פורום אף אוזן גרון - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבי גרון מלווים בכאבי צוואר
    טלי
    10/07/2011

שמי טלי,
    ואני בת 35, יש לי כאבי גרון (כאב פנימי לא מקשה על בליעה או שתיה ) כחודשיים שמקרינים לצוואר וחלק ראש התחתון. ולפעמים אפילו לסחרחורת קלה. לא מדובר בכאבים חזקים אבל הם די מתרידים. ביצעתי צילום חזה,צילום סינוסים,ואולטרסאונד צוואר ולמעט קשר קטן 9 ממ' בבלוטת התריס (לטענת רופא אנדוקרינולוג לא רציני) הכל תקין. איזה בדיקה אלי עוד לבצע האם תופעות מוכרות?תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• כאבי גרון מלווים בכאבי צוואר - תגובה

ד''ר דן גוטמן
    11/07/2011

הבדיקה הנדרשת היא בדיקת א.א.ג מדוקדקת בלבד

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נאורומה אקוסטית
    שירלי2
    09/07/2011

שלום

אני בת 31. לפני כחודש הרגשתי תחושת עמימות באוזניים ומיד פעם צלצולים ולאחר בדיקת שמיעה התגלתה אצלי ירידה שמיעה קלה עד בינונית באוזן הפנימית (בעצב) בצד שמאל.

קיבלתי סטרואידים, שמיד השפיעו (אפילו לפני התחלת התרופה היה שיפור) ומכיוון שאני מניקה הרופאה שלחה אותי לבדיקת שמיעה לאחר שבוע של תרופות (במקום לסיים את הכמות של שבועיים) והתגלה כי השמיעה חזרה למצב נורמלי ולכן בהדרגה הפחתתי את המינון.

לפני כמה ימים (חודש אחרי), שוב אותה תחושה- שוב בדיקות שמיעה, אותה ירידת שמיעה ובאותה אוזן וטיפול בסטרואידים. לאחר יום שהתחילה התחושה (לפני התחלת התרופה) היו לי צלצולים רבים ובערב סחרחורת מאוד חזקה שעברה לאחר שעתיים.

מאז אין לי יותר צלצולים ולא סחרחורת (שוב, אפילו לפני התחלת הטיפול) והשמיעה לדעתי כמעט חזרה למצב רגיל.

שאלותיי:

1 הרופאה הפנתה אותי ל-MRI. מה הסבירות, לפי התסמינים שציינתי שמדובר בנאורומה אקוסטית? האם מכיוון שזה חזר לי לאחר חודש הסיכויים לרעתי?

2. האם במידה והסטרואידים ישפיעו והשמיעה תחזור למצב רגיל (וזה יוכח אובייקטיבית ע"י בדיקת שמיעה ולא רק לפי תחושה שלי) זה אומר שיש לי פחות מה לדאוג מהנאורומה?

3. תוך כמה זמן מקבלים תשובה מה-MRI?

4. האם כאבי שרירים ועייפות ברגליים (יותר בשוקיים) היא תופעת לוואי של הסטרואידים?

אני חייבת לציין שהיה כמו peak כזה של תחושות שמפריעות (יותר עמימות, צלצולים והפעם גם הסחרחורת) יום לאחר שהבחנתי שיש משהו שונה באוזניים ומיום אחרי - ההרגשה שלי ממש טובה (טפו,טפו..)

סליחה על אורך ההודעה ותודה מראש על המענה.

שירלי

לקביעת תור
    סגירה
    נאורומה אקוסטית

הוספת תגובה

• נאורומה אקוסטית - תגובה

ד''ר דן גוטמן
    11/07/2011

הסבירות של נוירומה אקוסטית נמוכה אולם עדיין יש לבצע MRI . התשובות מגיעות לאחר מספר ימים. נוירומה אקוסטית יכולה להיות גם אם השמיעה חזרה לנורמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאות בדיקת טימפנומטריה
    ספיר
    08/07/2011

צהרים טובים לכולם,
    אודה לכם אם תוכלו להסביר לי מעט על תוצאות בדיקת טימפנומטריה שעברתי לפני מספר ימים ותוצאותיה:

Ri Lt
    s.r.t 40 20
    disc% 96% 96%
    d.b. 75 55

אשמח מאוד אם תוכלו להגיד לי מה אומרות התוצאות האלו לגבי השמיעה שלי.

שבת שלום ומבורכת לכולם,
    ספיר

לקביעת תור
    סגירה
    תוצאות בדיקת טימפנומטריה

הוספת תגובה

• תוצאות בדיקת טימפנומטריה - תגובה

ד''ר רועי הוד
    08/07/2011

בדיקת השמיעה מראה שיש ליקוי קל-בינוני באוזן הימנית, מה זה אומר? כלום, תלוי במצבך, בתלונותיך וכו'. גשי עם התוצאה לרופא א.א.ג, חשוב גם לראות מה הסיבה לירידה (הולכתית או עצבית).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חור בין הנחיריים
    יחיאל
    07/07/2011

שלום,
    אני מרגיש שהנחיריים שלי, בחלק הפנימי שלהם, מחוברות. כלומר, מעשית ייתכן ואני יכול להעביר חוט מנחיר לנחיר... יש לי מדי פעם פצעים מדממים בחלל הנחיריים.
    האם זה מסוכן?

לקביעת תור
    סגירה
    חור בין הנחיריים

הוספת תגובה

• חור בין הנחיריים - תגובה

ד''ר רועי הוד
    08/07/2011

צריך לבדוק, אם יש חור במחיצה זה יכול לגרום לנשימה שרקנית, יובש ודימומים וכו'. הייתי ניגש לרופא א.א.ג לבדיקה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זמר - כאבים דחוף!
    אני
    07/07/2011

שלום אני בן 20 ושר מזה 10 שנים עברתי פיתוח קול אצל שלושה מורים אחד מהם טנור, אני שר חזק מאוד ויש לי שליטה טובה בשירה. לפני 9 חודשים נשבר קולי במהלך הופעה דבר שלא קרה לי אף פעם ולאחר מכן החלו כאבים בזמן הדיבור והשירה פניתי למומחה אא''ג כשזה ציין שהתאמצתי יותר מדיי ועליי לנח שבוע - שבועיים עשיתי זאת וזה אכן עזר אך רק מעט, פניתי בעזרת ייעוץ מקולגה לשני המומחים הגדולים בת''א לטענתו ד''ר בני נגריס וד''ר משה הראל הראשון זיהה נפיחות ודלקת של מיתרי הקול וטען שזה נגרם כתוצאה מרפלוקס ונתן לי כדורי אומפרדקס ( הוא בדק אותי באמצעות סיב אופטי ) , וציין שזה יעבור תוך שבועיים, זה לא עזר ופניתי אליו שוב לקראת הופעה שנסגרה בקהילת יהודי מקסיקו בחנוכה, הוא נתן כדורים מיוחדים שאביו ישראל נגריס רקח והם אכן עזרו אך לאחר מכן זה שוב חזר התייאשתי ממנו ופנתי לד'ר משה הראל שזיהה שוב דלקת של מיתרי הקול ושלח אותי לעשות אניהציות ( זה בחדר הסמוך לחדר שלו במרפאה ) ובנוסף לקלינאית תקשורת אחרי 10 טיפולי אנילהציות זה עזר מעט, ואחרי 4 שיעורי דיבור אמרתי לעצמי שזה די מגוחך שמלמדים בנאדם שעבר פיתוח קול אצל טנור ועוד שני מורים מקצועיים ללמוד לדבר מחדש שהרי אני עוסק בכך כל חיי ומתפרנס מזה. אחרי כל שפיכת הכספים האלו בהמלצת רופאת משפחה עברתי בדיקה של בלוטת התריס והימפה הכל נמצא תקין היא נתנה מתכון של גוגל מוגל שתיתי מזה לפני 3 חודשים רותח בטעות לא ידעתי שאסור פניתי אלייה לרופאת המשפחה והיא אמרה שזה אסור וזה גרם נזק אך לא הרס את המיתרים. פניתי לרופא אא''ג אחר ד'ר מרטין לנדר שזיהה דלקת של מיתרי הקול ונתן לי אנטיביוטיקה בה השתמשתי שבוע בדיוק בתוספת כדורי הומווואקס. חושב לציין שאני סובל מכאבים כשאני מדבר ושר אך אני לא צרוד בכלל פשוע כואב מאוד! כשאני מדבר פחות וכשאני שר יותר. חשוב לציין שאני מתפרנס מזה שנים אמי הייתה זמרת וכך גם אבי , אני מאוד מיואש ומוכן לשלם כל סכום שרק יבקשו כדי להחזיר את עצמי למסלול ללא כאבים. נ.ב אני עדיין שר חזק ועוצמתי וסוגל לרדת לנמוכים אך כואב לי פשוט כך.בבקשה עיזרו לי אף פעם לא הרגשתי כך אני ממש במצוקה.

לקביעת תור
    סגירה
    זמר - כאבים דחוף!

הוספת תגובה

• למה לא עונים לי ?!

אני
    08/07/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זמר - כאבים דחוף! - תגובה

ד''ר רועי הוד
    08/07/2011

לאחר קריאה מדוקדקת של סיפורך, אין לי הרבה מה להגיד פרט לכך שהיית אצל רופאים מצויינים, ללא בדיקה שלך אין לי אפשרות לדעת אם קיימת בעיה ואם כן קיימת איך לטפל בה. אתה מוזמן לפנות למרפאתנו בבי"ח בילינסון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת באוזן לאחר טיסה
    ליאור
    06/07/2011

ד"ר שלום,
    לפני כ-10 ימים חזרתי בטיסה מדרום אמריקה, כאשר אני סובל מנזלת במשך כמה ימים לפני הטיסה וכבר בנחיתה בתחנת הביניים סבלתי מכאבים ולחץ באוזן שמאל.
    לאחר שהנזלת והלחץ באזניים לא פסקו, פניתי לרופאת המשפחה וזאת רשמה לי טיפות אזניים ואנטיביוטיקה לפני כ-3 ימים. בנוסף אני נוטל סינופד בהמלצתה.
    נכון להרגע, השמיעה שלי באוזן שמאל ירדה מאוד, ובנוסף יש לי לחץ קל גם באוזן ימין ואני עדיין סובל מנזלת.
    ברצוני לציין כי הנני בן 25, בריא, ללא עבר של דלקות אזניים.
    שאלתי היא: האם יש סכנה ממשית לשמיעה שלי? והאם יש סיכוי שהדלקת הגיעה גם לאוזני הימנית??

לקביעת תור
    סגירה
    דלקת באוזן לאחר טיסה

הוספת תגובה

• דלקת באוזן לאחר טיסה - תגובה

ד''ר רועי הוד
    07/07/2011

יכול להיות והדלקת של האוזן עם הנוזלים/מוגלה גורמת לכך שתשמע פחות טוב, במידה ולא חולף או משתפר- גש לבדיקה חוזרת של הרופא. בנוסף יכולה להיות דלקת דו"צ אך הטיפול שאתה מקבל אמור לטפל גם בה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משטח גרון
    דניאלה
    06/07/2011

שלום בתאריך 2.7 החלו כאבי גרון + מוגלה בשקדים, כאבי שרירים וגם קצת כאבי ראש ללא חום
    יום לאחר מכן ב 3.7 ביצעתי משטח גרון..
    היום 6.7 הגיעה "תוצאה" --- "נא לחזור עקב סיבות טכניות"
    אני מרגישה כבר מצויין בלי מוגלה. בלי כאבים בלי כלום.
    איך אני אבצע שוב בדיקה?
    ואם היה סטרפטוקוק? הבנתי שגם אם משטח יוצא חיובי ומרגישים טוב צריך אנטיביוטיקה.

מה אני אמורה לעשות נכון?

לקביעת תור
    סגירה
    משטח גרון

הוספת תגובה

• משטח גרון - תגובה

ד''ר רועי הוד
    07/07/2011

בשלב זה לא הייתי מבצע משטח, את מרגישה טוב, אין חום, אין כאבי גרון וכבר טופלת, לכן הערך של המשטח שולי. אנחנו לא מבצעים באופן רוטיני משטח גרון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נזלת ????..
    איציק
    05/07/2011

בן 56 חולה בראמטיד ארטריטיס מטופל במטוטרקסט

לפני כחודשים הופיעה לי נזלת צהובה בשני הנחירים קיבלתי טיפות וזה עזר לאחר כמה ימים הופיעה לי שוב נזלת רק בנחיר אחד כבר חודשים יש לי נזלת רק בנחיר אחד
    לפעמים צהובה רוב הזמן לבנה דלילה שם טיפות לא עוזר מי מלח לא עוזר אין כאב בסינוסיטס והאף לא סתום כשאני ישן אין לי נזלת רק שאני מתעורר מופיע לאחר שעה נזלת
    כל היום ורק בנחיר אחד "מה עושים כל היום אני מקנח"

לקביעת תור
    סגירה
    נזלת ????..

הוספת תגובה

• נזלת ????.. - תגובה

ד''ר רועי הוד
    07/07/2011

קשה לי לענות ללא בדיקה, יכול להיות ומדובר בנזלת רגילה לחלוטין, סינוסיטיס חד צדדי, גוף זר באף וכו'. גש להבדק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קשיי בליעה
    מיכל
    05/07/2011

ערב טוב
    לפני שבוע וחצי התבשרתי שחברתי הטובה חלתה במחלת סרטן קיבה. לאחר יום הרגשתי כמעין גוש בגרון, שהתפתח לבעיות בליעה.מזה שבוע וחצי אני עוסקת רק בנושא זה, ןכל כמה שניות מנסה לבלוע את הרוק כדי לבדוק אם עדיין קשה לי לבלוע. כמו כן מנסה לאכול כדי לראות האם האוכל נתקע או יורד.
    ברצוני להדגיש שעקב ירידה בשמיעה ובדיקת ברה נשלחתי לבצע בדיקת MRI/ .הבדיקה עוד לא התבצעה. שאלתי האם יש קשר בין האוזן לבין קשיי הבליעה

תודה מראש על תשובתך

לקביעת תור
    סגירה
    קשיי בליעה

הוספת תגובה

• קשיי בליעה - תגובה

ד''ר רועי הוד
    07/07/2011

סביר להניח שאין קשר בין האוזן והירידה בשמיעה לבין כאבי הבליעה, בכל מקרה הייתי ניגש להבדק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יובש נוראי בפתח הלוע .
    אהרוני לונה
    02/07/2011

שלום. אני עובדת כמטפלת במעון לאחרונה נתגלו יבלות במיתרי הקול. אך הבעיה הקשה יותר הוא יובש נוראי שיש לי בפתח הלוע (בקוטר) בשני הצדדים (הפתחים) . אני שותה מים בכמויות אך כלום לא עוזר .הבעייה חמורה מאחר ואני עובדת כמטפלת עם ילדים עבודה המצריכה דיבור רב שיר סיפור ועוד .אנא עיזרו לי תודה (לקחתי טיפות הומאופתיות אך ללא תועלת). תודה רבה על עזרתכם.

לקביעת תור
    סגירה
    יובש נוראי בפתח הלוע .

הוספת תגובה

• בקשר לשאלתי על יובש בפתח הלוע.

אהרוני לונה
    05/07/2011

אני מחכה לתשובה תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יובש נוראי בפתח הלוע . - תגובה

ד''ר רועי הוד
    07/07/2011

קשה לי לענות ללא בדיקה, צריך לראות היכן בדיוק היובש, האם יש נגעים אחרים, האם יש תרופות מסוימות שאת נוטלת וכו'.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ריח פה רע
    עומר
    02/07/2011

שלום,

לחבר שלי יש ריח פה רע, שניתן להריחו לפעמים אפילו ממרחק של מטר-מטר וחצי. הרבה פעמים קצת לא נעים לי להיות לידו, בגלל הריח (אם כי אני משתדל להתגבר על זה). עם זאת, אני חושב עליו ותוהה האם הדבר לא מפריע לו להכנס למערכות יחסים עם בנות, כשאני משער שהוא לא מודע לזה.

שאלותיי הן:

1) האם יש פתרונות שמסירים כמעט לחלוטין או לחלוטין את הבעיה, ועובדים במרבית המקרים (אם עוקבים אחרי הפרוטוקול הנכון)? אם כן - מהם? בנושא זה אשמח לפירוט (מה לעשות, כמה פעמים ביום, באילו זמנים, איך בדיוק לעשות וכד'), כדי שאפשר יהיה להפוך את זה למשהו שמיישמים בפועל.

2) האם כדאי לו לבצע בדיקות כלשהן?

באותו הקשר - אני שואל עליו אבל גם חושב על עצמי ולא יכול להמנע מהתהייה האם גם לי יש ריחרע מהפה, שאני לא יודע עליו. מה הדרך הטובה לדעת אם לי עצמי יש ריח פה רע? למשל, אם אני שואל מישהו, האם עליי לנשוף עליו כדי לדעת זאת?

תודה מראש!

עומר.

לקביעת תור
    סגירה
    ריח פה רע

הוספת תגובה

• ריח פה רע - תגובה

ד''ר רועי הוד
    07/07/2011

ישנן סיבות רבות לריח רע מהפה, חלקן קשורות לאוכל שנתקע בחריצים שבשקדים וכו'. הייתי ניגש לבדיקת רופא משפחה ובמקרה הצורך רופא א.א.ג, במידה והסיבה היא השקדים, יכולים לבצע ניקוי שלהם, שימוש במי פה נוגדי חיידקים וכו'.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה!

עומר
    07/07/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מים באוזניים
    מיכל
    02/07/2011

יש לי מים באוזן כתוצאה משחיה בבריכה ורציתי לדעת מה אפשר לעשות כדי לייבש אותם? האם זה מסוכן ויכול להתפתח לדלקת? והאם מותר לטוס ככה?

לקביעת תור
    סגירה
    מים באוזניים

הוספת תגובה

• מים באוזניים - תגובה

ד''ר רועי הוד
    08/07/2011

המים יתייבשו לבד אבל אם את רוצה ניתן לשאוב או לשטוף את האוזן אצל רופא א.א.ג, סביר להניח שיש גם לכלוך בתעלה שגורם לאוזן להסתם. יכולה להתפתח מזה דלקת. אין מניע מלטוס.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אטמים לרעש ולקות שמיעה
    אלי
    02/07/2011

שלום,
    אני לקוי שמיעה מזה מספר שנים. כיום אני בן 22 עם לקות שמיעה עצבית פרוגרסיבית ברמה בינונית-קשה ב2 האוזניים(ממוצע ירידה בתדרים ב2 האוזניים עומד בערך על כ-70 דצ').
    שהלכתי למכון שמיעה על מנת לברר לגבי אטמי אוזניים בהתאמה אישית לזמן רכיבה על הקטנוע, הקלינאית אמרה לי שאינני צריך אטמי אוזניים כיוון שהלקות שלי היא בעצם כמו אטמים בעצם. זה די הפתיע אותי, כי נורא חשוב לי לשמור על השמיעה (מתפקד ברמה גבוהה בעזרת מכשירי שמיעה) ורציתי לדעת האם זה נכון? האם אני באמת לא צריך אטמים?

לקביעת תור
    סגירה
    אטמים לרעש ולקות שמיעה

הוספת תגובה

• אטמים לרעש ולקות שמיעה - תגובה

ד''ר רועי הוד
    08/07/2011

על פניו נשמע נכון, מכיוון שיש לך ירידה קשה דו"צ גם כך, כנראה שהאטמים לא יתרמו לדבר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    שרון
    01/07/2011

יש אצלנו במשפחה תופעה מוזרה לי לאחותי ואחי אין שעווה באוזניים בכלל. הכול נקי.
    האם יש הסבר לתופעה?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שאלה - תגובה

ד''ר רועי הוד
    08/07/2011

יצור השעווה שונה מאדם לאדם ולכן יש כאלו שמייצרים הרבה שעווה וכאלה שכלל לא, לא הייתי מודאג מזה במקומך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מבקש הסבר על CT של הסינוסים
    יואל
    30/06/2011

להלן ממצאי סריקה טומוגרפית ממוחשבת של מערות הפנים במנח קורונלי:
    מחיצת האף סוטה מעט לצד שמאל.
    רירית האף שמורה.
    קונכות האף אינן מעובות.
    אין עדות לקונכה בולוזה.
    קומפלקסים האוסטיומיאטלים חסומים.
    מערות הלסת עם עיבוי רירית משני הצדדים,יותר משמאל.
    תאי האתמואיד עם עירפול חלל מרבית התאים הקדמיים והאחוריים משני הצדדים,
    מערות המצח עם עירפול חלל משני הצדדים,
    מערות הספנואיד עם עיבוי רירית משני הצדדים.
    הדפנות הגרמיים של כל מערות הפנים שמורים.
    לוע האף חופשי.
    בסיכום: שינויים באף ובמערות הפנים כמתואר

הוספת תגובה

• מבקש הסבר על CT של הסינוסים - תגובה

ד''ר רועי הוד
    30/06/2011

נשמע כמו סינוסיטיס של מרבית הסינוסים או דלקת שהיתה וטופלה. אם יש בעיות של כאבי ראש, נזלת, חסימה אפית וכו'- יש מקום לטיפול אנטיביוטי,פנה לרופא א.א.ג.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מבקש הסבר על CT של הסינוסים

יואל
    01/07/2011

תודה ד"ר. אכן חליתי ב-Acute bronchitis בחורף האחרון. מאז כחצי שנה, יש נזלת מימית ולא מוגלתית ואני מטופל ב-Avamys וב-Telefast לא בצורה קבועה. רופא אאג ממליץ להמשיך טיפול ב-Avamys. האם יש משהו חזק יותר שיפסיק את התופעה? לא קרה לי בעבר דבר כזה שנמשך כל כך הרבה זמן ולא מתרפא.

תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מבקש הסבר על CT של הסינוסים - תגובה

ד''ר רועי הוד
    08/07/2011

יכול להיות ויש לך מצב שמוגדר ALLERGIC RHINITIS שמתבטא בסימפטומים שאתה מתאר, הטיפול במצב מגוון וכולל ספריים לאף, טיפול בכדורים וכו'. הייתי ניגש לרופא א.א.ג לבדיקה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה