונים הואט הקצב, היא עולה בקצב של 120-150 גר לשבוע.
האם במקרה זה לא ניתן לסמוך על התינוקת שתצרוך כמה מזון שהיא צריכה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה בהחלט על הגבול
ד''ר אילן גור31/03/2009צר לי על העיכוב אך אני בחול
העליה במשקל גבולית והתינוק אמור לעלות 150 גרם בשבוע כך שאני לא הייתי משנה כלום בטיפול ורק מחכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גזים לפגיםעינת27/03/2009
היי דוקטור,
שאלתי היא כזו כשמתכוונים ל3 חודשים של גזים אצל תינוקות,במקרה של פג הספירה לפי כרונולוגי או מתוקן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכוונה שאין גזים
ד''ר אילן גור27/03/2009לעינת בקר טוב,
המונח גזים אינו קיים וישנו המונח של פעילות מעיים בזמן אוכל שאינו אמור לכאוב. שומעים פעילות מעיים והילד יכול להיות מעט באי שקט אך המחשבה כאילו הוא גוף מייצר גזים אינה נכונה כלל ולא צריך לחשוב שזה המצב.
מכאן כל חישובי הגיל ביחס לבעיה זו לא רלבנטיים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היקף ראש מעל הממוצעטלי25/03/2009
בתי בת 11 חודשים ונולדה בשבוע 33.
אתמול ביקרנו בטיפת חלב והאחות העירה שהיקף ראשה גדול מהממוצע.
לי ולבעלי אין היקף ראש מעל הממוצע.
בתי באחוזון 3 במשקל, 7.335 ק"ג ובגובה באחוזון כמעט 25 70.5 ס"מ, היקף הראש 45.2 ס"מ.
בגיל חודשיים היקף הראש היה 35 ס"מ.
אולטרסאונד מח כמה ימים לאחר הלידה היה תקין ומאז לא בוצע עוד אחד.
האם היקף הראש תקין או מדאיג?
האם יתכן אצל פגים קצב מהיר בגלל שמדביקים את הפער ולכן היקף הראש עלה מהר? האם זה צריך להתאים לשאר המדדים או שבגיל זה אין דאגה מחוסר התאמה?
האם ללכת להתיעץ עם נוירולוג או רופא פגיה או רק עם הרופא ילדים שלנו?
מודאגת סתם או עם סיבה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפת חלב היא הבעייה
ד''ר אילן גור25/03/2009לטלי בקר טוב,
כתבתי כבר קודם לכן ואני חוזר פעם נוספת שאחוזונים אינם מדד לבעיה אלא מדד נוסף לבעיה קיימת.
נניח שלילדתך היתה בעיה מוחית כמו התצטברות של נוזלים במוח והייתי רוצה לעקוב אחרי בעייה זו אזי אחוזוני היקפי הראש היו בעלי משמעות.
לעומת זאת כאשר הכל בסדר ובדיקת US ראש היתה תקינה ( אין צורך ביותר מבדיקה אחת) הרי האחוזונים כ"כ חסרי חשיבות והלחץ שטיפת חלב מכניסה אותך אליה מיותרת וחסרת כל חשיבות
הראש גדל היטב ולתינוק רגיל היקף הראש בגיל שנה נע בין 45 ל48 סמ ובתך בטווח הזה.
אין צורך בכל התייעצות נוספת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיזיותרפיהלימור24/03/2009
שלום לך ד"ר גור מתי צריך להתחיל פיזיותרפיה לפג שנולד בשבוע 31+6 (היום הוא בן שלושה שבועות מתוקן)?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא חייבים
ד''ר אילן גור24/03/2009ללימור ערב טוב,
אין כל חובה של טיפול פיזיוטרפי לפג של 31 שבועות. יש לעקוב אחר התפתותו לפי גיל מתוקן ורק במקרה וישנו איחור התפתחותי רצוי בדיקה של פיזיוטרפיסטים ולקבל החלטה לגבי טיפול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צינון וחיסוןשרית23/03/2009
דר' גור צהריים טובים, בתי נולדה בשבוע 34+5, כיום בת חודשיים וחצי כרונולוגי וביום רביעי היא אמורה לקבל חיסון בטיפת חלב (הראשון של המשולש) אך מאתמול בלילה היא מצוננת - האף נוזל והיא מוציאה רוק מהפה ללא חום. שאלותיי הן: אני מטפטפת לה מי מלח לנחיריים - מה עוד ניתן לעשות על מנת להקל עליה? שמתי לב שגם נזלת מלחיצה אותי מאוד.... האם לדחות את החיסון עד שהיא תרגיש לגמרי טוב? הבנתי שלחיסון הזה יש תופעות לוואי תודה רבה מראש ואשריך על הפורום המעולה והנהיר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין צורך לדחות
ד"ר אילן גור24/03/2009בקר טוב לך, חיסון יש לדחות כאשר יש חום גבוה באם את חוששת מכל סיבה אחרת כדאי שרופא יבדוק את הילדה ויאשר את החיסון לגבי הצטננות אני מעדיף מכשיר אדים חמים על מי מלח המגבירים את הנזלת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה בנושא
שרית24/03/2009קודם כל תודה רבה על התשובה, טוב לדעת על המי מלח מכיוון שבפגיה זו היתה המלצת האחיות במקרה של גודש/נזלת הם טענו שזה מייבש את הנזלת.. עדיין לא רכשתי מכשיר אדים ורציתי לדעת מה ההבדל בין מכשיר אדים חמים לקרים? ועוד שאלה ברשותך, יש לי כאב גרון האם עליי לשים מסכה על האף והפה כשאני מטפלת בתינוקת? תודה מקרב לב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובות
ד''ר אילן גור24/03/2009לשרית ערב טוב,
ראשית לגבי כאבי גרון אין צורך למגן את הגרון ללא שאובחנת כסובלת ממחלה זיהומית.
אדים חמים מיועדים למקרים של הצטננות, שיעול עם נזלת וחירחורים. אדים קרים מיועדים רק למחלה שנקראת לרינגיטיס והיא מתבטאת בשיעול נבחני וכן סטרידור שזב שאיפת אויר רעשנית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרוב תודות!
שרית24/03/2009פורום מ ד ה י ם!
בזכותך דר'* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התהפכות..עינת23/03/2009
היי דוקטר, האם יש זמן מסיים שבו פג אמור להתהפך(בגיל מתוקן)? האם הגיני שבני בן חודשיים ושבועיים מתוקן שוקל 3500 ק"ג התהפך כבר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התהפכות "פרימיטיבית"
ד"ר אילן גור23/03/2009צהרים טובים לך התהפכות בגיל צעיר מחצי שנה מוגדר כהיפוך צעיר מדי והסיבה העיקרית זה הקשתה של הגב ויצירה של מעין גלגל באזור הבטן שמאפשר לילד להתהפך מהבטן לגב. הדבר היחידי שזה מחייב הינו בדיקה של רופא הילדים שלו על מנת לוודא שאין לו טונוס מוגבר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסונים לפגיםלימור23/03/2009
שלום לך ד"ר גור ראשית תודה רבה שאתה עונה על השאלות שלנו כאן בפורום בצורה ברורה, מעודדת ומהירה. יש לי שתי שאלות שאשמח אם תענה עליהן. 1. מהם החיסונים שאתה ממליץ שלא במסגרת טיפת חלב לפג שנולד בשבוע 31+6 (כרגע הוא בן שבועיים וחצי מתוקן) ? 2. בני נולד בתאריך 6/1 וקיבל חיסון RSV בתאריך 8/3 (יום שיחרורו מהפגיה). האם הוא זכאי לקבל עוד חיסון? למי עלי לפנות בנושא? תודה רבה ויום טוב לימור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיסונים
ד"ר אילן גור23/03/2009ללימור צהרים טובים, נתחיל עם חיסון ה RSV - ובכן עונת המחלה חולפת לקראת חודש אפריל ולכן אין צורך לחסנו פעם נוספת. גבי העונה הבאה אינו זכאי לחיסון אלא באם הוא מקבל טיפול בחמצן. בגיל חודשיים מתוקן קרי עוד 7 שבועות מומלץ לחסנו עם חיסון בשם PREVNAR שמחסן נגד זיהומים עם חיידק בשם פנוימוקוקוס וחיסון זה ניתן לקבל בקופת חולים. חיסון נוסף בגיל 4-6 שבועות הינו רוטה-וירוס והא גם מומלץ לילדך. פני לרופא הילדים שלך שיתן לך הסבים כמה מנות נותנים ומתי ושיתן לך הפניות לקבלת הטיפולים במסגרת קופת החולים שלכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחיסון משולש
לימור25/03/2009שלום ד"ר גור
האם ניתן לקבל את שתי החיסונים יחד עם החיסון המשולש?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן ללא כל הגבלה
ד''ר אילן גור25/03/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לשאלה
שרית25/03/2009דר' ערב טוב,
בתי בת חודש וחצי מתוקן, חודשיים וחצי כרונולוגי.היום רק קיבלה את החיסון הראשון של המשולש.
אני רוצה שיחסנו אותה בע"ה בשבוע הבא בחיסונים שהזכרת PREVNAR ורוטה-וירוס.
האם יש לחיסונים האלה תופעות לוואי?
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא
ד''ר אילן גור27/03/2009לשרית בקר טוב,
אין תופעות לואי לחיסונים אלה ולא צפויות בעיות כלשהן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)