מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שיעול וחיידק בגרוןדינה21/06/2011
שלום בני בן השנתיים ותשעה חודשים, סובל משיעול זה כבר שבועיים בערך. הרופא לקח משטח גרון. והיום קיבלנו תוצאה חיובית שיש לו חידק מסוג step a.
יש לציין שהוא אוכל ושותה רק סובל משיעול חזק. אין לו חום.
האם יש קשר בין החיידק לשיעול?
האם החיידק הזה יכול לפגוע בדרכי הנשימה?
אודה לתשותכם.ש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיעול וחיידק בגרון - תגובה
ד''ר רועי הוד23/06/2011במצבים של צמיחה של סטרפ מהשקדים אין תמימות דעים לגבי התחלת טיפול אנטיביוטי גם אם הילד חש בטוב. במקרה של שיעול הייתי פונה לרופא ילדים מטפל שיחליט אם יש מקום להתחיל טיפול אנטיביוטי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח תשובת MRIמשה21/06/2011
ד"ר שלום,
בחודש 9/2010 נותחתי באוזן שמאל עקב דלקת כרונית , לפניך תוצאת ה-MRI מ- 02.06.11 , מבקש לדעת האם נדרש ניתוח נוסף על בסיס תוצאת ה-MRI.
תודה ובהצלחה במאבק הצודק !
=====================================================
הבדיקה בוצעה בשקלול T2 ובשקלול T1 במישורים שונים דרך תעלות השמע והמוח,לפני ואחרי הזרקת גדולוניום בוצעה בדיקת דיפוזיה DWI , בוצעו חתכים דקים דרך תעלות השמע במישור קורונלי ואקסיאלי
ברקע מצב לאחר ניתוח באוזן שמאל לשיקום שמיעה לפי דיווח.
בוצעה השוואה לבדיקת MRI קודמת מ- 24.06.10
תוצאות:
ניצפת מלאות בתאים מסטואידיאלים משמאל: חלקה בצורה סירכות וחלקה בצורה ריקמתית (החלק הריקמתי בתחתית בתאים המסטואיאלים) , המלאות ניצפת בעלת אות מעורב בשיקלול T1 כאשר לאחר הזרקת גדולוניום ניצפת האדרה קלושה ביותר, בשיקלול DWI ניצפת דיפוזיה מעוכבת בחלק הריקמתי, בחלק תחתון של התאים המסוטאידאלים ובחלק עליון ניצפת דיפוזיה מעוכבת בעלת מבנה פסי.
בהשוואה לבדיקה קודמת מ-24.06.10 המלאות בתאים המסטואידאלים משמאל גדלה ובבדיקה מהיום קיימת דיפוזיה מעוכבת כפי שמתואר מעלה, כאשר בבדיקה קודמת קיים ספק לגבי דיפוזיה מעוכבת בחלקםהתחתון של תאי המסטואיד.
לסיכום:
מלאות בתאים מסטואידאלים משמאל , חלקה בעל דיפוזיה מעוכבת , תמונה זו מתאימה לשינויים פוסט ניתוחיים עם תהליך המתאים לכולסטאטומה במקום ראשון - דרושה קורלציה ל-CT חתכים דקים לאוזניים להערכת הרס העצם ומבנה תעלת השמע הפנימית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פענוח תשובת MRI - תגובה
ד''ר רועי הוד23/06/2011קשה לענות ללא בדיקה של האוזן וללא בדיקת CT טובה כמו שמצויין כי זה מה שישלים את התמונה הכללית ויכוון לגבי אופציה טיפולית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב גרון - משמעות של חיידק סטרפענבל20/06/2011
לבתי היה חום במשך שבוע מלווה בכאבי גרון ואוזניים. הרופאה לקחה משטח גרון ולא המליצה טיפול באנטיביוטיקה. כעת כשיש את התשובות של המשטח נראה שהיה חיידק סטרפ. ועוד הערה few colonies . מה זה אומר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב גרון - תגובה
ד''ר רועי הוד23/06/2011זה אומר שצמח חיידק מסוג סטרפ בכמות לא רבה. במצב כזה בו החום עבר ואין כאבי גרון, אין תשובה חד משעתי לגבי התחלת טיפול אנטיביוטי שאמור בעיקרון רק למנוע סיבוך מזיהום בסטרפ. הייתי ממתין בינתיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כואב לי נורא הגרון והאוזןגלית20/06/2011
שלום.
לפני שלושה ימים אובחנה לי דלקת גרון_(ללא משטח) והייתי אמורה לקחת רפאפן. אני די מפחדת מכדורים, לא לקחתי, ועכשיו הכאב עבר מימין לצד שמאל וגם האוזן כואבת לי מאוד.
א. האם כדאי יעיל ומותר לקחת עכשיו את האנטיביוטיקה?
ב.האם זה נשמע מסוכן?
אשמח אם תפיגו חרדתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כואב לי נורא הגרון והאוזן - תגובה
ד''ר רועי הוד23/06/2011נשמע שמצד אחד זה עבר להיות דו"צ עם הקרנה לאוזן, נראה כהחמרה במצב, הייתי ניגש לרופא מטפל שיחליט אם יש מקום לטיפול אנטיביוטי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח להוצאת שקדים לבת 22מיכל19/06/2011
בתי בת ה-22 ,סובלת מאז היותה ילדה קטנה מדלקות גרון חוזרות ונישנות . כיום היא מיואשת וממש נחושה לעבור ניתוח להוצאת שקדים . האם תוכל להסביר את היתרונות\חסרונות של ניתוח כזה ? תודה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח להוצאת שקדים לבת 22 - תגובה
ד''ר רועי הוד23/06/2011יש אינדיקציות חד משמעיות לניתוח לכריתת שקדים כגון 7 דלקות בשנה אחת, 5 בשנה במשך שנתיים או 3 בשנה במשך 3, בנוסף יש סיבות אחרות. הניתוח בגיל 22 כואב ותמיד יש סיכון של דימום בזמן הניתוח ואחריו. צריך לקחת את זה בחשבון לפני החלטה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריח רע מהגרוןזוהר19/06/2011
שלום רב, הייתי אצל רופא בעניין ריח רע מהפה (הוא לא מגיע מהשיניים -נבדקתי אצל רופא שיניים), הוא בדק אותי עם מצלמה שהחדיר לי דרך האף, ואמר לי שהריח מגיע מאזור השקדים, מהצטברות של חיידקים. הוא הציע להוציא את השקדים. אני לא רופא אבל זה נשמע לי פתרון קצת קיצוני.
1) ייתכן ואפגע במשהו חיוני ע"י הסרתם?
2) האם אין דרך אחרת מניתוח? ידידותית יותר לניקוי אזור השקדים?
3) הרופא נתן לי גם טיפול בכדורים - מטרוג'יל 250 מ"ג שלוש פעמים ביום למשך 10 ימים.
אודה מאוד לחוות דעת נוספת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריח רע מהגרון - תגובה
ד''ר רועי הוד23/06/2011לא הייתי רץ לניתוח. ניתן לנסות שטיפות פה לזמן מה עם תכשיר אנטיביוטי או חומר חזק אחר. אם יש לכלוך תקוע בשקדים (טונסילוליט) ניתן לנסות להוציא אותו במרפאה. במידה והסיבה היא חד משמעית שקדים- יש מקום לניתוח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחושה של פקקים באוזןחני19/06/2011
האם דלקת באוזן , למעט מכאבים, עשוי לגרום לתופעה של תחושה של מעיין פקק באוזן ושמיעה משונה? והאם אוגמנטין מהווה פתרון גם לכך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחושה של פקקים באוזן - תגובה
ד''ר רועי הוד23/06/2011קשה לענות ללא בדיקה, חסימה יכולה לנבוע מלכלוך, דלקת של אוזן חיצונית, אוזן תיכונה, נוזלים וכו'. אוגמנטין טוב לסוג אחד של דלקת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציפצוף באוזן לאחר ניקוי פקק שעווהניסים19/06/2011
בתחילה הובחנה אצלי דלקת באוזן ימין לאחר יום הרגשתי גם ירידה בשמיעה ותחושת אטימות באוזן ימין שהובחנה כפקק שעווה הרופאה הוציאה לי את הפקק (לא בשטיפה או שאיב אלא ע"י "שיפוד " מתכת) ואכן השמיעה חזרה להיות טובה אך מאותו רגע יש לי ציפצופים באוזן השמאלית יש לציין כי עדיין יש לי דלקת באוזן הימנית ואני נוטל תרופות סינופד ומוקסיויט הדשאלה שלי האם ציפצופים אלו אמורים להפסק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציפצוף באוזן לאחר ניקוי פקק שעווה - תגובה
ד''ר רועי הוד23/06/2011בדר"כ צפצופים חולפים לאחר מספר ימים. אם לא- גש להבדק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח לא בבית חולים - מסוכן?מ.19/06/2011
שלום,
בקרוב יש לי ניתוח ליישור מחיצת האף במדיקל סנטר בהרצליה.
חבר אמר לי שלא מומלץ לבצע ניתוח במקום שאין בו חדר מיון, רופא תורן טיפול נמרץ וכו.
כמה הדבר באמת בעייתי במקרה של הסתבכות הניתוח?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח לא בבית חולים - מסוכן? - תגובה
ד''ר רועי הוד23/06/2011ניתוח יישור מחיצת אף יכול להתבצע בקלות במסגרת פרטית, מעט מאוד מקרים זקוקים לחדר מיון ואז הרופא המנתח יכול לרב לשלוח אותך לחדר מיון בבית החולים בו הוא עובד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דפיקות קטנות באוזןשרון17/06/2011
שלום, מדי פעם יש לי פתאום דפיקות קטנות באוזן.. רציתי לדעת ממה זה יכול לנבוע? עכשיו אני גם מרגישה שהאוזן קצת סתומה או כבדה.. לא בדיוק יודעת לתאר את ההרגשה.. מה זה יכול להיות? יש משהו שניתן לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דפיקות קטנות באוזן - תגובה
ד''ר רועי הוד23/06/2011צריך לבדוק ולראות אם יש סיבה לתחושות: נוזלים, דלקת, כלי דם מקומי וכו'.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נזלת כרוניתאביבה16/06/2011
שלום רב!
אני בת 28 וסובלת במשך שנים מנזלת כרונית כל השנה בכל יום בבוקר(התעטשויות בלתי פוסקות,נזלת שקופה), עשיתי טסטים לגילוי האלרגיה ללא ממצאים..
אני משתמשת בתרסיסים לאף שלפעמים עוזרים ולבסוף גם מפסיקים להשפיע..
רציתי לשאול האם מכשיר אדים חמים עשוי להקל את הסבל? ואם כן מה עושים בקיץ? או שאולי מומלץ מסנן אוויר?
ואם יש כאן מישהו/י שהשתמשו במכשיר וזה עזר לו או משהו אחר..אני אשמח לקבל עצות.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נזלת כרונית - תגובה
ד''ר דן גוטמן16/06/2011זה נשמע כמו אלרגיה ותרופות אנטיאלרגיות עשויות לעזור עם תרסיסים לאף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם חובה ניתוח?ויקי16/06/2011
שלום!
יש לי גוש בצוואר, זה כנראה ציסטה.
הנה תוצאות של CT:
. הבדיקה בוצעה בתאריך 12/06/2011
להלן ממצאי סריקה טומוגרפית ממוחשבת של: צוואר
הבדיקה בוצעה במנח אקסיאלי עם שחזור קורונלי וסגיטלי .
הבדיקה בוצעה לאחר הזרקת חומר ניגודי תוך ורידי.
סיבת הפניה: בירור נגע ציסטי בצוואר.
ממצאים:
מרכיבי נאזו -אורו-והיפופרינקס שמורים.
קדמי ומדיאלי לשריר סטרנוקליידומסטואיד משמאל.
מודגם נגע נוזלי, מוגבל היטב, בקוטר כ- 1.5 ס"מ. שומן סביב הממצא שמור ומודגמת הפרדה
ברורה בין התהליך ולבין מבנים אנטומיים סמוכים.
בלוטות הרוק תקינות בגודל ובמרקם.
איזור גלוטי ותת-גלוטי שמור.
כלי הדם הצוואריים תקינים.
בלוטת התריס תקינה בגודל ובמרקם.
אין לראות קשריות לימפה מוגדלות בתחנות הצרביקליות.
. סיכום: התהליך המתואר בצוואר משמאל מתאים לברכיאל קליפט ציסט 2
שאלה:
האם אני חייבת ניתוח? כלומר האם חובה להוציא את זה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם חובה ניתוח? - תגובה
ד''ר דן גוטמן16/06/2011בד"כ ציסטה ברכיאלית נוטה להזדהם עם כל דלקת גרון ואז להתנפחץ מקובל להוציאה בניתוח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם גם פה הרופאים בשביתה?מחכה לתשובה16/06/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
האם גם פה הרופאים בשביתה? - תגובה
ד''ר דן גוטמן16/06/2011לא אנחנו לא בשביתה אולם אנחנו לא מתחייבים לענות מיד על כל שאלה ברגע שהיא נשאלת. יש לנו עוד עיסוקים ( כמו להיות במרפאות ולטפל בחולים שלנו)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צרידות מציקהמחכה לתשובה15/06/2011
שלום,
לפני כ 3 ימים התחיל הסיפור שהתעוררתי בבוקר עם גרון מלא ליחה, שהשתחררה בשעות שלאחר הקימה, וצרידות קלה. באותו היום העברתי הדרכה של שלוש שעות רצופות (אני מנהלת הדרכה לא מדריכה באופן קבוע) יצאתי מההדרכה כמעט בלי קול.
מאז זה לא עובר- כבר יום שלישי ברציפות.
אני עדיין קמה כל בוקר עם גרון גדוש (אולי נכון לציין שאני ישנה עם פה פתוח (תמיד )והגרון מתייבש בלילה)
חשוב לציין שאני מריגשה מצויין בלי חום או כאבים אחרים, טיפה שיעול צרוד גם הוא
אני מצליחה לדבר אך זה דורש מאמץ רב ויוצא לי צפצוף חלש. (בד"כ יש לי קול חזק מאוד ומעט צרוד באופן טבעי)
אני משתדלת לדבר כמה שפחות- לא מדריכה בשלב זה.
מה ניתן לעשות נגד הצרידות וגם הליחה, אך הצרידות מטרידה אותי יותר.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צרידות מציקה - תגובה
ד''ר דן גוטמן16/06/2011לעיתים קיימת נפיחות במיתרי הקול בשל דלקת או מצב אחר. יש לגשת לאבחון ויש טיפול תרופתי מתאים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חנק וכבידות נשימהאודליה15/06/2011
שלום אני בת 29 ובשלוש שנים האחרונות עליתי 30 קילו אני שוקלת 88 כיום קשה לי לנשום כל פעולה קטנה כאילו עשיתי מאמץ רב נשימה כבדה מאוד בלילה אני ניחנקת מתוך שינה ורוב היום אני עייפה וקשה לי לזוז מאוד קשה לי אנא עזור לי בבקשה ותגיד לי מה לעשות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חנק וכבידות נשימה - תגובה
ד''ר דן גוטמן16/06/2011מה נוכל לומר לך מעל דפי האינטרנט
להתחיל לבצע ספורט? לנסות לרדת במשקל?
לבצע בדיקות רפואיות ובירור מקיף על מנת לראות מדוע עלית במשקל ומה פרושה של העייפות שלך
בהצלחה ובברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)