מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פוליפ במעי הגסשירה24/06/2014
ד"ר שלום רב,
ענית לי על מספר שאלות, ושאלתיי מספר שאלות נוספות שמטרידות אותי, אם אפשר לקבל עליהן תשובה אודה לך מראש.
בן 34. ביצעתי קולונוסקופיה לבירור כאבי בטן תחתונה, ונלקחו כפי שאמרתי במייל קודם דגימות אקראיות (לדברי הרופא), אולם נמצא פוליפ
TUBULAR ADENOMA OF COLON WITH LOW GR DYSPLASIA.
רציתי לשאול, מפאת גילי הצעיר, האם פוליפ זה נחשב לסוג פוליפ מסוכן?
מכיוון שהרופא לא ראה אותו בזמן הבדיקה, וכפי שציין לקח דגימות אקראיות בלבד, לא הוצא אותו פוליפ.
האם צריך להוציא את הפוליפ הנ"ל?
קראתי באתר שכל פוליפ צריך להוציא, ולי לא נאמר דבר כזה. מה דעתך?
האם לדעתך אחת הדגימות שלקח הרופא בעצם הן אותו פוליפ?
כי אחרת איך זה שניתנה תשובה כזו? הרופא אומר שלא ראה הפוליפ אך ניתנה כזו תשובה.
מקווה שהבנת את שאלותיי ואם תוכל להשיב לי עליהם.
בכבוד רב ובברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פוליפ במעי הגס - תגובה
ד``ר עופר פורים25/06/2014מדובר בפוליפ שפיר לא הייתי בבדיקה כך שאת השאלה הזו תצטרכי לשאול את הגסטרואנטרולוג שלך.
אפשר לוודא ניקיון מעי מפוליפים אם חוזרים על הבדיקה לאחר חצי שנה -שנה
ואת זה תצטרכי לקבוע עם הגסטרואנטרולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קולונוסקופיהשירה22/06/2014
ד"ר שלום רב,
בן 34, ביצעתי בדיקת קולונוסקופיה עקב כאב בבטן תחתונה אירועים שמהם אני סובל כבר מספר שנים.
אולטרסאונד בטן וסיטי בטן יצאו תקינים.
עשיתי קולונוסקופיה לפני כחודשיים, (רק היום ניגשתי לקבל התוצאות),
ונרשם:
עבר קולונוסקופיה כולל צינתור איליום סופי-כל המעי הנבדק-תקין.
נלקחו ביופסיות אקראיות מאיליום סופי-רירית תקינה.
התשובה של הקולונוסקופיה שהתקבלה הינה:
TUBULAR ADENOMA OF COLON WITH LOW GR DYSPLASIA.
הרופא אמר שכשהוא עשה את הקולונוסקופיה הוא לא ראה פוליפ. מה זה אומר אם כך שהתשובה חזרה עם תוצאה כזו?
מה זה אומר ? מה המשמעות? מה עושים? מה דעתך?
מה זה אומר אדנומה גלילית? (כשאני מתרגם מאנגלית לעברית זה רושם אדנומה גלילית שעבר היפרפלזיה) מה זה אומר?
האם בגילי רואים מצבים של פוליפים במעי הגס?
אודה על כל תשובותיך לשאלותיי המטרידות אותי מאד.
אנא תשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קולונוסקופיה - תגובה
ד``ר עופר פורים23/06/2014מה שנמצא לך זהו פוליפ שפיר שדורש מעקב בעוד כשנה עד שלוש שנים. תלוי במידת הכנה של הקולונסקופיה
כמו כן הייתי מתייעץ עם מרפאה גסטרואנטרולוגית המתמחה בגילוי מוקדם לאור גילך
לבירור לאור פוליפ בגיל מוקדם יחסית זה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובתך-שאלה נוספת
שירה23/06/2014ד"ר שלום רב,
תודה רבה לתשובתך.
רציתי לשאול, האם לא צריך להוציא את הפוליפ גם אם הוא שפיר?
(הרופא הגסטרו לא הוציא אותו, מכיוון שבזמן הבדיקה גם לא ראה אותו).
ושאלה נוספת היא מה הכוונה מרפאה גסטרולוגית לבירור מוקדם?
האם זה לא באותו מקום שעשינו את הבדיקה? במרפאת גסטרו של קופ"ח?
האם יש מקום אחר ובדיקה אחרת שעלי לעשות?
תודה מראש על תשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת בבקשה -לא הבנתי
שירה23/06/2014ד"ר שלום רב,
שאלה נוספת בבקשה:
למה כוונתך: תלוי במידת הכנה של הקולונסקופיה ?
מה זה אומר?
אשמח לתשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוףרחלי18/06/2014
היי דר יהודה לאבא שלי זוהה בבדיקת קולונוסקופיה היצרות עם רקמה פריכה לאורך כ3-4 ס"מ בגובה 10 ס"מ מן התעלה האנאלית ללא ממצא בולט בשאר המעיים עד הצקום, בצקום זוהה נוכחות של ileo-cecal valve,appediceal orifice,tri- readlat fold
התשובת הביופסיה שקבלנו לא אבחנתי
מזה אומר? האם אפשר לרפאות את זה ללא ניתוח? אבא שלי כבר סובל מגזים קשים אי שחרור צואה אלה רק יוצא לו מים מה עושים? תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוף - תגובה
ד``ר עופר פורים19/06/2014עד כמה שניתן להבין לא הגיעו לאבחנה פתולוגית מהביופסיה ולכן ככל הנראה יהיה צורך לחזור על ביופסיה על מנת להבין במה מדובר דלקת או משהו אחר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סעיפיםשי01/06/2014
שלום
אני בן 40 בריא לא מעשן
ביצעתי צינטור וירטואלי עקב תחושות אי נוחות ברום הבטן לצורך שלילת מחלת לב
בפענוח כתוב גם סעיפים בקטע במודגם של חזה בטן .
מה המשמעות של ממצא זה ? האם תחושות האי נוחות ברום הבטן לאחר ארוחה מאשרות מסקנה זאת ?
מה הטיפול ומה לעשות
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דילגתם עליי
שי28/06/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדילגתם עליי - תגובה
ד``ר עופר פורים29/06/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בנושא קולונוסקופיהאלגרו30/05/2014
לד"ר שלום רב,
אימי נפטרה מסרטן המעי הגס לפני שלושה שבועות. היא הייתה בת 89 ואת המחלה הארורה גילו כשהייתה בת 87. לאחר טיפולים שונים וניתוח להסרת הגידול, התברר שהמחלה חדרה לכבד ומשם לעצם האיליום באגן. בסך הכך המשיכה לחיות עוד כמעט שנתיים עד שנפטרה, ז"ל.
שאלתי: לפני כ-5 שנים עשיתי בדיקת קולונסקופיה שיצאה תקינה לחלוטין ועתה אני מחכה לעוד בדיקה כזאת שתהיה בחודש הבא.
1-באיזו תדירות מומלץ שאני אעשה את הבדיקה הזאת? כל כמה זמן רצוי לערוך אותה?
2- האם אני מוגדר בתור אדם בסיכון? המקרה של אימי היה היחיד במשפחה וכאמור, המחלה האיומה נתגלתה בהיותה בת 87.
3- האם יש טעם לבקש בדיקה גנטית על מנת לבדוק אם אני נושא גן והאם היא נמצאת בסל? אציין שאצל אימי מצאו גם מוטציה בגידול מוטציה KRAS.
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה בנושא קולונוסקופיה - תגובה
ד``ר עופר פורים31/05/2014שלום רב גילוי מחלה בגיל 87 לא נחשב כסיכון משפחתי מוגבר ולכן מומלץ לבצע קולונוסקופיה מגיל 50 כמו האוכלוסיה הכללית כמו כן קרוב לודאי שאין רקע גנטי לעניין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר פורים, תודה ועוד שאלה ברשותך
אלגרו31/05/2014מדוע בהוראות לקולונוסקופיה כתוב שאסור לאכול ירקות (מלבד תפוחי אדמה)? מהי הסיבה לכך?
ושוב תודה רבה ואיחולי אריכות ימים לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר פורים, תודה ועוד שאלה ברשותך - תגובה
ד``ר עופר פורים31/05/2014על מנת למנוע יצירת צואה בכמות גדולה שתקשה על פינוי המעיים וכך איכות הבדיקה תהיה פחותה אם המעי לא נקי לחלוטין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קולונוסקופיהאיילת19/05/2014
רציתי לדעת מה ההבדל בין פיקוס לקס למוביפרב? מאילו מקרים מעדיף הרופא לתת מוביפרב ובאילו מקרים ההעדפה היא לפיקוסלקס? והאם הכנה עם מוביפרב מצריכה גם שימוש בכדורי לקסדין?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קולונוסקופיה - תגובה
ד``ר נתן גלוק19/05/2014שניהם הכנות ברמה ובנוחות סבירים מאד. מוביפרפ מצריך שתיה בנפח מעט גבוה יותר מאשר פיקוסלקס. מוביפרפ אסור בחולים עם G6PD. לקסדין רצוי בשניהם בפרט כאשר יש נטיה לעצירות כדי לפנות נוזלים טוב יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הבדל בין ct לביןpet ctאינה28/04/2014
שלום רב,
אימי עברה ניתוח עקב גידול במעי הגס ב8/2011. מיד לאחר מכן לפני טיפול כימטרפי בוצע לה pet ct , אונקולוג מטפל ביקש לברר האם ההמנגיומות שיש לאימי על הכבד אכן המנגיומות (לאימי מחלת גושה). הכל היה נקי. אמא עברה טיפול כימוטרפי כרגע נמצאת במעקב. ב2/2014 בוצע ct חזה בטן אגן הכל נקי, קולונוסקופיה גם תקינה.
מct לct אין שינויים. לפני כשבוע התבקשנו לבצע pet ct שוב על מנת לבדוק את ההמנגיומות שוב. משום מה הרופא שלנו לא חוזר אלי ולכן אני מבקשת הלהתעייץ בנושא.
קודם כל מה הבדל בין שתי הבדיקות, האם יש משהו שאחת מהן מגלה והשניה לא ואם כך, מדוע לא עושים גם pet פעם בשנה.
אודה מאוד לשתובתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הבדל בין ct לביןpet ct - תגובה
ד``ר עופר פורים30/04/2014PETCT משתמשת בחומר סוכר מסומן באיזוטופ רדיואקטיבי ועל כך שגרורות סרטניות יודעות לקלוט ביתר חומר זה מכיון שהם פעילות ומתחלקות המנגיומה הינה ממצא שפיר ולכן לא תקלוט PET ולכן אפשר להבדיל בין גרורות והמנגיומות
PETCT עדיין לא מקובל לחולים שהינם במעקב ולכן אם אין חשד לחזרת מחלה לא מקובל לבצע PETCT* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחןףדניאל14/04/2014
היי. אמי בת 56 סובלת כאבים איומים בבטן ומדממת לאחר עשיית צרכים אומרת כי ישלה דימום כבד ..אחיה נפטר מסרטן לבלב ואני חוששת שגם לה יש אני יןדעת שפרטני אתה לא יכול לענות מה הסיכוי שגם לה יש?או מה זה יכול להיות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחןף - תגובה
ד``ר עופר פורים15/04/2014יש צורך בבבירור מקיף בגיל זה בלי קשר להיסטוריה משפחתית כולל קולונוסקופיה וגסטרוסקופיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת קולונסקופיהשרגא10/04/2014
שלום רב
האם יש דרך לקצר את ההכנה לבדיקה זו ולעבור שטיפת מעי בסמוך לה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת קולונסקופיה - תגובה
ד``ר עופר פורים10/04/2014לא לצערי לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נתוח לסגירת סטומהל08/04/2014
שאלה נתוח לסגירת סטומה למעי הגב האם מבוצע גם במיסגרת השתתפות עצמית בביטוח משלים של קופות החולים ומה מספרי הקוד של הנתוח המון תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סגירת סטומה מעי גס
ל08/04/2014תיקון טעות צריך להיות נתוח לסגירת סטומה למעי הגס
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנתוח לסגירת סטומה - תגובה
ד``ר נתן גלוק15/04/2014זו לא שאלה רפואית וצריכה להיות מופנה לגורמים בקופה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מצות בפסחגד07/04/2014
שלום.
לפני כ 3 שבועות עברתי ניתוח להסרת גידול במעי הגס. בנתוח כרתו לי את המעי הגס הימני והרוחבי.
כאדם דתי שאלה זו חשובה לי.
בליל הסדר יש חובה לאכול מצה - כ 100 גרם לפחות. (לאדם בריא כמובן).
האם במצבי הרפואי מותר לי לאכול כמות זו בליל הסדר? או אולי פחות מזה? או שאני צריך להמנע מאכילת מצה בכלל?
תודה רבה וחג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מצות בפסח - תגובה
ד``ר עופר פורים09/04/2014אנא פנה לדיאטנית בבית חולים שנותחת או בקופת חולים ליד ביתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קולונסקופיה עם סטומהל06/04/2014
מה ההכנות המקובלות לקולנסקופיה עם סטומה מחוברת למעי הגס הכונה לקולנסקופיה גם למעי וגם לרקטום תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קולונסקופיה עם סטומה - תגובה
ד``ר נתן גלוק15/04/2014הכנה כמו לבדיקה רגילה לסטומה, חוקן לרקטום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעי רגיזרוז01/04/2014
היי , אני נערה בת 17 הסובלת ממעי רגיז באופן חריף. הגיוני שאכלתי בצהריים אוכל דיי מתובל ועכשיו אני סובלת מבחילות, גרפסים נפיחות בבטן וכו? ושאלה נוספת. האם תרופת המוטיליום מונעת הקאות? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעי רגיז - תגובה
ד``ר נתן גלוק15/04/2014מעי רגיז זו תסמונת כרונית ולא חריפה. היא יכולה להתבטא במגוון תלונות כולל אלו שציינת.
מוטיליום עשוי למנוע הקאות אולם פחות יעיל מאשר פראמין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים נוראיים ואי שליטה בעקבות סרטןדיאנה17/03/2014
אבא שלי אובחן עם סרטן המעי בשנת 2012 - אורכו היה כ-10 ס"מ ועד הרקטום. הוא עבר טיפולים וכריתה. היה עם סטומה עד שפיתח אלרגיה לדבק ונהיה לו זיעום. אבא שלי גם חולה סכרת עם אינסולין ותרופות. לפני שנה וחודשיים סגרו לו את הסטומה והוא לא מפסיק לסבול. יציאות ללא שליטה, הוא עם חיתול וממש כל שעה בשירותים, הכל מיימי. הוא חלש בטירוף. הוא אלרגי מכל התרופות נגד כאבים ורק מותר לו אופטלגין נוזלי והוא גם מקבל קאנביס רפואי. הוא סובל מכאבים בלי סוף על בסיס יום יומי וכל היום. נהיה לו אבסס ברקטום בפנים מסכן היה בבית חולים ונתנו לו זריקות כמו שנותנים לנשים שיולדות - איחלוש (לא אפידורל). בקיצור אני שואלת, אבא שלי ככה יחייה את שארית חייו? איזה פיתרון יש בשבילו? הוא ממש סובל - ולאחרונה אף מדבר על כך שהוא לא יודע כמה זמן יכול לסבול ככה ואין לו טעם לחיים. מה עושים? יש עוד אנשים במצבו? יש פיתרון? בבקשה כל דבר...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים נוראיים ואי שליטה בעקבות סרטן - תגובה
ד``ר עופר פורים17/03/2014שיפנה לכירורג שלו יתכן שיש מקום להחזיר את הסטומה לאור חוסר השליטה המוחלט ביציאות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצותאינה12/03/2014
שלום רב,
אימי עברה ניתוח כריתת חלק ממעי הגס עקב גידול ב2/8/2011. עברה טיפול כימוטרפי,כיום נמצאת במעקב אונקולוגי. בתאריך 2/2/2014 בוצע ct חזה בטן אגן, יצא תקין, אונקולוג קבע לנו להגיע בעוד 7 חודשים (הינו אצלו בתאריך 25/2/14). השאלה שלי היא מדוע בct אין התייחסות לקיבה. האם זה תקין?האם צריך לבצע בדיקה אחרת על מנת לבדוק את הקיבה?
בנוסף, אמא לוקחת מאז הניתוח שזה כמעט שלוש שנים תרופה בשם לובאלאק, פעם בשלושה ימים, 30 מ"ג. בתקופה אחרונה היא מתלוננת כי יש לה כאבי בטן, גזים, בטן נפוחה. האם זה תקין לקחת את התרופה הנ"ל כ"כ הרבה זמן? מה ניתן לקחת כתחליף? האם אלה יכולות להיות תופעות לווי של התרופה?אודה מאוד לתשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התייעצות - תגובה
ד``ר עופר פורים12/03/2014לפעמים או הרדיולוג שכתב את הבדיקה או מי שהקליד מפספס כך שניתן אם את רוצה לגשת למכון הבדיקה ולבקש התייחסות ספיציפית לנקודה זו
לגבי לאבולק זהו חומר משלשל והמע יכול להתרגל אליו ואפשר להגיע למצב שלא ניתן יהיה לצאת אם לא שותים אותו כמו כן החומר שיש בסירופ יכול לגרם לכאבי בטן ובטן נפוחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)