מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה דחופההתייעצות26/07/2010
שלום רב,
ביום רביעי הקרוב אני אמורה לעבור בדיקת קונולוסקופיה. בהנחיות היה כתוב שאסור לאכול שלושה ימים לפני הבדיקה פירות וירקות . בטעות אכלתי עגבניה גדולה!!! כיצד זה ישפיע על ההכנה. והאם בגלל זה אנ י צריכה לדחות את הבדיקה?
אודה לכם אם תשיבו על שאלתי בהקדם, כי מחר אני צריכה להתחיל בהכנה.
תודה מראש
א.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה דחופה
פרופ' עמי ספרבר26/07/2010שלום רב,
אין צורך להיות מודאגת ואין צורך לדחות את הבדיקה.
פשוט תקפידי מעכשו על ההנחיות ואין סיבה שתהיה בעיה מיוחדת.
בהצלחה,
פרופ' ספרבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
התייעצות27/07/2010אני מודה לך על תשובתך המהירה.
אתה בהחלט הרגעת אותי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפולים כימותרפיםמאיר22/07/2010
שלום
אני מקבל מספר טיפולים כימותרפים לשלפוחית השתן, היות ואני צריך לקבל גם טיפול כימותרפי מונע לסרטן המעי הגס,T4 שלב 2, אשר נותח לפני כחודש, אני אמור לחכות עד אשר הכימו של השלפוחית הסתיים ואז רק להתחיל את הכימו למעי, האם אפשר להמתין כ3 חודשים? יש בכלל טעם לעשות טיפול מונע לאחר 3 חודשים מהנתוח?מה הסיכון בוותור בכלל על הכימותרפיה המונעת, ושאלה אחרונה- האם קראתם על המחקר האחרון בגון הופקינס, שאספירין רגיל קוטל גרורות סרטן?
שבת שלום
ותודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפולים כימותרפים
פרופ' עמי ספרבר23/07/2010שלום אוריה,
לדאבוני השאלה מופנית לפורום הלא נכון. כל השאלות בקשר לטיפול צריכות להיות מופנות לפורום אונקולוגים.
בברכת שבת שלום,
פרופ' ספרבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח מעי הגסענת22/07/2010
שלום,
כשבועיים לאחר ניתוח סרטן מעי הגס + כבד, בזמן הורדת תפרים נאמר לי שעדיין יש נוזלים בבטן, אך הם אמורים להספג עם הזמן. האם הדבר נכון ותקין? האם אין דרך להוציא נוזלים אלו? זה גורם לחולשה, כאבים לא חזקים, ובזמן אחרון גם טיפה מפריע לנשימה עמוקה. ועוד שאלה - האם במצב הזה ניתן להתחיל טיפולים כימוטרפיים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאחר ניתוח
ד''ר יהודה קריב25/07/2010שלום רב
תלונות של כאבים לא חזקים וחולשה לאחר ניתוח גדול כפי שעברת שכיחות ואינן מעידות בהכרח על בעיה כלשהי. באשר לנוזלים שציינת: לא ברור לי האם הם בחלל (בתוך) הבטן , שאז נידרש סי טי על מנת לאבחנם , או בדופן הבטן (מתחת לעור). אם מדובר רק בנוזלים צלולים או דמיים מתחת לעור , ללא סימני זיהום (חום אודם הפרשת מוגלה וכו') אז בדרך כלל אין מניעה להתחלת כימוטרפיה בקרוב. במקרים אחרים, תלוי במקרה.
בהצלחה
ד"ר קריב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשש לסרטן המעי הגסרותם22/07/2010
אני בן 23 לפני כ5 שנים לאחר יציאה בשירותים הבחנתי בנייר טואלט דם בצבע בהיר דומה מאוד לורוד. עם גיוסי לצה"ל כשנה לאחר שראיתי בפעם הראשונה שיש לי דם בצואה פניתי לרופא הצבאי במהלך הטירונות והוא שלח אותי לעשות בדיקת דם סמוי בצואה לאחר כשבוע סיימתי את הטירונות ושובצתי לתפקיד בבסיס אחר ועד לתום שירותי הצבאי אף אחד לא זימן אותי לעוד בדיקות או משהו דומה. יש לציין שעדיין לעיתים רחוקות בהפרשים של שלושה חודשים שוב אני רואה בנייר טואלט דם וגם בצואה עצמה. לפני כשנה אמרתי אני ינסה לבדוק לבד וחשבתי אולי יש לי טחורים ולאחר בדיקה באינטרנט הבנתי שאין לי כי אין לי כאבים ביציאות ואני לא מרגיש איזה שהוא גוש בפי הטבעת ולא כואב לי שאני יושב הרבה זמן. עשיתי תחקירים לבד על סרטן המעי הגס וראיתי שהכל מתאים הדם עצמו הוא בצבע ורוד בהיר כזה והצורות של היציאות עצמם לרוב או שהם בגדלים קטנים או שהם ארוכים ודקים מאוד ולפעמים יש כתמים שחורים ביציאות. בפעמים הראשונות שראיתי שיש לי דם בצואה והייתי מתאמץ בשירותים ראיתי שאני מטיז דם כמובן לא כמויות ומאוד נרטעתי מזה אז פתחתי שיטה איך להמנע מזה. וזה לא קרה לי המון זמן כבר. אורח החיים שלי לא ממש השתנה אני עדיין מתעסק עם ספורט ואני לא מרגיש שאני מוגבל מבחינה גופנית. אבל אני חייב להגיד שאני משנה לשנה מרגיש יותר חלש יכול להיות שזה רק בראש. אבל הדבר שהכי מדאיג אותי שאני מרגיש שהקיבה שלי לא מסוגלת לקבל את מה שאני אוכל או ליתר דיוק עם פעם הייתי אוכל בקלות באגט שווארמה היום אני בקושי אוכל פיתה. מצד אחד אני בן אדם שאומר שמה שקורה קורה לטובה ומה שיהיה יהיה ועברו כבר חמש שנים וחצי מאז גיליתי בפעם הראשונה. ומצד שני אני מאוד חושש לשמוע את הגרוע מכל בגלל משפחתי שהם ידעו. ואני מקווה שאני מדבר שטויות ואולי בכלל אין לי שום דבר וזו רק בעיה פשוטה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשש לסרטן המעי הגס
פרופ' עמי ספרבר23/07/2010רותם, שלום
אם היית מספר לי את הסיפור שכתבת ושואל אותי מה אני חושב שיש לך, הדבר האחרון שהיה עולה על דעתי זה סרטן.
בפרספקטיבה של חמש שנים ללא שינוי מהותי, ובגיל 23, אינני חושב שהחשש הזה הגיוני.
אני מציע שתפנה לייעוץ פרוקטולוג או גסטרואנטרולוג כדי להיבדק באופן מסודר.
בברכה,
פרופ' ספרבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות חשובותהתייעצות21/07/2010
שלום,
אני בת 41.5 ואני אמורה לעבור עוד מס' ימים קונולוסקופיה (בגלל היסטוריה משפחתית). אני ממש חוששת מההכנה שנראת לי מאיימת, מהבדיקה עצמה. האם אחוש כאב? כמו כן האם את ההרדמה נותן הרופא שמבצע את הבדיקה או רופא מרדים?
כמו כן קראתי על הכנה קצרה שניתן לעשות במרפאה בת"א, הכנה של חצי שעה על ידי זרם מים. האם ניקוי זה זהה או יותר טוב (כפי שכך אומרים במרפאה) מניקוי שאני אמורה לעשות בבית?
אני ממש מודאגת, לדעתי מהחשש אני סובלת מכאבי בטן מתמשכים (הכאבים החלו לפני כשבוע) ואני חסרת אונים. אניני יודעת מי יבצע את הבדיקה, שכן היא נעשת בבית חולים.
מצפה לתשובתכם ומודה לכם מראש.
מודאגת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלות חשובות
פרופ' עמי ספרבר23/07/2010שלום,
אנסה לענות על רב שאלותייך, אך קודם הרשי לי התרשמות. סיפור יחסית פשוט הופך פה להיסטריה ואת משגעת את עצמך. התוצאה היא שבמקום לעבור את ההכנה והבדיקה בטוב, את מקשה על עצמך את הכל. אני מרשה לעצמי את ההערה הזאת בתור אחד שכבר עבר את הבדיקה 5 פעמים בעצמו, מסיבות משפחתיות.
ולשאלותייך:
1) ההכנה איננה כיף. עוברים אותה ועושים את זה על הצד הטוב ביותר. לגבי ההכנה עם זרם מים - את צריכה ליצור קשר עם הקליניקה ולשאול את השאלות.
2) ההרדמה (טשטוש) ניתנת על ידי הרופא המבצע את הבדיקה. לא מדובר בהרדמה כללית כמו בניתוח. את לא משותקת ולא מונשמת. ההרדמה יעילה יותר ככל שהנבדק רגוע יותר. בכל מקרה הציפיה לבדיקה בדרך כלל הרבה יותר גרועה מהבדיקה עצמה.
תנסי להתגבר על החרדות. אם תצליחי הכל יעבור לך יותר טוב, גם ההכנה וגם הבדיקה.
בהצלחה,
פרופ' ספרבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מכה בבטן לילדה בת 11אירית20/07/2010
שלום רב !!!
בתי בת ה-11 שיחקה אם אחיה הגדול ובטעות אחיה הגדול פגע עם הראש שלו בבטן של הבת שלי ובתי בכתה ואמרה שכואב לה בצד שמאל למטה אבל עכשיו כואב לה פחות האם המכה מסוכנת כי בתי ממש נבהלה צריך לפנות לרופא או לא ?ואין שום סימן על הבטן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מכה בבטן
ד''ר אליזה טיומני20/07/2010שלום לאירית
זה לא הפורם המתאים לשאלתך-כי זה פורום מבוגרים
על פניו לא נראה שיש בעיה רצינית-כמובן שהיא נבהלה מהמכה עצמה.. אם הכל נעלם בהדרכה אין צורך בדברים נוספים-כי כמה חזקה יכולה להיות המכה עם הראש.? אם באמת כך היה....
אם היא ממשיכה להתלונן תפנו לרופא ילדים שלה
בברכה ד"ר אליזה טיומני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דם בצואה,אולי סרטן?יוסי19/07/2010
לאימי יש זמן מה דם בצואה,היא הלכה לבדיקה אצל רופא המשפחה רק לאחר שהתעלפה בבית מירידת לחץ דם.
לאחר 2 בדיקות דם ובדיקת צואה לדעת הרופא (משפחה)יש סבירות גבוהה לגידול בכיבה או במעיים.
נישלחה לבצע כמה בדיקות(קולונוסקופיה,בדיקת סרטן השד ובדיקה נוספת)עדיין לא ביצעה אותם.
יש לי כמה שאלות:
1.האם על סמך שתי בדיקות(דם וצואה)אפשר לדעת בסבירות מסוימת שיש גידול?
2.האם יש מחלות נוספות שיש להם את התסמינים שפירטתי?
3.איך משכנעים את החולה שמאמינה שאת הסרטן אי אפשר לנצח להמשיך את הבדיקת כדי לדעת מה יש?ומה רמת החומרה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דם בצואה
ד''ר אליזה טיומני19/07/2010שלום ליוסי
מסיפורך בכלל לא כל כך ברור שמדובר בסרטן וקיימת אבחנה מבדלת רחבה מאוד והסרטן בהחלט לא במקום הראשון !!
לכן אין שום מקום ליאוש ואובדן תקווה כי ברוב המיקרים בירור מסתיים עם תוצאות טובות אשר ניתנים לטיפול בקלות
חבל שתאבדו זמן ולא תעשו בדיקות ויפוספס משהוא שניתן לטפל .תנסו לקבל תורים לבדיקות בהקדם -בינתיים עד שמחכים אפשר לבצע בדיקת CT שתבהיר את כל התמונה
בהצלחה
ד"ר אליזה טיומני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קוליטיס מדכאתעודד17/07/2010
מזה 6 שנים סובל מקוליטיס 25 ס"מ צד שמאל מטופל כיום בראפסל מינון 4 גר ליום ואימוראן 3 פעמים ביום. לפני שנתיים לקחתי סטרואדים(פרדניזון) במשך 6 חודשים ללא פיתרון ניסיתי גם פרוביטיקה VSL וגם זה לא בדיוק עזר ניסיתי דיקור והומופאתיה כלום, דיאטנית גם לא בדיוק עזרה
אני איש מכירות שמתחיל את היום שלו רק ב9.30 בבוקר בגלל ריצות בלתי פוסקות עד 6 יציאות בבוקר מיואש לא יודע מה לעשות אין לי כוח יותר להמשיך כל החיים שלי השתנו מפחד לצאת מהבית
מטופל אצל ד"ר אבני שכנראה גם הרימה ידיים
חברים אולי לכם יש פתרון או ידע לעזור לי אני בן 45 ומרגיש עייף כל הזמן בבדיקות דם ברזל נמוך פריטין נמוך
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קוליטיס
ד''ר אליזה טיומני18/07/2010עודד שלום
תבוא למרפאתי לפי טלפון שמופיע בסוף ואני אנסה לעזור לך -ננסה דרך אחרת
בברכה ד"ר אליזה טיומני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקוליטיס
עודד24/07/2010שלום עודד! גם אני סובל מהמחלה כבר 30 שנה עם דלקת 45 ס''מ בצד שמאל לפעמים הייתה מגיעה ל90ס''מ מטופל עם כדורי סלאזופרין, ממליץ ללכת ליעוץ פרטי אצל פרופ'' סקפה מאסף הרופא, אם יש לך מכבי זהב או כללית פלטניום אתה מקבל החזר חלקי. תיהיה בריא.{ אני מכיר טוב מאד את המחלה}
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות מעיים וכאבים בגוףמיכל16/07/2010
שלום,
אני בשנות העשרים לחיי, בריאה בדרך כלל.
לפני חודש וחצי התחלתי להרגיש כאבי ראש ובחילות שהיו מלווים בחולשה כללית במשך כמה ימים. משהו שהרגיש כמו וירוס. בשבוע הזה שלשלתי פעם אחת. אחרי כשבוע החולשה נעלמה והופיעו כאבים בכל הגוף, מעין דקירות שנמשכות מספר שניות ועוברות ממקום למקום (בעיקר בידיים וברגליים). כשבוע אחרי תחילת המחלה עשיתי בדיקות דם מקיפות והכל יצא תקין. (הרופא שלי טען וממשיך לטעון שמדובר בוירוס). עשיתי בדיקת נשיפה והיא יצאה שלילית.
היתה לי הפוגה של כ-3 ימים בכל התסמינים ואח"כ הם חזרו - בחילות, כאבי בטן (בעיקר באיזור אמצע הבטן או בבטן התחתונה - מרגיש כמו מעיים), שלשולים מדי פעם (רובם לא מיימיים) וכאבים בגוף.
היום אני חודש וחצי לאחר תחילת הופעת התסמינים. בשבוע האחרון הייתי בטוחה שאני מבריאה - 4 ימים שהקיבה שלי היתה במצב תקין לגמרי. היו לי מעט כאבים בגוף.
והלילה שוב חלה התדרדרות במצב - כל הלילה סבלתי מבחילות ושלשלתי מספר פעמים. והכאבים בגוף התחזקו.
האם יש סיכוי שמדובר בוירוס שלא חולף כל כך הרבה זמן?
ואם לא, מה זה יכול להיות? אילו בדיקות אני יכולה לעשות?
האם קיימת מחלה שמשלבת את כל התסמינים שאני מתארת?
יש לי תור לרופא גסטרו לעוד הרבה זמן ואני לא יודעת מה לעשות בינתיים.
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה הכוונה בדיקת נשיפה???
נויה21/09/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת נשיפה
ד"ר טיומני21/09/2010שלום נויה
בדיקות נשיפה יכולות להיות שונות לכן קשה לענות אך מה ששכיח זו בדיקת נשיפה לגילוי חיידק הליקובקטר פילורי ואין לזה קשר למעי הגס
ד"ר אליזה טיומני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיות מעיים וכאבים בכל הגוף
ד"ר טיומני21/09/2010שלום רב
סיפור קליני שלך מרשים אך כמובן חסרים פרטים רפואים
באמת רושם של מחלה וירלית או זהומית אחרת(למשל וירוס של מחלת הנשיקה -EBV יכול להימשך הרבה זמן). כדי להיווץ עם רופא מומחה למחלות זהומיות או יעץ על של הקופה שלך במחלות פנימיות-יש בכל קופה -תבקשי מהרופא משפחה או תפני פרטי למנהל מחלקה פנימית ואז קבלי חזרה במסגרת ביטוחים בקופות
בהצלחה
ד"ר אליזה טיומני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהטל12/07/2010
שלום רב,
שמי טל, אני חולת קרוהן. (בת 23). רציתי לשאול כמה כוסות מים מומלץ לשתות ביום? (בקיץ) התסמינים של המחלה שלי מחריפים בגלל הקיץ, החום ואני עוסקת גם בפעילות גופנית..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה
ד''ר אליזה טיומני13/07/2010שלום לטל
בד"כ מומלץ לשתות כ 10 כוסות נוזלים ביום -חוץ מאוכל.
בקיץ ובמידה ואת עוסקת בפעילות גופנית -תלוי איזה ,כמה ,ומבאיזה מקום -יש להוסיף לפחות עוד 4- 6 כוסות ס"כ 3-3,5 ליטר . זה גם תלוי מבשקלך ושטח פנים של העור .
במקרה הצורך אפשר להיווץ עם דיאטנית
בברכה
ד"ר אליזה טיומני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קושי בבליעת כדוריםמומי08/07/2010
שלום רב,
יש לי קושי מאוד רב לבלוע כדורים ועוד בטח כדורים של אנטיביוטיקה 500 מ"ג
לצערי עליי לקחת למשך 10 ימים אנטיביוטיקה , 4 כדורים בבוקר + 4 כדורים בערב
ומאוד קשה לי לבלוע אותם, האם ניתן לבלוע אותם עם חתיכת לחם? או עם מעדן או משהו שיקל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קושי בבליעת קדורים
ד''ר אליזה טיומני10/07/2010שלום לשוקי
בהחלט אפשר לבלוע אותם עם קצת יוגורט או ריבה וא גבינה רכה+ כמובן הרבה שתיה לאחר מכן.
בהצלחה בטיפול
ד"ר אליזה טיומני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בפיענוח בדיקותיהושוע06/07/2010
אבקש את עזרתכם בפיענוח שקבלתי היום למייל , למעט השורה הרביעית שעדיין בעבודה אנא הסבירו לי את יתר התשובות (קשור לבדיקה לצליאק): IgA - 120 CELIAC SCREEN - 1.0 T.TRANSGLUTAMINASE - See CELI SCREEN ENDOMYSIAL Ab - עדיין בעבודה בתודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיענוח בדיקות
ד''ר אליזה טיומני08/07/2010שלום ליהושוע
לא ברור מה התשובה של TTG כי אתה מופנה חזרה לצליאק סקרין-אם 1 -זה התוצאה -אז זה תקין
ד"ר אליזה טיומני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אשמח לעזרה דחופה - קבלת תשובות מבדיאשמח לעזרתכם06/07/2010
שלום רב.
מזה זמן רב סובל מבעיות של שלשולים תכופים...ללא כאבי בטן.
בבדיקה שביצעתי התקבלו התשובות הבאות:
STOOL-DIRECT לא נמצאו פרזיטים
ASCA (IGG) 14.89 UNITS ( 0.00- 20.00) (......*..) Negative
ASCA (IGA) 80.97 UNITS ( 0.00- 20.00) (.........)*Positive
כל שאר הנתונים היו תקינים.
אשמח בבקשה לקבל דעתכם בנושא,
תודה מראש,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קבלת תשובות מבדיקות
ד''ר אליזה טיומני08/07/2010שלום
בבדיקות צואה לא היו ממצאים
בדיקת ASCA חיובית היא לא ספציפית יוכולה להיות חיובית בכל מיני מצבים ומצביעה לקיום דלקת .
צריך להמשיך את הבירור ע" בדיקה קולונוסקופית
בהצלחה
ד"ר אליזה טיומני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דברטיקוליטיס חריפהאורלי06/07/2010
שלום ד"ר
בן 48 לאחר כאבי בטן תחתונה קשים וכאבי גב חזקים הגעתי למיון ביצעו וCT בטן ללא חומר ניגוד
דיוורטיקוליטיס אגני קשה עם התפשטות אקסטרא קולונית
פרפורציה מכוסה באיזור דיוורטיקוליטיס בסיגמה
קונגלומרט אגני גדול עם הסננת שומן מסביב מתאים להתפשטות אגנית זיהומית אקסטרא קולונית קוטר לא ברור מה כתוב במכתב שהממצא 3.2 סמ. בתוכו בועות .
גודש של הוורידים המנקזים את הסיגמה והסננת שומן אגני.
הכליות ללא הידרופנפרוזיס אך מזהה האורטר השמאלי אשר נכנס לתוך הגוש המתואר .
מהגוש המתואר נצפה תהליך טובלרי המלא באוויר אך אינו מתחבר למבנה אנטומי אחר.
התהליך מזוהה ברטרופריטונום קידמית לוורידים האילקאליים משמאל חתך 143
יתכן כי המדובר ב-IMV טרומבופלביטיס הסננת השומן סביב הממצא
מוקד היפרדנסי באנטרום של הקיבה במימדים 1.6 על0.5סמ יתכן ומדובר בכדור או ממצא יטרוגני אחר שטיבו אינו ברור
אני מקבל אנטיביוטיקה דרך הוריד.
הומלץ על ניתוח בעוד שישה שבועות.
השאלות שלי מה עושים בניתוח
האם אפשר לבצע במצב זה ניתוח בלפרסקופיה
מה הסיכונים בניתוח כזה
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיוורטיקוליטיס חריפה
ד''ר אליזה טיומני08/07/2010שלום לניסים
יש לך כעת מחלת סעיפים עם סיבוכים
לאחר פוי מורסה והקטנת דלקת יש לבצע את הניתוח ובהחלט בצורה לפרוסקופית זו הדרך הכי טובה כיום
לאחר שתחלים מהניתוח יש לפנות לגסטרואנטרולוג לקבל הדרכה לטיפול מונע חזרת התקפים עתידיים.
בהצלחה
ד"ר אליזה טיומני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- paf פוליפוזיסאנונימית06/07/2010
שלום רב,
ברצוני לשאול עם אפשר לבצע ניתוח לפרוסקופיה להוצאת מעי הגס כולו עקב מחלת PAF
ו פוליפוזיס/
בתודה מראש,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח לפרוסקופי לפוליפוזיס
ד''ר אליעד קרין18/07/2010לאנונימית שלום רב
הניתוח המומלץ במיקרים של FAP הינו כריתה שלמה של המעי הגס, כריתת מוקוזה משרוול קצר של הרקטום והשקה של כיס מעי דק דרך שרוול הרקטום אל אזור פי הטבעת.
ניתוח זה מבוצע לרב בגישה פתוחה בשל הקושי הטכני בביצוע החלק הרקטאלי של הניתוח.
ניתן לשלב גישה לאפרוסקופית בניתוח המאפשרת את כריתת מרבית המעי הגס ואז לעבור לחתך עורי מוגבל בבטן התחתונה - באופן זה ניתן לשפר את התוצאה הקוסמטית של הניתוח ולהמנע מצלקת אורכית לכל אורך הבטן.
בברכה,
ד"ר קרין אליעד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)