מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בדיקות צואה לפרזיטיםיעל15/11/2015
שלום,
אני סובלת מזה שבועיים משלשולים חוזרים ונשנים וכן מכאבי בטן חזקים כמו צירים. הופנתי לביצוע 3 בדיקות צואה לפרזיטים. כל כמה זמן עלי לבצע את הבדיקה- 3 ימים ברצף או יום כן, יום לא וכך הלאה?
תודה מראש,
. יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות צואה לפרזיטים - תגובה
ד``ר נתן גלוק15/11/2015אפשר 3 ימים ברצף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- PETCTלילי7015/11/2015
שלום, אודה לתשובה -
האם החומר שמזריקים לפני בדיקת PET - לא יוצר מצב של זירור המחלה בגוף ? (למקרה שיש גרורות וכו' ) . האם ידוע על נזקים ותוספות לוואי שהחומר המוזרק לגוף יוצר?
האם בדיקת CT יכולה לענות על השאלות במקום PET ? מודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר PETCT - תגובה
ד``ר נתן גלוק15/11/2015לא מזרז את המחלה
PET נותן מידע חשוב בנוסף לCT והרבה יותר רגיש למוקדים קטנים כי מודד פעילות של המחלה ולא רק מראה שלה. לכן הPET בא ביחד עם CT כדי לצרף את המידע משני המקורות.
כעקרון למעט אם יש אלרגיה אין הוראת נגד מבחינת נזקים לביצוע הבדיקה. ישאלו אותך כמובן כדי למנוע נזק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בקשר לקונולוסקפיהעליזה זינו14/11/2015
בוקר טוב, הבן שלי בן 44, לאימי היה סרטן המעי הגס, ולי היה בשנות התשעים סרטן השד. היתה לי הפוגה של 23 שנים. בשלוש השנים האחרונות התפרץ שנית כסרטן משני עם גרורות בעצמות. זה הרקע - שאלתי היא האם הבן שלי צריך לעשות בדיקת קולונוסקופיה כבר עכשיו. רופא המשפחה שלו אמר לו שרק בגיל 50. הייתי מעוניינת בחוות דעתך כמומחה. תודה ושבת שלום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה בקשר לקונולוסקפיה - תגובה
ד``ר נתן גלוק15/11/2015"לפי הספר" סרטן השד לא נחשב ממש כגורם סיכון מוגבר לסרטן מעי הגס. לסבתא שלו היה סרטן (לא ציינת באיזה גיל), אבל מבחינתו זה קרובת המשפחה היחידה ומדרגה 2 ולכן גם לא מגביר משמעותית את הסיכון.
על כן בעקרון רופא המשפחה צודק.
עם זאת עם רמת הדאגה גדולה מאד ניתן לבצע את הבדיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקולונוסקופיה
עליזה זינו15/11/2015לד"ר גלוק ערב טוב
בהמשך, לידיעה בלבד, לאימי גילו את סרטן המעי הגס בגיל 69 (היא נפטרה 4 ימים אחרי הניתוח מקריש דם בריאות). בכל אופן נרגעתי קצת בקשר לבני ואני מודה לך...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תודהATKV11/11/2015
בס"ד
שלום ,רציתי לשאול אם ישנו קשר בין גסטרואנטריטיס לתסמונת המעי הרגיז
ואם כן אם זה יכול לגרום לרפלוקס או קשור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תודה - תגובה
ד``ר נתן גלוק12/11/2015מעי רגיז יכול להתחיל אחרי גסטרואנטריטיס אבל לא הפוך.
גסטרואנטריטיס זה ארוע חריף לרוב זיהומי ואין קשר בינו לבין רפלוקס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לד"ר גלוקרעות11/11/2015
האם לבעייה של כאבים כרוניים ברקטום מספיק בדיקת סיגומסקופיה למישהי בת 40 או שצריך קולנסקופיה? ( אין ירידה במשקל בדיקות דם תקינות אין דם סמוי בצואה ואין כאבי בטן) האם הסיכון בבדיקת סיגמוסקופיה יותר נמוכה מקולנסקופיה.(חירור המעי וכו)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לד"ר גלוק - תגובה
ד``ר נתן גלוק12/11/2015כעקרון למצוא סיבה ממוקדת לכאבים ברקטום מספיק סיגמואידוסקופיה בתנאי שזו הסיבה היחידה לביצוע בדיקה ולשקול הרופא ששומע ובודק במרפאה.
הסיכון נמוך אכן כי זו בדיקה של קטע אחד בלבד התחלתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דם סמוי בצואהשמרית09/11/2015
ביצעתי בדיקת דם סמוי בצואה. רציתי לדעץ האם זה משנה אם העברתי את הקיסם רק בחלק קטנטן מהצואה משהו כמו ס"מ?... האם זה זה יתן תשובה שגויה? אני חוששת שאולי לא ביצעתי את הבדיקה נכון והייתי אמורה להעביר את הקיסם לאורך כל הצואה כי רק ככה דם יכול להתגלות. מה שאני רוצה לדעת זה האם דם סמוי בצואה יכול להיות בדיוק בחלק מהצואה שבו לא העברתי את הקיסם...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת דם סמוי בצואה - תגובה
ד``ר עופר פורים09/11/2015שלום רב
בדיקת דם סמוי הינה בדיקה עם רגישות נמוכה מהסבות שמנית ואחרות ולכן בדיקה פעם אחת אינה מספיקה ההמלצה לבצע בדיקה זו לפחות 6 פעמים על מנת להגיע לרגישות המקסימלית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מידע כללירעות06/11/2015
שלום רב,
להלן שאלותיי : אני אישה בת 40 ללא עבר משפחתי של מחלות.
1. באיזה בדיקה בודקים טוב יותר את אזור הסיגמא והרקטום בסיגמוסקופיה או בקולנסקופיה? האם קולנסקופיה בודקת באותה יסודיות את האזורים האלה?
2. האם ייתכו שכאבים בחולחולת מגיעים ממקום גבוה יותר מהסיגמא? משמע מהעי היורד או שזה לא הגיוני שממצא במעי היורד יגרום לכאב ברקטום? למעשה השאלה האם בתלונה של כאבים ברקטום עדיף לבצע כן קולנסקופיה או שהבדיקה המתאימה יותר היא סיגמוסקופיה?
3. כדי לשלול בעיה חיצונית שגורמת לכאבים ברקטום האם מספיק לעשות בדיקת MRI של האגן או יש צורך גם בCT? (מנסה להמנע מקרינה בשחלות)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מידע כללי - תגובה
ד``ר עופר פורים06/11/2015שלום רב
קולונוסקופיה בודקת את כל המעי הגס כל כל חלקיו כולל סיגמא וחלחולת (רקטום) והיא הבדיקה המומלצת לסקר המעי באם ישנם כאבים באזור חלחולת אפשר גם לבדוק בדיקות של חלק המעי הנקראות סיגמאודיסקופיה.וגם בדיקה ע"י כירורג הנקראת רקטוסקופיה
אני מציע לך לפנות בהקדם לכירורג התמחה בדברים אלה הנקרא פרוקטולוג.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעי הגסחלי04/11/2015
לדר' עופר
שלום רב
לפני מספר חודשים אחרי בדיקה קולוסקפיה וכריתת פוליפ שהיה סרטני
וגידול כ- 4 ס"מ במעי הגס
הייתי מאושפזת לפני ניתוח מעי הגס עם כל ההכנות רופא מרדים אינפוזיה
ממש כל ההכנות . בערב הודיעו לי שהניתוח מתבטל- כמובן הייתי בשוק
ההסבר שרופא פתלוג שהגיע מחופשה ועבר על המסמכים החליט
שאהיה במעקב ואין צורך בניתוח - תודה לאל ניצלתי מסכין
אבל מה בהמשך.
בהתייעצות עם הרופא כירוג שאמור היה צריך לנתח שגם הוא הופתע, מקרה נדיר ביותר שקרה לו
אמרתי שאני מעונינת להגיע ליעוץ פרו' / רופא נוסף
ואז הציע להגיע לרופא פתלוג.
הייתי מבקשת עם תוכלו לעזור לי להציע רופא מומחה פתלוג בנושא זה
מאז עברו 5 חודשים.
הבוקר גליתי דימום , אני חוששת
יש גם פיסורה שלא ממש סובלת ממנה לאחרונה (דואגת לתזונה נכונה)גם גיליתי סימנים שזה מהפיסורה (ז"א כאבים או הרגשה אי נוחות אחרת) אני בת 62
אני פשוט בחוסר שקט
נא עזרתכם
תודה מראש
ב.חלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעי הגס - תגובה
ד``ר עופר פורים04/11/2015שלום רב
את כתבת שהיה גדול סרטני שנכרת בקולונוסקופיה ואז האבחנה השתנתה,בכל מיקרה עברו כבר מספר חודשים ושוב יש דימום יש צורך לדעתי בקולונוסקופיה חוזרת על מנת לאמת או לשלול את המצאות גדול.
לגבי פתולוג ישנם מספר של פתולוגים המתמחים במערכת העיכול כולם טובים אך בפורום לא אוכל לתת לצערי שמות ספציפיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמעי הגס
חלי05/11/2015דר' עופר
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמעי הגס - תגובה
ד``ר עופר פורים05/11/2015בבקשה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בהמשךרעות21/10/2015
אני יודעת שאין המלצה גורפת לעשות קולונסקופיה לאנשים בגילי (30) אך האם תסמין שנמשך כבר במשך כחצי שנה של לחץ/כאב באזור השמאלי ברקטום(פנימי לפי הטבעת) שמגיע מידי כמה ימים ונמשך כמה ימים היא סיבה מספקת להמליץ על קולנסקופיה? אציין שוב שרקטוסקופיה ואולטרסאונד פי הטבעת תקינים. ונשלל פיסורות או טחורים למינהם
תודה וסליחה על ריבוי השאלות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהמשך - תגובה
ד``ר נתן גלוק22/10/2015כעקרון לרוב מדובר על כאב ממקור השריריים הטבעתיים (PROCTALGIA) בייחוד אצל נשים צעירות, ולרוב מטפלים בהרגעה ואם זה קשה אז במרפי שרירים.
אם תתעקשי מן הסתם תקבלי הפניה לקולונוסקופיה, אך איני בטוח שזה הבדיקה שתעזור לך.
ייעוץ זה כמובן אינו תחליף לביקור במרפאה ובדיקה גופנית אצל רופא מומחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיברטיקוליטיםלודמילה16/10/2015
מה לאכול לאחר התקף של מחלה ואם טיפול ניתוחי פיתרון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיברטיקוליטים - תגובה
ד``ר נתן גלוק21/10/2015דיאטה עשירה בסיבים
לרוב אין צורך בניתוח אלא אם כן מדובר במספר התקפים חוזרים וקשים עם סיבוכים. הטיפול הוא שמרני- אנטיביוטיקה, נוזלים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בהמשך לפענוח תוצאות מנומטריהרעות06/10/2015
תודה דוקטור על תשובתך אני נותרתי מבולבלת למדי. ביצעתי בדעקת אולטרסאונד פרינאלי שם אובחן אצלי אניזמוז וזאת חרף שאין לי תסמין של עצירות אלא רק תחושת לחץ/ כאב באזור השמאלי ברקטום שבא והולך מדי כמה ימים. כמו כן ביצעתי בדיקת מנומטריה שלהבנתי ממך תוצאותיה תקינות למעט סטייה קלה חסרת משמעות. חשוב לציין שלא ביצעתי מבחן פליטת בלון בגלל חוסר נעימות משירותים ציבורים. מה שלא מובן לי כיצד יש לי אניזמוס אם הלחצים שלי של הסוגר החיצוני והפנימי תקינים למעט סטייה קלה כדבריך? עברתי גם בדיקת אולטרסאונד של פי הטבעת ורקטוסקופיה עד גובה 15 סמ והכל תקין. האם ייתכן שיש גידול במע הגס? אני בת 30 האם למרות הפחד שלי מקולנסקופיה כן כדאי לעבור אותה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהמשך לפענוח תוצאות מנומטריה - תגובה
ד``ר נתן גלוק21/10/2015ממש לא בטוח שיש לך אניזמוס, אניזמוס מאבחנים על סמך תמיכה בשתי בדיקות ולך יש רק מבדיקה אחת כאשר הבדיקה השניה אינה תומכת.
לגבי קולונוסקופיה התיעצי עם רופא הגסטרו שלך. בגילך אין על כך המלצה גורפת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאניזמוס
שמרית21/10/2015רשמת שהבדיקה השניה לא תומכת באניזמוס . באם ניתן לומר זאת אף על פי שלא עברתי את מבחן פליטת הבלון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח תוצאות בדיקהרעות04/10/2015
ביצעתי בדיקת מנומטריה בשל תחושת לחץ/כאב באזור הרקטום. התור שלי רק עוד כחודש וחצי לגסטרו . אשמח אם זה אפשרי לקבל הסבר לתוצאות של הבדיקה כפי שנרשמה באנגלית בלבד לדברים שלא הבנתי:
anal sphincter pressures: slightly increased resting and squeeze pressure
בנוסף היה רשום באנגלית תחושת לחץ ראשונית לניפוח 70, תחושת לחץ ליציאה ב100 וחוסר נוחות ממשית גם ב100
במסקנות רשום באנגלית normal anal sphincter. slightly increased sensation thresholds
אציין כי לא ביצעתי תבחין פליטת בלון בשל חוסר נעימות משירותים ציבוריים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פענוח תוצאות בדיקה - תגובה
ד``ר נתן גלוק06/10/2015מדובר על תוצאות סך הכל תקינות, עם סטיה קלה שאינה מהווה אינדיקציה למחלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ בפי הטבעת לאחר מקלחת.03/10/2015
שלום רב ,
קורה לי לאחר מקלחת תחושה של לחץ באזור פי הטבעת ורציתי לדעת האם ייתכן שזה כתוצאה מדרך הניקוי שלי במקלחת שלאחרונה נהפך ליותר קפדני
אני מסבנת את כל האזור שם כולל פי הטבעת בצורה יסודית ולאחר מכן לוקחת את המוט של הדוש מפסקת את העכוזים שלי ומכניסה לשם מים למשך כמה שניות בודדות כדי להוציא את כל הסבון.
האם ייתכן שזה גורם לי לסוג של חוקן אף על פי שאני לא מכניסה מים פנימיים? במידה וכן כיצד אני אמורה אז להתנקות ללא התחושה הזו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ בפי הטבעת לאחר מקלחת - תגובה
ד``ר נתן גלוק06/10/2015אין צורך ב"פוליש" קפדני כל כך של איזור פי הטבעת.
מציע לך להסתפק בניקוי חיצוני בסבון ומים.
ניתן להשתמש במגבונים לאחר יציאה לניקוי מוקפד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממצאי בדיקה של קולונוסקופיהיעל01/10/2015
שלום,
ביצעתי בדיקת קולונוסקופיה לפני כשלושה חודשים.
ממצאי הבדיקה (על פי הרופא המטפל) לא נראה לי עולים בקנה אחד עם ממצאי דו"ח הביופסיה.
קיבלתי 2 טפסים:
1. דוח תוצאות בדיקה פתולוגית
2. טופס המשך טיפול
1. בדוח הפתלוגי מפורט:
"אבחנות ופרטים קליניים:
דם סמוי חיובי, בריאה פרט להיפרליפידמיה.
אנדוסקופיה: רירית המעי הגס נסרקה עד לצרום. פוליפ קטן בסיגמה בעומק 30 ס"מ נכרת בשלמות עם סנר (1)
תאור מאקרוסקופי:
פוליפ ממעי סיגמואידלי: פירור בקוטר 0.4 ס"מ (ניתן כל החומר)
אבחנה:
adenoma without signs of high grade dysplasia.
the stalk resection margins are well identified without adenomatous changes
"
2. טופס המשך טיפול:
"בדיקה פתלוגית נשלח ל: חולה- נא לגשת עם התשובה לרופא המטפל.
הערות: בפוליפ שנכרת יש שינויים מתקדמים, אך הכריתה מלאה.
נחזור על בדיקה בעוד 6 חודשים לביקורת"
אינני מתיימרת לערער באמינות הרופא שחתום על טופס המשך הטיפול, אך ממה שקראתי הדו"ח הפתלוגי לא מעיד על שינויים מתקדמים ואני נורא מבולבלת, האם יתכן בלבול של הרופא? או אולי של הפתלוג?
מה עליי לעשות?
אודה לך אם תוכל להתייחס לתוצאות הפתלוג בפרט.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קולונוסקופיה - תגובה
ד``ר עופר פורים01/10/2015שלום יעל
לפי התוצאה מדובר בפוליפ שפיר אבל אם נבדקת לאור דם סמוי חיובי ממליץ לך להשלים בדיקה של החלק העליון של מערכת העיכול שנקראת גסטרוסקופיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עייפות מערכת העיכולנעם30/09/2015
שלום
בן 40, עם עודף משקל.
לפני כעשרה ימים התחיל אצלי יציאות רבות ומימיות, לאחר 4 ימים (זה היה צום) נרגע ליומיים, וחזר שוב בשבת לאחר ארוחת שישי בערב.
במוצ"ש הלכתי למוקד לילה של קופת החולים, הרופא בדק והתרשם שלא מדובר בזיהום או וירוס, אלא לדבריו מדובר בעייפות של מערכת העיכול, ונתן לי הוראות לאכול דייסות ומרק ירקות בלבד, ולשתות תה ומים בלבד. ואכן מאז לא היו לי שלשולים, אך עדיין יש אי נוחות בבטן.
רציתי בבקשה לשאול:
א. האם נדרש בירור/טיפול כלשהו?
ב. העובדה שבזמן הצום וכן בימים האחרונים (עם ההגבלות באכילה) אין לי שלשול, זה שולל בוודאות מחלת מעי דלקתית ו/או רגישות למזון-לקטז, וכן זיהום/וירוס ?
ג. מה הכוונה בעייפות של מערכת העיכול? איך זה הופיע לי פתאום?
ד. זה משהו שאמור לעבור ואוכל לחזור לאכול רגיל כמו בעבר?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עייפות מערכת העיכול - תגובה
ד``ר נתן גלוק30/09/2015כעת שהדברים הסתדרו לאחר מספר ימים עם דיאטה נדמה לי שלא צריך ללחוץ קדימה עם בירור כלשהו. כמובן להיות במעקב.
איני מכיר אבחנה של עיפות מערכת העיכול.
לרוב בשלשול חריף כן מדובר על זיהום אולם במרבית המקרים הגוף מתגבר על זה לבד ללא צורך בטיפול אנטיביוטי או אחר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)