מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- נפיחות פתאומים בענבלמודאגת נורא30/09/2011
היום ישבתי עם חברה בחוץ ובפתאומיות הרגשתי משו מציק בגררון
הסתכלתי במראה וראיתי שהענבל נפוח נורא ונוטה לכיון ימין
זה קרה לי בעבר פעם אחת שאכלתי דבש ואני אלרגית אליו ויום למרחת זה התנפח
לקחתי טלפסט וזה עבר תוך שעה-שעתיים
היום לקחתי טלפסט גם וכבר חצי יום שזה לא עובר לי
אני מפחדת ללכת לישון שאני לא יחנק למוות
מה אני עושה ? אין לי סיבה ברורה לנפיחות שלו,זה נורא מציק לי אני לא יכולה לדבר ולא לאכול אני מפחדת נורא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נפיחות פתאומים בענבל - תגובה
ד''ר רועי הוד02/10/2011גשי להבדק אם לא ניגדת עד עכשיו, קשה לענות על שאלה כזו ללא בידקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סחרחורות קשות לאחר ניתוח סינוסיםאשר אלימלך29/09/2011
לפני כ חודש וחצי עברתי ניתוח שכלל סינוסים הסרת קונכיות וסידור מחיצה . הניתוח התבצע בהרדמה מלאה . כעבור כשבועיים מהניתוח החלו להופיע סחרחורות בצורת איבוד שווי משקל ואי יציבות - לדוגמא אני הולך או קופץ ומרגיש שהכל מסתובב לו . סיימתי פיזיוטרפיה של החזרת קריסטלים באוזניים וגם פיזיוטרפיה של מיקוד ראייה ועדיין הסחרחורות תוקפים אותי ... אני מתוסכל לחלוטין ואיני מסוגל לבצע פעולות פשוטות כגון קריאה או הסתכלות ממושכת במסך מחשב . מה עלי לעשות ? האם יש קשר לניתוח ? האם יתכן שמדובר בתופעת לוואי או שמא הרופא המנתח נגע במשהו במערכת הזו שגרם לסחרחורות הנ"ל ? אודה לתשובה בעניין .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סחרחורות קשות לאחר ניתוח סינוסים - תגובה
ד''ר רועי הוד29/09/2011לא רואה קשר בין סוג הניתוח לסחרחורת, הדבר היחיד שעולה בראש הוא שכיבה ממושכת בזמן הניתוח שיכול באמת לגרום לשינוי מקום הקריסטלים באוזן הפנימית, דבר שיכול לגרום לסחרחורת סיבובית בעיקר בשינוי תנוחה. גש להבדק אם לא חולף. כדאי גם לפנות לרופא המנתח להתייעצות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פס שחור בליחהאופיר29/09/2011
לפני שאלתי אני מאחלת לכולכם שנה טובה ובריאה!!!
אני בת 33 כרגע בהריון, שמתי לב להופעת פסים שחורים שמופיעים לסירוגין בליחה. אין קביעות להופעתם בימים או בשעות. ברצוני לציין שעישנתי במשך 16 שנים לפחות קופסה ביום והפסקתי לעשן לפני כשנה וחצי (גם כשעישנתי הופיעו פסים שחורים אך לא ייחסתי לזה חשיבות כי חשבתי אולי נובע מהעישון).
בכללי לפעמים יש ליחה שקופה סמיכה יותר או פחות ולפעמים גם קצת ירוקה.
לא יודעת אם חשוב לציין אך לפני חצי שנה אובחנה אצלי postural tachycardia syndrome.
אודה על תשובתכם מה עליי לעשות?
תודה רבה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פס שחור בליחה - תגובה
ד''ר רועי הוד29/09/2011קשה לי לענות ללא בדיקה. אולי מדובר בשאריות עשן שיוצאות מדי פעם מהריאות או מדרכי הנשימה, פרט לכך לא עולה לי רעיון על מה מדובר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה לעשות? עצה שווה זהברווית28/09/2011
שלום רב לרופאי הפורום
המקרה שלי הוא מוזר או מסובך ובגלל שאין לי מענה חד משמעי אני סובלת 5 שנים.
ובכן בקצרה, מזה 5 שנים אני סובלת מטעם מר מאד בפה ומריחות מהאף מעוותים כלומר מסריחים בצורה קיצונית. הטעמים בפה הם מר מלוח מתוק וחמוץ אשר אותם אני חשה בלשון אך בתוספת של טעם לוואי מר. אני לא נהנית מהאוכל או מנס קפה או משוקולד כי הכל מר ונורא.
אני נוטלת המון שנים כבר כדורים (סרוווקאל/למיקטל/רסיטל) וידוע לי שזה יכול לשבש את המערכת במוח שאחראית לשני החושים. אבל!!!! ושימו לב, הייתי אצל כמה פסיכאטרים וניסו להחליף לי שוב תרופות וזה לא הועיל והזיק לי. (אין תרופה כמעט שלא ניסיתי) ןעם אלה אני מאוזנת אבל סובלת משיבושים שהם עצמם מכניסים אותי לדיכאון נוראי. ולא! אין לי הזיות ריח או תוכן פסיכוטי אני נורמלית לגמריי . אולי יותר מידי נורמלית כדי לבוא לפסיכאטרים הפסיכים שטוענים שזה נפשי ולהראות להם מה
שמצאו לי לפני חודש בסי.טי מערות הפנים:
מחיצת האף סוטה ימינה במידה קלה- באמת קשה לי לנשום יותר מנחיר ימין
קיימת עדות לקונכה בולוזה מצד שמאל
התעבות פוילפאידית של הרירית בסינוס מקסילרי שמאלי
א.א.ג. בדק אותי ואמר לי לעשות ניתוח ויש לי בצקת ונתן לי סטרואידים ל-3 ימים.
הרגשתי רע גלי חום וכו' והיום אחרי חמישה ימים נפתח לי האף הרחתי ריח רגיל ואפילו עישנתי כמה סיגריות ובום! עוד פעם חזר הריח וטעם לוואי
(ד"א כשאני בוכה בכי כבד הכל משתחרר.)
הפסיכאטר אומר לא לעשות ניתוח שזה לא מה שיציל אותי מהזוועה הזו
רופא א.א.ג. ממשיך וטוען שזה לא נפשי זה פיזי ושניתוח יפתור לפחות את בעיית הריחות ולא בטוח את הטעמים.
6 דעות,5 שנים וסבל ארוך ומייגע!!!
אנא עיזרו לי בתשובה אני כבר גמורה מדאגה ומייאוש.
האם ניתוח ישפר את מצבי למרות שלא הייתי מדעיפה ישר.
ספריי משהו?
שתהיה לכם שנה טובה!
תודה
רווית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה לעשות? עצה שווה זהב - תגובה
ד''ר רועי הוד29/09/2011רוית, מצטער אבל יש פה יותר מדי אינפורמציה שקשה להתייחס אליה. אי אפשר לענות על שאלותיך ללא בדיקה מקיפה שלך ושל שאר הבדיקות שביצעת במהלך השנים. מציע שתיגשי לרופא א.א.ג מומחה שיתחיל את הבירור מהתחלה ויציע טיפול במידה וימצא בעיה כלשהי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גרון-גרוגרתישראל28/09/2011
שלום רב,
לאחרונה אני סובל מריפלוקס [וכל הנלווה לתופעה-צרבות, כאבי גרון, צרידות, חספוס בקול, יש לציין שאני עושה שימוש נרחב בקול] שמטופל באומפרדקס. [כ"כ עקב כאבי בטן ולאחר בדיקות נראה כי יש לי בקע בבטן, איני יודע אם ישנו קשר בין השניים]. לאחרונה עם הקושי בהפקת הקול, האם יתכן כי הגרוגרת עלתה או זזה ממקומה כלפי מעלה? (חיצונית כך נראה לי אך תהיתי האם יתכן הדבר).
בתודה מראש,
שנה טובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גרון-גרוגרת - תגובה
ד''ר רועי הוד29/09/2011קשה לי לענות ללא בדיקה. בדר"כ הגורגורת לא זזה ממקומה אלא אם כן היתה איזשהי מכה שגרמה לכך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי אוזנייםאלעד27/09/2011
יש לי כאבי אוזניים מזה שבוע
היום גילתי שיש לי המון שעווה באוזנים
וזה אף מגיע למצב שאני כמעט ולא מצליח לשמוע עד שזה משתחרר לבד
האם יש דרך רפואית לנקות את האוזן?
ואם כן האם חייב להתבצע ע"י רופא אף-אוזן-גרון?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי אוזניים - תגובה
ד''ר רועי הוד29/09/2011אפשר לנסות להמיס את הלכלוך עם שמן פרפין או כל טיפות אוזניים שמנוניות, אם לא יצא לאחר מכן, גש לרופא א.א.ג שישאב לך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעול טורדני עם ליחה מזה 3 שבועותיואל26/09/2011
בעקבות עבודה ממושכת באזור עם אבק בטון, הופיע אצלי שיעול חזק מאד שזעזע את כל הגוף, לאחר כשבוע, כשהמצב לא השתפר פניתי לרופא, קיבלתי סירופ "ברונכיטיס". (אציין שבבדיקת שמיעה הריאות היו בסדר וגם לא נמצא חוסר חמצן) לאחר יומיים של שימוש ללא שיפור משמעותי בדקתי חום ונמצא 37.8, חזרתי לרופא, שנתן לי הפעם כדורים ברונכיטיס + כדורי קודאין לפני שינה. מאז - כשבוע ימים יש שיפור קל בשיעול, החום לעיתים יורד לנורמל ובבדיקות מסוימות עולה מעט 37.5, אך הבעייה לגמרי לא נפתרה ויש לי כל הזמן ליחה בגרון שמאלצת אותי להשתעל, לעיתים עד לכדי סף הקאה. הפסקתי בכלל עם הכדורים. בלילה אני מתעורר מידי פעם עם גרון מוצף בליחה ומשתעל קשות. אני גם מצונן ומנוזל. הדופק שלי במנוחה בימים אלה בין 80 ל - 86, למרות שאני תמיד סביב ה - 60 בימים כתיקונם.
שאלתי היא: האם יתכן שהבעייה נובעת רק מזליגת נזלת מהאף לגרון, ומה יכולה להיות הסיבה לחום הנמוך והדופק המואץ מעט?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיעול טורדני עם ליחה מזה 3 שבועות - תגובה
ד''ר רועי הוד26/09/2011קשה לי לענות על שאלותיך ללא בדיקה. גש לרופא מטפל שיבדוק את הריאות ואת חלל הפה, יכול להיות והמקור לתלונות הוא נזלת שהולכת אחורה אך בשביל זה יש צורך בבדיקה מקיפה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה. עזרת לי רבות
גייניס נחמה30/09/2011תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לקיחת אנטיביוטיקה באזור חמצן דלילגייניס נחמה26/09/2011
שלום,
בני נמצא בטרק בנפל
ויש לו דלקת בגרון מתחיל לקחת מוקסיפן נגד
הדלקת. הוא רוצה להמשיך לעלות לסוף המסלול
שבו האויר דליל ביותר. האם נגרם נזק לאדם
בנוסף לבעייתיות של חוסר חמצן לפעילות הרצויה
של האנטיביוטיקה? אודה לכם על תשובתכם המהירה
בקשתי שיחכה לתשובתכם.
תודה,
נחמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לקיחת אנטיביוטיקה באזור חמצן דליל - תגובה
ד''ר רועי הוד26/09/2011לא מכיר קשר בין הגובה להשפעת אנטיביוטיקה, השאלה אם בכלל הוא זקוק לאנטיביוטיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלקיחת אנטיביוטיקה ללא צורך
נחמה28/09/2011תודה עבור התשובה . לגבי השאלה עם בכלל הוא צריך אנטיביוטיקה
כמובן שאין לי מושג . כי במקום שהוא נמצא אין אפשרות לתת משטח גרון
ולבדוק ולכן ליתר בטחון התחיל לקחת את הכדורים כדי שמצבו לא יחמיר אם יסתבר
שהכאב הנו התחלה של דלקת חיידקית. האם ייגרם לו נזק אם יתברר שלא
היה צורך באנטיביוטיקה? אם לאחר מספר ימים לא יהיה לו חום ולא ירגיש כאב גרון
האם מותר להפסיק את האנטיביוטיקה ? או שהוא חייב לגמור לפחות 7 ימים לקחת
אותם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלקיחת אנטיביוטיקה ללא צורך - תגובה
ד''ר רועי הוד29/09/2011אם הוא כבר התחיל מומלץ על טיפול של לפחות שבוע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קושי בבליעה למרות בדיקת אא"ג+בריוםאורטל26/09/2011
לפני כחודש וחצי חשתי קושי בבליעת מזון והרגשה שמשהו תקוע ומונע מעבר חופשי של מזון מהרגע שבלעתי .
לפני כחודש-בבדיקת אא"ג עם מצלמה דרך האף-לא נמצא דבר חריג חוץ מרפלוקס קל.
בבדיקת בליעת בריום-בדיקה : צלום מערכת עיכול - ושט, קיבה ותריסריון
.מעבר חופשי לאורך הוושט ללא עיכוב
.לא הודגמה הרניה סרעפתית
.לא הודגם רפלוקס
.קיבה עם גבולות תקינים
.הודגם מעבר חופשי לאורך התריסריון
אני עדיין מרגישה קושי קל בבליעה! ממה זה יכול לנבוע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קושי בבליעה למרות בדיקת אא"ג+בריום - תגובה
ד''ר רועי הוד26/09/2011צריך לבדוק שוב אם בדיקה אחת היתה תקינה. קשה לי לענות מה זה יכול להיות ללא בדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סדק באףגנית25/09/2011
לפני 8 ימים קיבלתי מכה באף.
היום פניתי לא.א.ג ששלח לרנטגן ואיבחן סדק קטן. כמו כן זוהתה סטייה חיצונית קלה של האף. הרופא החזיר את האף למקומו (פעולה שלוותה כמובן בכאב עז)
אני קצת מוטרדת כיוון שהאף שלי נראה טיפה שונה ממה שהיה ואולי גם קצת קושי במעבר אויר בנחיר.
בדיעבד נאמר לי שבד"כ מי שמבצע תיקון זה דוקא פלסטיקאי.
הייתי רוצה לפנות לחוות דעת נוספת.
1. האם חשוב לפנות בהקדם, או שאולי עדיף לתת לזה זמן?
2. האם אפשר בכלל "לתקן תיקון"?
2. האם עשויים להיות שינויים בימים הקרובים? אולי נפיחות פנימית שתרד ותאפשר מעבר אויר?
3. הנטייה שלי לפנות לא.א.ג ולא לפלסטיקאי - מה מומלץ?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סדק באף - תגובה
ד''ר רועי הוד26/09/2011בדר"כ מי שמטפל בשבר באף זה פלסטיקאי, רופא א.א.ג רק בודק שהכל תקין מבחינה פנימית. אם יש סדק בלבד ללא תזוזה לא עושים דבר, גם אם יש שבר ללא תזוזה בדר"כ לא עושים דבר. בצקת ונפיחות יורדים בדר"כ לאחר 5 ימים. אם לא חולף פני לבדיקה חוזרת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טימפנופלסטי - ניתוח לשחזור עור התוףשלמה כהן25/09/2011
אני כיום בן 24,
לפני 7.5 שנים עשיתי את הניתוח הנ"ל, אך הנקב לא נסתם בשלמותו וכן הירידה בשמיעה נשארה בדיוק אותו הדבר לפני ואחרי הניתוח ועד להיום.
אני אדם בריא ואין לי כל דלקות רגישויות והפרשות מהאוזן הזו אך כיום בתור סטודנט באקדמיה אני חושב שהבעיה הזו גורמת לי להיות הרבה פחות מרוכז ומפוקס כאשר אני לומד.
אשמח לקבל את חוות דעתך (המנומקת אם את יכולה) לביצוע של ניתוח חוזר ומהם הסטטיסטיקות לגבי ההצלחה בעיקר לגבי החזרה לשמיעה רגילה וכן לגבי סתימת החור.
אם שמעת או שאתה יודע על רופא שמשופשף מאוד בניתוחים אלו, או שיש לו תת התמחות בנושא הנ"ל, מאזור ירושלים אשמח מאוד לדעת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טימפנופלסטי - ניתוח לשחזור עור התוף - תגובה
ד''ר רועי הוד26/09/2011ניתוח לסגירת נקב נותן 90% סיכוי לסגירת הנקב ו-60% סיכוי לשיפור שמיעה, אם הניתוח חוזר הסיכויים כמעט זהים, בתור אחד מצוות רופאי מחלקת א.א.ג בילינסון- ממליץ על רופאי המחלקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צרידות ושיעוללירון25/09/2011
שלום,
אני עובדת כגננת מזה ארבע שנים, ומאמצת מאוד את קולי מידי יום.
בשבוע וחצי האחרונים אני סובלת מצרידות בגרון (שמחריף בשעות הערב ובשעות הבוקר המוקדמות).
בימים האחרונים החל גם שיעול חזק וכאב גרון (בבדיקה אצל רופאת משפחה אין דלקת בגרון).
בלילה כשאני ישנה חזק אני לא משתעלת יש תחושה של התעבות, כשאני מתעוררת לעיתים באמצע הלילה (לטיפול בתינוקת) ומדברת כמה מילים זה מגרה שוב את הגרון ומתחילה להשתעל.
הכאב גרון מוזר הוא מרגיש פנימי יותר ושורף מאוד כשאני מפהקת.
על מה הסימנים הנ"ל יכולים להעיד? האם זה מצריך בדיקה של רופא א.א.ג? , מה אני יכולה לעשות כדי להקל על הצרידות והשיעול עד שהתור שלי יתקיים?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צרידות ושיעול - תגובה
ד''ר רועי הוד26/09/2011יש צורך בבדיקה, קשה לדעת ממה את סובלת ומה גורם לך לכאב או צרידות, המקצוע שלך מרמז על בעיה במיתרי הקול כגון פוליפים או נודולים. גשי לבדיקת א.א.ג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טינטון פועםחיים25/09/2011
שלום,
מהו בדיוק טנטון פועם ? האם זהו צפצוף המופיע בהתאם לפעימות הלב ? או שמא מדובר בשמיעה של זרימת דם בהתאם לפעימות הלב ?
במידה ומדובר במקרה השני, מה יכול לגרום לזה ?
תודה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אגב, הקולות האלו מופיעים רק בלילה ו
חיים25/09/2011ומדי פעם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטינטון פועם - תגובה
ד''ר רועי הוד25/09/2011לטנטון פולסטילי (רעש אותו שומע החולה ולא אדם אחר, בקצב הדופק) סיבות רבות, לפני שמחליטים על טיפול (במידה וקיים) יש צורך בבדיקה של מקור התלונות: בדיקה גופנית, תפקדו בלוטת מגן, אקו לב, דופלר עורקי צוואר, רופא עיניים, נוירולוג וכו'. תתחיל אצל רופא א.א.ג מומחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח הידבקויות באףדניאל25/09/2011
שלום אני דניאל חייל בן 20 לפני שנתיים ושלושה חודשים עברתי ניתוח אנגיופיברומה להורדת גידול ממערות האף , כתוצאה מהניתוח נוצר לי הידבקויות שאומנם לא הפריעו יותר מידי אבל בהמלצת הרופא המנתח הוחלט שלנתח אותי ולהוריד לי את ההידבקויות באף ,
ביום חמישי האחרון עברתי את הניתוח בהרדמה כללית הורדו לי ההידבקויות תפרו לי שם והכניסו לי שני טמפונים לאף למשך שלוש שבועות (!!!)
רציתי לדעת מספר שאלות שאשמח שתעזרו לי -
האם לאחר שלוש שבועות הטמפונים לא ידבקו כבר לאף ויהיה ממש קשה להוציא אותם ? ואם כן איך בדיוק מתכוונים להוציא אותם ?
האם לא מסוכן שהטמפונים ילכו לכיוון עיינים / ראש כי עדיין זאת תקופה ארוכה אשר הטמפונים באף ?
שאלה קצת פחות קשורה , הרופאים המליצו לנוח שלוש שבועות האם ניתן לעשן בתקופה זו שהטמפונים באף ? (נרגילה)
אלף תודות אשמח שתעזרו לי שיהיה שבוע ושנה מעולה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח הידבקויות באף - תגובה
ד''ר רועי הוד25/09/2011למה אתה לא פונה לרופא המנתח? טמפון לא מומלץ להשאיר לתקופה כל כך ארוכה בדר"כ, זה יכול לגרום לזיהומים מקומיים ואף יותר מזה, אם זה אכן המצב, יש צורך בטיפול אנטיביוטי ארוך טווח.לא מומלץ לעשן בתקופה הזו בפרט ובכלל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קולות באוזן שמאלרוני25/09/2011
שלום.
אני בת 26.
בשבועיים האחרונים אני שומעת מעין קולות משב רוח (על פי רוב בקצב של פעימות לב) באוזן השמאלית. זה מטריד אותי מאוד.
מה זה יכול להיות?
אודה על תשובתכם בהקדם,
רוני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קולות באוזן שמאל - תגובה
ד''ר רועי הוד25/09/2011כשחולה שומע רעש שלא נשמע על ידי מישהו אחר ועוד בקצב הלב (טנטון פולסטילי), צריך לבדוק אותו ולבצע בדיקות נוספות כגון בדיקת שמיעה וכו'. אם ממשיך גשי לבדיקת א.א.ג מומחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)