מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גודש באוזניים ובמצחגיל25/07/2011
מזה מספר שבועות אני חש בגודש באוזניים ("אוזניים סתומות") ולחץ במצח.
רופא המשפחה רשם לי טיפול אנטיאלרגני, יש יפור מסויים, אבל התופעה עדיין חוזרת על עצמה.
חשטב לי לציין כי אני לא מנוזל, אבל מרגיש כאילויש לי ליחה צמיגה בגרון.
האמנם אלרגיה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גודש באוזניים ובמצח - תגובה
ד''ר רועי הוד25/07/2011יכול להיות שמדובר באלרגיה, עשית תבחינים מתישהו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני אלרגי לקרדית אבק
גיל25/07/2011תודה על התשובה,
אבל בד"כ האלרגיה מתבטאת בנזלת נוזלית, דמעות וכו'
בגודש שאני סובל ממנו עכשיו אין לי נזלת כלל. יש לי "טעם" של ליחה ומדי פעם אני מוציא מעט ליחה, סמיכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני אלרגי לקרדית אבק - תגובה
ד''ר רועי הוד26/07/2011אלרגיה יכולה להתבטא בדמעת, נזלת, צינון, גודש וכו', לכן על פניו נשמע שיש לך אלרגיה, טיפול נוגד אלרגיה טוב יכול לעזור לך. המנעות כמובן זה הדבר המומלץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיידקנעמה25/07/2011
שלום רב
בני בן ה-6 הוא נשא סטרפטוקוק
מה המשמעות? האם הוא נולד עם זה? האם זה דבר שיעבור לו בעתיד?
מלבד זאת בחודשים האחרונים יש לו טיקים בעיניים. ובבדיקת משטח גרון שוב התברר שיש את החיידק
האם יש קשר ישיר בין הטיקים בעיניים לבין החיידק?
תודה
וסליחה על ריבוי השאלות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיידק - תגובה
ד''ר רועי הוד25/07/2011לא מכיר קשר בין טיקים בעיניים לנשאות לחיידק. ישנם הרבה אנשים נשאים, אין דבר לעשות עם זה, אם מתפתח חום, כאבי גרון וכו'- יש מקום לטיפול אנטיביוטי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נוזלים באוזניים וירידה בשמיעהאיריס25/07/2011
שלום רב,
בני בן שלוש ועשרה חודשים. התפתחות השפה שלו החלה בגיל יחסית מאוחר (החל לדבר משפטים בגיל שנתיים וחודשיים). כיום קיימים שיבושי היגוי שלעיתים מתסכלים אותו. לבני יש הפרשות רבות מהאוזניים, רופא א.א.ג ניקה לו את האוזניים מספר פעמים וערכנו מבדקי שמיעה שיצאו לרוב תקינים. בנוסף, התגלה כי קיימים אצלו נוזלים באוזניים. היינו במעקב לאורך כל השנה ואף התחלנו טיפול אצל קלינאית תקשורת, אך לאחרונה נראה כי הירידה בשמיעה החמירה והילד שואל הרבה "מה?" כשמדברים אליו. עשינו בדיקת שמיעה והתגלה שיש ירידה בשמיעה בשתי האוזניים (ירידה בינונית וקלה) ועל כן הרופא המליץ על ניתוח כפתורים.
האם יש צורך לגשת לחוות דעת נוספת? האם קיימת אלטרנטיבה אחרת לפתרון מבלי לבצע ניתוח? לדוגמא עם מכשיר האיירפופר
תודה רבה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נוזלים באוזניים וירידה בשמיעה - תגובה
ד''ר רועי הוד25/07/2011במידה ויש איחור התפתחותי, ירידה בשמיעה בבדיקה והמצאות נוזלים מזה זמן רב, נראה לי שלא תוכלו להמנע מהכנסת כפתורים. ניתן לנסות את מכשיר האירפופר אך אין לי הרבה ניסיון איתו והבנתי שהוא לא הוכח כיעיל במיוחד, הבעיה שהוא יקר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צפצופים באוזניים בזמן ריצה.גל25/07/2011
כשאני רץ.. במיוחד למרחקים גדולים (מספר קילומטרים..)..
מתחילים לי צפצופים באוזניים שמסתיימים כשאני מסיים לרוץ..
מה זה יכול להיות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צפצופים באוזניים בזמן ריצה. - תגובה
ד''ר רועי הוד25/07/2011קשה לי לומר, אולי רוח שגורמת לך לגירוי של עור התוף, פרט לכך לא יודע מה יכולה להיות הסיבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יבלות במיתרי הקולאביב24/07/2011
שלום מזה יבלות המיתרי הקול זה נפיחות או גידול?והאם זה מסוכן הופרך לסרטני?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יבלות במיתרי הקול - תגובה
ד''ר רועי הוד24/07/2011יבלות בדר"כ אצל חולים שמרבים בדיבור, בדר"כ שפיר אך במידה ולא חולף לאחר שיעורי דיבור, יש צורך לנתח ולשלוח לבדיקה פתולוגית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גרודים ויובש באוזןרונה24/07/2011
כבר כמה חודשים יש לי גרודים באוזן בפנים ויובש כבד באוזן הלכתי לרופא משפחה שנתן לי dexamethasone-neomycin-pol cf עוד לא השתמשתי בזה,רציתי לדעת אם אני יכולה לעשות דברים יותר טבעים להקלה על הגירודים והיובש כמו למרוח שמן זית?או עדייף לפנות לרופא מומחה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גרודים ויובש באוזן - תגובה
ד''ר רועי הוד24/07/2011גרד יכול לנבוע מדלקת מקומית, בעית עור וכו'. במידה ואין דלקת ותעלת האוזן נראית תקינה, אני אוהב לתת משחת טרידרם למספר ימים, רב הפעמים זה עובד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלוטת הפרוטיססמדר24/07/2011
לפני בערך חודשיים גיליתי נפיחות מעין גוש בבלוטת הרוק הגדולה בצד ימין .
לאורך כל הזמן כולל עכשיו אין כאבים . ישנה רק נפיחות בבלוטה הזו - בלוטת הפרוטיס .
הלכתי לרופא משפחה ולרופא נוסף שניהם שלחו אותי לבדיקות דם ולמשטח גרון .
המשטח יצא שלילי- כלומר אין חיידק, ובדיקות הדם יצאו תקינות .
קבעתי תור לרופא א.א.ג היא שלחה אותי לאולטראסאונד בצוואר - לפי התמונות נראה שיש גוש - מעין נפיחות בבלוטה אך הכל נמצא תקין, הרופאה לא ידעה מה זה .
היא קבעה לי טיפול נסיוני של צריכת אנטיביוטיקה - מוקסיפן שלוש פעמים ביום במשך עשרה ימים, כי חשבה שיש דלקת בבלוטה .
לאחר עשרה ימים חזרתי לרופאה עם אותה נפיחות ושום שינוי .
עכשיו היא שולחת אותי לאולטראסאונד חוזר בצוואר- באותו המקום, לצורך השוואה - לפני טיפול אנטיביוטי ולאחר טיפול אנטיביוטי .
חשוב לי לציין שאני לא חשה בשינוי בגודל הבלוטה לאחר הטיפול האנטיביוטי .
הרופאה גם ציינה שהיא תשלח אותי לדיקור בבלוטה - ביאופסיה .
אני מאוד רוצה לדעת מה זה יכול להיות, האם זה מסוכן ? האם בכל הזמן הזה, זה יכול להתפתח למשהו רציני ? מה עושים עם זה ?
תודה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלוטת הפרוטיס - תגובה
ד''ר רועי הוד24/07/2011צריך לשלול גידול שפיר או ממאיר של הבלוטה. סיבות רבות לנפיחות של בלוטת רוק: דלקת, זיהום, מחלה רב מערכתית, גידול שפיר/ממאיר. במידה ולאחר טיפול אנטיביוטי הממצא לא חולף/ במידה והוא נמצא זמן רב, יש צורך בהמשך בירור שכולל סונאר של איזור הבלוטה והצוואר וניקור הממצא לקבלת תשובה ציטולוגית (תאים), רק לאחר מכן ניתן לדון על מהות הממצא ולהחליט כיצד לטפל במידת הצורך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות עם ה"הליקס"מיכל24/07/2011
עשיתי עגיל "הליקס" כבר לפני די הרבה זמן, בערך חודשיים, השתדלתי להקפיד לשים משחה אנטיביוטית בהתחלה, ואחרי שלוש/ארבע שבועות כבר לא הרגשתי כאב כלל ולכן החלפתי את העגיל הרפואי לעגיל אחר. אני לא יודעת אם זה בגלל העגיל, או בגלל סיבה אחרת אבל עכשיו יש לי קצת בעיות - אמרו לי כל הזמן לסובב את העגיל הרפואי כדי שהוא לא יידבק או משהו כזה, ובאמת סובבתי ולא קרה כלום. עכשיו העגיל החדש מידי פעם כאילו נתקע (זה חישוק קטן) וזה די כואב לסובב אותו. בנוסף משני הצדדים יש בלוטות קטנות צמודות לחור, לא משהו רציני. אני יודעת שזה יכול להעיד על דלקת או זיהום אבל אני לא חושבת שזה העניין. האיזור לא חם/נפוח/אדום.
מה לעשות? האם לחזור לעגיל הרפואי? זה מצריך רופא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות עם ה"הליקס" - תגובה
ד''ר רועי הוד24/07/2011קשה לי לענות ללא בדיקה. על פניו, נשמע כי אין דלקת וכי אולי מעט הפרשה שהתייבשה גרמה לו להתקע. תנסי להמיס אותה עם מי חמצן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקררות שהפכה לגירוי ושיעול כבדטיפאני24/07/2011
מזה שבועיים. עכשיו אני "נובחת" מעמקי בית החזה בעוצמה רבה וקני הנשימה והגרון מגורים מאד. בזמן השיעול התכוף הראש מתפוצץ לי והריאות כבר כואבות. זה התחיל כויראלי ולא היה טעם לטיפול אנטיביוטי. יש לי נטייה לזה פעם בכמה שנים ואז זה נמשך חודשים. רק משאף סטרואידים חזק עזר בעבר. עכשיו זה לא עוזר. כלום לא עוזר. יש פתרון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התקררות שהפכה לגירוי ושיעול כבד - תגובה
ד''ר רועי הוד24/07/2011קשה לענות ללא בדיקה. לא בטוח שהבעיה היא בכלל בתחום א.א.ג ואולי יש דלקת ריאות או מחלת סימפונות, גשי לרופא משפחה להבדק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נחיר ימין נחסםחיים23/07/2011
זה כמה שבועות שנחיר ימין שלי נחסם בגלל מחיצה עקומה. זה גורם לי לכאבים בתוך האוזן ובצד ימין של הראש (קצת). בכל פעם שאני מרחיב ידנית את המחיצה בנחיר הימני אני מקבל אוויר והכאב מפסיק מה גם שהאוזן מורגשת כסתומה אך היא לא מבדיקות שעשיתי אצל רופא. אבשק את עזרתכם הדבר נמשך זמן רב. מה עליי לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נחיר ימין נחסם - תגובה
ד''ר רועי הוד24/07/2011אם קיימת סטיית מחיצה הגורמת להיצרות מעבר אויר וקשיי נשימה דרך האף, הטיפול היחיד הוא ניתוח ליישור מחיצת אף. הניתוח יכול לשפר את יכולתך לנשום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נחירותאור22/07/2011
ד"ר שלום.
אני בן 30 ולפני כשנה וחצי עברתי ניתוח לישור מחיצת אף והקטנת קונכיות תחתונות. מאז הניתוח, החלה תופעה של נחירות חזקות במיוחד(לטענת זוגתי).
בבדיקת אף אוזן גרון הכל נמצא תקין.
חוש הריח והטעם ילש אצלי למרות שאין הפרעה בנשימה אפית ואינו השתפר משמעותית למרות הניתוח.
אציין כי בשנה וחצי האחרונות עליתי כ-8 ק"ג במשקל(ל-76 ק"ג) בשל שימוש בתרופות נוגדות דיכאון וחרדה.
האם יש קשר בין הנחירות לעלייה במשקל?
האם יש לבדוק גם את הגרון אשר משם מקור הנחירות בדרך כלל?
והאם יש תרסיסים/כדורים מסוימים המכווצים ריריות נפוחות ויעילים להפחתת נחירות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נחירות - תגובה
ד''ר רועי הוד22/07/2011- יש קשר בין משקל עודף לנחירות, ירידה במשקל יכולה לשפר את המצב.
- יש לבצע בדיקת א.א.ג מקיפה כולל חלל פה, גרון עמוק וכו', ישנן סיבות רבות לנחירות.
- טיפול בנחירות תלוי במקום הבעיה, לא יודע איזה ספררי יתאים לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סינוסיטיס ספינאדליראובן22/07/2011
אני סובלת מכאבי ראש חזקים בצד שמאל, לפני 3 שבועות הגעתי למיון, ובסיטי ראו סינוס ספינואידלי שמאלי מלא (יש לציין שזוהי הפעם השלישית שיש לי את אותה בעיה באותו סינוס)אושפזתי ל-8 ימים עם אוגמנטין דרך הוריד ועוד 10 ימים זינסף (IV) בבית דרך הוריד. לאחר סיום הטיפול הכאבים עדיין חזקים ומאוד מטרידים. תור לניתוח בעוד שנה וחצי... האם יש עוד פתרונות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סינוסיטיס ספינאדלי - תגובה
ד''ר רועי הוד22/07/2011למצבים בהם יש מעורבות של סינוס ספנואדלי צריכים להתייחס יותר ברצינות, זה אומר טיפול אנטיביוטי טוב ובמידת הצורך ניתוח לפתיחה וניקוז הסינוס. שנה וחצי לא כדאי לחכות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיידקנעמה21/07/2011
שלום רב
בני בן 6 ויש לו חיידק סטרפטוקוק כל כמה חודשים
לפני כחודש וחצי היה לו את החיידק נטל אנטביוטיקה עשה משטח גרון ושוב יש לו את החיידק.
ושוב אנטיביוטיקה
בנוסף הרופאה אמרה שיש לו ברונכיטיס והוא קיבל סירופ.
יש לציין שהיום ירד לו גם דם מהאף והוא אף הקיא.
האם יש לזה קשר לחיידק או לתרופות?
עד מתי הוא יסבול מחיידק זה? האם כל הזמן יצטרך ליטול אנטיביוטיקה?
תודה וסליחה על ריבוי השאלות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיידק - תגובה
ד''ר רועי הוד21/07/2011הדימום ככה"נ לא קשור לחיידק. ישנם נשאים לחיידק, זה לא אומר שהוא יצטרך לקחת אנטיביוטיקה כל חייו אלא רק מתי שיש כאבי גרון/חום/סיבוכים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלוטת התריסתריס21/07/2011
אני בן 55 .
לפני שנתיים איבחן אנדוקרינולוג קשרית בגודל 3.6 ס"מ באונה הימנית של בלוטת התריס ועשה לי דיקור במרפאה(לא במכון תחת אולטראסאונד) ושלח דגימה למעבדה.
בארבעה המשטחים נמצאו קולואידים חופשיים עם תאים פוליקולרים רגילים מסוג תאי הורטל שמצביעים על זפק קולואידי .
הרופא החליט על מעקב בלבד.
היום אחרי שנתיים מהבדיקה הנ"ל פניתי שוב כי הופיעה לי נפיחות באונה הנ"ל .
בבדיקת אולטראסאונד נמצא שהקשרית גדלה ל 5 ס"מ ולידה נוספת של 9 מ"מ .
רציתי לשאול :
1. האם לא התבקש מהמימצא לפני שנתיים לבצע טיפול או כריתה או משהוא ולא רק מעקב כי למה להסתכן שיהפוך לממאיר .
2. על מה מצביעים המימצאים היום כי אני מודאג .
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלוטת התריס - תגובה
ד''ר רועי הוד21/07/2011- קשה לענות מה היה צריך לעשות לפני שנתיים אך לפי תיאורך, היה בהחלט ניתן לבצע מעקב בלבד.
- היום הממצאים מצביעים על גדילת הקשר והופעת קשר נוסף לידו, הייתי חוזר על ניקור מהקשר הגדול ואם אפשר גם מהקטן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנטיביוטיקהנטע21/07/2011
שלום,
הייתי אתמול אצל רופא אאג כיון שיש לי תחושת אוזן סתומה וקשקשים שגורמים לגרד באוזן (לא ברור לי מה קדם למה החיטוטים במקל או הקשקשת...) בכל מקרה הוא ראה קשקשת באזן ודלקת ופטריה באוזן אחת יותר מהשניה. הוא רשם לי טיפות אגיסטן, דקס אוטיק ואנטיביוטיקה מסוג ציפרופלוקסצין ל- 10 ימים...
אנטיביוטיקה נורא מחלישה אותי בד"כ ועושה לי לא טוב. האם אני יכולה להתמיד בכל הטיפות שהוא רשם ובהנחיות ולוותר על האנטיביוטיקה?
האם הפטריה והדלקת יעברו גם בלי האנטיביוטיקה?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנטיביוטיקה - תגובה
ד''ר רועי הוד21/07/2011בדר"כ בדלקת של תעלה חיצונית אין צורך באנטיביוטיקה דרך הפה אלא רק בטיפול מקומי, אם יש פטרת אגיסטן הוא טיפול טוב, אם יש חשד לדלקת חיידיקת צילוקסן הוא טיפול טוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)