פורום אף אוזן גרון - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דלקת גרון
    גל
    19/09/2011

א. מה הכי טוב כדי להעלים את זה? אני יודעת שאין הוקוס פוקוס, אבל מה יכול להקל עליי לישון בלילה, אני לא ישנה בגלל זה.

ב. למה תמיד יומיים שלושה אחרי כאב גרון זה יורד לי לאיזור הנשימה? יש כזה מין גרוי של הנשימה. כל הזמן שיעול יבש כזה שלא באמת עוזר. וזה מציק מאוד. זה כבר לא כאב גרון, זה רק מציק. אבל מאוד.
    ומה ניתן לעשות עם זה? אני רוצה ללכת לישון בשקט ואני לא מצליחה כי זה מציק לי.

ג. אם אני אוכלת או שותה משהו מהפה, כשאני חולה, ואחרי שאני מבריאה אני אוכלת שותה מאותו מקום שהייתי חולה. (אותו בקבוק מים למשל, או סוכריה שלא גמרתי), אני יכולה להדבק מעצמי שוב?
    ואם לא, האם אני יכולה להדבק מעצמי שאני נמצאת בשלב סופי של המחלה ובעצם לחטוף אותה שוב?
    או שאולי אפשר אפילו להדבק רק מעצם המצאות סוכריה עם וירוס ליד קרבת מיטתי...

אני שואלת כי לפני כמה ימים קיבלתי דלקת גרון, וזה עבר אחרי שלושה ימים, והיה לי יום שלם בריא, ובאותו הלילה שוב פעם היו כאבי גרון ושוב לא יכולתי לישון. רגרסיה :(

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דלקת גרון

הוספת תגובה

• למה דילגו על ההודעה שלי? אין מענה

גל
    21/09/2011

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת גרון - תגובה

ד''ר דן גוטמן
    21/09/2011

קשה לענות על כל השאלות אין תשובות מדויקות לכל השאלות
    בעיקרון ישנם אנשים הנוטים יותר לסבול מדלקות גרון יותר מאחרים
    כאב גרון לעיתים מתחיל בתור דלקת גרון ואחכ יכול להתפשט לקנה הנשימה ולכן הצריבה. אולם לעיתים אין מדובר בדלקת גרון. יש להגיע לבדיקה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אטמות באוזנים
    יואב הלל
    18/09/2011

יש לי אטמות באוזנים עם כאבים קלים והדבר לא עובר הלכתי לרופה המשחה והביא לי טיפול נגד סינוסטיס ועדין לא עוזר מה עלי לעשות אבקש את עזרתכם תודה יואב

לקביעת תור
    סגירה
    אטמות באוזנים

הוספת תגובה

• אטמות באוזנים - תגובה

ד''ר אביגיל ארד
    18/09/2011

זו מסוג השאלות שאין לי עליהן תשובה בלי לבדוק את האזניים. גש לא.א.ג

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מום מולד בתינוק
    מרי
    17/09/2011

בני בן שבועיים , נולד עם מיקרוטיה -מום מולד באוזן ימין.

אוזן שמאל נראת תקינה לחלוטין אך לא עברה בבדיקות סינון שמיעה בתינוקיה.

בבית לא מגיב לרעש כלל ישן אפילו ברעשים חזקים.

הופנינו לבדיקת ברה.

האם יש סיכוי שהאוזן הבריאה עדיין שומעת ובדיקת ברה תהיה תקינה לאור העובדות?

לקביעת תור
    סגירה
    מום מולד בתינוק

הוספת תגובה

• מום מולד בתינוק - תגובה

ד''ר אביגיל ארד
    18/09/2011

קשה מאד לנבא. כשלא עוברים בדיקת סינון זה עדיין לא אומר כלום. אם עוברים את הבדיקה הרי שהשמיעה קרובה לתקין לפחות. לאחר בדיקת ה BERA תהיו חכמים יותר. אין ברירה אחרת. צריך לחכות לבדיקה. נקווה לטוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי גרון
    חן
    17/09/2011

בעקבות תפליט לבן עצום על השקד שלי הלכתי לרופא והוא הביא לי מוקיספן פורטה 250 תרחיף 2 כפות 3 פעמים ביום. וגם מרשם לניקוי אנטיבקטריאלי שמגרגרים אותו.
    שאלתי היא בעצם מהם התופעות הלוואי לתרופה הזאת ותוך כמה זמן אני ארגיש אותן ומתי הם יעלמו?
    תודה למי שיענה

לקביעת תור
    סגירה
    כאבי גרון

הוספת תגובה

• כאבי גרון - תגובה

ד''ר אביגיל ארד
    18/09/2011

למוקסיפן יש מעט מאד תופעות לוואי אלא אם אתה אלרגי לפניצילין. אם מדובר בדלקת חיידקית, תוך כ 48-72 שעות ההרגשה תשתפר. אם זו דלקת ויראלית הרי שהמוקסיפן לא יועיל. האם נלקח משטח גרון ???

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

חן
    21/09/2011

לא נלקח משטח גרון התבליט היא בולט מאוד והיה בו מוגלה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוזניים "סתומות" וכאב- דיילת אויר
    מיה
    16/09/2011

שלום רב!
    אני בת 25, עובדת כדיילת אויר ולכן טסה בתדירות גבוהה. מעולם לא סבלתי מבעיות באוזניים לפני מה שאציין מטה.
    מזה תקופה אני מרגישה תחושה שבאה והולכת שבה אני מרגישה כאילו האוזניים שלי נסתמות למשך זמן מה, אך כשניסיתי לשחרר לרוב הצלחתי, וגם כשלא- היה משתחרר מאליו.
    לאט לאט התופעה הזו הייתה חוזרת לעיתים יותר קרובות ולפרק זמן ממושך יותר בכל פעם. מלבד אי הנעימות גם השמיעה הושפעה כיוון ששמעתי את עצמי נושמת ומדברת כאילו נמצאת מתחת למים או עם אטמים... חבר שלי אומר שכשזה קורה אני מדברת כאילו אני מצוננת מאוד, אולי כי אני שומעת את עצמי....
    הלכתי לרופא אף אוזן גרון שבדק ולא מצא נוזלים או שום דבר שאמור להשפיע ולכן שלח אותי לבדיקת שמיעה ובדיקת לחץ (עם מכשיר שבודק את גמישות עור התוף). שתי הבדיקות הנ"ל יצאו תקינות - ולכן הרופא שלח אותי הביתה באומרו כי אינו יודע מה גורם לכך.
    אז המשכתי לטוס במחשבה שיעבור לבד.
    עכשיו אני ביעד קר יחסית ופתאום התחלתי להרגיש כאב חד באוזן ימין. לא יודעת אם בהשפעת הטיסה הארוכה או בגלל הקור. או שאולי פשוט מה שזה לא יהיה שגורם לתחושת הסתימות התפתח עוד יותר.
    אני זקוקה לעזרה וייעוץ באשר מה יכול להיות הגורם לתחושות הנ"ל ומה עליי לעשות כדי לטפל בזה. וגם לדעת האם מסוכן עבורי לטוס במצב כזה.
    אודה מאוד לעזרתכם!
    מיה.

הוספת תגובה

• אוזניים "סתומות" וכאב- דיילת אויר - תגובה

ד''ר אביגיל ארד
    18/09/2011

קושי בהשוואת לחצים בזמן טיסה יכול להיות קשור לגודש באף. בהחלט. אני הייתי נותנת לך תרסיס לאף מהסוג שנותנים באלרגיה, תרסיס סטרואידלי, ואולי גם כדור נגד אלרגיה. לפני הנחיתה אפשר לנסות לשים טיפות אף רגילות באופן חד פעמי כמו אלרין או אוטריבין. לפני שמתחילים להנמיך. אבל אסור להשתמש בזה בקביעות. אם את מעשנת, לעיתים זה מה שגורם לגודש באף. לגבי הכאב כעת קשה לי לומר אם זו האוזן או למשל מפרק הלסת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות שמיעה
    עידו
    16/09/2011

שלום.
    אני משרת בבסיס חיל האוויר בתור כבאי מטוסים במשך שנה.
    בזמן האחרון יש לי צפצופים באוזניים והתחלתי לחשוד שזה אולי בגלל הרעש החזק של המטוסים.
    יכול להיות שזה קשור? איך אני יכול לברר מה יש לי?

בתודה מראש עידו.

לקביעת תור
    סגירה
    בעיות שמיעה

הוספת תגובה

• בעיות שמיעה - תגובה

ד''ר אביגיל ארד
    18/09/2011

נזק עקב רעש תלוי בעצמת הרעש ומשך החשיפה. כדאי לעשות בדיקת שמיעה ראשונית כדי לדעת אם יש נזק כלשהו וכן כדי לעקוב בעתיד. השתמש במיגון המתאים כאשר אתה חשוף לרעש חזק. אזניות טובות יותר מאטמים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ירידה בשמיעה תינוק 3 חודשים
    חופית
    15/09/2011

שלום וברכה,
    בני נולד לפני שלושה חודשים עם "פלולה" קטנה על אוזן שמאל, במכתב השחרור נכתב כי לא עבר בדיקת שמיעה בפעם הראשונה אלא רק בשניה ולכן הוא מופנה לבדיקת BERA. עשינו את הבדיקה בגיל חודשיים, והיום קיבלנו תשובה "אוזן ימין ובאוזן שמאל ליקוי שמיעה קל בתחום התדרים הגבוהים. הספים 30-40dB". לדברי רואת המשפחה חלה ירידה בשמיעה. והוא מופנה לBERA שוב עוד חודשיים. שאלתי היא האם יש טיפול או בדיקה שיכולה לעצור את ההדרדרות? האם יתכן כי מדובר בדלקת?

הוספת תגובה

• ירידה בשמיעה תינוק 3 חודשים - תגובה

ד''ר אביגיל ארד
    18/09/2011

אכן 30-40 דציבל זה סף קצת לא תקין. השאלה אם אין לו נוזלים באזניים עכשיו. כדאי לגשת עם התינוק לרופא א.א.ג. שגם יבדוק את האזניים וגם יראה את בדיקת ה BERA וימליץ..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התעטשות
    אורטל
    15/09/2011

כבר כמה ימים שאני לא יכולה להתעטש-אני מרגישה שזה מתקרב וממש עומד לצאת ובשנייה האחרונה זה נגמר וכאילו לא קרה דבר.
    זה נורא מציק ולמרות שניסיתי להריח פלפל שחור,להסתכל למעלה ,לגרום לגירוי כלשהו בארובות האף-כלום לא עוזר!
    חשוב לציין-חוץ מאסתמה קלה שמטופלת במשאף אני לא חולה בכלום ואין לי שום בעיה במבנה האף.
    השאלה שלי: האם מדובר בבעיה רפואית או שזה משהו שיחלוף עם הזמן ? אני נורא מוטרדת מכך

לקביעת תור
    סגירה
    התעטשות

הוספת תגובה

• התעטשות - תגובה

ד''ר אביגיל ארד
    18/09/2011

לא רואה כל בעיה בזה שהעיטוש נעצר. זה רק קצת מעצבן. אומרים שאם מסתכלים על השמש העיטוש יוצא....:) אבל זה לא ממש בריא לעיניים. זה בטח יחלוף. אם יש הרבה גרוי באף כדאי לנסות תרופה נגד אלרגיה כדי להפחית את העיטושים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שימוש באוטריוין
    אתי
    15/09/2011

שלום במשך שבוע יש לי אף סתום - במצב רגיל אין לי נזלת
    אבל כשאני מקנחת את האף יש לי נזלת צהובה
    קשה לי נורא לסבול את המצב שאף סתום לכן כבר במשך 7 ימים אני משתמשת באוטריוין
    לפני כמה חודשים היה לי ממש גודש באף נזלת מוגלתית והייתי אצל רופא א.א.ג שנתן לי כדורים לאלרגיה ותרסיס לאף שאני לא זוכרת את שמו אבל זה לא ממש עזר
    רק האוטריוין .....
    אני יודעת ששימוש זמן רב באוטריוין לא טוב ....ואני מפחדת שיקרה לי נזק בעתיד ..
    אבל אני ממש לא יודעת מה לעשות ????
    לכן רציתי לדעת מה בדיוק הזמן המדוייק שמומלץ להשתמש באוטריוין ?
    והאם יש תחליף שאני יכולה להשתמש בו , שיקל עליי באותה רמה של אוטריויון ..כי אני ממש לא יכולה לנשום כשאף שלי סתום ....

לקביעת תור
    סגירה
    שימוש באוטריוין

הוספת תגובה

• שימוש באוטריוין - תגובה

ד''ר אביגיל ארד
    18/09/2011

בשימוש באוטריבין או דומיו למשך יותר משבוע בערך, מתחיל מצב בו הריריות מתנפחות ביתר אחרי שהשפעת האוטריבין פגה לכן כדאי מהר מאד להפסיק את הטיפול הזה. השתמשי במה שנתן לך הרופא ואם הנזלת עדיין מוגלתית אולי כדאי להוסיף אנטיביוטיקה. אפשר להוסיף תרסיס מי מלח. יש תרופות שמכווצות את הרירית וניתנות בכדור, יותר טוב מהשימוש הממושך באוטריבין.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיווי משקל
    טל
    15/09/2011

שלום,
    אני בת 24 ולאחרונה אני מרגישה תחושות מוזרות של חוסר שיווי משקל בזמן עמידה/הלכה .
    ממש כאילו עומדת ליפול.
    לא הייתי אומרת שאלו סחרחורות-לא ממש מרגיש ככה.

לא עברתי אף פעם ניקוי אוזניים או איזשהם טיפולים שקשורים לאוזניים.

האם יתכן שמדובר בעודף לכלוך באוזניים שגורם לבעיה?
    האם ללכת לרופא אף אוזן גורן ולעבור ניקוי?
    מה יכולה להיות הבעיה?

אני מנקה אוזניים עם מקלות אוזניים בשנה/שנתיים האחרונות.

תודה רבה,

לקביעת תור
    סגירה
    שיווי משקל

הוספת תגובה

• שיווי משקל - תגובה

ד''ר אביגיל ארד
    18/09/2011

ליכלוך באזניים אינו גורם לחוסר יציבות בדרך כלל. עליך להיבדק על ידי א.א.ג , רופא עיניים ונוירולוג אם התסמינים יימשכו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הסבר לגבי ניתוח smr+rt fess
    הדר
    15/09/2011

שלום רב,
    ברצוני לדעת מה תהליך ניתוח smr+rt fess,מכיוון שאני אמורה לעבור ניתוח זה בחודשים הקרובים וחשוב לי להכין את עצמי מראש לקראת זה...
    מעבר לזה הנני מעוניינת לדעת אם ישנן צלקות לאחר הניתוח וכמה זמן החלמה וחשוב לא פחות,אם ארצה להוריד טיפה מגבנון שבאפי (באותו הניתוח )מה הסיכונים להפרעה נשימתית עקב כך?והאם זה מומלץ?
    אשמח לקבל תשובה-
    בתודה מראש
    הדר

לקביעת תור
    סגירה
    הסבר לגבי ניתוח smr+rt fess

הוספת תגובה

• הסבר לגבי ניתוח smr+rt fess - תגובה

ד''ר אביגיל ארד
    18/09/2011

ניתוח זה מיועד לפתיחת הסינוסים ויישור המחיצה ומתבצע בדרך אנדוסקופית, כך שאין כל סימנים חיצוניים. רוב הרופאים גם לא שמים טמפון באף אם לא נדרש או ששמים טמפון קטן בסוף הניתוח. יישור גבנון זה כבר סיפור אחר המצריך שבירה של עצמות האף. לגבי הסברים נוספים כדאי לשאול את המנתח המיועד, כי הוא יודע מה הוא עומד לעשות באף שלך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נזלת תמידית
    עצמאית
    14/09/2011

אני בת 39 ,בריאה ,ושנים אני סובלת מנזילה מהאף ,כל הזמן אני עם נייר טואלט בכיס ,הנזלת מימית ושקופה שיכולה פתאום לנזול ,מה שמאוד מפריעה לי ,יש לציין שאני קוסמטיקאית ובונה ציפורניים ,שרוב הזמן הראש כלפיי מטה ,מה שמחמיר את הבעיה ,תמיד סבלתי מנזלת, מה עושים?

לקביעת תור
    סגירה
    נזלת תמידית

הוספת תגובה

• נזלת תמידית - תגובה

ד''ר אביגיל ארד
    18/09/2011

יתכן ומדובר בנזלת אלרגית או מגרוי על ידי החמרים שאת משתמשת בהם. נסי מספר ימים תרופה נגד אלרגיה מאלו הנמכרות ללא מרשם, כגון לורטדין, ותראי אם יש שיפור. כמובן, אם אין סיבה בריאותית שבגללה אסור לך לקחת את התרופה. אם יש שיפור, אולי כדאי לעשות טסטים לאלרגיה. לעיתים מדובר בנזלת וזומוטורית, על רקע גרוי לאף שאינו אלרגי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאביים בעיניים ובמצח
    גלית
    14/09/2011

שלום,סובלת כ-4 ימים מכאבים בהזזת העיניים,בעצם הגבה והמצח,בבדיקת רופא עיניים מקיפה לא נמצא כלום,שלח לצילומים של ארובות העיניים וכו'..
    ממה יכול להגרם הכאב?אין שינוי בראייה או טשטוש כלשהו..ללא חום,נזלת אולי ממש קצת בלילה לא משהו קיצוני..
    הכאב לא בא והולך הוא פשוט קיים שם שאני מזיזה ,מרימה את העיניים..

לקביעת תור
    סגירה
    כאביים בעיניים ובמצח

הוספת תגובה

• כאביים בעיניים ובמצח - תגובה

ד''ר אביגיל ארד
    18/09/2011

בספק אם זה הסינוסים היות ואין נזלת או גודש באף, אבל כדאי בכל זאת להיבדק אצל א.א.ג.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאב דקירות בחצי פנים שמאל בזמן טיסה
    קובי
    13/09/2011

שלום דוקטור
    בזמן הטיסה האחרונה חשתי בזמן הנחיתה כאבים חדים דוקרים וסוג של לחץ באזור העין הראש והאוזן בצד שמאל של הפנים. כמה שעות לאחר מכן סבלתי גם מכאב ראש עוצמתי ובלתי פוסק לשעות ארוכות. עניין זה כבר קרה לפני שנתיים בזמן נחיתה אך מאז עברתי טיסות וזה לא קרה לי עד הטיסה האחרונה. אני נורא מודאג, אשמח אם תעזרו לי, ברצוני לדעת ממה העניין נובע, ממה הכאב נגרם, כיצד מטפלים בזה והאם יש פתרון. תודה מראש

הוספת תגובה

• כאב דקירות בחצי פנים שמאל בזמן טיסה - תגובה

ד''ר אביגיל ארד
    18/09/2011

כפי שיש השוואת לחצים עם חלל האוזן התיכונה, לעיתים זה קורה גם בסינוסים ואם יש גודש כלשהו באף, יכול להופיע כאב מכוון הסינוס שלא מצליח להתאוורר בנחיתה. כדאי להיבדק על ידי רופא א.א.ג לבדוק אם יש בעיה באף או בסינוסים .יתכן שבטיסה הבאה טיפות אף לפני הנחיתה יספיקו כדי לפתור את זה , אבל כדאי לבדוק מה חוסם את האוורור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אטימות וצפצופים באוזן
    שמעון
    13/09/2011

לפני כחמישה חודשים פתאום נסתמה לי אוזן שמאל בקושי שמעתי בה ברגשתי אטימות וצפצופים רופא א.א.ג בדק אותי ולא ראה דלקת או בעיה באוזן ,עשיתי בדיקת שמיעה והייתה ירידה באוזן שמאל .
    לאחר כמה ימים זה השתחרר והכל חזר לקדמותו .
    עכשיו זה קרה לי בדיוק באוזן ימנית שוב רופא א.א.ג בדק אותי ולא ראה דלקת והאוטוסקופיה תקינה ,שלח אותי שוב לבדיקת שמיעה והפעם אוזן שמאל תקינה ואוזן ימין יש ירידה בשמיעה.
    ממה זה נובע למה זה קורה?! האם זה שוב יעבור לבד?!
    ושוב אני חוזר זה קורה בפתאומיות.

לקביעת תור
    סגירה
    אטימות וצפצופים באוזן

הוספת תגובה

• אטימות וצפצופים באוזן - תגובה

ד''ר אביגיל ארד
    18/09/2011

בלי לראות את בדיקת השמיעה אני יכולה רק לשער כי מדובר בירידה פתאומית בשמיעה על רקע עיצבי. הטיפול המיידי במקרה כזה הוא סטרואידים ויש להמשיך את הבירור על ידי בדיקת שמיעה חוזרת, בדיקת BERA ואם יש אסימטריה כלשהי או חשד הייתי עושה אפילו MRI. לא שכיח שזה קורה בשני צדדים, אבל יתכן. חשוב שאראה את בדיקת השמיעה כדי לחוות דעה אם מדובר בבעיה עיצבית או סתם נוזלים באזן, שאז ההתייחסות אחרת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה