מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בדיקת פי הטבעתdani04/08/2015
רציתי לדעת האם אנוסקופיה בודקת את כל הרקטום או רק חלק ממנו והאם בדיקת רקטוסקופיה בודקת צניחת חלחולת או שמספיק בדיקת אנוסקופיה תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת פי הטבעת - תגובה
ד``ר עופר פורים06/08/2015אנדוסקופיה בודקת רק את אעזור פי הטבעת ואילו רקטות קופה בודקת את כל האזור הנקרא רקטום או חלחולת בעברית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם זה בעיתיshir30/07/2015
שנה של ירידת ברזל וחולשה עצומה וכמה ארועי מלנה נערך לי בדיקת קפסולה..ממצאים כמה ארוזיות בבטן ואחת בשלפוחית השתן מה זה אומר .בגודל קטן.ובנוסף avm 53min post pylorusמה זה אומר ומה צריך לעשות והאם זה מסוכן אני בלחץ תודה רבה על המענה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם זה בעיתי - תגובה
ד``ר נתן גלוק12/08/2015AVM הוא כלי דם שטחי בעל צורה לא רגילה שיכול לדמם ולגרום למלנה וירידת ברזל, ניתן לטפל בו על ידי צריבה באמצעות אנדוסקופ שמוחדר דרך הפה- כמו גסטרוסקופיה אבל יותר עמוקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה,וברור תחום רפואי מטפל
שירי18/08/2015תודה לך דר,על המענה המפורט,לאיזה סוג רופא צריכה לגשת לביצוע הליך כזה?לגסטרו,למומחה כלי דן,לכירוג?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה,וברור תחום רפואי מטפל - תגובה
ד``ר נתן גלוק26/08/2015גסטרו בבית חולים גדול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלשול פתאומיגלית28/07/2015
שלום לפעמים קורה לי משהו מוזר.
אחרי שאני אוכלת ארוחת צהריים (בעבודה) האוכל מהבית נשמר בקופא סגורה במקרר. ואני אוכלת עוף , עדשים ובטטה. ומוסיפה חומוס לפעמים שיהיה קצת יותר טעים ומגוון.
כבר פעם בשנייה שמיד אחרי זה יש לי ממממש כמו שלשול וממש מציק לי. ואחרי כמה דקות לאט לאט הכאב עובר ואין זכר למה שקרה .
אשמח לדעת מה זה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלשול פתאומי - תגובה
ד``ר נתן גלוק12/08/2015קשה לדעת אחרי שני ארועים ממה התופעות נגרמות. אם זה ימשיך מעבר לחודש, פני לרופא גסטרו לבירור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פניקוליטיסאחת17/07/2015
שלום רב,
עברתי בדיקה אצל רופא גסטרו אשר מתמחה ברצפת האגן. במהלך בדיקתו בין היתר נבדק לי כל אזור הבטן והאגן.
במכתבו הוא רשם :
THE PALPATION OF THE ABDOMEN IS NORMAL, NO DEEP PAIN, NO MASS.
THERE IS APANNICULITIS T8-T10.
כשהתקשרתי לשאול אותו מזה פניקולטיס נאמר לי כי מדובר בכאבים במימוש של רקמה תת עורית של הבטן המרכזית.
אציין כי אין לי כל אודם או תופעה עורית אחרת באזור הבטן ואין כאבי בטן (כפי שקראתי בגוגל שאמור להיות במקרה של פניקוליטיס)
אשמח לקבל מידע לקבל האבחנה של פניקוליטיס והאם ניתן לאבחן אותה על ידי כאבים בלבד כפי שאבחן הגסטרו? האם יש צורך בטיפול כלשהו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פניקוליטיס - תגובה
ד``ר נתן גלוק18/07/2015זו דלקת של השומן ולרוב מאובחן בCT
לרוב יש כאבים. טיפול אם יש סימפטומים בנוגדי דלקת ומעקב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך פניקוליטיס
.27/07/2015מה המשמעות של מעקב?
אני מאוד מבולבלת האם עלי לעבור בדיקת סי טי בטן למרות שאין לי שום תסמין עורי וגם לא כאבי בטן ובמכתב הסיכום של הרופא לא נרשם שעלי לעבור בדיקת סי טי?
אין לי יכולת לברר זאת עם הרופא הזה כי הגעתי אליו באופן פרטי וממרחק גדול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום בצואהנינה08/07/2015
שלום רב. אחת לחודש אני מבחינה בדימום כבד בצואה וקרשי דם. אין לי כאבים או תחושה שונה ולכן זה מפתיע אותי בכל פעם. אשמח לקבל חוות דעת כללית עד שאפנה בקרוב לרופא משפחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום בצואה - תגובה
ד``ר נתן גלוק09/07/2015יש מספר סיבות אפשריות כולל טחורים, פיסורה, דלקת או סיבה פנימית אחרת כגון סעיפים, פוליפ גדול או גידול. שכיחות כל סיבה משתנה בהתאם לגיל.
לרוב מדובר בסיבה שפירה, לרוב לפני טיפול הפרוקטולוג יהיה מעונין בשלילה של בעיה פנימית באמצעות קולונוסקופיה אצל רופא גסטרו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אילו בדיקות נדרשות ומתייוגב07/07/2015
שלום רב
אני בן 67 ולפני 5 שנים נותחתי במעי הגס ובכבד (בשל גרורה). במקביל לכך התגלתה אצלי דרמטומיוזיטיס (גם כנלווית וגם כקיימת עצמאית - anti mi2 ו- ana חיוביים). אני מרגיש טוב. הדרמטומיוזיטיס טופלה בעבר בפרדניזון ומתוטרקסאט. המופע השרירי לא מורגש והמופע העורי מופיע ודועך חליפות. איני מקבל טיפול. שאלותי: 1. לאור קיום גרורה בכבד בעבר , האם מספיקה בדיקת CT שנתית, או נדרשות בדיקות נוספות? 2. לאור העובדה שהסמן CEA לא בלט אצלי בכל תקופת המחלה, האם יש סמנים נוספים, או בדיקות נוספות הנדרשות? 3. לאור הפירסומים האחרונים, האם יש טיפולים כלשהם המגבירים את יכולת הגוף להתגבר על גרורות באמצעות חיזוק המערכת החיסונית? או בדרך אחרת?
בתודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אילו בדיקות נדרשות ומתי - תגובה
ד``ר עופר פורים09/07/2015שלום יוגב לגבי מעקב CT לאחר מצבכזה נהוג כל חצי שנה CT כמו כן נהוג לפעמים לבצע CA 19-9
הדבר היחיד שהוכח בהורדת שיעורי חזרה ביצוע פעילות גופנית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בבטן תחתונהרוני30/06/2015
שלום אני בת 33 בריאה בדרך כלל מגיל 19 סובלת מאפיזודות של מעי רגיז בשבוע האחרון יש לי כאבים בבטן התחתונה ואז כשאני נכנסת זה עובר לי קצת . היציאות הן רכות מאוד לא מימיות אבל רכות מאוד הייתי במיון נבדקתי פיזית עם בדיקות דם שם הרופא טען שהוא לא רואה סיבה מיוחדת לכאב ..למעט זה שיש לי WBC גבוה קצת 12000 עם סטיה שמאלה 82% , תפקודי כבד וכליה שמורים , הRCP שלי היה 1.5 , ולוקוציטים 500 בספירת השתן , הוא המליץ על תרבית שתן עם חשש שיש שם דלקת לא היו הקאות , בחילות חום היה 37.6 הכי גבוה . אלקטרוליטים שמורים המוגלובין 15.2
אני בכלל חושבת שיש לי סממנים לסרטן מעי הגס ואני פשוט מתה מפחד האם יש לי מה לדאוג כלכך?! כי אני פשוט עצובה ..
אשמח למענה
רוני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בבטן תחתונה - תגובה
ד``ר נתן גלוק06/07/2015ממליץ לחזור על CRP ובדיקות לאחר סיום הטיפול בדלקת בדרכי השתן
אם כאבי הבטן ממשיכים להטריד יש ללכת למרפאה למעי רגיז/הפרעות תפקודיות במכון גסטרו, שם גם ייראו האם יש סימני אזהרה לסרטן מעי הגס שהינו נדיר בגילך. בנוסף ימליצו על טיפולים קבועים אשר יקלו עלייך את החיים עם כאבי הבטן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצב לכוד בערווהאחת28/06/2015
האם כאב רקטלי פנימי בתוך הרקטום יכול להיות בגלל pudendl neuralgia (עצב לכוד בערווה) ? אציין שהכאב לא צורב או שורף אלא עמום
כיצד ניתן להבחין בין עצב לכוד הערווה לבין פרקטולגיה כרונית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצב לכוד בערווה - תגובה
ד``ר עופר פורים28/06/2015יש לפנות ליעוץ פרוקטולוג ונוירולוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחושת שריפה בקיבהטל26/06/2015
שלום רב
אני מטופלת בכדורי אומפרדוקס כטיפול קבוע לאור דלקת בקיבה שגילו לי.
לפני כשבועיים חליתי בוירוס השלשולים ומאז יש לי תחושת שריפה בקיבה שלא עוברת כבר שבועיים למרות נטילת האומפרדוקס מה אפשר לעשות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחושת שריפה בקיבה - תגובה
ד``ר עופר פורים28/06/2015יש לפנות ליעוץ גסטרואנטרולוגי ישנם מספר סיבות לכך יתכן שתתבקשי גם לבצע גסטרוסקופיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שריר ברצפת האגן או אולי בעיה אחרתרומי19/06/2015
מזה חצי שנה סובלת מתחושת לחץ/כאב בצד שמאל לדעתי באזור הרקטום שכן זה מרגיש בגובה 4-5 ס"מ מעל פי הטבעת.
עברתי בדיקה אצל פרוקטולוג אשר שלל טחורים ופיסורה. עברתי בדיקת רקטוסקופיה שנמצאה תקינה עד לגובה 15 ס"מ למעט טחורים טיפה גדושים.
היציאות די סדירות בבוקר. אין עצירות או שלשול. אין ירידה במשקל ואין אנמיה על פי בדיקות דם.
התסמינים שמופיעים אצלי הם בתדירות של אחת לשבוע אחת ל10 ימים ברוב הפעמים התחושת כאב ולחץ כפי שתיארתי מגיעה אחרי תחושה חזקה של נפיחות בבטן עם אי יכולת לפלוט גז. הכאב יכול להשאר כמה ימים ואז עובר כאילו לא היה ממה שהבנתי קרוב לוודאי שמדובר בבעיה שקשורה לשרירי רצפת האגן ואכן אני בקרוב אעבור בדיקת מנומטריה.
השאלה שלי האם יכול להיות שמדובר בכל זאת בסרטן מעי הגס או יותר נכון סרטן הרקטום?
בהנחה שהכאב הוא כתוצאה מגידול סרטני האם זה סביר והגיוני שהכאב יופיע לכמה ימים ואז יחלוף כלא היה למשך שבוע ואז שוב יחזור ככה באופן עיקבי? .
אציין שאני בת 30 וטרם ילדתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שריר ברצפת האגן או אולי בעיה אחרת - תגובה
ד``ר נתן גלוק21/06/2015מכיון שאת צעירה מאד ובנוסף הרקטום נצפה אז נסבירות לסרטן שם נמוכה ביותר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי מעי רגיזרומי19/06/2015
האם ייתכן שיש לי מעי רגיז אם אני סובלת מתחושה של נפיחות חזקה בבטן ולחץ בפי הטבעת איך ללא כאב בטן ממשי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לגבי מעי רגיז - תגובה
ד``ר נתן גלוק28/06/2015מעי רגיז מורכב מהפרעה ביציאות ומכאב בטן אך יתכן גם אי נוחות בטנית ולא חייב כאב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיית עצירות קשהניקי11/06/2015
שלום ד״ר נתן
אני סובלת שנים מבעיית עצירות השתמשתי לקסמן פורטה ונירות גליצרין כבר בערך 20 שנה כך שללכת לשירותים בלי העזרה הזאת אני לא יכולה החלטתי לעשות מהלך ולהפסיק את הכדורים . וללכת רק עם נירות הבעיה שגם נירות כבר לא עוזרים אני עברתי בדיקת קונולוסקופיה שהייתה תקינה אבל הכירורג אמר שהמעי שלי ארוך מאוד ומפותל
ביגלל שעדיין אני לא הולכת לשרותים רק עם עזרה של כדורים הפנה אותי הכירורג לבדיקת זמן מעבר מעי ומדידת לחצים .אני אמורה לקחת את הכדור מחר יום שישי ולעשות צילום בטן ריק ביום רביעי אני כבר יומיים לפני הבדיקה בלי שום חומר משלשל וגם עד יום רביעי אני לא יכולה לקחת כלום מה עושים עם לא תיהיה לי יציאה טבעית .שבוע לא להיתרוקן זה פשוט עונש מה עושים ?אני אמורה לחזור עם התשובות של הצילום בטן ומדידת הלחץ לכירורג .מה רצוי לעשות לאחר הצילום לעשות חוקן כי אני לא רוצה לחזור לכדורי לקסין פורטה ונירות גליצרין עד התשובה מהכירורג .תודה ניקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיית עצירות קשה - תגובה
ד``ר נתן גלוק16/06/2015ניקי שלום
הבדיקות חשובות על מנת להחליט איפה הבעיה וכיצד ניתן לעזור. אין מה לעשות לפני וצריך להפסיק את הכדורים. לאחר הבדיקות ניתן לעשות חוקן או לשתות מרוקן כמו לפני קולונוסקופיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח בדיקות דםמרינה09/06/2015
שלום
שואלת עבור אמא שלי בת 60 לפני כחודש תקפו אותה כאבים בגרון הלכה לרופא והיא נתנה לה לעשות בדיקת דם
המגלובין 11.2
esr 54
crp 10.3
פריטין 154
ברזל 36
שלחה אותה ללעשות אולטראסאונד גרון נמצא דלקת של בלוטת התריס
ושלחה אותה לעשות עוד הפעם בדיקת הבמגלובין אחרי שבועיים ירד ל10.9
כמו כן היא אמרה שכדאי מאוד לבצע גסטרוסקופיה וקולונוסקופיה
לפני הבדיקות האלה בערך כחודשיים לפני כן המוגלובין היה תקין 12.2 ובדיקת דם סמוי תקינה
מה הממצאים של בדיקות דם מראות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פענוח בדיקות דם - תגובה
ד``ר נתן גלוק10/06/2015ירידת ההמוגלובין עשויה לבטא חוסר ברזל מאובדן במערכת העיכול בסבירות לא גבוהה. אם לא ביצעה קולונוסקופיה בשנים אחרונות מומלץ לבצע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחד מסרטן המעידני29/05/2015
היי בן 38 בריא בסהכ קצת היפוכונדר. לוקח לוסטרל לחרדות. לפני כמה חודשים התחילו כאב בטן +גזים מרובים..יותר בבוקר.. שבאים לכמה ימים ואח נעלמים וחוזר חלילה שוב. יש לציין שהכאב לא חזק יותר מציק והוא בכל הבטן קקי רך , לפעמים יצאה אחת ולפעמים יציאות 2-3 ביום, ללא חום. בלילה לא כואב לי ולא מתעורר מזה. מרגיש טוב בסהכ.. הכאב לא קבוע-- בא והולך במשך היום.. ... עברתי קולונסקפיה לפני 5 שנים שיצא תקינה לחלוטין..לפניי שנה וחצי גסטרוסקופיה שנמצא חיידק בקיבה ודלקת מהחיידק. עברתי בדיקת Crp לפניי שבועיים שיצא שלילית ובדיקת קלפרוטקטין פעמיים שיצאה<30 מה הסיכויי שזה מחלה דלקתית קשה או ו סרטן ( זה הפחד שלי)? האם יכול להיות מלחץ .. יש לי הרבה ריר בצואה בלי דם
הקפא אומר של צריך קולונסקופיה כי זה מעי רגיש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחד מסרטן המעי - תגובה
ד``ר נתן גלוק31/05/2015מתאורך ומהממצאים האוביקטיבים שהזכרת זה באמת נראה כמו מעי רגיז. כמובן שלא ניתן לעשות אבחנה דרך האינטרנט..
במכונים הגדולים יש מרפאות מעי רגיז, אם אתה לא מאוזן ומעונין בעזרה גש לאחד מן המרכזים האלו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קולונוסקופיה חוזרתמנו26/05/2015
בן 79 ב1995 בגובה 90 ס"מ נכרת פוליפ 1.5 ס"מ .היסטולוגיה tubular Adenoma
לאחר שנה - בדיקה וכל 5 שנים עוד 3 בדיקות עד 2010 - הכל היה בסדר. לפני שנתיים והשנה בדיקות דם בצואה עם תוצאות שליליות. האם לדעתכם ניתן להמשיך עם מעקב לא פולשני?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קולונוסקופיה חוזרת
מנו31/05/2015לד"ר עופר פורים וד"ר נתן גלוק שלום. מדוע אינני מקבל תשובה על שאלתי. אדה לכם
אם תשיבו לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקולונוסקופיה חוזרת - תגובה
ד``ר עופר פורים01/06/2015לדעתי לאור ההיסטוריה של האדנומות וקולונוסקופיה אחרונה ב2010 הייתי חוזר על הבדיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקולונוסקופיה חוזרת - תגובה
ד``ר נתן גלוק01/06/2015אם אתה אדם בריא בסך הכל, מומלץ לחזור פעם ב5 שנים, עד גיל 85. יש גם עבודות שלאחר כמה בדיקות שליליות (כמו אצלך) ניתן לבצע פעם ב10 שנים, אולם הן לא נכנסו כהמלצה רשמית.
לא מומלץ לך לבצע בדיקות דם סמוי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקולונוסקופיה חוזרת
מנו01/06/2015תודה לד"ר גלוק ולד"ר פורים. להערתו של ד"ר גלוק -"אם אתה אדם בריא"
ב1996 עברתי ארוע לב עם עורק ALD סתום 100%,מאז.
אך את 4 הבדיקות עברתי לאחר מכן.אני מתפקד כאדם בריא כולל הליכה יומית במאמץ סביר.השאלה אם בהתחשב בגילי גם זה צריך להלקח בחשבון להחלטה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקולונוסקופיה חוזרת - תגובה
ד``ר עופר פורים02/06/2015כמו שכתבתי ממליץ אחת ל5 שנים לאור האדנומות בעבר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)