פורום מחלות המעי הגס - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מעי הגס מאוד מפותל, בדיקת קולונוסקופיה
    שולה
    23/02/2010

בבדיקת קולונוסקופיה הרופא טוען שהגיע עד לפלקסורה כיוון המעי הגס מאוד מפותל ולא ניתן לעבור אלה בבדיקה.

מה פירוש המילה פלקסורה ?!
    ועד לאן הגיע הרופא בבדיקה ?!

בתודה מראש.

שולה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• בדיקת קולונוסוקפיה

ד''ר אליזה טיומני
    25/02/2010

שלום לשולה.
    במעי הגס מבחינים מבחינה אנאטומית 2 פלקסורות (פלקסורה- פירושה סיבוב, כיפוף)-אחת באיזור בטן ימנית עלוינה -איזור הכבד והשניה -בבטן שמאלית עליונה באיזור הטחול.
    לפעמים כאשר הן חדות קשה לעבור אותן.
    אפשר להשלים את הדמית מעי הגס באמצעים אחרים
    בהצלחה
    ד"ר אליזה טיומני

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת קולונוסקופיה
    רינה ינקילביץ
    23/02/2010

עשיתי בדיקת קולונוסקופיה לפני 5 שנים בבית חולים בלינסון כיון שיש לי מעי מאד מפותל ולא ניתן לעשות לי בדיקה עם המכשור הרגיל שעושים למבוגרים ולכן הבדיקה נעשתה על ידי מכשיר שעושים לילדים. שמעתי שיש עכשיו פיתוח של מצלמה זעירה בצורת קפסולה שבולעים אותה והיא עושה את הבדיקה. אם אכן קיימת בדיקה כזו איזה מכון עושה אותה? האם מלווה בתהליך גם קרינה כמו בבדיקה ב- סי.טי. ושאלה אחרונה כל כמה שנים ממולץ לעשות את הבדיקה. תודה מראש עבור תשובתכם המהירה. רינה

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת קולונוסקופיה

הוספת תגובה

• בדיקת קולונוסוקפיה

ד''ר אליזה טיומני
    23/02/2010

שלום לרינה
    בנוגע לתדירות הבדיקה -במידה והיא נעשתה במסגרת גילוי מוקדם של סרטן מעי הגס-יש קריטאריונים מדוייקים למי ובאיזה תדירות לעשות-תבררי עם רופא שלך והוא יסביר לך .
    בדיקת קפסולה של מעי הגס (ולא הדק -יש הבדל ) היא עדיין שיטה בפיתוח ולא כל כך מדוייקת .כעת יש מחקר במכון גסטרו בחדרה תתעניני אם תוכלי להתקבל שם .
    אין בזה קרינה אך בשלב זה גם דיוק עוד לא מספיק.
    אם שי קשיים בביצוע בדיקה אצלך-תבקשי שיבצע בהרדמה כללי .

בהצלחה
    ד"ר אליזה טיומני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    אור
    23/02/2010

שלום
    במהלך קולנוסקופיה נלקחה לי ביופסיה מהמעי.
    רציתי לדעת מה קורה עם הרקמות מהן נלקח הביופסיה,האם יש נזק
    בלתי הפיך לרקמה או שהיא מתחדשת?האם יש סכנה שייצאו במקום כזה תאיים סרטניים?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שאלה

ד''ר אליזה טיומני
    23/02/2010

שלום לאור
    אל דעגה -המקום נסגר במהרה עלידי רירית חדשה . תוך ימים ספורים לא ניתן אפילו לזהות את המקום ממנו נלקחה ביופסיה
    וזה לא גורם לסרטן

בברכה ד"ר אלחיזה טיומני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חום לפני קולונוסקופיה
    רות
    20/02/2010

שלום,
    בעלי אמור לעבור מחר , יום ראשון , קולונוסקופיה (שנה אחרי ניתוח להוצאת גידול) הוא החל בהכנות כנדרש לקח את כדורי הלקסודין והיום צריך לקחת את ה'פיקולקס'. ביום שישי התפתח חום שהגיע בשבת ל 39. רופא שבדק אותו אמר שזהו חום ויראלי אולם לא נתן מענה לגבי המשך ההכנות והאם תבצוע קולונוסקופיה. מה עלינו לעשות? תודה מראש. רות

לקביעת תור
    סגירה
    חום לפני קולונוסקופיה

הוספת תגובה

• חום לפני קולונוסקופיה

פרופ' עמי ספרבר
    21/02/2010

שלום רות,
    אני מקווה שהתשובה אינה מאוחרת, אם כי אני מניח שיצרת קשר עם המכון בו הבדיקה אמורה להיערך. בכל מקרה, אם היה חום כזה גבוה בשבת, לא מומלץ, לדעתי, לעשות קולונוסקופיה למחרת. כדאי לדחות את הבדיקה.
    בברכה,
    פרופ' ספרבר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זיהוי טפילים בביופסיה
    אור
    20/02/2010

שלום
    רציתי לדעת האם בביופסיה שנלקחת בקולנוסקופיה אפשר לזהות טפילים ופרזיטים שנמצאים במעי?
    ואם כן מה רמת הדיוק בזיהוי טפילים ע"י ביופסיה(האם הטפילים אינם מתים לאחר זמן מסוים מחוץ לגוף)?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    זיהוי טפילים בביופסיה

הוספת תגובה

• זיהוי טפילים בביופסיה

פרופ' עמי ספרבר
    21/02/2010

שלום דור,
    אם כי ניתן לזהות פרזיטים ו/או טפילים בביופסיה בקולונוסקופיה, אין זו דרך הבחירה לעשות זאת. טפילים, כגון תולעים, ניתן לפעמים לראות במבט ישיר בקולונוסקופיה.
    בברכה,
    פרופ' ספרבר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי בטן ודימומים
    שני תשובה
    18/02/2010

אימי בת 44. מזה שנתיים סבלה דימומים בצואה ומפי הטבעת. לאחרונה גם מהנרתיק, עם הופעת כאבי בטן והתכווצויות באיזור הטבור. בבדיקה רפואית נתגלו תאים סרטניים בצוואר הרחם והומלץ על כריתת הרחם. נמצא גם פוליפ שפירי בדרכי המעי. לא עברה קולונוסקופיה אלא סיטי. האם אפשר לאבחן סרטן מעי בבדיקת סיטי? האם יש סיכוי לסרטן מעי למרות שהתאים ברחם היו רק בתחילת התפתחותם?

לקביעת תור
    סגירה
    כאבי בטן ודימומים

הוספת תגובה

• כאבי בטן ודימומים

ד''ר אליעד קרין
    18/02/2010

לשני תשובה שלום רב

CT אינו מספק לאבחון אופיו הגידולי של פוליפ במערכת העיכול
    כאשר קיים מימצא שכזה יש צורך בבדיקת קולונוסקופיה על מנת לאבחן באופן ודאי את טיבו.
    קרוב לודאי כי אין קשר ישיר בין האבחנה של סרטן צואר הרחם לבין המימצא במעי, מדובר במימצא נוסף שאת טיבו יש לאבחן.

בברכה,

ד"ר קרין אליעד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מעי רגיש
    קובי
    17/02/2010

שלום.אני בן 24 וסובל כבר שנתיים מתופעות של שילשולים ויציאות בבוקר אך בשעות לא קבועות.
    זה לא ניתן לשליטה ,ולכן אני תמיד חושש לפני יציאה לעבודה או לפגישה.
    בדיקות שעשיתי כולל צואה לא הראו בעיה למעט כבד מעט מוגדל.(כנראה מילדות)
    רופא מומחה נתן לי לשתות אבקה בשם PEGLAX ולחזור עוד חדשיים.
    מאז שאני שותה את האבקה יש לי יותר יציאות ויותר שלשולים עם ירידה מעט במשקל.
    אני גם אוכל מעט ונזהר מסוגי מזון כמו חלב ושמן.
    אשמח אם תיעץ לי מה לעשות ואל מי לפנות.תודה

לקביעת תור
    סגירה
    מעי רגיש

הוספת תגובה

• מעי רגיש

ד''ר אליזה טיומני
    19/02/2010

שלום קובי
    סיפור קליני שלך יכול להתאים לתסמונת מעי הרגיש אך חסר פרטים אנאמנסטיים .
    בכדי לבסס את האבחנה צריך פנות לגסטרואנטרולוג שמתעסק בבעיה זו כמו אלה שעונים בפורם זה או אחרים .יש גם מרפאה מיוחדת של מחלות תפקודיות במכון גסטרובבית חולים איכילוב בתל אביב.
    אם אתה רואה שתוספת פגלקס מחמיר את מצבך -תפסיק ,אפשר בינתיים עד שתגיע לרופא לנסות כדור קולוטל 3 פעמים ביום לפני האוכל לפחות חודש.
    בהצלחה
    ד"ר אליזה טיומני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי בטן
    דודי
    17/02/2010

שלום

לפני שנה וחצי ביצעתי בדיקת קולונסקופיה בגלל כאבי בטן צד ימין תוצאות הבדיקה היו תקינות

בתקופה האחרונה חזרו אותם כאבים צד ימין כאבים לא חזקים עמומים מפוזרים מקו הטבור ימין וכלפי מעלה לרוחב הבטן מעל המותן

יש לי תור לגסטרו שוב רק בעוד שלושה שבועו ת
    ממה יכל להגרם כאבי הבטן הללו לאחר שכבר עברתי בירורו קולונסקופיה כאמור .
    לציין הכאביים ממושכים לעיתים יש הפוגות וחוזר חלילה יש לי רמה גבוהה של טריגלצירידיס 240

לפי ערכי הנורמה של קופח כללית . האם יש קשר ? כבד שומני?

בברכה מרק.

לקביעת תור
    סגירה
    כאבי בטן

הוספת תגובה

• כאבי בטן

ד''ר אליעד קרין
    18/02/2010

לדודי שלום רב

רשימת האבחנות המבדלות או המצבים הרפואיים שעשויים לגרום לכאב מסוג זה ארוכה אם כי סופית.
    על מנת לברר את הבעיה יש צורך בקבלת אנמנזה מפורטת וביצוע בדיקה גופנית ובהתם להחליט על המשך הבירור כולל בדיקות מעבדה והדמעה רלבנטיות.
    אין ביכולתי להמליץ על בדיקה מסויימת ללא שימוש בכלים הכרחיים אלה.

בברכה,

ד"ר קרין אליעד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סרטן במעי
    יוסי
    16/02/2010

שלום רופאים יקרים . לאימי לפני כ שנה התגלה סרטן במעי הגס 6 קשרי ליפמה היו נגועות . לאחר הגילוי עברה ניתוח וחצי שנה טיפול מונע.בבדיקת הסיטי לפני 4 חודשים הכול היה נקי . בבדיקת סיטי אחרונה לפני כמה ימים קיבלה תשובה . ממצאים 2 נקודות זעירות בכבד. האונקולוגית ביקשה את הצילום הקודם לשם השוואה . וחזרה אלינו היום עם תשובה, למרות שבצילום הראשון זה לא היה אין לך מה לדאוג זה קטן וזה לא נראה סרטני, אולי זה פשוט ציסטות זאת התשובה ,בדיקות הדם לגילוי גידולים יצאו תקינות והיא מסתמכת גם על זה. בכול מקרה היא אמרה לעשות סיטי רק עוד 4 חודשים . משהו כאן לא מסתדר לי. הרי היא לא נתנה תשובה חד משמעית רק הרגיע אותנו שזה כנראה צ'סטות. האם כך מקובל?? ולמה לחכות 4 חודשים זה המון זמן ??כי אם זה התחלה של גרורות ב 4 חודשים יכול להיות כבר מאוחר מידי , לא יודע אני בתור הבן שלה רוצה לדעת שלא לוקחים כאן הימור מסויים . תעזרו לי בבקשה . תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    סרטן במעי

הוספת תגובה

• סרטן במעי

ד''ר אליעד קרין
    18/02/2010

ליוסי שלום רב

המימצא של נקודות זעירות בכבד הינו בעייתי ואכן עשויי לנוע ממיצאים ציסטים חסרי משמעות ועד לנגעים מישניים בכבד בשלב מוקדם.
    במיקרים שכאלה אני ממליץ לבצע בדיקת PET-CT בדיקה זו עשויה לרמז על טיבם של המימצאים אם כי גם כאן כאשר הנגעים הם מאד קטנים יתכן ולא יהיה ניתן לאפיינם.
    ממליץ להתייעץ עם רופאי הדמיה גרעינית בקשר ליכולת של PET-CT לקדם את האבחנה במיקרה זה.

בברכה,

ד"ר קרין אליעד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קרונס
    שירן
    16/02/2010

שלום.
    לשני אחיי יש מחלת קרונס..ולי אין..רציתי לדעת האם מחלה זו היא תורשתית והאם חס וחלילה יש סכנה לילדיי כשאני אלד?
    הערה: אני הבנתי שלשני אחיי יש את זה בגלל שהשילוב של הכרומוזומים של הוריי לא התאים.

לקביעת תור
    סגירה
    קרונס

הוספת תגובה

• קרון

ד''ר אליזה טיומני
    16/02/2010

שלום שירן
    מחלת קרון-היא דלקת בכרונית במעיים אשר מופיעה ב שכיחות מוגברת במשפחות אך אין העברה ישירה .ולכן לא בהכרח שגם לך או לילדיך תהיה המחלה .מחלה זו היא מולטיפקטוריאלית והגנטיקה זה רק אחד מהגורמים לה .גורמים נוספים הם סביבה ,שינויים אימונולוגיים ועוד.

נקווה שהכל יהי בסדר
    ד"ר אליזה טיומני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גוש קשה
    יעל
    14/02/2010

היה לי סרטן שחלות ורחם מפושט דרגה 4 שנותח לפני כשנה וקיבלתי כימו. המנתח אמר שהסרטן כבר תפס את המעי והם ניקו. עכשיו יש לי דימומים קלים מאד אבל קיים גוש חדש וקשיח בקוטר 2-3 ס"מ למעלה ושמאלה מהטבור. זה לפי מישוש שלי. יש לי תור לרופא. האם זה יכול להיות במיקום של המעי?

לקביעת תור
    סגירה
    גוש קשה

הוספת תגובה

• גוש קשה

ד''ר אליזה טיומני
    15/02/2010

שלום ליעל
    לאור סיפורך הקליני מלפני יותר משנה יש סיכוי שגוש החדש בקירבת הטבור קשור לזה .יתכן שהוא במעי או בדופן הבטן עצמו וא בחלל הבטן. את בטח מופנת לבדיקת הדמיה דחופה ע" רופא אונקולוג שלך.

בהצלחה וישר כוח
    ד"ר אליזה טיומני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סימני דם
    דודי
    14/02/2010

שלום רב

בן 32 - לפני שנתיים עברתי בדיקת קולונסקופיה עקב כאבי בטן צד ימין והופעת סימני דם
    התוצאה היתה תקינה
    לאחרונה החלו שוב כאבי בטן עמומים בצד ימין לכיוון המותן והופעת סימני דם בנייר הטואלט
    לא דם נוזלי אלא סימנים בהירים - קרה פעם אחת במהלך השבוע החולף
    הופניתי לבירורו אצל רופא גסטרו אך עד אז קצת חושש - יתכן שלאחר שנתיים ממועד הבדיקה יכל להשתנות משהו ?
    לפני 5 שנים עברתי ניתוח פיסורה ומאז המצב תקין

אין ירידה במשקל או שינויים בהרגלי יציאה ואין עצירויות או כאבים בזמו יציאה
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה
    סימני דם

הוספת תגובה

• סימני דם

ד''ר אליזה טיומני
    15/02/2010

שלום דוד
    דם רקטלי על הנייר מקורו בד"כ מאיזור פי הטבעת .(כמו טחורים פנימיים ).-יתכן שקצת התאמצתה ביציאה .לאחר שכבר נבדקתה לפני שנתיים והמעי הגס שלך תקין -כדי לקבל טיפול מקומי במשכה או נרות ולדעוג ליציאה רכה -אפילו מרופא משפחה.
    במידה וזה לא יעזור רצוי לפנות לרופא פרוקטולוג .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למה לא עונים פה
    נ
    11/02/2010

לקביעת תור
    סגירה
    למה לא עונים פה

הוספת תגובה

• למה לא עונים פה

פרופ' עמי ספרבר
    12/02/2010

נועה, שלום רב
    אני יודע שדר' טיומני ענתה לשאלה הרפואית, על כן הרשי לי להתייחס להערה לגבי מהירות התשובות שלנו.
    ברור לי שהשאלה נבעה ממצוקה וזה מובן לגמרי.
    ביחד עם זאת, הרופאים שמשיבים לשאלות בפורום עושים זאת בהתנדבות, בדרך כלל בתום יום עבודה ארוך ומייגע. חוץ מעבודה אנו בני אדם עם מחוייבויות אחרות כגון משפחה, וכו'.
    אנו משתדלים לענות על כל השאלות בהקדם האפשרי, אך אין זה תמיד אפשרי מידית.
    אני מאחל לך בריאות שלמה,
    פרופ' ספרבר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צודק סליחה

נ
    14/02/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבחון קרוהן באמצעות קולונוסקופיה
    ליאור
    11/02/2010

האם קולונוסקופיה היא בדיקה אמינה לזיהוי מחלת קרוהן?
    במידה ובדיקה יצאה תקינה לחלוטין, האם אפשר לשלול את המחלה בסבירות גבוהה?
    אילו בדיקות נוספות ניתן לבצע על מנת לאבחן?

תודה.

הוספת תגובה

• אבחון קרוהן באמצעות קולונוסקופיה

פרופ' עמי ספרבר
    12/02/2010

שלום ליאור,
    מחלת קרונס היא דלקת שעלולה לערב את כל מערכת העיכול. קולונוסקופיה היא בדיקה מצויינת לאשר או לשלול קרונס במעי הגס ואף במעי הדק הסופי הצמוד למעי הגס. אלה המקומות השכיחים ביותר למעורבות המחלה.
    ביחד עם זאת מקובל לעשות בדיקות נוספות עם יש חשד לקרונס כולל CT-אנטרוגרפיה ובמקרים מסויימים בדיקת "קפסולה" במידת הצורך.
    בברכה,
    פרופ' ספרבר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה בבקשה
    נ
    10/02/2010

שלום רב

אני בת 33 ובמשך 3 ימים אני מרגישה כאב על גבול איבוד הכרה שמעיר אותי משינה עם מיצי קיבה כנראה שיוצאים לי מהפה וכאב בלתי נסבל שממוקם באמצע של החזה אני מאוד חרדה מהכאב ומפחדת שזה לא מחלה מסוכנת אני לא מסוגלת לעבור בד' פולשנית דרך הפה, אני קיבלתי מרופא המשפחה כדור בשם אומפרדקס אשל לא מועיל כל היום אני חשה כאב ובלילה זה חמור
    אשח לקבל הנחיה איך לפעול ואיך לדעת אם זה מחלה מסוכנת או מה?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה בבקשה

הוספת תגובה

• שאלה

ד''ר אליזה טיומני
    11/02/2010

שלום לנועה
    דבר ראשון -להוריד מפלס ההחרדה של שהוא כשלעצמו גגורם לכאבי בטן
    רושם שמדובר במחלה פפטית -כנראה-דלקת בושט והחזר קיבתי ושטי
    כעזרה ראשונה -אפשר לעלות מינון של אומפראדקס עד 80 מג' ביום למשך שבוע-שבועיים עד שהמצב ירגע
    אם את לא מסוגלת לעבור בדיקה רגילה אפשר לבצע בדיקה גסטרת בהרדמה כללית
    כמובן כדי לשמור על אכילה מאוזנת ,ללא חריף ,קפה ומתוגן
    לא לאכול 4 שעות לפני שינה
    בהצלחה
    ד"ר אליזה טיומני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה

ד''ר אליזה טיומני
    11/02/2010

שלום לנועה
    דבר ראשון -להוריד מפלס ההחרדה של שהוא כשלעצמו גגורם לכאבי בטן
    רושם שמדובר במחלה פפטית -כנראה-דלקת בושט והחזר קיבתי ושטי
    כעזרה ראשונה -אפשר לעלות מינון של אומפראדקס עד 80 מג' ביום למשך שבוע-שבועיים עד שהמצב ירגע
    אם את לא מסוגלת לעבור בדיקה רגילה אפשר לבצע בדיקה גסטרת בהרדמה כללית
    כמובן כדי לשמור על אכילה מאוזנת ,ללא חריף ,קפה ומתוגן
    לא לאכול 4 שעות לפני שינה
    בהצלחה
    ד"ר אליזה טיומני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה