מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בדיקת CT בטןעדי23/11/2014
שלום ותודה מראש על המענה.
מבקשת לדעת האם הבדיקה תקינה.
יש בסיכום כמה ממצאים שאינם ברורים לי, הבדיקה לאישה בת 80
מצורפים שני קבצים.
שוב תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקובץ השני
עדי23/11/2014
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההקובץ השני - תגובה
ד``ר עופר פורים23/11/2014שלום רב
לפי תוצאת ה CT ניתן להבין כי אין ממצאים חשודים לממאירות אך יש לפנות לרופא ששלח את הבדיקה שמכיר את פרטי המחלה. ושלח את הבדיקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
עדי23/11/2014תודה רבה...
הבדיקה נעשתה עקב מרקר גבוה שהיה גבוה CA 19.9 שעמד על 54 ולא בעקבות מחלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלשוליםןלימור21/11/2014
פרופ שלום
אני בת 40 מזה כמה שנים טובות סובלת מהתקפי שלשולים ללא הסבר קולנסקופיה מלפני 6 שנים תקינה גסטרוסקופיה מלפני חצי שנה תקין
לפני כחודש זיהום ברגל קיבלתי אנטיביוטיקה והחלו שלשולים עבר כבר חודש עדיין משלשלת יש ימים קלים יותר ויש פחות. אך בשבוע האחרון החלו שלשולים צהובים מיימים עם כאבי בטן היה חום 37.7 . האם יכול להיות שבעקבות האנטיביוטיקה יש חיידק ומכיוון שלא טיפלתי עד כה זה מסתבך..? האם יש סיכון כלשהו??
כרגע כמות השלשולים התמעטה לפעמיים עד שלוש ביום אך הצהוב מיימי קצת מלחיץ
תודה מראש על תשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלשוליםן - תגובה
ד``ר נתן גלוק23/11/2014השיפור במצב מעודד.
עדיין רצוי לבצע אצל רופא המשפחה בדיקות צואה לקלוסטרידיום, תרבית, וטפילים.
לגבי המצב הכרוני גשי לרופא גסטרו שיתרשם האם מדובר במעי רגיז או שיש צורך בבירור נוסף כגון צליאק וכו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קולונוסקופיהמרים20/11/2014
עברתי קולונוסקופיה לפני פחות משנתיים. ההכנה היתה טובה (על פי הדו"ח). נאמר לי שהכל נורמלי ושעלי לחזור בעוד 10 שנים. לפני כמה חודשים, בעקבות כאבי בטן, גילו בבדיקת אולטרא סאונד ממצא חשוד שבעקבותיו שלחו אותי לקולונוסקופיה דחופה. התברר שיש לי גידול של 5.5 ס"מ במעי הגס, 50 ס"מ מפי הטבעת (סיגמונד). הדו"ח הפתולוגי הסופי (אחרי ניתוח) אומר שהגידול לא אגרסיבי (low graded). איך דבר כזה קורה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קולונוסקופיה - תגובה
ד``ר עופר פורים20/11/2014שלום רב
עדיין יכולים להיות מצבים שבהם לא יאותר גדול ומצבים בהם למרות הכל.נגע מופיע לאחר שנתיים ולא נצפה בבדיקה שעושה הגסטרואנטרולוג וגם מידת ההכנה היא גם גורם שקובע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניקוב כיבהארמן07/11/2014
היי לפני כשבוע וחצי הגעתי למיון עכב שבלעתי גף זר בארוחת הערב לדעתי זה היה חתיכת עץ או ענף אך לא בטוח אין לי מושג מה זה היה פשוט הרגשתי דקירות וכאבים עזים והרגשתי נוכחות שמשהו תקוע בגרון לאחר בדיקה של רופא א.א.ג עם סיב אופטי וצילום סיטי ללא נוזל או זריקה ולא מצאו כלום בבדיקה אך הרופא אמר שבעזרת האדרוסקוף הוא לא יכול לראות את הוושט הוא לא מגיע עד למקור הכאב שלי לאחר יומיים הגעתי עוד הפעם כי עדיין הרגשתי דקירות אך עם הקלה וגם לא צא כלום בעזרת הסיב אופטי לא ביצעו צילום סיטי נוסף עכשיו לאחר שבוע וחצי כבר אין לי דקירות אבל עדיין יש אזו הרגשה לא נוחה מאזור הגרון או הוושט האם כדאי לעשות בדיקה גסטרוסקפית? או שזה רק פצע?? אין לי חום הקאות או דקירות או קושי בבליעה האם הסיטי היה מראה חתיכת עץ א ענף בצילום? האם יכול להיות שיש לי או יגרם לי ניקוב במערכת העיקול עקב הגוף זר הזה? אני מציין שב90 אחוז מההרגשה של הנוכחות של הגוף זר בגרון עברה לי אך לא עד הסוף עדיין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניקוב כיבה - תגובה
ד``ר נתן גלוק11/11/2014יש סיכוי שהCT היה מראה את הגוף הזר אך לא מאה אחוז.
אם הכל חלף כנראה החלמת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- issue731/10/2014
מה הסיפטומים לדלקת וסרטן במעי הגס
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר issue - תגובה
ד``ר עופר פורים01/11/2014זוהי שאלה כללית מאוד ורוב הסימפטומים הינם לל ספציפיים בין סימפטומים לסרטן מעי גס ניתן למנות שינוי בהרגלי יציאה שינויים בתיאבון ירידה בשמרל דימום בצואה אנמיה בבדיקות דם.
אך כמובן שלא תמיד אדם מתייצג עם סיפטומים אלה ועדיין יכולים לאבחן לו סרטן במעי הגס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות ביופסיה של סרטן במעי הגסד``ר נתן גלוק31/10/2014
שלום! צירפתי תוצאות ביופסיה של אימי. ידוע כי הגידול סרטני ( במעי הגס) היא עברה סיטי ואין שלוחות. האם ידוע בבדיקה את הרמה של הגידול. צירפתי תמונה . תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות ביופסיה - תגובה
ד``ר עופר פורים01/11/2014הדבר היחיד שידוע שמדובר בסרטן מעי גס מעבר לכך המידע המדויק יקבע רק לאחר הסרת הגדול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחוצה מאוד מאודזהורית30/10/2014
שלום,
היום הלכתי לרופא עור לבדוק נקודות חן ובין היתר הראתי לו הרבה נקודות חומות מעט שומניות שהתרבו לי במהלך החודשים האחרונים באזור הצידי הגוף איפה שהחזיה, באיזור הגב מעט והבטן אני לא נחשפת באזורים אלה לשמש. התפלאתי מאוד לשמוע ממנו שריבוי הנקודות האלה באזור הבטן מסמן שעתיד להיות לי סרטן בקיבה או במעי הגס ורשם לרופאת המשפחה שעלי לבצע בדיקת גם סמוי ולהיות המעקב רציני של צילום ריאות, חזה, גסטרוקופיה. קיבלתי את הרושם כאילו הוא בטוח שדבר כזה עשוי לקרות ולכן המליץ לי לעקוב על מנת לתפוס את הסרטן בזמן. ברצוננ לציין כי סבתא שלי נפטרה לפני 40 שנים מסרטן הקיבה ולי יש מדי פעם כאבים בקיבה בגללם עברתי גסטרוסקופיה לפני חודשיים דיצאה תקינה לחלוטין. אני ממש לחוצה ולא יודעת איך להתייחס למידע הזה שנתן לי הרופא והשאיר אותי בהלם. איך אפשר לחיות בדאגה שיום אחד עלול להיות לי סרטן בקיבה או במעי?
אשמח לשמוע דעתך
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחוצה מאוד מאוד - תגובה
ד``ר עופר פורים31/10/2014שלום רב
נטיה לפתח סרטן במעי הגס בצורה תורשתית אך בפחות מ-10 אחוז מהמיקרים לשם הערכת סיכויי לפתח גדול עליך לבצע יעות מסודר באחד מהמכונים הגסטרואנטרולוגים המתמחים בכך בכל אחד מבתי החולים הגדולים ביילינסון איכילוב תל השומר ורמבם
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובתך
זהורית31/10/2014איך אני מגיעה לייעןץ כזה? מי אמור להפנות אותי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובתך - תגובה
ד``ר עופר פורים01/11/2014רופא משפחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בנושא טיפול במעי הגס גרורתיעלי26/10/2014
אבי בן 83 חולה בסרטן מעי הגס גרורתי כאשר הגרורות הן בכבד בלבד. אבי קיבל הקרנה וכימו 5 טיפולים ואכן חל שיפור במצבו. הרופא המטפל ממליץ שאבי יקבל טיפולים כימוטרפים משולבים בביולוגים וזאת ללא הגבלת זמן. שאלתי האם זה הגיוני וטיפול מקובל ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה בנושא טיפול במעי הגס גרורתי - תגובה
ד``ר עופר פורים31/10/2014שלום רב אכן יש הגיון בדבר אך כמובן לא ניתן לענות לך ללא הפרטים המלאים ,על מנת לקבל תשובה מקיפה וטובה יש צורך ביעוץ מסודר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיכוני קולנסקופיהמורן23/10/2014
שלום רציתי לשאול בקשר לקולנסקופיה לגבי הסיכונים שלה שלהבנתי זה בעיקר זיהום דימום וקרע של המעי. השאלות הן :
1) כמה זמן(ימים/חודשים) לאחר הקולנסקופיה במידה ואין תסמינים ניתן להגיד שלא התרחש זיהום קרע או דימום? לאחר כמה זמן מהבדיקה ניתן להניח שהכל בסדר בעקבות כך שאין תסמינים
2) האם ייתכן בעקבות הקולנסקופיה מצב של פגיעה קלה במעי(ללא קרע) שלאחר כמה חודשים לאט לאט הפציעה תגרום לבסוף לקרע ורק אז יהיו תסמינים?
3) כמה זמן לאחר הבדיקה ניתן להיכנס להריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיכוני קולנסקופיה - תגובה
ד``ר נתן גלוק02/11/20141) מדובר בתופעות לוואי הקורות מיד או מאוחר, כאשר מאוחר מדובר על עד שבועיים במקסימום (במקרים של כריתת פוליפ עם דמום מאוחר, או חור מיקרוסקופי).
2) אפשר להיכנס להריון מיד לאחר הבדיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעי רגיז ללא כאבי בטןמיטל20/10/2014
האם ניתן לתת אבחנה של מעי רגיז על סמך נפיחות בבטן , גזים וצואה רכה ומתפרצת? או שחובה שיניה כאב בטן כדי ליתן אבחנה של מעי רגיז?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעי רגיז ללא כאבי בטן - תגובה
ד``ר נתן גלוק02/11/2014בעיקרון חובה שיהיה כאב בטן, אולם פחות משנה השם של האבחנה, יתכן הפרעה תפקודית שלשולית שאינה מעי רגיז, הטיפול עשוי להיות אותו טיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרוהןיערית11/10/2014
שלום רב,
בעלי (הטרי) חולה קרוהן מזה כ-10 שנים. עובר אחת לתקופה התקף כאבים. עדיין לא עבר ניתוח להסרת החלק המודלק במעי. ייתכן ויעבור בקרוב. אין לנו ילדים ורציתי לדעת האם מחלת הקורהן יכולה לפגוע בפוריות? האם המחלה יכולה לעבור בגנים לעובר? אם כן,האם ניתן לזהות במהלך ההריון?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרוהן - תגובה
ד``ר נתן גלוק02/11/2014מחלת קרוהן פוגעת באופן שולי בלבד בפוריות. הבעיה העיקרית בנשים חולות במהלך ההריון. יש תרופות שאסור לגבר לקחת בזמן הנסיונות להרות אולם רובן בטוחות.
יש פן תורשתי בקרוהן אולם לא ניתן לזהות כיום איזה ילד יהיה חשוף לפיתוח המחלה כי מדובר במחלת מולטי-גנטית עם מרכיב סביבתי וחיסוני שאינם רק גנטים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקף לאחר ניתוח להוצאת דיברטיקולים.נירה26/09/2014
חמש שנים לאחר הניתוח אני לצערי חווה התקף נוסף, לא באותה עוצמה אך מתיש. היתכן? מה ניתן לעשות? והאם ניתן לקבל דייטה מתאימה. היעוץ שקיבלתי עד עכשו בד"כ הוא שמותר לאחר הניתוח לאכול הכל מלבד סברס ומנגו. האומנם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התקף לאחר ניתוח להוצאת דיברטיקולים. - תגובה
ד``ר נתן גלוק02/11/2014יתכנו התקפים חוזרים, אופיני שעוצמה פחותה.
צריך יותר פרטים על הניתוח ורצוי להתיעץ עם פרטים אלה אצל דיאטנית בבית החולים בו נותחת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טעם מר בפהשגית10/09/2014
נמצא אצלי החיידק הליקובטר פלורי וטופלתי בשני סוגי אנטיביוטיקה ואומפרקדס,בימים הראשונים של הטיפול היה לי טעם מר בפה והרופא משפחה אמר שזה מהאנטיביוטיקה,היום סיימתי את הטיפול והטעם המר בפה ובלשון עדיין נמשך האם זה יעבור זה מלחיץ אותי מאוד תודה שגית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
שגית10/09/2014בהמשך עשיתי בדיקות דם וברוך השם הכל תקין ממזה זה יכול להיות תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעי גס שמאלירחל05/09/2014
שלום רב
מזה 4 חודשים סובלת ממערכת העיכול שלי..אני בחורה בריאה בת 27..יש לי אסטמה על רקע אלרגיה שמטפלת אותה בסרטייד 250.
אורח חיים נורמאלי לא מעשנת לא שותה אלכהול משקל 57 על גובהה 170.
בהתחלה אחרי חודשיים של סבל גילו שיש הליקובקטר בתבחין נשיפה..נתנו לי אנטביוטיקה 10 ימים..ולא שזה עזר להפחית את הסימפטומים של :דימום רקטלי,כאבים,חולשה ועיפות,ויציאות רכות ריריות מעל 4 פעמים ביום.
עד שהחליטו שעושים לי קולנוסקופיה לקח להם שנים..בתוצאה לפני כמה ימים של הקולנוסקפיה כתבו ככה :רקטום-סיגמא-מעי שמאלי :עד למרחק של כ50 ס"מ מפח הטבעת-רירית עם אדמומיות כתמית,לא רציפה.ללא כיבים.נדגמה.ויש תמונות מאחורי של המקומות האלה.והם לקחו 3 ביופסיות ורק אחרי שבועיי 3 אחרי הסטוחגיה יתנו תשובה..בינתיים אני סובלת!
על מה זה יכול להעיד?מה המשמעות של התוצאה?ולאיזה קבוצת מחלות זה יכול להיות?
תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה
דן08/03/2015אני סובל ממש מגזים ומפיחות בבטן
ואז הובחנתי בהליקובקטר וטופלתי באנטיביוטיקה ולא חזרתי לעשות שוב בדיקה נשיפה
בזמן הטיפול הגזים ממש החריפו
האם גם לך היו ואו יש גזים כל היום? נפילות בבטן?
אני מדמם לעיתים לאחר יציאה אבל אמרו לי שזה מטחורים
אז מה לעשות כבר לא יודע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה - תגובה
ד``ר נתן גלוק10/03/2015גאזים ונפיחות הם תופעות שכיחות מאד שאינן קשורות להליקובקטר. זה במעי וזה בקיבה.
הטיפול לרוב מבוסס על דיאטה עם הפחתת במזונות שיוצרים תסיסה במעי.
גש לדיאטנית או רופא גסטרו לקבלת המלצות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעית עצירות קשה
ניק30/03/2015שלום רב
אני כבר שנים הולכת לשירותים רק עם נר גליצרין או כדורי לקסין פורטה ,
אני עכשיו בתהליך של הפסקת הכדור וכבר חודשיים שאני לא לוקחת כדור יש לי פעילות מעיים בכל בוקר .אבל אני פשוט לא מרגישה את הלחץ להתרוקן אם אני לא שמה נר גליצרין אין לי דחף ליציאה .ממש כמו פקק ואין דחף ללכת לשירותים מה עושים האם כל חיי אצטרף להיות מכורה לגליצרין אני מקפידה על אוכל עם סיבים וירקות פירות דגנים מלאים ושתיה מרובה .אני מבינה שזה תהליך אבל אולי יש בדיקה של הרקטום אולי יש בעיה אחרת כי פשוט קשה לי להוציא את הצואה וזה כרוך בהמון לחץ על פי הטבעת מה עושים עזרה בבקשה,,,,,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעית עצירות קשה - תגובה
ד``ר נתן גלוק27/04/2015לעיתים יש הפרעה במנגנון היציאה עצמו (רצפת האגן שרירים ותאום ביניהם) ולעיתים מדובר באיטיות של המעי. יש מה לעשות (פיזיותרפיה, משוב ביולוגי, טיפולים ניסיוניים). גשי לרופא גסטרו, רצוי בבית חולים גדול להתיעצות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פוליפ תוצאות מעבדהצביה12/08/2014
שלום
אני בת 40 בבדיקת קולונוספקיה הוצא פוליפ סיגמה מסוג טבולר אדנומה עם מוקד דספלסיה גבוהה ושזה הוסר בשלמותו .שאלתי היא:האם הרופא שבודק במעבדה יודע שזה אכן הוצא בשלמותו? הרופא שלי כתב שזה היה על גבעול ובמעבדה כתוב ללא גבעול. האם להבדלי גרסאות אלו יש לכך משמעות?
תודה צביה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פוליפ תוצאות מעבדה - תגובה
ד``ר עופר פורים13/08/2014חייבים לודא שאת מכיון שפוליפ כזה אם לא הוצא בגבולות נקיים ומספיקים יכול לנשוא בחובו ייתכן התמרה לסרטן חודרני חייבים לבדוק זאת מול הסטרואנטרולוג שעשה את הבדיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת קולונוסקופיה
צביה14/08/2014שלום,
הגסטרולוג שעשה את הבדיקה אכן כתב שזה הוצא בשלמותו, אבל הפתולוג במעבדה גם יכול לדעת זאת? כי בתיאור המקרוסקופי הוא כתב בסוגריים שזה הוצא בשלמותו. האם הוא הסתמך על מה שכתב הרופא או על המיקרוסקופ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת קולונוסקופיה - תגובה
ד``ר עופר פורים14/08/2014הוצא צריך להסתמך על הדו"ח הפתולוגי וחייב שיהיה תאור של השוליים גם. שאכן הם נקיים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)