מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- נטילת ציפרלקס למעי רגיזken04/05/2010
שלום
אני בן 26 , בריא בדרך כלל, עושה פעילות גופנית 4-5 פעמים בשבוע,
ריצה+ אופניים.
אוכל בריא (משתדל)
לא מעשן,ושותה בסופי שבוע.
יש לי בעיה של מעי רגיז כבר כמה שנים,ניסיתי להפסיק עם חלב כי חשבתי שהוא הגורם העיקרי לתופעות של שילשול+ עצירויות לסירוגין.
אך גם אחרי הפסקה של שבועיים+ לא נראה שינוי משמעותי בכלל.
החלטתי ללכת לגסטרו לייעוץ, הוא נתן לי מרשם לציפרלקס (אסציטאלופראם).
היות והבעיה שלי נובעת מהמוח,משמע כשאני לפני ראיון עבודה, או שאני בלחצים או כשאני בחרדות מעט, הקיבה שלי מתהפכת,
והציפרלקס בטיפול ממושך אמור למתן את התופעות האלה, ולמנוע בעיות בקיבה.
אבל התופעות לוואי מרובות, ומטריד אותי מאוד העניין של הפגיעה בזיקפה,ובאיברים בריאים נקרא לכך.
מה אפשר לעשות?? איזה חלופות קיימות?
ראוי לציין,שגם אם אני לא מגיע למצב שאני נמצא בחרדה,או במעט לחצים, גם אז הקיבה שלי לא מתפקדת כראוי.
אולי יש משהו טבעי שניתן לקח על בסיס קבוע?
אשמח לייעוץ.
תודה והמשך יום טוב
KEN
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נטילת ציפרלקס למעי הרגיז
ד''ר אליזה טיומני06/05/2010שלום קן
ציפרלקס וכל התרופות מסוג SSRI היום תרופות הבחירה לטיפול בתסמונת מעי הרגיש .
התופעות לוואי שאתה חושד מהם לא שכיחים ומופעים רק באחוז של מטופלים ורוב תופעות לוואי חולפות תוך 3-4 שבועות ראשונות של הטיפול
קיימת אופציה לטיפול בהיפנוזה רפואית שהיא מאוד עוזרת בIBS במכון גסטרו באיכילוב בתל אביב. יש עוד אלטרנטיבות-תכנס לאתר של מכון גסטרו באתר של בית החולים איכילוב ותקרא.במרפאה למחלות תפקודיות
בהצלחה
ד"ר אליזה טיומני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יציאות תכופותאור04/05/2010
שלום,
הנני בת 61, יש לי יציאה קבועה מידי בוקר, ולאחר מכן בתדירות של רבע או חצי שעה יש לי
יציאות נוספות הדומות יותר לשלשולים פעמיים או שלוש. רציתי לדעת האם הדבר תקין, או
יש סיבה לבדיקה או דאגה.
אודה על תשובתכם,
בברכה,
אור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יציאות תכופות
ד''ר אליזה טיומני06/05/2010שלום לאור
במידה והתופעה היא חדשה כדי להתיעץ עם הרופא. לפי מעט שאת מוסרת יתכן ומדובר בתסמונת מעי הרגיש אך יש לראות אם יש תופעות נוספות לפני שעושים את האבחנה
בריאות טובה
ד"ר אליזה טיומני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הופעת דם בצואה רכה של ילדה בת 3ירדנה ראובן04/05/2010
בתי ליאה ב- 3 לפני 4 ימים היה לה חום למשך הלילה בלבד לאחר מכן נעלם כלא היה, היא שילשלה ולאחר יום של שלשולים החל להופיע דם טרי אדום כמעט בכל פעם של שלשול יש לציין שהיא משלשלת 3-4 פעמים ביום. אתמול כבר היתה לה צואה רגיל בערב והיום בבוקר שוב צואה רכה מאוד עם דם (הדם לא בתוך הצואה). פעם כבר קרה לה ולקחתי אותה לבית חולים אמרו לי אין לה כלום וזה באמת עבר אנא עצתכם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דם בצוא אצל ילדה בת 3
ד''ר אליזה טיומני06/05/2010שלום ירדנה
אני הבנתי שבכל פעם שזה קורה זה מופיעה עם איזה מחלה "זהומים" -חום ושילשול.
מאוד יתכן שהדימום שלא מעורב בצואה מקורו בפי הטבעת עקב ריבוי יציאות או בזהום עצמו שמגרה את הרירית המעי.
לפעמים לילדים יש פוליפים דלקתיים ברירית החלחולת ואז כדי להתיעץ עם גסטרואנטרולוג של ילדים כי התופעה היא חוזרת
בהצלחה
ד"ר אליזה טיומני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאלי03/05/2010
שלום לאבי בן ה66 התגלו והוסרו פוליפים בקולונסקופיה לפני שנתיים, בשיחה מקרית עם רופא, נאמר לי שזה תורשתי ושצריך לבדוק עם זה גנטי.. לא קיבלתי הסבר מדויק.
מה אני צריכה לעשות? האם יש בדיקה שבודקת עם זה גנטי? אם כן האם צריך הפנייה מרופא או שאפשר ללכת ישירות לבדיקה?
אין עוד עדויות במשפחה המורחבת לפוליפים או לסרטן המעי הגס.. האם זה מספיק או שכדי לעשות את הבדיקה הגנטית??
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה
ד''ר אליזה טיומני06/05/2010שלום לאלי
במידה ואין סיפור משפחתי שלסרטנים כלשהם וכמות הפוליפים היא לא גדולה -בודדים-אז אין מעלים חשד לקיום תסמונת משפחתית
אבל אנו ממליצים לבדוק קולון אך לא בדיקות גנטיות של בנ ימשפחה בדרגה ראשונה (גי יתכן שאביך ראשון בשרשרת .
בהצלחה
ד"ר אליזה טיומני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות היסטופתולוגיות של קולונוסקופמירי30/04/2010
שלום רב,
אשמח אם תוכלו להסביר לי את משמעות התוצאות והאם יש צורך במעקב.
תודה רבה
cecum,transverse colon, biopsies-
fragments of colonic mucosa with preserved architecture show focal acute inflammatory cell infiltrate in the lamina propria with few foci of cryptitis.
No chronic change present.
The features consistent with focal active colitis, suggestive due to bowel preparation.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאה של ביופסיה
ד''ר אליזה טיומני01/05/2010שלום מירי
למעשה תשובה היא שהביופסיה תקינה מהמעי הגס והשינויים מוקדיים של דלקת שנמצאה נגרמו ע" הכנת המעי לבדיקה ,חסרי משמעות ונעלמים תוך מס' ימים
בבהצלחה
ד"ר אליזה טיומני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה דר' טמיוני
מירי01/05/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום בצואה:רועי28/04/2010
שלום רב,
לפניי כשבועיים הופיע דם טרי בצואה ובניגוב, הדימום פסק למשך שבועיים והיום חזר שוב, דם טרי על הנייר ועם לחץ היציאה של הצואה גם על האסלה.
האם זה טבעי שדם מופיע, פוסק וחוזר שוב ?
אודה לחוות דעת רפואית, נשמע כמו טחורים?
המון תודה על ההיענות!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך:
רועי28/04/2010שכחתי לציין כי הנני בחור בן 25, עוסק בספורט ואוכל אוכל בריא, אובחנתי כחולה IBS, רגישות ללקטוז וריפלוקס.
שוב, תודה. :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדימום בצואה
ד''ר אליעד קרין28/04/2010לרועי שלום רב
אכן נשמע כמו טורים פנימיים.
דם בצואה אינו תופעה טיבעית ודורש תמיד בדיקה.
ממליץ לפנות לבדיקת כירורג
בברכה
ד"ר קרין אליעד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות יציאהמשה27/04/2010
שלום r37 האם יעיל לזרז קיבה של אדם לא נייד בן -65- שמחכה שעות ליציאה פעם ביומיים.י שזיפים תאנים ועוד ועוד כעינה לא עזרו .לא מרבה גם לשתות (רזה לא נכנס ) י כנראה הבעיה פרוסטלקיה -אולי בגלל חוסר התנועה רבה .י טבעוני בדרך כלל.י תודה דן או אולי עדיף איקולקס ומה זה?י או אולי עדיף פגלקס?י או אולי עדיף נורמלקס ומה זה?י מה היתרונות שלהם והחסרונות -רוצה להגיע למצב של פעם .י שהיתה יציאה בשעת הקימה ולא שמחכה לפעמים יום שלם ליציאה . הפתרון כרגע הוא לא טוב--זו אכילה מעבר לשובע ביום השני כדי שהאוכל החדשידחוף את הישן ליציאה -ואז מפוצצים ואין מקום לאכול כל היום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיית יציאה
ד''ר אליעד קרין28/04/2010למשה שלום רב
עצירות חדשה דורשת בירור לנסיבתה.
חשוב מאד לודא כי עברתה קולונוסקופיה.
חשוב לפנות לרופא המשפחה שיבדוק האם אתה מקבל תרופו שעשויות לגרום או להחמיר עצירות.
כמו כן יש לברר תפקוד תקין של בלוטת התריס.
חוסר פעילות גופנית - יוביל להחמרת העצירות - הגבר פעילות גופנית אם ניתן.
הרבה בשתיה, זה הכי טבעי והכי פחות מזיק.
הרבה בפירות וירקות טריים - טבעי וטעים.
בברכה,
ד"ר קרין אליעד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשה בטבורנעים יהודית26/04/2010
יש לי הפרשה בטבור (חלשה.מדי פעם זה מעט חום ורטוב עם ריח כשנוגעים בזה)רציתי לדעת אם יש לזה קשר לרבוי גזים. פעם היה לי וקבלתי אפלומיצין הפעם עוד לא עשיתי כלום.תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרשה בטבור
ד''ר אליזה טיומני26/04/2010שלום ליהודית
להפרשה מהטבור אין קשר לריבוי גזים כי זה תופעה חיצונית של זהום מקומי בתוך הטבור עקב לחות וליכלוך שמצטברים בעומק הטבור. תמיד צריך ליבש את הטבור טוב טוב לאחר הרחיצה ,אבל כעת כדי לטפל בפולידין.
בהצלחה
ד"ר אליזה טיומני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היי שלוםחן26/04/2010
היי שלום שמי חן ואני בת 17 אני סובלת מי בעייה שהתחילה להדאיג אותי לאחרונה בפתאומיות היא הופיע קימת כול לילה שאני שוכבת במיטה עולה לי מין בועה כזאת בצד הימני בבטן
ושאני לוחצת עליה היא חוזרת שוב למקומה אני מאוד מודאגגתת מי זה זה פתאום הופיע לי
הודה לכם עם תענו לי בהקדם האפשרי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי שלום
ד''ר אליזה טיומני26/04/2010שלום לחן
לפי תיאור שלך יכול להיות שזה מעי גס או דק הנמצאים באיזור זה -בכל מיקרה , כדי לבקר אצל הרופא שיבדוק לך את הבטן ובבדיקת אולטראסאונד פשוטה של הבטן אפשר לוודה מה זה .
בהצלחה
ד"ר אליזה טיומני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יש לי כאבים עזים בצד שמאל של הבטןעליזה24/04/2010
כואבת לי הבטן בצד שמאל בין הצלעות למותניים ,
אני בת 14 חשבתי שזה התוספתן אבל התוספתן נמצא בצד ימין ? !
מה זה יכול להיות ?
יש לי פירסינג בטבור אם זה קשור ...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים עזים בבטן שמאלית
ד''ר אליזה טיומני25/04/2010שלום בר
ל"ד"ר אינטרנט " חסרים פרטים רפואים רבים ואולי בכל זאת כדאי לגשת לרופא אמיתי? ובמיוחד אם הכאבים הם כלכ ך עזים ?!!
בהצלחה
תרגישי טוב
ד"ר אליזה טיומני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בקיבהיהושוע22/04/2010
רציתי לשאול בנוגע לטיפול במים מיוחדים הנובעים ממעינות בעיר קארלו ויוארי שבצכסלובקיה.
נאמר לי שלנוזלים אלו יש סולות חיוביות וטובות והם עוזרים מאוד במתן פתרון לבעיות שונות בקיבה.
מה דעתכם
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בקיבה
ד''ר אליזה טיומני25/04/2010שלום לריטה
מעיינות של קרלובי ווארי מוכרים מאוד שנים כמתאימים לטיפול במחלות שונות ובמיוחד בדרכי העיכול ומחלות תפקודיות כמו עצירות ותסמונת מעי הרגיש .
מומלץ לנסוע ל2-3 שבועות ולקחת את מיכלול הטיפולים המשלימים שמומלצים במקום .
בהצלחה
ד"ר אליזה טיומני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טעם מלוח בפהעופרי22/04/2010
בת 48. בחודש האחרון יש לי טעם מלוח בפה כמעט לאורך כל היום. המליחות לא חולפת ולכן אשמח לדעת ממה זה נובע. אילו בעיות יש לשלול? איזה בדיקות עלי לבצע? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טעם מלוח
ד''ר אליזה טיומני25/04/2010שלום לעופרי
אין מספיק פרטים רפואים אך באופן עקרוני יכולות להיות סיבות מקומיות כמו טעם לוואי בעיקבות טיפול תרופתי,זהום בפטריות והשכיח הוא ביטוי של החזר קיבתי ושטי.
רצוי לברר בכיוונים הללו
בברכה ד"ר אליזה טיומני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיענוח קולונוסקופיהיהושוע21/04/2010
אבקש הסבר לפוליפ שהוסר בזמן הבדיקה בשם VILLOUS ADENOMA גודלו היה 5 מ"מ. מה משמעותו וכיצד עלי לנהוג בעתיד (מעקב). בנוסף נלקחה ביופסיה מהמעי הדק ותוצאותיה הם: "קטעי רירית מעי הדק עם שינויים ראקטיביים ואאוזינופיליה פוקאלית קלה" גם כאן שאלתי מה המשמעות? ברצוני לציין שהרופא בכלל לא התייחס לזה. אודה על תשובה מהירה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיענוח קולונוסקופיה
ד''ר אליזה טיומני21/04/2010שלום ליהושוע
ממצאים של ביופסיה ממעי הדק הסופי-באמת לא ספציפיים ,לא מהווים סימן למצב חולני כלשהו.
אנו מוצאים כל מיני דברים כאשר לוקחים ביופסיות מהמעי הדק הסופי והם לעיתים מוגדרים כבמסגרת הנורמה
בנוגע לפולים-זה פוליפ קטן -פחות מ1 סמ' מסוג וילוזי. כעת הפוליפ הוסר ולא קיים יותר .
הוא נסע פוטנציאל להפוך לפוליפ לא טוב במשך כ 12 שנה אם היו משאירים אותו .
יש צורך להמשך במעקב קולונוסקופיה בתקופות קצובות
כעת -אין מקום לדעגה
בריאות
ד"ר אליזה טיומניט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה מקרב לב
יהושוע22/04/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- על מעי ושלפוחית רגיזה.סקרנית.19/04/2010
שלום ד''ר נכבד:)
הייתי מעוניינת לדעת האם יש קשר בין שלפוחית רגיזה למעי....
יכול להיות שאני מדמיינת אך שווה לשאול מאשר להיות בתהיות....
זו השערה שלי לפעמים כשאי מרגישה שיש לי לחץ על המעי....
הצורך שלי להתרוקן גובר כך שלפעמים נוצר מצב אני נכנסת לעשות פיפי ולאחר חמש דקות אני מסוג להכנס שוב...
הכליות שלי תקינות לחלוטין....
האם בבדיקת אורודינמיקה ניתן לגלות גם את הקשר בין המעי לשלפחוית כאילו איבר פנימי לוחץ על איבר אחר?
תודה רבה מראש....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר על מעי ושלפוחית רגיזה.
פרופ' עמי ספרבר20/04/2010שלום חיילת,
אצל חולי מעי רגיש בהחלט יכולה להיות גם שלפוחית רגישה. הקשר מוכר היטב. ביחד עם זאת הקשר איננו בגלל לחץ של איבר אחד על השני אלא בגלל רגישות יתר המערבת יותר ממערכת אחת - במקרה זה מערכת העיכול ומערכת השתן. אינני חושב שיש צורך בבדיקה שאת שאלת לגביה, אך זה יותר בתחום טיפולם של אורולוגים.
בברכה,
פרופ' ספרבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטן עליונהרועי18/04/2010
שלום,
מזה מספר ימים אני סובל מכאבי בטן עליונה. הכאבים הם כפעם ביום, נמשכים כשעה, וחולפים. הכאב עמום, לא חד, וכשאני אוכל הוא מוקל מעט, אם כי לא נעלם. אני בחור רזה, בן 35, בריא בד"כ. לא מבצע ספורט (אין זמן...). היום הכאב היה לזמן ארוך יותר וממש גרם להתכווצות.
בנוסך לכך, מספר היציאות ביום גדל, אם כי לא מדובר בשלשול, אלא ב'רך' יותר. באופן כללי, יש לי יותר שיהוקים וגזים מתמיד.
מאז שאני זוכר את עצמי בכל פעם שהייתי רעב, כאבה לי הבטן, באותו הכאב שאני מרגיש כיום, רק שכיום הכאב נמשך להרבה מאד זמן, ולא כמו שאני רעב, ואז אוכל משהו וזה חולף...
מה יכולה להיות הסיבה לכך?
רועי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי בטן עליונה
ד''ר אליזה טיומני19/04/2010שלום רועי
לפי תלונות שלך ולמרות שהן דומות למצב בעבר, יש לפנות לבירור גסטרו בכדי לשלול מחלת כיב או גירוי ודלקת בדרכי העיכול העליונים.עקב ריבוי יציאות רכות יותר וגזים רצוי לשלול קיום זהום במערכת העיכול- לשם כך לבצע בדיקת צואה לתרבית.מצבי לחץ וסטראס נפשי יכולים גם כן להחמיר את מצבים הכרוניים קלים ולהפוך אותם לחריפים יותר
כל זה כדי לברר אצל הרופא.
בהצלחה
ד"ר אליזה טיומני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)