מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאבים באוזן ימיןאורלי22/08/2011
היי
מזה שבועיים שיש לי כאבים באוזן ימין בפנים האוזן כמו מן הרגשה כזו שיש גם מים באוזן ביקרתי אצל א א ג ואמר שהוא לא רואה כלום והאוזניים שניהם בסדר גמור מה עליי לעשות ולבדוק עוד? תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים באוזן ימין - תגובה
ד''ר רועי הוד22/08/2011קשה לי לומר אך יש צורך בבדיקה מקיפה של האוזניים, חלל הפה והגרון שיכולים לפעמים להקרין לכיוון האוזן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ באוזניים בעת טיסותמור22/08/2011
שלום רב,
תהייה: האם הגוף "מסתגל" לשינויי הלחצים בעת המראות ונחיתות?
כלומר, האם לאחר טיסות רבות מאוד בפרק זמן קצר יחסית יתכן והלחץ והכאבים באוזניים ילכו ויעלמו?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ באוזניים בעת טיסות - תגובה
ד''ר רועי הוד22/08/2011יכול להיות שהגוף עושה אישזהי אדפטציה (שינוי) כשהוא חש שיש שינוי לחצים לעיתים קרובות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי אוזניים במטוסלולה21/08/2011
שלום,
אני מאוד סובלת מכאב אוזניים חד בעת נחיתה במטוסים מסויימים. רציתי לדעת האם יש טיפול כלשהו באמצעות כדורים או שיטה אחרת אשר עשויה להפחית את הכאב בזמן הנחיתה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי אוזניים במטוס - תגובה
ד''ר רועי הוד22/08/2011בדר"כ לעיסה של מסטיק/שתיה/אכילה לפני נחיתה או המראה יכולים לשפר את הלחץ באוזניים כתוצאה מהפעלת שרירי לעיסה/בליעה ושחרור הלחץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבי אוזניים בטיסה
חני05/08/2012שלום רב!
בני בן תשע וחצי אמור לטוס לחו"ל בקרוב.
בפעמים האחרונות שטסנו סבל מכאבי אזנים/ראש בטיסה.
נא עזרתך להקלת התופעות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבי אוזניים בטיסה - תגובה
ד''ר דן גוטמן06/08/2012פרט לטיפות אוזניים להקלת כאבים אין טיפול אחר ידוע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אי נוחות בגרוןאייל ב20/08/2011
שלום רב,
אני בן 28, בחור בריא, לא מעשן,
מזה כ -8 חודשים אני מרגיש תחושת אי נוחות בגרון המלווה בהרגשת דביקות ויובש בגרון בחלק השמאלי. אין לי בעיה בדרכי הנשימה, יש לי תיאבון כרגיל, אין לי בעיות של טעם וכו'.
יש לציין כי אני מטופל אצל רופא אף אוזן גרון, לפי איבחון שלו בטלסקופ, הוא אומר שזה כנראה פוליפים./אדנואידים. במקביל עשיתי צילום C.T צוואר רקמות רכות ולפי צילום זה לא התגלה משהו מיוחד, בפעם האחרונה הוא אמר שהוא ירשום אותי לביופסיה כדי לשלול גידול ואם זה פוליפים אז חיים עם זה..דבר נוסף, בתחילת הטיפול קיבלתי כדורי אריוס נגד אלרגיה וזה לא עזר, עשיתי במהלך התקופה משטח גרון ויצא חיובי פעם אחת ולקחתי אנטיביוטיקה שהוציאה את החיידק...
האם יכול להיות שאני צריך לקבוע פגישה עם רופא מומחה נוסף,
האמת שכבר נמאס לי מהתחושה הזו (של להרגיש את הגרון), אני רוצה לחזור לתקופה שבה לא הרגשתי שמשהו מציק לי, אף על פי שאני אסייג ואומר שאני ממשיך לתפקד וללכת לעבודה..
אשמח לעזרתכם,
אייל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אי נוחות בגרון - תגובה
ד''ר רועי הוד21/08/2011קשה לענות ללא בדיקה.אם מדובר ברקמת אדנואידים אז ביופסיה באמת באה בחשבון בגילך.קשה לי להאמין שזו הסיבה לתלונותיך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינוי בחוש הריחמימי20/08/2011
שלום,
אני בת 28 בריאה.
כבר מספר ימים שחוש הריח שלי השתנה: ריחות חזקים אני מריחה כריח רע. לדוגמא, קוראסון חם, שמפו או סמרטוט לח מריחים לי באותו ריח רע מוזר (אינני יכולה לסווג את הריח לסוג מסוים)
עד כדי כך שעוגה חמה לא הייתי מסוגלת לאכול והרגישה לי בטעם משונה).
ישנם ריחות שאני מריחה כרגיל.
מה זה יכול להיות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינוי בחוש הריח - תגובה
ד''ר רועי הוד21/08/2011התחלת תרופה חדשה?היית מצוננת או חולה?אם התשובה להכל היא לא כנראה שזה משהו זמני שיסתדר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
מימי21/08/2011תודה. בימים האחרונים אני משתעלת עם ליחה מדי פעם.
הייתי אצל רופא היום ובבדיקה ידנית ראה שהכל נקי. המליץ על צילום תעלות האף.
יש משהו שיכול להקל עליי בינתיים כנגד הריח?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
ד''ר רועי הוד22/08/2011אני לא חושב שצילום יקדם אותך. ככל הנראה יש לך צינון שגורם לשינוי בחוש הריח, דבר שמסתדר ברב המקרים לאחר שהצינון חולף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נוזלים באוזניים -מתי זה עובר?שני20/08/2011
אשמח לתשובה ועצה לשאלותי ........
הרופא בדק לי את האוזן וגילה שם נוזלים וזאת האוזן הטובה שלי ונתן לי אנטיביוטיקה בשם זינט עד כמה באמת זה יוכל לעזור לפי דעתך ?
האוזן נסטמת לי כול יום כול כמה שעות , אציין שכדי לפתוח אותה אני נעזרת על ידי פמפום עם האף ולחיצה חזקה באוזן שבה אני שומעת רעשים וזה עוזר לי לפתוח זמנית את האוזן כי אחרי כמה שעות היא נסטמת שוב , אני חושבה שזה שאני לוחצת על האוזן זאת שיטה לא טובה כי כאלו הנוזלים חזרה וחוסמים לי שוב את השמיעה.
בכול מקרה, בלי קשר לפמפום וללחיצה הזאת שאני עושה האם תופעה של אוזניים נסטמות כול הזמן וגם מין קליקים כאלה אופינית לנוזלים באוזניים?? זה ממש מקשה עלי ביום יום וכמה זמן לוקח עד שההפרעה הזאת עוברת ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נוזלים באוזניים -מתי זה עובר? - תגובה
ד''ר רועי הוד21/08/2011נוזלים בדרך כלל חולפים ללא טיפול. אם לא ניתן לטף בשילוב של אנטיביוטיקה,ספריי לאף ומשהו נוגד אלרגיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלת נוספת לגבי תרסיסי אף
שני21/08/2011האם כול תרסיס לאף עשוי לעזור , לא משנה איזה ?
יש לי תרסיסים בבית במרשם רופא אבל הפעמים שאני יכולה להשתמש בהם ביום היא מוגבלת ולכן חשבתי לקנות תרסיס לאף ללא מרשם רופא בשם אוטרימר, הוא יכול לשפר את המצב ?
תודה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלת נוספת לגבי תרסיסי אף - תגובה
ד''ר רועי הוד22/08/2011אוטרימר זה מי מלח, לרב נותנים ספריי לאף שמכיל סטרואידים או חומר אנטיהיסטמיני כגון רינולסט או פליקסונייז.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצע בגרון שגורם לכאב אוזנייםיפעת19/08/2011
שלום רב,
לפני מספר ימים הופיע לי כאב חד בצורת דקירות כל כמה דקות באוזן ימין. הכאב מלווה בכאב אוזן בזמן שאני בולעת ואף צד ימין של הפנים (הלחי, הרקה ואזור הקרקפת מאחורי האוזן) כואב.
בבדיקת רופא אא"ג, נאמר לי שהאוזן תקינה ומדובר בפצע בגרון.
באיזה סוג של פצע מדובר ומה עושים בשביל לטפל בו?
בינתיים אני לוקחת משככי כאבים כי הכאב הוא בלתי נסבל ומחכה שיעבור.
האם לא צריך אנטיביוטיקה? אולי שטיפת מלח?
אודה על תשובתך.
יפעת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פצע בגרון שגורם לכאב אוזניים - תגובה
ד''ר רועי הוד22/08/2011בדר"כ פצה בלוע (אפטה) תגרום לכאב רב שיקרין לאוזן, חולף ללא טיפול ברב המקרים, ניתן להשתמש בנוגדי כאב מקומיים או סיסטמיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום לוע האף לתינוק בן 8 חודשיםאושרית19/08/2011
שלום,
בני בן ה-8 חודשים נוחר,ישן לעיתים עם פה פתוח.מנוזל לעיתים קרובות ובובל מליחה.
רופא א.א.ג הפנה אותנו לצילום לוע האף ומעבדת שינה.הרןפא אמר שהשקדים שלו מוגדלים.השאלה היא האם לבצע צילום רנטגן בגיל כ"כ צעיר? זה לא מסוכן? והאם מגלים פוליפים ,מאיזה גיל מנתחים? אם לא ניתן לטפל בגיל זה אז למה לעשות צילום?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צילום לוע האף לתינוק בן 8 חודשים - תגובה
ד''ר רועי הוד22/08/2011בדר"כ לא מנתחים פוליפים בגיל כזה אלא אם כן המצב קיצוני מאוד. הייתי ממתין לפחות לגיל שנה ואז שוקל מה לעשות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב ממושך באוזן הנמשך לראש והצווארדוד18/08/2011
שלום,
מזה תקופה ארוכה אני סובלת מכאב באוזן (ימני בעיקר). בקרתי פעמיים אצל רופא אא"ג והוא שאב לי נוזלים/שעווה מהאזניים.
הכאב מציק לי בעיקר בשעות הערב.
לאחרונה אני חשה בכאב באופן חד יותר עם משיכה לכיוון הראש.
בשבוע האחרון מתווספת לתחושה בחילה וסחרחורת וכבדות בראש, מעין משיכת הגוף לכיוון אחד.
וגם האף בחלק העליון כואב לי.
יש לציין כי שיני הבינה שלי בשלבי סיום צמיחה ונראה כי הם מצליחות לבקוע באופן מלא.
כמו כן, יש לי הרבה "קנקים" ותזוזות של הלסת העליונה והתחתונה בעיקר בשעת אכילה.
אשמח לקבל תשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב ממושך באוזן הנמשך לראש והצוואר - תגובה
ד''ר רועי הוד22/08/2011איני יודע ממה להתחיל. את מתארת הרבה בעיות, כדי לדעת אם יש סיבה לדאגה יש צורך בבדיקתך, צריך לבדוק לא רק את האוזניים אלא את כל מערכת אף אוזן וגרון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צרידות פתאומיתאתי17/08/2011
שלום וברכה.
בשבועות האחרונים תקפה אותי צרידות קשה. התופעה לא מלווה בכאב כלשהו אלא בצרידות שמקשה מאד על הדיבור. בתחילה חשבתי שמדובר בתופעה חולפת אך אין הדבר כך.
אשמח אם תוכלו לייעץ לי מה עלי לעשות ומה הסיבה שיכולה להיות לתופעה זו.
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צרידות פתאומית - תגובה
ד''ר רועי הוד22/08/2011לצרידות סיבות רבות: דלקת, זיהום, שינוי אנטומי במיתרי הקול וכו'. צריך לבדוק ולראות מה הסיבה ואז להחליט על טיפול מתאים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ באוזנייםיעל17/08/2011
אני סובלת כבר זמן רב מלחץ באוזניים. האוזניים מרגישות סתומות כמו בתחושה של טיסה ויש לי צורך לשחרר את הלחץ (לפמפם). כל פעם שאני בולעת יש לי "קנאקים" באוזניים. הלכתי לרופא אף אוזן גרון לפני כשנה וחצי והוא לא מצא שום דבר מיוחד. שלח אותי לבדיקת שמיעה שיצאה תקינה. הדבר המוזר הוא שבזמן ההריון (ילדתי לפני חודשיים וחצי) הלחץ נעלם וחזר עכשיו אחרי ההריון. הרופא ציין שזה יכול להיגרם מסטרס. האמנם? מה זה יכול להיות? איך מפסיקים את זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ באוזניים - תגובה
ד''ר רועי הוד22/08/2011קשה לי לענות ללא בדיקה, יכולות להיות לתלונותיך סיבות רבות כגון נוזלים, דלקת, בעיה בעור תוף וכו'. גשי להבדק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אטמי אוזנייםיגאל17/08/2011
שלום,
אני מאוד אוהב ומעדיף לישון בשקט מוחלט
לפיכך לעיתים כיש בזה צורך אני משתמש באטמי סיליקון בלילה
האם שימוש באטמי אוזניים למשך הלילה כולו פוגע במשהו?
האם ישנה מגבלה כלשהיא בנושא?
אילו סוג של אטמים מומלצים לשנת לילה
אשמח ואודה לתשובות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אטמי אוזניים - תגובה
ד''ר רועי הוד22/08/2011אטמים לא אמורים לפגוע מבנה או תפקוד האוזן. ישנם אטמים שמותאמים אישית למבנה האוזן וכאלה שלא, השיקול בידך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אי נוחות מתמשכת סביב אוזן ימיןרותם17/08/2011
שלום,
מזה שלושה שבועות אני סובלת מאי נוחות בגרון, אוזן ימין, עורף וכן חום תת פיברילי שמתגבר אחה"צ ערב (37.5 כאשר מאז ומעולם אני 36.5). כמו כן מאחורי האוזן וקו הלסת (בגובה התנוך) אני מרגישה כמו מעין גולה קטנה שנמצאת שם כבר מספר חודשים. חלה החמרה מתונה בלבד בסמפטומים אך הם אינם עוברים מזה זמן והחום הנמוך מדאיג אותי. מעולם לא סבלתי מדלקות אוזניים וגם כעת איני רואה סיבה חיצונית לכך (לא הייתי בים/בריכה). קשריות הלימפה שלי לאחרונה מאוד פעילות (מתנפחות ומתכווצות ללא סיבה מזוהה) אך בדיקת דם לפני שבועיים לא העלתה דבר פרט לשקיעת דם מהירה מהנורמה שקיימת אצלי מספר שנים ללא הסבר.
אילו בדיקות לעשות? האם ניתן להסתפק בבדיקת אוזניים של רופא משפחה?
רוב תודות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ובהמשך לכך
רותם19/08/2011אוסיף כי בבדיקה אצל רופא משפחה אתמול לא נראו סימני דלקת. בבדיקה ראשונית של השמיעה באמצעות חיכוך אצבעות ליד האוזן שמעתי את הקול אך הייתי נותנת ציון 8 לעומת 10 באוזן השניה.
הוא אכן הרגיש גוש (קשרית לימפה?) קשה מאחורי האוזן ותחקר אותי אודות הכאבים שבאים ונעלמים כשלוש פעמים בשעה.
לבסוף הוא שלח אותי לבדיקות דם נוספות - בעיקר ויראלית (אך לא משטח גרון או מומחה אא"ג).
התור בקופה לאא"ג הוא כשבועיים? האם יש דחיפות המצדיקה תיאום תור פרטי?
תודה,
רותם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהובהמשך לכך - תגובה
ד''ר רועי הוד22/08/2011קשה לי לענות אם יש צורך בבדיקת א.א.ג דחופה. את מתארת סימפטומים רבים שיכולים להעיד על מחלה ויראלית/חיידקית או סיבה אחרת. הבירור שהתחלת טוב, הייתי ממשיך בירור אצל רופא משפחה ואם כאבי האוזניים/גרון לא חולפים פונה לרופא א.א.ג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- FNAיאיר16/08/2011
שלום
בן 49
בבדיקה של עורקי צוואר נתגלגה במקרה בלוטת תריס מוגדלת
בעקבות בדיקת אולטרסואנד של בלוטת התריס אונה ימנית גודל 4X4 ס"מ
נשלחתי ל FNA
תוצאות:
משטחים היפרצלולרים רוב התאים קטנים מסודרים בצורה צפופה בקבוצות רובם עגולות לפעמים בצורת דמוי פפילות ,זוהו מעט קולואיד ומעט מאוד מקרופגים , לא זוהו תאי דלקת מונונוקליארים
או תאי ענק רב גרעיניים ,התמונה מעוררת אבחנה מבדלת בין קשר היפרפלסטי דומיננטי לבין נגע נאופלסטי
אודה על הסבר לבדיקה בעיקר למשפט של אבחנה מבדלת
ומה לדעתך המשך הברור הרצוי
תןדה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר FNA - תגובה
ד''ר רועי הוד16/08/2011מה גודל הקשר באונה הימנית? מאיזה צד הניקור? מה יש בצד השני? בכל אופן אבחנה מבדלת אומרת כי יש מספר אופציות ותשובה סופית תהיה לאחר ביופסיה (כריתת האונה). גש לרופא מטפל שיפנה אותך להמשך טיפול. בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעול מציק וטורדנישוש15/08/2011
שלום רב
בתקופה האחרונה אני סובלת משיעול מציק וטורדני בתדירות של פעם ביום
זה שיעול שגורם לי תחושת חנק ויובש נוראי בגרון ובפה והוא מופיע פתאום
זה גורם לי ממש לאי נעימות כי לפעמים אני נתקפת בו כשאני בחברת אנשים
הוא גורם לי לדמוע ולהזיל ריר, אני מרגישה כל הזמן יובש בגרון ובפה
חשוב לי לציין שאני ממעטת לשתות מים, האם יש קשר ?
עדיין לא ביקרתי אצל רופא מומחה
מצפה לתשובה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיעול מציק וטורדני - תגובה
ד''ר רועי הוד16/08/2011לשיעול ישנן סיבות רבות, רק חלקן קשור למערכת א.א.ג. תתחילי בבדיקת רופא משפחה, אולי יש משהו בריאות/קנה נשימה. אם הבדיקה תהיה תקינה, פני לרופא א.א.ג שיראה אם יש נזלת/רפלוקס וכו'.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)