מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- נעמהנעמה08/09/2010
אני בת 40.
עברתי לפני כחודש ושבוע ניתוח פיסורה, במהלכו הורדמתי באמצעות הרדמה מלאה.
כאשר הסתיים הניתוח והייתי בחדר התאוששות לחץ הדם שלי היה מאוד נמוך כ-50/ 90
לאחר מכן שוחררתי הביתה. נכון להיום הוא עומד על 90/60.
היה לי במשך יום אחד חום של 38.8 אבל כאמור חלף לאחר יום
יש לציין שמאז הניתוח ייש לי סחרחורות שלא פוסקות. תחושה שכאילו אני נמצאת בספינה והדבר מטריד אותי עד מאוד.
וגם מדי פעם מרגישה שכאילו משהו גורם לי פתאום להשתעל ומרגישה אף חולשה ובחילות.
אודה לכם באם תגידו לי מה קורה לי והאם יש להרדמה קשר
ואילו בדיקות עליי לעבור ולאיזה רופא לפנות
יש לציין שאני מרגישה תחושה מוזרה באזור הקיבה העליונה
וגם יצא לי בבדיקת דם שבוע שעבר שיש לי דם סמוי. כלומר הבדיקה יצאה חיובית
האם הסחרחורות יכולות להיות קשורות לבעיה במערכת העיכול?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נעמה
ד''ר אליזה טיומני12/09/2010שלום נעמה
מקרה שלך לא כל כך מתאים לפורום הזה
חסרים פרטים רפואיים רבים על מצבך הכללי לפני הניתוח ועוד
יתכן ושי לך התאוששות איטית מההרדמה כהללית אבל בד"כ ההרדמה בניתוח זה מאוד קצרה וקלה
את צריכה לפנות לרופא משפחה שלך להמשך ולהרחיב באת הבירור.
בהצלחה
ד"ר ראליזה טיומני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעי רגיש צואה צהבהבהמשה02/09/2010
שלום,
לפני שנה בדיוק פניתי למיון עקב כאבי בטן עליונה בצד ימין ובחילות. עשו לי בדיקת דם שכללה תפקודי כבד, אולטרא סאונד כבד. הכל יצא תקין חוץ מזה שנאמר לי שיש לי את תסמונת גילברט (בגלל בילירובין גבוה).
המשכתי לברר כי כאבי הבטן לא נעלמו לי ועשיתי גסטרוסקופיה וקולונוסקופיה. הכל יצא תקין. אבחנו אותי כסובל ממעי רגיש.
הכאבים נעלמו בהדרגה.
כיום, שנה אחרי חזרו לי הכאבים בצד ימין עליון של הבטן, קצת בחילות ומלא גיהוקים. ראוי לציין שאני משתעל (צינון) וגם נמצא בלחץ נפשי.
הצואה שלי כבר יומיים יוצאת בגוון צהצבהב (מזכיר צבע חרדל) האם זה נורמלי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעי הרגיש צןאה צהבהב
ד''ר אליזה טיומני02/09/2010שלום למשה
יתכן שהמקרים לא דומים וכעת אתה עובר איזה מחלה וירלית אשר בין היתר גורמת לסטזיס של מרה ולכן היציאה בהירה יותר כי פחותמ רה יוצאת מהכבד-אפשר לבדוק את זה בבדיקות מעבדה
בהצלחה והבראה מהירה
ד"ר אליזה טיומני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהטל02/09/2010
שמי טל ואני חולת קרוהן (מעי דק סופי). לאחרונה עולה אפשרות של ניתוח וחשוב לי לשאול.. מה זה הידבקויות והאם ניתן למנוע אותן? (האם זה נכון שבניתוחים לפרוסקופיים אין הידבקויות?) במידה ואעבור את הניתוח הזה האם אשלשל כל החיים? (הבנתי שהמעי הדק הסופי אחראי לספיגת המזון אל הדם).
אני רק בת 24 ואני די בלחץ אבל מצד שני נמאס לי לסבול מכאבים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה
ד''ר אליזה טיומני02/09/2010שלום לטל
אני מקווה שהרופא הסביר לך השמחלה היא תמיד חוזרת ב 100 %. שאלה היא רק כמה מהר .והיום יודעים שאם לתת טיפול מונע מייד לאחר הניתוח באנטי-טינפ-אפשר לשנות את המהלך המחלה
לא ניתן למנוע את ההידבקויות -יש נטיה לאנשים ליצור אותן או לא ליצור הרבה הידבקויות ,בניתוח לפרוסקופי יש פחות נזק לריקמות ולכן גם יש פחות אפשרות להופעת הידבקויות
,בהצלחה לך בהחלטותך
ד"ראליזה טיומני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח סיגמואיד לפני חודשייםמאיר26/08/2010
שלום
לפני חודשיים עברתי ניתוח סיגמואיד, עכשיו אני מרגיש ליד הצלקת ,מין גוש קטנטן ועגול(כמובן מבפנים)אין שום בליטה כלפי חוץ, האם יתכן שזו גרורה? או שזה קשור לחתך מבפנים? איך ניתן לבדוק את זה? CT? יש לי ביקורת כירוגית רק בעוד כחודש
תודה
יוני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח סיגמה
ד''ר אליזה טיומני26/08/2010שלום יוני
גוש קטן עלייד הצלקת יתכן וקשור לתפרים אך בכל מיקרה כדי לבצע US של דופן הבטן באיזור הצלקת ולהקדים תור לכירורג.
ברוב המיקרים זה ממצאים חסרי משמעות
בהצלחה
ד"ר אליזה טיומני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום בצואהלירון24/08/2010
שלום, אני בחורה בת 25. בפעם האחרונה שהייתי בשירותים נוכחתי לגלות דימום בצואה. זו הפעם הראשונה שנתקלתי בתופעה כזו. את הדימום גיליתי כששמתי לב שהמים באסלה אדומים ובדם על גביי הנייר. הדימום היה זהה לדימום של מחזור, דם נוזלי בצבע בהיר. הדימום לא לווה בכאביי בטן, בקשיים ביציאה, בכאבים או בכל דבר חריג אחר, זו היתה יציאה רגילה כביכול.
מה יכולות להיות הסיבות לכך?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום בצואה
פרופ' עמי ספרבר26/08/2010לירון, שלום רב
הגורם העיקרי לדימום שאת מתארת הוא דימום מטחורים, גם אם אין כאב או קושי ביציאה, ובייחוד בגיל צעיר.
אם הדימום נמשך כדאי להיבדק אצל פרוקטולוג.
בברכה,
פרופ' ספרבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרוהן, קוליטיס או..?שלומי24/08/2010
שלום,
בן 47 , 74 ק"ג, 1.75 , בריאות תקינה. בעברי אירועים של פוליפים,כאבי בטן (מרכז מעלה) אחת לחצי שנה שחולפים בתוך כ-4-5 שעות לרוב לאחר הקאה. משנת 2002 אובחן המוג' נמוך 13.5 ואנמיה קלה. קולונס' ב-2005 עם 2 פוליפים שנכרתו,בפתח התוספתן גוש רקמתי פריך מדמם, נלקחה ביופסיה. נמצא ileocecal valve inflamation . קולו' 2010 , אין פולי' , נמצא דפורמציה של חלל באזור הצקום כנראה כניסה לפיסטולה. נלקחה ביופסיה שהראתה תהליך דלקתי חריף כרוני, דלדול קל בתאי גביע, ללא גרנולומות או תאי ענק. קטע מכוייב בחלקו וקטע אחר מורכב כולו מרקמת גרעון. בדיקת פסג' - מעבר חפשי עד לקולון, חשד לאי סדירות בגובה הצקום. חוקן בריום-מעבר חפשי עד מעי דק, ללא ממצא פת', לא הודגמה פיסטולה. שקיעת דם 22 המוג' 13.5 חסר B12 ,פריטין 22 , צפיפות עצם תקינה. בבדיקת patency capsule , קפסולה לא עברה למעי הדק.
באופן כללי, יציאות מלוות לעיתים בהפרשה שקופה, דמם, בד"כ לא משלשל, אי נוחות מסויימת עם גזים. לעיתים, ימים עם יציאות מוגברות 4-5 פע' ביום. לא חש עייפות, כושר גופני גבוה מאוד.
כרגע הוגדרתי "חשד לקרוהן, אסימטומטי". ללא טיפול כלשהו. יש לי או אין לי קרוהן? או משהו אחר? האם נכון להישאר ללא טיפול במצבי זה? תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרוהן, קוליטיס או..?
פרופ' עמי ספרבר24/08/2010שלום שלומי,
על סמךמה שכתבת נראה לי שיש חשד סביר מאוד שמדובר במחלץ מעי דלקתית כגון קרוהן. לא נשמע לי שמדובר במחלה אסימפטומטי, כי יש לך סימפטומים. בכל מקרה, אם יש קרוהן, צריך לטפל. מאוד רצוי שתקבע תור לייעוץ אצל רופא מומחה.
בברכה,
פרופ' ספרבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גידול במעי הגסרחלי23/08/2010
שלום לכם
לפני כחצי שנה עבר אבי בן ה90 ניתוח חירום עקב חסימת מעיים,שנגרמה עקב גידול סרטני ממאיר. ומאז יש לו סטומה.
הוא מפחד לעבור ניתוח להוצאת הגידול הסרטני שנמצא אצלו בזמן ניתוח החירום.הוא טוען שעדיף לו לחיות את המשך חייו בגילו כך ולא לעבור ניתוח שעלול לדרדר את מצבו הבריאותי.
עליי לציין שבינתיים לא נראו גרורות בCT . הוא לא סובל מסכרת. יש לו לחץ דם גבוה המאוזן בכדורים
מה עושים? וכן רציתי לשאול לגבי בעיה של גזים שנפלטים מהסטומה ונשמעים היטב. האם יש פתרון לכך? הדבר גורם לו לאי נעימות.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרטן במעי גס
ד''ר יהודה קריב20/09/2010שלום רב
מתנצל על פספוס ההודעה מקווה שעדיין זה רלוונטי. בגילו המתקדם של אביך אכן מדובר בהחלטה קשה. הגורם העיקרי להחלטה מעבר לגיל הוא המצב הכללי והאם יש מחלות נלוות קשות. אם אביך נראה צעיר מכפי גילו ומאוד פעיל ואין מחלות רקע נלוות קשות (אני מבין שזה המצב) ניתן עדיין לדון בטיפול ניתוחי. יש לודא תחילה שאין פיזור של המחלה. ממתי הסיטי המדובר? האם קיבל טיפול כלשהו בינתיים? האם ביצע PET CT? אבל אם גילו הביולוגי שווה לגיל הכרונולוגי או אף גרוע מכך והמצב התיפקודי והכללי אינו טוב עדיף אולי להמנע מניתוח. כי הסיכון הניתוחי עלול להיות גבוה וכן המצב התיפקודי לאחר ניתוח עלול להיות לא טוב. לגבי גזים הנפלטים מהסטומה הטיפול היא להקטין מזון מייצר גז (קטניות וכו) משקאות מוגזים וכו, לעיתים מוסיפים תרופות נגד גזים.
ד"ר קריב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן מעי הגסיעל א19/08/2010
שלום,
אמי נפטרה מסרטן מעי גס גרורתי לפני כשנה וחצי.
(חצי שנה מיום הגילוי- בת 64).
אני בת 30 (עוד לא ילדתי), ואני מאוד מתלבטת אם לעשות קולונסקופיה כבר עכשיו.
יש לציין שחלק מהרופאים אמרו לי רק אחרי גיל 35, וחלקם הציעו לעשות כבר עכשיו.
כמה שאלות:
האם החומר ששותים לפני הבדיקה גורם לנזקים מידיים לאיברים הפנימיים?
במידה וכן האם הנזק הוא לטווח ארוך או שניתן לאחר מכן "לנקות" איכשהו את הגוף.
האם בדיקה פולשנית מעלה סיכויים לזיהומים פנימיים?
*לעיתים רחוקות יש לי טיפה של דם טרי בנייר טואלט (פעם בכמה חודשים)
הם הדבר נורמלי?
תודה מראש,
יעל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרטן מעי הגס
פרופ' עמי ספרבר22/08/2010שלום יעל א,
כעיקרון אם אמך נפטרה בגיל 64 ואין קרובי משפחה אחרים בדרגה ראשונה שחלו בסרטן זה, ההמלצה המקובלת היא להתחיל לעבור בדיקות גילוי מוקדם בגיל 40. ביחד עם זאת אין כאן כלל ברזל ויש שיקולים אחרים כגון סימפטומים, אנמיה, חרדה, ועוד. בגיל 30, אם אין לך סימפטומים מדאיגים, אינני חושב שאת צריכה עדיין לעבור את הבדיקה.
לגבי השאלות האחרות:
נדיר מאוד שיש נזק מההכנה ואין צורך לנקוט בשום צעדי "ניקוי".
גם אין סיבה לחשוש מ"זיהומים פנימיים" - אם כי לא ברור לי לגמרי מה הכוונה.
לגבי דם טרי בנייר - מדובר כמעט תמיד בטחורים. רצוי שתיבדקי על ידי פרוקטולוג ואולי לעבור בדיקה קצרה של המעי לשלול מקור דימום אחר.
בברכה,
פרופ' ספרבר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיפור הכנה לבדיקה קולנוסקופיהפנחס מאיר19/08/2010
אני בן 52. לאחרונה סובל מעצירויות. עברתי במשך 8 שנים האחרונות, באותה מרפאה ואצל אותו רופא 3 בדיקות ובכולם נמסר לי שההכנה לא מספיק טובה. בבדיקה האחרונה מאתמול, לאחר הכנה של 5 ימים מזון דל שארית, 3 ימים ו-2 לפני זוג כדורי לקסאדין יום לפני 3 ליטרי מרוקן ו- 2 חוקנים מסוג פליט אנמה 3 שעות לפני הבדיקה. כמו כן ב- 24 שעות לפני הבדיקה נוזלים צלולים בלבד. אני הקפדתי מאוד על ההוראות ואפילו מעבר לכך .
בשלבים הראשונים של הבדיקה נראה המעי נקי ולא היו ממצאים. בשלב האחרון של הבדיקה הרופא אמר שההכנה לא טובה וגם שהמעי שלי מאוד ארוך יחסית ותוך כדי חיטי המקום הקרוב למוצא המעי דק נמצא פוליפ. הוא אמר שלא יוכל להסיר הפוליפ בגלל חסר הניקיון במקום (אמר שזה עלול להכאיב). הוא לקח דגימה וקבע לי בדיקה נוספת בנובמבר, כאשר ההכנה תכלול שבוע לפני מזון דל שארית ו-2 סבבים של חומרים משלשלים, מרוקן ו-2 שקיות. אוכל לפרט אם יש צורך.
האם תוכלו לייעץ לי מה עלי לעשות כדי לשפר את ההכנה לבדיקה הקרובה.
בתודה,
פנחס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיפור הכנה לבדיקה קולנוסקופיה
פרופ' עמי ספרבר22/08/2010שלום פנחס מאיר,
אינני יודע איך להציע לך דברים נוספים ספציפיים. יש מכונים בהם ההכנה שונה לגמרי לרבות הכנה עם חוקנים, שטיפות ועוד. אולי תשקול לעבור את הבדיקה במכון אחר ואצל רופא אחר ועם שיטת הכנה אחרת לחלוטין. אפשר לחפש באינטרנט אופציות שונות.
בברכת הצלחה,
פרופ' ספרבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשיפור הכנה לקולונוסקופיה - המשך
פנחס מאיר22/08/2010ניסיתי לאתר באינטרנט מכון המכין נבדק בשיטה אחרת - לא מצאתי. אני מניח שלא התכוונת למכון שטיפת מעיים כרפואה משלימה.
אני מבין שאסור לכם לפרסם, אבל אולי תוכלו לכוון אותי בצורה יותר ספציפית?
תודה מראש על הסיוע המבורך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשיטות הכנה
פנחס מאיר24/08/2010לאחר ניסיון חיפוש נוסף מצאתי:
השיטה החדשנית לקולונוסקופיה ללא הכנה מוקדמת של פרופ' סקפה. מה דעתכם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשיטות הכנה
פרופ' עמי ספרבר24/08/2010אני שמח שמצאת משהו שעשוי להתאים. לגבי חוות דעת, אסור לי במסגרת זו.
שיהיה בהצלחה,
פרופ' ספרבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת קולנוסקופיהאלונה18/08/2010
השאלה שלי היא, האם הבדיקה הוירטואלית שעורכים במכון מור היא אמינה ונותנת תשובות כמו הבדיקה הרגילה (ברור לי שיש בעיה במידה ומתגלה פוליפ, אולם לא זו שאלתי) בבדיקה קודמת רגילה הרופא אמר "אני לא יכול לקחת את הסיבוב" והפסיק את הבדיקה אחרי כ- 30 ס"מ. מה זה אומר? אם בכל זאת אצטרך בדיקה רגילה, מה המשמעות של משפט כזה? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת קולנוסקופיה
פרופ' עמי ספרבר22/08/2010שלום אלונה,
מאוד קשה לענות על שאלתך, כי יש הסברים שונים לקושי בבדיקה הקודמת ורק הרופא שביצע אותה יכול להסביר (ויתכן שאינו זוכר כבר). לפעמים יש סיבוב חד שאי-אפשר לעבור אותו מבלי לסכן את הנבדק. זה יכול להיות על רקע הידבקויות, למשל.
היות והמעי מסתובב "חופשי" במידה מסויימת בחלל הבטן יתכן שביום נתון קשה לעשות את הבדיקה וביום אחר קל יותר. לכן אפשר לשקול עוד ניסיון לעשות בדיקה רגילה.
הבדיקה הוירטואלית פחות אמינה מבדיקה "אמיתית", אך באם לא ניתן לעשות בדיקה רגילה, היא בהחלט תחליף ראוי.
אני מקווה שזה עוזר.
בברכה,
פרופ' ספרבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נוזל חופשי במעימיכל17/08/2010
בתי עשתה אולטרסאוד לשחלות והרופאה אמרה שהיא רואה נוזל חופשי במעי ויכול להיות שיש שם דלקת,מה עלי לעשות? ועל מה מעיד נוזל במעי?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נוזל חופשי במעי
פרופ' עמי ספרבר22/08/2010שלום מיכל,
התשובה שקיבלת אינה ברורה לי, וגם לא ציינת את גיל בתך (ילדה, מתבגרת, בוגרת). אני חושב שאת צריכה לגשת לייעוץ רופא גסטרו עם הצילום והשתובה. יתכן שהרוםא יקח את הצילום להתייעצות בעצמו עם רופא רנטגן, או שיחליט על המשך בירור. בכל מקרה שצריך להיעשות בייעות אישי ולא דרך האינטרנט.
בברכה,
פרופ' ספר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך שאלהדינה14/08/2010
אמי בת 63 עברה בדיקת קולונסקופיה
זאת התשובה שנמסרה בכתב..
תוצאות הבדיקה :
בדיקת קוילן שסתום אילאודיקלי מעובה עם רירית גרנילרית ואדומה.
בקולום עולה פרוקסימלי נראה פוליפ שטוח 4 מ"מ
טרנסברס אמצעי פוליפ 3 מ"מ.
הפוליפים הוסרו בשיטת "חימום" ונלקחו ביופסיות של שני הפוליפים ורירית.
מהם הסיכויים שמדובר בסרטן?
האם לא ניתן לדעת עד אשק יגיעו תוצאות הביופסיה או שממצאים אלה כבר מוכרים לך?
כיצד יתכן שרופאה מרגיעה ואומרת שהכל בסדר?
בנוסף התבקשנו לבצע בדיקות דם מדוע?
האם רירית אדומה נחשבת לדלקת או כסימן לסרטן?
אשמח אם תתייחס לשאלותיי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך שאלה
פרופ' עמי ספרבר15/08/2010דינה, שלום
ראשית, רצוי להנמיך את רמת הלחץ והחרדה.
הפוליפים שתוארו זעירים ואינני חושב שהם מעידים על סרטן.
רירית אדומה יכולה להצביע על דלקת (לא סרטן) ואפילו לנבוע מגירוי כתוצאה של ההכנה לבדיקה. אם יש דלקת אמך תקבל טיפול על סמך הבדיקה המיקרוסקופית.
בדיקות הדם נעשות, קרוב לוודאי, לברר שאין אנמיה לאור בדיקה חיובית של דם בצואה.
צריך להמתין בסבלנות לתוצאות הבדיקה של הביופסיות, ולאחר מכן להתייעץ עם רופא גסטרו לגבי המשך בירור או טיפול.
בברכה,
פרופ' ספרבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צואה עטופה במעט לבןמעיין14/08/2010
שלום ,הבת שלי בת ה3 ילדה רזה ,בתקופה האחרונה שמתי לב כי הצואה שלה קשה ועטופה במעטפת לבנה (אך לא רירית).
ברצוני לדעת במה מדובר וכן גם למי לפנות לבדיקה מתאימה.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צואה עטופה במעט לבן
פרופ' עמי ספרבר14/08/2010שלום מעיין,
אינני חושב שיש משמעות מיוחדת לתופעה שאת מתארת, אך אינני רופא ילדים והפורום הזה אינו פורום של גסטרו ילדים.
אני מציע שתפני עם השאלה לפורום גסטרו ילדים (יש כאלה זמינים) או שתפני לרופא גסטרו ילדים לבדיקה.
שבוע טוב,
פרופ' ספרבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בהמשך לתשובתךדינה13/08/2010
שלום רב,
ראשית, תודה על תשובתך המהירה.
הבדיקה נעשתה לאחר בדיקת דם סמוי בצואה (שיצאה חיובית).
שנית, תוצאות הבדיקה נכתבו ע"י הרופא.
האם התוצאות קשורות לדלקת קיבה?
תודה רבה ושבת שלום
דינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהמשך לתשובתך
פרופ' עמי ספרבר14/08/2010שלום דינה,
אין כל קשר לקיבה. הבדיקה בודקת את המעי הגס.
בברכה,
פרופ' ספרבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת קולונוסקופיהדינה12/08/2010
שלום רב,
אמי בת 63 עברה בדיקת קולונסקופיה.
תוצאות הבדיקה :
בדיקת קוילן שסתום אילאודיקלי מעובה עם רירית גרנילרית ואדומה.
בקולום עולה פרוקסימלי נראה פוליפ שטוח 4 מ"מ
טרנסברס אמצעי פוליפ 3 מ"מ.
נשמח אם תסבירו לנו על התוצאות.
תודה
דינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות בדיקת קולונוסקופיה
פרופ' עמי ספרבר13/08/2010שלום דינה,
לדאבוני יש טעויות דפוס או בתשובה המקורית או במכתב שלך. זה מקשה על הבנת התשובה כפי שמסרת אותה.
כדי להתייחס לתוצאות היה רצוי גם לספק מידע על סיבת הבדיקה, למשל בגלל סימפטומים או כבדיקת גילוי מוקדם.
בכל אופן יש 2 ממצאים עיקריים:
1) 2 פוליפים זעירים שאני מניח שהוסרו ומחכים לתוצאת הבדיקה המיקרוסקופית
2) מה שנשמע כחשד לדלקת בסוף המעי הגס (שסתום איליאו-צקלי). אני מניח גם כאן שנלקחו ביופסיות ומחכים לתוצאה.
בסופו של דבר צריך להמתין בסבלנות לתוצאת בדיקת הביופסיות והפוליפים ורצוי לפנות עם התוצאות לייעוץ רופא גסטרו.
בברכה,
פרופ' ספרבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)