מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לחוצה מאודאנונימי11/02/2015
שלום רב,
לאחר ניתוח קיסרי לפני 10 חודשים סבלתי מטחורים. מידי פעם דימומים.
הטחורים יוצאים החוצהפיסורה, ציאות ונכנסות פנימה לאחר מכן.
לפני שבוע התחילו דימומים מהרקטום.
ביקרתי אצל דר' בן אהרון אוריאל שהבחין בצניחת טחורים פנימים ופיסורה.
לאחר כמה ימים עקב דימומים שחזרו ביקרתי אצל דר" ברגן יעקב שביצע בדיקת רקטוסקופיה ואמר שלא רואה פיסורה, יש טחורים בדרגה 2-3 אך לא רואה שהם מדממים.
בגלל שסבתא שלי עברה לפני כמה שנים קולונוסקופיה עם הסרת פוליפ שפיר, הוא הפנה אותי לרופא גסטרו בשאלה של ביצוע קולונוסקופיה.
אני בלחץ נוראי, ממש לא מתפקדת.
איך יכול להיות שרופא אחד מבחין צניחת טחורים ופיסורה ורופא אחר אומר משהו אחר.
האם יש צורך בביצוע קולונוסקופיה? ואם בגיל שלי יש סיכוי לסרטן מעי?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחוצה מאוד - תגובה
ד``ר עופר פורים12/02/2015שלום רב לך
לא כתבכת את גילך אך לאור הדימומים הנמשכים הייתי מבצע קולונוסקופיה על מנת לשלול אופציה זו לחלוטין לצערי בשנים האחרונות התחלואה במחלה עולה אצל צעירים ולכן הייתי מבצע קולונוסקופיה לשלול אופציה זו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך קטן
אנונימי12/02/2015אני בת 32. אין היסטוריה של סרטן במשפחה.
הדימומים באים והולכים ןבדרך כלל זה כתמים בהירים בניגוב. לפעמים אין כלום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך קטן - תגובה
ד``ר עופר פורים13/02/2015למרות מה שכתבת אכן הסיכוי נמוך אך לדעתי יש לשלול מצב זה כמו גם מצבים דלקתיים של מערכת העיכול ולכן הייתי ממליץ כן לבצע קולונוסקופיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תודה רבה על תשובתך המקצועיתאחת09/02/2015
השאלה האחרונה שנותרה לי היא האם כאשר יש את התסמין של הלחץ/כאב/טנזמוס בפי הטבעת והרקטוסקופיה תקינה (נבדק עד גובה 15 ס"מ עקב שארית קטנה של צואה):
1. האם ניתן להניח לאור הרקטוסקופיה שלא מדובר בגידול ברקטום?
2. האם תסמין של כאב/לחץ/טנזמוס באזור פי הטבעת(או הרקטום) זה תסמין אשר משתייך רק לגידול ברקטום או שזה תסמין שיכול להיות קשור לאזור אחר במעי כמו בסיגומאיד במעי היורד או העולה וכי'ו ....?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תודה רבה על תשובתך המקצועית - תגובה
ד``ר נתן גלוק18/02/2015רקטוסקופיה די אמינה לשלול גידול ברקטום
טנזמוס מגיע מהרקטום כמעט תמיד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב בטן תחתונה אמצע וימיןמשה08/02/2015
שלום,
בן 27 לפני כ10 שנים עברתי ניתוח אפנדיציט שנוקב טופלתי באנטיביוטיקה למשך 5 ימים בבית חולים.
מאז ועד סובל מבעיות ביציאות אבל חי עם זה. בעבר גם סבלתי מהליקובקטר פילורי ולקחתי 3 סבבים של אנטיביוטיקה כדי להשמיד אותו. פעמיים עברתי גסטרוסקופיה.
ב3 חודשים האחרונים החלו כאבים בבטן ימין תחתונה וגם קצת לכיוון האמצע. הכאבים הם לא כל היום אלא באים והולכים בדיוק באותו אזור. הכאב הוא סביל לחלוטין אבל לא נעים.
בבדיקת רופא משפחה אמר שיכול להיות משהו במעי. אולטרסאונד כליות ודרכי שתן תקין.
כעת אני ממתין לפגישה עם גסטרואנטרולוג. האם יש אפשרות להימנע מקולונסקופיה?
מה יכולה להיות הבעיה? האם יכול להיות פוליפ או דלקת כלשהי? מה הטיפול?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב בטן תחתונה אמצע וימין - תגובה
ד``ר נתן גלוק18/02/2015רוב הכאבים בגיל זה תפקודיים (פונקציונליים- לא נובעים ממחלה) ואינם מחיבים קולונוסקופיה אם אינם בעלי אופי חסימתי ואינם מלווים במדדים אוביקטיבים נוספים בבדיקה גופנית ובבדיקות מעבדה המעוררות חשד למחלה פנימית.
במקרה שלך שהיה ניתוח בעבר יתכן ויש הדבקויות בתוך קרומי הבטן שגורמים לכאבים.
יתכן ובנוסף לגסטרו יש צורך גם בהערכה במרפאה אצל כירורג.
כמובן לא ניתן להתאים טיפול דרך הפורום בהסתמך על התיאור שלך בלבד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתלבטתאחת08/02/2015
בת 30 בריאה ללא היסטוריה משפחתית של סרטן.
בחצי שנה האחרונה יש לי יציאה כל בוקר( בעבר זזה היה משתנה ולא קבוע בבוקר) כאשר הצואה ברוב הפעמים היא כמו מס' 5 בסולם בריסטול. בנוסף ב3 חודשים האחרונים יש תחושת לחץ/כאב בפי הטבעת. נבדקתי מס פעמים על ידי פרוקטולוגים וקבעו שאין פיסורה או טחורים. עברתי בדיקת רקטוסקופיה שנמצאה תקינה מלבד טחורים מעט גדושים. האם יש צורך בביצוע קולנסקופיה למרות שאין כאבי בטן אין ירידה במשקל ואין דימום ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתלבטת - תגובה
ד``ר נתן גלוק08/02/2015על פניו לא נשמע כמו תלונות מדאיגות לקיום סרטן המעי הגס. יציאה רכה פעם בבוקר זה תקין ולא נחשב שלשול. תחושות הלחץ והכאב קשורים פעמים רבות לסטרס או לספאזם של שרירי הסוגרים. כדי לא לעשות רפואת אינטרנט וירטואלית בלי בדיקה גשי בכל זאת לרופא גסטרו להיבדק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצה על מנתח לסרטן המעי הגסאלירן02/02/2015
שלום, לצערי שבוע שעבר נתגלה לאמי גידול סרטני במעי הגס.
הייתי רוצה לקבל המלצות, ממי שעבר או מכיר מישהו שעבר ניתוח דומה.
המנתחים שביניהם אנו מתלבטים הינם:
ד"ר רון שפירא, פרופ' עמרם אילון, פרופ' מוטי גוטמן וד"ר מרט חייקין.
אודה לקבלת תשובות והמלצות בדחיפות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מנתח
רמי03/02/2015עקב גידול סרטני עברתי ניתוח לכריתת מעי גס וניתח אותי ד'ר חורי מביה"ח רמבם
מנתח כירוגי מקצועי ובעל ניסיון רב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמלצה על מנתח לסרטן המעי הגס - תגובה
ד``ר עופר פורים03/02/2015זהו פורום לענות על שאלות בתחום ולא להמלצה על רופאים .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תסכול מהיחס המזלזלענת25/01/2015
לא יודעת למי לפנות ועם מי לדבר. לא מבינה למה המצב צריך להיות כזה..
מצד אחד אתם טוענים שניתן להפוך את המחלה למחלה כרונית, ומצד שני, כשבאים אליכם, הרופאים נתקלים ביחס הכי מזלזל, כמו " מה, את עדיין בחיים? לא נתנו לך יותר מ X זמן, ואת כבר חיה הרבה יותר מזה" אין מה לעשות כרגע. נגמרו הטיפולים. "
וכמה שהגוף לא יהיה מוכן להלחם במחלה הארורה, האדם נכנע לאמירות האלו, ולבסוף, כשהוא כבר מותש להלחם בכם הרופאים יותר מאשר במחלה עצמה האדם נפטר...
האם לא מלמדים אותכם להיות קצת יותר אנושיים? התפקיד של רופא הוא לרפא - ולא להרוג לפני הזמן... הלא כן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תסכול מהיחס המזלזל - תגובה
ד``ר נתן גלוק25/01/2015ענת שלום, את מתארת מצב מאד קשה ומתסכל.. צדק רב בדבריך, המלחמה במחלה צריכה להיות משותפת בגוף ובנפש לחולה ולרופאיו. מאחל לך רק טוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתסכול
ענת26/01/2015תודה רבה על תגובתך.
לצערי אמא שלי נפטרה. צעירה. היא מאד סמכה על הרופאה שלה בהתחלה. סירבה ללכת לחוות דעת שניה. והרופאה בגדה בה. זלזלה, טעתה ובסוף לא השאירה לה שום סיכוי לחיות. היתה הרגשה כאילו החיים של הרופאה יכלו להתקצר מזה שאמא שלי עדיין בחיים. היא לא השאירה לה סיכוי מראש. ולמרות שבדיקות הדם היו תקינות יחסית המילים של הרופאה: " אבל זה רק נייר. אני יודעת יותר טוב שאין לך סיכוי לחיות"* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם זה יכול להיות דיברקוליטיס?רפאל22/01/2015
לפני שבועיים קבלתי צמרמורות ובחילות חום שנמשך יומיים ועבר. חשבתי כי זו שפעת כי גם השתעלתי הרבה מאוד. הבחילות והצמרמורות עדיין נמשכות ובמקביל יש לי כאב חלש בצד שמאל למטה של הבטן שמקרין לגב וכאב מאוד חזק שאני משתעל
ברקע ידוע לי מבדיקת גסטרו מלפני שנתיים שיש לי דיברקוליטים רבים לאורך המעי..
בספרית דם שעשיתי עכשיו Monocytes %16
השאלה היא האם אני צריך לחשוש מדיברקוליטיס או שזה שריר שנתפס בגלל שיעולים רבים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם זה יכול להיות דיברקוליטיס? - תגובה
ד``ר נתן גלוק22/01/2015לא ניתן להחליט מבלי לבדוק.. פחות סביר אבל צריך בדיקת רופא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בארט, חסימה ונמק של המעיים ועכשיו מאבגדהוזחטיכלמ12/01/2015
רקע קצר , אך מלווה ומטריד אותי כבר שנים רבות .
גיל שלוש -ניתוח האפנדציט אחרי שכבר שהתפוצץ. בתוך הבטן
גיל 20, חסימה במעיים ,כתוצאה מהדיבקויות ובגלל עיקוב בבית החולים והביוקרטיה של הצבא נוצר נמק .!!!!!!
כתוצאה מכך הוציאו לי 25 סנטימרים או מטרים מהמעיים ...
תקופה ארוכה היתיי רק משלשלת
גיל 31 בעקבות שהייתי נחנקת מהאוכל ומקיאה , מצאו אצלי ריפלוקס ותסמונת בארט.
נכון שיש לי אחלה של מערכת עיכול? ?.....אז זהו שלא , מוכרת אותה בזול לכול המעוניין
ליפני שבוע התעוררתי בלילה עם שילשולים, רבים צמרמורות,כאבי בטן וראש .
בשרותים השילשול היה שחור .
בקופת חולים עשו בדיקה שיצאה חיובית שיש לי דם סמוי ושלחו אותי לבית חולים.
באחרון עשו לי בדיקות דם , וכבד והן יצאו תקינות .
אבל כבר שבוע אני עם שילשולים , אתמול היתה לי לי הרגשה שאני צריכה להטיל שילשול אבל לא יצא לי כלום .
הצורה מוזרה וירדתי במשקל . אבל זה בוודאי מהשילשול(ועל זה איני מתלוננת)
קבעתי תור לשלושים בסוף חודש זה .
אתם חושבים שאני צריכה להקדים את התור לגסטרואנטרלוג? שמכיר אותי כבר שנים?
זהו סרטן המעי ? בגיל 40?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בארט, חסימה ונמק של המעיים ועכשיו מ - תגובה
ד``ר נתן גלוק22/01/2015יש בעית תורים קשה. יחסית השלושים לחודש זה סביר ואכן רצוי להגיע לזה שמכיר אותך כבר שנים- תצטרכי בדיקה גופנית ויש מצב גם קולונוסקופיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Clostridiumאורי08/01/2015
ערב טוב
השאלות דלהלן ברמת התיאוריה והידע הכללי, ולא בתור ייעוץ פרטני שמצריך להכיר את החולה.
מה משך הטיפול המקובל בונקומיצין דרך הפה במקרה של Clostridium שאובחן בבדיקת צואה (עקב שלושולים מרובים)
מדובר על חולה שקיבל את זה במסגרת אשפוז לאחר שימוש ממושך בסוגי אנטיביוטיקה שונים או כתוצאה מהדבקה באשפוז.
בתחילה טופל ב 500 מ"ג 4 פעמים ביום, וכיום מקבל 125 מ"ג 4 פעמים ביום.
מדובר כבר על כמה חודשים של טיפול, כאשר כבר מספר שבועות טובים שאינו משלשל כלל.
האם יש הצדקה להמשך הטיפול? האם יש תופעות לוואי לטיפול ארוך בונקומיצין?
מלבד הקליניקה של שלשולים וכו', איך ניתן לזהות בוודאות אם עדיין יש את החיידק?
בדיקת צואה חד פעמית שלילית זה מספיק? יש הנחיות ברורות בנושא?
ובמידה והתשובה תהיה שלילית האם אפשר עקרונית להפסיק את הטיפול בבת אחת?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Clostridium - תגובה
ד``ר עופר פורים11/01/2015זוהי שאלה לרופא שעוסק בזהומים אנא הפנה שאלתך לפורום כזה או לרופא ספציפי שעוסק בשאלה כזו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דם בצואהיוני23/12/2014
שלום רב,
בן 33, כושר גופני גבוה, לא שותה או מעשן, בריא וללא מחלות או בעיות.
רקע משפחתי - סיכון למלנומה אצל הסב וסרקומה אצלו. מעבר לכך תקין.
בחודשים האחרונים, אחת לכמה שבועות החל להופיע דם בהיר בצואה - כמות לא רבה, ללא כאבים וללא בעיות עיכול. יציאה אחת עם דם ולאחר מכן נעלם שוב לעוד כמה שבועות.
ביומיים האחרונים היו 2 יציאות כאלו. הדם מופיע על ניר הטואלט ולא בצואה עצמה.
אין כאבי בטן או בעיות עיכול, אין כאבים ביציאה או כל בעיה אחרת. צואה נוטה לרכה לרוב. נראה כי בסמוך להופעת הדימום היו קצת רעשים בבטן.
היום לא היה דימום ביציאה כלל.
האם העניין מחשיד לסרטן במעי הגס או טחורים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דם בצואה - תגובה
ד``ר נתן גלוק25/12/2014פחות נשמע חשוד לסרטן, יותר לבעיה חיצונית כמו טחורים או פיסורה.
צורך בבדיקה אצל פרוקטולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כדור נוגד חרדהדניאלה20/12/2014
האם אפשר ליטול ואבן או קסנקס לפני בדיקת קולונסקופיה? האם זה לא נוגד את חומרי הטשטוש או עושה תופעות לואי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כדור נוגד חרדה - תגובה
ד``ר נתן גלוק25/12/2014לשאול את הרופא המבצע את הבדיקה.
כעקרון בבדיקה עצמה ניתנים חומרים הנוגדים חרדה בנוסף לטשטוש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קולונוסקפיהדני11/12/2014
כללית מושלם בגיל 55.ממרכז הארץ. רוצה לעשות בדיקה . רצוי לא וירטואלית. איך איפה וכמה זמן המתנה כנראה. פרטי ולא פרטי. יש אחות עם סרטן שד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינוי השאלה
דני12/12/2014הבנתי שהבעיה העיקרית היא בעצם לשא תהיה המתנה ארוכה מידי לבדיקה.
איך עושים זאת אופטימלי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשינוי השאלה - תגובה
ד``ר נתן גלוק25/12/2014מדובר אצלך בבדיקת סקר ולכן לא הייתי נלחץ מהמתנה של מספר חודשים, אין דחיפות כאשר אין סימפטומים מדאיגים. גש לעשות בדיקה כאשר יהיה תור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת הרכב החיידקים במעייםרון10/12/2014
הי,
האם ישנה בדיקה במסגרת קופת חולים או מחוצה לה המספקת מידע אודות הרכב זני החיידקים השונים במעיים (כל החיידקים)?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת הרכב החיידקים במעיים - תגובה
ד``ר נתן גלוק25/12/2014עדיין בפאזה מחקרית, אין בדיקה בשגרת הקופות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דם אינן תקינותטל28/11/2014
שלום,
אימי בת 57 בצעה בדיקות דם כשנה לאחר ניתוח לפרוסקופי של גידול ממאיר במעי הגס ללא צורך בטיפולי כימו. בסיטי שבוצע במאי הכל נמצא תקין למען נגע היפרודוקסלי זעיר בעל מבנה ומרקם שמור.
התוצאות של ספירת הדם יצאו לא טוב -
המוגלובין 16.2
R.BC 5.51
Hematocrit - 48.4
לימפוציטים - 44.5
כימיה בדם-
alt 36
ck 246
קריאטינין בי 0.91
crp תקין וקטן מ0.5
היא אינה מעשנת, אינה נוטלת תרופות. בריאה בדר"כ.
מתלוננת על בטן תפוחה מאז הניתוח.
האם זה מרמז על גרורה הפגעה בכבד?
מה דעתך ? מה הטיפול במידה ואכן מדובר בגרורה בכבד ?
תודה רבה!!!
טל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות דם אינן תקינות - תגובה
ד``ר עופר פורים28/11/2014בהסתייגות שאתה מצטט בדיקות דם עם ערכים אלה קצת לא ברור לי איך הגעת למסקנה זו
ובכל מיקרה יש צורך ביעוץ מסודר אם ישנו חשד כזה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- CRPלימור24/11/2014
פרופ שלום
בת 40 שלשולים הרבה זמן. קולונסקופיה וביופסיה מהמעי הדק תקין וגם גסטרוסקופיה
בדיקות דם CRP 1.6
ESR 30
מה המשמעות???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר CRP - תגובה
ד``ר נתן גלוק26/11/2014יש מעבדות שונות של ערכי CRP. אם המקסימום הוא 0.5 הרי ש1.6 גבוה, כדאי לברר אצל רופא הגסטרו האם יש חשד לדלקת באזור עליון יותר שלא נבדק בקולונוסקופיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)