מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה לגבי חלק באוזןשיר20/07/2011
שלום,
אני רוצה לדעת מה יש בתוך הצ'ופצ'יק הקטן שיש לכולם בתחילת האוזן (בסוף החיבור של הלסתות, מבחוץ, בכניסה לאוזן)... האם נמצא בפנים רק סחוס? עצבים? כלי דם?
תודה רבה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לגבי חלק באוזן - תגובה
ד''ר רועי הוד21/07/2011יש שם סחוס (טרגוס), כלי דם קטנים ומעט קצות עצבים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה-
שיר22/07/2011בקיצור מסוכן לעשות שם עגיל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה- - תגובה
ד''ר רועי הוד22/07/2011יכול להגרום לזיהומים, כאבים, דלקות וכו'.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת אוזניים ובריכהאני19/07/2011
ביום ראשון לאחר הרגשה של "סתום" באוזן שמאל הייתי אצל הרופאה והיא מצאה שיש לי פקק באוזן שמאל ולכן יש לי דלקת אוזניים. נתנה לי אנטיביוטיקה וטיפות אוזניים.
האם במקרה של דלקת אוזניים מותר ללכת לבכיה [ולהכנס עם כל הראש למים?]* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת אוזניים ובריכה - תגובה
ד''ר רועי הוד19/07/2011במקרה של דלקת אוזן חיצונית הטיפול הוא בדר"כ בטיפות מקומיות אנטיביוטיות, אנטיביוטיקה דרך הפה נותנים רק למי שלא מסתדר עם טיפות בלבד או שיש אישזשהו סיבוך. בכל האופן, חלק מהטיפול הוא המנעות מהרטבת האוזן (מקלחת, אמבטיה, בריכה או ים).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך...
אני20/07/2011קיבלתי טבליות אוגמנטין [ואין לי בעיה עם נטילת תרופות דרך הפה].
תוך כמה זמן הפקק תיפתח? זה מאווווד מציק לי!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך... - תגובה
ד''ר רועי הוד21/07/2011אוגמנטין היא לא אנטיביוטיקת הבחירה בדלקת אוזן חיצונית. בנוסף היא לא פותחת פקקים אלא מטפלת בדלקת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז מה עושים?
אני22/07/2011מה יכולה להיות הסיבה שקיבלתי תרופת אוגמנטין?
קיבלתי אותה ביום ראשון. לא היה לי כאבי אוזניים = רק אוזן פקוקה [סתומה]
אתמול התחילה לכאוב. ועדיין פקוקה.
לפני שבת = אז אי אפשר לגשת לרופא. רק ביום ראשון....
האם אני יכולה לצפות שהאוזן תיפתח מעצמה והכאב באוזן תעבור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז מה עושים? - תגובה
ד''ר רועי הוד22/07/2011קשה לי להאמין. אם יש שם פקק, יש צורך להמיסו או להוציאו, אם יש דלקת של אוזן חיצונית, הטיפול הוא בטיפות, אוגמנטין היא אנטיביוטיקה שיכולה לטפל בדלקת אוזן תיכונה. גשי להבדק ביום א'.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה - המשך...
אני23/07/2011תודה על הסבלנות.
הטיפות שקיבלתי הם = אוטידין = לא קיבלתי הסבר רק לשים ....
מחר אלך שוב להבדק.
האם יש הסבר לטיפות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה - המשך... - תגובה
ד''ר רועי הוד24/07/2011אוטידין הן טיפות המפחיתות כאב בלבד ואין בהן אנטיביוטיקה וכו'.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיזיותרפיה וסטיבולריתרמי19/07/2011
הי
רופא אאג במיון זיהה אצלי BPPV והמליץ על טיפול פיזיותרפיה וסטיבולרית.
איפה מבצעים את זה? צריך הפניה מרופא משפחה? אאג? האם זה אפשרי דרך הקופ"ח? (אני חבר במכבי)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיזיותרפיה וסטיבולרית - תגובה
ד''ר רועי הוד19/07/2011פיזיותרפיה וסטיבולרית מבצעים בכל מכון פיזיותרפי. עם המלצה של רופא א.א.ג אתה פונה לרופא משפחה שישלח אותך למכון המתאים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צפצוף פתאומי חזק באזנייםדור518/07/2011
אני סובלת עפ"י הרופא ממחלת מנייר "חלקית",הכוללת גם צפצופים קבועים בינוניים בשתי האזניים.
מהבוקר התחיל לי צפצוף חזק נורא, ממש "מחריש", מציק מאד,
ומדאיג.
האם תופעה מוכרת? האם סימפטום למשהו גרוע יותר? התחרשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צפצוף פתאומי חזק באזניים - תגובה
ד''ר רועי הוד18/07/2011אם יש חשד למנייר זו יכולה להיות התקפה. האם ביצעת בדיקת שמיעה? אם לא יש לבצע. גשי לרופא א.א.ג מומחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טנטוניםגיל18/07/2011
שלום רב,
אני בחור בן 40 בד"כ בריא. גובה 177 משקל 62 קג.
בדיקות צ'ק אפ לפני חודש תקינות - אקג ובדיקות דם מסוג ספירה, כימיה, שקיעת דם TSH ושומנים.
1.לפני 3 שנים, הופיעו אצלי בבת אחת סחרחורות עזות בזמן שינוי תנוחה משכיבה לישיבה וההיפך לכ 25 שניות בכל שינוי תנוחה כזה. זה לא קרה בעקבות מכה או משהו מיוחד. אובחן במיון כ BPPV בצד ימין עם ניסטגמוס. לאחר 4 טיפולי אפלי ב 8 ימים זה חלף.מאז, לשמחתי הרבה, זה לא חזר.
2.לפני שנה החלו לי באופן קבוע צפצופים בשתי האזניים לא בעקבות רעש.זה צפצוף חד בתדר גבוה קבוע ואני שומע אותו יותר כשיש שקט ובלילה ולפעמים גם במהלך היום. זה קצת מפריע אבל אני מסתדר עם זה. באחרונה זה החריף.
3. בחודשים האחרונים יש לי מעת לעת תחושה של הסתמות של אחת האזניים לפעמים לכמה דקות ולפעמים לכמה שעות! האוזן כאילו סתומה כמו כשעולים לירושלים אבל פמפום לא עוזר ואין נזלת.
4.בחודשים האחרונים יש לעתים תחושה קלה של "שיוט" וריחוף קל
וכשהולך מרגיש כאילו קצת מתנדנד למרות שבפועל לא.
בדיקות שמיעה לפני 3 שנים לפני שנה וגם לפני שבוע תקינות
שומע 5-10 דיבי מצוין. בדיקות ברה תקינות. טימפנומטריה תקין.
בדיקת נוירולוג לפני חודש תקינה.
ברצוני לשאול
1. אני לוקח מזה 10 שנים כ 7 אקמול בשבוע עקב כאבים בשרירי הצוואר ובגב שסובל מהם ( MRI תקין ).יש לי צוואר תפוס מאוד בשרירים וקושי לכופף אותו וזה לא משתחרר.
קראתי שמחקרים חדשים מראים שאקמול מזיק לאוזן אפילו יותר מאספירין. האם יכול להיות שיש לי תהליך של פגיעה באוזן הפנימית בגלל שימוש ממושך באקמול? אם כן איך יכול לדעת אם זאת הסיבה והאם ניתן לפתור זאת?
2. האם לדעתך זה תמונה של תהליך בעייתי באוזן הפנימית או מחלת מנייר? והאם יש מה לעשות? אני חושש מפגיעה עתידית בשיווי המשקל ובשמיעה...
3. יכול להיות שהכל נובע מכך שהצוואר יחסית תפוס?
המון תודה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טנטונים - תגובה
ד''ר רועי הוד18/07/2011מרב פרטים איבדתי אותך. אם MRI תקין, שמיעה ו-BERA תקינים, סביר להניח שאוזן פנימית תקינה. לא נשמע כמחלת מנייר. אם כל הבדיקות תקינות אין הרבה מה לעשות, ישנם שמטפלים במכשירים שגורמים למיסוך, יש שנותנים תרופות הרגעה וכו'.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גוף זר בגרוןעדי18/07/2011
לפני יומיים אכלתי חטיף מפולים מטוגנים מיובשים ונתקעה לי חתיכת קליפה עבה ויבשה בגרון שדקרה אותי. לא נלחצתי וניסיתי לבלוע אותה ובאמת לא הרגשתי את הדקירה לאחר מכן.
הבעיה היא שאני מרגישה דקירה בגרון רק אם אני מתאמצת בבליעה. הדקירה בצד ימין.
מה עליי לעשות? יכול להיות שהקליפה עדיין שם?
יש לציין שאני בהריון בסוף חודש שלישי.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גוף זר בגרון - תגובה
ד''ר רועי הוד18/07/2011סביר להניח שזה רק פצע אך אם התחושה לא עוברת והיא ממוקדת במקום ספציפי- גשי להבדק, אולי ויש חתיכה תקועה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחושה של גולה באמצע הגרוןנעמה17/07/2011
כחודש שאני מרגישה כאילו יש לי גולה באמצע הגרון. ההרגשה בעיקר בזמן בליעה.
הייתי אצל רופא א.א.ג. הוא הכניס לי צינורית דקה לאף ואיבחן שיש לי עלייה של מיצימרה לגרון. קיבלתי מירשם של omepradex לחודש.
רציתי לשאול ממה נגרמת התופעה הזאת? האם יש דרך טבעית לטפל בבעיה? כיצד התרופה שקיבלתי פועלת?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחושה של גולה באמצע הגרון - תגובה
ד''ר רועי הוד18/07/2011רפלוקס יכול להגרם מהרבה סיבות: השמנה, הריון, סוג אוכל, מחלות פנימיות שונות, תרופות וכו'. דרך טבעית היא להוריד הבמשקל, לאכול לפחות שעתיים לפני שהולכים למיטה, לישון עם ראש מוגבה וכו'. התרופה שקיבלת מורידה את חומציות הקיבה ובכך למעשה משפרת את הממצאים שיש בגרון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ועוד שאלה
נעמה23/07/2011בס"ד
ד"ר הוד, תודה על התשובה.ועוד רציתי לדעת יכול להגרם נזק אם לא אקח את התרופה? (התחושה לא נורא מפריעה לי ואני מעדיפה להמנע מתרופות.)
שוב תודה, נעמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ועוד שאלה - תגובה
ד''ר רועי הוד24/07/2011נזק לטווח ארוך יכול להיות ויש רפלוקס משמעותי, בצקת, שינויים במבנה הגרון וכו'. גשי לבדיקת א.א.ג לצורך אבחנה וטיפול בהתאם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום..אנט17/07/2011
שלום, אני בת 22 ואנ י סובלת בחוד'שיים האחרונים מגוש עמוק בתוך הגרון .. גושה ליחה. כשהוא ממש מציק לי ואני רוצה לשחרר קצת מהלחץ אז אני צריכה לנסות ממש בחוזקה.. שאני כן מצליחה להוציא מעט מהחומר הצמיגי הזה שתקוע לי בגרון אני שמה לב כי הוא צמיגי, שקוף וחסר ריח. זה מאוד מעיק עליי... אני שמה לב גם לאחרונה שמדי פעם אני מתקשה לנשום קצת והדפיקות שלי נהיות חזקות יותר וטיפה יותר מהירות... זה מאוד מציק לי וגורם לי גם לבחילות,.. מה זה יכול להיות? הבנתי שזה יכול להיות רפלוקס אבל בבדיקת גסטרוסקופיה שנעשה לפני בערך 5-6 חודשים המעבר ושט-קיבה היה תקין... זה לא מבטל רפלוקס? או שאין קשר בין השניים? ישלי אולקוס.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום.. - תגובה
ד''ר רועי הוד18/07/2011מעבר ושט קיבה לא מאבחן רפלוקס, בדיקת א.א.ג עם סיב או מראה יכול לתת אינפורמציה לגבי מצב הגרון וסימנים של רפלוקס. גש לבדיקת א.א.ג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלדים לאחר ניתוח ישור מחיצהמ.17/07/2011
שלום,
לפני שבועיים עברתי ניתוח SMR, שכלל תפרים ופלטות פלסטיק שהיו באף במשך למעלה משבוע (והוצאו ביום ג' האחרון).
הנשימה באף היא עדיין חלקית ביותר, במישוש עדין אפשר להרגיש בגלדים ודם קרוש צמודים לדופן המחיצה בשני הנחירים.
הביקורת אצל המנתח היא בעוד עשרה ימים. יש דרך לנקות את האף ולפנות את כל מה שמפריע לנשימה תקינה כבר עכשיו?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלדים לאחר ניתוח ישור מחיצה - תגובה
ד''ר רועי הוד18/07/2011לאחר ניתוח יישור מחיצת אף או כריתת קונכיות השיפור בנשימה יכול לקחת גם חודש מהניתוח. חשוב מאוד לבצע שטיפות אף עם מי מלח X3 ליום לחודש. הגלדים יעלמו עם הזמן ושטיפה טובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוזניים סתומות - בוץ ים המלחניר17/07/2011
שלום, הייתי בים המלח עם אישתי.
כשמרחתי על עצמי את הבוץ, מרחתי גם באוזניים.
כשהבוץ התייבש התקלחתי ולא הרגשתי משהו מיוחד.
רק היום - לילה אחרי האוזניים שלי סתומות, אני שומע את עצמי פעמיים. ועמום כזה.
ניקיתי עם קיסם, לא עוזר. שטפתי פימפמתי את האוזן, פיהקתי, סתמתי את האף והוצאתי אוויר.
כלום לא עזר.
אני בספק אם נכנס לי בוץ לתוך האוזן, אבל זאת בהחלט אפשרות. :(
מה ניתן לעשות?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוזניים סתומות - בוץ ים המלח - תגובה
ד''ר רועי הוד18/07/2011להשתמש בשמן פרפין או טיפות צרומול להמסת הלכלוך, אם לא עוזר לפנות לרופא א.א.ג שישאב/ישטוף את האוזן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחצים טיקים וכאבים באוזןערן17/07/2011
לד'ר שלום רב.
אני בילדותי הייתי סובל מדלקות חוזרות באוזננים עד שבבית חולים שנידר עברתי 2 ניתוחים, 1 בכל אוזן.(ניתוחי שחזור עור תוף ומסטאויד דקטומי בעקבות צ'יסטה) תמיד היה לי מין הרגשה שאני מפהק או שבולע רוק כמו משו שנתפח בשתי האוזניים רעש מוזר כזה ושהייתי נוגע באוזן זה היה מציק אפילו כואב... וכדי שהתופעה המוזרה הזאתי לא תציק לי הייתי פשוט שואף אוויר וסותם את האף וואת הפה, ככה זה היה מסתדר לזמן מה.. אחרי שעברתי את הניתוחים התופעה נעלמה לחודש חודשיים ובזמן האחרון ממש מטרידה אותי אני בסך הכל בן-18 והידיעה שזה יילווה אותי במהלך החיים ממש מפחידה אותי.
אני לא יודע מה לעשות הרופא שלי אומר שהאוזניים נראות תקינות בבדיקות וזה גורם לי להיות עצבני ואני ממש בפרנויה מזה. בבקשה מבקש עצה או בדיקה כי ממש לא יודע מה לעשות!!
בתודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הוספה+
ערן17/07/2011שחכתי להוסיף שמזה חודשיים האף שלי סתום ומנוזל וותמיד היה לי בעיות עם האף...
הביאו לי כל מיני תרופות נגד אלרגיה לפתיחת האף ושודמבר לא עוזר...
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלחצים טיקים וכאבים באוזן - תגובה
ד''ר רועי הוד18/07/2011קשה לי לענות ללא בדיקה. אין לי מושג מה יכולה להיות הבעיה ואיזה ניתוחים בדיוק עברת, אם עברת את הניתוחים בשניידר בטח התיק שלך שם, אם אתה עדיין מתחת לגיל 18- פנה למרפאת א.א.ג בשניידר שאולי יוכלו לעזור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אטמי אוזנייםדן16/07/2011
שלום!
אני סטודנט ומרבה להשתמש באטמי אוזניים משעווה, כי זה מה שעוזר לי להתרכז. בלעדיהם אני מאבד ריכוז אחרי כל רעש קטן. אני משתמש בהם כמעט כל יום, במשך הרבה שעות ברציפות. השאלה שלי היא האם שימוש כה מרובה בהם יכול לגרום לאיזשהו נזק לאוזניים? ברצוני לציין שאני מכניס אותם די עמוק לאוזניים ומנסה לאטום איתם את הכניסה לאוזניים לגמרי. אני שומר על ניקיון של הידיים והאטמים.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אטמי אוזניים - תגובה
ד''ר רועי הוד16/07/2011הדבר היחיד שעולה לי בראש שיכול לקרות הוא שהם יתפוררו וחלקים מהם ישארו בתעלת האוזן, דבר שיחייב בדיקת רופא א.א.ג להוצאה. בנוסף הם יכולים לגרום לגירוי של התעלה החיצונית אך הטיפול במצב זה קל ופשוט.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים במצח, פנים וסחרחורותרמי16/07/2011
שלום
אני בן 34 וסובל מזה כ3 שבועות מכאבי ראש שמתרכזים בעיקר במצח מעל האף וגורמים לי לסחרחורות וטישטוש ראיה. בכל פעם שאני נשכב או קם הכל מסתובב לי.
אין לי הרבה נזלת ואני לא מקורר.
הייתי אצל א.א.ג והוא נתן לי בהתחלה משאף ורמיס אחרי שבוע שלא עזר התחלתי אנטיביוטיקה, אוגמנטין 850 מ"ג, וכדורי אוריס, חל שיפור לכמה ימים ועכשיו שוב זה חזר.
עשיתי צילום סינוסים ונמצא תקין.
על סף יאוש, מה עושים???????
האם יש בדיקה שיכולה בודאות לשלול בעיה בסינוסים?
תודה מראש
רמי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים במצח, פנים וסחרחורות - תגובה
ד''ר רועי הוד16/07/2011לפי התלונות מקור הבעיות הוא הסינוסים. הטיפול בסינוסיטיס הוא אנטיביוטי. יכול להיות ואוגמנטין לא מספיק טוב. הבדיקה הטובה ביותר לסינוסיטיס היא CT מערות פנים. גש לרופא א.א.ג לבדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ליכן פלנוסאייל15/07/2011
שאני מתעורר כל יום בבוקר אני מרגיש יובש בפה ולשון לבנה
פניתי לרופא א.א.ג ולא מצא משהו חריג, הוא אמר לי לגרד את הלבן שעל הלשון ,אני כל יום בבוקר מצחצח את הלשון עם מברשת השיניים עד שאני רואה שהלשון נורמלית
וכל יום חוזר על אותה פעולה
האם ניתן לעשות משהו בנושא
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליכן פלנוס - תגובה
ד''ר רועי הוד16/07/2011קשה לי לענות ללא בדיקה. יכול להיות ומדובר בפטרת של הלשון, לזה יש טיפול. ליכן פלנוס היא מחלה אוטואימונית שבו הגוף תוקף את עצמו, נראה לי פחות סביר לפי תאורך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעית שמיעה באוזן ימיןאמיר15/07/2011
שלום, לפני 3 ימים הוצאתי מין גוש שחור גדול מהאוזן הימנית
והיום לפתע הפסיקה לי השמיעה באותה אוזן, במקריות וללא שום השפעה חיצונית
מה לדעתכם הסיבה? ואיך צריך לטפל בה?
תודה רבה רבה לעוזרים אני מאוד מודאג כרגע למצבי אני אשמח לתגובה בדחיפות
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעית שמיעה באוזן ימין - תגובה
ד''ר רועי הוד16/07/2011לפי איך שנשמע כנראה גוש לכלוך שחוסם את התעלה החיצונית (צרומן) וגורם לירידה בשמיעה, הייתי ניגש לבדיקת רופא, ניתן לשאוב או לשטוף את זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)