מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קוליטיס וקפה ירוקיפעת11/08/2014
שלום רב,
לפני כשנתיים אובחנתי כחולת קוליטיס (10% ממעי)
שמעתי פלאים על דיאטת קפה ירוק... האם יש מניעה לחולי קוליטיס להשתמש במוצר ? (שהוא לעניות דעתי טבעי לחלוטין?)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קוליטיס וקפה ירוק - תגובה
ד``ר נתן גלוק11/08/2014אין מניעה, גם אין הוכחה מדעית ליעילות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניקוי מעייםשירה05/08/2014
שלום,
אני בת 34, בריאה בדרך כלל, שמעתי מחברה על ניקוי מעיים (קולון הידרותרפיה).
הטיפול, כך אומרים, נועד לנקות רעלים שהצטברו במעי ולשפר את תהליך העיכול.
האם טיפול כזה אכן מסייע לגוף?
האם עלול לגרום לבעייה רפואית?
האינטרנט מלא בחומר פרסומי אבל אין התייחסות של רופאים לטיפול - אשמח לשמוע מה דעתך המקצועית.
תודה רבה,
שירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניקוי מעיים - תגובה
ד``ר עופר פורים05/08/2014הטיפול הינו טיפול אלטרנטיבי ולא מקובל כטיפול ברפואה הקונבציונלית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דם וריר בצואהקרין28/07/2014
שלום,
לפני כחצי שנה החלו אירועים של שלשולים המלווים בריר ודם בהיר.
פניתי לגסטרו ששלח אותי לבצע בדיקת צואה בה מצאו חיידק Clostridium Toxin PCR
חיובי וקיבלתי אנטיביוטיקה למשך 10 ימים.
לאחר שיפור שנמשך תקופה קצרה מאוד חזרו השלשולים מלווים בריר ודם לעיתים ישנה יציאה של ריר ללא צואה.
יש לציין שבחודשיים האחרונים אני סובלת מסחרחורות, עייפות, חולשה ובזמן האחרון גם חוסר תיאבון וירידה במשקל.
בגלל כאבים בצלעות צד שמאל נשלחתי לבצע אולטראסאונד בטן עליונה וצילום צלעות שיצא תקין.
אני בחורה בת 26 וחוששת מאוד שמא מדובר במחלה קשה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דם וריר בצואה - תגובה
ד``ר עופר פורים28/07/2014יש לדעתי לאור תלונותיך לפניה בהקדם לגסטרואנטרולוג.שישקול גם ביצוע קולונוסקופיה למרות גילו הצעיר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות קולנוסקופיהצ'ובה21/07/2014
בתוצאות של קולנוסקופיה כתוב: "הקולנוסקופ הוחדר עד לצאקום". מה זה צאקום? מה זה אומר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות קולנוסקופיה - תגובה
ד``ר נתן גלוק22/07/2014צקום הוא סוף המעי הגס (בעברית המעי העיוור) לשם אמורים להגיע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות קולנוסקופיהצ'ובה21/07/2014
מה זה "הכנה לפיקוסלקס: סבירה"?
מה זה: "Normal study"?
למה לא נילקחו לי ביופסיות שתשובה לגביהן אמורה להיות כעבור 3 שבועות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות קולנוסקופיה - תגובה
ד``ר נתן גלוק22/07/2014לוקחים ביופסיות (לרוב) כשרואים ממצאים לא תקינים על מנת לאפין אותם.
כשאין ממצאים, בדרך כלל לא לוקחים ביופסיות (יש יוצאים מן הכלל לפי שיקול הרופא)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות קולנוסקופיהצ'ובה20/07/2014
אני בת 30. עשיתי קולנוסקופיה. בתוצאות כתוב: "הכנה לפיקוססלוקס: סבירה". מה זה אומר? זה אומר שהמעי לא היה מרוקן מספיק? שהרופא לא ראראה את המעי בבירור במנלך הבגיקה? או שהעענה סבירה" זה ען טוב? וש"סביר" זה כשההכנה טובה? או שיש גם מילה יןתר טובבה מ"סביר"? או ש"סביר" זה נחשב הכנה טובה? כי אם ההכנה לא היתה טובה בטח לא היו מבתעים לי את הבדיקה. אודה למענהבעניין. בסוף הדף של התוצאות רשום: "Normal study". זה אומרתקינה. והבנתי שתמיד בבדיקת קולנוסקופיה חוץ מדף התוצאות שנותנים 10דקות לאחר סיום הבדיקה, לוקחים ביופסיות שמגיעה תשובה לגביהם אחרי 3 שבועות. ממה שהבנתי לי לא לקחו ביופסיות. קצת לא הבנתי. למה?
אודה לתשובה ד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות קולנוסקופיה - תגובה
ד``ר נתן גלוק22/07/2014יש דרגות שונות בטיב ההכנה, ההכנה שלך כנראה לא היתה מעולה אבל אפשרה במידה סבירה לראות את המעי הגס ולהכריז עליו כתקין. אחרת היו ממליצים לחזור על הבדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
צ'ובה22/07/2014תודה על המענה.
מה שלא ברור לי כל-כך, זה למה בדף התוצאות רשום רק שNormal study. ושהמעי נבדק עד הצאקום. ועוד תיאורים של מהלך הבדיקה. אך לא רשום פירוט לגבי האיברים שנבדקו במהלך הבדיקה ותקינותם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
ד``ר עופר פורים24/07/2014בבדיקת קולונוסקופיה בודקים רק את המעי הגס ומתארים רק אותו ואתמיקום החלקים השונים בו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה מביכהענת19/07/2014
יש לי בעייה שאני מתביישת בה
כל פעם אחרי אורגזמה,כמה שעות אחרי,אני משלשלת במשך יומיים ואני לא יודעת למה
אשמח להסבר אם יש לך
אשמח לדעת אם נתקלת בזה בעבר
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה מביכה - תגובה
ד``ר נתן גלוק22/07/2014לא ידוע לי על קשר ישיר בין אורגזמה ובין שלשול. באורגזמה יש כווץ שרירי פי הטבעת ולא שריר דופן המעי.
שלשול יכול לנבוע מסיבות רבות מאד כולל חרדה ולחץ וגם סיבות הורמונליות ויתכן גם מעי רגיז שהיא הסיבה השכיחה בצעירות.
גשי לרופא גסטרו לבדיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מבקשת עזרה הכנה לקולונוסקופיהCAR14/07/2014
שלום,
האם מישהו עשה הכנה לקולונוסקופיה עם חומר שנקרא מוביפרפ?
מה יותר נורמלי בטעם מוביפרפ או פיקולקס?
אנא תשובתכם בהקדם.
בתודה מראש
CAR* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מבקשת עזרה הכנה לקולונוסקופיה - תגובה
ד``ר נתן גלוק15/07/2014שניהם סבירים, על טעם וריח אין להתוכח..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אארופגיהאורית11/07/2014
שלום רב,
למעלה מחצי שנה יש לי תחושת נפיחות נוראית בבטן, יציאות לא סדירות, גיהוקים ותחושה של זרמים שעוברים ויצרים לחץ מתחת לקו בית החזה. בדיקות גסטרוסקופיה וקולונוסקופיה תקינות, כמו גם בדיקת צליאק. רופא הגסטרו אבחן שמדובר באארופגיה וטען שאין לכך טיפול.
אציין שהיום יום שלי הוא בלתי נסבל, תחושת הזרמים, הנפיחות ועליה בקצב דפיקות הלב כתוצאה מהלחץ הבטני הזה. היתכן שאין שום דבר שיכול לעזור?? האם זה משהו הפיך?
תודה,
אורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אארופגיה - תגובה
ד``ר נתן גלוק15/07/2014ארופגיה היא תופעה של בליעת אויר. ככזו היא הרגל שניתן ללמוד לשנותו באמצעות אימון. עוזרות גם טכניקות של הרגעה וריכוז כגון יוגה ואף היפנוזה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהממצאים בבדיקת קולוסקופיה
ברכה16/07/2014שלום,
עשיתי השבוע בדיקת קולונוסקופיה ואלה הממצאים: המעי הגס נסרק עד לצקום שזוהה לפי פתח תוספתן ושסתום אילאוצקאלי.
במעי רוחבי (דיסטלי), גובה 70 ס"מ תת"מ, נוקשה, מדמם במגע. תופס כרבע מההיקף, ללא קושי לעבור דרכו. נלקחו ביופסיות רבות(2),
3 ס"מ פרוקסימלית לנגע פוליפ 7 מ"מ על גבעול שנדגם (1). טחורים גדושים.
אודה לכם אם תגידו לי מה לעשות? האם אלו ממצאים חד משמעיים?
נכון לעכשיו קבעתי תור לסי.טי.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהממצאים בבדיקת קולוסקופיה - תגובה
ד``ר עופר פורים16/07/2014שלום ברכה לצערי לפי תיאורך חשד לממצא ממאיר ממליץ ct חזה בטן אגן וכן בדיקות דם כולל סמני גדול שנקראים cea ca19-9
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יציאות בוקר לעיתים קרובותאוראל08/07/2014
שלום,
אני כבת 65, בריאה בדרך כלל אין היסטוריה משפחתית של מחלת סרטן. לפני מספר חודשים לאחר שתית הקפה עם החלב היו לי מספר יציאות. בפניייתי לרופא ולאחר בדיקה נמצא כי הנני רגישה ללקטוז ועלי להמנע ממוצרי חלב. כרגע אני שותה עם הקפה חלב סויה,
אך נראה לי שיש גם בקפה דבר ממריץ פעולת מעיים לפעמיים שלוש יציאות רכות בבוקר בלבד. אני מקפידה לעבור בדיקת דם סמוי מידי שנה והתחושבה חיובית.
כרגע הרופא בחופשה. אודה לכם באם תתחייסו לתופעה זו והאם יש איזה סיכון או משהו אחר לתופעה.
בברכה,
אור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יציאות בוקר לעיתים קרובות - תגובה
ד``ר עופר פורים08/07/2014אני מניח שהתכוונת שהתשובה היא שלילית ואין דם בצואה אך לאור גילך הייתי ממליץ לך לעבור קולונוסקופיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם יציאות מראה על משהו לא תקין??
אוראל09/07/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם יציאות מראה על משהו לא תקין?? - תגובה
ד``ר עופר פורים09/07/2014לא בהכרח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
אוראל10/07/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תשובה פתולוגית אחרי כריתה - עצהיוסי פ02/07/2014
שלום,
אבי בן ה55 עבר כריתה במעי לאחר גילוי.
להלן התשובה הפתולוגית,
הבנתי שהממצא הבעייתי הוא שיש בלוטת לימפה אחת עם גרורה בגודל 3 מילימטר ועכשיו צריך להתמודד גם עם זה :(
אודה לשמוע את דעתך עד כמה זה רציני,
ומה המשך הטיפול המומלץ?
COLON RECTOSIGMOIDECTOMY:
ULCERATED ADENOCARCINOMA, HIGH GRADE(G3/G4)
SIZE 2.5CM IN DIAMETER.
THE TUMOR INVADES THROUGH THE MUSCULARIS PROPRIA INTO THE NONPERITONEALIZED PERICOLOIC FAT.
LYMPH VASCULAR INVASION - PRESENT
PERINEURAL INVASION - NOT IDENTIFIED
PROXIMAL, DISTAL AND RADIAL SURGICAL MARGINS - UNINVOLVED
LYMPH NODES:
ONE METASTATIC NODE OUT OF 13 ISOLATED.
METASTASIS 0.3MM IN SIZE WITHOUT EXTRANODAL EXTENSION.
ADDITIONAL TUMORAL FEATURES:
INTRATUMORAL LYMPHOCYTIC RESPONSE (TUMOR-INFILTRATING LYMPHOCYTES: MILD TO MODERATE - PERITUMOR LYMPHOCYTIC RESPONSE (CROHN-LIKE RESPONSE):
MILD TO MODERATE
TUBULAR ADENOMA, HIGH GRADE DYSPLASIA. TATOO DYE PRESENT IN THE UNDERLYING SUBMUCOSA.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה פתולוגית אחרי כריתה - עצה - תגובה
ד``ר נתן גלוק06/07/2014יהיה עליך לעבור טיפול משלים באגף האונקולוגי כדי לשפר את סיכויי ההחלמה.
בנוסף לאור הממצאים בפתולוגיה חובה עליך לעבור בירור גנטי במרפאת משפחות במכון גסטרו בבית החולים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה פתולוגית אחרי כריתה - עצה - תגובה
ד``ר עופר פורים06/07/2014שלום יוסי
לפי הנתונים הפתולוגיים ששלחת יהיה על אביך לקבל טיפול כמותרפי בנוסף לניתוח שעבר
כמובן שיש לודא העדר פזור המחלה לפני התחלת טיפול כזה.
הטיפול יצטרך להיות ע"י אונקולוג.כמו כן לאור גילו יהיה צורך ביעוץ לנשאות גנטית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוכלו לומר מה הסטאטיסטיקה
יוסי פ06/07/2014תוכלו לומר בבקשה מה הסטאטיסטיקה אומרת לגבי אחוז ההישרדות עבור סוג הגידול שהסירו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוכלו לומר מה הסטאטיסטיקה - תגובה
ד``ר עופר פורים06/07/2014הסטטיסטיקה הכללית בערך ללא טיפול כ-60% ועם טיפול 77% לחמש שנים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן המעי הגסאיתן30/06/2014
שלום. אני בן 49.
malignant neoplasmof ascending colon
adenocarcinoma nos
לפני 9 חודשים נתגלה גוש גדול במעי הגס העולה עם עכירות שומן סביבו.
הוחלט לתת לי 6 טיפולים לפני הסרת הגידול בניתוח, ולאחר הניתוח להמשיך ב 6 טיפולים נוספים.
טיפול : /campto/5-fu/lcv פעם בשבועיים, 12 טיפולים.
5 טיפולים ראשונים כללו גם AVASTIN .
במהלך הטיפולים שלפני הניתוח המרקר CEA ירד מ 29 ל 3.5 . כמו כן הגידול הצטמק מ 7.5 ס"מ ל 1.5 ס"מ
הניתוח
RIGHT HEMICOLECTOMY בגישה פתוחה. במהלך הניתוח נראה גוש פורץ שכבות ללא עדות לפיזור משני בחלל הצפק. בוצעה כריתה של המעי הגס העולה והרוחבי כמו
כן ביצוע השקה קצה לקצה בין המעי הדק למעי הגס. מהלך הניתוח היה תקין.
פתולוגיה
WELL TO MODERATE ADENOCARCINOMA , PARTLY MUCINOUS. הגידול חודר את כל שכבות המעי, מגיע למזוקולון ללא חדירה לכלי דם. ביתר המעי הגס נמצא פוליפ היפרפלסטי. התוספתן והמעי הדק ללא ממצא חריג. בשומן שמסביב 39 קשרי לימפה ללא גרורות. באומנטום גודש כלי דם ואזורי פיברוזיס.
סיכום PET-CT לאחר תום הטיפולים: אין לראות קליטה פתולוגית של FDG חשודה לתהליך שאתי.
וכאן אני מגיע לבעייה.
לאחר הניתוח ותוך כדי הטיפולים עלה המרקר CEA מ 2.8 ל 3.5 ו 4.5 בסוף הטיפולים. היום חודש לאחר תום הטיפולים CEA עלה ל 7.1. כמו כן GGT עלה ל 176.
{ברצוני לציין שאינני מעשן}
1. האם עליית המרקר כפי שתארתי יכול להצביע על המצאות של גרורות שה PETCT לא יכול לגלות? או שמוקדם לומר זאת.
2.הרופאה קבעה לי פגישה נוספת בעוד חודש עם בדיקות דם חדשות. האם אין מה לעשות בינתיים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרטן המעי הגס - תגובה
ד``ר עופר פורים01/07/2014שלום איתן
תוך כדי טיפולים סמן יכול לעלות לפעמם למרות שישנה בדיעבד כמו שהודגמה במיקרה שלך,כרגע לאור עלית הסמן לאחר סיום הטיפולים,אפשר גם לחזור כעת עברו מספר ימים לדעתי מהבדיקה ואם רואים המשך מגמה של עליה הייתי מבצע שוב PETCT צריך לזכור כי רגישות PETCT היא גבוהה אך עדיין לא רגישות של 100%.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות טכניות.
איתן11/07/2014תודה רבה על התשובה.
אני אכן מחכה לפגישה נוספת עם האונקולוג.לפגישה אגיע עם בדיקת דם חוזרת לבדיקת CEA, בעוד 3 שבועות. ( חודשיים אחרי הטפול האחרון)
1. האם זה זמן סביר לחכות ולראות אם הCEA ירד?
במשך כל התקופה מאז שנתגלה הגידול במעי נדרשתי לעשות 3 בדיקות PETCT.
PETCT בוצעו על אזור הבטן מהאגן עד החזה.
2. מה לגבי אזורים אחרים בגוף? האם לא נהוג לבצע בדיקות כאלה? ראש למשל?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות טכניות. - תגובה
ד``ר עופר פורים13/07/2014הפט מכסה כל הגוף מהראש לא כולל מוח ועד הברכיים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצירות פתאומיתש30/06/2014
בת, 47, עוסקת הרבה בספורט, תזונה בריאה, עשירה בירק. לא סבלתי מעולם מעצירות. לפתע יש לי עצירות קשה שנפתרה רק בעזרת כדורים. האם זה מעיד על איזושהי בעיה? האם זו נורה אדומה? אלו בדיקות צריך לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצירות פתאומית - תגובה
ד``ר נתן גלוק30/06/2014כן, זו נורת אזהרה, אלא אם כן נטלת איזו תרופה חדשה שגורמת לזה באופן ברור, יש צורך להתחיל בביקור אצל רופא גסטרו וקרוב לודאי תאלצי לעבור קולונוסקופיה...
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעצירות פתאומית - המשך
ש02/07/2014תודה לתשובתך. האם בדיקת הקולונוסקופיה היא בדיקה כואבת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעצירות פתאומית - המשך - תגובה
ד``ר נתן גלוק06/07/2014ניתן טשטוש ולעיתים אפילו טשטוש עמוק. מונע את הכאב רובו ככולו וגם לא זוכרים את הבדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ייעוץ לכאבים של שניםאנונימי26/06/2014
שלום לכולם שמי שי בן 23
ומזה כמעט כעשור (מגיל 14 בערך שזה לראשונה צץ ועד להיום שלפני כמה שנים זה קצת החמיר מגיל 14) אני סובל מכאבים כמעט תמידיים במעיים. הכאבים נלוים יחד עם שינוי בהרגלי יציאה תכופים. כאבי באזור תחתון\אמצע של הבטן, שלשולים ויציאות תכופות בדרך כלל ללא תחושת התרוקנות לאחר מכן, בקיצור סוג של פיתחתי תלות להיות בקרבת שרותים וזה מאוד משפיע על הניידות שלי.
במשך 10 השנים שאני סובל מה"דבר" הזה הייתי במספר רב של בדיקות אצל גסטרואנטרולוגים גם בצבא וגם באזרחות ולאחר בדיקות מרובות לא נמצא שום דבר חריג
(עודף ויטמין סי בדם),לא נמצאו דם בצואה או ריר או כל דבר אחר. הכאבים האלה באים אלי בתקופות, לפעמים זה נעלם לכמה שבועות ואז חוזר ולפעמים לא נעלם כלל. מאוד קשה לי לעלות משקל ואני מאוד רזה יחסית לגיל ולגובה (52 קילו 1.73). ניסיתי לעשות בדיקה עצמית של מאכלים שונים ואיך הם משפיעים עליי, ואפילו נוסתה דיאטה מיוחדת (בינתיים רק שמנת באופן ודאי הורגת אותי מכאבים לכ אני נמנע) אך לא הצלחתי לקבוע מה באמת גורם לי יתר כאבים (לפעמים מאכל מסוים לאחר אכילתו ממש מתחיל לכאוב לי וביום אחר כאילו כלום). בכל מקרה השאלה שלי היא מה אני יכול לעשות עם זה? יש דרכים שונות שאני אוכל אולי לחזק את מערכת העיכול שלי או משהו שיכול לפחות להלחיש לי את הכאבים? הלוואי ויכולתי לתת תשובה למה שיש לי אך אני פשוט לא יודע ושום רופא לא יודע להגיד לי =\ זה כבר מגיע לתקופות של ייאוש של ממש וזה ממש משפיע עלי נפשית. אשמח לעצות מכם תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ייעוץ לכאבים של שנים - תגובה
ד``ר נתן גלוק27/06/2014הגורם השכיח לאחר בירור מקיף שהיה תקין (ובהנחה שעשו את הבדיקות הרלבנטיות) הינו מעי רגיש/רגיז. יכול לגרום להפרעה קשה באיכות חיים.
באיכילוב (ויתכן ובמרכזים רפואיים אחרים גם כן) יש מרפאת מעי רגיז רבת מטפלים, לאחר שיודאו שזו האבחנה יציעו לך שם מספר אופציות כמו טיפול בהיפנוזה להפחתת כאב, טיפול התנהגותי קוגניטיבי להמנעות מכאבים ומתח, דיאטה מיוחדת ובהחלט גם תרופות המשפיעות על הכאבים והיציאות.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממצאים בקולונוסקופיהאלגרו24/06/2014
לד"ר שלום רב,
אני בן 60 ועשיתי קולונוסקופיה לפני מספר ימים. זוהי הקולונוסקופיה השניה לאחר 5 שנים. בממצאים כתוב שהכל תקין מלבד " מספר בודד של סעיפים" וכי מומלץ לאכול תפריט המורכב מהרבה סיבים.
שאלותיי:
1- אמא שלי חלתה בסרטן המעי הגס עם גרורות בכבד ובעצמות .היא חלתה בגיל 86. האם יש קשר בין הימצאות סעיפים ולבין סרטן המעי הגס?
2- מה ניתן לעשות על מנת לצמצם או למנוע התפתחות מחלת סעיפים והאם זה מסוכן?
3- הרופא המליץ לעשות קולונוסקופיה כל 5 שנים. האם מקובלת עליך המלצה זאת?
4- שמעתי שבעתיד תהיה בדיקת דם סמוי בצואה היכולה לגלות אפילו אם יש פוליפים. האם זה נכון והאם יש כוונה להכניס אותה לסל הבריאות?
בתודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממצאים בקולונוסקופיה - תגובה
ד``ר נתן גלוק25/06/2014לא נמצא קשר בין סעיפים לסרטן המעי הגס.
צמצום סעיפים כפי שהומלץ- דיאטה עתירת סיבים.
סעיפים לרוב לא מורגשים ולא מסוכנים, במיעוט המקרים יכולים לדמם או להיות מודלקים. אם זה יקרה אתה כבר תרגיש זאת.
קולונוסקופיה כל 5 שנים- סביר. אם יש לך כבר שתי בדיקות תקינות בהכנה טובה- ההמלצה לבדיקה הבאה בקוים המנחים שלנו- להמתין 10 שנים.
בדיקה כמו זאת שהזכרת כרגע בשלב הפיתוח המחקרי ועוד לא קיימת בשוק. מבוססת על דנ"א סרטני. בתוך כמה שנים יתכן ותהיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)