מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ניתוח כריתת טחוריםאהובה20/08/2012
שלום רב,
יש לי טחורים פנימיים וחיצוניים כאשר החיצוניים הינם גדושים, מכוייבים ובצניחה בדרגה 4.
1. מה הסיכונים אם לא מנתחים? (כי מלבד דימום פה ושם אני לא סובלת).
2. האם הניתוח מסובך? מסוכן? ומה ההשלכות לגבי ההחלמה? מהו משך ההחלמה? רמת הכאבים? ואיך מתגוננים מפניהם?
הרבה תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח כריתת טחורים - תגובה
ד''ר אליזה טיומני24/08/2012מנתחיל מעל דרגה 2. עם לא מנתחים יש נזק מתקדם לרירית הרקטום אשר צונחת ועם הזמן מופיעה גם חוסר שליטה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח בקרוב!!!אוסי18/08/2012
שלום, אני עומדת לעבור ניתוח מתקן (=הצמדת הרירית דרך פי הטבעת) בשבוע הבא ומכיוון שהייתה לי בעיה עם המחזור (בדר"כ המחזור שלי סדיר וכבר חודשיים שאין לי מחזור), לקחתי גלולות למניעת הריון בכדי שאוכל להסדיר את המחזור ולא יהיה דימום בזמן הניתוח. בזמן שקראתי את העלון המצורף בקופסת התרופה, קלטתי שעליי להתייעץ עם רופא 6 שבועות לפני הניתוח ואולי להפסיק ליטול את הגלולות. אך היום תהיה זו הגלולה הרביעית בסך הכל ואינני מרגישה בינתיים כל תופעת לוואי. מה עליי לעשות?!??! האם אני יכולה לגשת לניתוח ללא חשש?!?
בתודה מראש,
אוסי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח בקרוב!!! - תגובה
ד``ר נתן גלוק19/08/2012כעקרון אין בעיה לעבור ניתוח כזה קטן. הבעיה בעיקר עם גלולות המגבירות סיכון לקרישיות יתר של הדם, מצב מסוכן יותר לאחר ניתוח גדול בהרדמה מלאה ושכיבה ממושכת- לא המצב אצלך.
בהצלחה בניתוח!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלשולים כרונים לאחר קרינה לטיפול בסאורה18/08/2012
אני בת 77 .לפני 3 שנים התגלה אצלי סרטן צואר הרחם.לפני כן הייתי בריאה מכל בחינה עברתי ניתוח בריאה להוצאת גרורה בודדתואחכ לפני 3 שנים טיפולי קרינה משולבת בכימו וברכיטרפיה.אחכ 2 מחזורי כימו בטקסול מאחר והופיעו גרורות נוספות בריאה.במשך כל התקופה הזאת אני סובלת משלשולים במחזוריותגוברת והולכתעם כאבי בטן בחילות וגזים.שום דיאטה לא עזרה. בטיפול נטורופטי הציעו לי vsl#3 והטיפול במשך כ3 חדשים נותן שיפור משמעותי.האם יש עוד דרכים לטפל בתופעה? למשך כמה זמן צריך לקחת את ה-vsl#3 האם התרופה נמצאת בסל התרופות לטיפול במחלה כלשהיא? כעת אני בהפסקת טיפולים לסרטן ואחת הסיבות היא שתרופה כימוטרפית שמציעים לי (( xeloda גורמת לשילשולים אף היא.האם במידה והתכשיר שאני לוקחת עכשיו ישפר את המצב יש סיכוי שאוכל לקבל טיפול ב- קסלודה ? רב תודות על תשובתכם אורה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלשולים כרונים לאחר קרינה לטיפול בס - תגובה
ד``ר נתן גלוק19/08/2012שלום אורה
אכן בעיה כאובה לכל מי שעבר קרינה לאגן וכמותרפיה.
VSL3 נמצא כטיפול יעיל בPOUCHITIS- דלקת בכיס מעי בחולים שעברו כריתת מעי גס.
אסור להתפשר על טיב הטיפול האונקולוגי למחלתך ולכן אם הפרוביוטיקה עוזרת בשילוב עם LOPERAMIDE (STOPIT- הייתי מנסה.
באיכילוב נפתחת כעת מרפאה לסיבוכים שאת מתארת בשיתוף פעולה של המכון הגסטרואנטרולוגי והאונקולוגי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר כריתת חלק מן המעי הגס-שאלותרונדו17/08/2012
לד"ר שלום רב,
אמא שלי ,בת 85, עברה כריתת צקום בניתוח שנקרא
Laparoscopic Right Hemicolectomy R1. את הניתוח עשתה לפני שבועיים.זאת לאחר שבביופסיה ראשונית נתגלה adenocarcinoma לאחר שאיבחנו בעיה בצקום בצילום ct בטן עליונה ותחתונה ולאחר קולונוסקופיה וגסטרוסקופיה.
המנתח הראשי אמר שהוא כרת את הצקום , למרות שהגידול היה קטן, וכן ניקה את האזור מסביב וגם שלח את הגידול לביופסיה סופית על מנת לברר את מהות הגידול. התוצאות תהיינה בעוד 10 ימים לערך.
לפני הניתוח ההמוגלבין של אמא היה 7 ואחר כך עלה ל-9 .ואחרי הניתוח עלה ל-11.
כמו כן עשו לה בדיקות דם ואלו הממצאים של המרקרים:
CEA-46.1
CA 19-9=15
CA 15-3=14
CA 125=12.2
ועתה לשאלות שלי:
1--מה פירוש הממצאים של המרקרים והאם ערכי ה-CEA עשויים לרדת עתה לאחר הניתוח? הרופאים אמרו שהיא חייבת לעשות בדיקות דם שבוע אחרי השיחרור מבית החולים והיא אכן צפויה לעשות בדיקות אלה בעוד 3 ימים. מה מראים תוצאות המרקר CEA?
2--בבדיקת CT בטן נכתב שכל האיברים שנסרקו וכן בבדיקת קולונוסקופיה וגסטרוסקופיה לא נמצאו ממצאים פתולוגיים לגבי איברים אחרים .שאלתי: מה ניתן לאשר או לשלול קיום התפשטות הסרטן באיברים אחרים? האם מלבד בדיקת מרקרים ישנן עוד בדיקות שהיא צריכה לעשות?
3--היא הופנתה לאונקולוג .האם -לאחר קבלת תשובות הביופסיה- היא אמורה לקבל במידת הצורך טיפול כימותרפי או הקרנות או שניהם והאם יש לטיפולים אלה תופעות לוואי קשות עבור אנשים בגיל שלה ?? אני מודע לעובדה שישנם הרבה מאוד פרוטוקלים של טיפולים ואולם אני שואל האם אנשים בגיל מתקדם כל כך יכולים לעמוד בטיפולים כאלה?
4- רופא המשפחה טוען שהמוגלובין 11 סביר אחרי ניתוח כזה ואולם עליה לשאוף להגדיל אותו לערך של 12 לפחות. זאת על ידי תזונה טובה שהיא תתחיל לאחר שתסיים את התפריט כפי שנקבע יל ידי הדיאטנית של המחלקה. האם ישנם סיכויים שההמוגלובין והברזל אכן יעלהו אם יוסיפו לה כדורי ברזל או מאכלים המעלים את ההמוגלובין כגון:כבד?
5--אמא נמצאת בבית ,מתאוששת יפה ומלבד קצת כאבים של התפרים מברזל אין לה כל בעיות., התאבון בסדר והשינה מעולה. האם הוצאת התפרים ממתכת נעשית בהרדמה מקומית? זאת כיון שהיא מפחדת מן העניין?
אני מודה מראש ובאיחולי כל טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאחר כריתת חלק מן המעי הגס-שאלות - תגובה
ד``ר נתן גלוק19/08/2012שלום רונדו
נשמע שאמא מטופלת היטב ומקבלת את ההמלצות הנכונות.
רמות CEA צפיות לרדת לאחר הניתוח ומשמשות בעיקר למעקב.
CT היא הבדיקה המקובלת והטובה לשלילת גרורות לאברים אחרים, בעיקר לכבד. מהניתוח עצמו לומדים מה עומק חדירת הגידול לדופן המעי והאם היו בלוטות לימפה נגועות. שאלות אלו קובעות לגבי צורך בטיפול כימי משלים. יתכן ולא יהיה כלל צורך. אם הצורך יעלה יש לדון עם האונקולוג לגבי עוצמת הטיפול הרצוי. ישנם טיפולים מודרניים פחות קשים מבעבר אבל הדבר תלוי במצבה הגופני של אמך.
ההמוגלובין במגמת שיפור וזה טוב וכדאי לקיים את ההמלצות, לאחר הוצאת הגידול והפסקת הדימום ההמוגלובין צפוי להתיצב. אכן כדאי להמשיך את הברזל על מנת למלא את המחסנים שהתרוקנו.
הוצאת התפרים זו פעולה טריביאלית שאינה כרוכה בכאבים ונעשית בכל מרפאה.
רפואה שלימה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר גלוק-תודה רבה לך
רונדו19/08/2012הלוואי שלא תדע מכל מחלה, צרה או כל דבר רע אחר בחיים. ושוב תודה רבה על התשובה המנומקת וכל טוב לך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכריתת חלק מהמעי הגס עקב דיביליקטוס
אסתי סמדג'ה06/09/2012שלום !
אמי בת 54 והיא סובלת תקופה די ארוכה (9 חו' ) מכאבים עזים בבטן .
לאחר בדיקות ואבחונים מספר , אבחנו אצלה דלקת דיביליקטוס .
בכל אורך התקופה אשפזנו אותה רבות עקב הכאבים החריפים שחשה .. אך לא קיבלנו מענה טיפולי למצבה הנוכחי ואמרו שרק אנטיביוטיקה תעזור .
היא נסתה מספר אנטיביוטיקות שונות לפי המלצת הרופא , אך דבר לא הועיל ולבסוף המליצו לה על ניתוח של כריתת חלק מהמעי הגס כ 15 מ"מ .
ברצוני לדעת האם ניתוח זהו הבררת מחדל היחידי שיש במצב שלה ? ואם כן ,איך יהיה מצבה לאחר הניתוח מבחינה תפקודית .
אשמח לתגובה מיידית , קבעו לה תור כבר לשבוע הבא והעניין די דחוף
בתודה מראש .
אסתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכריתת חלק מהמעי הגס עקב דיביליקטוס - תגובה
ד``ר נתן גלוק11/09/2012מתנצל על העיכוב.
הטיפול הראשוני הוא אכן אנטיביוטיקה.
במצבים של דלקות חוזרות שאינן מגיבות היטב לאנטיביוטיקה ואצל אנשים צעירים הנוטים להתקפים קשים של דיברטיקולוטיס כן מומלץ על ניתוח לכריתת החלק החולה עם הסעיפים.
הכריתה צפויה לא להשפיע לטווח הארוך באופן משמעותי על התפקוד של אמא הן הכללי והן בנושא היציאות. כמובן כמו כל ניתוח יש סיכון מסוים ותקופת החלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טבוראלנה16/08/2012
אבקש דיאגנוזה לתופעה : טבור עם הפרשה סמיכה בצבע ירוק אפור (ליחה) הבן 21 בשירות ולפני כ שנתיים וחצי הופיע לו פעם ראשונה הפרשה מהטבור עשה בדיקה אולטרהסוונד והתוצאה: חומר עוברי עברו שנתיים וחצי ושוב ההפרשה הופיעה . האם התופעה מוכרת ומה צריך לעשות . לאיזה סוג של רופא ללכת או שזה עובר מאליו עניין של זמן . בבקשה אמא מודאגת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טבור - תגובה
ד''ר אליזה טיומני16/08/2012לא ברור מה זה "חומר עוברי?"
השכיח -זה זהום מקומי עקב לחות -הכתובת הכי טובה -רופא כירורג
בהצחלחה
ד"ר אליזה טיומני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיטי בטןשלומית15/08/2012
שלום. עשיתי בדיקת אולטרסאונד בעקבות כאבי ושם ראו את הטחול בגודל של 13,5 ס"מ בבדיקת סיטי נאמר שהטחול בבמדים תקינים אבל יש ממצא רקמתי באיזור הפלקסורה הימנית אשמח לקבל תשובה מה זה אומר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיטי בטן - תגובה
ד''ר אליזה טיומני16/08/2012חסרים פרטים רפואים ולא ברור באיזה טכניקה בוצע CT:עםאו בלי הכנת המעי
בכל מיקרה כדי לבצע קולונוסקופיה לוודה את מצב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשש לדלקת במעי סובלת מעצירויות קשותרחל14/08/2012
שלום
אני סובלת כבר כשנה מעצירויות ושלשולים לסירוגין ביצעתי בדיקות דם כל 4 חודשים ולפני כ4 חודשים ישנו חשש לדלקת במעי.
בעוד כ3 שבועות יש לי בדיקה קולונוסקופיה, אך מצבי מידרדר בשבועות האחרנים ואני סובלת מעצירויות קשות אני לא מתפנה בכלל לשירותים , אין לי רפלקס או צרוך להתפנות ולכן אני מגיעה למצב שהבטן שלי מתנפחת כמו אישה בהיריון .
אני אשמח לדעת מה מומלץ לאכול וממה יש להימנע ??לפעמים אני לוקחת נרות גליצרין כדי לאפשר יציאה .אני רגישה לחלב ולגלוטן ולכן אני אוכלת לדוגמא ביצים דגים פריכיות אורז מעדני אקטיביה ( שלא מציקים לי ) פירות ירקות וחלב סויה אילו בעיקר הדבריפ שאני אוכלת.
אשמח שתחזרו אליי בהקדם הפשריי תודה מראש ויום טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשש לדלקת במעי סובלת מעצירויות קשות - תגובה
ד''ר אליזה טיומני14/08/2012אני מבינה ממכתבך שיש לך מחלת צליאק-ואת בטח במעקב אצל דיאטנית וזה המקום הכי טוב לשלאול יעוץ תזונתי ולא כאן.אם העצירות כה קשה אז את צריכה תוספת חומרים כדי לרכך את הצואה-דברי עם הרופא שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תשובת קולונוסקופיהגיני13/08/2012
שלום רב היום עשיתי בדיקת קולונוסקוםיה ממצאים המעי נבדק עד לגובה של הצקום.הכנה בינונית נמצאו טחורים פנימיים.נאמר לי שהבדיקה תקינה ועלי לעבור בדיקה עוד 10 שנים.זאת בדיקת סקר.כשבאתי הביתה קראתי אבחנותHEMCRRHOIDS טחורים
455
V76 SPEICAL SCREENUNG FOR MAILIGNANT NEOPLASMS
האם זה אומר שנמצאו גידולים ממאירים אני מודאגת איך אמרו לי תקין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובת קולונוסקופיה - תגובה
ד''ר אליזה טיומני14/08/2012הכל בסדר- הכנה לא היתה מספק והשם האבחנה הוא-"גילוי מוקדם של מחלה ממארת "
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דם בצואהאילנה10/08/2012
בת 42 ללא סיפור של מחלות במשפחה סרטן במעי הגס.כבר הרבה זמן עם טחורים פמימיים וחיצוניים ,בדיקת דם בסדר עברתי גסטרוסקופיה עקב חיידק ויצא שיש דלקת קלה בתריסריון ,עברתי סיגמוסקופיה והתוצאות:edematous colonic mucosa,otherwise unremarkable.
היום אחרי 4 חודשים יש עדיין חיידק בקיבה (תוצאה 14 לעומת 23 שהיה)והרופא גסטרו שלח אותי לבדיקת קולונסקופיה .אני מפחדת כי היה לי דם בצואה האם יכול להיות מטחורים?אני לפעמים עם חולשות וכאבי בטן לא חזקים אבל מציקים?לא יודעת מה לעשות ,תעזרו לי בבקשה , תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דם בצואה - תגובה
ד''ר אליזה טיומני11/08/2012בנוגעת לדמם מטחורים -אם זה מציק נמשך אפשר לפנות לפרוקטולוג לקשירת טחורים.
בנוגע להליקובקטר-יש עוד טיפולים לאנשים שלא הצליחו בפעם הראשונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת צואהאבי08/08/2012
בבדיקה שערכתי קיבלתי תוצאה של traces ללא מדדים מה זה אומר ואם אני אנמי כרוני יש לזה השפעה 2 ) הרופא הפנה אותי לגאסטרו ואני אחרי ניתוח טבעת האם ניתן לבצע את הבדיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת צואה - תגובה
ד``ר נתן גלוק08/08/2012לא לגמרי הבנתי מה היתה הבדיקה. האם מדובר על דם סמוי? אם כן התוצאה חיובית וזה מחייב קולונוסקופיה לראות מה סיבת הדם בצואה ובהחלט קשור לאנמיה.
ניתן ורצוי לבצע גסטרוסקופיה לאחר ניתוח טבעת למעקב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ברזל נמוךיעל05/08/2012
את הבדיקה עשו לי באיכילוב, ועד היום למעלה מחצי שנה לא מצאו לנכון לעשות לי שוב את הבדיקה. כנראה שאני אפנה לבית חולים בירושלים לשר"פ כדי שמישהו מומחה יעשה לי את הבדיקה. יש לי גם כאבים וגם חולשה. האם לא יתכן שחוסר הברזל הוא מזה שאני לא אוכלת בשר, וירקות ומזון שמכיל ברזל? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ברזל נמוך - תגובה
ד``ר נתן גלוק08/08/2012חוסר ברזל אופיני גם לצמחונים שאינם צורכים מספיק בשר וגם לנשים עם דימום יחסית כבד בוסת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחוסר ברזל
Gramse15/08/2012הסיבה העיקרית לחוסר ברזל בגוף היא תזונה. רוב הברזל שאנו מסוגלים לספוג במערכת העיכול שלנו נמצא בבשר, בעיקר בכבד, ובשאר איברים פנימיים. סיבה נוספת לאנמיה מחוסר ברזל היא דימום סמוי וממושך, לרוב ממערכת העיכול, שבו כמויות של ברזל אובדות יחד עם הדם שיוצא החוצה והכמויות הנספגות במזון אינן מספיקות על-מנת לכפות על ההפסד. בנוסף, לחוסר ברזל נגרמת אנמיה גם כתוצאה מחוסר בויטמינים מסוימים כגון ויטמין B12 הדרוש להתפתחות תקינה של תאי דם אדומים. תאי דם אדומים, כמו שאר תאי הדם, נוצרים במח העצם. תרופות הגורמות לדיכוי של מח העצם, כמו תרופות כימותרפיות הניתנות לחולי סרטן, גורמות לאנמיה.
יון הברזל מהווה מרכיב הכרחי ביצירת חלבון ההמוגלובין וחסרונו גורם לירידה ברמת ההמוגלובין, כלומר לאנמיה. המקור העיקרי לברזל הינו מהמזון, בעיקר ממוצרי בשר, אך רק כ-10% מהברזל אותו אנו צורכים מן המזון נספג במערכת העיכול. ישנם חומרים המגבירים את ספיגת הברזל בגוף, ביניהם ויטמין C. חוסר בברזל מתפתח בעיקר במצבים בהם אין תזונה עשירה בברזל, מצבים בהם דרישת הגוף לברזל עולה (כמו בהריון, הנקה, ילדות, התבגרות), מצבים בהם יש איבוד ברזל מהגוף (כמו דימומים כרוניים) ומצבים בהם הספיגה של הברזל במעיים לקויה (כמו מחלת צליאק, ניתוחים במערכת העיכול). הטיפול באנמיה שנגרמת מחוסר ברזל הוא מתן כדורי ברזל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ברזל נמוךיעל04/08/2012
עשיתי קולונוסקופיה לפני חצי שנה, והרופא לא ראה משהו גדול, כדבריו, למרות לא הייתי נקיה לגמרי. האם אני צריכה לחזור על הבדיקה אחרי חצי שנה שוב, אני עם כאבים בבטן ימנית למטה, כבר חצי שנה, יציאות די רגילות, לוקחת שמן זית כשיש עצירות וזה עוזר לפעמים. האם הברזל הנמוך הזה, וכל שאר הדברים לא מכוונים לקולונוסקופיה נוספת? ההמוגלובין, הוא 11.7. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ברזל נמוך - תגובה
ד``ר נתן גלוק05/08/2012זה נשמע כמו אנמיה מחוסר ברזל, לרוב מבררים את המעי הגס ואם אין ממצא את הקיבה והתרסריון ואם אין ממצא את המעי הדק. צריך להתעמק באיכות ההכנה ואם הרופא יחשוב שאולי פספס להתיעץ לגבי חזרה על הבדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאנמיה
Gramse15/08/2012אנמיה היא מצב בו אדם סובל מרמה נמוכה של המוגלובין (החלבון המצוי בכדוריות דם אדומות) בהשוואה לרמה התקינה לגילו ומינו. אין מדובר במחלה כי אם בסימפטום. ההמוגלובין נושא מולקולות חמצן ומוביל אותן מהריאות לאיברי הגוף השונים. רמת המוגלובין נמוכה מן הערך התקין, מובילה לחוסר חמצן באיברים. כתגובה לחוסר בחמצן, הגוף מפעיל מספר מנגנוני פיצוי, בין היתר דופק מהיר והגברת קצב הנשימה. סימנים נוספים הם חום נמוך, אוושות לבביות, כאבי ראש, חולשה, עייפות, חיוורון ועוד. חומרת הסימנים תלויה בחריפות הירידה ברמת ההמוגלובין.
הסיבה העיקרית לחוסר ברזל בגוף היא תזונה. רוב הברזל שאנו מסוגלים לספוג במערכת העיכול שלנו נמצא בבשר, בעיקר בכבד, ובשאר איברים פנימיים. סיבה נוספת לאנמיה מחוסר ברזל היא דימום סמוי וממושך, לרוב ממערכת העיכול, שבו כמויות של ברזל אובדות יחד עם הדם שיוצא החוצה והכמויות הנספגות במזון אינן מספיקות על-מנת לכפות על ההפסד. בנוסף, לחוסר ברזל נגרמת אנמיה גם כתוצאה מחוסר בויטמינים מסוימים כגון ויטמין B12 הדרוש להתפתחות תקינה של תאי דם אדומים. תאי דם אדומים, כמו שאר תאי הדם, נוצרים במח העצם. תרופות הגורמות לדיכוי של מח העצם, כמו תרופות כימותרפיות הניתנות לחולי סרטן, גורמות לאנמיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קולונוסקופיה בהרדמה כלליתיעל04/08/2012
איך מתכוננים ועושים קולונוסקופיה כשיש סכרת, ואני עושה את הבדיקה עם הרדמה כללית? לפני חצי שנה עשו לי, אבל בבית חולים [בגלל הסכרת] לא הכינו אותי טוב, והבדיקה לא היתה טכנית טובה. כי לא הייתי מוכנה היטב. ועכשיו בגלל שיש לי כל הזמן כאבים, אני רוצה לעשות שוב ולא יודעת איפוא ואיך לעשות בגלל הסכרת, וחוסר האפשרות להיות בצום ארוך. תודה על תשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קולונוסקופיה בהרדמה כללית - תגובה
ד``ר נתן גלוק05/08/2012ההכנה צריכה להיות עם מרוקן. אם אין בעית כליות ניתן גם לעשות עם MOVIPREP שזו הכנה עם פחות נפח. חשוב לשתות את כל החומר ולפצל כך שחצי שותים ערב קודם וחצי שותים 4-5 שעות לפני הבדיקה. וזה אפילו אם צריך לקום לפנות בוקר.
בנוסף אם שעתיים לפני הבדיקה עדיין לא צלול- להוסיף חוקן
אין צורך בצום ארוך, אבל כן חשוב דיאטה של נוזלים בלבד- מרק גלי וכו.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Simple colitisדגנית03/08/2012
ד״ר שלום אובחן אצלי simple colitis בבדיקת c.t ויש לי שתי שאלות 1 האם זו מחלה כרונית או משהו חד פעמי 2 האם ייתכן כי נגרם מאוכל מקולקל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Simple colitis - תגובה
ד``ר נתן גלוק07/08/2012דגנית שלום,
האבחנה הזו אינה מוכרת לי. קשה בבדיקת CT לאבחן האם מדובר במחלה כרונית או חריפה. זה תלוי בעיקר בהקשר וסיפור המחלה.
התיעצי עם הרופא המטפל.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בהבנה בבקשהyonit02/08/2012
שלום
האם קליטה בעוצמה גבוהה של נודול 1בריאה בPET תמיד מראה על ממאירות?
תודה ויום טוב
יונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה בהבנה בבקשה - תגובה
ד''ר אליזה טיומני02/08/2012יכולים להיות סיבות אחרות כמו דלקת -אך קשה לענות ללא פרטים רפואים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)