פורום מחלות המעי הגס - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חסימה במעי
    נועם משה
    14/12/2011

קולונוסקופיה שעברתי לפני 10 ימים הצליחה לעבור את חלק המעי של בקע מפשעתי דו-צדדי הקיים אצלי שנים רבות כנראה במקום בעייתי מבחינת הבדיקה (אני בן 76). הבודק הצליח להגיע רק עד החלק הרוחבי של המעי הגס ומאמצים רבים (כמעט שעה)לא הואילו והוא נאלץ להפסיק את הבדיקה. המעי באזור הבקע כנראה הכשיל את ההתקדמות. מאז סיום הבדיקה מעבר הצואה נחסם ורק בעזרת לקסעדין מתאפשרת יציאה מזערית של צואה. הבודק ממליץ להשלים את הבדיקה בקולונוסקופיה וירטואלית. האם אין סכנה באי פינוי רוב הפסולת המצטברת מעבר לבקע המפשעתי? מה ניתן לעשות כדי למנוע נזק? מועד ביצוע הקולונוסקופיה הוירטואלית גם אם יזורז אינו מיידי.
    בתודה מראש על תגובתכם משה9

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חסימה במעי

הוספת תגובה

• חסימה במעי - תגובה

ד''ר אליזה טיומני
    15/12/2011

אפשר לקחית חומרים אחרים לניקוי המעי לפני ביתוע קולוגרפיה וירטואלית ע" פיקולקס או מרוקן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סרטן מעי הגס
    דניאל
    14/12/2011

שלום לאימי בינואר שעבר גילו גידול במעי הגס שלב 3 עם מעורבות של בלוטת לימפה אחת מתוך 13 לאחר הניתוח עברה סדרה של טיפולים בת 6 חודשים על מנת למנוע את חזרת המחלה בסיום כל המחזורים הופנתה למעקב לאחר שלושה חודשים של הפסקה מכל תרופה שהיא במקביל עברה דיקור סיני שלא ממש עזר פעם כן פעם לא בתום השלושה חודשים חזרה למעקב של בדיקת דם תוצאות הבדיקה שהסרטן חזר היא עברה במשך שלושה שבועות בדיקות דם על מנת לדעת האם התוצאות נכונות התוצאות הראו שמפעם לפעם הערכים עלו יותר ויותר עברה במקביל פאט סיטי בפאט סיטי לא ראו דברים חריגים הדבר היחיד עיבוי והסננה בחלל הבטן שמפאט סיטי שעשתה בעבר לא היה הממצא הזה לאחר התייעצות עם הרופאים הוחלט שעליה לעבור סדרתץ טיפולים נוספים בת ארבעה מחזורים ולאחר מכן ניתוח להוצאת הגרורה לטענת הרופאים זו גרורה או כמה אינם יודעים בדיוק שזזה ממקום למקום מנסיונות שלכם בנושא האם ההחלטה נכונה ? והאם גרורה שזזה ממקום למקום מסוכנת יותר מגרורה שנמצאת על איבר כלשהוא וניתן להוציא את הגרורה לפני תהליך של מחזורים נוספים לפי טענת הרופאים כדאי לעבור סדרת טיפולים ואז ניתוח ? מה זה בכלל עיבוי הסננה בחלל הבטן ? האם המצב חמור ? אשמח לקבל חוות דעת מכם תודה על העזרה

לקביעת תור
    סגירה
    סרטן מעי הגס

הוספת תגובה

• סרטן מעי הגס - תגובה

ד''ר אליזה טיומני
    15/12/2011

לא ניתן לענות למקרה מורכב פרטני באתר זה
    אך באופן עקרוני אם מחלה חזרה (ביטוי לחזרה זה הסננה וגרורה )- יש צורך בביצוע טיפולים ביוכימיים חוזרים בכדי לצמצם את גודל הגרורה ולאפשר כריתתה הכירורגית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

דניאל
    16/12/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לחץ בחזה ונפיחות בבטן
    דניאל שמואלי
    11/12/2011

שלום , כבר יותר מחצי שנה אני סובל מנפיחות בבטן העליונה .
    אני סובל ולא מצליח לישון על הבטן (וכל חיי ישנתי רק על הבטן) מרוב אי נעימות .
    חשוב לציין שדווקא אחרי השיינה בבוקר אני מרגיש הכי רע .
    אני מרגיש לחץ בחזה מדי פעם , בעיקר כשאני עושה תזוזות מסוימות .
    אני מרגיש שהלחץ מגיע מאזור הושט כי לפעמים אני מרגיש אי נעימות אפילו באזור הגרון .
    בנוסף לשזה היציאות שלי בלי יוצא מין הכלל רכות כבר חצי שנה מה שדיי מטריד אותי .
    הייתי פעם אצל רופא אף אוזן גרון שעם מצלמה דרך האף ראה שכל אזור הגרון שלי אדום והוא טוען שזה יכול להיות שזאת חומצה שעולה לי .
    עשיתי בדיקות דם . שתן וצועה מה שהכל יצא תקין . נבדקתי שאין לי את האילקובקטור וגם כאן יצא שהכל נראה תקין .
    רופאי הגסטרו (3) טענו שזה כנראה מעי רגיז שהתפתח כנראה מלחץ וניסו לטפל בי עם
    VSL# , אומפרדקס וכדורים המכילים שמן מנטה .
    אני דיי מבקש מהם לעשות צילום אולטרא סאונד אבל הם בטוחים שזה מיותר .

אני מתחיל דיי לוותר על הרעיון שאני ירגיש מתישהו טוב יותר אבל אני מאוד מפחד שיש לי משהו שיכול להסתבך . אשמח לשמוע רעיון כולשהו .

לקביעת תור
    סגירה
    לחץ בחזה ונפיחות בבטן

הוספת תגובה

• לחץ בחזה ונפיחות בבטן - תגובה

ד``ר נתן גלוק
    13/12/2011

באופן ראשוני מן התיאור זה אכן נשמע מעי רגיז, אם כי צריך לשמוע מכלי ראשון על מנת להחליט. אתה צריך להבין כי אין מדובר במחלה מסוכנת המצריכה בירורים נוספים למעט בדיקות בסיסיות. יש טיפולים טובים יותר מאלו שקבלת שיכולים להקל עליך אם כי לא להעלים לגמרי את הבעיה. גש למרפאה גסטרואנטרלוגית המתמחה בטיפול במעי רגיז (באיכילוב יש מרפאה כזו).
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה...
    נעמה
    11/12/2011

הבת שלי הקטנה חלתה במחלת הNEC , היא נולדה פגית ושבוע לאחר הלידה פגע בה הNEC זהו הניתוח הרביעי שלה. האם היתה אפשרות למנוע ממנה את הסבל לפני המחלה? מדוע פגים חוטפים את זה כל כך מהר? ומדוע אין עדיין תרופה לזה? האם יש סכנה ממשית לחייה? האם היא תוכל לעמוד בעוד ניתוח ? האם אפשר לקבל חומר נוסף על המחלה? קיבלתי מהרופאים מידע קצת אך עדיין זה לא מספיק לי.

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה...

הוספת תגובה

• שאלה... - תגובה

ד``ר נתן גלוק
    11/12/2011

זו מחלה הפוגעת באופן טיפוסי בפגים מוקדמים. עיקרה פגיעה באספקת הדם למעי הדק, הנובעת מחוסר בהתפחות כלי הדם בפגים שנולדים מוקדם. מכאן, שאין למנוע את התפתחות המחלה בפגות המוקדמת שבה בהגדרה כלי הדם אינם מפותחים דיים. ולכן אל תחשבי שניתן היה למנוע משהו, אלא התרכזי בהתמודדות הטובה ביותר האפשרית במצב הקיים. במידה והיא תתאושש וישאר מספיק מעי היא תוכל לעכל מזון באופן תקין בהמשך החיים- היות וקיימת רזרבה די גדולה של מעי. הכל תלוי בכמות המעי שתישאר ובקיום של חלקי מעי חיוניים. מידע זה עלייך לקבל מהרופאים המטפלים, כמו גם מידע על הסיכון הניתוחי בניתוח הנוכחי.
    בהצלחה רבה לתינוקת שלך ולך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה לך. עזרת לי מאוד.

נעמה
    11/12/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיאטה מתאימה לבקע במעי הגס הרוחבי
    נועם משה
    10/12/2011

אני בן 76 ועברתי קולונוסקופיה גם בגלל שינוי (לפני שנה) משילשולים לנטיה לעצירות שעליה התגברתי ע"י מזון עתיר סיבים (לא תוספי מזון). בבדיקה נתגלה בקע באמצע המעי הגס הרוחבי ולא ניתן היה לעבור אותו. איני מבין כיצד עובר המזון המעוכל את הבקע. האם לא מסוכן לצרוך מזון עתיר סיבים אשר מגדיל את נפח הצואה? האם לאורך זמן אפשר לסמוך על מעבר חופשי לצואה או שחייבים לחשוב על ניתוח והסרת חלק מהמעי? אודה על תשובתכם.1

הוספת תגובה

• דיאטה מתאימה לבקע במעי הגס הרוחבי - תגובה

ד``ר נתן גלוק
    10/12/2011

בעיקרון ככל שיש יותר סיבים יותר קל למעי להעביר את הצואה וזאת אף שהנפח גבוה יותר ולכן אין לחשוש מכך.
    לגבי צורך בניתוח לבקע גש לכירורג והוא יבדוק אותך. כל עוד אין מדובר בבקע כלוא עם בעיה בזרימת הדם- הניתוח אינו דחוף.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דם בצואה ובשתן
    טלי
    10/12/2011

אני כותבת בשם אחי אתמול הוא סיפר לי שיצא לו דם בשתן ובצואה מה זה יכול להיות?הדבר השני הוא שלפני כשבועיים בערך התחילו לנשור לו שערות באזור הרגליים
    אני מאוד דואגת

לקביעת תור
    סגירה
    דם בצואה ובשתן

הוספת תגובה

• דם בצואה ובשתן - תגובה

ד``ר נתן גלוק
    10/12/2011

צורך לגשת לרופא משפחה ולבצע בדיקת שתן וצואה לדם סמוי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כימוטרפיה מה כדאי
    משה
    09/12/2011

שלום
    מצאו לי סרטן במעי הגס ברמה 3 מתוך 24 בלוטות שניים היו
    נגועות. והשאלה מה עדיף כדורים או להשתיל מתחת לעור ולקבל
    ישירות טיפול דרך המכשיר?
    תודה משה

לקביעת תור
    סגירה
    כימוטרפיה מה כדאי

הוספת תגובה

• כימוטרפיה מה כדאי - תגובה

ד``ר נתן גלוק
    10/12/2011

יש נוחות מסוימת בכדורים על פני טיפול הניתן לוריד, ושיעור סיבוכים נמוך יותר בעיקר זיהומים בעור ובוריד. אולם שתי הדרכים לגיטימיות לחלוטין.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גוש רקמה רכה בין הקיבה לכבד.
    הדס
    08/12/2011

שלום,

אני בת 49 לאחרונה התגלה אצלי בגסטרו וגם בc.t גוש רקמה רכה בגודל 2.5X2.1 ס"מ צמוד לקיבה, בין הקיבה לכבד
    רציתי לדעת מי מתמחה בארץ לביצוע ניתוח להסרת הגוש
    תודה

הוספת תגובה

• גוש רקמה רכה בין הקיבה לכבד. - תגובה

ד``ר נתן גלוק
    10/12/2011

צריך יותר פרטים. אני עובד באיכילוב ויכול להמליץ על המחלקה הכירורגית שם בחום, אולם אין זה שולל קיום מחלקות מצוינות במקומות אחרים.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלשולים
    פיינטוך לילי
    07/12/2011

אמא שלי עברה ניתוח בפי הטבעת להוצאת גידול וכיום, חודש לאחר הניתוח היא עם סטומה.
    לעיתים קרובות יש לה שלשולים אשר מקשים כמובן על ההתנהלות היומית ובמיוחד קושי הירדמות בלילות עקב תחושה שהשקית תתמלא ותישפך. אשמח לדעת מה דרך הטיפול בשלשולים חוזרים ונשנים אלו.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שלשולים

הוספת תגובה

• שלשולים - תגובה

ד''ר אליזה טיומני
    07/12/2011

רצוי מאוד להתיעץ עם אחות סטומה
    כמו כן -אותם הדברים כמו אנשים רגילים-אימודיום,פרוביוטיקה ,קל בטן ...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות יציאה וכאבים באגן
    יאיר
    04/12/2011

שלום, אני בן 20 בריא בד"כ ובחודשיים האחרונים אני סובל מבעיות ביציאה.
    היציאות שלי מלוות בכאבים, אני מרגיש כאילו משהו דוחף את זה חזרה פנימה וככל שאני מתאמץ יותר כך זה נכנס יותר.
    אני כל הזמן צריך ללכת לשירותים ושאני הולך רוב הפעמים זה פשוט לא יוצא..
    בנוסף העבודה שלי כרוכה בישיבה ממושכת של כ-12 שעות ביום בערך ואני סובל ומכאבים באגן.
    אשמח אם תוכלי להגיד לי מה את חושבת שמקור הבעיה או מה אני צרי לעשות, תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    בעיות יציאה וכאבים באגן

הוספת תגובה

• בעיות יציאה וכאבים באגן - תגובה

ד``ר נתן גלוק
    05/12/2011

אני מבין שאין מחלות רקע ואינך לוקח תרופות. אחרת ישנן מחלות ותרופות רבות העשויות לגרום לבעיה שאתה מתאר. כצעד ראשון, הגבר את צריכת הסיבים התזונתיים, הן כחלק מן המזון והן כתוסף. יש להגבירם בהדרגה ורצוי תוך הדרכה מדיאטנית או רופא המשפחה. במידה ולא יהיה שיפור פנה לרופא גסטרו לצורך בדיקה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כשבוע שלשול מימי ובחילות
    ד
    04/12/2011

שלום רב,

אני בן 34 ובריא
    ביום שני בשבוע שעבר הקאתי מספר פעמים לאחר בחילות שלוו בשלשול מימי (בבוקר יום שני חשתי יותר טוב אז ביצעתי חיסון שפעת.)
    ביום שלישי כמעט ללא קיבה.
    ביום רביעי קיבה ריקה.
    ביום חמישי כאבי ראש חזקים ושלשול מימי.
    ביום שישי הטבה בעקבות נטילת קל בטן.
    ביום שבת משעות הערב ועד לעכשיו שלשול מימי כל שעה מלווה בבחילות.
    ששוב הגיע השיפור.
    לא היה לי חום.
    לא הופיעו כאבי בטן משמעותיים - יש בעיקר תחושת אי נוחות וכאבים קלים.
    ניסיתי לאכול לפי "כלכלת מניעה", אך זה לא ממש עזר.
    התופעה מטרידה אותי מאוד ופוגעת במהלך השגרה שלי.

מה ניתן לעשות? אילו בדיקות לשלול משהו חמור?

לקביעת תור
    סגירה
    כשבוע שלשול מימי ובחילות

הוספת תגובה

• כשבוע שלשול מימי ובחילות - תגובה

ד''ר אליזה טיומני
    04/12/2011

כל המצב עושה רושם זהומי
    רצוי מאוד לבצע תרבית צואה ואז להתחיל לקחת מסודר ל 5 ימים קל בטן בכמות גדולה-2 כדורים 2-3 פעמים ביום
    ובמקביל לקחת פרוביוטיקה המכילה הרבה חיידקים 10-20 ביליון בכדור 2-3 כדורים ביום לשבועיים לפחות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עצירות כבדה
    מיכל
    03/12/2011

שלום רב,

מזה מס' חודשים אני סובלת מעצירות קשה (שמן פראפין, נורמלקס,אבילקס, צ'יאה,כדורי פלסיום וכו' לא עזרו לי כלל רק לקסעדין) אני סובלת מגזים, וטחורים (לפי אבחנה של הרופא 7-8, ו3 מהם עם קרישי דם) וכן בעת שאני מתפנה לאחר מאמץ רב יוצאת הפרשה רירית/מוגלתית, קיבלתי משחות לטחורים, שטיפה עם מלח אנגלי, נרות וכדו' אך עושה רושם שזהו טיפול קוסמטי,ורגעי אך אין שיפור
    אשמח לדעת האם ישנו טיפול מעמיק,ויסודי לבעייתי (כגון ניתוח לא מסובך, תרופה שונה)
    לתשובתך אודה

לקביעת תור
    סגירה
    עצירות כבדה

הוספת תגובה

• עצירות כבדה - תגובה

ד''ר אליזה טיומני
    03/12/2011

שלום למיכל
    חסרים הרבה פרטים רפואים החל מגילך ועוד
    בכל מיקרה רושם שמדובר בבעיה של רצפת האגן -באם ביררת בכיוון זה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עצירות כבדה

מיכל
    03/12/2011

שלום רב
    הנני בת 36 , לפני 9 שנים לאחר הלידה עברתי ניתוח להורת פיסורה בפי הטבעת, ורק לאחר כ-7 שנים התחלתי לסבול מעצירות כרונית, אשמח לדעת מה הקשר לריצפת האגן ומהם הסימפטומים שאני צריכה לשים לב אליהם שהרופא לא נעיר את תשומת ליבי אליהם

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עצירות כבדה - תגובה

ד''ר אליזה טיומני
    04/12/2011

הקשיים הם יותר בשלב ההוצאה,צורך ללחץ מוגבר וממושך ועוד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הכנות לפני הבדיקה
    רינת
    28/11/2011

שלום
    אני אמורה לעבור בדיקת קולונוסקופיה ביום חמישי בשעעה 8:30 בבוקר לפי ההוראות אני צריכה לקחת את פיקולקס ביום רביעי בשעה 10:00 זה אומר להפסיד יום עבודה נוסף, שאלתי היא אם אני יכולה לקחת את החומר בשעה 14:00 ואת התמיסה השניה בשעה 22:00 ?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    הכנות לפני הבדיקה

הוספת תגובה

• הכנות לפני הבדיקה - תגובה

ד``ר נתן גלוק
    30/11/2011

כן, אולם הקפידי על דיאטה המכילה מרקים ונוזלים בלבד ביום זה. אם יש לך נטיה לעצירות הוסיפי לקסעדין. לודא יציאת נוזלים צלולים בלילה טרם הבדיקה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים בבטן תחתונה
    רינת
    26/11/2011

ד"ר שלום רב,

אני בת 25
    בריאה בדר"כ, ללא תרופות, לא מעשנת, לא לוקחת גלולות.
    סובלת כשנה וחצי מכאבים בבטן תחתונה, שאינם פוחתים ואינם מחמירים.,
    הכאבים באים והולכים בעוצמות שונות, תמיד אחרי ארוחה.

נשלחתי ע"י רופא המשפחה למגוון בדיקות
    - CT בטן, אולטרסאונד בטן, אולטרסאונד וגינלי, בדיקות דם.
    ובדיקת רנטגן – באיזור אגן.
    כולן יצאו תקינות.
    פרט לבלוטות לימפה מוגדלות מעט במשפעה בצד שמאל.

הכאב מפריע לי בתנועה ובכיפוף,
    לעיתים מפריע לשכב, או לעמוד לזמן ממושך, כנ"ל בהרמת דברים כבדים.
    התחושות הם של אוכל שתקוע בחלק מסויים של המעי, אשר מתקשה לעבור במשך 3-6 שעות לאחר הארוחה, תלוי בכמות וסוג האוכל.

באופן קבוע, כדי להקל על הכאב, אני:
    יושבת עם ריץ' רץ' המכנס פתוח,
    לוחצת על האיזור ה"תקוע" מכיוון המותן ומטה,
    יושבת בזווית ישיבה מסויימת מאוד, עם רגל שמאל פרוסה לפנים ורפויה ככל שניתן.
    עד אשר האוכל עובר. אני מסוגלת להצביע באופן ברור על נקודת הזמן שבה האוכל עבר
    את איזור ה"תקיעות" הבעייתי, ורק אז אני חשה הקלה.
    בדר"כ אחרי כחצי שעה אחרי הירגעות הכאב, אני מרגישה צורך ללכת לשירותים.

לא ביצעתי עדיין בדיקת צואה/שתן, או קולונוסקופיה.
    האם את ממליצה?
    .

תודה רבה..

רינת

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים בבטן תחתונה

הוספת תגובה

• כאבים בבטן תחתונה - תגובה

ד``ר נתן גלוק
    27/11/2011

לא ציינת אם את סובלת משלשול או עצירות או נפיחות של הבטן.
    ממליץ ביקור אצל רופא גסטרו להתרשמות מעמיקה יותר.
    לאחר כל הבדיקות שעברת הסיכוי כי מדובר במחלה מסוכנת נמוך למדי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה,

רינת
    27/11/2011

ישנה נפיחות גדולה של הבטן בזמן הרגשת התקיעות,
    ולאחר מכן הנפיחות יורדת.
    יש עצירות, ובאופן קבוע תחושה של התרוקנות לא מלאה.

לצערי, רופאת הגסטרו שאצלה ביקרתי שלחה אותי לרפואה סינית,
    בא איננה מאמינה כלל.
    היית ממליץ לגשת לביקור אצל רופא גסטרו אחר?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה, - תגובה

ד``ר נתן גלוק
    27/11/2011

מציע לגשת לרופא המתמחה בתסמונת המעי הרגיש/רגיז- התלונות שלך הכי מתאימות לכך.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרשות מפי הטבעת לאחר הוצאת סטומה
    פציו לילי
    26/11/2011

אמי בת 76 עברה לפני שלושה שבועות ניתוח להסרת גידול באיזור הרקטום, כולל הוצאת סטומה. הניתוח נערך לאחר הקרנות טיפול כימוטרפי.

לאחר תלאות , לא מועטות, היא למדה פחות או יותר להסתדר עם הסטומה ועתה בשלושה הימים האחרונים יש לה הפרשות מרובות המלוות בריח רע מפי הטבעת. דבר המונע ממנה לחזור לחיים נורמלים כולל יציאה קצרה מהבית לסיבוב.

האם קיימת דרך לטפל בהפסקת הפרשות אלו, והאם זה קשור לתזונה?

אשמח למענה מהיר

הוספת תגובה

• הפרשות מפי הטבעת לאחר הוצאת סטומה - תגובה

ד''ר אליזה טיומני
    26/11/2011

רצוי לבצע תרבית מההפרשות הללו ואפשר לתת טיפול בנרות אנטיביוטיות ופרוביוטיות ל שבוע

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה